- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
llaszlo #6004 üzenetére
1. Ha Te (vagy akár én) módosítod és magad használod, az még nem bűn. (Az Egri csillagok sáját példányában tetszőleges számú karaktert kicserélhetsz, ha gondolod.)
2. Én a szoftvert teljesen legális csatornán keresztül vettem meg a szerzőtől. Hogy ő a felhasznált jogdíj-köteles komponensek (ha vannak ilyenek egyáltalán) után a díjakat rendezte-e, azt nem az én tisztem tudni. (Ha J.K. Rawlings elbukja a Potter-regények ügyében folyó plágium-pert, akkor minden Potter-olvasó bűnrészessé válik?) -
törölt tag
válasz
llaszlo #6000 üzenetére
Szerintem lényegi különbség van egy warez oldal és egy saját szellemi termékét árusító fejlesztő kvázi webshop-ja között.
Másrészt, ha egyetértesz saját magaddal, akkor igencsak etikátlan, a fórum elveivel ellentétes a szignódban reklámozni egy illegáli szoftvert: "MacBook White 2.1 OSX 10.5.8, T-mobile Pulse MCR 1.7" -
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #5980 üzenetére
az utolsó három hozzászólásod alapján azért eszembe jutnak azok a kb. hetente megeresztett tirádáid, hogy aki nincs tisztában egy adott folyamattal/szoftverrel/oprendszerrel, az inkább ne piszkálja. úgyhogy ha belőled indulok ki, azt mondanám, hogy add be szervízbe, de nyilván amíg custom rom van rajta, addig ez se megoldás.
nem tudod kivenni a memoriakártyát, és simán bebootolni valamelyik gyári romot? vagy épp az a lényeg, hogy ezt szeretnéd elkerülni?
-
sippet
senior tag
válasz
llaszlo #5970 üzenetére
ha ugyanazt a romot teszed vissza, akkor szerintem semmi. én amikor az 1.8-at feltettem az 1.7-re, akkor gondoltam, most direkt kipróbálom, hogy ha tényleg azonos ágon (ez esetben vanillák között) cserélsz romot, akkor nem kell-e a wipe. próba-szerencse.
recovery-t eléred? azt is megpróbálhatod, hogy csinálsz egy nandroid backupot a mostani újraindulós állapotról, aztán arra nyomsz egy restore-t, és megnézed, úgy bebootol-e. valakinek a modacon már ez is működött.
-
Gergő_
őstag
válasz
llaszlo #5959 üzenetére
megérdeklődtem az általános számhordozós telefonszámukon: 0640633633
Aki weben szeretne rendelni (pl pulse-t az akció miatt) és elindítani a folyamatot annak ajánlott:
https://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/Szamhordozas
oldal van egy link,: "Regisztráció" ott lehet elindítani, és javalott részletesen elolvasni mindent. -
Gergő_
őstag
válasz
llaszlo #5957 üzenetére
csak az a nagy baj, hogy a weben van értelme megrendelni 20-ért....
ott pedig nem láttam a számhordozásról semmilyen lehetőséget.
Egyik előfizetés sincs, lesz a nevemen, ez tovább bonyolítja a helyzetet.
Valószínűleg elbúcsúzhatok a 6 éves számomtól.sorry az offokért, de ez elég sok embert érinthet. remélem hamarosan nem off hanem on leszek.
-
mumk
tag
-
mumk
tag
válasz
llaszlo #5947 üzenetére
A bánat tudja mi a baja, lehet hogy megbillent a dzsunka amikor összerakták.
Eddig 2x csinálta és mindig intenzív telefonálgatás hozta elő a fagyást. Modaco 1.7 van rajt, a gyári romot max egy hétig használtam. Kap még egy lehetőséget, megbróbálom nem teleszemetelni appokkal, csak hát azt nem könnyű megálni.
-
syl5
őstag
válasz
llaszlo #5906 üzenetére
Ezt használom, írtam is, meg a task managert is! Nagyon jó program mind a kettő tényleg!
Más:
Sztetek melyik a legjobb:
-képnézegető
-naptár
-notepad
-esetleg számológép?Korábban ajánlotta valaki az acontacts-ot névjegyekhez, ez baromi jó, valami ilyen szintű naptár kéne nekem.
-
syl5
őstag
válasz
llaszlo #5861 üzenetére
Hát nálam szerencsére nem szívja az akksit a battery widget, legalábbis akkor nem amikor nem nyúlok a telefonhoz. Délután megnéztem 73 % volt, rá kb 5 óra múlva ismét megnéztem, és még mindig 73 % volt. Ez idő alatt nem nyúltam hozzá. Azt még nem próbáltam, hogy akkor jobban szívja-e, ha nyomogatom, de ki fogom próbálni. Azt használom egyébként, amit Klemens is.
Nálatok ekkor is jobban szívta? Pl.: éjszaka?Gps on-off tényleg felesleges, le is szedem, de nem hiszem hogy sokat dobna a latba, mert a beautiful gps on-off-ját használom, ami amúgy is fut sztem.
Nekem az app installálásal az volt a gondom, hogy egy olyan programot akartam, ami gyorsan megkeresi az sd kártyán lévő apk-at, valamint igényesen(app ikonjával, app nevével) listázza azokat, és nincs benne google hirdetés, meg nem kell mászkálni file manager-el a könyvtárakba, hogy megtaláljam az apk-t, hanem auto listázza ki (amikor egymás után próbálgatok a progikat, akkor sokkal kényelmesebb az, hogy csak megnyitod a progit, és már választhatod is ki a telepítendő alkalmazást, nem kell könyvtárakba mászkálni). Na ilyet sajnos nem találtam. Vagy nem mutatta az ikonokat, vagy a valódi nevet nem, vagy lassú volt, vagy gugli, vagy fájl manager-es megoldás. Végül is az installer-nél maradtam , ami mutatja az ikonokat, és az app nevét is, és gyors is,auto listáz, csak ott az alján a zavaró gugli hirdetés, de még ez volt a legjobb alternatíva, mert a leglényegtelenebb tulajdonságot nem teljesítette.
Uninstall-nál meg az volt a gondom, hogy ugye amit sd-ről telepítek az nincs a market-nél, szal akkor marad a lassú beépített manager... Ennél most az uninstaller-nél maradtam, ami gyors, listáz mindent, csak gugli hirdetés.
De kezdek már megbarátkozni az ES File Explorer-el, ami az auto listázáson kívül, minden feltételt teljesít, mert csinálok majd egy külön mappát az apk-nak, így könnyebb lesz kiválogatni őket, és így egybe lesz install/uninstall programom is. -
Klemens
őstag
válasz
llaszlo #5869 üzenetére
Én nem vagyok lusta utánaolvasni, csak van, hogy előbb kérdezek, mint kezdek utána nézni (tudom, ez hibám).
A kolléga mondta, ezt az SDK-s cuccot, egyből mentem is Goolge-ra és töltöttem is le, tény, előtte már válszoltam a srácnak.
Nem akarok védekezni igazából meg semmi ilyen. Tudom, kezdő vagyok, tudom, nekem is sok hibám van, de legalább nem nagy pofával reagálok arra amikor olyan dologból oktatnak ki, amihez nem értek vagy még nem értek.
Szívesen utánaolvasok a dolgoknak, csak akkor van probléma amikor egy 150 mondatos full angol szöveggel találkozom. Ahhoz nem mindig van hanuglatom, hogy webforitas-sal lefordítsam. Van egy x szintű angol tudásom, de tény, kevéske. Ezért is féltem megvenni a Pulse-t. -
Klemens
őstag
válasz
llaszlo #5866 üzenetére
Az, hogy most 2 betűt felcseréltem, nem egetverő progléma.
Alig több, mint 1 hete van meg a Pulse, kezdő viszonyban vagyok vele.
Nem vagyok informatikus, sem semmi ilyen. Én pont annak tanulok, amit egy nem régi hsz-edben írtál.
Ezzel az egész Android dologgal sok az újdonság számomra és megtudnak kavarni.
De mindennek ellenére peace van. -
Mattheo
tag
válasz
llaszlo #5846 üzenetére
llaszlo nem szeretnék tiszteletlen lenni, sok hasznos HSZ-t olvastam tőled, DE:
a használati szokások eltérőek, nálam pld:nekem nem azért kell a vas, h nézegessem a kijelzőt, amit telerakok felesleges -ám annál látványosabb- widgetekkel.
nálam középen: sms, contacts, web, eBook, email, astro, wifi&3G switcher, adat widget. oldalra meg leginkább semmi. ez 3 db widget, és már ezt is soknak érzem.ill mondok 1 példát: ha sokat kell vezessek, van 1 twitter accom, amin csak a forgalmi jelentések jönnek, azt néha kirakom teljes oldalra, ha vezetek. de csak néha. ez hasznos, mert jönnek a friss adatok a baleset/dugó/lezárás, merre menjek/ne menjek, ez jó, de könyörgöm, minek nézegessem a napocskát, az elemem egyre satnyább állapotát, meg h Gipsz Jakab mit Írt a Zészbúkra?
nekem az szíjja az akksit, h a multimédiát nyomatom, zene/tv, de ha más nem olvasok.
sajna 1 ekkora tepsi lemeríti 5-6 óra alatt, pedig 10% körül van a fény, nem tudom mi lesz velem nyáron..persze én vagyok a hülye, mér nem hordok 3-4 szart magamnál, 1 telefon, 1 mp3, 1 eBook reader, 1 netbook filmhez. én inkább napi 2szer töltöm, azt annyi.
szerkesztenem kell ezt is: task killer is kinn van widgeten
-
Jadro
veterán
válasz
llaszlo #5671 üzenetére
Hmm jó a kérdés, pedig acontactsot is próbáltam már. Valamiért leszedtem, de nem emlékszem már miért. Megnézem újra szerintem.
Ftomm: Ű de szépek! Kérdés hogy mivel kell ezeket feloperálni? Leszedtem az egyiket, elég összetett dolog.
update: Megvan közben. Van how to install. Elég komoly... Ez egy fél szoftver update.
-
mr.geeZ
aktív tag
válasz
llaszlo #5624 üzenetére
Akkor DarkByte-al mi vagyunk csak paranoiások (lásd a modaco ROM-os leírását). Tény, hogy miután ezzel sikerült lementeni a backup partíciót is, azután már felülírhattam volna a backup partíciót az amonra-val, de ezt most sikeresen megtettem. Amit nem értek, hogy mitől módosult a Device VendorID-je 18d1-ra 12d1-ről, azért nem ment a kapcsolat most, mert az udev az android-os rule-jában lévő vendorID rossz volt, átírtam, és sikerült kiadnom a parancsokat.
'Successfully installed' a repair után. Kösz mindenkinek! -
-Maci-
addikt
válasz
llaszlo #5557 üzenetére
Hát, átolvasom még párszor Dark Byte kolléga cikkét és meglátom... Mindenesetre ez kicsit magas még nekem és félek, hogy elrontom.... Várok egy kicsit, elvégre csak tegnap óta van meg és sose csináltam még ilyet.....
Na meg ugye ugrik a gari.... -
Jadro
veterán
válasz
llaszlo #5542 üzenetére
Tényleg, rémlik hogy az apndroid átnevezéssel operál. Én sokat használom a 3G-t is, úgyhogy kell a gyors kapcsolhatóság.
Ez az MMS beállítást hogy megy pontosan? Leírnád ide nekem és hogy meglegyen az utókornak is?
Ha ezt belövöm, akkor gondolom lesz MMs állandó jelleggel. Én sem küldök és kapok túl sokat, de amikor kapok, akkor szeretném megkapni minél előbb, nem pedig amikor legközelebb megyek 3G-n a netre és bekapcsolom az elérést. Ezért lenne lényeges hogy azt ne kapcsolja ki
-
pockalap
csendes tag
válasz
llaszlo #5515 üzenetére
Azt tudom, hogy nem kell hozzá a suite, de ha nem látja a gépem a telefont akkor már az amon recoveryt sem tudom feltenni, Darkbyte annyit ír, hogy telepítsük a pc suite-ot és az feldobja a drivereket.
Coolboy:rákerestem a "pc suite"-ra a fórum keresőben és nem dobot ki ilyet, illetve csak annyit hogy win7en kell baszkódni a driverekkel, nem ikszpén. Egyébként meg nem kötelező mindenhez hozzászólni, főleg ha nincs benne tartalom.
-
-
syl5
őstag
válasz
llaszlo #5447 üzenetére
Köszi! Akkor a gyári app törlése egyelőre kimarad.
A 3G tiltást végül is már megcsináltam. Maga az android is felkínálja ezt a beállítási lehetőséget. Meg én úgy látom, hogy nem tud a telefon wifi nélkül netre felmenni, mert litiltattam az előfizuról minden net szolgáltatást, úgy hogy nem gáz. Egyébként a 3G letiltása önmagában nem jelenti azt, hogy nem tud netre menni, ott van a GPRS is. De biztos, hogy nem mászkál netre, mert pl.: most pc-n a gmail kliens 4 levelet jelez, a telefon meg csak 3-at. Aztán csatlakoztattam wifi-re, és akkor töltötte le az új levelet, és akkor már 4-et jelzett. Aztán megint ledobtam wifiről, és megnéztem két levelet telefonon, de pc-n még mindig 4-et mutat. Szal szinkronizálgatna a gmail kliens háttérben, de nem tud wifi nélkül szerencsére.
Akkor már csak a handcent probléma maradt. Valaki?
-
NoMagix
addikt
válasz
llaszlo #5428 üzenetére
Igen, igazad van, persze azért az elszomorító, hogy úgy adták ki a telefont, hogy tele volt egy sereg hibával.
Főleg, hogy a hangminőség rossz!
Sőt olvastam itt azt is, hogy csak telefonnak rossz!
Hamarosan telefont kell vennem, és mivel 14 éve T-s vagyok a hűség kérdés nem izgat, de marhaságra sem áldoznék...
Pulse árban rendben van, papírforma szerint remek készülék, de a tesztek és az itt olvasottak alapján megremeg az a bizonyos léc. -
törölt tag
válasz
llaszlo #5382 üzenetére
"11: itt csinálj egy nandroid backupot, aztán érdemes particionálni a kártyát, úgy h ext partíció legyen (oda települnek majd a progik) de más ne legyen (még vmilyet felajánl, de annak értékét állítsd 0ra)
12: wipe menü, itt mindegyiket futtasd le
13: ha particionáltad a kártyát, rakd fel vissza a kártyára a 4. pontban írt romot"Itt akadtam el, felmásolni már nem tudtam a ROM-ot. Aztán puff nincs SD.
Próbálgattam még ki-be pakolni, hol jó (kiugrik), hol nem (piszkálni kell), a telefon nem ismerte fel, illetve egyszer eljutott addig, hogy "preparing SD card, checking for errors", de így is maradt.
A kártyát beraktam egy másik telefonba, az felismerte, hiba nélkül.
Most éppen működik a telefon, csak canvas nincs. -
syl5
őstag
válasz
llaszlo #5279 üzenetére
Az a baj, hogy ha a hozzászólásba linkelsz be valamit, nem az aláírásodba, akkor mindenki azt hiszi (mivel Pulse topikban vagyunk), hogy valami Pulse-al kapcsolatos érdekességről van szó...Erre ráklikkelsz, és valami olyan badarság fogad, amiről azt se tudod, hogy mi az, és te se mondod el, hogy mi az. Ez tényleg zavaró!
Más:
A napokban megkapom a Pulse-t. Szerintetek mielőtt bekapcsolnám érdemes letiltani a net/wap hozzáférést az új előfizetésről, ha nem akarok semmiféle meglepetés adatforgalmat? Mert ugye így esélye se lenne csatlakozni mobil hálózaton keresztül a netre. -
Jadro
veterán
válasz
llaszlo #5206 üzenetére
Mondasz valamit...
Általában minden telefonomat dugdosom ahogy éppen kell nekik a táp, de az első töltés szent.
Ha hazaérek megkapja az etetést reggelig. Ez az egy hülyeségem van az akkukkal kapcsolatban, utána már mehet az igénybevétel. Mondjuk most is szinte végig nyomkodtam negyed tíz óta mióta meghozták.
Levettem a fényerőt 0%-ra, simán jó így is beltéren. Még nem merült le, 18% körül van.
-
DarkByte
addikt
válasz
llaszlo #5139 üzenetére
Értem. Ha így van nekem ez is tökéletesen megfelel.
Már csak egy dolog érdekelne. Karma kolléga írta hogy egészen addig még a Fastboot rész működik, addig nem lehet papírnehezéket csinálni a telefonból. (nyilván, fastboot-on át lehet még ügyködni gépről) A fastboot-ot ezek a custom ROM illetve a gyári ROM frissítések piszkálják egyáltalán? A december patch előtti telefonoknál nem működik a recovery eléréshez a gomb kombináció, ezt nem a Fastboot kezeli le? -
DarkByte
addikt
válasz
llaszlo #5115 üzenetére
Ez tuti hogy ha felrakom a kiadott decemberi ROM fájlt és azzal felpatchelem a telefont, akkor visszaáll rajta minden, és főleg az Amon RA recovery image is eltűnik teljesen? Mert ez utóbbitól tartok hogy ezt ha egyszer felpatch-elem, soha többet nem takarítom le. Márpedig a szervizben nem kizárt hogy pont recovery módban akarják majd indítani a telefont, ezzel kiderülve a turpisság.
Ezt most azért is kérdem mert megint elbizonytalanodtam. A recovery topikjában az első postban van egy ilyen: Backup/Restore (recovery partition not included!). Most akkor mégis mi a rák az a recovery.img ami a nandroid mappában van az SD kártyámon? (erre rá is kérdeztem most ott).
Egyébként úgy látom pont nem elérhető a romraid.com, mert amikor megpróbálom leszedni az 1.7-est akkor visszatér a modaco.com-ra (rendszeres karbantartás? esetleg most kerül fel az 1.8 RC?)
#5130: értem. Köszi hogy kipróbáltad. Akkor az az Ion-ból átvett OpenGL driver nem jelent (legalább is ennél) valami sokat. Kár érte. Mondjuk ezen az Android-os Quake-en sok optimalizálási lehetőség van még. Ha a kódból átírna ARM assembly-be pár dolgot, valószínűleg jelentősen gyorsulna.
OpenTTD lehetne már Android-ra, én azt várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest