- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
purpledonkey
tag
Helló! Múlt hétvégén az én telóm kijelzőjével is valami történt. Elkezdett csíkozni, meg szellemképes vagy mi lett. Év eleje óta nem is használtam másra, csak böngészni és youtube videókat nézni. Próbáltam frissíteni a szoftvert, újraindítani, de nem segített semmi. Újraindító képernyő közben is, még az előző videó képéből látszott ilyen szellemkép szerű dolog. Fogtam és félre dobtam.
Tied is ilyeneket csinál? Hardveres problémára gondolnék. -
-
purpledonkey
tag
válasz
interstart #3186 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet.
-
purpledonkey
tag
válasz
Lacika2013 #2693 üzenetére
Nemtom, egy Iphone 3gs-nél magam is szedtem le digitizert az LCD-ről és nem feküdt meg. Munkatársammal közösen pedig egy Lenovon cseréltünk szintén pókhálósodás miatt érintőt és nem lett baja, sőt azóta el is adta.
Nem lehetetlen küldetés, viszont az tényleg igaz, hogy a frame-re ügyelni kell. Igazából ez csak otthoni körülmények között igényel több odafigyelést meg rutint. Egy jó szervizes meg tudja oldani sztem, mivel ahogy említetted, csinálják is. Szike helyett megoldás lehet a hozzá adott "gitár pengető" szerű műanyag is, sőt!
Nem direktbe kell nyomni nagy hőfokon a hőlégfúvót és lehetőleg maximális ventillátorsebesség mellett.
Tény, hogy sokkal egyszerűbb egyben cserélni.
Úgy gondolom, hogy nem kell feleslegesen elijeszteni senkit a feladat összetettsége miatt, mivel nem tudhatjuk, hogy ki milyen tehetséggel van megáldva
Senkit nem szeretnék az önálló digitizer cserére rábeszélni, pusztán a lehetőségeket vázoltam 1-1 mondatban.Elsődlegesen én is azt a megoldást támogatom, hogy szakemberrel csináltassa mindenki az ilyen jellegű javításokat.
Szerk:
természetesen inkább én is az általad linkelt variációt tartom könnyebben kivitelezhetőnek, és a későbbiekben is jó szolgálatot tehet bárkinek!
Keresőszavak: Kijelző, digitizer, javítás, sérült, leesett, betört
-
purpledonkey
tag
-
purpledonkey
tag
válasz
OCs_Csabi #2668 üzenetére
Helló!
Akkor valószínüleg csak a digitizer sérült.
LCDvel együtt drágább, viszont cserélni egyszerűbb. Így már belecsúszhat a vámolásba az ára miatt.
Teardown azaz szétszerelős segédlet.
Nem kerestem vissza, hogy honnan rendelted, de esetleg érdemes lenne felvenni a kapcsolatot vagy egy helyi szervizzel, vagy a xiaomiforsale webáruházzal, hogy esetleg mennyiért javítanák meg, ha nem akarsz nekiesni
-
purpledonkey
tag
Jó kérdés, ez sajnos nekem sem tiszta. A mezufan fórumon páran jeleztek olyan hibát, hogy U- A váltás után a telefon jobban melegedett és gyorsabban merült. Mindegyiktől azt kérdezték, hogy nyomott-e clear data-t?
Szerintem nem láma, hanem lényeges az általad feltett kérdés.Mindjárt jön janaman01 és megmondja nekünk a tutit
-
purpledonkey
tag
namilegyen ez nem hit kérdése.
-
purpledonkey
tag
Urak! Azt tudja valaki, hogy a gyári sms appban hogy lehet egy beérkező üzenetet a notices-ből átteni a personal-be? Köszi!
-
-
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #2236 üzenetére
... néha túlzás, ami itt megy...
-
purpledonkey
tag
válasz
robi1979 #2163 üzenetére
az m1 vs m2 hardveres különbség már ki lett itt tárgyalva a közelmúltban. Szerintem nem jobb az m2, sőt... a gyors típusváltásnak én sem értem a miértjét.
Mielőtt megvettem a telefonom, magam is redmi2 (2/16) és az m1 között vacilláltam sokat, majd végül az utóbbi mellett döntöttem. Először azért akartam a xiaomit, mert megtetszett a miui, mivel régóta kerestem olyan olyan oprendszert, ami ötvözi az androidod és az ios-t valamilyen formában. Szerintem a miui az egyik alternatíva és magát a készüléket is jónak tartom.
Végül azért döntöttem a Meizu és a flyme mellett, mert az előbbiek szerintem erre a rendszerre is igazak, viszont ez a telefon jobb hardverezettséggel rendelkezik. Nem bántam meg.
Kicsit fáztam az elején az m1 méretétől (hordhatóság szempontjából a mérete miatt), de boldogulok vele és mivel sokat olvasom is a telefonon, ezért előnyösebb is a nagyobb kijelző.
Pár hónap alatt megszerettem a flyme-t és szerintem könnyen használható az mellett, hogy gyors is.
Most, ennyi idő után is az m1 mellett döntenék.
Természetesen a véleményem szubjektív. -
purpledonkey
tag
harmadik problémára: [link]
telepítés után a kisegítő lehetőségekben bekapcsolod és utána ha nyomsz egy hangerő gombot, akkor ott már külön tudod állítani a hangerő, értesítések és az ébresztő hangerejét. ha nem adná be a hármat egymás alá, akkor a jobb oldali lefelé mutató nyíllal kinyitod a bővebb menüt.
Egy próbát megér. -
purpledonkey
tag
válasz
#56573440 #2072 üzenetére
timely-t használok ébresztésre és problémamentesen működik. 30 mp-es beúsztatás van állítva és a végén szerintem elég hangos, szóval eddig még mindig felébredtem rá. Sőt még azasszony is, bár olyankor nem vagyunk haverok
Tehát ezért inkább úgy állítom, hogy először a Mi band ébreszt és ha nem koppintok a fejére, akkor 10 perc késleltetéssel jön a timely.
Még nem sikerült elaludnom ezzel a módszerrel. -
purpledonkey
tag
válasz
janaman01 #2065 üzenetére
swype keyboard-ot használok, mióta megjelent.
Ha arra gondolsz, hogy melyik melyik alkalmazás használata közbeni bevitelre értem, akkor pl a vibernél és a chrome-nál van ilyen mindig. Arra viszont nem emlékeszem, hogy melyik appnál működik rendesen.
Ha van olyan app, amire kíváncsi vagy, akkor szívesen megnézem. -
purpledonkey
tag
válasz
janaman01 #2058 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értelmezem az előbb emlíett kurzor bugot.
Ez valahogy úgy néz ki nálam, hogy ha egy beírt szó után közvetlenül szeretnék javítani egy előtte lévőt, akkor hiába nyomok a javítandóra, a kurzor nem ugrik oda. Viszont ha az utolső szó után nyomok egy space-t akkor már engedi az előtt lévőkre való ugrást és javítást. Lehet hülyén fogalmaztam -
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1949 üzenetére
10 éves korom óta. Legelőször 13 évesen kaptak el jogsi nélkül. Mondtam a rendőrnek, h pedig még személyim sincs
Szal 25 éve járok acél lovon, jelenleg egy Honda Varadero a paripám. 2004 óta csakahonda! -
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1943 üzenetére
Milyen motort?
Te is motoros vagy?
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1812 üzenetére
Neked válaszolok, mert maximálisan egyetértek a véleményeddel, de minden érdeklődőnek szánom:
Egyre töb minden bent van a téma összefoglalójában és a jövőben várhatóan bővülni is fog. A hívószám alapértelmezett kijelzésének nincs köze a telefonhoz, szolgáltatói oldalon dől el, ahogy Blackrulz is linkelte az előbb: [link]
11 év vodafone után váltottam telekom előfizetésre és a hívószám elküldése az új szolgáltatónál is egyből működött. Mint ahogy már előttem említették, a hívószám tiltása, majd újra engedélyezése megoldja a problémát. (privát előfizetés esetében)
Kínai alkalmazásokat gond nélkül el lehet távolítani pl az U romból egy perc alatt, vagy esetleg felteszed az A-t.
Ez a készülék ár/érték arányban véleményem szerint az egyik legjobb jelenleg.
Nálam -és fórumtársak többségénél- probléma nélkül működik hónapok óta. A xiaomiforsale megírta, hogy sajnos hiánycikk a gép egy ideje, sz'al nem bunkóságból nem küldik a megrendelőknek. Mondjuk megértem, hogy az ember várja nagyon. Gondolom válaszukban ők is csak a kínai partner által mondottakat tudják tolmácsolni.
Akinek a hangerővel van esetleg gondja: tárcsázóba beüti az engineer mode kódot: *#*#3646633#*#* és ott a Hardware testing fülön az audio menü alatt ki tudja választani, hogy melyik mode hangerejét szeretné növelni (max 160-as érték) Csak saját felelősségre! miután az eredeti értékeket felírta, hogy azok esetleg visszaállíthatók legyenek!
A 4.2.0.5U rom alapértelmezett audio értékeit -amennyiben valakinek szüksége lesz rá- elmentettem AllTheBest közreműködésével, amit ezúton is köszönök neki!
A FlyMe OS egy -véleményem és tapasztalatom szerint- átgondolt rendszer, tartalmaz sok jó dolgot az alap androiddal ellentétben.
Ez a telefon szerintem elég jól össze van rakva, de senkinek sem kényszer a megvétele. Hibátlan készülék és Brand meg nincs!
Meg tudom érteni, hogy hónapok után már fárasztó ugyanazokra a kérdésekre válaszolni egy végtelen ciklusban, azért is gondoltam, hogy leírok pár dolgot
.
Mindannyian köszönettel tartozunk AllTheBest-nek az eddigi összefoglalóért is!Szóval akinek bejön a gép, az csapjon le rá (források az összefoglalóban vannak), akinek meg nem, az nézzen másikat.[
Nem szoktam regényt írni, de gondoltam jobb tisztázni, hogy ne térjenek már vissza a sokszor ismételt dolgok.
-
purpledonkey
tag
Srácok!
12-én rendeltem aliról nillkin tempered glass-t és átlátszó hátlaptokot, amin vannak dugók a jackhez és az usb töltőnyíláshoz és ma kaptam meg. Tökéletesen illeszkednek. FYI
-
purpledonkey
tag
válasz
robi1979 #1562 üzenetére
Helló!
kb 1 hónapja van meg nekem. Olyan átlátszó szilikon hátlaptok van rajt, amilyet Goose-T linkelt: [link]
Nemrég rendeltem hozzá tempered glass-t is, de az még nem jött meg. Szal 1 hónapja csak a gorilla védi és eddig sikeresen, nincs rajt karc, de azért rápattintom az üveget, ha megjön.Aliexpressen Alipay van, én azt használom. Természetesen nem az igazi kártyámmal, hanem webkártyával, amin mindig csak annyi zsé van, amennyibe a rendelendő cucc kerül.
-
purpledonkey
tag
válasz
janaman01 #1476 üzenetére
így már tökéletesen érthető. Nálam rendben működik, a számhoz tartozó képet jeleníti meg és azt is hívja.
Azért te rendesen rászabtál ezzel a telefonnal, sajnálom...
honorbuy-os pici óccó csapat meg székeljen farfekvéses süncsaládot, mert tuti, hogy nem bontatlan telefont kaptál. Sáomiforszél-ről rendelt telefonokkal még nem voltak ilyen gondok, amiket felvetettél. -
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1393 üzenetére
csak vicceltem
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1391 üzenetére
Ezeknek a hibás telefonoknak akkor van egy közös nevezőjük...
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1323 üzenetére
Jogos.
Azt hittem, hogy eddig mindenkit csak az bántott, hogy miért nincs raktáron? Itt meg van. -
purpledonkey
tag
Hoppá, nem is tudtam. Ki keresett telefont? [link]
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1295 üzenetére
... a következő kérdéshez :-) igen, out of stock, de attól még kosárba tehető és mikor beérkezik hozzájuk, akkor küldik is.
Nemtom mért neked válaszoltam :-)
-
purpledonkey
tag
válasz
eladogeppc #1119 üzenetére
Jól lett a cikk, gratula!
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1107 üzenetére
szintén zenész. szerencsére az enyémmel sincs ilyen gond
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1105 üzenetére
Igen, igazad lehet. Olyasmit beszélhet, amennyire sikerült kivennem, hogy a szoftver hiába mutatja azt, hogy ráfókuszált a kamera a tárgyra, az mégis kinagyítva mosódott lesz. Ez nem mindig a firmware miatt van. Akkor forgat az óramutató járásával megegyezően a kamera modulon és úgy mindjárt éles lesz a nagyított kép is. Ezt az orosz felirat angolra fordításából és a videón látottakból legóztam össze
-
purpledonkey
tag
válasz
eladogeppc #1053 üzenetére
kipróbáltam a videódhoz hasonlóan, sötét helyeket nekem is beszaggatott
-
-
purpledonkey
tag
Urak! Aki még nem próbálta volna... Fejhallgatón is kicsit kevés volt a hangerő és a loudspeaker is. Mérnöki menüben felemeltem őket a maximális 160-as értékre és tényleg hangos lett. Talán ezt is érdemes lenne beletenni az összefoglalóba a halk hangszórós rész mellé.
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #988 üzenetére
Jogos, tessék villogtatni azt a kijelzőt tartósan
Am tök jó, hogy ilyen lelkes és segítőkész csapat gyűlt itt össze! Nagy pacsi mindenkinek!
-
purpledonkey
tag
válasz
janaman01 #984 üzenetére
Sajnálattal olvasom a problémád. Egyik ismerősömnek LG G2-n volt elszíneződés problémája, neki a kijelző bal felső sarka színeződött sárgásra. Az ő esetében gariban cserélték a kijelzőt. Bár pont ma mutatta, hogy ugyanott újra kezd színeződni.
Lehet, hogy esetleg gyártástechnológiai hiba, sztem érdemes lenne jelezni az eladónak. -
purpledonkey
tag
válasz
Lacika2013 #975 üzenetére
Úgy nézem, hogy csak beragadt pixelek, AllTheBest által javasolt alkalmazás szerintem is megoldás lehet. De ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor érdemes lenne megpróbálni gariztatni, mert nem 3-4 pixelről van szó.
-
purpledonkey
tag
válasz
#56573440 #934 üzenetére
janaman01 akkor biztos rosszul értelmeztem, úgy gondoltam, hogy a google billentyűzetre érti.
blackrulz megnéztem gmaillel, play áruházzal, chrome-mal, youtube-bal és viberrel, de nem tapasztaltam az általad említett hibát.Beírt szavanként forgattam a telefont. Annyi volt csak, hogy forgatás után a play áruházban és a youtube-ban újra elő kellett hívni a billentyűzetet, de a működését nem befolyásolta. A többi alkalmazás estében még ennyit sem kellett tenni. Mindig jól pozicionálta a billenyűzetet.
Ha számít valamit, akkor 4.2.0.5U van a gépen.
A screenshot kép mérete meg xnview szerint is 1920x1080. Igény szerint feltöltöm valahová, ha esetleg valaki össze akarja hasonlítani a sajátjával.
janaman01 látod, ebben nincs tapasztalatom, nekem ez az első kínai mobilom, de maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #916 üzenetére
Mert? ? Az enyém is működik gond nélkül.
Elvileg az a dolga, szobrot ezért nem fogok neki emelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB (SM-G975F/DS) - fekete
- Nagyon szép állapot!!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- Redmi Note 10 Pro Glacier Blue 6GB RAM 128GB ROM
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest