- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
valentine2
csendes tag
válasz
Zolio3 #16495 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Köszönöm a Custom Romos tippet, de a Defy-men már kiszórakoztam vele magamat.
A telefon gyári szoftja elég jól megy, a Custom Romokkal nekem mindig csak a baj volt. Mindig előkerült valami bug, valami idegesítő apróság, ami elrontotta az élményt, aztán lehetett imádkozni, hogy a következő nightlyban ki lesz-e javítva a probléma. Nem szeretnék újra ebbe a körbe belekerülni.
A gyári rom rootolva és a feleslegek lepucolása után korrektül tud működni, ezért érdekelne inkább annak a frissítése, mint félkész, random bugokkal ellátott Custom Romok telepítgetése és heti cseréje.
További kérdésem lenne, hogy nem okoz-e a dloados frissítés során gondot a root és a törölt alkalmazások?
Befagyhat-e emiatt a frissítés? Vagy inkább feltelepíti a már törölt appokat ha nem találja, minthogy reklamáljon a hiányuk miatt?Az értesítési sávos problémára van valami trükk vagy megoldás? Root joggal nem lehet valahogy utólag beiktatni? (Third party appal való pótlása nem alternatíva, ne fogyasszon már plusz RAMot valami, aminek defaultban benne kéne lennie a szoftban
)
Köszi előre is!
-
valentine2
csendes tag
Sziasztok!
Nézelődtem nemrég a Huawei magyar oldalán, és a letöltések között ilyet találtam:
Y300_firmware(Y300-0100,Android_4.1,Emotion_UI,V100R001C00B206,Telenor Hungary)
Vagyis gyári, telenoros, b206-os firmware!
Kérdéseim a következők lennének:
- A gyári "Szoftverfrissítés"-alkalmazás "Helyi frissítés" opciójának követelményeit betartva csont nélkül fel tudnám frissíteni a telefonomat erre a gyári firmware-re, a honlapon található b206-os csomagnak a segítségével?
- Amennyiben igen, ha jól emlékszem, korábban voltak gondok egyes felhasználóknál az értesítő sávban található gyorsmenüvel. Pontosabban, hogy a gyorsmenü eltűnt a frissítés után. Hogyan lehetne ezt megelőzni? Vagy ez benne van már a gyári csomagban, amit letöltök a Huawei oldaláról és nem kell törődnöm vele?
A telefonom Telenoros, gyári firmware-rel rendelkezik (B194), nem nyitottam fel a bootloadert, csupán rootoltam a telefont és eltávolítottam 1-2 (najó a nyelvi appokkal együtt kb. 40
) alkalmazást a telefonról.
Előre is köszönöm a választ.
-
valentine2
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a BL nyitó kódot azonnal fel kell használni, mert elévül vagy megkapom és akár 1 év múlva is felnyithatom vele a telefonomat?
Nem bízom benne, hogy még 1 év múlva is meg lesz ez a lehetőség (átnyergel a Huawei valami másik telefonra és ehhez már nem adogatnak kódot) és még nem szeretném nyitogatni, amíg friss a garancia, meg várok egy relatíve stabil romot.
-
valentine2
csendes tag
Nekem 194-es volt, lehet, hogy a 196-osban már javítottak rajta egy kicsit.
Őszintén szólva engem ez a "hipózott kijelző/nem megy a kamera/zseblámpa" problémakör aggasztott, ami előállhat, még sikeres root esetén is, ezért érdekelt más, egyszerűbb és kevésbé kockázatos lehetőség. De ízlések és pofonok, attól kerek a világ, hogy különbözőek vagyunk.
Érezhetően jobb lett a teló a root-tól meg a takarítástól, a Turbócsigás játék is simábban fut.
-
valentine2
csendes tag
válasz
BeerBier #12285 üzenetére
Nekem először szokatlan volt, hogy a gyári mindent kirak a képernyőre, aztán a mappázással megoldottam.
Az alkalmazásfiók hiányát viszont nem tudtam megbocsátani neki, bár találtam rá alkalmazást, azért az mindig lassabb volt és ritkábban frissült, mint egy kezdőlapba épített. Hiányoltam egy-két logikus és gyorsító megoldást (alkalmazásinfó kérése drawerből, beállításokhoz való gyors hozzáférés) is.Szóval 3 hónap alatt megszoktam a gyárit, de most hogy a fórumtársak által javasolt Holo HD-t használom, jobban tetszik, mint az eredeti. Emellett mintha a ramhasználatra is valamifajta befolyással lenne, mert míg a gyárival örültem a 110-120 mega szabad helynek, ezzel a launcherrel nem ritka a 140-150 mega hely is, használattól függően.
-
valentine2
csendes tag
válasz
BeerBier #12283 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem.
Remélem előbb-utóbb bekerül a 0. hsz.-be is a dolog.
Eddig sem volt különösebb gondom a telefonnal, de a roottal, némi takarítással, launchercserével már teljesen korrekt kis masina.
Csak egy közel stabilnak mondható Cyanogenmod hiányzik rá, meg hogy lejárjon a garanciám, akkor már engem is érdekelne custom romok flashelése.
-
valentine2
csendes tag
válasz
BeerBier #12281 üzenetére
Próbáltad a videós leírást?
Az XDA-s első link csak az 1-4. pontban releváns, a többiben nincs igaza, csak szépen le van benne vezetve, hogy hova kell kattintani, azért linkeltem.
A Terminál emulátoros leírás alapján lehet csak cserélni a progit, nekem sikerült vele.
Ha elvesztetted a rootjogot, mert nincs ami kezelje, nyugodtam megpróbálhatod még egyszer a VROOT-os rootolást, nekem nem volt ebből probléma, elsőre én is azt hittem, hogy a superSU magától is képes eltüntetni a kínai programot.
-
valentine2
csendes tag
válasz
valentine2 #12277 üzenetére
A VROOT innen érhető el.
-
valentine2
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Ezúton szeretnélek Titeket üdvözölni. Egy ideje csendestársként követem a hozzászólásokat, sokat tanultam belőlük, köszönöm szépen a segítséget utólag is. November óta rendelkezem az y300-assal, régi Defy-met váltotta, akivel együtt bukdácsoltuk végig az Android-iskolát, 2 évig volt hű társam, de sajnos hardver hiba (RIL) miatt nyugdíjazni kellett. Bízom a feltámadásában, főleg, hogy nemrég vettem aksit bele, meg egyébként is jó barátok lettünk.
Elnézést a hosszú OFF-ért most jönne a lényeg. Egy ideje én is kacérkodtam a rootolás kérdésével, de a 0. hozzászólásban olvasott rootolási módszer túlzott bonyolultsága, valamint a sikeres folyamat végén előforduló mellékhatások nagyban kedvemet szegték.
Ugyanakkor egy korábbi hozzászólás félmondata felbuzdított a VROOTos módszer alkalmazásába, jelentem sikerült is! Így kérvényezném a közösségtől, annak fontolóra vételét, hogy a VROOT lehetőség is bekerülhessen a témaindító hozzászólásba.
A dolog sajnos nem tökéletes, de gyorsabb és biztonságosabb szvsz a korábbi módszernél. A fő hibája a "kínaiság", de az alábbi leírás 1-4. pontja segít értelmezni a jeleket. A legfőbb problémája a dolognak viszont, hogy root után a program feltelepít egy kínai play store-t (könnyen eltávolítható) és egy kínai SUPERUSERt. Meg lehet szokni, az ember úgyis csak a jobb szélső gombot nyomogatja, akármilyen programja legyen is, de akit ez zavar, az alábbi, képekkel videóval gazdagon illusztrált leírás segítséget nyújthat lecserélésében.
A felhasznált telefon: Telenoros, B194-es szoftveres Y300-0100
Mégegyszer elnézést a hosszú ömlengésért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-ért?
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest