- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
Megérkeztem a BÁR-ba és vásárolni akartam ezt-azt ( mint mindíg, ugye
). Most viszont alig volt néhány cucc.
Szinte üres volt az "invertory"-ja, ez most mi akart lenni?
Eddig akármikor, ha elmentem hozzá, tele volt mindenféle fegyverrel, lőszerrel,meg ami kell. Most meg alig van vmi. Csak 1-2 puska, egy kis lőszer, kaja, kötszer, semmi extra. Szinte tényleg csak annyi, mint az első pályán levő kereskedőnél.
Ez most vmi bug, vagy ez már ilyen lesz? Az 1.33-as OL-mod és az 1.005-ös javítás van a gamén.. Eddig az 1.3-as OL és az 1.004-es javítás volt fent, de sztem nem ezek miatt üres az "invertory"-ja...bár nem tudom. Valaki másnál előfordúlt hasonló eset?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #3298 üzenetére
ÁÁÁ! Nem kell azé így feladni...
Ha mást nem is, a pecseket nyugodtan feltehetitek, mert ha a game nem warez ( de legalábbis nem crackelt
), akkor simán menni kell a pecseknek is, azok nem teszik tönkre a gamét. Nekem pl. nem warez és emiatt mindegy milyen modot vagy javítást teszek fel a gaméra, mindíg megy simán...
Nameg ugye, ha hivatalos javítást teszel fel a ( nem warezolt ) gaméra és az utánna nem megy, akkor lehet, hogy vmi más baj lesz ott. Vagy legfeljebb meg kell próbálni leszedni máshonnan az adott file-t, mert előfordúlhat, hogy hibás, vagy nem jön le jól. Volt már ilyen esetem is 1-2 alkalommal...
De természetesen nem kell rám hallgatni, én csak írogatok itt össze-vissza hülyeségeket...
-
_stick_
őstag
Megtanultam ma a leckét. Maradni kell az alapjátéknál a nemhivatalos modokat el kell felejteni, mert agyonbugosítják a játékot... Csak a repair modot, meg az improve sound effects modot hagyom fent.
-
-
_stick_
őstag
Lenne még egy kérdésem a modokat illetően. Mini mod-okat fogok feltenni, mert azokkal csak azt módosítom amiket én akarok.
(trader, endurance, no time limits on quests, repair mod, camo ninja mod, ABC sleeping bag) Ha ennyit felteszek nem fogják egymást felülirogatni? Nehogymá a az összes mod telepítése után valami bugos egyveleget kapjak.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #3291 üzenetére
A bárba, még csak most megyek. Amúgy kattintasz a fegyveren ( jobb gomb ) és a megjelenő lehetőségekből választassz. Így le tudsz róla szedni mindent, amit felraktál... Ja az AK-t az első pályán a kereskedőtöl is meg lehet venni, miután elvitted neki a banditák túszától megszerzett pendrájvot ( a legelső kűldetés ). Csak ezt tegnap nem írtam.
Szóval innen a tuning AK. De, ha megyek a bárba, akkor vásárolok ezt-azt...Nameg a minigunt is meg akarom szerezni ismét.
-
Bencom ™
őstag
válasz
AthlonXP #3290 üzenetére
de a bárba az agroprom előtt (elméletileg) el sem juthatsz (mindenesetre semmi keresnivalód ott addig
)
távcsövem nekem is van már
És a bárban van egy AK mod de azt obokannak hívják (tudom, más a "két játék")
Amúgy sokmindent nem kell újrakezdened, csak megint leírtani a katonákat... az egyáltalán nem húzós...
u.i.: a távcsövet felraktam a gyorstüzelő AK-mra... le is tudom majd róla szedni, vagy az már rajtamarad örökre?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #3289 üzenetére
Igen, a pálya elején készűlt mentés marad csak, így újra kell kezdenem az egészet. Az OL 1.3-as modban van egy újfajta AK ( +minigun és egy BL-16-os hosszú, duplacsövű puska is ), külön lőszer van hozzá ( asszem vmi FMJ /sima és páncéltörő is / és a csaposnál lehet megvenni ), más a kinézete is, mint az eredetinek. Az értékei is jobbak, mint a többi AK-nak. Tettem rá távcsövet (ami az 1.33-ban már át lett dolgozva) és így most nagyon jó kis stukker lett.
-
Bencom ™
őstag
válasz
AthlonXP #3288 üzenetére
nekem ott nem voltak kutyák... és én is találtam már el barátot véletlenül, amíg nem ölöd meg, fel sem veszi
és igenis annyian voltak, jelzett a PDA, és az összes golyóm elfogyott rájuk! Ezért mondom hogy szvsz bug, főleg stalker fokozaton...
Az arénás tippet köszi, magamtól rá nem jöttem volna
Amúgy milyen tuning AK-ról beszélsz? Ott max sima van, a tungingoltat lenn találod strelok búvóhelyén...
Autómentés pálya elején? (Ami nincs sokkal visszább)
-
AthlonXP
őstag
Na most én is megszívtam! Agropom területén vagyok, mikor beléptem, rögtön megkaptam azt a feladatot, hogy segítsek Mole csapatának, me a katonák szétszedik őket. Odaléptem a tuning AK-mal
( még mindíg nincs más... ), szétszedtem mindenkit. Aztán mentünk a földalatti csatornák egyik lejáratához, ahol beszélnem kell majd Mole-lal, aztán pedig le a csatornákba, Strelok búvóhelyére... Namost, amikor odamentünk a csatornanyíláshoz, jött néhány kutya. Rögtön el kezdtük lőni őket, csakhogy a kavarodásban véletlenűl eltaláltam az egyik stalkert
. Azonnal az ellenségem lett mindenki, a feladat elrontva ( beszélj Mole-lal ), én meg mehettem a fenébe. Mentés nincs, úgyhogy az egészet kezdhetem előlről... ÁÁ
-
AthlonXP
őstag
válasz
_stick_ #3285 üzenetére
ÁÁÁ!! Azér nem olyan rossz az az OL! Azt mindenképp végig kell tolni sztem. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, csak mondtam, hogy szerintem mit kéne vele tenni, de akkor is azt mondom, hogy ez az egyik legjobb mod a STALKER-hoz!
Bár igaz, hogy ez több modot is egyesít, de jól van az...
Csak így tovább a fiúknak, akik csinálták. Már nagyon várom a CS-t, biztosan lesz ahhoz is náhány jó cucc. -
-
_stick_
őstag
Sikerűlt megcsinálni, de úgy, hogy először feltettem az 1.3-at és utánna az 1.33-at. A másikkal egyszerűen nem jók az items-be a cuccaim.
Viszont első benyomásra az OL-be elég nagy hiba, hogy sose jelez a geiger müller kütyü. Sőt, anomáliákra sem, vagy legalábbis nem mindre pittyog. Nemtudom érdemes e így folytatni. -
_stick_
őstag
válasz
AthlonXP #3271 üzenetére
Letöltöttem a modot a linkedről. Felraktam a játékot, rá az 1.0005-ös patch-et, majd bemásoltam a mod file-jait ***. Az inventoriban lévő textúráim tök hibásak... Van amit nem látok, van ami teljesen mást mutat, azt is szétesve. Ötletek?
Már nagyon játszanékIlyened nincs...
[ Módosította: Thrawn ]
-
Bencom ™
őstag
válasz
proci985 #3276 üzenetére
én a stalker suitot nem találtam meg, volt két láda, azokat szétvertem de semmi
egyébként az előző pályán (a szeméttelep hangárjában) van egy szekrény abban van 4 vérkő... a mostani játékomban az nem volt ott.... szóval eléggé változó szvsz hogy mi hol van
viszont a bárban adtak egy másik stalker ruhát, azt fel is vettem... egyébként vicces volt: bementem az okmányokért, persze megszólalt a riasztó, de kb az utolsó pillanatban, mert simán eljutottam, csak elbambultam. Felmarkoltam, kifeléjövet legyilkoltam nem kevesebb mint 22 katonát, de az utat is blokádolták végig. Míg eljutottam a roncstelepig, le kellett lőnöm még 15 katonát, vicces volt odáig eljutni, felhalmoztam kb 200 lőszert az AK-hoz (mert ugye fogyott is rendesen) aztán átmentem a roncstelepre, és nem tudom hogy bug volt e vagy nem, de két bandita fogadott az úton, amint leszedtem őket, jött 30 másik!!!!!!!
Elfogyott mindenből az összes lőszerem, még pisztolyból is mire leszedtem őket, az utolsót már le kellett késelnem, összeszedtem a fegyvereiket, erre jött 10 katona is, azt már nem kockáztattam meg, berohantam a hangárba ahol a stalkerek vannak, ott kinyírtam a 10 katonát, de utána jöttek még banditák, akkor mondtam azt hogy a jó édes anyukátokat, megyek inkább a fenébe, elfutottam a kötelességiekhez, akik megkértek hogy nyírjam ki a mutánsokat (persze lőszerem nuku) nem akartak átengedni csak némi duma után, ok, benn fogadott kb 20 kutya, egy párat lekéseltem aztán futottam tovább, ott mindenki magyarázott, meg küldött el a fenébe, bementem a bárba, ott kaptam az x18-as küldetést, és mondták hogy menjek el az arénába. (és akkor kaptam egy stalker suitot, amit először észre sem vettem)
Na elmentem az arénába, ott mondták hogy álljak ki egy csávó ellen, leszedtem simán, vissza kijöttem, és ELTŰNT MINDEN FELSZERELÉSEM!!!Egyedül a stalker pendrive-ja maradt meg nálam, egy kispisztoly, és minden más, artifactok, ruhák, minden eltűnt!!!
10 másodperc múlva azt is kiírta, hogy az "öld meg strelokot" küldetést elrontottam, na akkor nyomtam egy szép nagy esc-et... ennek így kellett lennie??? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bencom ™ #3275 üzenetére
strelok rejtekhelyén van ám egy stalker suit is;> egy ládában lesz, hogy bemászol a csőben jobbra. lesz mégegy bandit suit is, bár az már nem fog kelleni (ha barig szétkapják, wild territoryn a merc "sniperek" részének végén van mégegy stalker, majd yantarban hozzádvágnak egy ecologistot). ha pedig kill the traitorért megszerzett night start becseréled, kapsz egy beril 7 armored suitot barkeeptől.
-
Bencom ™
őstag
válasz
AthlonXP #3265 üzenetére
Bevállt. Az elsőt még leszedtem, utána sprint az előző ajtóig, és onnan ki be ugráltam, először AK-val leszedtem 6 embert (a két tárból) de aztán a semmiből előkerült még 3 ember, aminek nagyon nem örültem, én úgy emlékeztem, hogy azon a pályarészen kevesebben vannak... azokat pisztollyal szedtem le fedezék mögül ki-kiugrálva, de ellőttem rájuk az összes kötszerem, és vagy 300 golyót, mert ugye náluk AK nálam meg kispisztoly... de aztán felmentem strelok búvóhelyére, meg kifosztottam a hullákat, és most már van golyszli bőven
400-zal kihúzom valameddig....
Amúgy rájöttem hogy van még 90 golyóm a másik kis géppisztolyhoz is, de azzal valahogy egyetlen katonát sem sikerült leszednise ráközelítve, se egyes lövéssel, sem sehogy, úgyhogy amint elfogyott a golyó átváltottam pisztolyra, azt meg eldobtam a fenébe...
Most fog jönni a csigalépcsős rész (ott 3 katonára emlékszem, de eddig mindenhol több volt mint rémlett) aztán a controller, és már írthatom is ki az agroprom research instuitban a katonai bázist
Amíg lehet, megyek anélkül hogy megszólaljon a riasztó, de ha megszólal, irtó nagy hentelésbe fogok kezdeni
Végülis most golyó van, a ruha az cafatokban lógott rajtam, úgyhogy a merc-suit-ot lecseréltem egy banditakabátra....
thx a tippet. Asszem máskor is alkalmazni fogom
Ahhoz képest hogy az egyik velem szemben állt és úgy tüzelt, szimán közel tudtam szaladni hozzá, lelőttem, onnantól meg a többi már "gyerekjáték" volt... kb 15 perc alatt
Matrixfan: hát ha a false endingre gyúrsz, akkor hajrá, de ha az igazira, akkor onnan még a játék fele kb hátravan
Öldöklési szempontból legalábbis....
Ott meg nem számít mennyi pénzed van. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #3249 üzenetére
az nem swap. az akkor van, ha Barba belépsz, ill Bar előtt. a 2mps megakadás amiatt van, mert akkor dobálja ki a Stalkereket egész Bar területére. és a Stalkerek kiszórása csak az egyik magon fut.
az engine nem támogat AAt dynamic lightning mellett. elvileg a Clear Sky DX10es lesz, tehát ha 10.1et is támogatni fogja, akkor lesz gyors shader alapú AA benne.
jah, a dynamic lightning megfeketette
de egy 12ezres kártyától mit várhatunk
-
AthlonXP
őstag
válasz
_stick_ #3270 üzenetére
Amit te linkeltél az az 1.33-asban levő változásokat adja hozzá ( patch ). Azt a már fent levő 1.3-asra kell másolni, azt kész azé ilyen kicsi, jó az. Amit én szedtem le az viszont maga az 1.33-as OL mod, nem a javítás, hanem a teljes.. Ezt kell bemásolni az alap gaméba és műxik. Innen van: [link]
Amúgy a magyarítás is műxik vele.
Azt kell legutóljára telepíteni és jó lesz. Amúgy nagyon jó az 1.33-as, pl a távcsöveket is javították. Most pl az új tuningolt AK-val nyomom ( még az elején vok, ezért nincs más... ), tettem fel rá távcsövet + bele 7.62-es páncéltörőt és így már egy nagyon jó fegyver lett
egyedűl csak a hangja nem tetszik, de ez szubjektív...
-
lsc
nagyúr
Konkrét dolog : A bár előtti kutyás részen amint átértem a kocsi mellett volt egy stalker , kurzor piros , lelőttem . Rögtön gyilkos lettem , mentés vissza , amikor átértem futás el mellette , így nem volt gond , nekem sem kellett kinyírni , és ő sem tudott ennyi , ez szerintem elég érthető , vagy nem ?
-
_stick_
őstag
Tegnap este letöltöttem az OL és az 1.33-as patch-et. A játékhoz az 1.0005-ös patch van feltelepítve. Feltettem a smart mod managert de az alap OL-t tudom csak feltelepíteni az 1.0004-et és 1.0005-öt nem. Nektek is csak így indult el?
1.33-at is próbálgattam de nem ette meg, mire olvastam a readme-t, láttam, hogy azt nem a progival kell telepíteni, hanem egyszerűen bemásolni... -
AthlonXP
őstag
válasz
Bencom ™ #3262 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, hogy benyomod a "Sprint" gombot és megpróbálsz elfutni egy biztonságosabb helyre, majd onnan leszeded a katonákat. Futás közben csak ritkán tudnak eltalálni, mást nemigen tehetsz. Amúgy meg mindíg legyen nálad megfelelő mennyiségű lőszer az ilyen esetekre...
-
M@trixfan
addikt
ESETLEGES ENYHE SPOILER-es kérdés:Az alap játékban bármikor vissza lehet menni Prypjat-ból a bárba? Csak az NPP-ből nem lehet visszamenni? Most kapcsoltam ki a perzselőt. Ha kijutottam innen akkor körülnéznék még a Red Forrest-ben és több menetben szállítanám át a bárból a cuccaimat. Van exo-tól kezdve rengeteg jó cucc amit sajnálnék. Végezetül: a legjobb befejezéshez mi az utolsó pont ahol elvásárolhatom/boltolhatom a pénzemet 40000 alá?
-
AthlonXP
őstag
válasz
_stick_ #3256 üzenetére
Hát ilyenkor nem árt odafigyelni, hogy milyen stalkereket ölsz meg. Bár általában a csapos olyanok megölését adja neked, akiket nem sajnálnak a többiek se. Olyan előfordúl, hogy a célpont körűl van néhány ember akiket amúgy nem kéne lelőni, de mivel a társukat lelövöd, ők is rád támadnak.. Ilyenkor egyértelmű a teendőd.
Általában azért nem szokott gond lenni belőle. Mondjuk ilyenkor csinálj egy mentést ( a célpont kiiktatása előtt ), azt ha a bárban nem lőnek rád, akkor nem volt gond, ha meg igen akkor visszatöltessz és nem végzed el a feladatot ( visszaadod a csaposnak... ).
Amúgy meg, szerezzél egy vagon lőszert ( csak is páncéltörőt, a többit dobd el csak + súly.. ) hozzá stukit, azt ilyenkor, ha gáz van lehet aprítani.
Nekem a csomagom súlyának kb 70-80%-a lőszer és stuki, a többi artifact + ez meg az...
-
_stick_
őstag
válasz
Bencom ™ #3257 üzenetére
Ez így elég hülyeség. Akkor kapom a jó cuccokat, ha másokat kell megölnöm, de ha ezt megteszem leszednek a bárban, vagy más forgalmas helyeken.
Megcsinálhatták volna úgy, hogy akit ki kell nyírni, azt mindenki utálja és akkor mindeninél haver leszek, ha azt kinyírom (ezt több játékban már meg tudták csinálni, itt miért nem
)
nah, jól felbaxta az agyam
Mind1, OL mod fel, restart.És akkor ne vállaljam el azokat a küldetéseket, amik frakció tagok ellen szólnak?
lsc: sajna mikor lelőttem a tagot kifutottam a bárból, megcsináltam egy pár küldit és mikor visszamentem már közellenség voltam
-
lsc
nagyúr
válasz
_stick_ #3256 üzenetére
Én mielőtt elfogadom a küldetést csinálok egy mentést a küldetéshez hesonló névvel , amíg nem ok addig arra nem mentek . Az automentés akkor készül , amikor pályát váltasz , tehát mikor bemész a bárhoz próbáld elkerülni a tagot . /Nekem egyszer hasonló helyzetben az segített , hogy elszaladtam mellette , úgy nem volt gond ./
-
_stick_
őstag
Az már jóval korábban felülíródott, nem gondoltam, hogy baj lehet belőlle...
AthlonXP: és mit tegyek, hogy legközelebb ilyen ne legyen? Ne fogadjak el olyan küldiket, ahol meg kell ölnöm valakit? Volt hogy egy stalkert kellett megölnöm, jó cuccokat kaptam érte, de egész yantar nekem esett utánna.
Elég érthetetlen ez nekem...
Bencom ™: sprint gomb
-
Bencom ™
őstag
Azért csak mocsok a gép... most egyedül leszedtem a bloodsuckert (nem volt egyszerű) de eközben teljesen hangtalanul az alagútban körbeállt 5 katona, a hatodik meg a közelben van, jelzi a pda. Kötszer alig, lőszer kb másfél tár, az öt katona négy különböző irányból lő rám, fedezék csak kettővel szemben van, a másik három kénye kedve szerint lőhet rám, és kb hatszor csináltam meg, de 1-2 katona mindig maradt a végére, akik leszedtek, mivel se lőszerem, se semmim, stb... ilyenkor mi van?
pisztolyhoz van golyóm bőven, de sokat nem használ 5 AK ellen... és nem akarom újra kinyírni a szörnyet, mivel elég sokat szenvedtem vele... meg az a legfélelmetesebb rész (meg még van azért egy pár, de valahogy ez a "kedvenc") és mikor itt járok, pihenek rá 2-3 napot, mielőtt nekikezdenék a leírtásának...szóval ha megint ki kellene nyírni, elég nyűgös lennék
Cheat kizárva, de mi a gyengéje ezeknek a rohadt katonáknak? Gondolom mindenki tudja hol vagyok: agroprom undergund nagy csarnokában felül a felső "járdán" egy oszlop mögött, az véd két katona ellen, de kettő az ő bejáratuk felől jött fel a járdára, azokkal még valahogy elbírok, de egy a másik oldalon is feljött rá így kereszttűzben vagyok, kettő lent a csarnokban fedezékek mögül tüzel, egyet meg még nem találtam meg, hol van
-
AthlonXP
őstag
válasz
_stick_ #3250 üzenetére
Sz@rrá lövőd a Bár területét, aztán az egész zónát!
Mást nem nagyon ( esetleg trainer...
). Mert utána már mindenki támadni fog onnan kezdve és biz elég nehezen felejtenek. Ilyen "balesetem" már nekem is volt néhány alkalommal..
vagy választod azt amit lsc tanácsolt...
-
_stick_
őstag
Na, most mit csináljak: volt egy küldetésem, hogy öljek meg egy csapat zsoldost. Megcsináltam, meg kaptam érte a jutalmam. Megyek vissza a bárba egy zsoldos megtalál és elkezd támadni, fogtam és fejbelőttem. Jött a felszólítás, hogy gyilkos van a bár területén, meg kell ölni, erre mindenki rám támadt még a barátaim is.
Berohantam a bárba, de ki se tudom dugni a képem, mert egyből lőnek és a fegyveremet se tudom elővenni... Ilyenkor mi a teendő?
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #3237 üzenetére
red forest? Hát az pedig az egyik legnagyobb ha megnézed a területét, igaz nem nagyon lehet mászkálni rajta, csak ha elhagyod a pályát, de azért van ott pár dolog, pl az az út is elég hoszzú, és ott van a tetjén az agyszüpürcsölő is. Nem swappol valójában csak olyan mintha swappolna, néha megakad, akárhány giga rammal a segge alatt is. ez az a tipikus megakadás, amikor egy két mpre 0 fps. Ezt szerintem mindenképpen ki kéne belőle küszöbölni, ha esetleg lesz majd 2. rész. Ez meg tuti a motor miatt van, valamit olvasni akar mindig a lemezről, és azért áll le, mert nem találja amit keres. Én mondjuk simán el tudnám képzelni egy crytek motorral
Abban is elég sok csipkézett felület( levelek, csobogó víz, stb...) van, rohadtul szép grafikát varázsol a képre, a fizika verhetetlen, és sokkal jobban reagál a terhelésre mint a Stalker. X800 GTO val is gyors persze, addig amig be nem kapcsolod a teljesen dinamikus fényeket
, de addig minden játék gyors, amig nem kell számolni a kártyának semmit. Feltettem az élsimítást 2x-re driverből, mert ugye játék simán nem engedi (minden más maxon), a Stalker úgy még játszható volt( 30-40 fps GX2-vel!! ), 4x-en már ha nem zárt térbe voltam, hanem fás, erdős területen játszhatatlan( 10 fps ). Van egy két dolog, amiben jók a kelet-európai kollégák is, de a kódoptimalizálás, precizitás nem az erősségük( amugy meg igen hatékony kódot tudnak arrafele írni, csak az többnyire nem játék...). OL-t még nem lestem, priboit akarom végigvinni majd ha lesz időm( kb május vége júni...
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AthlonXP #3246 üzenetére
zseniális;>
na szal fruit puncchal úgy lehet javítani, hogy beállsz min 4 darab pelicevel az öveden (többel csak gyorsabb). ekkor min 120%os lesz az acid elleni resisted (resistcsökkentőket érdemes kivenni addig), tehát sebződés helyett gyógyulsz, és gyógyul a ruha is. időigényes (addig én pdat szoktam nézegetni, sérüléstől függően 0.5-2perc a max -minél nagyobb a ruha alap resistje, annál tovább tart-, viszont több artifacttal nagyon meg lehet gyorsítani), ámde figyelembe véve a highend vértek javítási költségeit megéri. működik a dolog electro anomáliával és BatteryAval (tehát min 4 darab ugyanolyan, +30% electro resist), BatteryBvel és Burnerrel (tehát min 4 ugyanolyan, +30% burn resist), és lehet, hogy működik 4 darap springgel és vortex/gravi anomáliákkal (ezt még nem próbáltam, mert vortexből elég nehéz kimászni, ha végeztél... esetleg rakétavetővel/gránáttal is meg lehet próbálni
).
ez a trükk még az alapjátékból maradt, ott én így szoktam javítani a vértjeim, de megy itt is
artifactokat a dokinál érdemes eladni, ő tejel értük jól
mire eljutsz először yantarba (tehát barba jutás után közvetlenül, bár érdemes beugrani army warehousera közben a Vintarért meg mellékesen megcsinálni a Kill the Stalkert Snitchnek és a Kill the Traitort a másik arcnak a barban), ha ügyes vagy össze lehet kaparni egy military suitra valót, azzal meg egyszerű lesz az élet
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #3239 üzenetére
Na sikerűlt felraknom az Ol 1.33-at. Műxik. Át lett szabva többek közt az invertory, kevesebb helyet foglalnak a cuccok és átláthatóbb is. + "simább" lett a mozgás is olyan fura, de jó. Még csak az 1. kűldit csináltam meg.
A frissen telepített gaméra felraktam az 1.05-ös pecst arra a magyarítást ( bár továbbra sem műxik), majd az 1.33-as OL-t, így megy simán. na atöbbit majd később, ahogy haladok, meg most nincs több időm, majd este..
Good Huntin, Stalker!
-
AthlonXP
őstag
Töltöm az OL 1.33-at. leszedtem hozzá 1.005-ös pecst is, mert azt írja a readme, hogy az kell hozzá. Remélem jót szedek le, 121MB a mod mérete. Mindjárt lent lessz rakom is fel aztán hátha...
A priobit leszedem, már nagyon elegem van a hülye dokumentek gyűjtögetéséből. Ráadásúl hiába lesem azt a PDF-formátumú útmutatót, nem sok hasznát veszem.Pl. most is a Dark Valley-ben jártam és írta, hogy egy kék házban lesz vmi ami majd kell, még képet is mutatott róla és a házról is. Aztán hiába mentem be, tök üres volt az egész, minden házat bejártam a környéken, de semmi.
Aztán írta hogy lesz egy X-Antivír vmi hűtőben, hát én meg hiába kerestem a megadott helyen a hűtőt, ott semmi nem volt...( de még a környéken se, tök üres szobák mindenütt
)
Vannak még más hiányosságok is de nem írok le mindent, nekem ennyi elég volt a priobiból egyenlőre.
Persze lehet, hogy csak nálam volt vmi bug vagy hasonló és másnak meg jó ( semmiféle javítást nem tettem fel hozzá...
), de nekem mindenesetre, nem jött be.
-
volvoguy
addikt
ha az artifact-okkal nem foglalkozom, mert csak a helyet foglalják a táskámban meg az övemen, akkor az nagy gáz?
-
AthlonXP
őstag
válasz
proci985 #3239 üzenetére
Ó, vazze ezt a sok arifactot... már a felénél elvesztem...
Csak a legfontosabbak: Mi az a "fruit punch"? Én a csaposnál javíttatom a cuccaim, ha nagyon kell, de inkább szerzek újat, hogy ne kerűljön pénzbe...
Hol találtál Moonlight-ot? Én még nem találtam, pedig már kerestem nemegyszer...
Mi az a "Kobolok" és a "Urchin/Crystal" ?Bocsi a sok hülye kérdésért, de nem igazán vagyok képben a hszeddel kapcsolatban... Mert, mint írtam én csak eladom az artifactokat és csak nagyon keveset rakok az övre ( aminek nincs mellékhatása )
...
Ja, és honnan szedted le az 1.33-at? Kipróbálnám...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AthlonXP #3238 üzenetére
jaja. az OL fórumon elhangzott, hogy a Clear Skyhoz nem biztos, hogy lesz OL mod;> reméljük nem lesz rá szükség.
artifactból én rendszeresen meg szoktam magam pakolni. OLben a Moonlight csak akkor kell, ha javítani viszed a vértjeid wild territory fruit punch anomalyiba (értsd, rajtad egy Exo, meg mellette esetleg 1-2 Exo, Military, S99m), és olyankor jól jön. egyébként viszont sokkal jobban bírja stalkerünk a fáradást. Nekem rendszeresen tele az övem, sőt néha az OL 10slotja is kevés... 1 Soul, 1 Micha, 1-4 Urchin/Crystal, 0-3 Mamas, 0-4 Night Star, 0-5 Kobolok, 0-2 Goldfish, 0-1 Moonlight, 0-8 zöldeskékes micsoda, amivel a fruit punchban javítani tudod a vérted
többi természetesen annak függvényében, hogy milyen területre megyek: értelemszerűleg CNNP insta 3-4ben 3 Mama, 4 Night Star, Soul, Micha, Urchin, Red Forestban 4 Urchin/Crystal 1Soul, 1 Micha, 3-3 Mamas/Kobolok, szörny territóriumtámadásnál meg max kobolok (ezért kell a Goldfish, mert abból nincs elég). Blowout meg idegesítő, mert rongálja a vérted is, de 1.33ra megnövelték a védett helyeket. egyébként 4Urchin/Crystal egy Soullal és egy akármilyen vérttel elég az átvészelésére.
namégegyszer: OL mod 1.33 Nektek megy? játék betöltésénél nekem hibát dob
-
AthlonXP
őstag
válasz
VinoRosso #3236 üzenetére
Na vazze, a hszedet...
Azé sokan vagyunk akiknek tetszenek ezek a modok (főleg az OL). Abban benne van a Float ( grafika ), sleep bag ( alvás ), javított AI, javított fegyverek + néhány kimaradt dolog, meg más egyéb.... Szal félig-meddig igazad van, de azért nem kéne leírni a modokat. Jó ok, a Blowoutot én is gyűlölöm, szerintem sincs semmi értelme, csak feltartja az embert, meg amúgy is.A szellemek az eredetiben is ott vannak ( agyperzselő ) . Ami az artifctokat illeti, én csak olyat pakolok az övemre, aminek nincs negatív hatása ( vagyis gyk. 2-3 db-ot ), a többit meg nagyrészt eladom, me ebből él a STALKER
.
Na mindegy.Mindenesetre azért már én is nagyon várom a Clear Sky-t, mert nagyon érdekel már, hogy miket valósítottak meg a sok beígért dologból. Ahogy írták, már májusban igen esedékes lenne, szal addig meg marad az eredeti vagy akinek tetszik, annak a különféle modok, ugye.
További jó vadászatot STALKER!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #3236 üzenetére
red forest, tehát vöröserdő, délre Pripatytól. Dark Wood Diablo2ben volt
, és egy picit sokat játszottam vele
OLt nézted? ott azért egész jó már az 1.3mas.
a motorját ne cseréjljék, szvsz a jelenleg piacon lévő egyik legjobb motor. egy x800gtoval is baromi gyors, egy CeleronDvel és egy x1600proval is baromigyors (és mindkettőn még jól néz ki), erőművel a feneked alatt pedig nagyon szép és nagyon gyors
. swappolni nekem nem swappol
xpn valszeg 2 giga rammal már nincs baj. Vistán 3.3al biztos nincs
.
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #3229 üzenetére
Hát nekem inkább az a játékm jön be ami kijött. Az ilyen modokból csak azok jók szerintem amik a grafikára gyúrnak rá(óverhaló meg a flót
) a többi egy nagy szar( inferno és társai ). Nem tetszik hogy húszezer artifactot ki lehet pakolni az övre, aztán egyik se használ semmit, pl rajtam van 10 db holdfény, és 65kg val futva a hátamon kifulladok 5 mp alatt. Mod nélkül rajtam van 5 és ruhától függően akár végtelen ideig is futhatok. Nem jók a blowoutok se, idegesítő hangje van, grafikailag se túl szép, és nem lehet vele mit csinálni, ha rájön a játékra az ötperc ott halsz sziven ahol vagy. Meg vannak ezek az idegesítő szellemek, amik átmennek a falon is nem lehet előlük elbújni, ha lelövöd őket akkor meg elfogy a lőszered. Jó úgy az eredeti gáma ahogy van, az összes opció el lett találva, szerintem azért is lett sikeres, amin javitani kellene az az idegesítő swap(= motorcsere), meg új pályák kellenek, amiket kihagytak, több szál a cselekménybe( amiket kihagytak), több mellék küldetés(amiket kihagytak), tényleg egy kicsit jobb AI( amit kihagytak ), meg egy fanatikus béta tesztelő, aki benéz minden résbe, kipróbál minden lehetőséget, amire még nem is gondoltak( =én
akit kihagytak ).
Amugy érdekelne engem is ez az SDK-s játékmodos terület, csak sajnos nincs időm most ezzel pepecselni, de lehet nyáron ha lesz egy kicsi, belefogok a shader programozásba, aztán meglássuk mi sül ki belöle.
mod:
az meik pálya a dark wood ?
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VinoRosso #3216 üzenetére
OL mod csapata, jelenleg négyen vannak. a Stalker 2241 béta még kicsit másképp nézett ki. és egy csomó olyan dolog volt beígérve, ami végül kimaradt... ugye ekkor a játék már 7 éve készült, és egyébként valszeg a büdös életben nem jelent volna meg. ezeket a Stalker: Clear Skyra beígérték, de addig is kell valami
pl: nagyobb dark wood (nekem ez a pálya kicsit csalódás volt a pöttöm méretei miatt), swamp és dead city (ezek egyáltalán nem kerültek be), alvás (kimaradt végül), erősebb AI (kimaradt végül), real weapon skins (2241ben még ezek voltak
), outbreakek, dinamikus pályák (ugye elvileg az anomáliák max két hétig maradnak meg... nos hát ez a Stalkerben nem működik, volt, hogy 3 hónap volt egy végigjátszásom, de nem változott meg a helyük), több lény (jópár kimaradt a final verzióból...), deaktivált küldetések (pl find gordon freeman's gun
), stb.
az AI egyre erősebb, jelentem
AthlonXP: 14 percig élsz még;>
*** más:
sima Stalker alatt 60kgtől moccani se tudsz. Tourist Suittal 70 a határ (de futásnál ugyanúgy fáradsz
), Exosceltonnal 80kg.
kajából csak ésszel dobálni ki, néha kellhet. főleg, ha nincs first aided, amire egész jó esély van, mire végigmész agropom undergroundon és végigirtod a military baset.
a lőszer is nehéz, pisztoly lőszerből 200nál semmiképpen se tarts többet magadnál.
*** OL mod ***
bemásoltam 1.33at 1.3ra, aztán X3DA hibával kilép indításkor. ilyen volt még valakinek?
-
Bencom ™
őstag
válasz
volvoguy #3226 üzenetére
a shotit eldobáltam, lehet hogy hiba volt mert a blood sucker ellen talán az a leghatásosabb így belegondolva... van egy hangtompítós pisztolyom, amivel már sikerült olyat csinálni, hogy 6 banditát úgy szedtem le, hogy csak az utolsó kettő tudta viszonozni a tüzet, mert nem vettek észre addig egyáltalán... jó beköszönő-fegyver, el nem dobnám semmiért
csak az állaga már kicsit romlik és egyre többször akad be, ami kínos...
-
volvoguy
addikt
hát géppityú alap, pisztoly sme árt, sztem....elég ahsznos cucc, ha jól céloz az ember, akkor banditák ellen van oylan ahtásos, mint a géppityú...shotgun meg közelről nagyot szaggat, szal sztem az sem árt...
-
Bencom ™
őstag
-
AthlonXP
őstag
Na sikerűlt megfertőződnöm az X-Vírussal a Bloodsucker-ek falujában, mikor felvettem vmi rohadt dokumentet....
Most meg kereshetem a gyógyszert, alig 14 percem van már. Már mindenütt megnéztem a környéken de még semmi.
Gondolom ha nem találom meg időben, akkor az kissé lerövídíti majd a játékot, igaz?
-
Hun'reeth
őstag
válasz
volvoguy #3219 üzenetére
Van egy mod amivel 70 kilóra lehet kitolni a súlyt az nem árt. Nem kell ennyi cucc. Egy géppisztoly megfelelő lőszerrel elég. Igazából pisztoly nem kell meg shotgun sem nem igazán jók főleg az első darabok. Később lesz egész jó bár nem igazán használtam.
Kaja se kell annyi a legkönyebbet vidd az a kenyér. Nem kell szalámi meg konzerv meg hasonlók. Nem halsz bele az egysíkú étrendbe
Vodka se kell (ha csak nem alkoholizálsz előszeretettel) csak a antidrogot használd. -
AthlonXP
őstag
válasz
volvoguy #3219 üzenetére
Vehetsz ( vagy úgy is fogsz majd találni ) még fel Exoskeletont is, azzal asszem 80kg a max, bár abban meg futni nem lehet
. Amúgy sztem, az AK-t dobd el azt szerezz vmi normális fegyvert. A gaméban az egy elég alap stuki. Pisztolynak sincs sok értelme sztem és a Shotgun is csak fölös súly nálam ( illetve + pénz a csaposnál
). Én inkább + páncéltörő lőszert vagy egy erős stukit vennék/szereznék helyette ( pl Vintar, páncéltörővel vagy hasonlók.... ).
Ja és a bandita cuccot is dobd el a fenébe amint lehet, mert az tényleg csak súly. Ha van pénzed akkor inkább vegyél vmi jó cuccot ( pl PSZ-99M, Katonai Páncélruha, stb..)De persze ezek csak személyes megjegyzések, nyílván nem muszáj rám hallgatni.
-
volvoguy
addikt
és sok iylen szarrágó lsz a catornában, vagy elvétve egy kettő? sok kijárata van a csatornarendszernek? nem lehet kiahgyni, és helyette a szanadban barangolni?
más: ti hogy oldjátok meg, hisz 50 kilóü a max, én szinte tele vagyok, muszáj 50 kilo alatt maradnom...egy shotgun, egy ak, egy pisztoly, rajtam van a banditacucc....3 gránát, lőszerek, van páncéltörü, gyöngygolyó, sima is, 10 elsősegény, 29 kötszer, 8kenyér és szalámi, 4 injekció, konzervből négy, és semmi artifact, semmi extra "felesleges cucc" - csak ami szükséges, fegyver, lőszter, kaja....vodka..és ez 49 kiló....hogy a fenébe szereltek még fel más cuccokat? vagy később nő a terhelhetőség? vagy az állandóan 50 kiló marad?
-
Bencom ™
őstag
válasz
Bencom ™ #3217 üzenetére
én pont a pillanaton járok ott, hogy le kellene lőnöm, csak mivel alapon elrontottam a gyomromat, asszem most nem erőltetem... vártam hogy elinduljon felém, aztán meguntam, és pont abban a pillanatban hogy mentettem, indult meg
de most inkább pihentetem, mert ha elbambulnék és hirtelen felbukkanna, hiába számítok rá, lehet hogy leokádnám a képernyőt
(ami még így is sanszos egy kis romlott sajt miatt....
)
u.i.: úgy indult meg felém hogy hallom a lépteit, de látni még nem látom, csak a képzavar megszűntetése kedvéért...
És a zsoldosruha mostanra cafatokban lóg rajtam, a banditadzsekit meg fennhagytam, mert gondoltam minek... hát most nem ártana.... Mert a ruha lassan többet árt mint használ...amúgy tényleg dinamikus a game! Most a lelőtt emberkéknél rengeteg hasznos cuccot találtam, még artifactokat is, ami eddig nem volt, szóval pótolva vagyok a ruháért
-
VinoRosso
veterán
srácok fejükbe vették, hogy megcsinálják azt a Stalkert, amire a beta 2241 alapján következtetni lehetett. és egész jól megy nekik.
Egészen pontosan mit is csinálnak meg és kik?
-
volvoguy
addikt
az a csápos nem az, aki két lábon jár, ilyen kékes színű, és a szája nyilik szét ugy, mint a penge 2-ben a mutáns vámpiroknak? nem a blood sucker?
nálam az iylen jellegű produktumok közül a csúcs az alien saga, képzelhetitek mennyire szeretem akkor a sötét helyen játszodó, monsta' feelinges filmeket, játékokat.....de állitolag a stalkerhez képest a silent hill a csúcs...szl ja...
-
Bencom ™
őstag
válasz
volvoguy #3197 üzenetére
jaja és mint meg is előztek páran ,eredetileg láthatatlan, csak az elmosódott körvonalait látod, és nekedront, majd mikor láthatóvá válik akkor eléggé megijedsz, főleg hogy alig lehet kinyírni
De a másik mutáns is vicces aki a kijáratnál van
Bár simán le lehet szedni, de neki is van egy hangereje
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
_stick_ #3210 üzenetére
szerintem ne akard a kettőt
OL tényleg kötelező, srácok fejükbe vették, hogy megcsinálják azt a Stalkert, amire a beta 2241 alapján következtetni lehetett. és egész jól megy nekik.
suti_88: az alagútban lévő valamit tényleg imádni fogod;> elsőre az agropom alagút eléggé... khm
-
-
Hun'reeth
őstag
válasz
AthlonXP #3202 üzenetére
Az általad segédként aposztrofált tag Kurglov.
Őt kell segíteni a méréseknél meg megmenteni sem árt. Bár nem kötelező.
Egyébként a többiek azért játszanak ilyen jól mert az alapjátékot játszák ha nem tűnt volna fel.Nem a priboi-t. Vagy az OL-t nyomják.
A priboi-ban majd ha az összes dokumentumot megszerzed van a vége. Linkeltek ide feljebb egy pdf fájl-t abban benne van hol van az összes dokumentum. Nézd meg és keresd meg az összeset. Egyébként a pdf a priboi oldaon is fent van. Íme: [link](#3197) suti_88: Az hagyján de szinte láthatatlan és jó mélyeket hörög. Beszarsz az tuti. Szívbetegeknek nem ajánlott. De lesz még ennél rosszabb is.
-
_stick_
őstag
válasz
AthlonXP #3202 üzenetére
Én tegnap csináltam meg azt a részt, ahol fedeznem kellett amíg mér, mégis megölték. Vissza a bunkerbe ott megkaptam a pszi sugárzás védőt. Lekapcsoltam az agyat, visszamentem a bunkerbe a prof-hoz és utánna ezt a szálat a bárban lévő pultosnál adtam le. Most ott tartok, hogy az agyperzselőbe vagy hova kell mennem kikapcsolódni.
-
AthlonXP
őstag
válasz
_stick_ #3201 üzenetére
Na ez jó kérdés lehet, hogy én keverem őket.. Arról az ipséről beszélek aki azt a pszi sugárzás ellen védő vmit adja, mielőtt elmennél lekapcsolni azt az "agyat". Ő van abban a nagy, kör alakú, beton bunkerben. Van egy segédje, akinek fedezéket kell nyújtani amíg elvégzi a szükséges méréseket. Na.
De végül is tök mindegy. Engem továbbra is az dühít, hogy semmi kűldetést nem kapok. Közben meg olvasom itt a többi hszt, amiben írják, hogy mit hol találnak, meg alagutak meg ilyenek, én meg csak itt bolyongok. Mintha nem azzal a játékkal játszanánk. Az eredetiben és az OL-ban egyszerű, mert ott legalább kapom a kűldiket, de itt semmit nem kapok, csak megyek amerre látok. Az első pályán kaptam ezt a "keresd meg az CNPP Blueprints-et" kűldit, ami még mindíg megvan, mert fogalmam sincs mi az. Hiába mentem az erőműbe.
Amúgy van már egy csomó dokumentem, de úgy tűnik azok senkinek nem kellenek, szal most nemtudom merre tovább.
Ha ehhez van végigjátszás akkor nagyon kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged