Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van egy UE46F7000SL típusú TV-m. Mostanában azt kezdte el játszani, hogy nem lehet kikapcsolni egyik távirányítóval sem. A fekete “alap” távirányító abszolút nem működik, a touch pados távirányító viszont igen, DE ezzel sem lehet kikapcsolni a tv-t.
Van esetleg erről valamilyen tapasztalata valakinek? Vagy megoldás erre a problémára? Nem egy mai darab a tv, de még mindig működőképes.
-
devil-k
nagyúr
Most kaptuk mi is az üzenetet... megszűnik a Skype a TV-n? Micsoda egy gusztustalan dolog ez... Van valami alternatíva? Az okos TV-nek csak ezt a funkcióját használtuk ki...
-
devil-k
nagyúr
válasz
ejnyebejnye #79813 üzenetére
Enyhén nedves mikroszálas törlőkendővel.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rambustibi #79572 üzenetére
Vetítő vagy nagyobb TV?
-
devil-k
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #79137 üzenetére
3 méter és messze van?
Gondolom a laptopod sem mindig ugyanott van, hanem hozod viszed.
-
devil-k
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #79134 üzenetére
Nem egyszerűbb egy HDMI kábellal megoldani ezt a dolgot?
-
devil-k
nagyúr
válasz
KaiotEch #78757 üzenetére
Mivel a Samsung aktív 3D-s technológiát használ, így illik BD 3D-vel etetni. Viszont ezzel a TV lejátszója nem fog megbirkózni. Így vagy asztali Blu-ray lejátszót használsz, vagy médialejátszót vagy HDMI kábelen keresztül összekötöd a PC-vel és akkor Power DVD programmal mehet a móka.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #77925 üzenetére
"Most csak arról beszéltem hogy pl valaki hallja a különbséget audio cd és 320-as mp3 között, valaki meg nem."
Itt sokan egyébként csak lódítanak, hogy vájt fülűnek mutassák magukat. Szerintem nagyobb erény azt bevallani, ha valaki nem hall különbséget két dolog között.
"Amíg a beépített lejásztó nem ad annyival gyengébb képet(ha gyengébbet ad egyáltalán) mint mondjuk egy 100K-ba kerülő lejátszó, és ez ingyen megvan, akkor azért a hajszálnyi, alig látható különbségért nem biztos hogy érdemes beruházni."
Le kell ülni és váltogatni az anyagot a beépített lejátszó és a dedikált lejátszó között. Ha látsz különbséget, akkor okés, ha nem, akkor sok pénz spóroltál magadnak és nem is kell erőltetni a dolgot.
"Épp tegnap olvastam az ipon-on hogy valaki átmeneti megoldásnak vett egy 2 magos celeron cpu-t a középtagóriás vga-hoz, mondván majd pár hónap múlva ha lesz pénze vesz valami jobbat. De azt tapasztalta hogy a cerka is abban a felbontásban maxon kihajtja a kártyáját, így nem vesz drágább cpu-t. Vagy ha úgy vesszük szintetikus tesztek alatt, komoly speciális programok alatt kimutatható hogy egy 4 magos phenom-nál jobb egy 100 ezres i7, de amíg valaki csak netezésre, és nem csúcskategóriás vga-val fhd-ban játszik, addig nem érzi a modern, drágább proci hiányát"
Ez már a HTPC kategória is lehet. Elsősorban azt kell eldönteni, hogy mire lesz-e még használva a vas. Mert ha csak filmezésre, akkor felesleges izomgépet összerakni, mivel már egy jóféle integrált VGA is teszi a dolgát rendesen. Sokan úgy kezelik a HTPC-t, mint egy "szimpla" asztali PC-t, pedig nem azokra a feladatokra hivatott. Nálam a HTPC = mozi és zene.
"Érintetlen MKV-t nem még találtam, mind tömörítve volt valamilyen szinten."
Akkor pedig ne tegyél félreérthető kijelentéseket.Érintetlen MKV, vagyis remux, amikor nincs menü, extra, 60 féle felirat és szinkron. Hanem csak maga a film, eredeti sáv, felirat, + magyar. Nincs minőségromlás.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #77922 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ezt már más topikban is előadtad, hogy ki mit lát, nem lát, ki mit hall meg és mit nem. Innentől kezdve ha nem érzed hiányosságát bárminek is, akkor nem "győzködünk", mert értelmetlen.
Egyébként igaza van BBécinek, hogy a mostani BD-k struktúrája igen szét van már bontva nagyon sok részre, így az "indítsuk el a legnagyobb fájlt" nem fog működni minden esetben.
"Amíg nem tudtam hogy az mkv gyengébb fényű mint az iso, nem is zavart. Ezentúl meg majd csak BD50 filmeket szedek és a fény is a helyére kerül."
Ezek szerint egy érintetlen MKV rosszabb minőségű, mint az ISO?
-
devil-k
nagyúr
válasz
carpediem007 #77745 üzenetére
Miért nem nézed meg saját magad? Én biztos nem bíznék egy leírt mondatban, hogy ennek jobb a képe, mert... Ráadásul ez Samsung topik, szóval gondolhatod.
-
devil-k
nagyúr
válasz
McLaca #76981 üzenetére
"Mi a helyzet egy színtévesztő emberrel?"
A színtévesztő ember az nagyon extrém példa ebben az esetben. Ki számít annak? Aki nem tudja megkülönböztetni a cinóberpirost a tűzpirostól? Vagy aki egyértelműen megbukik a színtévesztő teszten? Ha gondolod, itt tesztelheted, hogy mennyire "fogékony" a szemed.
"Apropó, a mi tv-nk sincs kalibrálva, egy 130 rongyos tv-n, amin javarészt csak tv-t néz a család (én alig nézem) és ott is az esetek kétharmadában SD csatornát, nem láttam értelmét"
Ezzel egyetértek.
"Próbáltam úgy nézni a képet, hogy milyen lenne, ha az utcán látnám ugyanazt."
Melyik napszakban? Melyik évszakban? Reggel vagy délben, esetleg késő délután? Felhős volt az ég, vagy pedig tiszta?... stb. -
devil-k
nagyúr
válasz
McLaca #76948 üzenetére
"Hiába esküszik a szakértő gárda a kalibrált szín- és képminőségre, ha azt egyeseknek zavaró, vagy kellemetlen nézni."
Elhiszem, hogy "kellemetlen" azok után, hogy kb. 10 TV vásárolóból 7 feltolja az élességet és a színtelítettséget agyig és mindenféle beállítást "tetszésre" lő be, hogy véletlenül se legyen köze a valósághoz. Ha ilyesmire "vágyom", akkor beugrok valamelyik MM-ba és ránézek egy kiállított készülékre.
-
devil-k
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #76671 üzenetére
A fitness alkalmazás meg fog szűnni, a hozzá köthető adatoktól pedig el lehet köszönni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
donjohnson #76370 üzenetére
Vagy inkább neked kellett volna körbenézni a neten (is) vásárlás előtt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #76216 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. Amikor valaki eljön hozzám és szóba kerül a kalibrálás, akkor megmutatom/váltogatok a kalibrált beállítás és a "nem kalibrált" között. Egyértelműen meglepődnek az emberek, kicsit elgondolkoznak, nézegetik a képeket és aztán kijelentik, hogy marha szokatlan a kalibrált kép, DE jobb, mint ami nincs kalibrálva. Sajnos, a TV-ket helytelenül állítják be a felhasználók és ez által lesz szokatlan, ha meglátják azt a képet, aminek 100% köze van a valósághoz. Valljuk be, a 80-100%-ra tolt élesség, 70%-ra tolt színtelítettség és mondjuk a 20-as háttérvilágítás minden, csak nem reális, mondhat bárki bármit.
Azért is írtam, hogy itt nem igazán van placebo, mivel itt szemmel látható a különbség 10 emberből 9-nek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
raiden1bak #76186 üzenetére
Blue RayBlu-ray
-
devil-k
nagyúr
válasz
hodostamas #76161 üzenetére
Azt a filmet még 3D-ben sem tudták eladni a népnek, annyira rosszra sikeredett...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #75868 üzenetére
4K lejátszó + natív 4K film. Ez (lesz) a kulcsa a 4K-nak. Minden más addig csak "próbálkozás".
-
devil-k
nagyúr
válasz
Azurooandrew #75288 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy március-április. Viszont ha nem jól emlékszem, valaki javítson ki.
Arra készülj fel, hogy iszonyat magas áron fognak futni eleinte.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tamás007 #75248 üzenetére
Szívesen!
Meg leszel vele elégedve. Van itt a fórumon Mede8er szaktopik is, oda is írhatsz, ha specifikusabb kérdésed van. S ne feledd, mivel neten rendelted élhetsz az elállás jogával, vagyis 14 napon belül visszaküldheted, ha mégsem nyerné el a tetszésedet, de erre az esély elég karcsú.
-
devil-k
nagyúr
válasz
tyccon #75229 üzenetére
A torrentből sehogy... Ahogy írta is fentebb PuMbA fórumtárs is, a BD50 nem egyenlő azzal, hogy a kép 100%-osan igényes és szép lesz. Sok dologtól függ ez. Mikori a film, milyen technikával rögzítették... bla-bla. Ha szép filmeket akarsz nézni, tesztelni, akkor nézd meg a Lucyt, az Útvesztőt, Szerelemre hangszerelve ...stb. filmeket. Ezeket RED kamerával vettél fel, az eredmény magáért beszél.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Tamás007 #75186 üzenetére
Szia!
Attól függ. Ha lemezeket akarsz venni, írni, akkor BD lejátszó. Ha letöltött tartalommal foglalkozol, akkor médialejátszó. Ha mind a kettő, azt inkább hagyjuk.
(#75188) PuMbA
Azért összefoglalóba nem biztos, hogy beírnám, de ettől függetlenül a kérdező kollégának nyugodtan mehet ez a Med.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gaben92 #75149 üzenetére
"MM-ben az eladó próbált magyarázni valamit, hogy van a TV-n IR out port, és lényegében a TV távirányítójával tudom vezérelni a STB-ot. A kérdésem az lenne, hogy ez a gyakorlatban mennyire működik jól?"
Teljesen jól működik! Lehet, hogy kicsit birkózni kell a beállítással, de abszolút rendben van!
-
devil-k
nagyúr
válasz
gorog67 #75142 üzenetére
Nagyon sokféle lejátszó van ami lehet jobb és rosszabb is, mint a Mede8er. Viszont a Mede8ert nagyon sokan használják, szeretik és meg vannak vele elégedve. Ráadásul a médialejátszó topikban sem találtam semmi infót erről a lejátszóról, ami nem túl biztató.
(#75143) Flashget
Az ISO lejátszás kimaradt, de az is alapkövetelmény, igen!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vhiktor #75138 üzenetére
Találtam még egy párat!
- Wild Ocean (2008)
- U2 3D (2008)
- Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
- Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
- Step up 3DLehet, hogy a RED Epic 3D-ben nem jó, de 2D-ben szénné aláz mindent. Imádom a képét! [link]
- Holtodiglan
- Lucy
- Az útvesztő
- Úgy fent, mint lent
- Sírok között
- Szerelemre hangszerelve
- A túlélő... stb.A legjobb transzferek!
(#75136) gorog67
A kadenciahelyes lejátszás elengedhetetlen!!!
-
devil-k
nagyúr
válasz
philips20 #75119 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy kevés olyan igazi 3D-s film van, ami valóban az arcodba mászik. Kb. most 3 jut eszembe:
- Pacific Rim
- Sammy nagy kalandja(#75122) Tamás007
Megéri, de nem csak a 3D miatt. Mede8er 600X3D
(#75123) philips20
Én nem szeretem a 3D-t. Mókusvakítás, semmi más. Kb. olyan, mint a SMART...
A jelenségről fotót tehetnél fel, anélkül nehéz lenne verdiktet mondani. -
devil-k
nagyúr
válasz
Gino20 #75095 üzenetére
Jah, a példámban nem az volt a lényeg, hogy most mindenki váltson vetítőre. Csupán annyit akartam szemléltetni, hogy nyugodtan közelebb lehet ülni a BD anyagoknál. TV műsoroknál is távoli az 5 méter, de az annyira nem fontos. Az tény, hogy a régebbi TV-k tovább bírták, mint a maiak.
"Amúgy ha már szóba jött e Te rendszered mennyire kényelmes a hétköznapokban és nem utolsó sorban mennyibe fáj?"
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy van egy 46"-os F7000-s TV-m, amin TV műsorokat nézünk, de leginkább az asszony, én nem TV-zek. Ha mégis, akkor National Geographic, Discovery... stb.
Van egy moziszoba, ahol van a vászon, a vetítő, az erősítő, 5.1., PS4. HTPC. Itt csak mozizunk. Az, hogy mennyibe kerül, azt inkább hagyjuk, nem olcsó mulatság sajnos.
-
devil-k
nagyúr
Innen lehet szemezgetni:
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gino20 #75044 üzenetére
"TV-nél amit még figyelembe veszek, hogy egyszer veszem meg, de azt vagy 5-10 évre."
Ezen jót mosolyogtam. Főleg, a mai világban "működik" ez így.
Szerintem ekkora méretben semmi létjogosultsága az ívelt TV-nek. Az 55"-s TV-t 4-5 méterről nézni... Iszonyat messze van. A 83"-as vásznamat nézem 3 méterről! Most rendes moziélményt akarsz vagy egérmozit?
Az aktív 3D technológia az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest