- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16686 üzenetére
Legegyszerűbben: Proxymity sensor utils. Csak egy on/off gomb jelenik meg. Vagy "On call proximity". Utóbbi csak bejövő híváskor írja felül a szenzort. Ez akkor lenne jó, ha egyébként működne rendesen. A közelségérzékelővel lehet pár dolgot tenni, akár különböző műveleteket indítani, vagy leállítani, ha "X" alkalommal eltakarod. Ha nem működik, akkor ez sem játszik, de egyébként nem rossz móka. Azt a kétoldalú ragacsot meg lehet nézni, hátha csak szennyeződés miatt van letakart státuszban.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16677 üzenetére
Ragasztó már akkor okozott volna problémát, de mindenképpen okozhat problémát. Szét kell hozzá szedni a telefont, és megnézni a szenzort. Nem nagyon tud belülről valami a szenzor elé szennyeződés kerülni, és hacsak nem malomba, vagy igen poros helyen dolgozol, akkor nem szennyeződhet el. Vannak még különböző appok erre a szenzorra, így olyan is, amivel ki tudod kapcsolni. Ennek viszont az lesz a hátránya, hogy bekapcsolva marad a kijelző, és hívás közben az aktív kijelzőt megnyomhatja pl. a füled, ezzel akár megszakítani a hívást, tartásba tenni, némitani a mikrofont, kihangosítani, vagy másik hívást kezdeményezni... Az sem feltétlenül jobb.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16666 üzenetére
Ha a fejedhez teszed a készüléket, akkor azonnal elsötétül? Ha igen, akkor a közelségérzékelő működik. Mint írtam: gyári romnál elég gyakran megesett, hogy nem tudtam a hívást megszakítani, nem ébredt fel a telefon. Én ekkor, és a többi hiba miatt untam meg a gyári romot, mert az már a szemét kategóriába tartozott. Váltottam customra, azóta nem szedtem ki az akkumulátort. Ha hívás közben a fejedhez tartod, de nem azonnal sötétül el, hanem csak másodpercekkel később. akkor van gond a közelségérzékelővel. A kijelzőcsere az garanciavesztés alapból, szóval innen már nem nagyon kell azzal foglalkozni, hogy gyári rom, vagy nem.
-
janeszgol
félisten
válasz
Lajos65 #16664 üzenetére
És ha manuálisan csinálod? Tehát tárcsázás után bekapcsoló gombot megnyomod, ezáltal lekapcsol a kijelző, majd újra megnyomod a power gombot. Én ezt sűrűn alkalmazom, mert néha átrakom egyik kezemből a másikba a telefont és akkor nem éled fel a kijelző, csak ha megnyomom a bekapcsoló gombot. Más típusnál is ezt használom.
Ekkor megnézheted, hogy a közelségérzékelővel van-e baj.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16661 üzenetére
Nem! Gyári romot tudsz telepíteni a dloados megoldással. Custom romhoz nem elég a root sem, ahhoz bl nyitás is kell. Nem azt írtad, hogy összetört a kijelző? Én értettem félre? Érintőt írtál, azt gondoltam érintőkijelzőnek. A közelségérzékelő tesztelhető gond nélkül. Inditasz hívást, fejedhez tartod, majd el is veszed. Ha a kijelző sötét (kb 1-2 másodpercig), akkor kikapcsolta a kijelzőt. A fejtől elvétel után 1-2 mp után vissza kellene kapcsolni a kijelzőnek.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16657 üzenetére
A kijelző biztos hardveres hiba, a többi nem feltétlenül. A közelségérzékelő kikapcsolja a kijelzőt, ha a fejedhez teszed a telefont, ha elveszed, akkor visszakapcsolja. Ha a fényt elveszi, akkor nem biztos, hogy annak van baja. Gyári romon nekem is csinált olyat, hogy nem aktivalta a kijelzőt, így csak az akku kivétele segített (szerencsésebb esetben a kikapcsoló gomb megnyomására előjött). Kamera hibát ki kell próbálni másik app-pal, hogy azzal működik e. Galéria szoftveres hiba. Ha a kijelző ki lett cserélve, kamera le lett próbálva, akkor érdemes egy rom telepítést eszközölni. újabbat nem muszáj, az is elég, ami most van rajta. az újratesz mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest