- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Iginotus #8332 üzenetére
nem installerekkel jönnek, szóval nagyon nem is tudnának vírusosak lenni.
filefront pl egy jó forrás. weather overhauled
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kekeeci #8319 üzenetére
a hírnév bugos, a két szélsőérték közötti ugrálása sajnos normális.
sidrovich nem lesz barátod. sose. az lesz barát, akinek medkitet adsz, vagy freedom/duty bizonyos mennyiségű küldetés után. de az átlagos stalkerek úgy általában soha.
a szörnyek barát/ellenség ugrálása szintén alap bug, sok vizet nem zavar.
-
-
proci985
MODERÁTOR
Modok mind mennek 1.005el. 1.006 singleben megfelel 1.005nek. Fizikán viszont javítottak, kevesebbet omlik össze. Olyan modot pár ősi kivételével meg nem láttam, ami nem ment .006al. Szóval ez nem probléma.
Kieg: általános a tévhit h .5 és .6 egyezik singleben (multis patch volt), ez nem igaz, utóbbi sokkal de sokkal stabilabb.
-
-
proci985
MODERÁTOR
változó. pár küldetés ritka artifacteket ad (battery, mamas beads, night star), ezeket érdemes beszerezni. illetve egy résznél ad seva suitot, illetve egy raklapnyi páncéltörő (drága) 9.39/5.56os lőszert, ami elég jó üzlet.
én még az artifacteladósokat szoktam csinálni (változó, azért goldfish/night startból nincs annyira sok), jó pénzt hoz. bár alapjátékban enélkül is az ember tele van pénzzel jól menve. Oblivion Lost alatt viszont ez a pénz elég fontos volt (főleg, 2.0 alatt).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MarioAna #7731 üzenetére
Seva/PSZ fog kelleni, mamas beadsből az a kettő amit addig be tudsz szerezni szintén, mellé egy micha (-400bleed) és két -30radiationos artifact.
fegyverből vintar jobb. shoti nem fog kelleni, AK még jól jöhet. Natobol addigra elvileg a GP36 hozzáférhető, ha nem, akkor a jelenlegi fegyvered okés.
15 medkit, pár antirad, kb 400 lőszer és jó lesz. ha lekapcsoltad menj vissza barba mielőtt tovább mennél pripatyba feltölteni a cuccaidat.
-
proci985
MODERÁTOR
hacsak nem változtatták meg a tárgyak helyét, akkor ennek mennie kell. legalábbis oblivion (és némileg módosítva vanilláva is) alatt ez a standard taktika. lényege és előnye, hogy kb 30-45 perc alatt az embernek van egy vintarja, protector of freedomja,gránátvetője, fullra szerelt FT300a, olyan másfél óra után pedig erre még jön egy storm/groza (a gránátvetőért elvileg az jár) elég mennyiségű lőszerrel, fullra szerelt AK, micha, mamas + night star, tehát egy elég erős starter kit. és egy köteg pénz.
amin bukhat, ha a dury nem enged át barba, agropom meg amiatt, mert alap stalkerben gyakorlatilag nem lehet elbújni (bug, visszatöltésnél minden npc megkapja a karakter helyét) és elején még kevés a medkit, eléggé nehéz (masteren persze).
amire még ügyelni kell, hogy a stalkerben négy fejlettségi szintje van a karakternek. namost, a rookie marked one neve alatt nem csak egy jelzés, hanem konkrétan pl a célzási pontosságot is elég komolyan befolyásolja. tehát rookire karakterrel a vintar kb használhatatlan (félrehordás, valamint akkor még nincs bele lőszer árusnál, vagy ha van, akkoris eszméletlen áron), míg egy masterrel a játék egyik legjobb fegyvere. persze ettől még egy ügyes játékos jól elboldogul vele, de ettől függetlenül a játék elején kb agropom/brain scorcher utánig érdemes különösen óvatosnak lenni még relatíve jó szerelésben is.
egyébként milyen a mod? angol?
mennyire bugos?
-
proci985
MODERÁTOR
tipp: a katonákon annyi lőszerrel nem fogsz túljutni. vagy tudsz menni az elektro anomáliás alagútban (esélytelen), vagy másik irányban ott a szennyezés... na az ott jó.életet valamennyit fogsz veszteni, de a másik oldalán a töltésnek ott az elhagyott vasúti kocsi, tetején a shotgunnal, medkittel és lőszerrel.
ha ez megvan, akkor a barlangban nem messze dark valey felé van egy erősített bandit armour egy csapat kutyával: nem biztos, hogy megéri (de nimblenek eladható a faluban délre). a katonáktól féle a malomtól délre lévő épület sarkában van egy bandit armour, a malom aljában pedig egy artifact, összeszedni. a kezdőnél jobb. délre meg ott a bázisban a merc armour, amivel az elején már túl lehet élni. faluban van még egy artifact, ha megvan az első kereskedő default questje, akkor az első két artifactért kapsz kb 3000ret, annyi elég lesz, ha csak pénzért enged át a duty. használni még úgy se tudod őket, amíg át nem érsz agropom underground/wild territory/bloodsucker villageba. addig meg találsz még bőven. vodkát ne add el, még szükség lesz rá 15perc múlva. lootold a villageot.
ha ez megvan, van egy merc armourod, egy shotgunod, lőszered a pisztolyba (híd alatt a terepjárón és a falu melletti vasúti kocsiban még lesz) és pénzed, meg némi first aid kited. ennyivel már akár meg is lehetne támadni a katonákat (már nem öngyilkosság masteren sem, csak baromi nehéz), de inkább kerülj visszafelé keletre tőlük a radioaktív zónán át. menj direkt barhoz, garbagen egyelőre nincs semmi érdekes. barba elvileg be kell jutnod, utánna pedig irány északra továbba freedom bázishoz. esetleg vedd fel a kill stalker/klill master stalker küldetéseket, valamint a bloodcuker village és a gránátvetős küldetéseke, ezeket picit később már meg fogod tudni csinálni. közben a dutysok megtámadnak egy csapat freedomost, szedd össze a fegyvereiket: FT300/IL86 és colt várhatóan, kevés lőszerrel, de pont ezek van szükség. ettől kicsit északkeletre ott van pár ház, egyikben a kemencében lesz pár gránát, ami még jól jön. freedom bázisban irány a kb középen lévő barakk, amiben ott a vintar: a tetőterében pedig legalább 80-120 lőszer hozzá. ez egy ideig bőven elég lesz. ha trükkös vagy, itt lehet vérontás nélkül kifogsztani a freedom raktárat (szomszéd szobából a széket az őr lábához kell lökködni, ráugrani, és úgy már ugró-gugolva át lehet rajta jutni... ha növelték ugrásmagasságot oblivon szintre, elég az ugrás+gugolás). gránátvető, wind of freedom (3kg, legjobb light armour), protector of freedom, raklap lőszer és teljesen felszerelt FTk. és ami nem kell, azt helyben eladhatod
.
ha ez megvan, kilőheted a stalkereket, (északra a bloodsucker villagetől), esetleg bemehetsz bloodscukerekhez (freedom suit+ft kombó már elég a kiirtásukhoz)., ha akarod, összeszedheted a második bulldogot, és lesz egy stalker suit is itt. keletre az út másik oldalán (merceket délebre még hagyd békén) kisházban lesz egy AK gránátvető upgradevel.
irány vissza bar. ha ez megvan, cuccolj le ami nem kell, majd irány a wild territory, tudóst menteni és mellesleg összeszedni a michat (-fire red, bleeding ellen legjobb), a +76 staminás artifactet és a mercektől scopeot az AKra. alagút meg tele artifactekkel -> pénz.
ezek után meg szerintem már nem lehet nagyon bajod semmivel, ha nem harcolsz feleslegesen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
marked one94 #7580 üzenetére
elvieleg csak orosz verzió van belőle, itt meg azt elég kevesen beszéljük
-
proci985
MODERÁTOR
melyik küldetés?
OL2.2?
indítottál új játékot mielőtt felraktad a modot?
rétisün: OL2.2ben emlékeim szerint magasabb volt a súlyhatár. nehézségi szint pont optimális, se túl könnyű se túl nehéz. alapjáték alapból picit könnyű volt masteren is, OL2.0 meg... ha visszakeresel a nevemre, akkor volt egy eléggé hosszú bejegyzésem CNPPről. 3 exo szakadt le nulla százalékra rólam, mire kiértem. szerintem ez mindent elmond
utánna 3 darab maxra upgradelt mamassal, illetve uppolt kobolokokkal és még egy fajtával sikerült letolni, meg géppuskával (ez a vagy 15 burer és chimera ellen kellett) és vagy 10 támadógránáttal (ez meg a vagy 100 zombira).
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rétisün #7282 üzenetére
alap SoCban nem lehet bemenni a stadionba (teleportál CNPPbe). tehát, ha a stadonban a térkép szörnyeket, rakétavetőt és artifactokat mutat, akkor az a térkép valszeg OLhez készült.
Grisam: exot barman ad el, de csak azután, hogy voltál Pripyatban. és nem 100%os eséllyel.
Borge: a yantari stalker dobhatja a rejtekhelyet. a feltételes módon van a lényeg. és csak a scorcher misszió után elvileg skinflint is ad el néha.
összességében: bizonyos dolgokat a játékban NEM lehet megszerezni, amíg az ember nem ér el egy szintet a sztoriban.
más: úgy néz ki tényleg nem volt Bulat az alap SOCben.
-
proci985
MODERÁTOR
rosszul tudod. az alapjátékban is ott a military suit pripjatyban a szobában, és Fang exoja a mamas beadsel együtt is ott van pripjaty közepén a sírnál.
utóbbit csak a brain scorcher után sorsolja a gép (én úgy láttam csak magas szintű neutral stalkerből eshet ki, de ez nem biztos... yantarban azok campelnek), elég nehéz tudomást szerezni róla.
rétisün: a cordonnál lévő ház teteje kivételesen nem rejtekhely
egyébként a stalker suit a játék legelején eléggé imba volt.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, nálam 1280x1024 ultra/medium shader volt a megoldás, úgy már megvolt a játszható fps (boss kivételével, ott le kellett húzni). viszont az volt a fura, hogy vidkarit 60-80% körül terhelte, proci 35-45% között, én meg vakartam a fejem, hogy ha nem gpulimites és nem cpulimites, van 4 giga ramom, a játékra legjobb kapható hangkártyám és egy egész gyorsnak számító vinyóm, akkor mégis miért nem megy gyorsabban? meg azon is röhögtem, hogy a GPU test része olyan cpulimites volt 3.0án, mint a ház. ebben csak az a vicc,hogy amikor kijött, a qx6850 volt a leggyorsabb elérhető proci, és az enyém 9x333mon annál gyorsabb... erősebb HW meg nincs tervbevéve, mostanában úgyis leginkább fejlesztői környezetekkel játszok. bár a következőn valszeg az lesz az első, hogy felrakom a Crysist meg a CoPt
ja, rotyog rendesen
mondjuk bootra elég gyors (főleg ha csak sleepeli az ember), pár program meg nagyon durván dolgoztatja a vinyót. pl a Stalker és a Crysis.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, nálam swappelt egy idő után mindig... mondjuk a stalkerhez hasonlóan az se mikroakadás volt.
36os ADAD, első széria, hangos és meleg. viszont kb 4 évet ment 24/7ben. lassan 6 éves, de jól tartja magát. mondjuk benne volt abban, hogy eladtam a CM690et és lett a Cosmos: CM690el éjjelente felébredtem amikor a vista nekiállta bejárni a vinyót.
-
proci985
MODERÁTOR
persze, a fetch meg a stream. folyamatosan húzza be a cuccokat a memóriába. emiatt is mondtam, hogy DX9 végi textúraintenzív app, az összes kortársa pontosan ugyanezt csinálja (Crysis, Sacred2, Supreme Commander a jellemzőek közül).
na, nekem csak egy raptorom van
. következő dedikált bootvinyó meg szvsz SSD lesz.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, WMVare alatt tesztelni fogok, hamár.
xpre nincs mégegy vinyóm most. majd ha egyszer lesz SSDm, akkor majd meg xp alá a raptor.
(egyébként nem értettem félre, de az alatt rendben volt, szóval egy időben volt dualbootom csak a stalker soc miatt
)
emiatt is kérdezgettem a dolgot. egyébként nálam csak a furmark microakad, azzal meg úgyse játszok.
-
proci985
MODERÁTOR
öö hogyan vagy mikor?
barban nekem is beakad 3.0ghz alatt a spawn algoritmus miatt, de egyébként nekem elég folyamatosnak tűnt.
szerk: swappel, az a baj. memory leakes/DX9 végi -nem mindig jól leprogramozott- TWIMTBP darab, hatalmas textúraigénnyel, SoC meg tetejében 32bites, szóval nem is tud akármennyi memet foglalni. bizergálja a vinyót, addig meg akad.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rétisün #7076 üzenetére
shadow of chernobylban is így volt, csak ott a rejteket nem lehetett megvenni, csak halott stalkernél találni. az utolsó rejtekhely emiatt eléggé necces volt (Fang sírhelye, avagy a good nightvisionos exo és a harmadik mama's beads), az emlékeim szerint a négy alapjátékos végigjátszásom közül csak 1-2szer lett meg.
és bizonyos helyeket csak bizonyos küldetések után kezdi el dobálni a gép. pl a prypiatiakat csak a red foresti monolith hely leállítása vagy a prypiati első belépés után. az meg már eléggé a játék vége.
ja igen: a játék elején a tetőtérben már merc suit van, nem stalker suit. különböző patchek között pár cucc helye változott.
amikor nem táskában vannak a cumók, akkor is lehetnek trigger pointok. pl amíg az ember nem veszi fel a find the grenade luncher küldetést, addig a bloodsucker villageben a gránátvető nincs a pincében (viszont, a freedom bázison lévő ott van). valszeg a shogunt 1. kiszedték a patchek során 2. csak egy későbbi történés után kerül a helyére.
apropó: win7 x64el játszik valaki 4 g vagy több memóriával az SoCvel?
-
proci985
MODERÁTOR
complete jó, csak nekem nem bírt továbblépni stancia4re, folyamatosan CTDzett az installáció megsemmisítésének pillanatában.
más: trader modokkal vigyázni kell, főleg, ha sima OLhez és nem arsenalhoz készült. megoldás a saját trader mod, gyorsan össze lehet rakni. mondjuk szerintem SoChez nem kell, pénz van bőven, meg vintar is összeszedhető 15 percen belül.
szerk: látom már három hete történt a dolog, namindegy
-
proci985
MODERÁTOR
mi a különbség az OL2.2+arsenal és a 2009RC1 között? érdemes utóbbit felrakni?
más, jelenleg a complete 2009et tolom, pár dolog hiányzik (semmi come in, don't stand there kétmásodpercenként
), a kék tócsák furák, a vértrendszert sikerült kissé elszúrni (az SP99M imba lett, gyakorlatilag picit még a SEVAnal is jobb, a 40es bulletproof és a jobb éjjellátó miatt meg az Exo és a Bulat se jobb, tetejében sokkal olcsóbb javítani), a PSO scopeot nagyon elszúrni 4:3mon. grafikailag szebb, modellek szépek, anomáliák veszélyesebbek (kevésbé látszanak, főleg az elektro és a gravi), éjjellátók baromi jók, szörnyek AIjét mintha tweakelték volna (nem folyamatosan éhesek és a kutyák/desznyók kevésbé agresszívabbnak tűnnek).
eddig complete 2009 tehát nagyon jó.
once01: köszi a választ, akkor nagyon úgy néz ki, hogy csak a win7 32 bit érintett (meg lehet azzal is baj van, hogy 32biten 8 g memória van a gépben).
-
proci985
MODERÁTOR
valami ilyesmi problémám nekem is volt.
kérdés: elindul a natúr 1.005?
és elindítottad mielőtt felpatchelted? csak mert egy new gamet szinte minden esetben kell csinálni, mielőtt az ember megmoddolja.
ha nem volt new game, akkor a gamedatát addig nevezd át valami másra (pl tempgamedate) vagy mozgasd ki a Stalker könyvtárából, új játék, utánna pedig másold vissza, elvileg mennie kell.
milyen OSed van? Win7nél nálam voltak problémák, végül egy dualboottal tudtam a dolgon segíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
a mai nap észrevétele: a SIP220 pontosabb (!) és többet is sebez a fastshooting AKnál. érnek még meglepetések
-
proci985
MODERÁTOR
az 1.005 és 1.006 hivatalos patch, nem volt OL különkiadás.
patchet simán futtatni kell.
Medvelászlónak igaza van. második TRUE vagy true után nem kell n, kicsit lusta voltam, "TRUE" -n nek kellett volna lennie, tehát nem paraméter, csak a picit magyarabb hangzás miatt került a hozzászólásba.
-
proci985
MODERÁTOR
apropó: OL 2009ben másnak is olyan hülyén néz ki a távcső? maga a távcső mikroméretű, a bejegyzések kitakarnak csomó mindent, pedig elvileg 4:3masom van felrakva.
és ami a legjobb: a teljes képet benagyítja, a távcsövön kívüli részt is. fail.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
nah, sikerült megoldanom a problémát a threadkezeléssel: felraktam egy XPt, avagy az igazi kockának amúgyis dualbootja van
azóta rendben van.
meg elkezdtem a Stalker 2009et, eddig nagyon jónak tűnik, tényleg Vanilla 2.0.
OL 2009 és OL Ultimatet próbálta már valaki? melyik a jobb, főleg az OL2.2+Arsenalhoz képest?
-
proci985
MODERÁTOR
ez a baj, CoP betonstabil volt (kb 3-4 óránként egyszer dobott ki, az x32őn teljesen normális), CS szintén, csak a SoC szórakozik. és fura, mert ezen a konfigon már párszor végigvittem még vista alatt.
a Priboy első publicja katasztrófa volt stabilitás szempontjából.
OGSM megy angol stalkerrel?
-
proci985
MODERÁTOR
hm, végülis akad egy xp is itthon. meg partíció is. bár jobb lenne olyan megoldás, aminél nem kéne plussz OSsel szórakozni.
"amíg új gépem nem lesz " itt a válasz. a 64bites xp nagyon rossz, vista64/win7 64hez képest. ha az embernek kell a 4-8 giga memória meg a 64 bit (mert pl a crysis, a supreme commander, a stalker és a generals:zero hour is limites ha csak 32biten tud címezni, egyikhez se elég a 2giga rendszermemória oprendszerestül mindenestül), akkor vagy Vista, vagy Win7. egyébként megfelelően gyors gépen (pl az enyémen is) az xp már lassabb a Vistánál, aminél meg a Win7 jobb. másrészt meg DX10/11 (igen, a Crysisé félig kamu -hangot is csak vistán engedte very highre rakni, pedig az XFI fatal1ty gamer akkoriban a legjobb gamer kari volt-). persze, most 32bitesem van, de ez átmeneti állapot.
breaking: lehet az a baj, hogy letiltottam a virtuális memóriát? a program kifut a címtérből, HDDt nyúzni nem tud, és ezért csendben lehal? emlékszem, a Crysis anno kerregett rendesen 32bites vistán (raptorral szépen hallatszott, mikor swappel), amikor kifutott a memből, most meg simán lehal hibaüzenettel. hopphopp.
-
proci985
MODERÁTOR
CS stabil volt, Old Goodot nem vágom, az ilyen SoC reprise?
CoP stabil volt alapból (2/3óránként egy kilépés, de ez szerintem még bőven ok), S.M.A.R.T.E.R 0.41 kilépkedett olyan fél-két óránként, valszeg a spawn van elprogramozva (az idő előrehaladtával egyre nőtt a hibák intenzitása), nomeg pár misszió hatására stabilan kidobott asztalra (és eléggé sok ilyen volt). meg az a mod még nagyon béta, eszméletlenül kiegyensúlyozatlan minden tekintetben (arról nem is beszélve, hogy bizonyos cuccokat csak a jump_height átírásával lehet elérni).a Stalker 2009et néztem, az memória miatt kilépkedett. viszont, ha az AI őrül be valamiért (úgy néz ki), akkor lehet a 2009 megoldás lenne...
OL 2009 RC1... ez OL2.2+Arsenal vs Stalker 2009?
-
proci985
MODERÁTOR
hm, szóval Win7el nem szeretik egymást?
pár helyen írták, hogy lehet a védelemmel van a gond (EFGIS/european kiadásom van), illetve a xr_3da csinál valami hibát (az xCore.dllben), szal kipróbáltam a védelem nélküli exét is, de az se segített. szóval nem a játék védelme a hibás.
winxp és vista kompatibilitási mód is megvolt. driverre MSI 8.66 (elvileg ez egy mókolt 8.8) és referencia 10.4es catalyst, a hiba ugyanaz. a cpulimit fentáll 2400on és 3000ren is, utóbbin már megvan a 8 frame is 3-4 helyett. hasonló bugra emlékszem vista alól (a bar spawn bug, amikor a 30-50 stalkert egyszerre pakolta ki és egy pillanatra megállt a játék), de itt nem egy pillanatig, hanem folyamatosan fentáll. egyébként egyenletesen terheli a négy magot, és régebben 3.0 bőven elég volt neki.
további probléma, hogy nagyon úgy néz ki a program kifut a memóriából, majd összeomlik. ami kellemetlen, mert vista32őn nyugodtan lehetett mindent maxra tolni (nálam AA nélkül), megette az 1670megát, és nyugiban volt. itt viszont meg kell elégednem közepes textúrákkal, sőt már az user adress spacet is megnöveltem 3072re (shared/rendszert nem használ pár megánál többet). viszont, ezt a problémát csinálja továbbra is, amikor az összes memtér nincs 900mega fölött.
még arra tudok gondolni, h lehet az a baj, hogy 8 giga memória van a gépben, de csak 3.2 címezhető (fogalmazzunk úgy: így jött ki a lépés, és most még 1-3 hónapig marad a 32bit). de, vista32 alatt is 4 gigám volt (akkoriban még nem volt driver a hangkártyám alá, első három hónapom x86os volt vista alatt).
fő poén: Clear Sky .10 betonstabil, Call of Pripyat 1.502 betonstabil
egyetlen baj, hogy én viszont az alapjátékkal szeretném tolni.
ja, adalék: ugyanilyen összeomlást prezentált 1.000 alatt is (pár perc után kidob az asztalra) amikor először felraktam a programot, még nagyon régen Vista32 alatt. 1.005re viszont utánna már stabil volt.
-
proci985
MODERÁTOR
win7 32bittel tolja valaki?
folyamatosan fagy 1.005el és 1.006al is. egyik mag 100%ra terhelődik (szokásos 4 magon 40-50 helyett), egy ideig emiatt szaggat, aztán leáll.
ötletem sincs, hogy mi lehet a baja, vista 32/64el ugyanezzel a konfiggal soha semmi baja nem volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #6827 üzenetére
köszi. eléggé impresszíven hangzik a featurelistája.
-
proci985
MODERÁTOR
valaki próbálta már a Stalker 2009et? milyen lett? leírás alapján jó, de milyen élőben?
esetleg voltak más értelmes modok az OL2.2+Arsenal óta? (tehát utóbbi évben)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
skeleton91 #6718 üzenetére
ha nem multizol, akkor 1.06.
ha multizol is akkor 1.05.
az 1.06ot visszavonták valami multis hiba miatt. ez ha csak singlet játszik az ember nem baj.
viszont, 1.05ben még volt pár probléma, amit orvosoltak 1.06ra, bár erről a readmeje hallgat:
- fizikai bugok
- visszafogták az artifact spawnt (néha őrült módon elkezdték ontani magukból a moonlightokat az electrok)
- visszafogták a szörnyek respawnját (ez baromi idegesítő volt 1.05ben amikor bar és yantar között mászkált az ember)szóval nem nagyok a különbségek, de én 1.06ot ajánlanám.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
csak nem Barba radioaktív területen át mentél be, mondjuk jobbra az anomáliák mellett? mert olyankor automatikusan mindig növekedni fog a sugárzásod, aztán meghalsz. ez egy baromi ronda bug, és az égvilágon semmit nem lehet vele kezdeni. csak a visszatöltés még azelőtti állapotra oldja meg... énis belefutottam egy ilyenbe már, részvétem. tehát, radioaktv területen nem megyünk át másik pályára (csak Bar felé lehetséges emlékeim szerint, sehol máshol nincs a pályachanger közvetlen környezetében hotspot)!
egyszeri pénz: írd át, hogy adjon az AKért sidro a a sidro_buy alatt mondjuk 10000, 1 re. így 5000szeres áron fogja megvenni, eladsz párat, aztán mindjárt lesz pénzed;>
-
proci985
MODERÁTOR
nézd, átestek a ló másik oldalára, az a helyes kifejezés. hellen tényleg nem volt vészesen nehéz 2.2, de alapvetően én az idő nagyrészében pénzt spóroltam a 300ks vértre, szóval stalker suitban rohangáltam, illetve touristban. néha bőrdzsekiben, PM90el és egyéb antiterrorist fegyverekkel a kezemben.
én a psy védelmet nem venném le... ha mégis, akkor imádkoznék, hogy pripatyban/cnppben nehogy jöjjön egy blowout... 150%os psy védelem mellett (csak artifact) még nem biztos, hogy gyógyulsz, sőt... a páncélod tud amortizálódni. rólam így szakadt le egyik exo.
2.0 alatt nem estek uppolt artifactok. ott tényleg beleőszültél, mire elértél egy megfelelő felszerelést. főleg, hogy olyan 30-48 óránként volt blowout... és BAR területén csak vortex (ez csak 90%os valószínűséggel), spring, meg néha fruit punch volt. freedomnál volt burner és electro (meg mellettük mezőnyi vortex, a dutysok pedig védtek
), spring garbagen bar felé, ha viszont barban nem spawnolt a fruit, akkor lehetett menni rostockba az aluljáróba (electro is volt), illetve biztonságosabb helyen picit északra yantarban a doki helyétől is volt egy fix. esetleg agropom undergroundban, de ott kifelé számítani kellett rá, hogy a katonai bázist megint ki kell irtani (másik kijáratnál meg a fejedrespawnolta a banditákat), vagy dark valleyben keleten a labos épület előtt a csatornában szokott néha lenni (ha ott nem volt, akkor a tűzoltóságnál a víztartály tetején biztos volt), és ott lehetett nyugodtan aludni a Kamaz tetején. meg néha volt military warehousenél bloodsucker villageban a pincékben, de ez sem volt biztos. tetejében volt három elírás is a receptekben... kb frászt kaptam, mire minden receptre megvolt, hogy mibe kell bedobni, mert ha nem volt jó a recept, akkor lehetett végigpörgetni, hogy akkor melyik anomália is a helyes... az előbbi leírásból azt hiszem kitűnik, hogy eléggé sokat kellett mászkálnom/aludnom/irtanom a blowoutkor megjelenő jónépet, néha tökfeleslegesen.
-
proci985
MODERÁTOR
ahaha, 5 sphere és 3 mother o' mamas
meg kettő a +75psi -sokradokból (controllers skalp talán?).
a 100% bulletproof feletti sebződés nem bug. a páncéltörő golyó lényege, hogy a páncél amortizálása mellett annak hatását csökkentve üt be.
és továbbra is jótanács: vigyél gépágyút CNPPbe. Pripatytól elszabadul az őrültekháza.
-
proci985
MODERÁTOR
oh, ha army warehouseon kap el a blowout, akkor a freedomhoz kell befutni (hacsak nem ellenségesek, akkor a keleti házikó/bloodsucker village a megoldás). és ki kell lőni a controllert, mielőtt a fél freedom zombified lesz. néha több is jön
spawn szempontjából vagy a főkapunál, vagy a BARi átvezetőnél szokott megjelenni a mutánscsapat.
outfit témához: három helyen vannak elszórva az outfitek és fegyverek a fileok között. szóval ha valamit nem találsz meg, akkor keresd másik fileben. azt hiszem az amk és az unique jellegű névvel rendelkező fileokat kell megpiszkálni.
ZIL: a Dragunov erősítve lett OL alatt, mint minden másik fegyver. valszeg azért érzed gyengébbnek, mert még nem vagy master. márkdván szintjétől ugyanis nagymértékben függ a lőpontosságod, rookie szinten pl a Vintar is használhatatlan, mert semmit nem találsz el vele.
Dr. Romano: ez érdekes, nálam két magot is rendesen kihasznált a q6600 alatt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #5719 üzenetére
OL2.2re vagy simára kell? ha simára, akkor szerintem az AMK a megoldás, ha OL2.2re, akkor az integrálós, az RC1 meg jókérdés.
Arsenalt én Priboi 1.1 hotfix 2 alatt teszteltem, onnan vannak a tapasztalataim, OL2.2höz még amikor én játszottam végig nem volt arsenal (meg asszem egyébként sem
). érik, csak most másra kell az idő.
-
proci985
MODERÁTOR
jah, akkor képzeld el mi volt legnehezebben
80%os bulletproof mellett még mindig egy lövésből ki tudtak lőni 100%os HP mellett, ha fejentaláltak, mint szöget
a Controller az első részen izgi volt... meg a bloodsuckerek, törpök, monolitok, sugárzás, és az a fránya blowout, ami miatt minden szörny sokkal erősebb lett... ugye blowout növeli a szörnyek erejét, hát 60%os rupture és exo mellett is 2-3 csapásból öltek, meg valami 3%ot sebeztek a vérten. erre jöttek a törpék, amik ilyen 5-10%körüli sebeztek minden fejbevágással a páncélon is... na így szakadt le a vért rólam hamar
meg az i'mincharge... who's in cahrge? shutitdown, shutitdown! a gyíkamunnyét kicsit sajnálom, az nagyobb fless volt.
na várjál... akkor te nem voltál a hátsó udvaron, hanem beálltál a C-tudatba. csak mert utánna még jönne az északi udvar, ahol _tényleg_ elszabadult a pokol. a második reaktoron belüli pálya az tényleg kb megváltás az első után.
kint meg igazából ha jó ütembe futottál, alapjátékban se volt baj
Anubiss: automatán a PDAd recipts menüjébe kerülnek az enciklopédián belül.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Anubiss #5703 üzenetére
1.33: tudod aktiválni azt is. elvileg egy vortexet fog csinálni. de én nem tenném a ritkasága miatt;>.
a transmuteolást 2.0ában kivették, mert összeakadt a dinamikus anomáliákkal (mozognak, ilenek).
2.0: questekért kapsz. pl skinflinttől, doctől, cooktól, dutytól... amíg nincs meg ne is próbálkozz transmuteolni, nem fog menni.
közelmész a megfelelő anomáliához (2.2 alatt éjjel!), droppolod az artit, aztán jóesetben villan, akkor bevette, ha nem villan a kép nem. majd alszol (így megy gyorsan az idő
), és egyszercsak jön egy üzenet, hogy degradálódott/nem történt semmi/uppolódott. előtte ments emiatt;>
Ol2.2: kiforrott. OL 2.0 nem volt eléggé kitesztelve, CNPP pedig a szó legszorosabb értelmében pokoli nehéz volt. ha érdekel, keress rá, valahol a fórumban volt egy leírásom, de az atomerőmű négy pályáját sikerült 4 óra (!) alatt abszolválni, miközben 0%ra szakadt rólam két exo, kifogyott minden lőszerem, majd pedig menekültem, mert a maradék 30-40 chiméra, ugyanennyi törp és kb 200 zombi esélytelen volt a maradék felszereléssel (kb 300 sima skuló az ft200mbe, vintar/groza kifogyott, dragunov kifogyott, gránát kifogyott, az exom 0%on volt az előző 30-40 master bloodsucker kinyírása után), szóval exot ledobtam, fel a militaryt, és spuri vissza. ami konkrétan sokkal nehezebb volt, mint leírva, mert hát stancia2őn belül is voltak még bloodsuckerek, törpök, meg 1-2 controller, szóval mire kiértem leszakadt a második exo is(!). kint várt a helikopter, ok, ott bújócska, rpgm nincs, lőszerem gyakorlatilag nincs (300 skuló soknak tűnik, de még vissza kellett jutni pripatyon, red foresten és fél army warehouseon át, meg a páncéltörő lőszerem kifogyott a gránátokkal együtt).
tapasztalt FPS játékos vagyok, legnehezebb fokon játszok általában, de olyan, hogy kinyírható ellenfél elől futnom kellett (a scriptelt kilőhetetlen monstrák mások, ld crysis), mert a probléma megoldhatatlan volt. mindenesetre nem hinném, hogy sokan eljutottak a végéig, aztán élve visszaértek... utánna mondjuk feldobtam az m16 (vagy mi volt a géppuska...)+p90 modot, és exoban, géppuskával, jobb artifactokkal, és 20-30 támadó gránáttal megrakva a monolithtól megtisztított CNPP már mindjárt más volt. konkrétan 3-5 perc, de anélkül lehetetlen lett volna megcsinálni... persze alapból ott a minigun, de abból nem tudsz elég lőszert magaddal vinni, hogy az előbbi irtást végig lehessen vinni, minden más fegyver pedig elégtelen a célra. másrészt pedig baromi drága, és OL2.0 alatt egy filléred nem volt... kb az első végigjátszásom óta először mentem SEVA(!) suitban CNPPbe, mert nem volt másra pénzem.
2.2 még bevezette a frakcióháborút, visszaállította alapállapotra a atomerőműs őrületet (pár zombi meg 2-3 chimera/törpe/bloodsucker lebzsel, de annyit még bőven ki lehet irtani nehézfegyverzet nélkül is), kiszedték visszafelé a helikoptert (hálaégnek), pénz van rendesebben, NPCk dobnak artifactokat (nem kell szívni transmuteolással játék idején belül hónapokon át), van rendesebben lőszer, még mindig kihívás, de már bőven nem közel lehetetlen. rakd fel mellé ARSENAL modot is, a csomú új fegyver miatt gyakorlatilag minden lőszerhez lesz használható fegyver (igen, 9x18hoz is!), amivel ügyes játékos esetében egy fillért nem kell lőszerre költeni (ld OL2.0, ahol szinte minden pénz skulóra ment el, illetve a dutys küldetéseket mind megcsináltam, mert ők adtak nagy mennyiségben AP9x39et).
OL2.2+Arsenal szerintem. hell fokozaton;>
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #5692 üzenetére
pontosan... a jó vidkariról meg annyit, hogy egy elsőszériás 3870OC (2slot, stb) nekem tökéletesen elég volt alá 1280ban, bár följebb már lehet kevés lett volna, az meg árban már annyira nem vészes
x800gtoval se volt csúnya (static lightning, minden más max), de full dinamikkal kezd el igazán élni.
Anubiss: mire vagy kíváncsi? OL1.33, OL 2.0, OL 2.2őt végigvittem legnehezebben, mászkáltam, nézelődtem sokat, szóval kérdezz, szerintem fogok tudni válaszolni.
röviden: új fegyverek, sokkal jobb kiegyensúlyozottság, nagyobb de kiegyensúlyozottabb kihívás (kivéve OL2.0 CNPP, azt szerintem ők se gondolták komolyan
), szebb, jobb, hangulatossabb. a napfelkelte Cordonban pedig talán az egyik legszebb és legfílingebb jelenet az utóbbi két év összes játéka közül (versenyben még: Sacred2 gyűjtői, Crysis megfagyott dzsungel, SupCom: FA missziók, Dirt hegymászós pályái a vadállatokkal, GTR07 "zöld pokol"). avagy 30adszorra is megállsz nézni az aranyszínben pompázó zónát, a fényárnyékok játékát, meg úgy általában csak gyönyörködni. kiegyensúlyozott, sokrétű, a zóna él, a ClearSky meg elbújhat... gyakorlatilag az OL2.2 az egyik legjobb valaha kiadott fpsé tette a Stalker:SoCt. és játszottam sokkal. illetve Quake2tőtől kezdve szinte mindegyik említésre méltóval...
-
proci985
MODERÁTOR
avval semmit nem érnél... amíg nincs meg a recept, addig nem tudsz moddolni. arra ügyelj, hogy OL2.2 alatt már csak éjjel lehet, és ha sikeresen beledobtad, akkor villan egyet a kép. és vigyél hálózsákot, úgy nyugalmasabb...
--Disztroj--: particle enchanted, weather overhauled, s.h.a.r.p.e.r. textures... finoman szólva is berosálsz, annyira gyönyörű. én a mai napig mindig megállok gyönyörködni a napfelkeltében.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #5615 üzenetére
ott tudsz visszamenni, ahonnan jöttél. tehát menj a térkép északkeleti részére, és ott vissza fogsz tudni a 4es reaktorba.
VinoRosso: köszi;>
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #5613 üzenetére
csak nem egy baromi magas kémény mellett vagy? nos, gratulálok, végeztél a játékkal, menjél ki, és csatlakozz valamelyik frakcióhoz
de előtte ha már ottvagy, nyírd ki a főellenfél controllert
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #5611 üzenetére
finoman fogalmazva: igen, keményen szakít. én anno OL2.0ában avval mentem vissza CNPP hátsó udvarára kiirtani az egybegyűlteket... ami takart vagy 30 törpét, ugyanannyi chimérát, meg 200 zombit. Grozával esélytelen volt. FT2000el esélytelen volt. géppuskával? számbavettem a képzeletbeli szivarom (ld Sarge@Quake3A / Duke Nukem), és 5 perc múlva már csend és hullaszag maradt csak... meg némi sugárzás.
nagyon jól sebez, relatíve pontos, és ami a legfontosabb, a Minigunnal ellentétben nem zabálja irdatlan mértékben a lőszert, szóval még használható is
CNPPben OL2.0 felett kötelező;>
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rétisün #5605 üzenetére
a CSnek külön topikja van. a szaggatás gyönyörűen megoldható a sun shaft és sun shader lejjebbtolásával, de ez itt off
na szóval OL zseniális, pár dolgot ír át, de tényleg sokkal növeli a játékélményt.
a Priboi pedig bevallottan egy nyomozósdi típusú játék akart inkább lenni, amikben az unalmas mászkálás és keresgélés teljesen bevett dolog. bár tény, hogy pár iratot olyan helyekre raktak, ami picit extrém (ld mi a büdös francot keres egy jelentés CNPP központjában egy ládában, méghozzá a még mindig eszméletlenül sugárzó reaktor közepén?
).
-
proci985
MODERÁTOR
yantarban a proftól a snorklábért kapsz receptet, azt hiszem a freedom a enchanted military vértért ad, a duty talán a bulldog6ért, barman mintha az egyik artifactért, aztán a family rifle is mintha azt érne, a freedomnál talán a bloodsucker lair küldetésért kapsz (a mechanikustól), aztán a szakáccsal ha iszol akkor tőle is lehet szerezni, yantarban x16 után is kapnod kell, yantarban a prof asszem a fireball artifactért is ad, a agropomban lévő dezertőr katonától a mocsárban is egyet lehet szerezni... mindegyik egyszerűen megcsinálható, szóval érdemes recepteket kutatni.
amíg nincs recept, sehogy nem fogsz tudni transmuteolni
red forestba alap artifactokkal elég bátor dolog bemenni
más kérdés, hogy ott és pripatyban 2.2alatt már nagyon jól droppolnak uppolt artifactokat, és én csak a találtakkal egész jól elvoltam (talán egy mama'st uppoltam legmagasabbra, de alapból uppolva találtam)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bencom ™ #5593 üzenetére
hm, akkor efölött elsiklottam, bocsánat.
SoC 1.005 előtti patcheket én csak hallomásból ismerem. az volt az alap probléma, hogy 1.000 alatt a / és * gombok az idő gyorsításáért/lassításáért feleltek defaultból (hozzárendelésfüggetlenül), és mivel én numpadról játszok, kb 4 perc alatt éhenhaltam emiatt (átlagosan Cordonnál a katonai checkpoint előtt). ezt eljátszottuk párszor, aztán közvetlenül 1.005ig patcheltem.
nike_: OL 2.2ben Red Forestbe csak megfelelő mennyiségű uppolt artifacttal érdemes menni. psyvédelem nélkül kb esélytelen a pálya.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medvelászló #5585 üzenetére
lent van, a Poker nevű arcnál, az agropom lejárattól nem messze. de csak 1.504 után lehet megtalálni, addig bugzik.
mokus1: patch nélkül eljutottál CNPPbe?O_o az szép
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #5543 üzenetére
2.0ára ígérik. és Limanszk nem a CSs Limanszk, hanem a régi Dead City
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest