- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
válasz
Tamás34 #136600 üzenetére
Sajnos nem mind, és ez az amit mindig ismételgetünk hogy a legkissebb méretbe nem rakják már be a normális panelt. Egész egyszerűen azért mert nem is gyártják már, a világ elmozdult arra hogy 55 coll legyen az alap.
Él ismerős Angliában, Amerikában, ők már inkább 75 collos tv-ket vesznek mert az ott a "normál" méret. A gyártók meg alkalmazkodnak. -
PuMbA
titán
válasz
Tamás34 #136584 üzenetére
Egyébként megkímélhetted volna magad ettől, mert a DisplaySpecifications.com oldalon látszik, hogy a 43 colos Q60-ban a raktárban 5 éve ottragadt selejt IPS panel van, tehát az F6500-asodnál alapból 3x rosszabb kontraszttal és feketeszinttel rendelkezik, valamint felhősebb
A 49 colosban, illetve a nagyobbakban van csak VA panel, mint a mostani F6500-asodban.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Tamás34 #136553 üzenetére
43-as TV-ket már csak poénból csinálják, hátha megveszi valaki
Mivel az eladások 1%-át teszi ki, ezért beletesznek egy rossz panelt, aztán ahogy éppen kiesik a gyárból, úgy lesz. Arra a 10db eladott darabra nem kell minőség ellenőrzés, hiszen 55 col alatt ma nem vesznek TV-t.
-
PuMbA
titán
válasz
Tamás34 #116920 üzenetére
YouTube-on a videók maximum 60fps-esek lehetnek és a monitorod is 60Hz-es. Honnan gondolod, hogy a videón bármit is látnál, ami a valóságot tükrözné?
120Hz-et, csak 120fps-es videóval, 120Hz-es kijelzőn lehet teljes valójában megnézni. Ja és 60Hz-en nem darabos a kép. A 120Hz-en kicsivel folyamatosabb és valamivel kevesebb az elmosódás. Csak ennyi a különbség.
-
frizso
senior tag
válasz
Hát ezek a videók enyhén szólva is kicsit túlzóak, azaz alul dimenzionálják a 60Hz Tv-ket!
A videón felindulva most néztem 5 percen keresztül HD digi sporton egy női tenisz döntőt és el kell mondjam, hogy sehol sem vettem észre semmilyen akadást vagy elmosódást.... a kép egyszerűen tökéletes volt. A TV-n semmi pluszt nem állítottam be a saját beállításokon kívül.Fogalmam sincs mit kellene nézni vagy látni, de fast 4k hullámvasút videón is tűéles képe van Samu 49MU7002-es Tv-nek.
-
opi064
tag
válasz
Na, pont a múlt héten néztem tenisz, rendben volt.Nem tökéletesen sima és röccenésmentesen kezelte le a labda mozgását, de teljesen nézhető volt, semmi ordító hiba nem volt benne, ami elvonná a figyelmedet magától a tartalomtól. Persze ne akard azt hinni, hogy nem jobb egy 120 Hz-s panel, de azt mondom, teljesen vállalható a mozgáskezelése a 7052 / 49"-osnak. Auto Motion Plus-t egyedire állítva, 3-as értéken használom. Szerintem nem szabad abba a hibába esni, hogy kompromisszum nélkül, mindenben a legjobbat várjuk el a kiszemelt tipustól, úgy, hogy annál 3-4X drágábban is van tv. Az persze, hogy jobb lesz. Ez a 7052 véleményem szerint, ár-érték arányban nem rosz vétel, a Samu termékpalettáján már a prémium kategóriába van sorolva. (regisztrációval +2 év garit ad rá)
Már elhangzott itt, netes vásárlással intézd és őrizd meg a csomagolást, védőfóliát 2 hétig, ha nem jön be, visszaviheted. (no, de mit is tudnál ennél sokkal jobbat venni, ebben az árban??) -
opi064
tag
válasz
Tamás34 #116903 üzenetére
Jó lesz az, meglátod! Pont ilyenem van, a 60 Hz panellel sem lesz gondod. Ez nem azt jelenti, hogy villog a kép, mint a régi CRT tv-knél, amik 50 Hz-sek voltak, Ez az eddigi legjobb tv-m, volt már D6000-es, utána H6400.(a 3D-t azért sajnálom, jó volt az...) Ja, meg egy MU 6452 13 napig, addíg bírtam elviselni. A 14 napos cserébe épp belefért. :-) Ami érdekes, hogy minden tv cserénél egy darabig azt hittem, hogy az új rosszabb az előzőnél. Pedig nem, csak nagyon megszokja az ember az addigi képét. Azért egy kis kép állítgatás ráfér, de az nem fog az első napon megoldódni. Kell hozzá 1-2 hét, mire rájösz, hogy mi nem tetszik és milyenné kéne állítani, hogy Neked OK. legyen. Majd írj véleményt! ( úgy egy hét együttélés után)
-
pw12345
aktív tag
válasz
Tamás34 #116757 üzenetére
Az, hogy ikertuner van benne csak a műholdasra vonatkozik, elvileg, annak külön RF csatlakozója van (jobb helyeken a T-re is adnak...), nem jelenti feltétlenül, hogy egyszerre két adót tudsz nézni, fel sincs tüntetve, hogy lenne benne PIP, PnP, vagy valami (a gyártói oldalon kellene megnézni), anélkül meg nem megy.
De lehet, hogy még úgy sem, mivel (legalábbis, amikkel eddig dolgom volt) még a C és T adókat sem engedi alapból egyszerre beállítani (tudom, van, hogy meg lehet mókolni, antenna közösítő, stb.), ki kell választani, hogy kábeles, vagy földi sugárzás, aztán, azt kezeli. -
frizso
senior tag
válasz
Tamás34 #116757 üzenetére
A MU7002-es is elvileg két tuneres.
Az ára szerintem sok, mert én 258-ért rendeltem meg egy hónapja az ED-n, de visszamondtam, mert az MM-ben 0%-os THM mellett meg tudtam venni a MU7002-est 228-ért. Amúgy a két TV között nincs akkora különbség, hogy 30ezres felárat megérjen. -
frizso
senior tag
válasz
Tamás34 #116700 üzenetére
MM-ben egy hónapja volt 228-ért is (áfa mentes hétvége volt a Samsung termékeknél), én akkor vettem meg
Azóta sem bántam meg a vételt, bár kellett kis idő mire megszoktam a VA panelt és mire megtaláltam a TV optimális színbeállítását. (volt olyan pillanat amikor már magam sem tudtam, hogy jók-e színek, így szóltam a családnak és amikor leesett az álluk a Tv láttán nyugtáztam, hogy eltaláltam a beállításokat)
Amúgy nekem a hangja is nagyon tetszik. 2.1-es hangzása egy lapos LED TV-hez képest igen jól teljesít
Vannak mély hangok
Bár FHD és UHD filmeket erősítővel és Magnat hangfalakkal nézek, de ezek nélkül is elfogadható lenne a Tv által kibocsátott hang. -
sonye
senior tag
válasz
Tamás34 #116700 üzenetére
Én nem bántam meg, mégha 290-ért vettem akkor se.
A hulladék paneles LG után felüdülés.A 260-as ár alá már nem fog bemenni.
Már ki fog futni lassan ez a modell.Viszont be fog férni az xbox alá.
Most egy modecom mini pc amivel küzdöl. Lehet az lesz a médialejátszós eszköz majd. De a beépített lejátszó is elfogadható az apró hibáival.
A yt meg a net az viszont meglepően jó a TV-n.
Ráadásul van HBO Go, ami pl android alatt nincs. -
pw12345
aktív tag
válasz
Tamás34 #116691 üzenetére
Ez van sajnos és nemcsak a Samunál, lásd pl. mobilok. Hacsak az oprendszereket nézem, akár Win, akár Linux (egyre jobban hasonlítanak és nem a javukra): lenne egy koncepcióm, elvárásaim, milyen funkciókat, beállításokat szeretnék, ehelyett valamit kapok a pofámba (FB, Twitter, Instagram) és kb. ennyi legyen elég.
Szedik le a csatlakozókat (meg a gombokat, 20Ft kisker áron), kezdődött a D-Subbal, a fejhallgató kimenettel, legutóbb a Scart került le (néztem nagynéném LG-jét egy hálózat, egy RF, egy HDMI és talán még egy USB)
(nem, mintha hiányoznának), jövőre gondolom az RCA-kat is leutálják. Viszont cserébe nem adnak semmit. Illene talán egy plusz HDMI, uHDMI, DP, olyanról, hogy plusz USB, vagy SDXC port, nem tudom hallottak-e a gyártók. Ha jól tudom létezik valami mini kódkártya fogadó port is DVB-T adáshoz.
Azt már meg sem merem említeni, hogy talán 300k-s kategóriában minimum illene Intel-Atom prockót (is) tenni a készülékekbe (ne adj Isten W10 Home-mal, ócska tabletekhez már adták egy időben), hogy legalább egy Linuxot fel lehessen lőni. Ja, hogy akkor 5 éven túl is menne a YT, az meg nem pálya.
Korábban nézegettem a Philipseket, hogy, ha a Samuból úgyis hiányoznak a kérdéses funkciók, árban meg kb. ugyanott, vagy alatta, akkor minek válogassak. Bár, azt nem tudom milyen panel van bennük (egyáltalán gyártanak-e még TV-t, mert nem nagyon látok kitéve modelleket), meg két éve tetves lassúak voltak, ami nekem elfogadhatatlan. Most állítólag a Samsung M széria (a korábbiakhoz képest kb. egyetlen) előnye, hogy baromi gyorsan reagálnak a készülékek. -
apezka
aktív tag
válasz
Tamás34 #116188 üzenetére
Igen, mediaCard-al használom mind a 3 tv-t, bocsánat ezt kihagytam.
Közben kipróbáltam az ország váltást a T23B550-n, nem vált be. Nem is talált digitális csatornákat, csak analógokat, azoknál viszont működik a dolog csak hát ugye tartalom nincs a műsorújságban.
Viszont a "régi" LE32C530F1W-nél alapból Észtország van beállítva a karakterkészlet miatt, ugyanis ellenkező esetben az EPG-ben az ékezetes karakterek helyet kriksz-krakszok jelennek meg... (Bár így a nyári időszámítás nem megy de azt már megszoktuk). Elég fura ez nekem... -
apezka
aktív tag
válasz
Tamás34 #116186 üzenetére
Igen az, DE ugyan abban a lakásban egy "régi" LE32C530F1W-nél ez tökéletesen működik és működött is mindig, míg a másik kettőnél sosem volt jó... Én is inkább valamilyen beállításra gondolok, mint tv hibára,csak nagyon össze se lehet hasonlítani a tv-k beállításait, mert tudásban és korban is nagyon eltérőek...
Bár talán ezen az országos dolgon lehet eltudok indulni! -
-
stemplar07
őstag
válasz
Tamás34 #115535 üzenetére
Én felvállalom a ,,TV,, háborút, mely szerint az LG minden szériáját kb 100 ezer ft-al lejjebb kategorizálnám a Samsunggal szemben.. 65 sj850v-m volt egy hétig bírtam ! (igaz előtte egy Samsung ues8000 volt) hiába szép felbontás és szép színek ..de..okulás képen, hogy más ne bukjon rajta ekkorát ...
Ez a Nanocell technológia szerintem nem jött össze , a gyönyörű képminőséghez semmi kétség, csak(!) ne egy világos nappaliban legyen a készülék ... és ne(!) legyenek sötét jelenetek,mert ha a helyi sötétítés off akkor ,,szürke 50 árnyalata,,van fekete helyett, és ha a dimming ,,on,, akkor pedig átvilágít sávosan még a szélesvásznú filmek fekete szegélyein is vertikálisan ..egy fim stáblista megjelenik a fekete alapon szürke vastag fénybesugárzás körülötte stb.
Kontraszt arány egyszerűen katasztrófa (1500-2000 !).. ha a fényerőt feltekerem, kiszürkül , minden baja lesz , á, nem is folytatom ...aki ilyen készüléket szeretne ,,háát nagy kompromisszumokkal merném csak ajánlani. a 60% szürke háttér egy hetesen csíkos vertikálisan , vicc . -
ftamas0201
senior tag
válasz
Tamás34 #115535 üzenetére
Köszönöm így a felhomályosítást, valahogy pont ezt látom én is a két tv között. A fekete az nagyon ott van ezen a samun az tény, nem is mondom azt hogy ez hú de szar, csak azért 5 évig amíg az megvolt nagyon hozzászoktam, lehet pr nap és ez lesz az isten főleg 4K-t nézve, az lenyűgözött, minden kommentben le is írom
Monitorom VA panel és imádom szóval ezt is meg fogom szokni, csak a betekintési szöget kell nagyon megszokni, bár lehet veszek egy olan fali tartót és lecserélem ezt amit tudok oldalra fordítani
meg van oldva úgy, pár centit kicsit fordítanám csak és elég is lenne
-
hardverlog
aktív tag
válasz
Tamás34 #115344 üzenetére
Még az sem tartom lehetetlennek, hogy 40 col 3,2 méterről rosszabb a szemnek, mint egy közeli nézésű nagy tv, hiszen bármilyen jó a szemed, egy picit mindig erőlteted, hogy jól lássad olyan távolról az adott megjelenő képet, részleteket, feliratokat stb.....azért például arra kíváncsi lennék, hogy mondjuk bármilyen tv-n megjelenő feliratot hogyan tudsz elolvasni 3,2 méterről 40 colon....feliratos filmet/vetélkedőket stb. szerintem tutti lehetetlen így nézni..vagy csak szemet erőltetve....szerintem.
mpo:
én így tudom:
4K: 4096 x 2160
UHD: 3840 X 2160szóval most a 4K a csúcs (bár már pedzegetik a 8K-t is!)
-
hardverlog
aktív tag
válasz
Tamás34 #115341 üzenetére
Azért azt alá kell támasztanom, hogy nagyobb tv nagyobb tvnézési élmény egy bizonyos észszerű határig...nekem az elmúlt 10 évben a nézési távolság végig 2,5 méter körül volt és eközben volt 28 col, majd 32 col, majd 46 col, most pedig 55 colos tv és azt kell mondjam, most érzem azt, hogy ez elég, ennél nagyobb nem kell ezen távolságra.
Sokkal nagyobb élmény még a 46 colhoz képest is 2,5 méterről 55 colon egy full hd focimeccset nézni, természetfilmet nézni vagy mozifilmet akár..Szóval nem értek egyet egyáltalán az általánosításoddal, főleg nem a 3,2 méterről 40 collal. Sorry!
mpo: csak hogy én a 4K-t írtam, ha figyelmesen elolvasod
-
warren29
aktív tag
válasz
Tamás34 #115247 üzenetére
De éppen ezt mondjuk.
Te meg akik itt vannak rágódnak rajta de ha bemész egy médijamárktba az ott vásárlók 95%-ának foggalma nincs semmiről, csak azért veszi meg a tv-t mert a kiemelt képmód már a háztartási részlegnél járva kiégeti a szemét és a demó filmen olyan színtenger vakítja el 100-as kontraszttal és 85-ös color-al amilyet többé a büdös életben nem fog látni.
És büszkén viszi haza a 60+"-os óriástévéjét mondvám "látod anyjuk milyen király tv-t vettünk?!"
Észre sem veszi, hogy 4 pixelhiba is van rajta, olyan felhős, hogy csak esőkabátban ülnék le elé filmet nézni, ráadásul még a talpa is atomferde.És mindezt az óriáscégek nagyon jól tudják.
-
gyeniko
őstag
válasz
Tamás34 #115244 üzenetére
Szerintem a vásárlók 99,99%-a nem is tudja, hogy létezik IPS és VA panel (illetve az IPS-t tudja, mert az LG ezt reklámozza), azt pedig végképpen nem tudják, hogy mi a különbség a 2 között. Nem érdemes a topikon ezen rágódó kb. 87 emberből (egyszer össze kellene számolni) kiindulni...
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Tamás34 #114868 üzenetére
IPS vagy AMVA elvileg szóval egyik...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tamás34 #85985 üzenetére
Ezt értem, írtam is, hogy MT kártyával nincs gond. Csak UPC alatt, viszont ugyanez a kártya már egy Sony tv-ben tökéletes. Azért tippelek arra, hogy inkább a Samsung, mint márka a ludas,mert a
H6400 és a H8500-as tévém sem kedveli a media card-ot, illetve a műsorújság részét. -
st6969
őstag
válasz
Tamás34 #79661 üzenetére
Én pont azt írtam, hogy mediacarddal megy. De PuMbA és más is írta, hogy set top box-al is, úgyhogy talán még a box típusa és a hdmi kábel típusa is befolyásolhatja. Ami biztos, hogy nem tudnám elviselni a vízszintesen nyújtott "lángosképű" embereket a képernyőn, de a lelógó alsó-felső részt se. Azonnal észreveszem, ha nem méretarányos.
szerk.: ja, már lereagáltátok. Még sose frissítettem, de ezek után nem is fogok (nem mintha tervbe lett volna véve)
-
dethroner
veterán
válasz
Tamás34 #78255 üzenetére
Nekem eddig 2 oldal volt, most bekerült valami plusz oldal amin játékok vannak. De, hogy van nálad 4 oldal? Korábban annyi alkalmazást telepítettél hogy berakott egy harmadik oldalt magától?
(#78258) Tesztelo.hu Ilyenkor szokta Flashget írogatni hogy: kis piac vagyunk Úgy látszik tényleg
-
donjohnson
addikt
válasz
Tamás34 #77581 üzenetére
van egy csomó a digi topik-ban.
-
PuMbA
titán
válasz
Tamás34 #77540 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű
Csak akkor tudsz két TV képet összehasonlítani, ha ugyanaz a szolgáltató és a képjavító beállítások hasonló módon be vannak kapcsolva vagy mindkettőn ki vannak kapcsolva. Más beállításokkal simán tűnhet úgy, hogy az egyik sokkal jobb SD képet produkál
Teasüti: A T-Home képe tényleg a legrosszabbak között van
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tamás34 #77540 üzenetére
Igen nagyban TV függő, hogy mit tud kezdeni az SD adásokkal.
Fura, nálam egész élvezhető az analóg SD (T-home SatTV - Scart) H6400-ason.
Nem rosszabb, mint a crt tv képe. Előfordulnak egész jó minőségű teljes felbontású képek is, azoknál egyértelműen jobb élményt nyújt már az LCD, mint a CRT.
Bár néha sugároznak itt is pár műsort, ami a Youtube 240p-vel vetekszik.
Hogy őszinte legyek én azt nem értem, hogy milyen létjogosultsága van a 720*480-nál kisebb felbontásnak.
A bitrátát meg hagyjuk, amikor az analóg kép is kockásodik.
Ez még véletlenül sem a Tv hibája amúgy, ha szar a kép. Az ilyen orbitális szar képek még a crt tévénken is szembetűnően rossz minőség. Simán látni a crt-n is ha kockásodik vagy homályos. Ami azért qrva gáz így a digitális átállás utáni időkben. Bakker jobb volt a képminőség az analóg sugárzás idején, ha amúgy zajmentesen be lehetett fogni. -
Flashget
félisten
válasz
Tamás34 #71697 üzenetére
Jó én vagyok a hülye
Szóval amire gondoltam az a PVR. Egyik csatornáról veszünk fel és közben nézhetjük bármelyik másikat nem csak az azonos frekin lévőket. Ehhez kell a twin tuner.
A PIP funkcióhoz amit mindenki megismert a CRT tv korszakból, csak a dupla tuneres tévéknél működik aminél a leírás 2x DVB-T/C/S2 tunert ír. 7000-től volt ez eddig. H szériánál nem tudom van ilyen a 6-os modellek valamelyikébe is.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest