Hirdetés
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Elnézést az újabb két kérdésért:
Vennék egy kijelzővédő fóliát (XProtector Matte), a felhelyezés előtt le kell-e szedni a gyárilag feltett fóliát?
Oldalra nyíló - flipesnek írt - tokot néztem ki. Ez kinyitáskor bekapcsolja a zárképernyőt? Van ilyen beállítás?
Köszönöm
GSPLR köszi a választ.
Soma01 A Hicare Kézikönyvben olvastam valamilyen Zseb Funkcióról, amikor fokozatosan erősödik a csörgés és a rezgés erőssége.
-
Soma01
veterán
Az mitől lehet, hogy ha csörög a telefon és a flip-es tokban van, akkor max hangerőn megy csengőhang? Ha a flip nyitva van a beállított hangerőn csörög a telefon. Ha a flip csukva, akkor maxon ill. arra kapcsol ha csörgés közben lecsukom a flip-et.
De most meg úgy néz ki, hogy már mindig maxon megy a hang, pedig a hangerő csúszka a minimum felett van egyel. De van hogy halkan kezdi, de pár másodperc és felmegy max hangerőre. -
sepyi
aktív tag
Porterocka: itt az xda: [link] Mindig relocked lesz. Tehát megkövetem magam. Nem tudom honnan vette a srác amit írt. Bocsi nem rakja be rendesenhttp://forum.xda-developers.com/p9/how-to/guide-unlock-bootloader-twrp-root-t3405701/page5
-
GSPLR
senior tag
Üdv!
Valaki használja már a telefonján a Nillkin H+Pro Tempered Glass-t? Mi berendeltünk egyet, viszont kíváncsi lennék, hogy mennyire fedi a készüléket. Előre is pacsi!
(#1389) OldMike
Állítható, hogy mire szeretnéd használni.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Amennyiben beazonosítok ujjlenyomatot, az egyből azt jelenti hogy onnan már csak azzal (vagy a kóddal) lehet kinyitni a telefont? Egyelőre nem szeretnék ilyen feloldást használni, viszont jó lenne ha a hívást az ujjlenyomat olvasóval tudnám felvenni. Csak erre használnám az ujjlenyomat olvasót.
-
xeo98
csendes tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki bluetooth-os ELM327-tel a Torque, illetve Forscan progikat? Szeretném diagnosztikára használni, de úgy hallottam, hogy a Kirin procival nem minden program kompatibilis a Playen...
-
sepyi
aktív tag
válasz
batai15
üzenetére
Hogy hülyeség vagy nem azt eldönti az utókor. Tény ha a belső sd van kijelölve akkor látja a kártyát, de nem telepít rá csak másolni tudsz oda. Ha az sd a telepítési hely akkor nem látja a belső tárhelyet de minden az sd re települ. Nota bene az sd a belső tárbely. Nálam mondom és nekem ez így tökéletes. Ugyanis nálam egy FR nem gond minden mondom minden a kártyán van.[link] -
batai15
félisten
Mint írtam nekem látja a belső tárhelyet , ha sd a default akkor is.
Szerintem nálatok valami gond lehet.
Amúgy is amit írsz hülyeség , mert ennyi erővel a rendszer se menne mert nem letezik a meghajtó .
Meg amúgy is akkor az a 10 giga semmibe menne el.
A telefon sdre valtaskor titkositasrol ír ami nem ugyanaz amit te írsz -
sepyi
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
De csinál az sd re. Meg kell nézni a kamera beállításokat. Ilyenkor automatikusan át kellene állni a telepítési helynek de ki tudja. Ugyanis ha a kamera belső tárhelyen van, akkor nem tud hova menteni, mert számára nem létezik a meghajtó. Legalábbis nálam így van, de én eleve így indítottam a telefont. Nem került semmi a belső tárhelyre.
-
batai15
félisten
-
sepyi
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Lehet h. rosszul értelmezem a dolgot, de úgy tűnik ezen a telefonon. hogy ha az sd kártyát jelölöd ki telepítési helynek, akkor azt csatolja fel belső tárhelyként. Én konkrétan nem látom a belső tárhelyet egyetlen filekezelővel sem. Csak a system mappákat, de a tárhelyet nem. És ez így van jól.
-
OldMike
őstag
Köszönöm (batai15-nek is). Akkor ha jól értem ez a fentről lehúzást helyettesíti.
Még egy félig off kérdés. Új SIM kártyát kaptam a Telekomtól, mert a régi mérete nem volt jó. Jött üzenet a T-től, hogy telepítenének valamit a telefonomra, és ehhez kapcsoljam be az automatikus SMS küldés funkciót. Jó ez nekem, és ha kellene akkor hol kell ezt megcsinálni?
-
ZBO
tag
Szevasztok!
Érdekelne, hogy lehet beállítani, hogy 16:9 arányú képeket csináljon a hátlapi kamera? Most 4:3-asat csinál.
Köszi! -
OldMike
őstag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Lehet hogy buta kérdés, de alul a negyedik gomb mi, és hogyan került oda?
-
jézusom
addikt
mágneses töltőt próbált valaki?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen a topikhoz vágó kérdés, de nem találtam konkrétan ilyen vagy hasonló témájú topikot.
USB-microUSB kábelt és asztali töltőt illetően van ajánlott, korrekt márka amiből érdemes választani?
-
batai15
félisten
válasz
ANDROID???
üzenetére
ez nem rossz , nekem 5 óra a max ,de az se rossz.
mióta teljesítmény módba van, mintha kevésbé merülne. -
kovacscsi
tag
A szelfinél a vakut hogy lehet bekapcsolni? Hogyan lehet esetleg este vagy kevesebb fénynél szebb képet csinálni esetleg valami app nem lenne? Köszönöm

-
jegenye77
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Kamera menüjébe be van állítva az sd?
Amúgy nekem is volt, hogy nem mentette el a képeket. 3 fotó egymás után elveszett.
Csináltam egy újraindítást és akkor se javult a helyzet. Aztán annyi volt, hogy a vakut kikapcsoltam és utána mentette a fotókat. Fogalmam sincs mi köze hozzá de utána működött. -
jézusom
addikt
válasz
batai15
üzenetére
Megoldódott!
Szerintem mehetne 1.hsz-be nyugodtan. Van ilyen ilyen opció, ami át volt állítva.
Beállítások/speciális beállítások/memória és tárhely/tárolóhely beállításai/alapértelmezett hely
Itt csak az a szopás, hogy nem tudom mire vonatkozik, mert mondjuk a widgetes appokat jó lenne belsőre telepíteni, meg ahol fontos a gyorsaság, meg amúgy is azért van pár giga belsőn, ki kellene használni...
De mindegy most így működik, előző kábeles problémámnál átálítottam pár dolgot

-
bubus66
nagyúr
Szia de annak akkor mi értelme van, hogy fent marad a TWRP (akkor már inkább a relocked legyen) ha valami oknál foga vissza kell vinni nyitott bootloaderrel úgy. Szerintem, meg twrp-vel Zárt BL-nem megy vissza a mentés. (De ez csak az én véleményem). És még akkor sincs gyári állapotod, csak egy "Phone locked" felirtod a BL-nél, de ettől meg nem lesz stock recovery és garancia sem.
Persze ha ez annyira működő lenne akkor linkelte volna az XDA-s linket..
Mondjuk engem a dualosítás érdekelne jobban..
Igen sajnos a TWRP elég nagy gubancot okozott sokaknál a P8 Lite topickba
-
batai15
félisten
-
sepyi
aktív tag
válasz
üzenetére
Most értem haza. Megpróbálom összefoglalni. A topik elején világos, hogy kérni kell kódot a bootloader nyitáshoz. u.a. mint amit bubus66 is leírt. Aztán alatta vannak a linkek a TWRP letöltéshez, az SU zip és a minimal Adb linkjei. De a root annyira nem is érdekes, mert úgyis lesz rá valami egyszerűbb megoldás. Gondolom nem akar senki kockáztatni, mert ahogy a p8 lite topikot figyeltem a TWRP okozott galibát. A lényeg h. a felhasználó azt állította, hogy a TWRP által csinált mentést visszarakta és zárta a bootloadart. Mindezt múlt időben. Erre jött a kérdés, hogy frissíthető lesz-e a telefon. Arról nincs szó, h a gyári reco hogy kerül vissza.Ezek után hivatkozott az XDA-ra. Ennyi a történet.
jézusom: telepítési helynek az SD van kijelölve?
-
jézusom
addikt
Gyerekek! Most komolyan, mindenkinek jól menti a fotókat a Telefon?

Direkt drága gyors kártyát vettem, erre b@szik elmenteni a képeket. Amúgy meg látom a kártyát, telepítettem róla stb... -
szami777
addikt
válasz
batai15
üzenetére
2 fele is. Az egyik google playben a vcmi ahol a regi verziót tolhatod. A masik pedig a tavaly ubisoft altal kiadott heroes3hd. Az elso a huaweiemen nem mukodott, lehet en benaztam valamit, eleg bonya a telepites, a masodik pedig google playen nem jelenik meg , mert nem tablet a p9lite, de máshonnan megvan es az prímán megy.
-
szami777
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Nálam a lego lord of the rings járt hasonlóan.
Első pálya szürke helyett fekete a táj (valami textúra hiba), nem tudtam így merre kellene menjek, töröltem.
Viszont amiket eddig próbáltam, azok mind szépen elfutnak. (Heroes 3hd, fifa16, gta3, ja és tekken 6-ot találtam, az viszi eddig a prímet, parádés.
) -
bubus66
nagyúr
válasz
balazska92
üzenetére
Telefon kagyló ikon/ jobb oldalt alul a 3 vízszintes vonal/Beállítások/További beállítások/Hívóazonosító
-
balazska92
senior tag
Srácok valaki segítsen már, hol kell beállítani, hogy hívásnál megjelenítse a számom? Egyszerűen sehol se találom

-
szlobee
csendes tag
Nem tudja valaki miért melegszik (GPS, kamera, hosszab chat használat közben)?
HiSilicon Kirin 650 miatt van? Mi a baj a kamerával? Hibátlan! Idol 4 ugyan olyan kalap szar lesz mind az eddigi telefonjaik, nézz át a fórum topicra! -
jézusom
addikt
válasz
batai15
üzenetére
Ez a blitzwolf kajakra 2 oldalas?

Az én tempered glassom elég kicsi lett, mindkét oldalt legalább 5mm-el vékonyabb, vigyázni kell.
Kérdés: miért lehet az, hogy nem menti el a fotókat a gép? Tök jó fotókat csináltam, meg akartam nézni és nem találtam, egyszerűen enm mentette el!

Új kártyát tettem bele, lehet az a baj? (32GB MICROSDHC KINGSTON U3 90R/80W)
Amúgy én FTP szervert használok telón, elég egyszerű

-
törölt tag
Hu, ez egy kicsit darabos lett a végére.

Majd megnézem XDA -n. A gond az, amit feljebb is írtam. Recovery -t flashelni nehéz lesz zárt BL -nél. Meg a gyári ROM -ok nem zárnak BL -t.
Olyat is 2 éve láttam utoljára Huawei -nél, hogy nyitja egy ROM. Még anno P7 -nél. TWRP pedig szerintem továbbra is blokkolja az updatert.
-
sepyi
aktív tag
-
Orgi
addikt
válasz
OldMike
üzenetére
Szerintem ez jó lett volna, de nem a telefonra kellett volna mentened, hanem volt ott olyan is, hogy a gmail fiókodba mentse, azt kellett volna... persze így is meglesznek a telódon, viszont ha megint készüléket váltasz, akkor megint nincsenek meg. Én a helyedben újra rámennék arra az elmentett vcf-re, menteném most gmailba és a telót meg úg yállítanám be, hogy a gmailos névjegyeket mutassa...
Régóta nem Androidos telóm van, de még annó én egyszer megcsináltam rendesen a Gmail címjegyzékem és azóta is gyönyörűen működik, készülék váltásnál simán leszinkronizálja az újra a névjegyeket... -
OldMike
őstag
Köszönöm, közben megoldottam, de eléggé fapadosan. Egy másik kütyüből betettem egy SD kártyát az LG-be, és rávarázsoltam a névjegyeket vcf fájlként. Aztán ezt a kártyát áttettem a Huawei-be, rámentem a fájla, felkínálta hogy mentsem a telefonra. Így már megjelentek a telefonszámok, persze a rengeteg e-mail cím között. Ezután - egyenként - kitöröltem az e-mail címeket, és maradt a telefonos névjegyzék (hozta a korábban hozzárendelt képeket is). A szinkronizálásnál kikapcsoltam a Címtár szinkronizálását.
Viszont az még nem jött össze, hogy a telefonban lévő névjegyekhez alapértelmezetten egy saját zenét rendeljek hozzá. Egyenként persze lehet, de az nem kicsit macerás. Olyan funkciót láttam, hogy a SIM1-hez és a SIM2-höz is lehet - akár külön is - zenét hozzárendelni alapértelmezetten.
batai15 #1307
Feltettem az Időképet, ez úgy tűnik hogy megtalálta a helyemet. Ebből ki lehetne tenni az alap időjáráshoz hasonló jelzést a főképernyőre? Próbáltam keresni a beállításokban, de nem jött össze. Igaz az alapot még nem tüntettem el onnan.
-
törölt tag
Múltkor néztem, de még nem került bele a DC -be.
Ezt ha megtalálod linkeld már be. Kicsit nehezen tudom elképzelni, mert a gyári recovery -t is vissza kellene állítani. HA menne is relock helyett a lock, onnantól kezdve nincs flash. Mentést meg TWRP -ből lehet csinálni. Ezért nem értem.
Amúgy nagyobb méretű ROM is visszaállítja a ROOT -ot (nyomtalanul) és a rendszer szintű módosítások 99% -át, kivéve a BL -t.
-
sepyi
aktív tag
válasz
üzenetére
Jut eszembe. A múltkor írtad, h utána nézel vissza lehet-e zárni a bootloadert? Nos olyan információt olvastam, h van rá root metódus. TWRP-vel minimal adb-vel. De nem ez a fontos, hanem hogy a root lefutásakor csinál a gyári firmware-ról egy mentést, és visszaflashelve a root is eltűnik (ez mondjuk evidens) de a bootloader locked lesz. Elvileg az info az xda-ról van, bár én máshol olvadtam.
-
kovaccs
tag
Általánosságban az ujjlenyomat olvasó (vagy a bizt. kód ) "ellenszere" ha valaki megtudja a tel. számod, és hívja a telót? Mert ilyenkor -hívás közben- bármit megnézhet a telefonodban? Erre nincs külön védelem?
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
Van aki számára ez természetes, és van akinek újdonság ez a megoldás. Nem mindenki szeret a kábelekkel bíbelődni Hi suitet telepíteni. Tehát egy megoldás a file átvitelre a számítógép és telefon között vezeték nélkül.A marketből letöltöd a Wifi File Transfer alkalmazást és telepíted.
Kék buborékban kiírja az Ip címed és a portot.
A számítógépen megnyitod a file kezelőt.
Jobb gomb az Ez a gép menüpontra, majd a hálózati hely hozzáadásra.
Tovább,tovább.
Az ablakba beírod a telefonon kék buborékban megjelenő ftp://xxx(ami nálad van)szöveget.
Tovább,tovább. Ide beírod milyen néven szeretnéd látni a telefonodat a számítógépen,majd tovább és befejezés. Innentől vezeték nélkül tudsz filokat mozgatni a telefon és a számítógép között.Total commander hálózat/ftp kapcsolódás menü alatt ugyanez elvégezhető.
-
Orgi
addikt
válasz
OldMike
üzenetére
Ha továbbra is fennáll a probléma, akkor esetleg az LG-n mentsd le a teljes névjegyzéked vcf-be, majd ezt importáld be a Google Címtárba számítógéppel és meg fognak jelenni a számok, ahogy leszinkronizálja az új telód... esetleg még az lehet, hogy a számokat nem a Címtárba tette, hanem egyéb névjegyek közé és akkor onnan át tudod rakni a Címtárba és összevonni a mailcímekkel is.
-
OldMike
őstag
válasz
batai15
üzenetére
Szia!
Megtettem amit írtál, de így is az eredeti hely maradt változatlanul. Minden helymeghatározás be van kapcsolva, a frissítést egy órára állítottam. A legutóbb frissítve felirat tartalma (x perc) változik, azonban más nem.
Lehetséges hogy mivel nincs benne SIM kártya, és nem kap cellainformációt, ezért nem változik? -
bubus66
nagyúr
válasz
batai15
üzenetére
Igen az enyém miért mit gondoltál? Tessék feltettem neked a mega.co-ra
-
batai15
félisten
válasz
OldMike
üzenetére
Szia ! A a régi telefonodon nyomj egy Google accaunt szinkronizalast, amit tudsz kapcsolj be (cimtar mondjuk a lényeges) utána ha jól van ki töltve a nevjegy akkor jó kell legyen.
Másik kérdésedre pedig allisd be a dinamikus helymeghatarozast mert a widget saját várost vmint aktuális pozíciót is tud.
Ezt az appban a mini alkalmazás -> jelenlegi hely onra rakva ,valamint a saját várost kapcsold ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (105A)
- Xiaomi 14T Pro 512GB (kék)
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- iPhone 14 PRO MAX 512GB deep purple KÁRTYAFÜGGETLEN! ÚJ gyári akkumlátor 100% os kapacitás!
- Unihertz Titan Slim, QWERTY billentyűzet, Android, 4100 mAh akkumulátor
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bekapcsolom az "sd kártyára mentés preferálása" opciót, és nem menti el 

privátba egy linket esetleg az utóbbira?
)