- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
Engem csak az érdekel, amit saját szememmel látok, és saját fülemmel hallok.
Szerencsére a Házimozi erősítő... topik lakói közül elég sokan tapasztaltak különbséget, szóval nem vagyok egyedül a véleményemmel. Nem beszélve az ismerőseimről, kollégáimról.
Az tény, hogy átlagos, legfeljebb felső középkategóriás TV-n, az 1-2 méteres hosszúságú HDMI kábelek közti különbség nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem észrevehető. Ez persze függ a lejátszótól is, mert alapjaiban határozzák meg a képminőséget.
Viszont az olcsó (kevesebb mint 1000 Ft/m) madzagok látható, tapintható fizikai minősége annyira gyatra, hogy azokat nem szabad megvenni.(#72868) tudesky86
Az ideálisnál nincs ideálisabb, az a pózna csúcsa, ahonnan nem lehet tovább mászni! -
-
gyeniko
őstag
Nekem van 65H6470, alig van ilyen jellegű képi hibája. Nagyon picivel több, mint a 65H8090-emnek. Az "out of box" képe viszont szemmel láthatóan rosszabb. Sőt, vettem egy 65H6470-et a munkahelyi tárgyalóba is, annak is rendkívül csekély a bevilágítása és a foltossága. Persze, ez lehet mázli is.
-
-
-
HagaNRG
őstag
Köszi a segítséged!
Blakey fórumtárs volt olyan kedves felvilágosítani, hogy a maxon járatott háttérfény eleve hiba és okozhat irreális felhősödést, bevilágítást.
Az eredetileg maxra húzott háttérfényt 30%-ra visszavéve jelentősen csökkent a felhősödés és a fényesedés, cserébe persze kicsit sötétebb lett a kép a megszokotthoz képest.
Talán mintha egyébként is javult volna kicsit a kép az első bekapcsolás óta, pedig össz-vissz két órát sem ment a tv azóta.Hogy ez fog-e javulni, vagy sem, az jó kérdés.
Mindenesetre felhívtam már jópár LED tulaj ismerőst és az emberek igényeit, de főleg az én kekecségemet jól példázza, hogy senki nem értette miről beszélek, vagy mi a gondom a tv-vel.
Filmek közben azért nem tapasztalható a jelenség, egyedül egy full homogén fekete képet nézve látom a fényeket, vagy pl. egy film elején látható fekete háttér előtti logonál.Talán tényleg nincs is tökéletes TV és talán ha a Sonyra visszacserélném, akkor azon meg egészen más jellegű hiba szúrná a szemem, csak gondoltam, most már az én "botszememnek" is talán esélyesen tökéletes tv-t várhatok ennyiért.
A múlt heti H5000-es tanulságai azok voltak, hogy nem kell azonnal rohanni vissza a tv-vel, így bízom benne, talán 1-2 nap után más szemmel látom majd ezt is.
Köszi mindent!
-
dethroner
veterán
Akkor írd le, a te meglátásod szerint mit jelent az hogy a webshop-ok, boltok mutyiznak?
Nem szívügyem, mindenki ott vásárol ahol tud/akar. Csak nem akarom hogy nagyon egyoldalú legyen a topik. Ha itt kérdés hangzik el, "hol érdemes megvenni?", arra a válasz egyöntetűen: viszonteladótól, MM, edigital, euronics stb. Indok, drágább, de regisztrálsz és lesz +1, vagy +2 év garanciád.
Én képviselem a másik oldalt, aki szerint lehet ugyanannyi, vagy még több garanciával is megvenni, kedvezőbb áron. Mindkét lehetőséget meg kéne említeni ha valaki vásárlási tanácsot kér, nem csak a nagy boltokat preferálni. -
dethroner
veterán
Most miről beszélünk? Én nem azt mondtam hogy mindenki olyan tévét vett, ami magyar ékezeteket tudja.
Csak annyit írtam, hogy mindkét általam vett tévé, amit két különböző webshop-ból vettem, H végződésű. Ami az itteni álmoskönyv szerint azt jelenti hogy magyar piacra szánták. -
ecaddsell
aktív tag
Kb. ugyanaz a 10 másodperc megvan.
Jó eséllyel akkor is megvan amikor nem kódolt a csatorna, csak akkor ugye nem látszik.
Mivelhogy a UPC kb. minden értemes csatornát kódol (meg a kevésbé értelmeseket is), gyakorlatilag minden indításkor látszik az idézett felirat.
Gondolom az olcsó (ócska) kártyák amit osztogatnak ennyit tudnak... -
vara
csendes tag
Értem, de több pénzt nem szánok rá.
Az UE 55 H6203-t meg lehet venni 207 000 ft-ért.
Vagy vegyek egy kisebbet ami nem butított, akkor is ha a 3D nem érdekel?Van olyan, amelyik csak a 3D-t nem tudja, egyéb butítást nem kapott? (Nem értek hozzá, lehet hogy hülye kérdés).
Melyik típust ajánlanátok?
devil-k :
A nappalim kialakítása olyan, hogy közelebb tudok ülni hozzá ha kell.
-
Azurooandrew
tag
Az eddig látott és olvasott infók alapján a H6500 felé húz nálam is dolog, és az is biztos, hogy neten rendelem a hivatkozott okok miatt. Valószínűleg pendrive-on nálam lesz egy-egy foci meccs és megnézem azokkal is valahol a H6500 - LB730 banding/dse viselkedést...
Ami érdekes, hogy viszonylag sokaknak van itt és amott (lg topic) ilyen tv-je, de prohardver fórum szinten olyan nagy panaszkodás nincs egyik esetben sem a fenti jelenségekre, van akit nem is zavar/érdekel a foltosodás.
@ (#71344) BBéci - Én is gondoltam rá, de sajnos több olyan tényező volt ezen felül (pl. a tv ferdén, előre dőlve állt csak meg, középen brutális felhő, bosszantóan lassú menü és smart rendszer) ami miatt visszavittem és vita nélkül vissza is vették.
-
Azurooandrew
tag
Szia Ada,
50 col felett számolni kell a jelenséggel ez tény; és nálam most a Samu 55H6500 vs LG 55LB730 vételt ez nagyban befolyásolja. Az angol tesztetek én is olvastam és mindkettő esetében ha a főszövegben nem is, de a hozzászólók eléggé hivatkozzák az ominózus jelenségeket : (
Az array banding nálam érzékeny kérdés, mivel gyakran nézek focit - pl. éppen most is a magyar meccset
Megj: A nyár folyamán vettem egy Sony 55W829-et...esetemben nem bizonyult olyan jó választásnak mint ahogy a tesztek alapján vártam. Bár a banding mértéke a méret ellenére kicsi volt, a tévé nem kicsit volt felhős, az enyhe de megváltoztathatatlan sárgás-neonzöldes szín beütésről nem is beszélve, de a pl. smart rendszer sem volt éppen a tv erőssége, az meg csak részben vigasztalt, hogy a Blu-ray matériák olykor álomszépek voltak vagy, hogy piszkosul jól skálázott fel sd forrásokat.
-
BBéci
legenda
Első olvasáskor telefonra asszociáltam.
De sokan ara is kiadnak 150000 forintot.
(#71334) R3nts
Nálam most a lejátszó 550 eurós, az erősítő pedig 5000, de az előbbi változni fog, várok egy komolyabb jelforrást. Viszont így is hallom a különbséget a felébe és a negyedébe kerülő (Water, Earth) kábelekhez képest. -
BBéci
legenda
Akkor nullára kell húzni mindkét csúszkát és bekapcsolni a BFI-t. De csak tévéadásokhoz, mert a 24/23,976-os mozifilmekhez egyik sem kell.
(#71313) dethroner
"amikor házimozi játszotta le a filmet"
Ezt nem tudom értelmezni. Folyamatosan asztali médialejátszóról és Blu-ray lejátszóról beszélek, azokhoz hasonlítom a tévék beépítettjét. -
YxVs
senior tag
Egyáltalán nem???
Azt hittem ez alap...
Oké, hogy nem érdekük a médialejátszó képességeit tökéletesre csiszolni, de azért a felirat méretének és pozíciójának változtatását megoldhatták volna...szerintem ez alap lenne.
Egyre inkább úgy érzem, hogy a H6200-as lesz, és amit megspórolok ezzel, azon inkább veszek egy médialejátszót. -
NeoExDeath
aktív tag
Köszönöm a választ!
Forgathatóra lenne szükség, átböngésztem az edigital-t, ezeket találtam amik árban is beleférnének: [link1], [link2]
Mi a véleményed ezekről, mi lenne a jó választás? Leginkább a horizontális irányú forgatás lenne érdekes, a fel-e kevésbé. Ezeken kívül ajánlanál mást is, vagy ezekből választanál te is?
Ja és ezek jó a TV-hez? (UE40F6650)
Masszív, megbízható szerkezetek? -
VGYke
addikt
Tényleg érdekes! Nekem meg most megette a kb. 5 éves Corsair FlashVoyager 32GB-os USB2-es pendrive cuccot
Mondjuk tanulni kellene a felvételt, hogyan működik, őszintén: nem olvastam utána és sok időm sem volt még kísérletezni:
* Ha átváltok másik csatornára, attól még a felvétel megy tovább?
* Ha kikapcsolom a TV-t, mi történik? -
whatnot
őstag
Úgy tűnik, hogy a 48H6400 edge lit, akkor valószínűleg a H6670/H6700 is az.
Így felmerül a kérdés, hogy a micro dimming mennyire hatásos.
Mondjuk tényleg egy vélemény, esetleg egy határozottabb teszt lenne jó. Sajnos egyelőre nem találtam olyan oldalt, ahol a 6400-at és a 6700-at is tesztelték. -
-
sandró60
addikt
A Micro Dimmingről itt a fórumban olvashatsz
-
Flashget
félisten
akár Half-SBS 3D, de főleg 1080p mkv-t
ezt a D6500-om is megtette wifin keresztül 1 magos procival..ebben semmi különleges nincs.
A gond az m2ts fájlokkal van az igazi BD-vel meg az 50GB-os 3D BD-vel..ezekhez már kell a külső lejátszó főleg a kandencia helyes lejátszás miatt is. Aki csak egyszer is megtapasztalja mennyivel nyújt többet egy BD vagy média lejátszó a tv beépítettjéhez képest, soha többé nem akarja használni a szerintem csak avira való tv playert. -
dethroner
veterán
Ne ennyire szakzsargonban
A tévé h6400. Láttam a hátulján hogy különböző rövidítések vannak a hdmi csatlakozóknál. Próbáltam az stb és az arc csatiban is, továbbra is csak sztereó a hang.
Erősítő csak a tévéből kap jelet, mivel azon nincs hdmi, csak optikai hang csati. Szóval, lehet ebből normális 5.1 hangot csinálni? Csak így tudom összekábelezni: pc-ből hdmi a tévébe és a tévéből tovább optikain az erősítőbe. -
dethroner
veterán
Ezt a AVR-rel vagy HDMI ARC dolgot nem tudom micsoda. Eddig a tévé beépített lejátszóját használtam, lanon nagyon szépen, minden 5.1-es hang dolby digitalban jött a tévéig, majd onnan optikain az erősítőig. Most annyi változott hogy nem lanon és beépített lejátszón, hanem hdmi-n és powerdvd-n kapja a jelet, és már nem is megy a dolby digital
-
BBéci
legenda
A kijelzők kalibrálása szerintem alapvető dolog kellene legyen. Bele kellene kalkulálni a TV vételárába.
Elég ránézni a laptopom kijelzőjére, amin egér kattintással lehet váltogatni a gyári és a kalibrált profilok között. Akkora a különbség, hogy a kalibrált után a gyári nézhetetlennek tűnik, pedig DELL Latitude, full HD felbontással. -
SoulReaver
veterán
Na próbáltam róla képet csinálni, de nem látszik semmi.. Nincs redőny a szobám ablakán, sajnos nem tudok full sötétet csinálni, de nagyon kicsi mértékű a felhő, bal alsó részénél van egy folt, de az is csak fekete képernyőn látszik és akkor sem minden szögből.
Google-n találtam képeket erről a jelenségről, de pl ennyire nem látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest