Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
válasz
fonok87 #14911 üzenetére
Gondolom a Google fiókból frissülnek a névjegyek.
Lehet Telefon azonosítóhoz vagy Google azonosítóhoz STB felvinni új neveket. A Google csak a Google adatokat szinkronizálja.
A felvitelnél fiók választás ablakban tetején lehet választani hová kerüljön.Itt látható hol és hány db névjegy van a telefonon:
Névjegy->három pont->beállítások->megjelenítés beállítások[ Szerkesztve ]
-
-
ORCA58
addikt
válasz
Kicsilán #14826 üzenetére
Anno én is FF-el léptem tovább, mikor nem jött a frissítés, de nem okozott gondot. A Telefon független. Nem tudom mi lehet nálad a gond, de nagyon nem mindegy, hogy melyik rom került rá. A teljes romokat érdemes letölteni, nem a frissítést, és néha (egyesek szerint mindig) érdemes FR-t csinálni utána.
-
ORCA58
addikt
Az aksi nagyban függ a felhasználó szokásoktól is. Az Ascen G6 -nejem használja- legalább 5 éves, de azonos használat mellet még mindig tovább bírja az aksija, mint az újabb készülékeké. A 2 éves P9 lite-ban is jó az aksi, most az pihenőben van a P20 lite miatt.
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
Kékes525 #14796 üzenetére
Nem egészen értem mire gondolsz. Ott az éppen futó összes alkalmazás és szolgáltatás megtalálható, ill. lehet látni a gyorsítótárban találhatókat is. Nézd meg, ha elindítasz egy appot, az benne lesz.
Ha az alkalmazások listát nézed, ott látható, melyek vannak letiltva(ha van olyan). Ha konkrétan bele nézel az app-ba, akkor nyilván az fut, vagy futhatna , melynél a kilövés gomb aktív.
Ezt azonban még egy külön listában nem lehet megnézni, szerintem.
Ha jól rémlik talán 4.4-ben volt utoljára olyan lista, ahol az Alkalmazások/ Futó alkalmazások/SD-n/Letiltva listát lehetett látni és váltogatni. Azonban ott is az volt a futók közt ami a futó szolgáltatások listában is benne van, csak a szolgáltatásokat nem mutatta. -
ORCA58
addikt
válasz
Kékes525 #14791 üzenetére
Több helyen is be kell állítani.
- Akkumulátor->Bezárás képernyő zárolása után Itt ne legyen bekapcsolva
- Alkalmazások->Beállítások (fogaskerék)->Speciális fogaskerék->Optimalizálás mellőzése. Itt legyen engedélyezve
- A fent is említett Futó alkalmazásoknál a lakatra kattintaniHa kevés a memória ettől függetlenül előfordulhat, hogy bezárja.
-
ORCA58
addikt
válasz
Jarod1 #14769 üzenetére
A 2018-es modell, de a RAM és ROM is több, a proci valamivel gyorsabb, bár majdnem ugyan az mint a P9 Lite-ban. Viszont szebb, nagyobb a képernyő , és alig 3,5 mm-rel hosszabb csak.
Innen [link] kiválasztott egy megbízhatónak jelzett boltot, megrendelte, majd mivel Budapesti, pár nap múlva elhozta. Mire meglett a teló, megjött hozzá a tok és üveg is.[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Írni akartam, hogy Robi64 készítette.
-
ORCA58
addikt
válasz
taschner #14575 üzenetére
Nem vagyok nagy guru ezen a téren. Ebből nem tudom mi lehet a hiba, nekem elsőre sikerült.
T-s volt a telefonom. Nem a legutolsót tettem fel, hanem ha jól emlékszem a B391-et. A többi jött magától. Akkor is a teljes csomagot telepítettem.
Arra figyelni kell, hogy a SIM-nek megfelelő romot próbáld feltenni, és a teljes csomagot, ami 1,9 GB körüli.[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Elköltöztem!
Most P20 Lite van, de úgy néz ki ez is megmarad. -
ORCA58
addikt
A telefon Biztonsági mentésével, majd átteszem pc-re, vagy a HiSuie programmal is lehet.
Korábban a MyPhoneExplorert használtam, néhány névjegyhez 2-nél több dátum tartozik, az pedig csak 2-őt tud, így nem jó nekem.Sajna a fejembe nem maradnak meg a dátumok. Anno szívtam is miatta történelem órákon.
-
ORCA58
addikt
Tapasztalatom szerint a Google szinkron eddig az egyetlen ami nálam az egy névjegyhez tartozó összes adatot mindig el tudta menteni. De sajnos nem egyszer tapasztaltam adatvesztést. Néha teljes névjegy, néha egy egy adat tűnt el. A legcifrább a dátum kezeléssel volt. Előfordult, hogy több névjegyhez kb.10 születési dátumot adott vissza, amik egymás utáni napok volta, de semmi köze nemvolt az eredetihez, de az összes többi dátumhoz sem. Ez több telefonnál is produkálta.
E-miatt tartok a PC-n is mentést a teló adatairól
Ilyenkor visszaállítottam egy régebbi mentést, és kiegészítettem azzal, ami hiányzottBár a 21 században ilyennek még egy kis cégnél sem szabadna előfordulni, de ettől még van.
Ha a MyPhoneExplorer 2-nél több dátumot is el tudna menteni egy névjegyhez, biztos azt használnám mentésre, és szerkesztésre is. Ezt leszámítva szerintem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Még nem terveztem telefon cserét, mivel a Huawei jelenlegi hasonló kategóriás telefonjai hardverben nem nagyon térnek el a P9 Lite-tól. Viszont a T-nél most olyan kedvezménnyel kapnám, hogy elgondolkodtam egy P20 Lite-on. Mégis csak új lenne, frissebb szoftverrel.
Ahhoz, hogy ne terheljem túl a költségvetésünket, ennek az értékét is be kellene számítanom. Vajon mennyit érhet most egy már nem garanciális egy SIM-es P9 Lite? Mit mondhatok a feleségemnek?Remélem ezt nem tilos itt megkérdezni!
-
ORCA58
addikt
válasz
doktordrog #14461 üzenetére
Újraindítás volt? Egyszer már belefutottam hasonlóba (nem bírt egy napot sem használat nélkül), az újraindítás segített.
-
ORCA58
addikt
válasz
Attila8006 #14445 üzenetére
Erre nem tudom a választ. Mivel Telenoros frissítések ha jól rémlik nem jött rá.
Egy FR-t azért megpróbálnék. Ha nem segít, lehet mégis hardver hiba. -
ORCA58
addikt
válasz
Attila8006 #14425 üzenetére
Éppen ellenkezőleg. Könnyű beállítani az ujjlenyomatolvasót ezen a készüléken, és utána 100%-osan működik. Legalábbis nekem, de sok panasz mástól sem érkezett. Ott valami hiba lesz. Hogy mi, sajna nem tudom.
-
ORCA58
addikt
válasz
313313 #14398 üzenetére
A három gomboshoz régebben fent voltak a frissítések a Huawei oldalon, de már nincs.
Ha minden igaz 7-es androidnál már nem is működik ez a megoldás.
Én a pesti szervizbe bevittem frissítésre, mert nekem is "beragadt". Előtte levélben beszéltem meg velük, viszont csak ott derült ki, hogy minimum 4 napra ott kellene hagynom, ami nem tetszett. Így magam csináltam FF-el.[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
hermanyi #14326 üzenetére
Sokat segíthetne a válaszadóknak, ha tudnák melyik szolgáltatóról van szó.
A Telekomnál tudtommal nem lassul be, ha elfogy, hanem egyszerűen nincs net.
Egyébként nem hinném, hogy a telefonnak bármi köze lenne a szolgáltató net beállításához.
Ha van SIM és ahhoz net akkor annak mennie kellene. A alap és külön vett net keret elméletileg nem különbözhet egymástól. Csak a felhasználható keret mennyisége változhat.
A szolgáltató, esetleg még a SIM lehet ludas szerintem. -
ORCA58
addikt
Vajon mi kapcsolja be a WiFi alapú keresést? A héten már másodsor kapcsolom ki. Ha be van kapcsolva , sajna gyorsan merül! B503 van, de korábban is zabálta ez az aksit.
-
ORCA58
addikt
válasz
zolika1984 #14281 üzenetére
Gyorsítótárazott adatok, miniatűrök, esetleg korábbi frissítés fájlok ha nem törlődtek?
Egyes alkalmazások, ha törölve lettek sokszor sok szemetet hagynak maguk után.
Nézd meg, a telefonkezelő->tisztítás mennyi adatot törölne.
A végső megoldás, az adatmentés majd gyári adatok visszaállítás. Garantáltan minden szemét eltűnik.Volt gyári visszaállítás. Előtte a frissítéshez nehéz volt összekaparni a szabad helyet.
Adataim:
Firmware: 5,54 GB
Gyorsítótárazott adatok: 896 KB
Alkalmazások: 3,28 GB
Képek: 2,15 MB
Videók: 0 B
Hang: 588 KB
Egyéb 353 MB.Az üres hely 5,48 GB
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Szabin voltam így használtam a WIFI megosztást. Után mindig drasztikusan merült a teló. Újraindítás után minden ok. Nem katasztrófa, mert ritkán használom, és egy reboot nem a világ, de fura.
Más tapasztalt hasonlót?
Egy simes és a legújabb OTA frissítés van rajta. -
ORCA58
addikt
A telekomos telómra (B501) tegnap megjött B503-as frissítés.
Az új osztott képernyő mód (a második appot ikon listából kell kiválasztani) nekem ennél jelent meg.
Elméletileg nem egy korábbi frissítésben kellet volna lennie? -
-
-
ORCA58
addikt
válasz
bubus66 #14173 üzenetére
Köszi!
A B397-től A törölt képek videók 30 napig visszaállíthatók. Ezt hol lehet megtalálni? Töröltem egy képet, de semmit nem vettem észre.Egy nap után nem lehet végső következtetést levonni, de most éjszak jobb volt a készenléti fogyasztás.
Ez lehet a frissítés miatt is, de lehet, hogy csak az FR-nek köszönhető. Végülis mindegy, ha így marad. -
ORCA58
addikt
Végre volt időm, és FF-el továbbléptem a 381-ről. A 393-as gyorsan lejött és települt.
Rögtön felajánlotta az 501-est. Most az tölti, valami szuper lassított üzemmódban. Remélem még ma lejön.Köszönet mindenkinek, aki leírással, videóval segített!
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
scabiosa82 #14004 üzenetére
De van. Sajna az OTA frissítés elakadt sok készüléknél 381 esetén. FF-el lehet feltenni egy frissebbet, és utána jön az OTA frissítés, ha van. A szerviz is felteszi, de az min 4 nap, meg nem tudom kérnek-e pénzt ha nem garis.
-
ORCA58
addikt
válasz
#77081088 #14000 üzenetére
Eddig még nem nézegettem ezt az értéket.
Gondolom függ attól, hogy van, vagy nincs, és mennyi ideig nincs térerő ott, ahol telefon van.
Nekem most 26 másodperc 44 óra alatt, de végig kiváló térerő volt.kw3v865
Már 4 éve használok egy CLASS 10-es 32GB-os Samsung kártyát. Hogy EVO vagy nem azt nem is tudom, de nem a legdrágább típus volt, az biztos.
Viszonylag sok videót is készítek FULL HD-ban, sermmi gond nem volt vele.[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
Ghostman78 #13951 üzenetére
Kicsit olvass vissza, a legtöbb hozzászólás erről szól. Elakadt a frissítés, a Huawei a ludas.
Firmware Finder-el fel lehet tenni egy újabbat, vagy a szervizben is felteszik (minimum 4 nap, mert mint tudjuk nagyon időigényes nehéz munka) utána jön a Többi OTA-n.
Nálam is ugyan ezek az adatok, még nem frissítettem. A szervizbe meg nem vagyok hajlandó otthagyni e-miatt. -
ORCA58
addikt
Kicsit olvass vissza, a legtöbb hozzászólás erről szól. Elakadt a frissítés. Firmware Finder-el fel lehet tenni egy újabbat, utána jön a Többi OTA-n
Egyébként nálam is ugyan az a helyzet, még nem álltam neki a frissítésnek. Nem szeretnék valami hibába belefutni, habár az olvasottak alapján, ha figyelmes az ember nem lehet gond. -
ORCA58
addikt
válasz
snooze #13926 üzenetére
Pedig fel tudják tenni! Többen is ott tetették fel.
Engem meg is szívattak vele. Írták vigyem a körúti szervizeb ott felteszik. Budapesten volt dolgom oda is szaladtam. Egy óra várakozás után megmondták, hogy minimum 4 napra ott kell hagyni, hogy a "szakemberek" fel tegyék. Nagyon durván számolva max. 10 perces munka
Aki tokot és fóliát kért, azzal min. 15 percig foglalkoztak.Sajna az ügyfélszolgálatosok semmihez sem értenek, de udvarisak!
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
Liller7 #13753 üzenetére
Van rá! Tudom, mert rákérdeztem és megírták.
Csak be kell vinni a szervizbe, minimum 4 napra otthagyni, hogy a "szakemberek" fel tudják tenni rá a frissítést.Nem hagytam náluk!
Ma kaptam egy emailt a Huaweitől. 3 kérdés volt, az ügyfélszolgálatról.
Nagyon rendes voltam! A szakmai hozzáértésüket 2 pontra értékeltem az 5-ből.[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
Diabo6 #13738 üzenetére
A frissítéseket a HWOUC mappába teszi, de azt elméletileg törli is frissítés után.
Annyira sokat helyet talán nem foglal, de esetleg sok a téma a HWThemes mappába, vagy a kép a MagazineUnlock-ban.
Képeket videókat nem mentett véletlenül a belső mappába? DCIM\CAMERA ?
Lehetnek letöltések a Download mappában is. -
ORCA58
addikt
Budapestre kellet mennem, úgy intéztem, hogy legyen időm beugrani a Huawei márkaszervizbe, egy kis rendszer frissítésre. Türelmesen kivártam a valamivel több mint egy órámat, és gondoltam feldobják rá a frissítést. Ők írták, hogy vigyem be! Hát tévedtem. Ott kell hagyni 4 napra a telefont egy frissítés miatt. Egy javításra bevitt készülék átvétele is tovább tartott, mint egy ROM felrakása, de volt aki vagy 15 percig üldögélt a kiszolgáló pultnál. Szépen elbeszélgettek arról, mi hogy karcolódik stb.
A Huawei szépen visszafejlődik! Nem tudják, hogyan kell frissítést küldeni. Nem engedik felrakni a ROM-ot usernek, mert fel sem teszik már a honlapjukra. Ráadásul nem képesek pár perc alatt feltenni egy frissítést!?
SZÉGYEN! -
ORCA58
addikt
A szerviz nekem is felajánlotta, hogy felteszi az frissítést. van aki már feltetette velük? Melyik verzió kerül t fel?
Oda és vissza csak 180 -180 km-t kellene utaznom, ha nem akarok megválni pár napra a telótól. -
ORCA58
addikt
válasz
golyós #13606 üzenetére
Milyen tok?
Nekem fekete műanyag tok van, fizetésre használom az NFC-t, de nem volt vele problémám.
Durván a közepén van az aksin. [szétszedés] -
ORCA58
addikt
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönöm a kért adatokat.
Készülékére van egy frissebb Android verzió, aminek a telepítéshez kérem fáradjon be szervizünkhöz.
Ha további kérdései lennének, írjon bizalommal!Huawei Ügyfélszolgáltat
Magyarul van frissítés, csak OTA-n nem kapjuk meg!
VNS-L21C432B381 Single Sim -
ORCA58
addikt
Ez egyértelműen nem a teszt környezetre vonatkozik:
"A Huawei nyilatkozatából mindenesetre kiderül, hogy aki hosszabb távon akar újabb Androidot látni a készülékén, annak drágább modellt érdemes választani."Matthewus
Ezt hol olvastad? Az FF is csak B395-nél tart[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Hát van bőr a Huawei vezetőség pofáján. Simán beismerik, ha kell frissítés vegyél drágább telefont.[A Cikk]
Idézet a cikkből:"A Huawei azt mondja, hogy a hivatalos szoftverfrissítés megjelenése előtt pár száz felhasználóval teszteli az új funkciókat, de ilyen tesztek általában a csúcskategóriás telefonok esetében fordulnak elő, nem mindegyik modellnél alkalmazzák. A Huawei nyilatkozatából mindenesetre kiderül, hogy aki hosszabb távon akar újabb Androidot látni a készülékén, annak drágább modellt érdemes választani."
Remélem sokan megteszik, de a Huaweit messze elkerülik. Talán rájönnek mekkora szemetek. Nem véletlen, hogy több gyártó közelít hozzájuk. Pl. a Xiaomi, akik frissítenek rendszeresen. A biztonsági csomagjaik hónapokkal frissebbek, mint a miénknél.
-
ORCA58
addikt
válasz
petya220 #13420 üzenetére
Nem akarok elkiabálni, de 1,5 év van meg, és semmi probléma a kijelzővel, aminek szerintem kimondottan szép a képe. Ráadásul még mindig a hibátlan gyári fólia van rajta, ami vagy nem tud karcolódni, vagy "öngyógyító". Igaz eléggé tud zsírosodni, de az könnyen letörölhető puha nedves papírral.
-
ORCA58
addikt
Vásárolt valaki Huawei vagy más telefonról MÁV e-jegyet K&H bankkártyával?
Nekem mire sikerült, gyalog elértem volna a célomat.
Szerintem a MÁV vagy az OTP fizetés applikáció, miatt, de nem lehetek benne biztos, azért kérdezem.
A gond ott volt, hogy mikor fizetésre kerül a sor normális esetben a K&H bank egy megerősítő kódot kér, amit SMS-ben küld el. Amint ránéztem az SMS-re a MÁV app visszalépett a bejelentkező oldalra, így a kódot nem tudtam beírni. Belépés után (habár tudta, hogy be vagyok lépve, mert kérdezte, hogy maradok-e azzal a belépéssel amiben bent vagyok) újra a jegyvásárlás oldalt nyitotta meg.
A megoldás az lett, hogy az ablak megosztással megnyitottam az SMS és a MÁV app-ot. Így váltogatni tudtam köztük. Bár a kis méret miatt ez is nehézkes volt, mivel a billentyű mérete miatt a felső ablak gyakorlatilag használhatatlan méretű lett. A billentyűt folyton el kellet tüntetni. De sikerült![ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Az USB OTG letiltása és a giroscope hiánya nekem is fájó pont. Főleg amiatt, mert a korábbi olcsóbb Ascend G6 telefonomban mindkettő benne van.
A kamera nekem arra megfelel, amire használom.
Az meg nem a telefon hibája, hogy előforult az, hogy csak utólag vettem észre, hogy az ujjam belelógott a fotóba.[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
Egy kis panaszkodás!
A P9 rovatban Cunaja írta, hogy a a ROM-jába bele építette az automatikus indítás menüt, amely a kínai ROM-okban benne van, de miénkből kispórolták.(Lehet csak le van tiltva, de az végeredmény szempontjából mindegy is). Azt írta, hogy egy adott app három beállítása (-ne záródjon be képernyő lekapcsolás után, -lakatolás -optimalizálás mellőzése) mellet ha be van kapcsolva az automatikus indítás és a másodlagos indítás, akkor biztos nem lövi ki a programot.
Hogy miért írom le ezt?
Eszembe jutott a PM Plus app, ami anno visszavarázsolta az automatikus indítást. Ez sajna 7-es androiddal nem kompatibilis, (nem települ tudtommal) de még az android 6-os alatt telepítettem. Ott gubbasztott a rejtett alkalmazások között. A 7-esre átálláskor nem volt FR így fent maradt a telómon. A mesengerrel kipróbáltam, és (lehet véletlen) de tényleg nem zárta be az elmúlt 3 nap alatt. Sőt ha kilőttem, újra elindult.
Minden alkalmazásnál ez nem működik, mert sok app. nincs az automatikus indításban, a másodlagos indítás listában pedig nagyon kevés van.
Ha már ilyen ostobán csinálta meg a Huawei a memóriakezelést, vajon miért vonták ezt meg tőlünk?
Legalább a PM Plus újabb változatát valaki elkészíthetné. -
ORCA58
addikt
válasz
ORCA58 #13385 üzenetére
Megválaszolom magamnak, mert megtaláltam a megoldást. Google nem szinkronizálta a névjegyeket.
-A beépített mentéssel mentettem a névjegyeket, és hívás előzményeket.
-Az alkalmazásokban töröltem az alábbi appokból az adatokat és gyorsítótárakat: Google címtár szinkronizálás; Névjegytár; Névjegyzék
-Újra indítottam a telefont.
-Visszatöltöttem a mentést, ezzel helyreállt. -
ORCA58
addikt
A fiókok automatikus szinkronizálását nem tudom bekapcsolni. Jobb oldal fent a 3 pötty. A beállítás halvány, nem aktív. Mi tévő legyek?
Fogalmam sincs mit csinálhattam, hogy most nem engedi? -
ORCA58
addikt
válasz
T. Almeida #13369 üzenetére
Arra a rejtéjes fontos funkcióra én is kíváncsi lennék. Ha az ember valamire hivatkozik, azt nevezze is meg. Vagy nem jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #13343 üzenetére
Sajna tök felesleges várni a frissítésre. A jelezett hibákat eddig sem javították, nagy valószínűséggel ezután sem fogják. A biztonsági csomag azért frissülhetne, ártani nem ártana.
A memóriakezelésen meg biztos nem fognak javítani, hogy vegyél egy drágábbat. Ha messenger függő lennék, már idegbajt kaptam volna, mert azt lehetetlen a memóriában tartani pár óránál tovább, ha nem piszkálod közben.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- teljesenÚJ csak aktivált Apple iPhone 16 Pro Max 512GB Black Titanium 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 11 Pro Max 256 GB Éjzöld
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- Karcmentes Apple iPhone 15 Plus 128GB PiNK 1OO% ! 4 Hó nemzetközi APPLE GARANCiA