- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
Most megfogtál, egy picit tényleg idegesít, ha kezdő felhasználókat fölöslegesen paráztatnak rá bagatell dolgokra.

És azért átolvashatnád legalább posztolás után szerkesztési időn belül, hogy mit írsz. "...fellepo melegedes ugyanis csokkenti szinten a cellak elhasznalodasat" mondattal pl. ellentmondtál annak, amit addig írtál ugyanarról a témáról.
A kárörvendés pedig nem szép dolog. Na de hagyjuk a személyeskedést. Peace
-
snyper990
őstag
Attól, hogy leírod megint ugyanazt, nem fog megváltozni a véleményem.
6607-es hozzászólásomban én is linkeltem ugyanazt, amit Te. Tudom, hogy ez az információ létezik.
Viszont más folog akkumulátorokat magukban vizsgálni műszerekkel, és más azokkal az eszközökkel való használat során, amikhez tervezték, amik vezérlik, hogyan használhatod. Majd ha arról is szerzel megbízható információt, hogyan használják a telefonok az akksikat, akkor beszélhetünk.
Addig is lócitrom kollégával értek egyet, és használom a telefonomat úgy, ahogy azt tervezték. Legfeljebb pár év múlva olyan sűrűn kell majd töltenem, mint ahogy Te töltöd a kezdetektől fogva. Addig meg megspórolom az ebből adódó stresszt.
Azt, hogy semmit sem adok, nem veszem magamra. Pl. ajánlottam utánaolvasni a kognitív disszonancia fogalmának is, talán megértenéd, hogy miért idegesíted fel magad azon, ha valakinek más a véleménye.
Peace! -
orso0355
őstag
Persze, köszi, az világos, eddig kivehető akksijaim voltak, nem is volt ezzel gond. Azért a "milyen könnyű és gyors a root" téma kezd egy cseppet khmmm furcsa lenni nekem. Eddig az összes telót rootoltam, és kb annyi volt, hogy rádugtam, ilyenolyanamolyan program futtat, nagy piros ROOT gomb megnyom, kész
ehhez képest itt iszonyat szöszmötölés van.De sebaj, az ember mindig tanul. Most éppen ezt.
Köszi!
-
starr
őstag
Ismerem mindkettőt, és annak alapján korábban tiltottam is le service-eket. Nem változott a fogyasztás. Igazából csak sportból csinálom, teljesen jó a 30-40%/nap normál használattal. GPS-t ki kell kapcsolni, ha nem kell, és a wifi beállítások által letiltani, hogy ne keressen kikapcsolt állapotban is hálózatokat pozíciónálási célból.
-
carr
őstag
Kikapcs szokott lenni. kb minden 4. töltésnél 1-1.5 hetente...
Ez a 6-7% ez nálam éjjel (sleep as android+wifi+ pihi) bejön, 1-3 % egyszer sem sikerült. repülőt nem használok. bárki hívhat éjjel... (barátom nyaraláskor olaszból, mer kurvafontos..., hogy E süti, van itt egy nő neked, beszélj vele, k jó arc )
(mindezt éjjel fél2kor. 
-
orso0355
őstag
Igen, nekem is van egy kolléganőm, aki állandóan kérdezi, szerinte mit, milyet, és hát nem az, hogy én mekkora májer vagyok, de van, akihez képest azért már több telefont láttam, rootoltam, romoltam stb. (Nem mintha valami baromi nagy művészet lenne.)
Megkérdezi, szerintem mit, mondom, szerintem ilyesmit, én simán rendeltek kínából mindent, ez kb az ötödik-hatodik telefon a férjemmel közösen onnan, és tényleg semmi, de semmi gond nem volt velük soha. Erre veszi a Telenoros Samsung Galaxy akármit (hú már nem is emlékszem), lényeg, hogy az első héttől kezdve vitte vissza folyamatosan a szervizbe. Oké, kifogott egy szart, de akkor is, duplaannyiba került, és mondjuk nem volt akkora tárhelye sem, nem tudott felrakni rá egy nyomorult facebookot, mert teleszemetelte, stb... Én meg az Elephoneomat oké, hogy megjött, és egy héttel utána újra kellett húznom egy ismert hiba miatt, de utána három évig tökéletesen működött (most is használja valaki), nem fogyott el a hely róla... stb. stb. stb. Szóval ha igények és lehetőségek találkoznak, az jó, ha meg nem, akkor sem biztos, hogy a kütyü a hibás. -
Black_Raven
veterán
Aki telefon vásárláson töri a fejét, az gondolom elolvassa a specifikációját és látja hogy mi nincs benne, és látja hogy mi van egy Samsungban.Nem hiszem hogy felsorolást várna a nem létező dolgokról. Inkább arra kiváncsi mennyire használható a telefon a mindennapokban.Az értelmezéssel nem nekem vannak gondjaim...
-
Black_Raven
veterán
Leírtad igen én meg előtted leirtam 15hsz-el.(#6050) Amiket írtál hiányosságnak NFC, wifi5ghz, szines led-ezek nem hiányosságok, mivel nincs a telefon specifikációjában, vásárlás előtt aki olvasta az tudta hogy ezek nincsenek benne. Akinek ez nem tetszik, az nem veszi meg. Aki meg megvette tudomásul vette hogy nincs. A nincsen nincs mit ragozni..
-
DJGABI
addikt
stock rom = gyári, amivel érkezik.
stock android akkor már. nem kötekedni akarok, csak egyről beszéljünk, én legalábbis úgy tudom hogy ezek az általánosan elfogadott jelentéseikamiket írsz azok mind csak extrák. én lennék az utolsó aki védi, de alapból is bőven használható a telefon
-
vince
őstag
Nem próbáltam, de elvileg így: http://en.miui.com/thread-283856-1-1.html
-
vince
őstag
Ugyanazt mondjátok, csak elbeszéltek egymás mellett

Stabil rom kézi telepítés nélkül nem fog fejlesztői verzióra váltani ota-n. Vagy megvárja a stabil miui9-et vagy feltesz egy fejlesztői verziót, ami utána frissül ota-n és egy újabb kézi telepítés nélkül nem fog stabilra váltani. -
Attipapa
aktív tag
Nem látom, hogy több lenne a szabad memória, de qva gyors !

Egy dolog ami tutira az összes Nougath romra jellemző, hogy gyengébb a GSM
vétele és nem is kicsivel. Ahol a 8.2.9.0 stable a gyenge térerőnél 2-es térerőt mutatott, ott a 7.1.2-es androidokkal csak 1-es térerő van, vagy egyáltalán nincs vétel. Ez tuti és több rommal lepróbáltam! A Nougatot valahogy ebből az egy szempontból elqrták egy kicsit. MIUI Pro,Multi,MIUI HU,vagy bármely 7-es ROM sokkal gyengébben veszi a jelet. BP.-en lehet hogy no problem, de itt nálam sokat számít még kb. 2 hónapig, amíg az új torony be nem üzemel. -
pasztoha
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, olyanok vagytok, mint anya a hülye gyerekével! 😁 Sajnos a wp nagyon jól működött minden különösebb allitgatas nélkül, és pl. eszembe se jutott, h az USB_n módosítani kell. Szóval szokni kell! Még aztán nem vagyok egy tech guru, FTP_t sem használtam még soha és még sorolhatnám.
-
vince
őstag
Feltettem a muiu.hu romot, az első tapasztalataim vele:
- kevesebb memóriát foglal, mint az eu rom, 1.9 GB körüli a szabad memória 3/32-es készüléken
- rootolt, de safetyNet teszten nem megy át (mélyebben nem mentem bele, hogy ez mit jelent, miért van, stb)
- nagyon szépek az ikonok a romban
- huzamosabb használat után (semmi extra, 10-15 percig nyomkodtam, bejártam és állítgattam a menüit) erős melegedés (és merülés) volt tapasztalható a telefon felső felén, ilyennel nem találkoztam sem a global, sem az eu rom esetében
- itt-ott maradtak angol szövegek benne
- wallpaper carousel (angol maradt ő is, nem emlékszem, hogy az eu romban mi a magyar neve) nem működik, hiába kapcsolom be, csak az offline képeket mutatja a kategóriák alatt
- online témák/háttérképek/csengőhangok/betűtípusok teljesen kínai nyelvű -
vince
őstag
wow, tényleg, tegnap este tették elérhetővé

(#3055) Integreat
fóliát szinte lehetetlen szépen feltenni, az üveg(nek mondott vastagabb műanyag) védőt viszont gyerekjáték. Mid van? Tokot én aliexpressről rendeltem. -
snyper990
őstag
Összetett, bonyolult kérdés ez szerintem. Lehet, hogy jobb 50%-ról mindig pár százalékot rátölteni, és akkor sokáig bírja majd az akksi.
Mindeközben én boldogan használom a Oneplus 3T készülékemet úgy, hogy ne befolyásolja negatívan az életvitelemet... úgy, ahogy azt a tervezők elképzelték
-
-
-
-
lócitrom
őstag
akkor felhőbe szinkronizálj fel valamint csinálj a telefonnal biztonsági mentést. ha megvan, másold át kártyára vagy gépre a mentést és az új telefonon pedig másold be ugyanabba a könyvtárba a mentést, ahova kell. ezután az új telefonon a biztonsági mentésben vissza tudod állítani az előző telefon tartalmát. nyilván ez kicsivel hosszabb procedúra, de a végeredmény ugyanaz.
-
gingerbalm
aktív tag
Nem, elvevődik.
(Bocs, nem tudtam kihagyni.)Természetesen hozzáadódik. Az első időszakban volt bevezető akcióként olyan, hogy ingyenes kiszállítás, aminél ezt nem látod odaírva, annál az áron felül fizetni kell szállítási költséget. De magad is meggyőződhetsz róla, ha kosárba teszed, hogy mit számol ki, a rendelés megerősítése előtt már látod.

-
LyonnaisFan1
őstag
Értem.
Ha a 8.2.9 verziót lecserélem a 8.2.10 verzióra hozhat javulást?
Az alábbi módon:MIUIHU Rom frissítés:
OTA-n "Frissítés" alkalmazás segítségével.
VAGY
Manuálisan:
Letöltöd az oldalról a legfrissebb rom-ot a telefonra. Frissítés alkalmazásban a jobb felső sarokban a három pöttyre nyomsz és a "ROM telepítés kiválasztása" opcióra böksz. A fájlkezelőben pedig megkeresed a letöltött rom-ot, majd alul "OK". -
Lil21
csendes tag
A páromé volt (mindketten 4x-el nyomjuk már), és elvileg be volt állítva, de távolról semmit sem tudtunk/tudunk tenni. Októberben lopták el, és májusban kezdtek el megjelenni a képek, de úgy, hogy még a memóriakártya is benne van a telefonban, mert mutatja azt is a fiók, hogy előtte pár nappal törölték a rajta lévő képeket.
Szóóóval a tolvaj elrakta egy ideig, aztán mikor bekapcsolta, rájött, nem tudott vele mit kezdeni - ugye párom jelszava nélkül a miui-fiókból sem tud kilépni -, úgyhogy a tettes valószínű, látta, mert szépen kinyomogatta a gps-es dolgokat, meg ilyesmit, és úgy passzolta tovább. Emlékszem, hogy el is rejtettük a miu fiók ikonját egy ilyen csoportos kacatos mappába, szóval, az illető aki használja a telefont (akinek lepasszolták), totál gyanútlan.
A telefon meg ráadásul ugyanúgy a városban van, ahol ellopták, mert a profilképek hátterében egy híres gyógyszertár van a főutcáról. Szóval kabaré.
Természetesen a rendőrség tud róla (az ügyet újraindították, miután új nyom lett), állítólag arcfelismerővel keresik a tettest, hááát, majd meglátjuk. >< Nekem az imei szám-szolgáltató kombó rémlett ilyen téren.Mindkettőnknek úgy van Miui-fiókja, hogy két telefon van a fiókhoz csatolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- EAFC 26
- Videó stream letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Synology NAS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ehhez képest itt iszonyat szöszmötölés van.

vétele és nem is kicsivel. Ahol a 8.2.9.0 stable a gyenge térerőnél 2-es térerőt mutatott, ott a 7.1.2-es androidokkal csak 1-es térerő van, vagy egyáltalán nincs vétel. Ez tuti és több rommal lepróbáltam! A Nougatot valahogy ebből az egy szempontból elqrták egy kicsit. MIUI Pro,Multi,MIUI HU,vagy bármely 7-es ROM sokkal gyengébben veszi a jelet. BP.-en lehet hogy no problem, de itt nálam sokat számít még kb. 2 hónapig, amíg az új torony be nem üzemel.