- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #10089 üzenetére
Sajnos így csak találgatni tudok. Hol kerested a log fájlt? Ha az általam küldött fsgame.ltx-t használod, akkor nem a doku... mappában lesz, hanem a játék mappájában levő 'user' mappában.
(#10098) rétisün
Szerezz egy eredeti 1.0000 verziót.
-
-
válasz
janinitez45 #10094 üzenetére
Néha bebugzik az ilyen post process effekt nálam, mint pl a dülöngélés vagy a homályosan látás, és akkor nem múlik el soha... Majd az erőműben lesz ez fasza!
-
janinitez45
tag
Ha meghalok akkor abba marad a kép remegése , ez érdekes
-
janinitez45
tag
Sziasztok !
Feltelepítetettem a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl - Oblivion Lost 2010 - 1.02 . Szépen elindult a játék de egy idő után elkezdett remegni vizszintesen a kép ,régebbi mentést visszatöltve nem remegett amig oda nem értem ahoz a részhez ahol remegni kezdet . Valaki esetleg tud segíteni ? -
rétisün
veterán
feltettem az alapjátékot, felpatcheltem 1.0005-re, de így meg kéri a dvd-t
most még keresgessek no-dvd-t, ha legendaryval akarok játszani (az eredeti dvd a meghajtóba nem szimpatikus
)
-
Dhampir
félisten
Olyan érdekes a leszakadt híd alatt elidőzni, szinte barátságos helynek számítana, ha nem lenne egy átjáróház.
-
kekeeci
senior tag
válasz
Alienhun79 #10085 üzenetére
Megy a virágbolti verzióval is, teszteltem.
-
-
rétisün
veterán
hoppá, rossz topik
-
Dhampir
félisten
Feltettem a Complete Mod exe-s változatát. Fura volt, mert mintha kissé alulexponált lett volna a nappali helyszín. Többszöri nekifutás után körülbelül itt lett elegem az egészből.
-
kekeeci
senior tag
válasz
shield #10071 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy az első telepített verzióról (felhasználói profil a játék mappájában - fsgame.ltx átírva '$app_data_root$= true|false|$fs_root$|user\') csináltam mentést, arra azt a patc-et teszem fel amelyiket akarom (így van most kb 10 különböző STALKER és mod a gépemen).
A Snipert még nem próbáltam, utánanézek.
(#10075) Alienhun79
Kipróbáltam, nekem működik (1.5.10 magyar verzió), mondjuk a párbeszédeknél csak a linkek láthatók. Ha hiányzik a játék mappájából az fsgame.ltx, ezzel pótolhatod (ha megvan, akkor csak írd felül - természetesen előtte ments). -
Dhampir
félisten
Sziasztok, a gamedataval bemásolt a Complete következő indításkor már rendre kidobált, végül az egész játékot letöröltem.
Vajon Complete moddal érdemesebb inkább a .exe telepítős változatot feltenni? -
Dhampir
félisten
válasz
Alienhun79 #10075 üzenetére
Az fsgame.ltx-ben átszerkesztetted az alábbi sort (false helyett true)?
$game_data$ = true | true | $fs_root$ | gamedata\
-
Woodslave
félisten
na végignyomtam minden módon. A végén rájöttem, hogy a -400as vérzés arti valszeg bugos, mert ahogy levettem hamarabb elállt a vérzés
-
Alienhun79
tag
válasz
kekeeci #10070 üzenetére
Segítség, help me.Kekeeci lenne egy nagy kérésem, remélem tudsz nekem segíteni, Shield komoly keresgélés után szerzett egy süti kis Clear skyos módot, még pedig ezt [link] , a baj csak az, hogy nem tudom elindítani, ilyen csúnyaságot ír "cannot open file fsgame.ltx Check your working folder" ,van valami ötleted ?
-
shield
Topikgazda
válasz
Aarpok #10073 üzenetére
Azt azért nem akarom, hogy ne legyen benne, akkor kicsit fura lenne. A sniperben a pl. a katonai raktáraknál, a pálya baloldalán, ahol el kell csípni a spiont, van egy kis terület ahol biztos van ötven anomália. Egyszer bele keveredem, nem tudtam az ellenség miatt kikerülni, épp hogy oldalazva elszlalomoztam köztük.
Csak arra lenne jó, hogy kissé meglehetne ritkítani. Eszméletlenül sok és irreálisnak tűnik nekem. -
Aarpok
őstag
válasz
shield #10072 üzenetére
Tipp:
Nyisd meg a mod_params.ltx - et (gamedata/configs/mod_parameters).Itt keresd meg ezt: create_anomaly_permition értékét írd át false - ra.Indítsd el a játékot.Lépj ki a menübe és az sgm beállításokban keresd meg az sgm anomáliák eltüntetését.Kattints rá és ekkor elméletileg eltűnnek esetleg indítsd újra a játékot.
-
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #10070 üzenetére
Már megint zaklatlak. A CoP topikban Kotomicuki társunk talált a SGM 2.2-höz anomália "csökkentő" javítást. Szerinted a Snipert is meglehetne ez alapján buherálni, mert az már erős túlzás ami abban van? Szeretném megint végig vinni, de az már észvesztő ami abban van. Talán még a probléma is kevesebb lenne vele.
-
shield
Topikgazda
válasz
rétisün #10067 üzenetére
Vissza kell tölteni az előző mentést.
Én mentek gyakran.
Amúgy pedig mennyi idő letölteni egy 1.0005-ős orosz verziót? Nehogy már ezen legyél fenn akadva.kekeeci én csináltam az 1.0005-ős tömörített exe-t, pár perc alatt kibontja magát és már mehet is fel a mod, nem sz@rakodok a telepítgetéssel. Még a modokat is így csinálom meg.
-
rétisün
veterán
válasz
kekeeci #10065 üzenetére
1.0006 gamestar teljes játék. azért nem az eredeti dobozos, mert ehhez nem kell a dvd. bár most hogy visszagondolok, mintha lett volna róla szó, hogy ez lehet a gond
(#10066) shield: a coP-ot még mindig az AMK-val játszom, a 'halál árnyékában-t' feltettem, de mindjárt az elején áttévedtem a sötétvölgybe, nem tudtam visszamenni, aztán jegeltem
-
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #10065 üzenetére
Már visszatudtam jönni a katonai raktárakhoz és nem dobott ki, jó lett amit adtál. Nem tudom, rétisün helyzetén nem segítene, mit gondolsz? Talán kevesebb gond lenne a többi moddal is.
rétisün próbáld ki a "A halál árnyékában"-t amit most fordított op.erik. Teljesen új a terep és szépen is néz ki. Nézd meg a képeket a CoP topikban.
-
shield
Topikgazda
válasz
rétisün #10054 üzenetére
Legendary-hoz:
- patch 1 (Yantar)
- patch 2 (Military)
- patch 3 General
Shaders Collection - ebből nem raktam fel semmit.
Majd még lesz javítás a játék vége felé kell majd, kekeeci barátunk jóvoltából.kekeeci a kitörésnél akartam használni a trainert, de nem jött össze pedig a verziónak megfelelő volt, de már tárgytalan.
A crack kever be, ez nem semmi.A fenébe! Akkor egyenlőre nincs rá megoldás.
Köszönöm, hogy utána néztél. -
kekeeci
senior tag
válasz
shield #10032 üzenetére
Na sikerült utánanézni, letesztelni.
Tehát: valahol egy fórumon egy 'Kanyhalos' nevű modder azt írta, hogy ezt a problémát a nocd-s exe okozza.
Kipróbáltam és tényleg, tehát vagy játékközben bent van a lemez a meghajtóban, vagy mini-image-t használsz. (ez utóbbit csak halkan mondom, nehogy más meghallja) -
Dhampir
félisten
válasz
Woodslave #10058 üzenetére
Ez gondolom a beállításokon is múlik, az alapjátékban teljes grafikai részletességet és élsimítást állítottam be a laptopon, mindezt a kijelző 1600x900 felbontásán. Jelenleg az előzőekben beállított értékekkel ugyanúgy folyékonyan fut tovább. Az Nvidia Quadro grafikus kártya eme régebbi típusa nem játékra, hanem tervezésre van kitalálva, de eleddig szépen viszi.
A gamedatás, bemásolós Complete ReadMe-je szerint az "user.ltx" fájlban ezeket az értékeket át kell írogatni:
cam_inert 0.1
r2_sun_near 20
r2_sun_near_border 1r2_gloss_factor 2.5
Amit említettél, a Kívánságteljesítő, ebben van olyasmi beépítve (nem az atomerőműre gondolok)?
Nem babráltam meg a teljesítményeket, de a Complete által biztosított plusz 10 kiló teherbírás jól jött, ugyanis amikor a leszakadt híd után a banditákkal vívott tűzpárbaj (bajtársak is besegítettek) hősi hulláitól összeguberáltam a motyót, akkor úgy lecövekeltem, mint fülig szerelmes srác a nagylány ablaka alatt.
Sajnáltam eldobni a tarhált motyót, inkább felzabáltam pár konzervet és meghúztam két üveg kozák vodkát, de még így sem ment a járás, ráadásul be is rúgtam. Végül ráhúztam az alapgémre a Completet, és ez kiszabadított szorult helyzetemből.Bug is akadt, a leszakadt híd utáni romos épület mögött két sztalker megsebesült. Az egyiknek tudtam adni elsősegélycsomagot, de a másiknál már nem, mert a beszélgetésnél csak az elköszönési lehetőség, a "Viszlát!" szerepelt, ráadásul volt kötszere és mindene. Talán azóta is ott haldoklik az egyik bokor alatt szerelmi bánatától.
