Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
válasz
AllTheBest #2236 üzenetére
Nem tudom mire gondolt, de ez aljasság amit a xiaomiforsale művel. Egyértelmű - triviális, hogy azok, akik egy hónapja megrendelték prioritást kellene élvezzenek azokkal szemben, akik még most nyomnak rá a rendelésre. Főleg, hogy nem is mindenki van éppen online, nem tudja újrarendelni. De ők szarnak rájuk mindenféle üzenet nélkül, mert kell az a plusz néhány euró készülékenként.
-
South Velen
addikt
válasz
#56573440 #2053 üzenetére
i-s rom? tudtommal nem lehet feltenni A/U telefonra.
MX4-en 4.2.8.2A alatt találkoztam azzal a buggal, ami miatt királyul fel se ébredtem. Eleve elég furcsa a flyme-hangerőkezelése.
A messenger grafikai hiba mindkét meizun jelen volt.
A gyári bill fagyasztása valóban megoldást jelenthet a random billentyűzetváltogatásra, de a kurzor elhelyezési hiba minden custom billentyűzettel is fennállt, azt nem oldotta meg semmi. De ha WP-ről jöttél, akkor érthető, hogy nem zavar, ott is megvan ez a kurzorbug, bár ott olyan formában, hogy szavakon belül nem lehet elhelyezni.
Igen, a tárcsázó app cseréje megoldást jelenthet, bevallom őszintén nekem ez eszembe se jutott, mert még egyik telefonomnál sem kellett meglépnem, meg egyébként is akkor már megborul a "flyme-stlye. "
De ha WP-ről jöttél, akkor így is nagyon nagy előrelépés az egész dolog, azt megértem.
Még ma is felforr az agyvizem, ha a lumia 735-re gondolok. Persze nem maga a telefon, hanem a rendszer miatt.
-
South Velen
addikt
válasz
#56573440 #2051 üzenetére
Egyik kollégának megírtam privátban, ide is berakom (ezeket az m1 note-tal és az my4-gyel is tapasztaltam, tehát flyme-related bugs):
ahogy tapasztaltam ha levettem valamelyik hangerőt (csengő/média már nem emlékszem melyik) az levette az ébresztő hangját is (ez csak mx4-en tűnt fel)
a messengerben kis grafikai hiba volt
régóta nem tudják beletenni, h lehessen állítani mutassa -e a számod a másik félnek (lehet magyarázni, meg meg lehet oldani máshogy - kényelmetlen dolog, de inkább gáz, hogy ilyen alapvető funkciót nem tudnak berakni)
néha visszaállt gyári billentyűzetre az általam telepített google billentyűzetről ok nélkül
kurzort nem tudod akárhova rakni néhány programban, ha pl ki akarsz javítani egy elírást (bármilyen billentyűzettel)
na meg a hiváslistában konkrét időpontok baromi hasznosak lennének, úgy emlékszem csak annyit mutatott, hogy de/du.
egyébként alapvetően tetszett az m1 note, azért próbáltam be az mx4-et hogy az majd még jobb lesz, meg milyen vagányul néz ki, az viszont szörnyen rossz telefon.
-
-
South Velen
addikt
válasz
LewSmith #1714 üzenetére
Nekem volt mindkettő.
Nagyon nem ér meg annyival többet az MX4. Amiben jobb az a fémkeret, és fenomenális (!) kijelzője van. Ilyen szép IPS kijelzőt, mint ami az MX4-ben volt még sohasem láttam. Picit jobb a kamerája is.
A mindennapi használat során viszont jobban bevált az M1 Note: nem melegszik (az MX4 nagyon fel tud forrósodni), jobb akkuidő, jobban össze van rakva (igaz a glossy-t nem szeretem de az m1 unidoby ezért nem recsegett, az MX4 igen) sebességben pedig nem éreztem különbséget.
-
-
South Velen
addikt
válasz
cinemazealot #1238 üzenetére
Hú, hát kicsit most sok lesz a program, de szombaton talán meg tudom nézni az MX4-en.
-
South Velen
addikt
válasz
eladogeppc #1206 üzenetére
Halk, gyenge, dinamikátlan, és érezni, hogy erőlködik. A G2-é sem egy nagy eresztés, de egy árnyalattal jobb. Az MX4-em kb 4x hangosabb és dinamikusabb. Bár nálam ez annyira nem szempont.
+írják a gsmarena tesztben is, hogy zenehallgatásra silány a külső hangszóró.
(#1209) eladogeppc: G3 fényévekkel jobban szól.
-
South Velen
addikt
válasz
eladogeppc #1202 üzenetére
Mihez képest gyenge minőségű ?
Kb mindenhez...
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #1166 üzenetére
Ezt már máshol is olvastam, hogy az honorbuy szarik a vásárlókra, tehát ott kb nincs garancia.
Még szerencse, hogy a PP véd, bár én biztos minden publikus fronton elmesélném a sztorit róluk.
Persze ha szoftveres hiba, akkor nem garanciális eset, márpedig nem elképzelhetetlen, hogy a Meizunál szoftveres hiba legyen. Full triviális dolgokat nem bírnak hónapok óta javítani...
-
South Velen
addikt
válasz
eladogeppc #1093 üzenetére
Nekem volt G3-am, m1 note
sokkaljobb teló.Persze nekem a kamera nem igazán számít.
A tiltás elleni gari nem tudom mennyit érhet... de ha tényleg nem tiltják le, egy G3-nak azért értékesebbnek kellene lennie.. furcsa.
-
South Velen
addikt
Na az MX4 battery drain oka a Play Services volt... mégis mi más lenne? Nem igaz h kb minden telefonon a Google szolgáltatások keretrendszer meríti le a telót valami miatt, már igazán bekaphatnák a Google-nél.
-
South Velen
addikt
válasz
Lacika2013 #1083 üzenetére
írj nekik a facebook oldalukra is, ha nem válaszolnak hétfőn se.
-
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #1079 üzenetére
és [link]
beszéljenek helyettem a cikkek.
a lényeg dióhéjban, hogy az emberek 10%-a éli meg fejfájással illetve szemfáradással a PWM-es monitorokat, de az tuti, h az egész emberiségre (azokra is akik nem érzékenyek) káros, mert lényegében egy stoboszkópot nézel folyamatosan....(ha csökkented a fényerőt, az nem csökken le, mivel analóg vezérlés híján a LED-ek csak max fényerőn tudnak üzemelni, ezért a ledeket a másodperc törtészeire kikapcsolják, azaz villogtatják, ezért az agyad azt hiszi a fényerő csökken, de NEM, a pupillád emiatt kitágul és szembecsapja a maximális erőn felvillanó LED.) Én sajnos beletartozom a 10%-ba is, és 10 perc PWM-es monitor bámulása után szédülni kezdek, és a gondolkodásom kb lelassul. Brutális. A LED-es monitorok többsége még PWM vezérelt, de a gyártók egyre inkább kezdenek analóg szabályzásra váltani, ami ugyan drágább és kevésbé tartósabb, de legalább nem hülyít meg...
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #1077 üzenetére
Viszont nyilvánvaló előnyei is vannak: jóval élénkebb kijelző (pedig a note-é is rendben van.) illetve lehet egy kézzel kezelni, míg a nótát már nehézkes, és valami fenomenálisan gyönyörű telefon. A note mellett viszont a jobb akksi, a hűvösebb működés szól és kevesebb a szoftveres bug. Nehéz döntés, legalább lenne matt a note, de ez a glossy hányinger.
Persze tudtam, amikor megvettem, de ezzel együtt is bestbuy egyébként. Egy matt hátlaptok pedig tovább növeli a méretét.
Az MX4 óránként 3-4%-ot merül, ha a mobilnet megy rajta, ez nálam elég tragikus... olyan 4 óra kijelzőidőket tud a note 6+ óráival szemben.
Melegedés: most csináltam egy összehasonlítást, böngészés alatt 8-10 fokkal melegebb a CPU az MX4-ben mint a Note-ban. Van egy 5,1 mm vékony Gionee Elife is a házban, az is olyan hűvös mint a M1 note, pedig ott nem nagyon van hely hűtőbordácskának.
Nem tudom, elcseszték a hőelvezetést vagy az M6595 ilyen kazán...
-
South Velen
addikt
Hát gyerekek, feldobtam az M1 Note-ot apróra, de ez az MX4 egy bugtenger hozzá képest. Ráadásul merül is rendesen. Erősen gondolkodom, hogy inkább a nótát tartom meg, csak ne lenne olyan igénytelen kékben.
-
South Velen
addikt
válasz
eladogeppc #1066 üzenetére
janaman kérésére csináltam a fotókat, úgy vettem ki a szavaiból, hogy vaku nélkül kéri, ha nem, akkor bocsánat
-
South Velen
addikt
Csináltam 2-2 képet rossz fényviszonyok között, vaku nélkül az MX4-gyel illetve M1 Note-tal.
3-4 próbálkozásból választottam ki a legjobban sikerült képeket témánként. Kevés az időm mostanság és a netem is felfelé, ezért csak 2.Itt elvileg le lehet tölteni.
-
South Velen
addikt
Az MX4-en és a M1 Note-on is jelentkező idegesítő bug, hogy ha hívás végén elemelem a fejemtől a telefont hogy letegyem, sokszor nem kapcsol fel a kijelző, hogy ezt meg tudjam tenni.
M1 note vs Mi3: Ha egy árban lennének, én inkább Mi3-at vennék, de a helykihasználása borzalmas. De a MIUI jobb, kiforrottabb, mint a Flyme és kevésbé bugos. A ház minősége is odaveri a M1 Note-ét bár tényleg ez sem ropog egyáltalán, nagyon össze van rakva, csak ez a glossy back borzalmas. Viszont így 15 ezres árkülönbséget nem ér szerintem a Mi3.
janaman01: A hétvége folyamán csinálok képeket.
-
South Velen
addikt
Egyébként szerintetek van valami gyári fólia az m1 note kijelzőjén? Mert nekem nagyon úgy fest, hogy nem üveghez érek hozzá, míg az mx4nél igen és élesebb is a kép. Illetve az m1 note-on mikro, de inkább nanokarcok is megjelennek normál használat mellett, pedig gorilla glasson nagyon nem kéne..
-
South Velen
addikt
válasz
robi1979 #964 üzenetére
Minden teljesen egyértelmű. Állíts be fent HUF-ot pénznemként.
Más: reggel óta használom az MX4-et, szerintem a világ legszebb telefonja.
De:
kegyetlenül melegszik! Messengerezés közben leégeti a kezem! Akkor is ha kiegyensúlyozott energiatakarékosságot állítok be. Inkább tettek volna bele MT6752-t mert ez így nagyon nem lesz jó.
(CPU hőmérséklet normál használatnál mx4-ben 48-50 fok körül, m1 noteban ez 35 fok)
Kijelző MX4-ben még szebb. Csodaszép.
Hiába a gyors, kazán SoC, az m1 note gyorsabb! m1 note akksija is erősebbnek tűnik.
-
South Velen
addikt
válasz
robi1979 #949 üzenetére
Szerintem a legjobb, ha utánvéttel kéred, akkor tuti nem vernek át (max ha tégla van a dobozban, de ez nem fog előfordulni.) Én GoPay-jel fizettem, azzal se volt gond, de ha nincs készleten a termék, inkább az utánvétet válaszd a fejfájás elkerülése érdekében, mert kommunikációban nem erős a bolt, ha érdeklődnél esetleg.. an angoljuk meg borzalmas.. De egyébként megbízható boltnak tűnnek.
Gopay bakkártyás fizetés esetén kiírják hogy mennyi EUR-t vonnak le, mielőtt jóváhagynád, ez a telefon ára, plusz kb 5 eur szállítási költség.
-
South Velen
addikt
válasz
purpledonkey #856 üzenetére
Mondjuk engem lehet, hogy utálnak akkor, mert FB-n se méltattak válaszra múltkor, tegnap meg berendeltem egy Mi4-est amit már tegnap emailben lemondtam, ennek ellenére ma szépen kiküldték..
-
South Velen
addikt
Tudom, hogy off, meg nemszabad, de ez egy win-win sztuáció lehet, sokan várjátok itt, hogy legyen raktáron.
Ha valaki gondolkodik egy kék 16GB-s verzión, nálam lesz egy két hetet használt hibátlan, xiaomiforsale-ről.
Felváltok MX4-re, nehezen élek fémkeret nélkül.
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #731 üzenetére
De áruld már el, ez miért baj? Szerintem marha jó, hogy ennyire le lehet szabályozni, és ott sem PWM-mel szabályoz, mint sok ocsmány AMOLED pl...
Nagyon is jó ez a kijelző, nekem is G2-m volt előtte, annak legendásan jó és élénk a kijelzője és nem érzem visszalépésnek.
ui.: eddig soha nem tapasztaltam melegedést. Minden király, matt hátlappal szinte tökéletes telefon lenne. Ja igen, a hangszóró elég gyér, de nekem nem szempont.
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #613 üzenetére
Nálam is ilyen a home gomb háttérvilágítása, csak nálam épp a bal oldala világosabb.
Igen, nagyon alacsony a minimum fényereje, habár nem értem, ez miért baj.
Aki pedig a Redmi Note-tal hasonítja össze: elég nagy különbség van a két teló között a Meizu javára, nekem is volt 4G-m, a kijelzője ehhez képest ocsmány, a készülékház helykihasználása szintén, nálam az összeszerelés se volt rendben a xiaominál, és jóval gyengébb hardvere van..De az is szerethető készülék, de ez sokkal jobb érték/ár arányú
-
South Velen
addikt
Én is elégedett vagyok a cuccal, szűk két hete vettem a xiaomiforsale-ről. Vagyis nem, mert csak kék volt akkor és bevállaltam, de rettentő ocsmány kék ez..
De amúgy minden működik f@szán, a szoftvernek vannak butaságai, de semmi műszaki probléma nincs vele. G2-ről jöttem, de volt már G3-am is. Na utóbbinál egyértelműen szebb a kijelzője is, és az akksiidő is duplája, de a G2-nél is jobbnak érzem a cuccot, olyan egyedibb vagy nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest