- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bluemirage #798 üzenetére
Van aki ezt mondja, van aki mást.
Engem pl irritál manapság ez a fém/üveg mánia. Teljesen szükségtelen.De nézd meg a mozo caseeket, linkeltem videót is. A teljes hátlapot cseréli a külső kerettel együtt. Fém és bőr. Tessék, máris "prémium".
-
válasz
bluemirage #798 üzenetére
Szarni kell arra más mit gondol a készülékedről. Pocket Neo-val sem ciki járkálni. Csak ne keljen használni
-
Olvasom a Review-kat a net-en.
Nem volt a kezemben. De itt és más WP-s topikban is csak 2 helyen kötöttem bele rendszeresen.1., A szükségtelenül nagy parasztvakító felbontás, aminek üzemidő csökkenésben és a pénztárnál fizetjük meg az árát. Mentségére legyen mondva, hogy más zászlóshajók is ilyen értelmetlen húzásokkal próbálják legalizálni a magasabb árfekvést. Ezért fátylat rá. Ugyanez zajlik UHD fronton a TV-knél.
2., A gagyinak ígérkező külső és anyaghasználat.
A 925 és 930-hoz képest nagyon nehéz kimagyarázni és más platformok hasonló árazású készülékeihez képest is. Gondoltam arra, hogy a döntéshozó fémallergiás, vagy gyerekkorában megvágta a kezét az üveg. De bárhogy is... nem magának tervezi a telefont, hanem millióknak. Mondhatnánk, hogy egyedi eszmefuttatás az enyém. De alig van olyan review, aminek a BAD/CONS záró részében nem lenne,
- az árat nem indokló unalmas design
- nem egy fej elcsavaró készülék
- nem prémium plastic test (ez pl. windowscentral)
stb... már azon voltam, hogy angolul beidézem minden hasonló forrást, de eztán annyi van belőle, hogy sajnos nincs mit bizonygatnom. Gondolom Ti is olvasgatjátok.
Persze lehet minden tesztelő hülye... de ez nagy baklövés volt. Azt értem, hogy egy WP-s ember kényszerpályán van, mert nincs neki más... de, hogy almáról és prémium droidról nem fog váltani senki 950-re... na az biztos.Lehet, hogy ez volt a cél? Szerintem ez sikerülni fog!
Mit gondoltok, ha a páromnak karácsonyra a kezébe adnék egy 830-at és egy 950-et, akkor melyikre mondaná, hogy drágább? Ha közben nem engedem, hogy bekapcsolja a kijelzőt és lássa a csili-vili W10 felületet. Direkt nem 925/930-at mondtam, mert ott egyértelmű, hogy azok jobbak.
Na ezek a provokatív költői kérdések mutatják, hogy valami nagyon nincs rendben a külsővel és nemcsak szerintem.
Mondjuk az egyik ékszerész ismerősöm mondta egyszer, hogy ő igazán az olyan munkát szereti, ahol platinával, fehérarannyal vagy más külsőleg nem feltűnővel kell dolgozni és szépet alkotni. Mert annak belső értéke van.A külvilág nem gondolja, hogy ez egy értékes ékszer, csak a viselője. Egyszerűen csak szép.
Na a 950-nél tényleg nem gondolja a külső szemlélő, hogy drága, csak a gazdája tudja. Ez eddig megvan.De tényleg szép a nem prémium hatású műanyag ház?
Miért van az, hogy más gyártók nem akarják ezt kimagyarázni? Miért van az, hogy az élet minden más területén (kivéve MS-WP) a magas árhoz elvárt és adott a prémium anyaghasználat. Az MS főnöke lecserélte a bőr és króm részeket a kocsiján műanyagra? Ha igen... akkor ott a pont és elnézést, a hosszú post-ért
-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci #796 üzenetére
Már akinek, szerintem mérföldekkel szebb a 950. Már régen is olyan semmilyennek tűnt nekem a 1520.
-
-
junior11
veterán
Display dock unboxing & Continuum: [link]
-
Új windows central videók:
950xl unboxing & first impressions
screen color correction 950/xl
Mozo cases (aszondják lesznek flipcoverek is!)
-
Mooka-Miki
senior tag
Sosem csináltam még ilyet, most valahogy érzek magamban affinitást. Hibát is jelentek ha találok. A 920-as Lumiám -amit most használok- azelőtt vettem meg kb két és fél éve, amikor volt az utolsó nagy árcsökkentése a T-nél, hogy kiszórják a készleteket és máig nagy megelégedéssel használom. Téptem is a hajam, hogy miért nem vártam még két hetet.
Nem vagyok "heavy app user", így nekem a WP platform bevált, remélem a továbbiakban a Windows 10 Mobile is be fog válni (vagy hogy híjjják most). -
Воланд
titán
válasz
Mooka-Miki #784 üzenetére
ezert felesleges early adopter-nek lenni, kb fel ev alatt kijavitjak ezeket a bugokat.
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz
bluemirage #786 üzenetére
Én is hozzájárulok a tapasztalatokhoz már az elején. Az a baj amikor ilyet olvas az ember, hogy előjön a kicsi bogár a fülben: "Neked is ez lesz a bajod, tutttti jelentkezik a hiba nálad is wehehehe HÁHÁHÁH!!! -insert more evil laughter here-"
-
klz80
tag
válasz
bluemirage #786 üzenetére
Pontosan, sokan szidják ott az AT&T hálózatot, sőt van olyan hozzászóló akinek másik telefonnal is ugyanez a hibája volt. Mellesleg a 930-ra is sokan panaszkodtak az itteni forumon is, hogy rossz a mikrofonja, nekem kettő volt, egyikkel se jött elő a probléma. Amikor eladtam, a vevő első dolga az volt, hogy felvett vele egy videot és visszahallgatta
A jelenlegi 1020-sal is van akinek nagyon halk a hangszórója, véletlen ebből is a másodikat nyúzom - szintén semmi baj. Lehet csak nekem van ekkora mázlim, hétfőn kiderül hogyan járok a 950-nel
-
válasz
Mooka-Miki #784 üzenetére
Van ott pro és kontra... én nem hiszem, hogy visszhang probléma lenne. Pontosabban azt, hogy az a 950-es hibájából lenne.
De valóban az itthoni, tömeges tapasztalat lesz a mérvadó. -
busman_
tag
Lumia 950 XL-t a T-mobile NEM fogja forgalmazni. Most válaszolt egy hivatols szaki facebookon egy post alá
-
Mooka-Miki
senior tag
Találtam egy ilyet. Kíváncsi leszek az itthoni tapasztalatokra.
-
jeni
félisten
válasz
Plazmacucci #781 üzenetére
Használtan némi garival vannak még az aprón.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci #781 üzenetére
Szép álom.
-
-
Tibi09
tag
Volt valamelyikőtök Mediamarkt-ban? Kirakhatták tapogatásra?
-
apaszka
veterán
válasz
#40993792 #767 üzenetére
OTG támogatás, Wazze kivonulás, rendes fájlkezelő, és nyomtatás ami a lényeg. De holnap még pontosítok. ,930 s van a megjelenés óta. A 808-at váltotta.
Most újíttatta fel s lakásbiztosítás javára....Szolgáltatások terén sok app nem támogatja.
Szokta mondani,faxom tele...n Ez sincs rá!
Aztán jön, átküldöm kinyomtatod?
Mondom itt Pendrive rakd rá,,,, ja azt sem támogatja?
De a fiam még majd mond dolgokat. Hónap szt is megkérdezem neked.
Használja mindkettő rendszert!Én mindig mondom neki,,, veszek egy lumiát!
Erre ő neee mert neked nem lesz jóóó......
.Azt nem mondom meg hol dolgozik.
Szerk.
Offba raktam!
Ez nem ide illő!
Bocsánat -
MatyuS
csendes tag
válasz
Mr Bond 007 #775 üzenetére
Én is a Vodára várok, sajnos lehalt a 1520-am.
-
Boha
tag
Telenor-ra leszek kíváncsi mennyiért árazza be, dokkoló nélküli még olcsóbb lehetne a T-mobile árához képest.
-
jeni
félisten
válasz
Plazmacucci #772 üzenetére
Nagy megtiszteltetésnek veszük ha rendelkezésre bocsájtod amint megvetted.
-
-
Amiens
tag
Akkor meg se merjem kérdezni, hogy mikorra várható a teszt/stream?!
-
junior11
veterán
válasz
Plazmacucci #768 üzenetére
Én már ezen meg sem lepődöm.
-
Ryoo
senior tag
Nem nagyon szoktak ilyesmiket közzétenni, majd azok a hírek fognak jönni a 950-ről, hogy nem úgy fogy, ahogy várták, hamar kivezették a szolgáltató kínálatából, stb...
-
Az új Lumiáról egy sort sem képes írni a Mobilaréna, az persze hír értékű, hogy a meg sem jelent Galaxy A98768733759 mennyi pontot kapott geekbenchen.
-
Pacee87
aktív tag
válasz
Mooka-Miki #763 üzenetére
Igazad lehet, de ez olyan fifty-fifty! Egyre több ember ad és kap pénzt az ünnepek alatt, amit nyilván ünnepek után tud elkölteni, másrészt az elmúlt években nem emlékszem nagyobb horderejű újévi leárazásokra, főleg nem a mobil-IT-elektronikai cikkek terén.
-
apaszka
veterán
válasz
Ágógreen #139 üzenetére
Nem értek egyet veled mindenben!
A nóta 4 nem laggol, jó a kamerája....
Nagyon jó az új verzió amit kiadtak.
A Wazze navi mindent visz, hiszen perce pontos.Viszont tetszik az új 950xl , így lehet az lesz a következő telefonom.
Csak a wp hiányosságai miatt váltam a droid lecserélésében eddig, régen nagy nokia fann voltam.
A fiamnak a céges telefonja lumia , így ismerkedtem vele párszor, és a barátomnak is lumia húzza a zsebét.Megjegyzem sokszor jön hogy oldjak meg dolgokat mert a windows mobil nem tudja...
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok Srácok!
Kérlek erősítsetek, vagy cáfoljatok meg a következőkben:
Tehát a készüléket most dokkolóval együtt 167 000-ért megkapom a Telekomnál elővételben. Lepengetek nekik ez alapján még 15 000Ft, hogy a Telenoros kártyámat (amit egyébként X összegért nanora kell cseréltetnem velük), azaz 182 000Ft-ért lesz egy hivatalos magyar 2 év garis 950-em és egy dokkolóm is hozzá és nem túl valószínű, hogy mondjuk 3 hónap múlva jelentősen kevesebb pénz lenne ugyanez! Csak azért kérdem, mert pl. az Edigitalon 200 000Ft csak a készülék, igaz az dual simes. -
Mr Bond 007
őstag
Srácok! Ha jól értem ez azt jelenti hogy a team viewer continuum ready? KATT
-
Tibi09
tag
"Nyilván ha nincs HDMI csatlakozója a megcélzott kijelzőnek, akkor bukik a dolog mindkét esetben, de azért ehhez nem kell hiperszuper kijelző."
Ezzel kapcsolatosan volt már kérdésem, de akkor nem kaptam választ.
Egy átalakítóval megoldható ez a probléma?
-
junior11
veterán
950 XL bemutató: [link]
-
confuser
senior tag
válasz
#92673536 #739 üzenetére
Vezetékes verzió: dokkolóra kötöd a telefonod (USB Type C), és egy monitort/TV-t (HDMI).
Vezetékmentes verzió: Wireless adaptert rákötöd a TV-re (HDMI), telefonnal pedig csatlakozol a wireless adapterre (Miracast).
Billentyűzet meg egér opcionális, de nyilván kényelmesebb, mint a telefont touchpadként meg billentyűzetként használni, de egyébként úgy is lehetséges. Nyilván ha nincs HDMI csatlakozója a megcélzott kijelzőnek, akkor bukik a dolog mindkét esetben, de azért ehhez nem kell hiperszuper kijelző.
Egy az egyben a modern asztali Word fog megjelenni, mindenestül (ez a lényege az univerzális alkalmazásoknak, hiszen az app maga bitre ugyanaz, csak más kijelzőkön máshogy jelenik meg). Nyilván nem egy Win32 alkalmazás, de azért több mint használható.
-
törölt tag
szia BobTail! engem nagyon meggyőzött a 950 tuti hogy ez lesz a köv. telóm. az akkuidőről mik a tapasztalataid? átlaghasználattal meddig bírja? a win10 hogy műkszik? van röccenés? (bár ilyen hardver alatt nem hinném)
-
törölt tag
pontosan hogyan is működik ez a dolog ? dokkolóra kötöm a telót,monitort,egeret és a billentyűzetet,idáig tiszta sor,na de akkor is megtudom ezt tenni,ha nem egy hiperszuper monitorom van itthon ?
másrészt a Word... mennyire " lebutított " egy PC-s előfizus változathoz képest ? (tabulátor van például ?) -
BobTail
őstag
Természetesen használom
Teljesen jól működik, kedden a Telenor Okostelefon Akadémián két órán át demóztam, nem indult újra a telefon, nem melegedett, egyszerre 4-5 appot folyamatosan futtattam (zenelejátszó, fényképek, böngésző, Word), és simán ment a váltás.
Tartalmazza.
Az univerzális appok pontosan ugyanúgy néznek ki és működnek, mint ahogy a PC-s Windows 10-en, de ez az egész lényege. Tehát ha Edgben megnyitsz egy youtubeot, vagy facebookot, pontosan ugyanazt látom, mintha laptopon nyitnám meg. -
-
Magnum_
nagyúr
BobTail:
Neked van dock is a 950-hez?
-
confuser
senior tag
válasz
zsoltzsolt #728 üzenetére
Majdnem. A lényegét azért megfogtad
Universal Windows Platform
Tehát itt lényegében az uwp nevű platformRA fejlesztett applikációkról van szó. A platform maga pedig a W10 sajátossága, és ez a tényleges fő közös pontja az asztali és a mobil (meg xbox, hololens, iot, stb) operációs rendszernek (a nyilvánvaló megjelenésbeli hasonlóságokon túl).
Neha egyébként én is uwp-nek hívom az univerzális windows alkalmazásokat, de ez így alapvetően helytelen, a fenti okok miatt. De azért szerintem mindenki érti
#730 kali
Mit nem adnék érte... mondjuk 15-öt még talán igen... 167+15=182k háááát, az se kevés. -
Magnum_
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #725 üzenetére
De a legnepszerubb programokat csak fejlesztik w10-re is, nem?
Ez lenne szerintem logikus...Honnan tudom meg, hogy mi lett w10 ala fejlesztve?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #713 üzenetére
ezt nem teljesen értem..
ha pl a Storeban van WP-re írt torrent program, lehet, hogy nem tudja megjeleniteni a telefonról a külső kijelzőn? -
klz80
tag
Hello,
e-mailt kaptam, sms-t nem kertem. Viszont ha belepek, a rendelések fül alatt nincs semmi. Mármint hogy azt írja, hogy nincs aktív rendelésem. Mindegy, majd holnap felhívom őket. Amikor te rendelted volt mar mindkettő szín? Mert nekem csak a feketét ajánlotta fel, lehet nem volt 100%-os a rendelési oldal és nem dolgozta fel.
BobTail-t csak megerősíteni tudom, élőben tényleg nem olyan játéktelefon hatása van, mint a képeken. Pláne ha ráteszem majd a barna bőr hátlapot!
-
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #713 üzenetére
Így van. De a többi fejlesztőtől is elkezdtek csorogni már az univerzális appok. Amúgy én azt hittem, hogy a normál silverlight appokat is lehet majd continuum-mal használni, csak azok nem skálázódnak fel (csak méretileg). Mondhatnánk, hogy ezzel is arra akarják ösztönözni a fejlesztőket, hogy írjanak univerzális appokat, de nem hiszem, hogy a 2-3% mobil piaci részesedés fogja őket erre rávenni, inkább a desktop részesedés miatt csinálják, és mellékesen ha már ott vannak, dobnak össze egy mobil elrendezést is hozzá. Szóval ez inkább olyan Cortana-hozzáállás, vagy rendesen, vagy sehogy ne használják a userek...
-
jeni
félisten
Tmobil-nál dominó csomagban olcsóbb lesz (igaz T függős lesz) mint ha gyári függetlenként venné meg valaki
Ha pedig a T-nél előre kifizetve a szolgáltatói függősség feloldását (20000Ft? vagy 10000Ft?),akkor még így is olcsóbb lehet. -
Burt1793
veterán
A keret tényleg kellemetlen volt fektetett nézetben a 930-on (ha hosszabb ideig úgy tartottam, pl pdf olvasásakor), nekem most egy samu A5-ösöm van, ez unibody fém házas és itt kis tálcákon kell berakni a sim-et és a microsd-t, ez tényleg nem olyan elegáns, de talán így jobban egyben van és jóval vékonyabb is (6,7 mm), ami nagyon kellemes. A 930 nálam nem kopott meg egy év alatt, pedig nem volt rajta tok (fehér volt), a kereten volt pár kisebb sérülés (harapásnyomok
), elég puha anyagból készítették, a mostani mobilomon még nincs ilyen sérülés se, pedig ezt is hozzápattintottam már párszor dolgokhoz. A szépség tényleg relatív, de azért na... messze szebb szerintem a 930 és valószínűleg több embernek tetszik ez, mint a 950. Nem túl sok az alsó káva?
Eddig a fém keretet dicsérték a népek, most, hogy ez már nincs meg, hirtelen rossz lett, mi?Melegedésről annyit, hogy az a 930 hibája volt, nem nagy kunszt, hogy végre nem forrósodik a csúcs Lumia, az soc feljebb került vagy még mindig ott van jobb alul, ahol az ember fogja a kicsikét?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #706 üzenetére
Ezt nem ertem. Ami a telefonon fut app, azt nem tolja ki a dock a kulso kepernyore?
-
Engem pl kifejezetten irritál az utóbbi évek üveg/fém hypeja... Ahány telefont fogdostam eddig, mind szar volt ergonómiailag. Hideg, éles, szögletes, karcolódik stb. Én örülök neki, hogy legalább a microsoft nem ugrott rá erre a vonatra.
Az első ilyen példa még anno a Z2 volt, amit a Note3 telefonommal hasonlítottam össze. Olyan érzés volt, mintha nehezebb lenne a Z2, holott a mérlegen pár grammal még kevesebb is volt. Egyszerűen az üveg, és a szögletessége miatt baromi szar volt a fogása. Egy időben az S6 edge+ra voltam ráindulva, de miután megtapogattam, azt is el kellett vetnem, mert idegesítően éles a széle a lekerekített kijelző miatt, egyszerűen rossz a fogása, ráadásul a hátuljából a kamera nagyon ocsmányul kitüremkedik a sík üveg miatt. Ez egyébként a másik vesszőparipám, hogy 2015-ben miért kell 10-ből 9 telefonon kitüremkedni a kamerának... nem igaz hogy ezt nem lehet megoldani. És ez sajnos igaz a 950-ekre is. Bár itt abban reménykedek, hogy egy jó bőrös hátlappal ez is síkba hozható. -
BobTail
őstag
válasz
Burt1793 #708 üzenetére
Vékonyabb, könnyebb, nem vágja a széle a kezem... 930-on is ilyen a hátlap, csak fémkerettel, ami nekem már eléggé ütött-kopott volt, úgyhogy több szempontból is örülök, hogy nem fém a keret (nem melegszik, nem árnyékol, ha sérül könnyen cserélhető, SIM-kártyákat + memóriakártyát nem kis fiókokban kell betolni, hanem a ház alatt meg lehet oldani...)
A szépség relatív, de nem egy embertől hallottam az elmúlt rendezvények során, hogy "basszus ez nem is olyan ronda, mint gondoltam, sőt!"
-
BobTail
őstag
válasz
Plazmacucci #705 üzenetére
Személyesen is próbáltad/fogtad már?
-
Mr Bond 007
őstag
Azokra teljesen jól használható. Ami gond felmerült vele az az hogy alig van program ami kihasználja a continuumot.
Plazmacucci: Aki megvesz egy ilyen értékű telefont, nem a hátlap csere fogja földhöz vágni, bár tény hogy ebben az ársávban ez valóban csúfos. Persze csak ha tényleg így van.
-
válasz
Mr Bond 007 #702 üzenetére
Tessék mindenki láthatja hogy ugyan az a tákolmány van rajta ami insideren keresztül lejön. Appok nem frissülnek. .. csávó sincs a helyzet magaslatán. Sajnos a telefon kb a 630 anyaghasználatával bír. Kopogós szagos műanyag hátlap.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #702 üzenetére
Koszi
Alap dolgokra (office, net, levelezes) kivancsi leszek, hogy mennyire lesz hasznalhato.
-
Mr Bond 007
őstag
Sok füllel már akad, meg 1-2 keményebb oldal meg reccenti, egyébként használható a tesztek szerint.
Más:
Ha valakit érdekel: Usák unboxing and hands on lumia 950 -
Magnum_
nagyúr
Ha egy 950et dock-al rakotok monitorra es billentyuzetre, egerre, az office alkalmazasokon tul pl a bongeszo mennyire lehet hasznalhato?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest