- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi Smart Band 10 Pro NFC - ki fizeti a következő kört?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Készlethiánnyal indíthatnak az őszi iPhone-ok
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
-
Mandzsu
csendes tag
https://mega.nz/file/gZBhXLBL#BiyGyg_FlGoglEryd_wQ1q50uifkDb8GGG4hUQPToYs
-
Mandzsu
csendes tag
Semmi nincs letiltva, mindhárom port működik. Van hozzá egy leírás, elmentettem, ha kell előkeresem. Emlékszem, hogy a macera a pendrive-al volt, mire bootolt róla. Most már frissítve lett és a DSM 7.1.1. 42962 van rajt. A gép egy régi darab, DS 3615 xs -nek írja. CPU cserélve INTEL Core i3-4130-ra.
-
MasterHUn
senior tag
Tessék nekem megmondtani, hogy xpenobol milyen beállításokkal futtatsz NAS-t rajta?
próbáltam több verziót több felállásban, de nekem valahogy nem akar elindulni.Van-e valami letiltva a biosba (pl hálózati portbol 1) vagy bármi ilyesmi?
Milyen nas modell milyen DSM ?
-
Mandzsu
csendes tag
Ha rendszer meghajtó akkor fontos, hogy a hőmérsékletet az ssd a smart 194es csatornán monitorolja (Samsung 196on szokta). Ez azért fontos, mert az ILO ezt a csatornát nézi és ha ott nincs adat, hangosabb lesz a szerver, mint pl nálam

Nem vagyok linuxos, így nem tudom hogyan tudnád hatékonyan tükrözni a hddt ssdre. Lehet egyszerübb de mindenképpen biztonságosabb újrarakni.
Amennyiben csak háttértár a hdd, tökmindegy milyen SSDt raksz bele, másold át oszt jónapot

Köszönöm a választ. Valójában a belső USB portra van dugva egy pendrive, arról bootol. Ez csak a háttértár lenne amit állítólag ha beledugom akkor átmásolja rá amit kell. De a Biosban kell állítani valamit. azt még keresgélem mit hogyan.
-
PpenoO
őstag
Sziasztok. Korábban többet olvastam a HP Gen8 eszközömről, de aztán mivel ment, rám öregedett.
Már volt benne táp csere nagyobbra, proci csere nagyobbra, de még merevlemez zörög benne. Eddig elkerregett egy üres szobában, de most néha aludna ott valaki így gondoltam teszek bele SSD-t. Milyent ajánlotok amivel a legkevesebb gond van, mondjuk 1TB méretben? Xpenelogy és Jellyfin megy csak rajt, meg a ruTorrent.
Mennyire macerás a csere? Kiveszem a HDD-t és beteszem az SSD-és felmásolja rá amit kell, vagy kell hozzá egyéb beállítás-hangolás?
Köszi a válaszokat!Ha rendszer meghajtó akkor fontos, hogy a hőmérsékletet az ssd a smart 194es csatornán monitorolja (Samsung 196on szokta). Ez azért fontos, mert az ILO ezt a csatornát nézi és ha ott nincs adat, hangosabb lesz a szerver, mint pl nálam

Nem vagyok linuxos, így nem tudom hogyan tudnád hatékonyan tükrözni a hddt ssdre. Lehet egyszerübb de mindenképpen biztonságosabb újrarakni.
Amennyiben csak háttértár a hdd, tökmindegy milyen SSDt raksz bele, másold át oszt jónapot

-
Mandzsu
csendes tag
Sziasztok. Korábban többet olvastam a HP Gen8 eszközömről, de aztán mivel ment, rám öregedett.
Már volt benne táp csere nagyobbra, proci csere nagyobbra, de még merevlemez zörög benne. Eddig elkerregett egy üres szobában, de most néha aludna ott valaki így gondoltam teszek bele SSD-t. Milyent ajánlotok amivel a legkevesebb gond van, mondjuk 1TB méretben? Xpenelogy és Jellyfin megy csak rajt, meg a ruTorrent.
Mennyire macerás a csere? Kiveszem a HDD-t és beteszem az SSD-és felmásolja rá amit kell, vagy kell hozzá egyéb beállítás-hangolás?
Köszi a válaszokat! -
Faby
senior tag
-
envagyok
veterán
Milyen nas szoftvert érdemes használni?
Truenas, vagy unraid, esetleg omv? -
osztraksajt
őstag
És neked egy kikapcsolás, áramtalanítás után megmarad a RAID0 tömb?
Nekem minden hosszabb kikapcsolás után, vagy ha áramtalanítom, pl takarítás, karbantartás miatt, elmegy a RAID0 tömb, és újra be kell állítani.Nem tudtam megoldani, úgyhogy a következő update során egy belső USB-re dugott mSATA lemezre megy az új rendszer.
Itt írtam róla:
hsz 5529-5530Nekem is ez volt a szitu.
SSD csere oldotta meg, amiatt esett szét a tömb.
-
Fifi
őstag
Nekem minden hosszabb kikapcsolás után, vagy ha áramtalanítom, pl takarítás, karbantartás miatt, elmegy a RAID0 tömb, és újra be kell állítani.Nem tudtam megoldani, úgyhogy a következő update során egy belső USB-re dugott mSATA lemezre megy az új rendszer.
Itt írtam róla:
hsz 5529-5530Nálam 0-24 megy és szünetmentesen lóg, de a takarítások során is megmarad.
Én ránéznék az alaplapi elemre, ahogy előttem is írták már. -
sasNAXO
senior tag
Itt írtam róla:
hsz 5529-5530BIOS elem csere volt már?
-
Faby
senior tag
Gyári BIOS-szal is megy a boot az ODD helyén lévő SSD-ról AHCI módban is!
dchard segített nekem anno 6 éve ezt beállítani.És neked egy kikapcsolás, áramtalanítás után megmarad a RAID0 tömb?
Itt írtam róla:
hsz 5529-5530 -
Fifi
őstag
-
Proci85
senior tag
-
Fifi
őstag
-
sanzi89
addikt
A tempóról nem tudok nyilatkozni, egy ezer éves Kingston HyperX Fury 120GB-os a rendszer SSD,, de a TRIM a Windows és a Hard Disk Sentinel szerint is aktív.
Amúgy valami olyasmire is emlékszem, hogy ez a második SSD volt benne, mert az elsővel valami kompatibilitási gondok voltak és 100%-on ment a ventije a gépnek.
-
Proci85
senior tag
Gyári BIOS-szal is lehet minden probléma nélkül, csak arra emlékszem, hogy annó én is szívtam vele és valamit állítgatni kellett a BIOS-ban. Amire persze már nem emlékszem.
Most is fut az egyik telephelyen egy ilyen G8, ODD helyén egy 2,5 SSD, ezen van a rendszer, 4 HDD pedig RAID-ben.AHCI nélkül lehet, de akkor buksz tempót és SSD trimet.
-
sanzi89
addikt
Gyári BIOS-szal is lehet minden probléma nélkül, csak arra emlékszem, hogy annó én is szívtam vele és valamit állítgatni kellett a BIOS-ban. Amire persze már nem emlékszem.
Most is fut az egyik telephelyen egy ilyen G8, ODD helyén egy 2,5 SSD, ezen van a rendszer, 4 HDD pedig RAID-ben. -
Gabesz84
őstag
Nem lehet odd portról bootolni, csak hekkelt biossal.
Amit lehet, hogy a belső microsd vagy usb slotba teszel vmi kis kártyát / pendriveot ráteszel egy boot managert, amivel aztán oda irányítod a boot folyamatot ahová akarod. -
denes44
tag
Valóban, talán az AHCI módot kell kikapcsolni, csak akkor cserébe a HDD-ken se lesz. Bár amúgy talán pont az SSD-n fontosabb.
-
sanzi89
addikt
Nekem is ilyen rémlik. Biztosan lehet az ODD SATA portról bootolni, de valamit állítgatni kellett a BIOS-ban.
-
Bear
aktív tag
az a vicces, hogy kaptam egy ssd-t amin truenas van és az oda volt kötve és be is bootolt, csak épp az eladó nem emlékezett a jelszóra
gondoltam felülcsapom egy esxivel vagy zimaos el de az istennek se akarja az igazságot. most találtam ebay-en egy
HP H220 9205-8I PCI-e 3.0 x8 Host Bus Adapter 660088-001 638834-001 Controlleradaptert, de júli9-30 közöttre írja az érkezést... ami meg hát nem most van. addig meg kéne használnom
Lehet az ODD sata portjáról bootolni. Ha jól rémlik a BIOS-ban az elsődleges boot eszköznek a 2. SATA kontrollert elvileg úgy lehet beállítani, ha legacy boot módot állítasz, és a boot ordernél a sata2 controler az első.
-
MasterHUn
senior tag
az a vicces, hogy kaptam egy ssd-t amin truenas van és az oda volt kötve és be is bootolt, csak épp az eladó nem emlékezett a jelszóra
gondoltam felülcsapom egy esxivel vagy zimaos el de az istennek se akarja az igazságot. most találtam ebay-en egy
HP H220 9205-8I PCI-e 3.0 x8 Host Bus Adapter 660088-001 638834-001 Controlleradaptert, de júli9-30 közöttre írja az érkezést... ami meg hát nem most van. addig meg kéne használnom
-
denes44
tag
Sziasztok, tegnap érkeett meg hozzám egy gen8 as microserver. nettó alap konfiggal g1610T 8gb ram. már mndent végig próbáltam, de valamiért miután feltolom rá az esxi-t ujrainditás után nem látja az ssd-t. próbáltam zimaOS-t telepíteni azt sem látja se pendrive,se,ssd,se virtual cd ként. próbáltam felrakni proxmox-ot (az félútig eljutott ott kikapcsoltam). Már csináltam default beállítást is, most épp megy fel az ESXI, de nem értem, ha egyszer látja installkor a disket fel is megy rá akkor restart után miért nem találja hogy bootolni tudjon???

Valami rémlik, mintha az ODD SATA csatijáról nem tudna bootolni a Gen8.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, tegnap érkeett meg hozzám egy gen8 as microserver. nettó alap konfiggal g1610T 8gb ram. már mndent végig próbáltam, de valamiért miután feltolom rá az esxi-t ujrainditás után nem látja az ssd-t. próbáltam zimaOS-t telepíteni azt sem látja se pendrive,se,ssd,se virtual cd ként. próbáltam felrakni proxmox-ot (az félútig eljutott ott kikapcsoltam). Már csináltam default beállítást is, most épp megy fel az ESXI, de nem értem, ha egyszer látja installkor a disket fel is megy rá akkor restart után miért nem találja hogy bootolni tudjon???

-
Balumacikaa
tag
Sziasztok.
Tudom nem közvetlenül ide tartozik a kérdésem , csak a saját topicja kihalt.
Szóval van egy HP Proliant Microserver (gen2(?) N36L Athlon Dual Core) gépem.
Az lenne a kérdésem , hogy ilyen HDD keretet honnan lehet hozzá szerezni? Egy hiányzik a sor végéről.
Van egy ilyenem. Belepróbálod?
-
WhiteWalker
nagyúr
-
Balumacikaa
tag
Lenne egy ilyen szerverem, amit nem használok már lassan 2 éve. iLO degraded, mint általában a többsége ezeknek, de jól működött. 1265Lv2, 16GB DDR3L-1600 van benne, 4 fiók, iLO chipet és a másik 2 kisebbet felszereltem hűtőbordával. ODD helyén SSD van, iLO enterprise működik rendesen.
Érdekes lehet valakinek? Nem 100 ezerre gondoltam, mint az itt hirdetett darabok többsége...
Van mellé egy Gen7 N54L is, azt kaptam, de sose próbáltam ki. Lehet, hogy működik :-) -
PpenoO
őstag
Igen, ez az, de ez csak csapágydonornak jó (más motor, eltérő pin kiosztás, kisebb mágnes). Mivel kapható belevaló minőségi csapágy, így felesleges ezt megvenni. Én annó csak azért vettem mert munkára használom a szervert és gyors megoldás kellett, nem volt lehetőségem csapágyat méregetni, netet kotorászni.
-
Proci85
senior tag
Lecseréltem a hűtőszekrény hangú gyári delta tápegység ventilátort egy Noctua NF-A4x20 FLX ventilátorra. Vettem pinátalakítót is (3to2) de sajnos a gyári 2pin foglalat egyedi és a standard pin méretet sem fogadja a csatlakozó, így átpinelés helyett maradt a vágás
. A Noctuához adtak kábel összekötő roppanós gyöngyöket, így egyszerűbbé téve a műtétet. Magát a kábelt tápon kívűl vezettem, nem lett volna hely az átalakítónak és az ellenállásnak, illetve így egyszerűen cserélhetek ellenállást, ha sebességet szeretnék módosítani. Jelenleg 4400 fordulaton megy a kisebbik ellenállással. Gyakorlatilag hangtalan és nagyságrendekkel több levegőt tol mint a gyári delta.A nagy ventilátor csapágyait pár éve cseréltem szintén gyárira, de sajna ma már nem kapható eredeti afb1212sh donor ventilátor viszont találtam minőségi Abec-9 minősítésű csapágyakat, 693zz (3x8x4mm), így ha bárki szeretne cserélni, pár dollárért megteheti.
https://a.aliexpress.com/_ExDLGW8Köszi a hasznos infókat.
Az általad hiányolt afb ventit Alin megtaláltam: [link]
Ez lenne az? -
ArthurShelby
addikt
Lecseréltem a hűtőszekrény hangú gyári delta tápegység ventilátort egy Noctua NF-A4x20 FLX ventilátorra. Vettem pinátalakítót is (3to2) de sajnos a gyári 2pin foglalat egyedi és a standard pin méretet sem fogadja a csatlakozó, így átpinelés helyett maradt a vágás
. A Noctuához adtak kábel összekötő roppanós gyöngyöket, így egyszerűbbé téve a műtétet. Magát a kábelt tápon kívűl vezettem, nem lett volna hely az átalakítónak és az ellenállásnak, illetve így egyszerűen cserélhetek ellenállást, ha sebességet szeretnék módosítani. Jelenleg 4400 fordulaton megy a kisebbik ellenállással. Gyakorlatilag hangtalan és nagyságrendekkel több levegőt tol mint a gyári delta.A nagy ventilátor csapágyait pár éve cseréltem szintén gyárira, de sajna ma már nem kapható eredeti afb1212sh donor ventilátor viszont találtam minőségi Abec-9 minősítésű csapágyakat, 693zz (3x8x4mm), így ha bárki szeretne cserélni, pár dollárért megteheti.
https://a.aliexpress.com/_ExDLGW8pinátalakítót
höhö
-
PpenoO
őstag
https://a.aliexpress.com/_ExDLGW8 -
AiRLAC
veterán
A CPU L-es verziója és a RAM L-es mivoltának nincs köze egymáshoz.
A CPU L-es verziója az alacsonyabb fogyasztására utal, a memóriánál az 1.35V-os feszültséget jelzi (PC3 az 1.5V, de azok a ramok nem fognak a szerverben működni). -
sasNAXO
senior tag
A HP weboldalon az látszik, hogy mindkettő verzióval adták, szóval szerintem tökmindegy:
HPE ProLiant MicroServer Generation 8 (Gen8) -
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Ha a CPU L-es (pl. Xeon E3-1220L V2), akkor érdemes L-es RAM-ot bele venni vagy igazából teljesen mindegy?
L-es RAM-ra példa: Hynix 8GB PC3L-12800E 1600MHz 2Rx8 UDIMM 1.35V ECC RAM -
Gabesz84
őstag
Nem rossz gép, volt 10 éve. Nekem is még megvan, de 1030GT-vel és 1265 xeonnal is van néhány 4k film, ami akadozik vele.
A fogyasztáshoz annyit, h nekem UPS mögött volt sokáig 4HDD +1 SSD idle 60w, de a fostos windows miatt amivel használom inkább 80W az, mert mindig matat valamit, felpörgeti a vinyókat.
Nekem újabban ezért inkább amolyan offline backup szerepe van, havi 1x elindítom, backupolok, kikapcs.CPU-ba integrált videokártyát nem tudja használni, videolejátszáshoz (4k) egy 1030GT minimum kell. Akkor már inkább vennék valami celeron N150-es kínai csodát, mint ezt.
-
sasNAXO
senior tag
Én Aliexpressről vettem anno.
Végül visszaraktam bele azt a 17w-os kisebb xeon-t, de nekem keveset megy, így nem kellett a teljesítmény.
Abban a 45W-ban asszem benne van az igpu fogyasztás is, szóval azért is bírja jobban. Már nem emlékszem pontosan a terheléses tesztekre, asszem 70 fok körülig fel tudott menni a proci sok idő alatt. -
Tangerine
senior tag
-
kgymac
őstag
Passzívval megy évek óta. Elvileg ezek a procik azok, amik még mennek aktív hűtés nélkül. Ugyan vettem egy hűtőventillátort hozzá, de még a dobozában van, nem kellett. Mivel hpe a gép, így nem kis átalakítás kellene a felfogatásához
. ESXI 1-2 vm-mel nem hajtja ki, de a másikat sem proxmox-szal (ez a projekt éppen áll, mert nem sikerült átadnom a vm-nek egy lsi sas vezérlőt. Majd akkor kell igazán, ha az n36l megadja magát)
Van az E3-1230V2 modell, ami támogatott és kimaxolható teljesítményre, de ahhoz kell az aktív hűtés.
Sajna, a homeservershow (2. link itt a topicban) úgy néz ki leállt (a tag, aki üzemeltette már akkor is elég idősnek tűnt, utána meg volt a covid is), így már nem elérhetőek az infói (már csak a web.archive.org-on). Úgy emlékszem, ott is passzív hűtést írtak mellé, bár elég régen néztem, még a 1260L beszerzések előtt. -
kgymac
őstag
e3-1260l -t tedd a celeroncs helyére a cpubench-en. Fogyasztás 45W, de a teljesítmény majd duplája a 1220L-nek. De ez a max, üresjárat kevesebb lesz. esetleg e3-1265l v2, az a max, ami még megy komolyabb hűtés nélkül. néha van e3 xeon a HA-n, az enyémek ebay-ről vannak.
-
Proci85
senior tag
-
Tangerine
senior tag
Köszi! Úgy látom a 1220L-es procival kb 3,5x-es növekedés lesz, és csak +2W a mostanihoz képest. Szerintem pont jó/elég lesz ez nekem.
-
Tangerine
senior tag
ha azt nézzük, hogy 10+ éves technika, már a szerverek között is elavultnak számít lassan.
És mivel szerver, egyáltalán nem erőssége az asztali felhasználás.
Amennyiért most mennek, bőven kapsz korszerűbb, kimondottan asztali felhasználásra szánt pc-ket, akár még mikro méretben is.
Ha csak azt nézem, egy HP EliteDesk, Dell Optiplex MFF, vagy más gyártók hasonló méretű gépei is röhögve hagyják állva a microservert. egyszerűen mert nem ugyan arra vannak kitalálva.Értem köszi. Csak fontos, hogy kis fogyasztású, és beférjen a 4 nagy HDD+1 ssd. Na meg a fogyasztás is, mert non-stop megy. Az N40L is tizenéve megy. Egyszer kellett csak tápot cserélnem.
-
Mykroft
tag
Mekkora előrelépés egy ilyen szerver az N40L-hez képest? Még megy a N40L, de eléggé lassú. Igazából csak torrentre, filmnézésre, és néha netezésre használom.
Most akarom lecserélni egy ilyenre, mert már nem nagyon lassú, és a combosabb filmeket nem nagyon viszi. A böngészés is nyögvenyelős.Át tudom rakni bele az N40L-ből a RAMokat? Mert abba annó vettem plusz RAM-ot.
ha azt nézzük, hogy 10+ éves technika, már a szerverek között is elavultnak számít lassan.
És mivel szerver, egyáltalán nem erőssége az asztali felhasználás.
Amennyiért most mennek, bőven kapsz korszerűbb, kimondottan asztali felhasználásra szánt pc-ket, akár még mikro méretben is.
Ha csak azt nézem, egy HP EliteDesk, Dell Optiplex MFF, vagy más gyártók hasonló méretű gépei is röhögve hagyják állva a microservert. egyszerűen mert nem ugyan arra vannak kitalálva. -
Tangerine
senior tag
Mekkora előrelépés egy ilyen szerver az N40L-hez képest? Még megy a N40L, de eléggé lassú. Igazából csak torrentre, filmnézésre, és néha netezésre használom.
Most akarom lecserélni egy ilyenre, mert már nem nagyon lassú, és a combosabb filmeket nem nagyon viszi. A böngészés is nyögvenyelős.Át tudom rakni bele az N40L-ből a RAMokat? Mert abba annó vettem plusz RAM-ot.
-
Aynnas
csendes tag
Nemrég telepítettem Windows Server 2019-et. A Feladatkezelőben végig 0%-os terheltséget mutatott a CPU-ra.
A megoldás, át kell állítani a Power Regulator beállításokat az iLO-ban: Power Management > Power Settings > Power Regulator Settings

Eddig Dynamic Power Savings Mode-ban volt, de beállítva az OS Control Mode-ot, majd újraindítva a rendszert, újra mutatja a CPU terheltséget a Feladatkezelő.
Itt hagyom, hátha másnak is segítségére lesz.Segített, köszönöm!
-
lakisoft
veterán
-
Gabesz84
őstag
-
lakisoft
veterán
-
Fifi
őstag
Nálam 2db SSD és 4db HDD van.
Első körben az alaplapi USB-re kötöttem az egyiket, de most a hátsó USB porton lóg. Szoftveres részét meg #4458 dchard utasításai alapján követtem el.
-
Faby
senior tag
Az én megoldásom OMV-re (Debian alapú NAS):
SSD az optikai meghajtó helyén, azon egy raid0 tömb, arra telepítve az OMV, arról bootol, így a négy HDD megmarad az adatnak.Nálam annyi hiba van, hogy áramtalanításnál, de akár egy hosszabb kikapcsnál is a belső raid vezérlő elfelejti a raid0 tömböt, és nem bootol a rendszer.
Ilyenkor újra létre kell hozni, aktívvá tenni, és minden megy tovább, adatvesztés nélkül. -
Gabesz84
őstag
-
lakisoft
veterán
Sziasztok, Van valakinek működő linux/unix 4 hdd + boot/root ssd setupja? El tudnátok látni gyakorlati tanácsokkal? Köszi.
-
Imco
őstag
-
Galopp
tag
Régen úgy volt, hogy bizonyos típust emulálva több licensz volt elérhető, amit még meg lehetett toldani okossággal.
De ha jól láttam, ezen a fórumon az a rész már feketébb a szürkénél, így konkrét választ nem biztos, hogy kaphatsz. Tőlem azért sem, mert én is csak olvasgattam a témában etéren. -
Proci85
senior tag
-
Egon
nagyúr
-
WinZol
aktív tag
Jól értem, hogy jobban járok, ha csak 1 db 8 Gb-os RAM modul marad a gépben?
Xpenelogy + Plex + Surveillance futna rajt. -
Egon
nagyúr
Nem lesz dual channel, a memóriaműveletek lassabbak lesznek.
Ha nem használsz memóriaintenzív alkalmazásokat, vélhetőleg nem fog feltűnni a sebességvesztés.
Btw mire nem elég 8 GB, amire a 10 giga elég? -
WinZol
aktív tag
Üdv!
Mennyire jó ötlet két különböző méretű memória modullal üzemeltetni?
A meglévő 2x2GB-os modulok helyett vettem 2x8Gb-ost.
Viszont most arra gondoltam, hogy elég nekem 10Gb is.
azaz 2Gb + 8Gb.A microserver simán elindult.
Lehet vele később bajom? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a megerősítéseket, Windows Server 2016-ról 2 lépcsőben (2016 -> 2019 -> 2022) simán ment az in-place upgrade. (előtte a mentéssel többet szüttyögtem mire megszültem mivel, hogy mentsek
(végül Macrium ISO-t bootoltam be és mentettem le a komplett rendszer SSD-t) A frissítés next-next-finish volt.
-
modul21
csendes tag
Sziasztok,
Ugye nálam is pont ugyanez a hiba jelenség. Itt egy előző hozzászóló említette, talán az SSD miatt lehet..... na akkor ezt is ki x-elhetjük. Kicseréltem egy régi hagyományos vinyóra de sajnos ugyanaz a hibajelenség. -
WinZol
aktív tag
Nos mint korábban írtam a iLO 2.40 alatt nem ment a firmware frissítés.
A megoldás az SPP volt.
Miután kiírtam a hpusbkey programmal (benn van az ISO-ban) falsh drive-ra már be is bootolt róla. (A rufus-t nem szerette)
Itt lefuttattam az automatikus frissítést és már kész is volt.
(A frissítést kétszer kellett futtatni, mert a bios-t elsőre nem cserélte le.)
Ezzal az iLO 2.55 verzióra váltott, ami alól simán felment a
bios és az iLO upgrade is.Majd feltettem az Intelligent Provisioning 1.74 verziót, szintén pendrive segítségéve.
Most itt tartok.
Talán kész. -
kgymac
őstag
iLO alól nem megy fel.
A gép egy NAS, szóval nincs windows.
Láttam, hogy létezik olyen, hogy SPP.
Ez egy ISO file amivel iLO alól be lehet bootolni és
azon keresztül feltölteni. Viszont ezt nem találom sehol.
(csak regisztrált userek részére!
Valakinek nincs SPP-je ami jó a Gen8-hoz?
Itt mutatja, hogyan lehetne frissíteni, csak a megadott link az SPP-hez sajnos már nem él.
Itt van egy SPP. Ez jó lehet?
Hol "nem megy fel"?
Ha az ilo rendben van, akkor először ellenőrzi a file-t, hogy nem sérült-e. Ha OK, utána flash-eli az ilo-t. -
AiRLAC
veterán
iLO alól nem megy fel.
Itt mutatja, hogyan lehetne frissíteni, csak a megadott link az SPP-hez sajnos már nem él.
Ha esetleg Linux vagy ESX fut rajta akkor CLI-ből is fel lehet tenni a megfelelő csomagot. Majd megírják itt a legfrissebb elérhetőségeket, én már jó pár éve nem HP-zok hálistennek
SPP ISO bootolása is segíthet, igen, de nem tudom adtak-e ki a legújabb BIOS-al és ILO FW-el ilyent -
WinZol
aktív tag
"Letöltöttem (...) de nem megy fel."
Hol akarod felrakni, az iLO-n keresztül, vagy pl. egy futó windows alól?
Nincsenek már meg a linkek, de a HP oldalról vadásztam őket egy hónapja:
cp039539.exe a legutolsó BIOS ha minden igaz,
cp053896.exe a 2.82-es iLO ha minden igaz.
Ezek felmentek nekem windows alól, amikor már vacakolt az iLO akkor is (meg nem javult utána sajnos, de frissült).iLO alól nem megy fel.
-
morfeusz1
csendes tag
-
sasNAXO
senior tag
A serveren 2.40 a iLO firmware.
Az iLO Self-Testen minden zöld, kivéve ez.
CPLD - PAL0
ProLiant MicroServer Gen8 System Programmable Logic Device version 0x06Letöltöttem a HP oldaláról a legfrissebb (2.82) biost, de nem
megy fel.
A feltöltést jelző indikátor nem indul el.Van valakinek:
1. régebbi bios file. (pl. 2.52) (hátha túl nagy az ugrás)
2. SPP ??
3. bármi más ötlete?
Hogyan tudom az alaplapi Biost frissíteni?Köszi
"Letöltöttem (...) de nem megy fel."
Hol akarod felrakni, az iLO-n keresztül, vagy pl. egy futó windows alól?
Nincsenek már meg a linkek, de a HP oldalról vadásztam őket egy hónapja:
cp039539.exe a legutolsó BIOS ha minden igaz,
cp053896.exe a 2.82-es iLO ha minden igaz.
Ezek felmentek nekem windows alól, amikor már vacakolt az iLO akkor is (meg nem javult utána sajnos, de frissült). -
WinZol
aktív tag
A serveren 2.40 a iLO firmware.
Az iLO Self-Testen minden zöld, kivéve ez.
CPLD - PAL0
ProLiant MicroServer Gen8 System Programmable Logic Device version 0x06Letöltöttem a HP oldaláról a legfrissebb (2.82) biost, de nem
megy fel.
A feltöltést jelző indikátor nem indul el.Van valakinek:
1. régebbi bios file. (pl. 2.52) (hátha túl nagy az ugrás)
2. SPP ??
3. bármi más ötlete?
Hogyan tudom az alaplapi Biost frissíteni?Köszi
-
Gabesz84
őstag
-
morfeusz1
csendes tag
-
AiRLAC
veterán
-
morfeusz1
csendes tag
Az ILO-nak semmi köze a fájlok eléréséhez.
A szerveren létre kell hoznod, meg kell adnod a megosztani kívánt mappákat (film, sorozat, zene stb) jogosultságokat beállítani, ha windows, akkor SMB (samba) megosztások kellenek, ezeket tudod a hálózat többi eszközéről elérni.
Érdemes létrehozni erre egy külön felhasználót, és ezzel belépni az eszközökön, másik számítógép, TV stb.Szia értem és a fenti kép ?Viszont a Smart Storage Administrator is csak az ssd látja a rendszert,a többi meghajtó nem jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- GAMER/ESPORT PC /I5 7500/RX 590/B250/2x8GB 2400MHZ/256GB SSD/1.5TB HDD/600W/
- Eladó RTX 5070, Ryzen 7 9700X, 32Gb DDR5, 1TB M.2, 850W Gamer PC!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár kb 500ezer Ft!)
- Eladó GMKtec K8 Plus mini pc és egy AOOSTAR EG01 eGPU dokkoló
- Dell Wyse 5470,14",HD,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,UBUNTU LINUX
- ÚJ KIJELZŐS! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év gar
- Intel Core i5-14500T 14-Core 3,4 GHz LGA1700 (24M Cache, up to 4.80 GHz) OEM Processzor
- Garancia -Acer Nitro V 15 Erős i5, Rtx 4050 és villámgyors 144Hz
- Dell Latitude 7400,14",FHD,i7-8665U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11 ( ezüst)

Most is fut az egyik telephelyen egy ilyen G8, ODD helyén egy 2,5 SSD, ezen van a rendszer, 4 HDD pedig RAID-ben.