Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
laximus #5530 üzenetére
Hűű Startup Manager Pro van nekem de itt a free linkje
Ja és és van olyan opció asszem ami csak ROOT-al megy.
Amúgy ma este elértem ,hogy 239MB szabad RAM-om volt.
Van képmentésem is. -
Okean
tag
válasz
laximus #4167 üzenetére
A termékpozicionálásból fakadó butítás lehetőségét pont azért zártam ki, mert a magasabb árkategóriába szánt G510-es is az ugyanazzal a szoftveres problémával küszködik. Asszonykám 50 eurós Mini II-je reccenésmentesen működik.
Egyébként mindenkinek ajánlom az általad is említett Go Launchert. Ég és föld a különbség.
-
colonell
senior tag
válasz
laximus #4056 üzenetére
parancsolj nekem eddig mind jó volt
-
0xmilan
addikt
válasz
laximus #3948 üzenetére
Írta egy srác, hogy nem ezen múlik, hogy hányan könyörögnek. Ezeket a topikokat azért hozták létre, hogy ne máshol zaklassák a fejlesztőket ilyen típusú kérésekkel. Van már néhány fejlesztő, mert adományokból összejött nekik egy Y300-ra, szóval lesz CM, bár nyilván unofficial, de szerintem ez nem akkora gond.
(#3949) tibbi978 Formázza a /data és /cache partíciókat, vagyis töröl minden személyes adatot, jelszót, stb. Ezután visszarakhatsz bármilyen korábbi mentést, amin megvannak a személyes adataid.
A TWRP, BL, unroot marad úgy, ahogy most van. -
törölt tag
válasz
laximus #3927 üzenetére
Kipróbáltam, de valami még mindig nem OK. Miután kiválasztottam egy animációt, elmenti bootanimation.zip néven, az sdcard0n egy bootanims mappába,, ahonnan ha átmásolom a zip-et a /data/cust/media mappába, máris mindek OK. Természetesen előtte átneveztem bootanimation.zip.bak-ra az eredeti fájlt.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
Korgi4s
csendes tag
válasz
laximus #3842 üzenetére
A kompresszorhoz: valószínűleg igazad lehet, hogy kompresszor, vagy valami automatic loudness játszik a telefon hangjával. Miután tapasztaltam, hogy igen halk a telefon, csengőhangjaimat keményen masteringoltam, legalább halljam, de visszatöltve a telefonra megdöbbentett, hogy lényegi változás a hangosságban nem történt. A build.prop-ban ezt találtam:
# system prop for audio post processing
#
audio.legacy.postproc=true
audio.legacy.postproc=truebár ez vonatkozhat akármilyen egyéb audió ficsörre.
-
0xmilan
addikt
válasz
laximus #3828 üzenetére
Persze, hogy azt írta ki, mert az van a .bat fájlban, Bármit rakhatsz oda, mindig TWRP-t fog írni. Total Commanderben megnézheted F4-el a kódot, módosítani is tudod. Tulajdonképpen az egész fölösleges, csak segít megnézni, hogy tényleg fastboot módban van-e a telefon. Mint írtam elég lenne annyi, hogy fastboot flash recovery recovery-new.img.
Azt már nem tudom, hogy a CWM miért nem jön be. Próbáltad aksi ki-be után Hangerő FEL + bekapcs. gombbal indítani?(#3832) papp053 Hol vetted?
Amúgy a Toggle Notification pótolja a gyári kapcsolókat, szerintem jobb is annál.(#3834) papp053 Megnéztem a térképen ezt a Vecindario-t. Elég para helyen van.
Komolyan ott élsz?
-
ducsidu
senior tag
válasz
laximus #3828 üzenetére
Próbáld ki az előző módszerrel a Lewa Recovery-t, a legtöbben így oldották meg a TWRP-s problémát.
-
0xmilan
addikt
válasz
laximus #3817 üzenetére
Az összefoglalóban van link a gyári ROMhoz, de mint írták nemrég nem megy fel még független készülékre se. A másik érdekes tulajdonsága, hogy 555 MB, míg egy átlagos ROM ennek kb. az ötöde, szóval nem értem miért kell fél gigás szoftvereket töltögetni. A lényeg, hogy valószínűleg nem működne.
CWM link van a CM10.1-es topikban is.
(#3818) papp053
Nem jelenti feltétlenül, hogy jobb, vszeg. csak frissebb verzió az, aminek nagyobb a száma. Megpróbálhatod frissíteni a hivatalos Huawei appal.
A %-os akksihoz a legegyszerűbb, ha felrakod EZT, ez is a stausbarba írja a töltöttség állapotát. Lehet system fájlokat módosítgatni, de mint nemrég kiderült nem mindig szerencsés, ha nem tudod 100%-ra ami csinálsz.(#3819) laximus
Nem, zárt bootloaderre nyilván nem tudsz custom recovery-t flashelni. Egyszerűen csináld újra a leírás 3. lépését: Hangerő LE + bekapcs. (ezzel rakod fastboot / bootloader módba), majd .bat fájl futtatása.(#3822) tibbi978
Támogatom az összefoglaló frissítését. -
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
laximus #3762 üzenetére
az nem létezik, nekem t-s y300 cm10.1-n van szolgáltató, csak a wifi kapcsolódási ideje picit lassabb, viszont baromira eszi az akksit úgyhogy korai felrakni
nekem ez tetszett most meg és nem is annnyira zabálja a romot
http://www.android-hilfe.de/root-custom-roms-modding-fuer-huawei-ascend-y300/447899-rom-optimuspuregoogle-corsoba-htcmania.html
-
-
colonell
senior tag
válasz
laximus #3751 üzenetére
No akkor itt egy nagyon faja kis kernel Amit még nem teszteltem le!!! Így aki nem ért hozzá nincs mentése az itt álljon meg a hsz olvasásában.
Zram,init.d,swap, támogatottság
245Mhz-1209Mhz.Jóféle Governorokkal
Flashelés után a mobilkommunikáció megszűnik a készülék újraindítása megoldja és újra működőképes
A kamera app viszont nem működik
Körülbelül nagy vonalakban ezt hámoztam ki.
Végezetül a [link] -
nailertn
csendes tag
válasz
laximus #3698 üzenetére
Mivel a nyitó poszt elég hosszasan taglalja, hogy lehet rootolni a telefont és milyen módositásokat lehet rajta végrehajtani utána, illene oda írni nagy piros betűkkel: addig egy lépést se tovább, amig nincs fent CWM / TWRP és nincs egy teljes backup a rendszerről.
Kezdőknek ez NEM evidens. Hiába megy saját felelősségre a rootolás, tanulva a fentiekből ha ilyen egyszerű lenne megelőzni a bajt, igenis kell oda egy figyelmeztetés.
@laximus: Nem jelenthet problémát, alapból 100-ra tettem és gond nélkül megy azóta is.
-
Adamul
tag
válasz
laximus #3694 üzenetére
Hát én sem értem, hogy mi lehetett a gond, annál is inkább mert a gomb háttérvilágítás értékéhez én nem is nyúltam. Meg az is tuti, hogy a leírás alapján csináltam, szóval tényleg nem értem hogy nálam meg tibbi-nél mi történhetett ha nálatok meg működik
Tényleg nem értem...
Még hétfőn ránéz egy haverom aki tőlem jobban ért hozzá, ha az se vezet eredményre, akkor mit javasoltok; a huawei szervízbe vagy a geomobilhoz vigyem vissza?
Ez amúgy nem garanciát kizáró ok (a rootolás)? -
Adamul
tag
válasz
laximus #3685 üzenetére
Root az volt természetesen, erről a twrpről meg azt se tudom hogy micsoda, 2 napja vettem át a telót, miután minden adatomat átraktam rá, akkor kezdtem el testreszabni a beállításokat is, az eddig jól megszokott %-os akksi kijelzéssel... (és azt tartom, hogy az a leírás a későbbiekben is veszélyes lehet, hiszen mindkettőnket félrevezetett szóval a későbbi hasonló helyzetek elkerülése érdekében jó lenne törölni, de szívesen látnék egy screenshotot is attól, akinek ez működik, hogy az mégis HOGY
)
-
törölt tag
válasz
laximus #3676 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot. Ha nem tudok vele mit kezdeni, akkor biztos, hogy beviszem a szervízbe. A T-től rendeltem webshopban, tegnap jött meg. Majd azt mondom, hogy be se tudtam kapcsolni.
Azért még reménykedek, hogy megjavul szervíz nélkül is. Szerencsére még megvan a jó kis Blade-em, pont ezért nem is adtam el.
-
0xmilan
addikt
válasz
laximus #3663 üzenetére
Nem tudom jelen esetben hogyan jelzi, miután be van kapcsolva, de ha valamilyen ikon van mellette, akkor biztos .png.
Anno, mikor kitchen-ben főztem 2.2-re meg 2.3-ra %-os aksikijelzést, akkor a framework-res.apk-ba pakolta a 100 db .png-t.
Mivel ez valamilyen Huawei-féle megoldás, ezért lehet, hogy nem ezt használja és karaktereket jelenít meg. Ha viszont ilyen egyszerű bekapcsolni, akkor igazán adhattak volna rá egy menüpontot a beállításokban.(#3664) tibbi978
Ezt találtam, az a baj, hogy így host-nak látja device helyett, ezért dobja az error: closed hibát.. Ilyenkor nem a normális adb módban van, hanem adb sideload módban, ami csak .zip-ek telepítését engedélyezi, az alap adb parancsok nem működnek.
Talán lehet csinálni egy .zip-et, amiből feltelepíti az eredeti build.prop fájlt a helyére. -
colonell
senior tag
válasz
laximus #3621 üzenetére
Nem teszteltem, de az eddigi tapasztalatok szerint csak halkabb lesz ha bekapcsoljuk.
(#3623) Adamul 0-ás hsz szerint factory resetet neki, ha nem megy akkor meg twrp-ból gyári build.prop flash.
(#3625) Szakáczki tervbe van véve csak azért vmi appot kellene rárakni a kezeléshez, esetleges ötleteket szívesen fogadok.
Speaker boostról pedig egy szösszenet működik, jól. A hibája, hogy csak a média hangerőt hangosítja a system hangerőt sajna nem.
A nagyobb fényerő persze, hogy jobban eszi az akkut, de én csak akkor lövöm maxra mikor erős napfényben kell használnom, minden másra jó az auto mód -
PioDVD
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó a nagy sikereket elért Y200 utódáról rántotta le a leplet, kellemes formavilág, átdolgozott felület, korrekt hardver és kiváló ár jellemzi.
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- TCL LCD és LED TV-k
- Epson nyomtatók
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest