Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
A következőt tapasztaltam S4 (9505)-el:
A német Lollipop volt fenn (I9505XXUHOF2_I9505OXAHOF2_DBT) korábban, tökéletes működött. Aztán rootoltam, átírtam a build.prop-ot, hogy eltűnjön az értesítési sávból az S Finder sor. Utána vettem észre, hogy sokszor nem tudja bekapcsolni a wifit, vagy ha kapcsolódik, képernyő lezárás után el is dobja, nem kapcsolódik vissza. Gondoltam biztos a root vágta haza, ezért leformáztam az egész belső tárhelyet a magyar 4.4-el (XXUGNG8-OXXGNG2), majd visszaraktam a Lollipop-ot (közben volt factory reset). De a Wifi probléma ugyanúgy fennáll
4.4-el nincs baj a Wifi-vel, CM12.1-el sincs baj a Wifi-vel, de 5.01 alatt nem jó. Tapasztaltatok már hasonlót?
-
Sziasztok,
Mi a helyzet most lollipop terén? Van olyan ami megfelelő?
Egy ideje teljes megelégedettséggel használom a 4.4.4-et, de a tökéletes unalmas -
válasz
Donnos #57799 üzenetére
Bekapcsoló + home + hangerő le gombot tarts nyomva pár másodpercig, akkor jön be a Download mód.
Itt megkérdezi, hogy biztosan módosítani akarod-e a telefon szoftverét, nyomd meg a hangerő fel gombot.
Ezután csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. Ha jól csináltad a dolgot, megjelenik Odinban, hogy a telefon csatlakoztatva van. -
válasz
Szabcsizz #55836 üzenetére
Adott esetben, lehet. Látni kellene a sérülést
A Samsung ellenőrzi a lecserélt alkatrészeket, ha olyat találnak amit nem szabadott volna garban, akkor a technikusnak (és a szerviznek) lesz ejnye-bejnye.Én ezért nem használom tok nélkül... pedig jobb lenne, de tuti én is akkor ejteném le.
-
válasz
Devilhun_HUN #53107 üzenetére
http://www.sammobile.com/firmwares/database/GT-I9505/
bármelyik 5.0.1 működik vele
(Értelemszerűen ahol az ország mögött nem látsz szolgáltatót, az független.)
-
-
SD-t nem formáztam, 42GB-t nem 5 percig tart felmásolni.
Ezeket próbáltam:
I9505XXUHOA7 (kiszivárgott 4 fájlos)
I9505XXUHOB7 (angol BE)
I9505XXUHOB8 (magyar voda)
Albe95 LolliROM Official 2.0Mindegyik frissítés előtt és után is csináltam FR-t, utána kezdtem el "belakni".
Amivel szembesültem:
- energia takarékos módban nagyon lassú
- normál módban is az alkalmazás előzmények menü lassan jön be
- alkalmazások közti váltás is lassúLehet, hogy a 4.4.2 nem olyan látványos, de még energia takarékos módban is gyorsabb, és az akksi ég -és föld... Most 72%-on vagyok 1 óra 40 perc kijelzővel. Lollinál max 3 órás kijelző időt tudott.
-
Én visszaraktam a 4.4.2-t, az 5.0.1 egyszerűen lassabb és zabálja az akksit.
-
válasz
cech19960320 #52338 üzenetére
üdv,
ha bolti készleteik vannak, akkor egyáltalán nem meglepő.
-
GT-I9505 angol 5.0.1 BE /vagy sima/ nálatok hogy válik be akksi idő tekintetében?
Én nem látok különbséget a kiszivárgott némethez képest, vagyis a 4.4 jobb volt.
Az egyik akku októberi, a másik pedig a Telekomos külső töltővel volt.szerk.: esetleg root + custom kernel?
-
Én a kiszivárgott mivoltára írnám fel elsősorban.
De a tapasztalat az, hogy nem megy egy 24 órát a szokásos 4-5 óra kijelző idővel, mint a 4.4.2. Pár órával előbb kell töltőre raknom.Még esetleg a 4G lehet különbség a kettő között, a 4.4.2-t 3G-n használtam.
Az idegesítő, hogy nem írja ki mennyi idő telt el a legutóbbi töltés óta. Kb. a 2.3 óta minden verzió kitudta ezt írni. -
válasz
b.regius #51004 üzenetére
Csak segítségképpen: az NFH nem fog tudni semmit sem csinálni, ha a készülék minőségével van gond. Amíg minden, az ügyfélkezelésre vonatkozó szabályt betart a gyártó/szerviz, fogyasztóvédelmi szempontból nincs semmi kifogásolni való.
Írj a Samsungnak, hogy kifogásod van a többszöri javítással kapcsolatban, és adjanak csere engedélyt.
-
Német 5.0 alatt Ti tapasztaltatok olyat, hogy lassan tölt a telefon? 1.5A-s töltővel kb 4 óra kell a teljes töltéshez.
4.4 alatt gyorsabban töltött. (úgy emlékszem) -
asszem megvan a délutáni program
-
-
Nekem telitalálat ez a külső akku töltő, mert mindig az a bajom, hogy akkor van a telefon töltőn, amikor használnám. Ezért tudom cserélgetni az akksit, nem vagyok a telefonnal kábelhez kötve.
-
Tegnap újra felraktam a CM11-t. Nem hittem volna hogy egyszer ilyet mondok, de bizony a Samsung gyári fw jobb mint a CM
Vissza is raktam ezt: I9505XXUGNK4
Nexus 4-el tökéletes volt a CM, de itt néha meg-meg akad, ami elég sokat ront a felhasználói élményen. Plusz a Samsung fw-ben van jó pár hasznos egyedi feature.
-
I9505XXUGNK2 Spain (Black Edition)
Googy kernel 1.2.3Igaz itthon voltam végig wifiről, hívás is csak egy 20 perc volt. De az 5 óra kijelzőidő akkor is jó
--
Más téma: ti használjátok a képernyő tükrözést vezeték nélküli kijelzőre?
Van egy miracast hdmi stick-em, ami gyári kernellel tökéletesen működik, de ha lecserélem (eddig csak Googy-val próbáltam), akkor nem megy. -
válasz
Valaki1234 #45211 üzenetére
Hidd el, amit te nem látsz külső behatást, a szervizben észre fogják venni.
(#45217) Erdei88: Ha leejted a telefont, fizess...
szerk.: másrészt ha véletlenül mégis sikerülne átverni a szervizest, és később kiderül, őt fogják lecseszni...
-
válasz
gusthy #45111 üzenetére
Persze, azért is írtam megjegyzésbe, hogy gyári alatt a Samsung HU által forgalomba hozott készüléket értem.
Ha máshonnan, de EU-n belül származik, akkor is javítják, csak nincs futár meg helyszíni javítás.szerk.: a gond inkább azokkal a mutyikkal van, akik nem európai Samsungot adnak el az ügyfélnek, mert az sehogy sem fog itthon a márkaszervizben gariban megjavulni.
-
válasz
pittbaba #45103 üzenetére
Mutyi GSM-ből vásárolva bizony nem biztos, hogy gyári* garid van, akkor pedig nincs se futár, se helyszíni javítás. Marad a szervizponton lévő leadás, de ha kiviszed Budaörsre, és van alkatrész, 60 perc alatt megjavítják. Szó sincs két hétről...
*: Samsung Magyarország által forgalomba hozott készülék
-
Nem tudom mennyire szoktatok Sammobile-ról felrakni gyári firmware-t - most ez a legújabb: I9505XXUGNK2
Model: GT-I9505
Model name: GALAXY S4 LTE
Country: Spain
Version: Android 4.4.2
Changelist: 3308645
Build date: Mon, 17 Nov 2014 00:48:26 +0000
Product Code: PHE
PDA: I9505XXUGNK2
CSC: I9505PHEGNK3
MODEM: I9505XXUGNK2Én felraktam, szépen működik. Root, custom kernel még kimarad, kíváncsi vagyok érintetlenül mennyire válik be.
-
Visszaraktam a gyári romot, most ezt: I9505XXUGNJ8
Ez is 4.4.2, de minden tökéletesen megy rajta, gyors, stabil, jól bírja az akksi. Egy ideig most marad szerintem ez.
-
Megjött a Ringke Fusion tok, érdekes módon az angol Amazonról rendelve 12 nap alatt megjött, holott ugyanúgy USA-ból küldték...
Mindegy is, öröm és boldogság, csak hát a Nexus 4 Fusion tokhoz képest nem olyan jó. Oldalt nem olyan passzos, így a gombokat erősen kell nyomni...
-
Üdv,
GT-I9505 CM11:
Milyen modemet használtok?
Gondolkozom rajta, hogy ki kellene próbálni másikat, mert gyári rommal nincs gond (GNG8), de CM11 alatt rendszeresen váltakozik HSPA - EDGE között a térerő. SIM kártyát múlt héten cseréltettem, Telenor.Gyári romon nem vettem észre hogy váltakozna, ott marad HSPA-n.
-
válasz
mgTerminator #42002 üzenetére
Nem nagyon akarok beleugatni, de arról nem a Samsung tehet, hogy rootolod a telefonod, és ezért nem mered beküldeni...
Amikor megrendeled a helyszíni javítás szolgálatatást, egyúttal elfogadod az ASZF-t is, amiben benne van, hogy:
A helyszíni javítás elvégezhetőségéről minden esetben a Samsung Zrt., illetve a Samsung
Zrt. megbízott partnere / szakszervize dönt az előre látható alkatrész és eljárás igény
meghatározása után. Ha e döntés értelmében a helyszíni javítás előreláthatóan a
fentiekben leírt akadályba ütközhet a Vásárló igényét automatikusan a Szervizfutár
szolgáltatásra irányítják át, melynek feltételei elérhetők a következő linken:
https://my.samsung.hu/szervizfutar vagy kérés esetén a Samsung Zrt. nyomtatott formában
a Vásárló rendelkezésére bocsátja azokat. [link] -
Van a I9505XXUGNG8-nál újabb gyári SW?
Kiírta, hogy keressen frissítést, de nem engedi, mivel root-olt a telefon.köszi az infót
-
Üdv,
Ringke Fusion S4 tokhoz hasonlót tudtok ajánlani? Ilyen használtam Nexus4-hez is, tökéletes volt. Megrendelt S4-hez is, de nem jött meg 30 napon belül...
Még egyszer nem akarok rendelni külföldről, szóval valami hasonló tokot keresnék.
köszi
-
-
válasz
Kapanyél #40710 üzenetére
Ha jól tudom, a Gravitybox nem támogatja a nem AOSP szerű Android romokat, így a Touchwizt sem.
Viszont a CM11 Snapshot M9 úgy néz ki, beválik, mindennel megvagyok elégedve: megtaláltam a felugró értesítéseket, és a gyors kapcsolókból elérhető hálózatválasztóval (2G/3G/2G+3G) nem váltogat a 2G/3G között. Egyelőre tanuló fázisban van a BatteryGuru, kíváncsi vagyok lesz-e pozitív hatása. Használja valaki közületek? -
Eddigi tapasztalatok:
I9505XXUGNG8: a gyári rom nagyon jó, minden pöpec, de pár dolog hiányzik: nem lehet hangerő gombot hosszan nyomva zenét léptetni, jó lenne a Home gomb működését szabályozni (pl. dupla érintésre előzmények menü, hosszú érintésre keresés). Próbáltam a Wanam Xposed modult, de hot rebootol tőle a telefon (tehát a Samsung S4 boot logó nem jön be, csak a boot animáció). Ha a modult töröltem, megszűnt az újraindulás.
CM11-20140804-SNAPSHOT-M9: ez a megszokott CM, nekem tökéletes is lenne, de két dolog zavar: mintha érzésre gyorsabban merülne a gyári romnál, illetve folyton ugrál a térerő 2G-HSPA-HSPA+ között. Nincs olyan beállítás, amivel 3G-n maradna, mert akkor is 2G és HSPA között váltakozik. Parandoid Android-ban megszoktam az Android L értesítéseket és előzmények menüt, ez kicsit hiányzik.
PA-t használ valaki itt?
-
válasz
mgTerminator #40691 üzenetére
Mert, ha nem támogatja az MHL-t, akkor milyen kábel kell hozzá?
-
-
NG8 4.4.2 van a telefonomon.
Segítsetek pls a recovery telepítésben / rootolásban
Több recovery-t próbáltam feltelepíteni (TWRP, CWM) Odin-al - mindegyiknél azt írta ki, hogy sikeres. Amikor szeretnék belépni a recovery menübe, kiír valami szöveget, hogy "enforcing", majd újraindul. (bezzeg a Knox státuszt átállította a szemét)
Gondoltam rootolom, és majd onnan... kipróbáltam a Kingo Root alkalmazást, de ezzel sem sikerült. -
Üdv!
Nexus 4-ről váltottam Samsung S4-re.
Egyelőre még szoknom kell a gyári romot... van itt olyan, aki GT-I9505-ön használ CM11, vagy Paranoid Android, vagy Google Play Edition szoftvert? A CM/PA romokat nagyon megszoktam már, ha lehet, ezen is használnám
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest