- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Sikerül feltennem a JL2-es firmware-t a Registry Patch segítségével, de annak ellenére, hogy a mobilom T-s, zökkenő mentesen fel is rakta. Nincs semmi gondom vele eddig.
PS4
-
chizow
tag
válasz leslieke #28796 üzenetére
Kicsi egyszemélyes kutatást végeztem azzal kapcsolatban amit mondtál, hogy valószínűleg egy widget okozhatja az akku problémákat.Most meg szeretném osztani mindenkivel az eredményt, hogy más ne kövesse el a hibát amit én.
A felmerülő problémát a következő widget okozta: Körübelül 2 hete mysamsungwave.hu-n megjelent két új óra widget közülük az egyik, a Moonydesk_clock okozta a CPU ingadozó teljesítménynét. [link]
Pedig nagyon jó kis kreatív óra,de azért ez nagy áldozat lenne...
[ Szerkesztve ]
Take it, Hold it, Love it ! < Samsung Wave S8500 Ebony Black Bada 1.2 JL2 >
-
törölt tag
Hy!
Wifi-n keresztül www.eredmenyek.com -ra fel tudtok menni? Behozza az oldalt a telefon?Nekem csak a fejléc jön be és egy LOADING felirat, aztán tölt valamit, de 10 perc után se hozza be az oldalt rendesen...
Miért lehet ez? -
mrhitoshi
veterán
Emberek, megéri szenvedni felrakni a telóra a JL2-es firmware-t ?
Van benne valami nagyobb értékkel bíró fejlesztés ?PS4
-
nagyúr
Figyelj, biztosan van hatása, és nem placebo.
Nálam konkrétan minimum egy nappal megnőtt az üzemidő, ha valakit érdekel lemérem az asztalon idle módban heverő telefon fogyasztása közti különbséget a két különböző módban.
Ugyanis nem használat közben mutatkozik a különbség. Zsebre téve AP módban kb 12-15%-ot esik egy nap alatt a töltés, CP módban pedig >40%-ot.
Teszem hozzá, hogy T-mobilos a gépem, eredeti fw-el is produkálta a jelenséget és a jelenlegi JI2-vel is.Ha ennyire gyorsan merül az akksid, akkor zárlatos lehet.
[ Szerkesztve ]
-
pezolka
csendes tag
Hali !
A google naptár szinkronizálása csak az egyik irányba ( PC-ről telefonra) működik .
Telefon irányából nem csinál semmit . Az e-mail és a névjegyzék jó működik .
Esetleg van valami külön beállítás ? -
Polllen
nagyúr
válasz chizow #28780 üzenetére
Nincs itt probléma, inkább csak különbség a felhasználásban... Nekem valamikor 5 napig is elmegy, mert csak telefon és néhány e-mail, néha meg 1 nap után lemerül, mert éppen a Bruce Lee-s játékot nyüstöltem pár órán át... N
Szóval nincs ekkora különbség, csak egyáltalán nem mindegy mivel nyüstölöd a legtöbbet... pl. 2-3 óra sudoku vagy 2-3 óra valami 3d-s játék...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
TomWexX
addikt
Nálam meg úgy működik az aksi, hogy ha otthon vagyok akkor 4-5 napot (lehet hogy egy hetet is) is kibír mert nem piszkálom, viszont ha dolgozok, akkor csak ezen tudok netezni ami akár 3-4 óra -ha nem több- böngészést is jelenthet, és ilyenkor egy napot se bír ki. Azt hiszem egyszer olyan is volt hogy 1 nap alatt 2x is töltenem kellett fullra.
Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
Sógi
addikt
Kérdeztétek a akku szint jelzést, mármint 100% töltöttségnél nekem a battery check és a "mutatós" widget is 100%-ot mutat. Vagy nem erről volt szó? Vmi 85%-os történet volt...
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Bada 2.0 biztosan lesz Wave-re, mivel benne foglaltatik a teljes flash támogatás. HA viszont nem lesz, lincselés lesz! Ilyet nem fognak megtenni egy ilyen hardware-el felszerelt telefonnal, ami úgymond az alapját adta ÉS adja a Bada rendszernek. Ez a telefon megérdemli a teljes flash támogatást!
Utána én már teszek a frissítésekre, CSAK legyen már Full Flash!
-
appel
őstag
én kikerekedett szemekkel nézem ezeket az 1-2 napig bírja az akku hozzászólásokat...
nekem is wave van 1.2-vel (korábban 1.0) és akkor is, most is átlag napi 20 perc internet, 45 perc telefonálás, 10 perc játék, 30 perc navigációval általában 4 napig bírja...ha kicsit még belehúzok, akkor 3 nap, de annál kevesebb idő alatt még nem merült le.
Egy naptár widget, egy gyorstárcsázó widget, 4-es fényerő 30mp auto képernyőzár.
Pont emiatt is szeretem ezt a telefont. -
Sógi
addikt
Ebben tudtok segíteni?
Némelyik játéknál, kikapcsolja a kijelzőt játék közben, ha épp nem tapizom a kijelzőt, ez azért van, mert kevés időre van állítva a háttérvilágítás kikapcsolása vagy az érintőpanel automatikus kikapcsolása miatt lehet? Rosszak a beállításaim vagy nem vágok vmit? thx
-
radav
csendes tag
Az én akkum is a gyengék közé tartozik. Otthon max 2 folyamatos napot bír (bekapcsolt wifi, időjárás widget, minimál telefonálás), intenzív használat (beszélgetés, játék, net) esetén van hogy az egy nap is határeset.
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
A következő üzenetet kapom a Kies-től ha telepíteni akarok a telóra egy már letöltött app-ot:
Application's installation package is faulty.
Valakinek valami ötlete?
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz bokrosolajos #28750 üzenetére
Értem én, hogy valahogy rá kell venni az embereket, hogy váltsanak az újra, de 1 éves a Wave és rengeteg minden hibádzik még benne, ahhoz meg nyomni kell az újabb FW-ket, kár elpazarolni ezt a jó HW-t, meg alapjában a telót is, ha nem adják ki rá a 2.0-át.
Lényegében a Wave húzza az egész Bada platformot jelenleg, nem fordítva szerintem. Maguk alatt vágnák a fát, ha nem foglalkoznának ezzel a telóval is."Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
chizow
tag
Számomra nagy csalódás lenne ha nem jönne ki 2.0-ás frissítés S8500-ra,de most lehetetlennek tartom,hogy megtörténjen.Gyakorlatilag bő 3 hét van február 15-ig nem hiszem,hogy addig akkorát fordulna a világ a samsung háza táján....
Take it, Hold it, Love it ! < Samsung Wave S8500 Ebony Black Bada 1.2 JL2 >
-
Polllen
nagyúr
válasz peterk #28764 üzenetére
Sztem ez (is) szokásos felesleges találgatás. Persze jó lenne 2.0 nulla a wave-re, de talán egy gyártó volt eddig a piacon, aki hosszú éveken át kiadta az összes frissítést a mobiljaira...
És ez nem a samu.Nyilván ha a 2.0 megjelenésekor csak a Wave és a Wave II lesz, akkor miért ne adnák ki... Ha addigra lesz új csúcskategóriás mobil, akkor meg arra fogják kiadni...az üzlet az üzlet.
Majd meglátjuk akkor, persze nyugodtan győzködhetitek egymást olyan dologról, amit valószínűleg már eldöntöttek, de mi csak az utolsó pillanatban fogunk megtudni...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Tompkins
tag
Nem szeretném elkiabálni, de amióta fent van az 1.2 (lassan 2 hete), gond nélkül megy a Gmail-es push szinkronizálás (Exchange)!
Előtte nagyon nem akart nekem működni.
-
anrab
addikt
frissített a teló a Palringo 3.12.0-ra.
van benne MSN is.
nagyon szakadt a felület, viszont elég sok minden van benne de ...
vagy béna vagyok, vagy nem a legjobban működik.
próbáltátok már? -
Kobe
veterán
válasz peterk #28761 üzenetére
csak és kizárólag hálózatról. A napokban először előfordult, hogy a munkahelyemen raktam rá az asztali konnektorra, de az is teljesen standard hálózati töltő, viszont elég forró volt tőle a töltő maga. Az után nyomott egy kb 22 órás készenlétet, másnap 12 órán át hálózati töltőre raktam, de nem állt vissza az eredeti állapotba - így is csak a korábbi teljesítmny kb 2/3ada van csak meg
[ Szerkesztve ]
-
ABal
őstag
Nagyátlagban az enyém is csak kb. 1,5 napot bír. Néha megközelítjük a 2-t, de ez ritka. Volt egy rövid időszak, amikor valahogy jobban bírta, de az átmenetinek bizonyult.
Szóval, én is minden nap töltöm. Úgyhogy irigykedve hallgatom a többnapos akksi időről szóló beszámolókat.[ Szerkesztve ]
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
peterk
senior tag
válasz bokrosolajos #28745 üzenetére
Ezt az infót honnan veszed, hogy ilyen biztosan állítod?
Tudomásom szerint eddig két komolyabban vehető forrás nyilatkozott erről, a Samsung főmukija azt mondta, hogy "fontolgatják", hogy kiadják a 2.0-t Wave-re, míg a samfirmwares.com adminisztrátora határozottan azt írta, hogy a Wave 1 meg fogja kapni a 2.0-t. (Szerintük megkapja a 2.0-t aztán utána vége, nem lesz több frissítés.)
Az elsőt lehet diplomáciai kijelentésként értékelni, de az utóbbinak azért van súlya, hiszen ők azok akik a firmware-ekhez hozzájutnak, azaz igencsak jó kapcsolataik lehetnek a samsung fejlesztő részlegén. A nem hivatalos források közül náluk jobb forrás nemigen van.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
chizow
tag
-
Kobe
veterán
hali
valaki találkozott már extrém akkumerüléssel 1.2 alatt ?
változatlan szoftverkörnyezet mellett (gmail push szink, időjárás widget, napi kb 10 perc telefon 10, 10 perc net) kb 30%-kal kevesebb ideig bírja a cucc mint korábban, eddig simán megvolt a 4 kerek nap készenléti idő ugyanilyen használat mellett. Ez úgy lecsökkent 2 és fél napra kb, de ha pl elengedem magam zenehallgatással (nem sokkal, úgy 4-6 óra összesen) akkor a 24 óra sincs meg - holott napi 2 óra zenével szintén bírta 3-4 napig a fent felsoroltak mellett, de filmlejátszásnál meg szószerint látod ahogy csökkennek a csíkok...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv.
Van egy problémám.Van egy pár desktop remote progi, amivel elméletben úgy irányíthatom a PC-met wifi-n keresztül a Wave-el, mintha a telefon egér,bill... stb. lenne.
Az a baj, hogy felteszem a gépre a programot+telefonra azt ami oda való. Beírom azt az ip címet, amit a pc-n lévő program ad, de nem tudok csatlakozniViszont Snap and Go mondjuk működik, pedig az is wifi-n megy.
Mi lehet a baj? Ilyenkor mindig kinyomom a tűzfalat.
-
Vesalius
csendes tag
Nekem naponta kell tölteni. Háttérprogram csak a kezdőképernyő, teljesen átlagos használat, egy kis zene, kis Wifi, pár hívás, napi 30 perc movie......
Erről mi a véleményetek?:
http://viewitem.eim.ebay.hu/GOLD-BATTERY-FOR-SAMSUNG-i5700-Galaxy-Spica-Wave-S8500/110628422850/item -
matthews
aktív tag
Én a 3.0-át várom már de nagyon.........
bokrosolajos: Te kis illúzióromboló te......
[ Szerkesztve ]
"No brain, no problem"
-
SlyChocolate
senior tag
válasz bokrosolajos #28750 üzenetére
Ez is egy megközelítése a dolognak, de!
Ha csak józan paraszt ésszel gondolkodunk.
Megteheti-e a Samsung, hogy nem ad ki a régi wave 1-re egy "végre minden téren használható" rendszer frissítést?
Mi lesz/lehet ennek a következménye?
Kérdem én így megtudja-e győzni közel egy évvel a wave 1 kiadása után a régi vevőit a váltásra?
"Megint vegyetek új telefont 100KHufért mert nektek attól jó lesz"
Szerintem még messze nincs megerősödve a bada projekt ahhoz, hogy ezt megtehesse a Samsung.
Ez nagyon rossz reklám lenne a bada-nak.
Szerintem ezt nem lehet mondjuk azzal az esettel összehasonlítani mint pl. vettél egy laptopot Vistával majd kijött egy új rendszer új néven a 7-es.
És te úgy gondold automatikusan frissíthetsz is rá ingyen.
Hisz az egy másik rendszer.
Jelen esetünkben ha lesz 2.0 a legfontosabb a wave-1 és a wave 2 telefonokon való bevezetés hiszen ez a két bada-s teló rendelkezik megfelelő hardware-es képességekkel.
Utána lehet itt kihozni erősebb vasakat bada-val, az már egy másik történet... -
SlyChocolate
senior tag
válasz bokrosolajos #28745 üzenetére
Nyilván hamarabb de tuti nem végül 2008 szeptember 28-án adták ki, néhány héttel később – október 21-én – a forráskód is elérhetővé vált (Apache licence alatt).
majdnem két évig vártak míg kiadták a bada-t.
Már volt Android amikor elkezdődött a tényleges fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
bokrosolajos
őstag
válasz Varszegig #28749 üzenetére
Ez igaz.
De mondd meg őszintén, hogyan adhatná el az új készüléket, ha a régi 'vacak', aminek az értéke felére zuhant a használtpiacon is ugyanazt tudja ?DirectX11-et minek adják ki, ha régi videokártyákon nem használható? Érdekel ez valakit? Vegyenek új HW-t. Ez a lényeg
-
Varszegig
veterán
válasz bokrosolajos #28739 üzenetére
nem biztos hog ynem lesz 2.0 az s8500-ra, csak eszjmefuttatunk. ne vegyük ténynek
-
radav
csendes tag
Áruljátok el légyszíves, milyen csodát vártok a 2.0-tól?
Talán előbb javítanák ki a bugokat amit fél éve nem sikerül nekik (ébresztő,híváslista,memóriakezelés), és oldanák meg a fizetős appst. -
bokrosolajos
őstag
válasz SlyChocolate #28740 üzenetére
SlyChocolate: miről beszélsz? Gondolod,hogy 2010 elején kezdtek neki fejleszteni a badát, 2010 májusban meg ki is adták az első mobilt vele? khm
nem lesz GT S8500 készülékre bada 2.0
De ami rosszabb, hogy senki sem fog fejleszteni már 1.x -re[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Nem értem, miért van ez a negatív hozzá állás a 2.0-hoz. Azt megértem, hogy a 2.0-hoz új készüléket nyomnak ki, ez tiszta sor. De melyik készülékre jönne ki a frissítés ha nem az S8500-ra ? mégis csak egy csúcskészülék, akármelyik oldalról nézem, legyen az Bada, vagy Android-k mellett is megállja a helyét. Jó lesz ez, csak idő kell neki.
Amúgy egy erős Gerilla reklámot viszont simán el tudnék képzelni az Samu részéről.PS4
-
Tomajdon
aktív tag
Hát ez az, hogy nem nekünk De emiatt nem fogom eladni a telóm.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Spoortcyty #28730 üzenetére
Nem vesztesz vele sokat, nem működött senkinek. Talán ezért is vették el.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
SlyChocolate
senior tag
"droid mégsehol sem volt"
Ne mond már 2010 elején? -
bokrosolajos
őstag
Karmaem az volt a kérdés, hogy van-e marketingüzenete, vagy hogy kinek elérhető illetve hasznos
Mellesleg milyen megkérdőjelezhetetlen értéket képvisel önmagában a Linux? De ez egyébként OFFTomajdon: lesz bada 2.0: 2011 Q2 (inkább Q3), de nem nekünk !
ZoliM@ster: a Samu nem is törekszik a népszerűsítésére. Pedig milyen egyszerű lenne a FB-on nem Samsung mobile-t írna ki?!
A bada egy előre tervezett, esetleges menekülési útvonal, mivel akkoriban bizonytalan volt a jövő - a Windows elavult, a droid mégsehol sem volt[ Szerkesztve ]
-
Tomajdon
aktív tag
Most lesz akkor Bada 2.0 vagy nem? Mert az elég nagy kicseszés lenne velünk szemben, ha nem lenne Bada 2.0... De ha nem lesz, akkor sem fogom eladni a telót, mert minek. Ha becsődöl, max appok nem jönnek rá, de a 3 éves Sony K750i-re se jöttek appok, még is használható. Vagy mi lesz akkor ha becsődöl a Bada?
[ Szerkesztve ]
-
ZoliM@ster
aktív tag
válasz szimike79 #28733 üzenetére
Olvasgatom itt a a jövővel kapcsolatos elképzeléseiteket
Vannak különböző kérdések.Kérdés,hogy a Samsung mégis mekkora összeget invesztált a rendszer fejlesztésébe.Az tény,hogy a többi oprendszerhez képest nagyon alacsonyak a Bada OS telefonok eladási aránya.Én úgy látom a helyzetet,hogy a 2.0-át mindenképpen kitolják,viszont szerintem ha ott sem lesz látványos javulás az eladásokban,fel fogják adni a dolgot.Az tényleges bukáshoz vezetne,ha nem lehetne frissíteni a Wave-et az új rendszerre,mivel a Bada piac legnagyobb részét a Wave teszi ki.Viszont azt is látni kell,hogy közel sincs akkor reklám,és hype a Bada körül mint az ellenfelek körül.Nem tudom,hogy ez tudatos-e vagy csak nem akarnak erre költeni,de szinte a csapból is csak az Android,Windows,IOS,Symbian kvartett folyik.
Nem tudom tehát mi fog itt következni,de követni fogok a fórumot attól függetlenül,hogy már eldöntöttem nem ez a készülék lesz a következő telefonom.
Samsung Galaxy S22 Ultra
-
SlyChocolate
senior tag
-
csimmasz
aktív tag
válasz SlyChocolate #28731 üzenetére
A baj az hogy megszerettem,nehezen válnék meg tőle, de muszáj lessz.
Ez nem állapot,nem is tudom mit vennék helyette?
Marad az iphon4?[ Szerkesztve ]
Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
szimike79
őstag
válasz Varszegig #28725 üzenetére
Nálam szintén így működött 1.0 t-s fw-n.
Az előbbi eszmefuttatásokhoz még egy szösszenet: az Android ugyebár Google függő történet, a wp7 Microsoft. Ha a Samu szeretne egy saját, más cégtől független platformot, akkor viszont ésszerű döntéseket kell hoznia a bada-val kapcsolatban ahhoz hogy ne csak kérész életű legyen a történet, mert az akkor elég sokba is fájhat nekik. Egy csúcs kategóriás készülék esetében, amit tegyük hozzá igen csak jó áron kaptunk meg, úgy lehet a legjobban kompenzálni ha lesz hozzá elérhető fizetős tartalom. Ha ezekről le kell hogy mondjunk akkor a Samunak is le kell hogy mondjon a remélt bevételről. Az pedig megint csak bukta.Ha viszont kiszúrnak velem akkor elfelejtem a badát, és elkezdek gyűjteni valami általam nem igazán kedvelt almafélére (Na ezt még leírni is rossz volt)
De az is lehet hogy visszatérek a régi kedvencemhez (SE) bár jelenleg azok is mélyrepülésben vannak.
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S 4.0.4 ICS --> Samsung Galaxy Note 3 --> S7 Edge-> S9+
-
SlyChocolate
senior tag
válasz csimmasz #28728 üzenetére
Pontosan a 2.0 és a szolgáltatók wave 1 frissítései kapcsán jutott eszembe.
Mi voltunk akik bizalmat szavaztunk a Samsungnak azzal, hogy megvettük az első saját fejlesztésű rendszert futtató telefonját.
Mondhatni lutrira!
Most pedig szerintem a Samsungnak kellene ezt a bizalmat azzal meghálálnia, hogy egy tényleg jól használható készülékké teszi!????
Részemről az tuti, hogy bár szeretem a wave-emet de ha kimaradunk a további fejlesztésekből, akkor ez volt az első és utolsó Samsung telefonom. -
Spoortcyty
tag
régebben láttam egy youtube downloader progit appson, most sehol nem találom .. vmi infó erről?
nexus5
-
Sógi
addikt
Némelyik játéknál, kikapcsolja a kijelzőt játék közben, ha épp nem tapizom a kijelzőt, ez azért van, mert be van állítva a háttérvilágítás kikapcsolása vagy az érintőpanel automatikus kikapcsolása? vagy lemaradtam vmiről? thx
[ Szerkesztve ]
-
csimmasz
aktív tag
válasz SlyChocolate #28726 üzenetére
Én kicsit kezdek elkeseredni.
Tavaj a megjelenésekor vettem az elsők közt, de a mai napig nem ajánl fel frissitést a kies.
A készülék olasz de mintha a harmadik világban lennék.
A hiányosságokkal együtt tudok élni de a skype nagyon hiányzik!Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
Varszegig
veterán
válasz SlyChocolate #28726 üzenetére
az hogy én ezt eddig nem vettem észre Azt hittem új fejlesztés
[ Szerkesztve ]
-
Varszegig
veterán
Emberek ez nagyon durva
Eddig ha átküldtem egy file-t bt-n akkor berakta a memkari főkönyvtárába. Most meg ha képet küldök a képekbe rakja, ha videót, akkor a videókhoz -
Varszegig
veterán
válasz szimike79 #28722 üzenetére
ez ok, de ha rájöttek, hogy kinőtték az SHP-t, és kernelt kell váltani, az biztos, hogy már boot cserét is jelentene, ami otthoni frissítéssel több 100e telefon téglásítását jelenti.
Egyébként attól még hogy más a kernel, és ezért nem lesz 2.0 az s8500-ra esetleg, lehet hogy az appok kompatibilisek maradnak.
(Különben ha megnézitek mi van az android, vagy a szifon világában, akkor nem lenne ez olyan meglepetés: folyamatosan meghalt a király éljen a király van, még szinte új élmény az iphone4, de már mindenki az 5-ről beszél, a galaxy s a wave-bvel egyidős, 3 hét múlva jön az utód, sorolhatnám. Van már froyo a galaxy s-re? lesz egyáltalán? 2.3 már biztosan nem.)persze ez mind csak agyalás, semmi konkrétum, még mielőtt valaki ebből indítana topicot
[ Szerkesztve ]
-
szimike79
őstag
válasz peterk #28717 üzenetére
Az még hagyjál hogy fejlesztőket nem fognak átcsábítani, de vevői sem nagyon lesznek. Ha egy év után hátat fordítanak egy komoly készüléknek akkor mire számítson az ember gyereke később? Ha pedig 2.0 nem lesz nekünk akkor új app-ok sem, mert ha kint az Új fw akkor arra fejlesztenek gőzerővel és nem a régire. Na és akkor fognak jó páran kacsingatni másfele. És a jó pár alatt nem feltétlenül kicsiny hazánk "kis pénzű" emberkéire gondolok (mint jómagam), hanem magasabb bérszínvonalú országokra ahol drágább árcédulás készüléket simán kicsengetik mert nem azt kapták a badától amit vártak, így váltanak.
Sony Xperia S 4.0.4 ICS --> Samsung Galaxy Note 3 --> S7 Edge-> S9+
-
mrhitoshi
veterán
válasz peterk #28717 üzenetére
Na hát pontosan ez az a dolog amit a Samsung szerintem magának biztos nem csinálna meg, főleg, hogy új még a rendszer. Szóval szerintem nem kell aggódnunk, max nem az S8500 lesz a csúcskategória.
Én bizakodó vagyok, mégis csak most vettem meg a telót, és eddig nagyon jó kis készülék.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
peterk
senior tag
válasz szimike79 #28710 üzenetére
Szerintem annak is lesz jelentősége a döntésben, hogy a 2.0 megjelenése mit jelent az alkalmazások számára. Ha a 2.0-ra való fejlesztés jelentősen eltér majd az 1.2-től, akkor ha a Samsung nem adja ki a 2.0-t Wave-re, azzal "kettévághatja" a piacot. Lesz 6-8 millió 1.2-es és (nyárra) nagyságrendileg ugyanennyi 2.0-s készülék a piacon. A külső fejlesztők csábításához ez nagyon rossz üzenet lenne. Sőt, kimondottan antireklám.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Vesalius #28714 üzenetére
Magát a Route66-t nem tudod letörölni, szerintem, mivel az gyárilag van telepítve. A térképeket viszont simán törölheted. A navigáció ikon meg annyira nem lehet zavaró, elfér a többi mellett.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
válasz bokrosolajos #28709 üzenetére
Ez a marketingszöveg, amit nagyon kevesen próbáltak meg értő olvasással megemészteni. A kernel-konfigurálhatóság egy olyan jellemző, aminek a felhasználókra és az app. fejlesztőkre abszolút semmi hatással nincs, csak nagyon szépen és komolyan hangzik.
A jelenlegi bada inkarnációnak semmi köze a Linuxhoz.
És az SHP elég szűk keresztmetszet.“All nothings are not equal.”
-
peterk
senior tag
válasz Varszegig #28704 üzenetére
A Samsung minden bizonnyal több kernel OS-es megoldást képzelt el (köztük a linuxot is), különben nem tervezte volna több kernelesre. Ebből a linux csak egy opció, és szvsz ennek inkább csak abból a szempontból van jelentősége, hogy egy linux kernelre épülő bada platform valószínűleg könnyebben lehetne "alulról" (kernel szintről) hekkelhető.
A bada önmagában nem egy oprendszer. Hasonló dolgot kell elképzelni, mint mondjuk windows környezetben van a windows, mint oprendszer, és erre épül egy layer, a .NET-et, ami biztosít egy managed kódú környezetet. A hasonlat elég távoli, de valami ilyesmiről van szó. (Itt a device és service layer is a bada-n belül van az API framework mellett). A bada-ban nem a kernel layer a szűkös (bár a linux kétségtelenül jobb alternatíva, ahogy okosodik az eszköz), hanem a funkciók (service-ek, és ahhoz kapcsolódó API).
Egyébként nem hiszem, hogy olyan nagy durranás lenne a Samsungnak linuxra áttenni, hiszen a legtöbb hardverhez az android miatt már úgyis megvan a driver, innentől csak szándék és elhatározás kérdése.
-
Vesalius
csendes tag
Sziasztok!
Tényleg nem lehet törölni a Route 66-ot? -
szimike79
őstag
Hááát ez a verzió nem valami tetszhetős, főleg nekem és még sok más társamnak akinek köti a kezét a hűségnyilatkozat, na meg a pénztárca.
Szerintem a hardverrel nincs semmi gond, emlékeim szerint azt olvastam valahol hogy a jelenlegi programok ki sem használják teljesen a Wave-s konfigot.
Szerintem inkább a Samu kezében lesz a megoldás kulcsa abból a szempontból hogy mit is akar kihozni a bada rendszerből. Ha az Iphone vagy az Android vetélytársává akar fejlődni akkor valamilyen szinten meg kell teremtenie az átfedést a készülékek között fw-es szempontból is, különben nehéz lenne onnan bárkit is átcsalogatni azzal a szlogennel hogy "gyere hozzánk és ha akarsz valamit vegyél évente készüléket". Ha hosszú távon terveznek, már pedig egy új rendszer csak hosszú távon hozhat komolyabb profitot, akkor nem biztos hogy egy eléggé erős piacon több erős és kiforrottabb rendszer mellett ez lehetséges lenne.
De egyetemes igazság hogy nem láthatunk a nagyok fejébe. Párat alszunk és remélhetőleg megkapjuk a válaszainkat.
Nekem viszont eléggé furcsa hogy 2.0+új teló, de a telóról még semmilyen hírmorzsa nem szivárgott ki.Sony Xperia S 4.0.4 ICS --> Samsung Galaxy Note 3 --> S7 Edge-> S9+
-
bokrosolajos
őstag
Nem tudom, hogy ezt Karma mondta-e, de vitatható, hogy semmi köze a Linuxhoz.
The bada platform is kernel-configurable so that it can run either on the Linux kernel or real-time OS kernels, which makes bada applicable to a wider range of devices than any other mobile operating system.
Samsung bada has a four-layer architecture: kernel, device, service, and framework layers. The kernel layer can be the Linux kernel or a real-time OS kernel, depending on the hardware configuration.
http://static.bada.com/contents/whatisbada/bada_Overview.pdf
-
Shurycen
tag
Na jó nekem most már ebből elegem van azonnal felhívom Gee-Shung Choi urat a Samsung elnökét plusz bekapcsolom a beszélgetésbe Obamát is, biztos ami biztos és kiderítem, hogy lesz e bada 2.0 wave 1-re!! mert ez már nem állapot, hogy mi itt kedves magyar userek kétségbe vagyunk esve és összeesküvés-elméleteket gyártunk a magunk nyugtatása érdekében......... kicsöng....
-
-
Varszegig
veterán
válasz peterk #28701 üzenetére
sőt, az is benne van, hogy egy nagyon radikálisan új 2.0 mellé érdemes egy megint élvonalbeli hw-t kihozni.
Mellesleg nekem lenne akár egy "összeesküvés-elméletem", ami lehet baromság, Karma ha erre jár majd mond rá valamit
Szóval amikor ugye indult a bada, arról beszélt a samu, hogy saját linux alapú oprendszeren dolgozik. Aztán kijött a wave, és sokan még akkor is így tudták. Aztán kiderült (Karma ezt itt le is írta), hogy a linuxhoz annyi köze van, mint Bill Gatesnek, és biza itt az eddig használt Samu zárt rendszerének a "kinyitása" történt meg, egy látványos fejlesztéssel.
Most jön az elméletem: mi van ha tényleg linux alapú rendszert képzelt a samu, csak épp nem készültek el időre? Nem volt elég stabil, vagy nem bírta a hw, sok oka lehetett. A gyártósorok meg már ontották a wave-eket, oltári blama lett volna ezt vállalni. Ehelyett gyorsan meghegesztették a Bada 1.0-t, ezzel megoldották a problémát, és bár az API baromi korlátos, nyertek egy évet. Közben a team dolgozott az eredeti projekten, és a 2.0 lesz az, amit ők eredetileg az 1.0-nak szántak. És emiatt valóban nem fog upgrade-t kapni az S8500 és társai csapat. Na, hogy tetszik?[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz ADAM1337 #28696 üzenetére
Hogy kicsit tudjam fényezni a telefont, felraktam a NOVA-t és a Modern Sandstorm-ot.
A nova tényleg elég szép telefonhoz képest, irányítás szerintem simán vállalható(könnyű kezelni).
Igaz én játszottam anno a nova2-vel i4-en nem az a szint de jó nagyon.[ Szerkesztve ]
-
gamek!ller
őstag
Voltam az elobb a dunaujvarosi t pontban, azt mondtak h a t-s 1.2 teszteles alatt van de 1-2 honap es lesz. Akik felnek a frissitestol a garancia miatt, azok hagyjanak fel a felelemmel, nem veszik el a garancia ha kiesen kivul hasznalsz mas progit is hozza. Konkretan rakerdeztem a kies + registry progira, azt mondta semmi gond vele, mehet nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
válasz mrhitoshi #28699 üzenetére
Szerintem is valószínűbb, hogy megkapjuk a 2.0-t mint az, hogy nem, de azért azzal óvatos lennék, hogy mivel tesz be a Samsung magának. Ha kijön a 2.0 és az lesz az általános reakció, hogy hű meg há, mennyit fejlődött, mennyire jó lett, akkor simán előfordulhat, hogy üzletileg inkább megéri kihozni egy kicsit átpofozott Wave1-et, mert sok jelenlegi Wave tulaj upgrade-elne rá. (Lehet, hogy közben szentségelnének, de megtennék, lásd Omnia -> Omnia2.) Ha viszont az lesz a reakció, hogy a 2.0 még mindig nem az igazi, akkor az nem venné rá az embereket az upgrade-re. (És akkor fontosabb lehet a jó support arculat, mint az új modell eladási számai.)
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Könyvajánló
- Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- További aktív témák...