Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem egyik rendszerrel sincs bajom, igazából ha nem akarnék buherálni lehet még WP7 is beleférne, egy próba erejéig mindenképp. Úgy összességében szerintem mindegyik rendszer bőven használható már, az android nálam nem kizárólagos feltétel, csak egy mobil os, ezért nem fájna, ha nem lenne többet, az UIQ elvesztését is túléltem, pedig azért még rajongtam is eléggé (SE P800, P900, P990, P1i megvolt)
Nálam ennyi a lényeg: aránylag erős hardver, nem kell a csúcs, de amikor 100ropit adok ki, akkor a felsőbb kategóriába tartozzon. Nagy felbontású kijelző, 3.7-4col között max. Min 5mpx AF-es kamera. legalább egy nyamvadt LED-del. Lehetőleg félig meddig fém ház, ha nehéz az nem gond, sőt, szeretem
Qwerty billentyűzet. Legfrissebb rendszer az adott fajtából. A custom ROM ha megfelelő az alaprendszer nem feltétel, egyelőre még szeretem, de lehet x idő múlva csak nyűg lesz a hátamon. Ja és bírjon ki 2 évet, bár ez úgy sem derül ki előre
Android mellett max annyi szól köv alkalommal, hogy a Marketen megvett programjaim használnám tovább, és mivel skót vagyok, nem szeretnék újra más store-ból minden hasznosat megvenni
-
A 2.3-ban azért kellemesebb a felület, normális vason gyorsabb is (van némi fejlesztés a dalvik-ban), tudja a magyartot, stb. Olyan készülékre nem váltok, amin kisebb verziószámú android megy el. Plusz én élvezem a custom ROM-okkal szívást/kihívást, ha egybe jó telefon kéne, iPhone-m lenne.
Desire Z nem rossz, de nekem bumfordinak tűnt, meg randa. Egyik kolléga fél éve használja, és a mechanika amit összetartja nincs a toppon épp.Ha idén jön az ice cream sandwich, akkor jövőre már csak olyat veszek, amin alapban az van, szóval a droid3 ki is esett
-
Rickazoid
addikt
Akad pedig, 64.400-tól. Erre ráadásul van hivatalos CyanogenMOD támogatás.
-
RAMra Zeam eszi a legkevesebbet, de az nekem már nagyon fapados. GO-ba a személyre szabhatósága tetszik, illetve a heti frissítések, hibák szinte azonnali javítása, grátiszban ingyen. Ilyen csilivili animációkat nem használok, csak az alapokat.
Plusz ADW-nél anno a notifier is fizetős volt (már free hogy kapná be), GO-nál ingyenes.
Ennyit beáldozok a szabad RAM árán, meg pl. mivel van egy nyamvadt counter-strike szerverem, van rá 2 féle program is (HLSW Mobile, Gameserver Monitor), hát egyik sem egy RAM barát, bár utóbbinak jobb a widgetje, így a HLSW megint csak felesleges bevásárlás voltSajna ez a RAM mennyiség lesz a veszte a telefonnak nálam előbb utóbb, jelenleg még használható, de amikor a 19900ért bevásárolt Blade-n úgy váltok 10 program között, hogy egyiket sem zárta be a háttérbe, akkor elgondolkodok, hogy ez egy sz@r így.
Jövő nyáron tuti csere, talán addigra lesz olyan alternatíva, ami tetszik, és nagyon max 100ezer, ezt is ennyiért vettem még, én meg nem vagyok az a fajta, aki a 100ezres telefont félévente cseréli, minimum 2 évet ki kell húznia ennyiért.
-
Az újrarajzolás alatt a widgetekre gondoltam én is, olyat már nem csinál, hogy az egész homet újratölti.
Quickoffice nálam uninstallos, mert egy utolsó hulladék ez a verzió docx és xlsx kezelésben, a frissebb meg fizetős. Oliveoffice Premium ingyenes, bár a pdf része nem tökéletes az tuti.
Most 1nap 14 órája megy akksiról és még 25% van, meg kalibrálnom kéne, mert a ROMfrissítéskor megint nem volt 100%ra töltve, aztán a batterystats hiba miatt olyankor érdekesebben merül
Az ADW nálam sokkal akadósabb, mint a GO, de pl. ZTE Blade-n jobban érezni a gyengébb CPU miatt, ADW összes animációja darabos, GO meg pont jó. Elvileg azért van CM-hez ADW, mert nyílt forráskódú. Mondjuk megvettem a fizetős ADW EX-t, de aztán sikerült a GO-nál maradni, szóval megérte
Mondjuk nem az első eset, Navitel-t is megvettem túrázásokhoz, de mivel egy adag bugtenger, emiatt megvettem az Osmand+t és azóta azt használom. Igaz fapadosabb, de a lényeg rajta van. -
Rickazoid
addikt
-
Rickazoid
addikt
GSM boltban vetted? Mert akkor valami olyasmi történhetett, hogy eredetileg egy Vodafone-nál vette valaki hűségnyilatkozattal, majd eladta GSM boltnak, azok függetlenítették és eladták neked, az eredeti tulaj meg nem fizetett. Ezek szerint mégis jó volt az előbbi gondolatom.
Jártam már így, akkor visszamentem a GSM boltba, ahol hogy ne tegyek feljelentést, választhattam egy új telefont az eredeti árában. Nyilván ezt egy ~100.000 Ft-os eredeti árú telefonnal nem fogják megtenni, de egy próbát megér szólni nekik.
Ha meg kéz alól vetted.. nos.. az eladó felkeresése lehet egy lépés,vagy az IMEI számot kell átírni, de ezt nem mondtam itt ki, ráadásul azt sem tudom hogy kell. -
Rickazoid
addikt
Annyit még megpróbálhatsz, ha német lenne a telefon, hogy az Androidiani OR-ben a Change baseband menüpont alatt kiválasztod a Germany-t. Ha nem német, akkor is megpróbálhatod, csak származástól függően a neki megfelelővel. Ha nem tudod, próbálgasd végig a lehetőségeket, hátha.
Eredetileg egyébként T-Mobile-os volt? A dobozán rajt kell lennie, ahogy a származási országnak is. Ha nem, akkor a SIM lock kizárható.
Viszont hardverhiba gyanúm van nekem itt már. T-Mobile-on van rendesen GSM, EDGE, 3G és HSPA jel is? Telenor és Vodafone SIM-mel egyik sincs? Ha T-Mobile-os volt, hardverhiba miatt visszakapcsolhat a SIM lock, de erről igazából fogalmam sincs. Mint mondtam, nekem csak 3G és HSPA nem működött egy ideig semmilyen SIM-mel, több ROM-újratelepítés oldotta csak meg.
Ennyit tudok hozzászólni, már most is csak találgatok. Esetleg nézz szét a szerviz menüben (beírod a telefonhíváshoz, hogy *#*#4636#*#*) telenoros vagy vodafone-os SIM-mel, a Phone information alatti részt nézd meg, kiírja-e a hálózatot, meg elve mit ír ott, állíts át egy-két dolgot, mondjuk Set preferred network type GSM only vagy GSM auto legyen.. -
Rickazoid
addikt
Ilyet eddig csak T-Mobile-on láttam, ott azt jelentette, hogy a szolgáltató letiltotta a telefont a hálózatáról, mert az eredeti tulaj nem fizet egy ideje. Nem tudom Telenornál van-e ilyen, de gondolom ha egyik szolgáltató megteheti, a többi sem marad ki belőle.
szerk.: ja várj, félreértettem, itt pont fordítva történt. Hogy képes lehet-e bármi visszazárni... nem hiszem. A T-Mobile biztos nem képes rá távolról, ahogy semmi sem.. valami hiba lehet, de több tippem nincs.
(#7060) nuke7: Power gomb + X, ha bootloadert is frissítettél. Régebbi bootloaderen még Power gomb + kamera gomb. Egyébként OpenRecovery-re a válasz itt van. Nyilván csak a vulnerable recovery-re és az OpenRecovery-re van szükséged, a többi már adott.
-
nuke7
veterán
hülyeség, megvan.
viszont attól még mindig eldobom az agyam, hogy egy telefon VISSZAZÁRHATJA magát csak t-mobile-ra?!
mert a djuice kártyámmal elindul, elfogadja a pin-t (ugyanez van vodafone-ossal is) és után nem tud csatlakozni a mobilhálózatra.
T-mobile-os kártyával meg tökéletes... WTF? (úgy, előtte egy hétig használtam teljesen jól djuice-os kártyával) -
solanthugor
aktív tag
Telepitsd fel az rds lite-ot, meg egy motorola drivert az 1hsz-böl, ugyaninnen tölts le egy gyàri romot, tedd a telot bootloader-be majd az rds lite felismeri... ès a segìtsègèvel tallòzd be azt a romot amit leszedtèl ez egy sbf formàtumù fàjl kell h legyen.. hirtelen ennyit tudtam... go melo...
remèlem nem hagytam ki semmit
-
Rickazoid
addikt
Nekem olyan volt már, hogy a 3G tűnt el. Ekkor néhány alkalommal új ROM-ot telepítettem, végül egy Éclair telepítése után helyreállt és azóta jól van. A mai napig nem tudom mi volt a baja. Próbáld meg nem a MOD-okat, hanem a teljes ROM-ot újratelepíteni.
(#7054) nuke7: Telepíts egy ROM-ot egy SBF fájlból RSD Lite-tal. Az 1. hsz-ben van a leírás és a szükséges linkek.
-
Rickazoid
addikt
A Milestone overclock olyan ROM-okhoz és MOD-okhoz van, amikben nem áll rendelkezésre natív overclock lehetőség. Persze elvileg működik, csak felesleges. Jobb egyszer megtalálni a megfelelő beállításokat és a MOD-ban beállítani őket.
Én a Cronos alapot használom, ami ilyen:
echo "5 1000000000 64" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 800000000 59" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 600000000 52" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 400000000 40" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "1 250000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
Ettől eltérőeknél beállítom magamnak 1000 MHz-re a maxot és 250 MHz-re a minimumot. Utóbbinál ez alámenni nem is érdemes.
De ez az alap 10overclock egy része a CM6-ban:
echo 62 > /proc/overclock/max_vsel
echo 900000 > /proc/overclock/max_rate
#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 700000000 54" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "3 500000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 700000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 500000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_tableEbből ha kisebb órajeleket akarsz, akkor valami ilyesmit lehet beírni:
echo 54 > /proc/overclock/max_vsel #62-ből lett 54
echo 700000 > /proc/overclock/max_rate #900000-ből lett 700000
#echo "5 900000000 62" > /proc/overclock/mpu_opps
echo "4 550000000 47" > /proc/overclock/mpu_opps #700000000 54-ből lett 550000000 47
echo "3 400000000 42" > /proc/overclock/mpu_opps #500000000 47-ből lett 400000000 42
echo "2 250000000 34" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "1 125000000 32" > /proc/overclock/mpu_opps
#echo "0 900000" > /proc/overclock/freq_table
echo "1 550000" > /proc/overclock/freq_table
echo "2 400000" > /proc/overclock/freq_table
echo "3 250000" > /proc/overclock/freq_table
Értelem szerűen az első táblázatban az hosszú érték a frekvencia, utána pedig a vsel.
És van még ez a része:
echo interactive > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
Itt tudod az interactive governort átállítani mondjuk conservative-re vagy smartass-re, előbbi gazdaságosabb, utóbbi hatékonyabb. -
nuke7
veterán
-
nuke7
veterán
szeretném jelezni, hogy a cm6 legújabb eresztése bizony jóval több rammal kecsegtet mint a cm7...
3oldalas home screen és egy-két widget-el 68+26mb szabad helyem van bekapcsolt JIT mellett...
DE! sokkal fapadosabb mint a cm7 - overclock-hoz bizony külön progi kell, plusz ugye a google apps-hoz is, meghát a launcher ami rom-al jön kicsit fapados, meg az alap téma se olyan szép... de kb. ennyi tényleg a downside, elég jól használhatónak tűnik.
most 1-2 napig ezt tesztelem, aztán meglátjuk. szerintem akksival is egy kicsit jobban bírhatja, kiderül -
-
Én simán úgy érzem csak, hogy sz@rnak a fejemre. Ha nem tudják támogatni az EU piacra készült készülékeiket, akkor ne áruljanak itt egyet sem. Ha nem tudnak időben szoftvert írni, legalább ne zárják a bootloadert, hogy az a pár % aki kipróbálna frissebb rendszert, ne szívjon vele. Nyilván a többség letojja, hogy milyen android van, de neten általában azoknak nagyobb a visszhangja, akik buherálnának, emiatt ez nem jó marketing. No meg a bugos kernel sem, érdekes, az amcsi verzióba javították.
A motorola meg lehet lejjebb csúszott az évek folyamán, de kétlem hogy olyan kicsi gyártó lenne, akiknek nincs kapacitása a nyamvadt EU-ra. Még tavaly nyilatkozták nagy mellénnyel, hogy nekik milyen fontos az itteni piac.
Ennek ellenére szeretem ezt a telefont minden hibájával együtt, csak azt sajnálom, hogy qwertybe más nem gyárt a szájízemnek megfelelő készüléket
Viszont most jött el a Cronos ideje, CM7 szétvágja az agyam, most pl. a kijelző 3-4 másodperces késéssel éled fel ha hívnak, grátisz addig nem is csöng, grátisz random csengőhanggal
-
Rickazoid
addikt
Ez az elégtelen kapacitás duma erős bullshit, mintha egy Motorola szóvivő írta volna. Eladják a telefonokat Európában? Igen. Elvégzik a szoftverek frissítését Európában? Nem. Miért nem? Mert itt GSM/WCDMA hálózat van, míg USA-ban és Kínában (már ahol kapható Motorola) CDMA/EV-DO. Ennyi a bajuk, emiatt csúsznak fél évet minimum egy európai telefon frissítésével. Fél év nekik, mire kicserélnek a szoftverben egy modult, ami nem az USA/kínai, hanem az európai hálózatokkal működik. De eleve beleforgathatnák a rendszerbe mindkettőt, hogy kompatibilis legyen, amivel rengeteg időt és erőforrást lehetne megspórolni. A szolgáltatók meg saját maguknak tesztelik és írják át a szoftvert, ettől függetlenül ugyanúgy eladják őket, kapható Motorola androidos telefon mindegyik hazai szolgáltatónál is, nem beszélve Európa többi részéről.
Tehát nem, nincs problémájuk a kapacitással, nekik mindössze egyetlen módosítást kell elvégezni a szoftveren, amit egyébként nem is lenne szükséges, ha előre gondolkodnának, de azt az egy módosítást nem végzik el. Arra viszont van kapacitásuk, hogy fél év "tesztelés" után szándékosan hibás kernelt írjanak a Milestone-hoz, sőt még egy különösen erős titkosítást is sikerült írniuk a bootloaderhez, amivel az USA verzió nem rendelkezik.
Nem mellesleg az EU sokkal nagyobb piac, mint az USA, ahol eleve az eladások nagy részét az Apple termékek teszik ki, Kína meg hiába nagy, ott is elég elterjedt a GSM, plusz ami fontosabb, hogy nagyon kevés ember teheti meg arrafelé, hogy külföldi telefont vegyen magának, egyáltalán hogy telefont vegyen. -
Megszoktam hogy offban írok
Nálam erősen rezeg a léc a cserére, mert 256 RAM-mal kezd használhatatlan lenni, a 2.2-es androidhoz meg nem fűlik a fogam (fene a finnyás formám)
Csak az a gond gőzöm sincs mire cserélném, milestone2-re hülyeség, 3 még nem jelent meg, plusz pár hónapig tuti túlárazott lesz. Mondjuk játékon kívül nincs gond a RAM-mal, csak az zavar, hogy egy sima Cut the rope pl. véletlenszerűen kilép a kevés RAM miatt, pedig nem épp egy 3D-s csoda. -
50-70 között jó értéknek számít. 2.2 alatt sem volt nekem sokkal több (3 oldal, 5-6 widgettel). CM7-tel most olyan 35-60 között van, attól függ melyik widget aktív éppen.
lordfreyr: cronos alatt nem számít a JIT on off? Mert CM-eknél rohadt nagy sebességvesztés érzésre is, a játékok (bármelyik, nem 3D-sek is) akadnak, a hang akad ha kikapcsolom
-
Rickazoid
addikt
A ShadowMOD egy elhagyott projekt, senki nem fejleszti már február óta. A Cronos a "legjobb" jelenleg. Ide regisztrálni kell, hogy elérd a fórumot és a MOD-okat, de vannak frissítések rendszeresen és készül egy 2.3.5-ös frissítés is, elvileg órákon belül kint is lehet, már ha sikerül elég stabillá tenni. JIT-et és Surface ditheringet érdemes kikapcsolni, rengeteg RAM-ot felszabadít, de semmit nem fog vissza a sebességből, minden úgy fut, ahogy kell.
-
mrbig25
őstag
Shadowmod-ról nincs vélemény -egyelőre-, de ha időm engedni ki lesz próbálva.
Nagyon nem olvastam utána, de a durva auto-kill-el is át lehet esni a ló túloldalára...Szerintem egy jól belőtt FroyoMOD vagy CM6 bőven megfelel, persze ahhoz képest, amit a 256MB Ram megenged.
(#6978) GabN73
FroyoMOD -al mi volt a gondod? -
mrbig25
őstag
Ha már CM7-ed van, akkor igen -jól mondod- csak egy zipet kell flashelni.
Jó ideje FroyoMOD-ot használok teljes megelégedéssel, talán egy hajszállal gyorsabb a CyanogenMOD-nál, de hozzá kell tennem, hogy a frissített CyanogenMOD 6-ot még nem próbáltam.
Ha időd engedi mindkettőnek adj 1-2napot és végül azt "lakd be", amelyik jobban bejön.
-
-
CM6 gyorsabb a 2.2-es android miatt. Most egy srác átvette a fejlesztését, így vannak frissítések.
Custom rom nálam így nézett ki: gyári 2.2 felflashelése RDSLite-val, vulnerable recovery felflashelése RDSLite-val, androidiani openrecovery memkártyára fel, CM7 meg google apps pack openrecovery/updates-be bemásol, indítás recoverybe, apply update.zip, elindul androidiani, ott egy factory reset, wipe cache meg wipe dalvik cache, aztán apply update-vel előbb CM7 majd google apps felrakása.
Tömören ennyi. De ha a fórumkeresőt használod, leírták már mások hosszabban
-
eami
veterán
meg kell keresni a rendszer által használt keylayout filet és a FOCUS gombhoz oda kell írni hogy "WAKE". Ezt követően felébred focusra is
a folyamat részletes leírása: LINK
amúgy már ehhez kell/nem árt az adb shell, szóval mindneképp érdemes utánaolvasnod. az ADB shell amúgy az android SDK része és console/shell accesst ad a telefonhoz.
-
Rickazoid
addikt
Hova lett a power gomb? Az azért elég hasznos. Mindegy, nézd meg van-e reboot opció a power widgetben, ha nincs, keress Marketben egy reboot programot, ami tud recovery módba bootoltatni. Ez például ilyen. A CM7 ezt eleve felkínálja, de csak a power gombbal együtt. Esetleg nézd meg ezt a billentyű remap programot, bár valószínűleg az is csak akkor működik majd, amikor az Android fut, bár ebben nem vagyok biztos, nem olvastam át a fórumot.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest