Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Mult heten bekapcsoltam a lepes szamlalot,azota allandoan elojonn es nem tudom hogy hol kell kiiktatni hogy ne jojjon elo hogy mar 1 hete nem hasznaltam...
Valaki pls irja le nekem.. (pedig egyszer mar elltuntettem)
Koszonom -
salgocomp
senior tag
Mindenképp ragaszd be. Nekem is üvegcserés volt, magamnak csináltam, és UV ragasztó hiányában csak a legerősebb kétoldalú 0.2 mm vékony ragasztóval van a keretnél beragasztva. Sajnos hetente szedhetem szét és ragaszthatom újra, mert pár nap után elenged a ragasztó azon a kis kereten, és alámegy a por/nehezen érzékel.
-
Mate
nagyúr
Bevált a loli, úgyhogy újrarakom és elkezdem végleg berakni.
Most 9506XXUDOB5 build számú van rajta. A legújabb 9506XXUDOD6. Simán toljam fel a legújabbat és kész? Vagy melyik lenne a legjobb választás?
A másik, hogy korábban linkelt valaki egy programot+videót, amivel egyszerűen lelehet pucolni a gyárilag feltelepített, hasztalan programokat. Hiába kerestem, nem találtam. Ha valaki belinkelné, azt megköszönném!
-
Zsolaf
addikt
Lolliban másnak is a képernyőn ott marad az előző hívás képe ha felébreszti a telefont? kezd idegesíteni
-
awakening87
aktív tag
válasz
q012345 #55885 üzenetére
Érdemes, igen, mert lehet egy-két rendszeralkalmazás, amelynek az adatbázisai/beállításai nem teljesen passzolnak az új rendszerhez és ki tudja, hogy mit okoznak. Ha csinálsz egy gyári visszaállítást, törlődni fog az összes telepített alkalmazásod, beállításod és a belső SD kártyád tartalma is (/storage/emulated/0 vagy /sdcard alatti útvonalon levő minden fájl és könyvtár, a külső, cserélhető SD kártyához vagyis a /storage/extSdCard -ot nem bántja; ha varázsoltál valamit a /system alatt, akkor azok a változások megmaradnak, pl. root, busybox, stb.)
Pont a napokban álltam át 5.0.1-re, rootolt KitKat kell hozzá, a root is megmaradt, a knox is nullás.
A FlashFire nevű alkalmazás kell hozzá, és ott a Wipe-nál megadtam, hogy csak a rendszeralkalmazások adatait törölje, minden mást meghagyott, a belső SD tartalma sem törlődött. Ilyet egyik recovery sem képes csinálni tudomásom szerint. A belső SD meghagyását persze igen, de azt sem a gyári recovery-val.
Szóval az első indításnál megmaradt az a pár alkalmazás KitKat alól, amelyek az 5.0.1 telepítéséhez kellettek, adataikkal együtt.Kérdezz bátran
-
-
fuze
őstag
Igazatok van, mert tényleg nem jártam utána eléggé a dolognak. Szétszedtem már a készüléket, egyedül a kijelzőt nem távolítottam még el. Azt már láttam, hogy az üveg fel van ragasztva és azt melegítéssel plusz célszerszámmal le lehet venni. Ez tényleg macerás, de ezt még be is vállalnám. Az viszont nekem sem tetszik, hogy az amoled panel be van ragasztva valamilyen speckó fóliával. Ez teljesen meglepett, mert a videókon csak az üveget szokták leszedni és kétoldalúval rá az újat (vagy folyékony ragasztóval a teljes üvegfelületet bemázolják, majd UV fénnyel kötik meg... na ezt viszont tuti nem vállalnám be).
Én is csak azért vagyok ennyire lelkes a szétszerelést illetően, mert relatíve kevés pénzért adta el nekem egy csoporttársam. Alapvetően úgy vásároltam meg tőle, hogy az egész házat ki fogom cserélni. Nagyon ütött-kopott a telefon és a kamerája nem tud fókuszálni, mert kosz van az érzékelő és az optika között is.
Szóval elnézést, én nem akartam megtéveszteni senkit a szerelés nehézségét illetően. A panel eltávolításának tényleg nem jártam utána eléggé.
Panel kivétele: [link]
-
Eclips21
őstag
Latom te meg videon se lattal ilyet. En szetem szet ilyen kijelzot eleg nagy nyug leszedni az uveget, ebayes szar uveg meg olyan amilyen, plusz kikell kaparnod az amoled kijelzot es az eletronikat hat en ezt meg se mertem probalni... Szerintem ilyen video meg youtube-on sincs xD nem hogy itt a forumba valaki megcsinalja.
-
Zorro(hun)
tag
Persze, ha nem sérül meg szétbotás közben. Ha mégis, akkor vehetsz komplett kijelzőt.
Egyébként ezt is Te írtad:
"Nagyon jól szerelhető a készülék, mindent szét lehet kapni. Csak a keretre lesz szükséged"
u.i.: Nem arról írtam, hogy mit kell vagy nem kell cserélni, hanem azt, hogy ez csöppet sem tűnik egyszerű műveletnek. Viszont, ha Te ilyen profi vagy, akkor hozzád viszem a telómat és azon is "nagyon jól szerelhetően" kicseléhetnéd a kijelző keretemet. -
fuze
őstag
válasz
Zorro(hun) #55859 üzenetére
Ha az elülső keretet cseréled akkor az igaz, hogy az üveget is cserélni kell. Viszont az amoled panel maradhat a régi! Abból nem kell új.
-
q012345
tag
Olvastam a fórumot és ha jól értettem, ha odinnal felraknám a 5.0.1 -et akkor előtte kell csinálni gyári állapot visszaállítást is?
-
koszegii
tag
A 4+1-es romot honnan lehet letölteni?
-
matkesz20
tag
válasz
bjergerking #55870 üzenetére
én is ugyanezt csináltam, csak még gravity box és wanamot használok
, reméljük hamarosan jön az 5.1
-
palee69
senior tag
válasz
Knox maradt 0x0 ?
-
koszegii
tag
válasz
Szia!Küldtem PÜ-t.
-
bjergerking
tag
válasz
matkesz20 #55868 üzenetére
Nekem is szokott ilyeneket csinálni, de csak 1-2%ot és csak akkor hogyha sokáig van készenlétben (tehát nem használom), nekem is 3-4 óra kijelzőidőket hoz, durván fél éves az akksi, szóval szerintem nincs semmi baja
más: sikerült visszaraknom a kitkatot a telóra, feltettem egy nova launchert, fejlesztői lehetőségekben beállítottam a gpu-lekép. kényszerítését és a hardverátfedések tiltását, letiltottam a useless gyári szarokat, mit ne mondjak, elég smooth és gyors így a teló, amíg ki nem jön az 5.1 s4re addig biztos, hogy vissza nem rakom, rég volt hasított így a teló gyári samsung rommal, amit 5.0.1nél gyorsnak gondoltam az valójában nem volt annyira az
-
matkesz20
tag
Tegnap 31%-on voltam kikapcsoltam kivettem az akksit, bekapcsoltam es 38%, ma is megcsinaltam ugyanezt csak 40% korul megint töltött 7%-ot.
Valaki megtudná mondani ez mitől lehet? Akksit kellene már cserélni? a kijelző időm 4,5-5,5 óra szokott lenni. Októberben vettem a telefont. Vagy ez nem akkumulátor probléma? -
Szabcsizz
őstag
válasz
Pontosan erről beszéltem.Az a felső kis csík össze van ragasztva a kijelzővel.Melegítéssel szedhető le,egy pengetővel..például.
-
QbHead
aktív tag
válasz
Hát LCD-vel biztos hogy nincs egyben
ez amoled -.-
-
Zorro(hun)
tag
"(#55848) Szabcsizz: Az nincsen egyben az LCD-vel. Nagyon jól szerelhető a készülék, mindent szét lehet kapni. Csak a keretre lesz szükséged"
Tudnál egy videót linkelni, ahol ezt "nagyon jól szerelik"? Egybe van ragasztva az üveg+LCD+keret.
[LCD_supporting_frame_replacement] -
muszor
tag
Sziasztok.
Rootolt s4 i9505, csatlakoztatott vezetékes fülhallgatónál is megszólal a hangszóró, ha felhívnak, vagy ha üzenetet kapok. Nem lehet beállítani valahogy, hogy csak a fülhallgatón szólaljon meg a csengés? -
kalolaci
senior tag
I9515-ön nem frissül a gyàri időjàràs widget, csak ha a gps is be van kapcsolva. Valakinek van ötlete?
-
fuze
őstag
válasz
matkesz20 #55850 üzenetére
Persze lehet ugyanaz, de inkább nem bízom a véletlenre. Ebayen sok szett van, de azok főleg hamisítványok a visszajelzések alapján. Nagyon sokan árulják külön-külön is. Másrészt az ilyen telefon alkatrészes webshopok szinte mind külön árulják az alkatrészeket.
Egyébként az i9500-as hátlapi kamera kompatibilis az i9505-el? Mert azt már megrendeltem ebayről. Direkt rákérdeztem az eladónál és azt mondta jó hozzá... remélem így is van.
-
matkesz20
tag
-
fuze
őstag
válasz
matkesz20 #55847 üzenetére
Most egy picit megkutattam a dolgot. A webshopok alapján egyedül az elülső keret különbözik, mert a középsőre mindenhol írják, hogy jó ehhez is meg ahhopz is. Viszont az elülsőre mindig van külön i9505 opció.
ezen az oldalon fel is tüntetik, hogy az i9500-hoz ez nem jó: [link] (Mondjuk tőlük nem merek rendelni, mert túl olcsó hiába van odaírva mindenhová, hogy OEM. Persze lehet az de én már nem tudok kiigazodni)
(#55848) Szabcsizz: Az nincsen egyben az LCD-vel. Nagyon jól szerelhető a készülék, mindent szét lehet kapni. Csak a keretre lesz szükséged.
-
flegga92
senior tag
Én ezt az oldalt tudom neked ajánlani. Több alkatrészt is vettem már semmi minőségi kifogásom nem volt, szerintem eredeti dolgok voltak. Rendeltem egy használt kijelzőt Xperia Z-be mert az ebayes hamis volt ráadásul nem is működött rendesen, na itt tuti eredeti volt egy másik telefon mellé téve nem volt különbség.
-
fuze
őstag
válasz
Szabcsizz #55841 üzenetére
Honnan rendeltetek? Nagyon sok hamisítvány cserekeret van ebayen én még mindig bajban vagyok, hogy honnnan szerezzek be eredetit. Ráadásul nekem az egész burkolatot cserélni kéne, mert elég rosszul néz ki.
Most őket néztem ki. Küldtem emailt nekik, hogy eredetit árunak -e, de még nem válaszoltak.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
barnam_ #55838 üzenetére
Annyi az egész,hogy oldalt kicsit megnyomta azt a vékony keretet.Szemből nézve szinte látni se lehet.Plusz a vastagabb keretet már megrendeltem,szal az is makulátlan lesz.Szóval szerintem csak kicserélnék,ha egyszer beégne a kijelző.
Mostmár szinte biztos,hogy tok nélkül nem fogom használni.hitchins:ezt azért örömmel hallom,hogy cserélték,annak ellenére,hogy sérült volt a keret.Természetesen a képernyőnek semmi baja nincs,csak a keret nyómódott meg egy picit felfele.Kár,hogy ennek a keretnek,ilyen tejfölös doboz minősége van.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Szabcsizz #55836 üzenetére
Adott esetben, lehet. Látni kellene a sérülést
A Samsung ellenőrzi a lecserélt alkatrészeket, ha olyat találnak amit nem szabadott volna garban, akkor a technikusnak (és a szerviznek) lesz ejnye-bejnye.Én ezért nem használom tok nélkül... pedig jobb lenne, de tuti én is akkor ejteném le.
-
mzsolty
tag
Üdv. Amennyiben hasznaltan veszek fuggetlen telefont akkor azt honnan lehet tudni hogy az valóban gyarilag fuggetlen? Hallottam valami Knox -rol de nem tudom mi az. Illetve hogy az előuő tulaj utan semmi ne maradjon a teloban eleg ha csinalok rajta egy gyari visszaallitast?
-
Szabcsizz
őstag
Keem1,matkesz20:köszi mindkettőtöknek az ötletet,csak sajnos nálam az ebay nem játszik.
Spídnél találtam kemény 5ezerért.Hát le is szakadt a pofám.
De mindegy,megrendelem.Sajnos a kis vékony műanyag keret is megsérült,aztán ha jól tudom az csak a kijelzővel együtt cserélhető.
Olyat ajánlottak,hogy manuálisan égessem be a kijelzőt,mert állítólag lehetséges,aztán hívjam a szervizest.De nem tudom,hogy jó ötlet e,ilyenekkel kísérletezni.. -
Sokee
aktív tag
Na befújtam kontakt szprével az usb csatit, most már tölt, de viszont a gép nem látja valamiért... Rádugom a telefon jelez hogy töktődik de a gép nem érzékel hogy egy eszköz rá lett dugva, viszont ha download módba teszem és elindítom az odint az beérzékeli kiírja hogy com3... Mi lehet a gond?
-
-
Szabcsizz
őstag
Sziasztok!
Kb.egy méter magasról betonra pottyant a telefon.A fém keret oldalt lepattogott.Mennyibe lenne kicserélni azt a keretet? -
mzsolty
tag
Sziasztok.
Hogyan tudom megakadályozni, hogy automatikusan letöltse a teló lolli frissítést?
Beállítások --> eszköz névjegye --> szoftverfrissítés menübe már kikapcsoltam az automatikus frissítést és a azt is hogy csak wifin töltse le.
Ennek ellenére amint bekapcsolom a wifit rögtön elkezdni leszedni. -
Zorro(hun)
tag
válasz
matkesz20 #55819 üzenetére
Az nem battery cover, hanem QI charging cover és ilyen:
QI töltő hátlap
Az indukciós (vezeték nélküli) töltő pad-hez ez is kell, mert amúgy nem sokat ér. -
matkesz20
tag
nem drága, én is vezeték nélkülit hasznalok, az a battery case, amibol a 2700mah-es 4500kb, ami nekem van 4500mha-es az meg 6500kb
http://m.ebay.com/itm/400843883506?nav=SEARCHvan flip tokosban is, nekem anelkuli van.
Erre gondolt?(nem tölt valami gyorsan, de arra teljesen alkalmas ha mar 5% korul vagy es nem akarod hogy lemerulj es kibirja hazaig a telefonod)
-
Mate
nagyúr
válasz
matkesz20 #55814 üzenetére
És ez jó vezeték nélküli töltéshez?
(#55804) Notalab: Jó árban van, de sajnos hátlap eléggé megdrágítja a dolgot. Ráadásul nekem a gyári hátlap nem tetszik. Igénytelen, gagyi hatást kelt. A töltős hátlapok pedig nem érhetőek el black editionban. Így maradna a kínai hátlap vezeték nélküli töltővel felvértezve, de azokban meg nem bízok.
-
Sokee
aktív tag
Elromlott a telón az usb aljzat, nem tölt semmilyen töltővel, és ha kikapcsolom a telót úgy dogom rá, akkor megyjelenik a töltő ikon utána újra indul és ezt ismételgeti.
-
Notalab
tag
Akciós a T-nél a vezeték nélküli töltőpad (ha valakit érdekel).
[link] -
bjergerking
tag
Tegnap ugye visszaraktam a gyári samsung romot, éjszaka volt az első töltés, ma egész délelőtt nyomkodtam és próbáltam, hogy mennyit bír, ilyen jó kijelzőidőm még nem volt ilyen használat mellett
bár, gondolom, hogyha egy egész nap használtam volna így kicsit kevesebb screen on timeot hoz, de ez most így tetszik, lehet, hogy azért emberelte meg magát, mert bizonyítani akar nekem a kicsike
Amúgy azt nem tudja valaki, hogy miért van külön 'Android rendszer' és 'Android operációs rendszer' is az akkuhasználati adatoknál?
-
palee69
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- E-roller topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Bestbuy játékok
- Disney+
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest