Hirdetés

Huawei P9 lite - megörökölt formaterv

A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei-nél méltán lehetnek büszkék a tavalyi évre, meg nyilván a korábbi időszakra is, amely megalapozta a sikert. 2015-ben ugyanis több mint százmillió készüléket szállítottak le, ami óriási szám, és főleg figyelemre méltó annak fényében, hogy idén először az Apple csökkeni iPhone eladásokról volt kénytelen beszámolni. A kínai gyártó az idei évet is meglehetősen erősen kezdte, az első három hónapjában már 28 millió eladott termékkel számolhattak, így 8,3 százalékra hizlalták a piaci részedésüket. A Huawei-nek az önbizalmával sincs gond, kezd alábbhagyni a Samsung és az Apple közötti szabadalmi háború, erre a dél-koreaiak megkapták a nyakukba a kínai vállalatot, akik újabb frontot nyitottak, méghozzá a 4G/LTE-hez kapcsolódó szabadalmak jogosulatlan felhasználása miatt.

Szerencsére nem mininek nevezték, mert azért kézbe véve nem apró készülék
Szerencsére nem mininek nevezték, mert azért kézbe véve nem apró készülék [+]

A Huawei rengeteget költ marketingre, illetve kutatásra és fejlesztésre, a készülékeiket pedig rendre minőségi külsőbe csomagolják, a termékportfóliójukban számos fém burkolattal rendelkező mobil található. Az idei évet a Mate 8 ismételt bemutatásával kezdték, ám ennél is nagyobb dobás volt a Leica támogatásával készített, dupla kamerás P9, illetve a nyomásérzékelős kijelzővel szerelt P9 Plus. Tesztalanyunk, a P9 lite inkább a középkategóriát célozza, raktak a hátuljára ujjlenyomat-olvasót, megörökölte testvére formatervét, több fontos képességben erősödött elődjéhez képest, ám vannak gyengeségei is.

Kezdünk teljesen átállni a nanoSIM-re, a microSD melett a P9 lite is kisméretű kártyákat fogad
Kezdünk teljesen átállni a nanoSIM-re, a microSD melett a P9 lite is kisméretű kártyákat fogad [+]

A dobozzal egyáltalán nem akartak feltűnést kelteni, egy fehér kartoncsomagolás, aminek tetején a telefon megnevezése szerepel. A tartalom sem átlagon felüli, ám legalább stílusosan tálalták a telefon alá helyezett tartozékokat: kapunk egy microUSB kábelt, egy 1 amperes töltőfejet, egy használati útmutatót, egy SIM-tűt, valamint egy earbud kialakítású headsetet. A készülék fekete, fehér és arany színekben vásárolható meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Huawei Y5 - nem nézőpont kérdése

    A kínaiak alsó kategóriás mobilja az árcímkével próbálná feledtetni a kicsit már idejétmúlt kijelzőt és teljesítményt, ám ezt sajnos a konkurensek tudatában egyáltalán nem tudja teljesíteni.

  • Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

    A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.

Hirdetés