Egy Szidorovicsnak elvállalt küldetést lemondtam, mert nem tudtam beszerezni a kért álkutya-farkat, pedig két szegény párát is felhajtottam.
-
Dhampir
félisten
Aki az alapjátékot tolja, annak tényleg érdemes feltenni a Complete modot, mert gyönyörűvé válik a grafika. A felhők földön úszó árnyékai és a lezúduló eső mind nagyon szép munka. Új tárgyak is kerültek bele. Kábé tíz kilóval a súlyhatárt is megnövelte 60 kilóra.
-
TSL16b
csendes tag
válasz
dodopek #10013 üzenetére
Pl. a ficsoport.hu-n? Vírust nem csomagoltam a hangok közé.
-
rétisün
veterán
shield: te milyen javításokat tettél fel, és milyen sorrendben a legendary-hoz? hátha ott csesztem el valamit, azért crashel nálam 2 perc után
-
Dhampir
félisten
Az alapjátékban a Szidorovicstól kapott küldetésekből egyszerre többet is elvállaltam, majd utána elmentem "felfedező körútra", míg az óra szépen tovább ketyegett és csak a PDA-ban vettem észre a küldikre kiszabott hátralévő időmennyiséget.
Amint ez az időkorlát lejár, az milyen következményeket von maga után, már nem is érdemes teljesíteni az adott feladatokat, illetve teljesíthetetlenné, érvénytelenné válnak?
-
shield
Topikgazda
Munka megosztás.
-
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #10030 üzenetére
Megint van egy hiba. Pripyatban a hotelben vagyok, megint összeomlás van, változó időszakokban. Felraktam IDE a mentést a log fájlt és a script-et is, gondolom az kell, de majd meglátod. Ha van kedved hozzá nézd meg mi a f@sz baja van neki.
Régebben játszottam a Oblivion Lost 2.2 for 1.005-tel, ott is az volt a baj amikor visszafelé jöttem, akkor Pripyatban mindig összeomlott, nem is lehetett visszafelé haladni.
szerk.: elfelejtettem mondani, hogy a trailer nem volt hatásos.
-
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #10030 üzenetére
Kijöttem az udvarra elkezdtem összeszedni a képződményeket, egyszer csak valaki rohan felém a sötétben, Morcos a bajtársam került elő valahonnét. Találtam több fegyvert is, főleg a kapu közelében. A kereskedő nem volt sehol.
Mindegy már Pripyatban vagyok, épp kiértem a stadionból, leszedtem néhány banditát, szedem el a cuccaikat, erre jött a kitörés, alig tudtunk bemenekülni a monolith bázisra. Én egészen Barba szeretnék visszajutni.
Amikor jöttem kifelé az az ominózus ellent lelőttem és akkor már nem a Colt M4 volt nála, egyet találtam kint az udvaron.
A HK 417 sniper az elején jó volt, még Jantarban használtam, kint az erőmű udvarán akartam használni, de akkor már vak volt. Ritkán használtam, a Knights -vagy mi a neve- használtam inkább, mert valamivel kisebbet rúgott. -
Dhampir
félisten
válasz
shield #10024 üzenetére
Inkább a Jawa furcsa jószág.
Nem használok PeerBlock-ot, de hasznos progi (Linux alatt testvére az IPBlock).
Lassulás ellen vannak jó rendszertisztogató programok is, CCleaner, Wise Care 365, stb., az utóbbi memóriaoptimalizálásban is jó és ezen kívül a rendszerindítóban csak a fontos programokat hagyom betöltődni. Egyébként aszondják az okosok, hogy rendszert gyorsítani SSD-re telepítéssel érdemes, de annál a korai elhasználódással is számolni kell.
-
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #10010 üzenetére
Nagyon jó lett a javításod, lekaptam az ellent és nem lépett ki a játék. Még 1x nagyon köszönöm.
Fel is teszem az oldalamra "folt"-ként.A kitörést átvészeltem nagy nehezen és szerencsével. Sok kötszert és elsősegély csomagot használtam el, de sikerült. Elég nehéz lett volna megtalálnom ekkora területen azt a helyet amit a képen mutattál. Lényeg hogy túl jutottam rajta. Most már nyugodtan kipucolhatom a területet.
Szeretek tiszta munkát végezni, egy sem maradhat.
Kíváncsi vagyok, hogy a társamat életben találom-e a lejáratnál. -
shield
Topikgazda
válasz
Dhampir #10023 üzenetére
A Java-t hanyagolom amennyire csak lehet, az egy ocsmány jószág.
Az internetes gépemet (laptop) elég gyakran szoktam újra telepíteni. Amikor kicsit lassul a rendszer, akkor format C:. A mentett adataimat másik meghajtón tárolom, a C:-n megbújt kártevők így mindjárt mennek a levesbe. Nem igen szoktam keresgélni őket, takarítani.
Te használsz PeerBlock-ot? -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #10021 üzenetére
Gyári patch-cset nem hinném, hogy vírusnak nézné a védelem, a SHOC-hoz is telepítettem az eredeti 10005-ös javítást, nem volt probléma.
Persze, szinte minden gyűjti az adatainkat, de normális program látszólag azért legalább egyszer kéri hozzá a beleegyezésünket. A Windows Mediaplayerben sem muszáj engedélyezni a "Felhasználói élmény fokozására" szolgáló adatgyűjtést vagy a lejátszó egyedi azonosítójának elküldését a tartalomszolgáltatóknak.
WMP helyett pedig lehet használni Media Player Classic, SMPlayer, VLC stb. alternatív szoftvereket is. -
shield
Topikgazda
válasz
Dhampir #10020 üzenetére
Persze, hogy lehet mindig találni valamit. Az a baj ezekkel a progikkal, hogy a crack-et, patch-et és az ilyenekre hasonlító fájlokat is vírusnak nézik. Az igaz, hogy vírus szerű fájlok, de akkor semmi ilyet nem használhatnánk. Ameddig nem csinál kárt és nem lop adatot addig nem érdekel. Ezek alapján több programot nem is lehetne használni ha ezt néznénk. Nem is mehetnél fel a netre mert a legtöbb alkalmazás adatgyűjtő. Kezdve a MS alkalmazásaival, pl. a Médiaplayer-rel és a többi. Legtöbbször csak a kéretlen alkalmazások bosszantanak, de a legtöbbjét simán ki lehet pucolni.
-
Dhampir
félisten
válasz
shield #10019 üzenetére
Talán azért, mert az ilyen fájlok sok esetben a vírusok imádott tanyái. Különféle vírusirtókkal néha érdekes dolgokra lehet bukkanni, az alábbiakat ajánlom az alap vírusirtó mellé:
Malwarebytes
HitmanPro
Junkware Removal Tool
AdwCleaner -
shield
Topikgazda
válasz
Dhampir #10016 üzenetére
Igen erre, de az orosz oldalon az alap játékkal együtt van és orosz hanggal van. Ez csak a mod ami pár száz megás és olyan lesz a hang amilyen az alap játékod.
Nem értem miért félsz ennyire a vírus fertőzéstől, ezért vannak a vírus irtók. Nekem már több száz gigányi stalker cuccom van, de még vírussal nem találkoztam. -
shield
Topikgazda
válasz
kekeeci #10010 üzenetére
Hááát..erre mit is tudok mondani...
NAGYON KÖSZÖNÖM!
A kitörést átvészelem, akkor már oké lesz.
Azért azt nagyon bosszantónak tarom, hogy egy kisebb épületbe sem lehet bejutni.dodopek le is tudtad tölteni az orosz hangot? Én onnét nagyon kevés dolgot tudtam letölteni.
Dhampir a rutor.org oldalon ott van már az átdolgozott alap játék, orosz hanggal és sokkal jobb grafikával. Erről nem rég volt szó, az lehet hogy a CoP topikban.
-
dodopek
addikt
válasz
Dhampir #10009 üzenetére
Nem használtam, csak rákerestem. Russ voice
-
kekeeci
senior tag
válasz
shield #10001 üzenetére
Itt a javítás. Lecseréled vele a régit, "oszt jónapot".
Egyébként ez a fegyver okozta, hármat találtam belőle az egész erőműben:
A másik problémádra (kitörés) a megoldás:
Az utolsó teleport valahol itt tesz ki:
Elindulsz az erőművel párhuzamosan arra, amerre a képen a nyíl mutat. Elérsz egy tankig, ott balra fordulsz:
Továbbhaladva nemsokára eléred az erőmű bejáratát (ahonnan kijöttél 'nemrég'):
Ha minden jól megy, a kitörésig meg is tudod csinálni. Nem kell leállni szórakozni a lényekkel.
Odabent visszamégy egy szintet, ott ha gondolod felkeresheted a 'kívánságteljesítőt',ha nem, le a lépcsőn, és ennél az ajtónál tudsz kimenni:
Bónusz:
Az erőműből kiérve a mozdony jobb oldalán haladva nemsokára megtalálod a csernobili kereskedőt, nem nagy szám, csak eladni tudtam neki (legalább a sok cuccot nem kell sokáig cipelni).(Hú, ez jó sok lett.)
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Eredeti orosz szinkronhang fellelhető az alapjátékhoz? A tört angol szó valahogyan nem illik bele ebbe a környezetbe, inkább illúzióromboló.
-
hubai1979
őstag
[link] Szép jó estét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest