Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
Én se értem mai napig hogy otg , meg usb c miért maradt le.
Filléres dolgok lettek volna ezek. Cserébe kelendőbb lenne a telefon , és modernebb . -
SzaboZE
addikt
Bírja is, de nem úgy mint egy céleszköz. Mint ahogy egy kamera is jobb a beépítettnél, mint ahogy egy külső hangszóró is jobb a beépítettnél, stb stb. Tudomásul kell venni, hogy sokmindent tud a telefon, de nem úgy mint a céleszközök külön-külön. Nekem az összes androidos telefonon eddig feladta 1 óra után a napon terhelve. Nem is csoda, milyen hűtés van ezekben?
A töltést mind lelőtte. Érdekes az autós navigáció nem
Mert abban nem 68ghz-es 45 magos cpu van mali993-al és elég neki a hűtés. A telefont szellőzőrács elé kell tenni, úgy jobban kibírja. -
Sonja
nagyúr
válasz
üzenetére
Ilyen esetre kell venni pl. egy ilyen kábelt.
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az összes többi telónál ami eddig a kezemben volt csak bedugtam és kész. Ennél előbb fel-le billegetnem kell, hogy a közepébe bele találjon az a kis nyelvecske, után majdnem vízszintesen megnyomni. Sajnos a lapos résznél nem vezeti meg, sokkal szélesebb mint a dugó, ráadásul nincs 100%-osan közepén a ház nyíláshoz képest, így egy picit felbillentve tudom csak belepasszintani. Az nem vigasztal, hogy ez egyedi hiba, majd óvatosan bánok vele.
Egyébként fura, hogy fejtetőn van a dugasz, Eddig csak egy mai szemmel már aprócska Alcatelen láttam ilyent. -
nickedez89
senior tag
Persze, nem is gondoltam, hogy sz*r! De jelen esetben, mivel a kamera fontosabb a többi előnynél és még 32.000Ft-al olcsóbban is tudok hozzájutni, így lehet, hogy jobban megéri a régebbi modell.
Persze a P9L meg értéktartóbb, már csak az ujjlenyomat-olvasó, a jobb soc és a nagyobb akku miatt is.
-
gianone
őstag
-
ORCA58
addikt
válasz
SzaboZE
üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz. Ami funkciót bele tesznek annak illik is működni, hosszú távon is. Az a lényeg. hogy ne kelljen 5-6 kütyüt cipelni, hanem egy elvégezze az összes feladatot. Ami nem bírja, az nem jó. Ha úgy tervezték, hogy tudják, nem bírja, akkor attól a gyártótól nem szabad semmit venni, mert becsapja a vásárlóit.
A G6-osnak soha sem jelentett gondot, hogy órákon át ment a navi és közben zenét szolgáltatott.B********
Nekem nem lötyög. Éppen ellenkezőleg. Félve dugom rá, mert nehezen kap bele a közepe, és igen csak erősen meg kell nyomni, hogy belecsusszanjon.ANDROID???
Gyakran látom én is. A legnagyobb szolgáltató, ebben is ki tud tűnni a többi közül. Egyébként egyszer egy akcióról csúsztam le hasonló miatt. Habár az még a régi, de ugyan ilyen rossz rendszerrel volt. Az ügyintézők előtt viszont le a kalappal, mert ezt telefonon másnap jeleztem, és ott helyben rögzítette nekem a kedvezményes rendelést, és meg is kaptam azon az áron a kiszemelt eszközt.nickedez89
Úgy érzem ez a kamera dolog már túl van lihegve. Nekem például megfelel. Tény, hogy nincs 4160 X 3120 -as 2-3 méteres monitorom, így kénytelen vagyok csak Full HD-ban nézni max 40"-on, vagy esetleg egy papírképen, ami szintén elég kicsi.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy nincs jobb, de a Sz@...-tól szerintem messze van. -
SzaboZE
addikt
válasz
nickedez89
üzenetére
A kamerára eddig mindenki azt mondta, hogy a p8L-nél rosszabb. Van aki azt mondta, hogy csak szoftver kérdése lenne mint ahogy a giroszkóp engedélyezése is. Nem tudom milyen felhasználásra kellene, nekem a kamerája hétköznapi célokra teljesen megfelel. A P8L-ra szerintem már le fognak állni lassan a frissítéssel, ez a P9L-re dönti a mérleget a nagyobb üzemidővel és az FHD-val együtt. Neked kell eldönteni mi éri meg jobban
Ha csak a kamera a fő szempont akkor lehet a P8L a nyerőbb. -
nickedez89
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a tesztben leírt kamera problémák lettek-e esetleg javítva?
Illetve van-e valakinek tapasztalata, hogy a P8 Lite -hoz képest milyen képeket csinál a telefon? Mert a tesztelő ugyanaz volt és a P8L kameráját eléggé dicsérte, a P9L-ét viszont nem igazán!?
Fateromnak venném valamelyik telót a kettő közül és neki az ujjlenyomat-olvasó nem igazán kell meg FHD felbontás sem, viszont fotózgatni nagyon szeret tehát az fontos lenne a választásban!
-
robinK
csendes tag
Bocs srácok de muszáj valahogy elmentsem ezt a topikot a jobb sávba. Eddig meg vagyok elégedve a mobil teljesítményével úgy általában és egyenlőre nincs kérdezni valóm, én az LN31-es verziójú modelt használom.

-
Narancs
őstag
Sziasztok! Hogy lehet beállítani, hogy a névjegyzékben csak a telefonszámmal rendelkező kapcsolatok jelenjenek meg? Sehol nem találok ilyen opciót.
-
törölt tag
válasz
B********
üzenetére
Szintén, de gyanítom ez szándékosan ilyen. HA szorul, akkor jobban ki lehet járatni a csatlakozót. Ami viszont drágább és körülményesebb buli, mert leszakadhat az alaplapról.
Szerk.:
A kábel megtörésére figyeljetek, mert mostanában szinte mindegyik márkánál gondok vannak. Mint anno az iPhone -nál is, hogy a telefon felöli oldalon a csatlakozó előtt a szigetelés felszakad. Érdemes úgy tölteni, hogy ne törjön, feszüljön. -
B********
aktív tag
Sziasztok! A gyári usb kábelt használom a telefonhoz, tökéletes a töltés, a PC csatlakoztatás, szóval minden jól működik, de egy valami mégis zavar, mégpedig, hogy a készülékbe dugva a végét van egy ici-pici lötyögése a csatlakozóba. Stabilan bent van, passzentosan megy a helyére, de ha már bent van, mégis mocorog kicsit a helyén. Nektek is ilyen?
-
Roxbury
őstag
Sziasztok. Ha az Fb Messengert kiveszem a vedett alkalmazasok kozul, akkor ugyanugy megkapom azonnal az uzeneteket, meg kint hagyja a chat fejeket a kepernyo lezarasa utan?
-
törölt tag
Sziasztok. Van itthon egy P9 Lite, és bármilyen hívásnál a hívó fél ismertlenként jelenik meg. Ezt hogy orvosolható? Kereső és összefoglaló sajnos nem hozott eredményt. A teló T függő. Előre is köszönöm a segítséget.
-
ORCA58
addikt
Honnan lehet tudni, hogy éppen melyik alkalmazás fut? Azt a menüpontot nem találom, pedig eddig minden általam ismert androidos készülékben benne volt. Én vagyok béna?

Az alkalmazásváltó nem biztos, hogy a futó alkalmazásokat tartalmazza, ezt a kikapcsolás és bekapcsolás után lehet érzékelni.
Pl. a Messenger fut leállításkor, újra indításkor is benne van az alkalmazásválóban (nagyon helyes), de ha rákattintok érezhető, hogy akkor tölt be. Legalábbis ekkor lassabban indul. -
ORCA58
addikt
Mi lehet az oka, hogy van akinél megy az Asphalt 8 és van akinél nem? Youtube-on is van aki feltette, a videót ahogy játszik vele, a kommentben van akinek nem megy.
A G6-on is volt, hogy ment, máskor meg nem.
Most csak arra tudok gondolni, hogy ha az alapértelmezett memória az SD akkor nem megy. Még nem próbáltam meg átállítani belsőre.
Ebben meg tudnátok erősíteni? -
törölt tag
Dualosítás:
Mint az a fentiekből már kiderült, szolgáltatónál szintén hardveresen dual SIM készülékeket árulnak, csak egy szoftveres trükkel le van korlátozva a 2. slot SIM olvasása.
Egy kevésbé fontos különbség marad. Dual SIM mobilok esetében a forgalomba hozáshoz 2 IMEI szám tartozik. Mivel a single verzió alapjáraton csak egy SIM -et olvas, így dualosítás után is csak 1 IMEI száma lesz a készüléknek. Erre leginkább használt készülék vásárlásánál érdemes figyelni. Amennyiben dual SIM -es P9 Lite készüléket vásárolsz, és csak 1 IMEI szám tartozik hozzá, akkor az utólag lett módosítva. Mivel garanciáztatáskor a gyári állapotra szükséges visszaállítani a készüléket, így a lenti művelettel mindenképp számolnod kell.
A dualosítás menete BL nyitással, illetve visszaállítással ITT olvasható. Amennyiben valami nem világos, inkább kérdezz a telefon topikjában. Jobb kérdezni, mint téglázni.
Fontos! A művelet megkezdése előtt mindenképp csinálj TWRP mentés, amiben az oeminfo.img is benne van, mert ez szükséges a visszaállításhoz.
-
molnare
csendes tag
Üdv!
Van valakinek ötlete arra, hogyan lehet a háttérben futtatni az endomondo-t?
A akkumulátor kezelőben a védett alkalmazások közé tettem, de így is csak 30~120 perc a futásideje. -
dokee78
félisten
Amiket linkeltetek képek,nekem nincs vele gondom.
Nem lehet,hogy páran túl sokat vártok?
Mondjuk az is lehet,hogy nekem alacsonyak az elvárásaim.
Vagy nem nagyítok bele,hogy keressem a hibákat.Nekem még mindig ő a kiszemeltem.
Nem látok más alternatívát.Persze majd,ha jönnek a jó akciók év végén a Telekomnál és 100-120 ezres telókat ideadják 80-ért akkor még változhat.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
Akkor volt dolga az életmentő gépnek???
-
törölt tag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Nem sikerül nekem sem éles képeket lőni vele, pedig már a JPEG tömörítést is átírtam 100-ra. Én már arra is gondoltam hogy a lencse gané...
-
Just_Reboot
addikt
Kamerával lehet valamit kezdeni? Mert olyan képeket csinál mintha valami festmény lenne.
-
Milestone2
nagyúr
Köszönöm porterocka és bubus66 folyamatos munkáját!
Végre a r.g.Telekom által egykártyássá butított P9Lite újra születéskori Dual SIM állapotába került, ahogy az eredetileg ki lett találva, ahogy a "Hüwei" eredetileg megervezte. Köszönöm a leírást. Habár párszor szívinfarktust kaptam, de végül sikerült.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Thankyousomuch! -
batai15
félisten
troll off / de p9 árában mondjuk nem p9-et vennék hanem one plust magamnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Maxtreme
addikt
válasz
jegenye77
üzenetére
Basszus én is erősen gondolkozok egy P9-en, de nem tudom ér e annyit amennyivel többe kerül...
Hál isten még a tartom magam...
A kamerát nem használom napszerűen, egyedül a multitask az ami jó lenne ha kicsit normálisabban működne. De ez nem ér +60-70k-t nekem úgy érzem.
Ettől függetlenül használ egészséggel, remek készülék.

Viszont arra készülj hogy az is egy örökkévalóság míg feltöltődik

kattEnnyit jelen esetben a 2A-s töltőkről egyébként

-
Maxtreme
addikt
Srácok azt a funkciót amivel le lehet zárni az alkalmazásokat (az ujjlenyomat-olvasóval) hol találom pontosan?

Bizti én vagyok vaksi, de már jó pár perce keresem és nem találom. -
batai15
félisten
Nekem kicsit jobban bejön külsőre a honor 7lite ,de szvsz nem jártam volna jobban mint a lite-al.
-
törölt tag
válasz
spider80
üzenetére
Nálam volt Honor 7 Lite is, igaz nagyon rövid ideig, napokban mérhető. Én a külső hangszórót egyáltalán nem használom, egy telefonnál sem. Viszont ha valaki így hangosít ki, vagy használja tartalomfogyasztásra, akkor fontos tényező.
NFC -t az emberek töredéke használja, tehát ez sem lehet lényeges. Fizetésre mondjuk jó opció. Én rendszeresen használok NFC -t, mert sokat szoktam menni, így tudok automata funkciókat kapcsolni a tag -ekhez, tehát nem kell helyszínhez vagy mobilnethez kötnöm. Mellesleg a fogyasztása is jóval kisebb az NFC -nek.
Külső meg ízlés kérdése. Szerintem minőségibb, de a méret- és súlykülönbség annyira nem feltűnő.
Szoftveres támogatása viszont szerintem több lesz a P9 Lite -nak.
-
spider80
őstag
válasz
andrás47
üzenetére
Egyetértek a többiekkel: Én Honor 7 lite-ot vettem,de csak az árkülönbség miatt. Fontos szempont volt a minél olcsóbb ár. És az bizony 15 ezer volt. Nekem is jobban tetszik a P9 lite, de a honorral sincs gond szerintem. A külső hangszóró tényleg gagyi,de fülhallgatóval szerintem egész jó. +honorban nincs nfc, nem tudom ez szempont e. Másban kb megegyeznek.
-
törölt tag
válasz
andrás47
üzenetére
Pl. ennek kisebb a mérete és a súlya, meg szerintem minőségibb a kialakítás, felhasznált anyagok. Illetve ebben jobb hangchip van.
borbas666:
Nyugodtan felteheted, Huawei -nél nem jellemző, nagyon ritkán fordul elő. HA lesz nem ajánlott ROM, az bele fog kerülni az összefoglalóba. -
borbas666
aktív tag
Üdv.
Most vettünk egy ilyet az asszonynak, és szoftverfrissítést ajánl fel.
B120-as verzió van rajta, és B130-ra akarja frissíteni.
Merjem felrakni, vagy inkább hagyjam? Más telefonoknál a frissítés sokszor inkább ártott mint javított volna.... -
andrás47
senior tag
Üdv!
Állitólag a Honor7 Lite, szinte ugyanaz, mint a P9 Lite, talán a külcsiny más, de mégis sokan a drágább kb 15k P9 Lite-t válasszatok, most elöttem is ez a dilemma, meyiket válasszam, logika szerint, ha ugyanaz az olcsóbbat, segitenetek, miért ig döntöttetek, esetleg volt mar vaakinek mindkettő, és leírná a különbségeket ?
Köszönöm. -
jegenye77
addikt
Elköszönök a P9 lite topikosoktól. Holnap reggel érkezik a P9.
Köszönöm a sok segítséget mindenkinek. Külön köszönet bubus-nak és porterocka-nak.
-
KDavid17
aktív tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
És a p9 lite kamerája milyen? Illetve az üzemidejük(H7-nek és a p9 lite-nak)? -
ANDROID???
addikt
válasz
KDavid17
üzenetére
Egyikkel sem nyúlsz nagyon mellé. A H7 független dual......
Arra figyelj, hogy a H7 vastagabb és a kamera hátul elég jelentősen kitüremkedik (emiatt örülök, hogy én nem a H7-et választottam, H8-nál nem lenne kérdés
)..
A H7-ben több a RAM, bár eddig annak hogy "csak" 2GB van a P9L-ben nem vettem észre hátrányát.
Mindenképp tapizd meg mindkettőt és amelyik jobban elnyeri a tetszésedet
-
KDavid17
aktív tag
sziasztok!
szerintetek p9 lite-t vagy honor 7-t vegyem? vagy esetleg a5(2016)? A honorból jelenleg csak fehér van a telekomnál
-
313313
addikt
-
-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére

-
bubus66
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
Szuper volt a lementés még egyszer nagyon szépen köszönöm..

-
törölt tag
Talán év végén, de nincs még frissítési menetrend. Új EMUI nagyon más lesz, mint az eddigi. Talán 2.3 és 3.0 között volt ekkora váltás.
Mivel nincs még béta ROM sem, így nem tudni, hogy mennyire változik az akkuidő vagy a rendszer sebesség. Annyi biztos, hogy a Doze már normálisan fog működni az új droidon.
-
törölt tag
válasz
bubus66
üzenetére
Saját felelősség. Illetve tesztelt módszer. Szerintem nincs vele gond, mert akár egy átpartíconálással vagy rossz jogosultság kiadásával is meg lehet fektetni a készüléket.
Szerk.:
Erről jut eszembe, majd a torzításmentes hangerőkorlátozás kikapcsolására is rá lehetne lesni. -
MeSKA
aktív tag
Bekerült a családba egy ilyen telefon! Az első benyomás nagyon pozitív, de van nehány kérdésem! A kamera fejlődött valamit a Mobilarénás teszthez képest? Meg fog jelenni rá az új Android?
-
bubus66
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm Milestone2 áldozat kész munkáját aki nem sajnálta az idét és az energiáját és le mentette nekem az oeminfo.img fájlt a VNS-L21C432B131. Amit én nem tettem meg és ezért kellett meg kérnem másokat.
Amivel vissza lehet állni a dualról singlere
Köszönöm mester még egyszer...

A Másik kettő felajánlkozó usernek is köszönöm szépen de így már sikeres
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos autók - motorok
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Eredeti játékok OFF topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 17 Pro 512GB & 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy inkább tehették volna már rá az usb c-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Az ujlenyomatolvasó baromi gyors.

![[link] [link]](https://abload.de/img/screenshot_2016-09-09aopho.png)