Hirdetés
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- iOS alkalmazások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Magisk
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dave Crank
senior tag
Búcsúzom a topiktól, váltottam note 4x-re.
Köszönök minden segítséget!
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Krisszalai #5246 üzenetére
Köszi!
Ez visszahozza a kapcsolót a csempéknél, vagy bekapcsolja a ledet?
-
Dave Crank
senior tag
LOS 13.0-nál azt tapasztaltam ma reggel, hogy random újraindult. Csak a boot logot láttam, abból vettem észre. Aztán utána figyeltem, hogy a csempék közt nincs kint a zseblámpa. Máskor is jártam már így, hogy nem volt kint, nem tudtam mire vélni, de egy resi után ott volt. De így most jöttem rá, hogy máskor is valószínű, hogy volt már random resi, mivel gondolom ez eredményezi azt, hogy a zseblámpa eltűnik...
-
Dave Crank
senior tag
-
Dave Crank
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy android 7.1, tehát nougat alapú rendszerek akár gyári, akár customok közül mik amik beváltak?
Az egyetemen kezdődik a félév, és még mindig csesztek csinálni valamit a sulis hálózattal, hogy az android 6.0 telók fel tudjanak csatlakozni wifire.... (azonosítási problémát dobnak) szóval szeretnék egy nougat alapút feltenni, hogy ne mobilnetet kelljen bent használnom, miközben van wifi....
-
Dave Crank
senior tag
válasz
lócitrom #4798 üzenetére
Így van igen!
Viszont most LOS 14.1-et raktam fel, de nem a legszimpibb. Nincs témázhatóság, a menügomb elvileg jó, de a böngészőben nem csinál semmit sem, illetve már párszor crashelt a böngésző.
Viszont kicsivel gyorsabbnak érzem a 13.0-hoz képest, illetve pl messengerben az animációk nem akadnak kicsit sem. Beépített sip megy, idáig 1x telefonáltam vele, de rossz minőségűnek tűnt a hang, de lehet tesztelem majd még.Mondjuk szerintem megy fel a helyére más.
Miuihu romot megéri kipróbálni a miuik közül? Vagy egyéb custom romokról valami tapasztalat, pl RR?
-
Dave Crank
senior tag
lócitrom:
Ahogy korábban beszéltük, újratelepítettem a telóm, full stock, majd arra recovery twrp, amiből feltettem az android 7.1 fw-t, majd az los 14.1 0827-i kiadású romot, és most működik minden, a twrp is rendesen megy, illetve ebben az los-ben a beépített sip telefonálás is működik.[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
Felraktam gyári romot, illetve arra már a twrp-t is. indítanám újra a telót, kérdezi a twrp, hogy disable stock recovery replace now? itt swipe to allow disable, ugye?
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Na, hazaértem a nyaralásból, most van időm mókolni a telefont.
Újrahúznám stock rom-mal, de errort dob a miflash, pedig a leírás alapján csinálom.
Valakinek ötlet?
Vagy fastboot rom telepítés menetét valaki leírná?
Driverek fent vannak.Ez alapján csinálom.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Armagedown #4298 üzenetére
Közben utánanéztem androidfilehost-n, a redmi 4a kódneve rolex. Erre rákeresve kb 80 találat jött a fentebb említett megosztó oldalon.
Link: https://www.androidfilehost.com/?w=search&s=Rolex&type=filesBocsi, telóról vagyok.
4pda-n nézz amúgy utána, meg xda-n. -
Dave Crank
senior tag
válasz
Armagedown #4298 üzenetére
4a-t nem tudom, de a 4x-re van bőven, és jók is. Szerintem a jobb ár/érték aránya miatt jobban áll ezen a téren a 4x.
-
Dave Crank
senior tag
Offical fastboot romból mi a legjobb?
Felraknék egyet? Vagy esetleg miui9-ből van már magyar ami jól megy?
miuihu? -
Dave Crank
senior tag
válasz
Dave Crank #4193 üzenetére
1 külföldi redmi 4x telegram csoportban utána kérdeztem, azt írták, hogy hangerő- + hangerő+ + bekapcs-csal kell recovery-be bootolni.
Most akkor?
Vagy valamit én értettem félre az előzőkben és tényleg így, vagy hangerő+ + bekpccsal is mennie kellene? -
Dave Crank
senior tag
válasz
lócitrom #4085 üzenetére
Közben ma jutottam gép elé, kipróbáltam amit írtál.
Bebootolt twrp-be, szóval nem értem, meg azt sem, hogy 3 gombbal, miért oké...Na de, felraktam egy elvileg nougathoz való twrp-t a 3.1.1.0-t, és ezzel annyival más az előző verzióhoz képest, hogy ha twrp-ben arra megyek, hogy boot recovery, akkor bebootolt recoverybe, de hangerő+ + bekapccsal befagy a boot a mi logonál.
Szerintem ha lesz időm felhúzok 1 stock miui-t, amire újból felhúzom a twrp-t, meg a custom os-t.
Hátha ez helyrerakja. -
Dave Crank
senior tag
Már korábban írtam:
Nem tudok twrp-be belépni a telóvel, sem bekapcs + hangerő+-al, sem úgy, hogy újraindítás/újraindítás recoveryben.
Csak úgy, ha mitool-lal felflashelem az egyes menüből a twrp-t, majd i-vel újraindítattom vele, majd ha belépett, és a recoveryben nyomok egy resit recoverybe, már akkor sem tudom belépni.Valakinek ötlet, hogy miért?
-
Dave Crank
senior tag
Köszi!
Azt már próbáltam, annyira nem jött be, menü gomb, meg nem is tudom mi volt még...lócitrom: köszi neked is!
Másik:
Factory reset formázza a belső sd-t ugye, vagy nem?
Belső tárhelyről valahogy nem lehet flashelni twrp-ből romot, hogy ne kelljen mindig 1 memkártyát pakolni romolgatásnál a telóba az egyik sim helyére...? -
Dave Crank
senior tag
Szerintetek, amit androidfilehost-n lehet találni romokat a telóhoz, jók lehetnek?
Tegnap este keresgéltem, és találtam pl.: friss los 14.1-t.
Megbízható forrás lehet?[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
Ma be akartam lépni twrp-be, de nem lép be az újraindítás/recovery újraindításból, hanem csak újraindul simán.
Illetve hangerő fel + bekaccsal sem lép be de az utóbbit már új kora óta észrevettem.
LOS 13.0. -
Dave Crank
senior tag
válasz
Ambrosio #3913 üzenetére
Kamerában nincs különbség, nekem 4x van, faternak, öcsémnek note, láttam annak is a képeit, full ugyanaz.
Háttér világítás, és a nagyobb proci engem is csábított a note felé, és az hogy most jó áron van akciósan, de nekem a méret miatt inkább megmarad a sima.
Amúgy a 4x is olcsóbb most, az anyagiakat tekintve, én szerintem ha most vennék, akkor is a simát venném, nem a note-t. -
Dave Crank
senior tag
válasz
lócitrom #3848 üzenetére
Megint csak egyetértek.
Eloszlattam, bár még próbál behálózni...Egyébként én olyan tokot nem vettem, csak full sima ultrathin fekete szilikont, nekem azok jönnek be, és szerintem védenek annyira, amennyire kell.
Üvegem a nyaralás alatt megérkezett 3 kül. helyről is, de ránézésre full ugyanolyanok, bár a legelső rendelésemtől mások, a sarkok kerekítettebbek, és kicsivel keskenyebb.
Egyet fel is pattintottam az újak közül, és a keskenység miatt éppen nem éri át az egész kijelzőt, egy hangyaf@sznyival, vagy annyival sem....
De ugyanúgy levegős a széle, tehát ezek sem gyere be..., de még elvileg 1-2 rendelést várok hátha...
Lassan ott tartok, hogy kipróbálom a folyékony kijelzővédőt, ha az ér egyáltalán valamit, bár 3 kiló egy telóra...
Na meg most várom még a réskitöltőket 3 helyről is, fateréknak is rendelgettem a note-hoz.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
lócitrom #3841 üzenetére
Teljesen egyetértek!!
Még mielőtt olvastam volna a hsz-d én is ugyanarra jutottam, mint te a 4x vs note 4 témában.
Köszi az infókat!!
Fateréknak megy az 5ghz vétel a note-tal, de igazából, ha a 4x-n nem fog menni, vagy csak mókolással, egyenlőre számomra ez nem "sorsfordító".
Köszönöm!
-
Dave Crank
senior tag
Nyaralni voltam 3 napot Párommal, és ment a hotspot a telón egész nap.
Strandolós táskában volt a teló, a megosztás miatt melegedett, meg ugye amúgy is meleg volt, de jól bírta az akku, estére 30-40%-ra merült le, úgy hogy néha én is ránéztem.Ami érdekes számomra, az hogy van, hogy 5Ghz-n tud szórni netet, viszont az 5ghz-s xiaomi routert itthon nem látja. (ugyenezt a routert 2,4-n látja)
Másik:
A nyaralás alatt 2x random újraindult este a teló, fotózás közben, 1x retrica-nál, 1x meg a sima kamera app-nál.
Nem nálam volt mikor újraindult, de elvileg csak simán fotózás lett volna vele, és random resizett.LOS 13.0 v1 rom van fent.
Csak gondoltam megosztom a tapasztalatokat, észrevételeimet.
Illetve kérdésem lenne:
Szerintetek megérné lecserélni note 4x-re? abban van már szoftveresen rgb led, gomb háttér világítás, ugye snapi 625, viszont már 5,5", ami eléggé határon lenne méretben.... legalábbis nekem.
Fater 1 hete, öcsém 2 napja vett note 4x-t, most br.:49990Ft ingyenes szállítással
Bár az rgb led különösebben nem hoz izgalomba, az 5,5" meg inkább hátrány, viszont az erősebb proci, meg a háttér világítás már inkább....
Bár ez utóbbit inkább magamnak kell megválaszolni.... -
Dave Crank
senior tag
Tegnap megjött 1 másik helyről az edzett üveg, na de unboxing videót nem készítettem, pedig jó lett volna, mert:
- 1db volt csak a csomagban, pedig 2db-t rendeltem minden honnan
- Össze volt törve a teteje teljesenÚgy néztem amúgy, hogy ugyanolyan széles az üveg ami most jött, mint amit már raktam fel a telóra, csak annyi a kül., hogy a sarkoknál nagyobb mértékű a lekerekítés.
Szerintetek így videó nélkül meg tudom reklamálni?
-
Dave Crank
senior tag
válasz
csodavas #3524 üzenetére
Pár hsz-szel fentebb linkeltem tokot. Ha egyszerű szilikontokot akarsz, akkor az szerintem tökéletes!
Üveget majd ha gépről leszek tudok linkelni, ami más szerint jó, nekem még nem jött meg, de ha visszakeresel megtalálod fzoli86 hsz-ben, amit nekem írt, egy olyan hsz-t keress, amiben szerepel egy "előtte", " utána" kép.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
lócitrom #3499 üzenetére
Hát szerintem olyan sok mindenre nem gyárt az sline, régen lenovok voltak, amiknél sok típusra volt.
Amúgy annyi jó bennük, hogy védik a telefont, viszont a fogása nem jó, meg számomra a gombokat is nagyon nehezen lehet kezelni/benyomni, ami miatt olyan kemények. Szóval egyetértek. -
Dave Crank
senior tag
Megjött a szilikon tokom a telefonhoz, ezt rendeltem.
Csak ajánlani tudom, nekem nagyon tetszik vele a telefon, jó a fogása, nem lesz tőle sokkal nagyobb/vastagabb, sima egyszerű matt fekete az egész, egy síkú a felülete, és van 1 kis pereme a kijelző felett, és ha még szélesebb edzett üveg lenne a kijelzőn, arra sem lógna rá szerintem.
Bár utóbbi majd kiderül, ha megjöttek az új üvegek.Idáig 1 redmi 3s-re való sline szilikontokkal használtam a telót, szerintem ezzel jobb, az sline-nal vastagabb volt.
Még várok másik 2 tokot, majd azokról is írok (bár elvileg ugyanilyenek), illetve majd az üvegekről is, ha megjöttek.
-
Dave Crank
senior tag
Összefoglalóban tényleg minden benne van.
Nem kötekedésből tényleg, vagy google képkereső, vagy youtube videó, illetve korábbi hsz-ben biztos tárgyalva volt már.
De amúgy ahogy belépsz twrp-be, főképernyőn egy görgethető válaszlistás ablakban lehet nyelvet váltani a legegyszerűbben, ha még rutinból nem tudod, hogy a twrp főmenüjében melyik menüpont hol van. -
Dave Crank
senior tag
válasz
thomas77 #3426 üzenetére
Egyenlőre nem akar működni.
Felhasználónevet, jelszót, szervert megadtam, elvileg MegaVoip-nál van az acc-om.
Beállítottam azt is, hogy ne kérdezzen rá, melyik sim-ről akarok telefonálni, tehát hogy a voip fiók legyen az alap. De ha a kontaktra rámegyek, akkor is választanom kell, és csak a 2 sim közül tudok. -
Dave Crank
senior tag
Na jaaa.
A gyári töltőktől sem lesz semmi baja.
Meg szerintem annak sem, vagy inkább annak nem tesz jót, amiről töltöd.
A gépeken lévő usb portokat nem töltésre találták ki, jó oké vannak notik, amin van sárga usb, hogy arról kikapcsolva is lehet usb-n keresztül tölteni, de azzok a gépen adatátvitelre vannak. De csak szerintem... -
Dave Crank
senior tag
Nekem LOS-ben az adathasználat menüben van olyan a 3 pöttyre rányomva, hogy adatstatisztika törlése.
Más romok alatt nem tudom, hogy van-e, illetve, hogy hol.
Ha nem találod, vagy nincs, akkor szerintem rakd át egyik simről a másikra a netet, majd vissza, hátha kinullázza (ha van 2 sim benne). -
Dave Crank
senior tag
válasz
shifty! #3378 üzenetére
LOS 13.0 jól működik, de szerintem a 14.1-el sem volt olyan nagyon nagy probléma. Csak amit korábban már leírtam, pl a menü gomb, de arra van patch, csak még nem tudtam letölteni.
Nekem a 13.0-val 3 napot megy a telefon, kb 6h kijelzőidővel.Gorje:
Nem próbáltam még integrálni, de most hétvégefele lesz időm buzerálkodni...Novakalex:
Nekem a kamerával semmi gondom.
Most is kipróbáltam, oké a felvétel, mind képben, hangban.[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
MobileVoip-t én is használom, tökéletesen megy. más voip alkalmazások is jól mentek, nevet nem tudok mondani, hogy melyikek, mert én csak a MobileVoipot használom, a többit fater próbálta.
Tárcsázóba nekem nincs beépülve, de nem is állítgattam, hogy így legyen, de most hogy kérdezted, utánanézek majd az alapértelmezéseknél.
Elég sokat hallgatok utazás/meló közben zenét telefonról, xiaomi basic fülessel jelenleg, szerintem jó a minősége. Bár egy húzott hangerős MTK után halk, de minőségben szerintem megfelelő, és másik fülessel is jó volt.
Ha már szóba jött a MobileVoip, nekem olyat csinál ezen a telefonon, meg az előzőn is, hogy ha telefonáltam, majd home-mal kiléptem, és ha újra telefonáltam volna, akkor nem hallottak a túloldalon.
Ha kiléptem visszagomb, majd exittel, majd recent apps-ból kilőttem, és újra megnyitottam, újrahívtam, akkor megint jó volt.
Valakinek csinál még ilyet?
Bár szinte tuti, hogy ez app probléma, és nem a telefon miatt van, mivel másik készüléken is tapasztaltam ezt.[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
Ebay-ről ilyet lehet rendelni?
Próbáltam már rákeresni, de nem találtam.
Bár a linkben szereplő sem drága.... -
Dave Crank
senior tag
válasz
Krisszalai #3249 üzenetére
Milyen hívások közben? gsm, vagy valami más, pl.: voip, messenger, viber..?
Nekem akkor csinálta ezt, amikor adatvédelmi beállításokban kivettem az ébrentartást az appokknál..., mire rájöttem...
De ha gsm, akkor nem ez lesz a baj. -
Dave Crank
senior tag
-
Dave Crank
senior tag
Megjött az edzett üveg, amit majdnem 4 hete rendeltem, felraktam, a szélein végig levegős mindenhol...
-
Dave Crank
senior tag
-
Dave Crank
senior tag
Kis segítséget kérnék.
Itt, írva van, hogy elsőnek fel kell rakni egy 7.1-s fw-t, és van ez a link hozzá.
Ezt ha 13.0 van fent nekem, simán felflashelhetem twrp-ben alóla? utána attól még bootolni fog a rendszer, ha nem rakom egyből újra a 14.1-el, hanem fent hagyom ami volt?
Illetve ez így simán flashelhető? -
Dave Crank
senior tag
Próbáltam az első pár napban a májkrémet, nem rossz-nem rossz, de nem tudom megszokni. Tudom, launcher, stb.., De még sem ugyanaz....
Minden eddigi telefonom vagy stock droid volt, vagy cm, illetve los, de inkább az utóbbiak, ha volt fejlesztve, és a legtöbbször volt.
A miui nekem egy (és nem leszólásból, mert vannak nagyon jó dolgok is benne, és viszonylag egyben van) iOS utánzatnak hat, csak kár hogy nincs rágyúrva jobban az optimalizáltságra a Xiaomi, ha már a miui-val fejlesztenek....VoLTE mennyire hiányozhat, ha kipróbálgatom a 7.1.2-es custom romokat?
Én hívásokat főként voipról/viberről/telegram illetve messengerről indítok, gsm-n csak engem hívnak, legvégső esetben telefonálok csak arról, ha nem lenne mobilnet/wifi.[ Szerkesztve ]
-
Dave Crank
senior tag
válasz
orso0355 #2998 üzenetére
Ha nem kell b20, akkor oké a 4/64, de szerintem ne kintről vedd meg.
Itthon is kapni pár helyen a 4/64-es verziót, nem hiszem, hogy nagy lenne a különbség árban a kintihez képest, viszont gyorsan itt van, és van 1 év normál garid + ha kintről jön, valószínű az is már majdnem ott lesz a + költségek után, mint itthon. -
Dave Crank
senior tag
-
Dave Crank
senior tag
tibyke, ra^ven:
Ha megjöttek a fóliák, írok véleményt, esetleg fotót is töltök róla, hogy áll rajta.
Full covered üvegeket rendeltem, legalábbis az volt írva, hogy az, de nem olyat, aminek az alja, oldala, teteje színezett, mert szerintem azok eléggé.... nem szépek..., nem értem festés nélkül miért nem lehet kialakítani/legyártani ugyanazt az üveget.A szélein/oldalain nagyon nem tapadt/feküdt fel?
Volt itt a topicban linkelve már 1 folyadékos megoldás, nem tudom, az mennyire válik be ennél a telónál, elvileg valamelyik hüvelynél jó volt. Gondolkodom is rajta, hogy rendelek még most, nem nagy összeg ebay-en. -
Dave Crank
senior tag
Napokban kipróbáltam az LOS 14.1-et.
Böngészőben ez valami android fícsőr, hogy úgy kezeli a lapokat, mintha több böngésző menne?
Szerintem ez így elég gagyi...
Akkor ami még problémám volt, a menü gomb nem ment a böngészőben, csak úgy tudtam előhívni a beállításokat, ha jobb felső sarokban a 3 pöttyre böktem..., ez is fícsőr?
Ami még zavaró volt, hogy pl facebook mobil nézetet bekérve, a nézet olyan volt, mint valami régi telón nézve..., még ha tényleg az asztali nézetet hozná be, az is jobb.
Tudom, használjak chrome-t, vagy ilyesmi, de már megszoktam az alap böngészőt. -
Dave Crank
senior tag
válasz
leslie_smith #2889 üzenetére
Igaz nem rendelkezem több hónapos tapasztalatta, de:
- Ha lefagy, akkor bekapcs gomb hosszan (10-15mp) és újraindul a telefon, bár nekem még nem fagyott
- Ha mSD-t akarsz bele rakni, akkor csak 1 simet tudsz tenni méghozza 3ff simet, de ha 2 simet akarsz, akkor az mSD helyére 4ff sim mehet
- Kb 25gb érhető el a 32GB-ből, nekem 16gb-s kártya volt lenovo p70a-ban, én azon is elfértem, ez a 25GB is elég, és 2 sim-mel használom.
- Custom ROM van fent nekem, LOS 13.0, 2 napot simán kibír, 3. nap reggelre 30% körül van, offical rom-mal ennél csak többet bír, ahogy olvasgatom a topicot.Szerintem nyugodtan vedd meg, én csak ajánlani tudom!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P9 Lite 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung M12 ( A12) független/karcmentes