- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16416 üzenetére
És úgy egyébként: minek ez a fájl?! Az oprendszer működéséhez nem kell. Távolísd el, és nincs többé! Ha nem rendszer app, akkor gond nélkül el tudod távolítani, ha rendszer app, akkor root nélkül semmire nem mész vele, mert nem engedi majd rátelepíteni egy rendszerpartíción lévő alkalmazásra. Ha meg van root, akkor titanium backup, és eltávolítás.
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16416 üzenetére
Itt számomra valami nem világos! Hogyan jön, és egyáltalán mi után ez a recoverys hiba?! Nem tudom már honnan töltöttem le, de anno letöltöttem (asszem német fórum linkjén keresztül) b199-es romot. Ez dload mappába másolva narancssárga csík jelzi a telepítés állapotát, utána elindul normál módban a telefon, és ennyi. Recoverybe nem kerül. A gyári recovery módba semmit nem enged telepíteni, tehát booksot sem, meg semmi mást, failedet fog kiírni. Ahhoz kell a bl, hogy twrp, vagy cwm recoveryből tudj telepíteni dolgokat, a gyáriból semmit nem lehet. A dloados frissítés még akkor is szokott működni, ha csecsre ment a telefon swaptől, és csak kéken világít a kijelző. Egy gyakorlatilag használhatatlan készüléket életre lehet vele kelteni. Ehhez képest egy books.apk semminek tűnik...
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16414 üzenetére
A google könyvek miatt nem hasal el a frissítés, ráadásul nem is kerül recovery módba. Ha letöltöd a gyári romot, dload mappába felteszed a leírás szerint, akkor le fog futni. Töröl mindent, majd teszi az újat. Ha a telefon most működik 178-as rommal, akkor megint nincs gond, mert nyithatsz bl-t, és azt teszel rá, amit akarsz. Nem értem minek egy nyanvadt app...?
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16411 üzenetére
Igazából azt jó lenne tudni, hogy ment fel a b199-es frissítés? Ha lefutott az update, akkor már nem elég 178-as rom, mert lefelé bl nyitás nélkül nem lehet módosítani. Szerintem szedj le egy biztos helyről származó 199-es romot, kártyára fel, kikapcs, akku kivesz, majd hangerőgombok, bekapcs, és így menjen az update. Nem szabad, hogy recoverybe induljon újra. Ha felment, akkor érdemes megnézni, hogy a bl nyitva van e? Ha csak rootolták, az önmagában nem túl nagy dolog, a gyár rom felrakása után nem lesz rootolt.
-
janeszgol
félisten
válasz
fcrhs30 #16268 üzenetére
Superuserben nézd meg, van-e root jogosultságod. Ha van, akkor rootolt a teló.
Őszinte leszek: én nem bízom a rootban. Öcsém Androidra és WP-re programoz. Ő szinte mindig rootolja a telefonjait (legutóbb Note 3-ra az S5 kernelét), de mindig vissza rakja a gyárit egy rövid idő múlva.
-
mttssz
senior tag
válasz
fcrhs30 #16268 üzenetére
"modifications in the source directory have not been committed"
annyit tesz hogy a verziókezelőbe nem lettek elküldve a kernelen levő módosítások. Nem lehet tőle semmi baja elvileg.
De próbáld meg feltenni a kérdésed az Android szakmai topikban is, hátha ők jobban értenek hozzá.
-
vadkörte
addikt
válasz
fcrhs30 #16262 üzenetére
Igen B178-as a gyári ROM verziószáma. Igen, már root-olták. A dirty végű kernellel kapcsolatban meg majd az okosabbak válaszolnak.
(#16265) fcrhs30:
"...kicsit át lettem valszeg verve..."
Szúúszááááá... Szúúszáááá... Nyugi, nem lettél átverve. Az a nagy büdös helyzet, hogy az eladó root-olta a telefont eladás előtt."igazából az a lényeg, hogy tartsak-e ettől az egésztől (pl. adatokat továbbít az engedélyem nélkül valahova vagy hülyére pörgeti a procit/akksit, stb., stb.), vagy használhatom-e így nyugodtan."
Nem továbbít az semmit. Mezei gyári ROM. Ha így is megfelel használd nyugodtan. -
janeszgol
félisten
válasz
fcrhs30 #16262 üzenetére
Nálam ez van (független, gyári 4.1.1):
Kernel verzió: számsorozat, majd ahol neked dirty van, nekem ott csak android@localhost #1
Kernelnél még annyi különbség van, hogy az enyém Feb 21 11:19:12 CST 2013
A build számsorozat vége nem sokat mond (171 a vége nálam).
Superuser app nálam nincs fent.
Mivel én sosem foglalkoztam rootolással, ezért ha gondolod, megkérdezem a testvéremet, mit jelenthet.
(Találkoztam olyan telefonnal, mai alapból CM-el jelent meg és ott is volt Superuser, illetve a dirty tag is fellelhető volt. Sőt amikor az öcsém feltette a gyári heylére a CM 11-et a Samsung Galaxy w-re, ot is előjöttek ezek a különbségek.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest