Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
colonell
senior tag
Szerintem félreértettelek, én a háttérfolyamatokra gondoltam, te meg valószínű akkor, hogy nem. Elnézést, kissé már fáradt voltam. Régebben is volt ilyen gond? Vagy a google katyvaszolt be ennyire? Eddig sem volt semmi ha az ember hagyta lefrissíteni a gappseket de hogy egy sima kereső sáv új verziója mitől ugrik meg 20mb-al meg (már a mérete) a többiről nem is beszélve... és ugye ezeket az android folyamatosan futtatja "mer ugye az köll". Nálam talán ez volt a bibi, patchelt play telepítés, gappsek frissítésének eltávolítása, és google keretrendszer jegelése után megoldódott. Lehet csináltam mást is, nem biztos hogy ez volt a megoldás.
-
colonell
senior tag
Nos ha nem beszélünk angolul akkor használjunk szótárat. Twrp fennt van (még nem rootolod ki a telót)
BACKUP opt,kijelölöd mind majd csúszka elhúz balról jobbra.
Totál gyári mentést készít amit ha gond van a készülék visszateszel a RESTORE optal majd relockolod a bl-t és mehet a szervízbe.A vicces infóhoz annyit, hogy a szervíz sem hülye, hogy megtagadja magától a munkát ezzel tönkretéve magát. Nem nézik!
-
törölt tag
Egyik ismerősöm tegnap ugyanezt a kérdést tette fel nekem, hogy hogyan tud TWRP-vel menteni, mielőtt nekiáll kinyitni a bootloadert. Sehogy. Ugyanezt válaszoltam neki is, kövesse a leírást lépésről lépésre, és akkor menni fog.
Ehh, lassan írtam..
Ez nem jár gar vesztéssel ugye?
Ha ez még nem is jár garancia vesztéssel, akkor is adódik a következő kérdés, miszerint a rootolásnak milyen következményei vannak a garanciára nézve.
-
theo_76
aktív tag
A fel is van téve a TWRP a telefonodra? Mert az eddig nem derült ki az írásodból, csak hogy most kaptad.
Ami kell hozzá: Nyitott bootloader, amit csak a gyártón keresztül tudsz megcsinálni (elkérni a telefonodhoz az unlock kulcsot, amit 3-4 nap alatt küldenek el), majd rootolni a telefont, és feltenni a TWRP-t... Mert ez sem derült kio, hogy egyáltalán fel van-e rakva neked...
TWRP módban indítsad el a telefonodat, és akkor Backup, kiválasztod miket akarsz lementeni, és elindítod a Swipe to Back Up csúszkával
-
DeX89
csendes tag
Mi volt rá a megoldás? Főzött romot kellett rá tenni? A gyáriban nincs erre lehetőség?
Az előző telóm egy x8-as volt, arra GDX 29-et tettem. Abból 2 funkció van amit nagyon sajnálok hogy az y300-ban nincs benne. Az egyik ez a százalékos kiírása az akku töltöttségének, a másik pedig az extra fényerő. Ha az be van kapcsolva az x8-on megveri az y300 maxra húzott fényerejét. A kis x8-as sokkal jobban olvasható napfényben. :-D -
-
randrew
csendes tag
...erről a twrpről meg azt se tudom hogy micsoda...
Pontosan ezért nem kellett volna belepiszkálnod olyan dologba, amihez nem értesz....én vagyok a legjobban kiakadva, hiszen nem erre az eredményre számítottam...
Mivel te téglásítottad a készüléked így jobbára csak magadra lehetsz mérges. Nem kényszerített senki sem rá, hogy belenyúlj a telefon lelkivilágába. Az akku töltöttségének százalékos kijelzésére van rengeteg jó alkalmazás és widget (pl.: Battery Monitor Widget). Ezek nagy része könnyen kezelhető és nem kell root vagy más módosítás.Tudom, nem illik a földön fekvőbe belerúgni, ezért elnézést mindkettőtöktől (mert ez a hsz mindkét "téglagyárosnak" szól!).
-
colonell
senior tag
-
laximus
tag
És neked sem volt TWRP fen?
Rootolás sem?De hogy tudsz egyáltalán hozzáférni rendszerfájlokhoz rootolás nélkül, főleg módosítani?
Rootolás nélkül elvileg azt nem is engedi egyik root fájlkezelő sem , egyszerűen kiíírja, hogy nincs jogosultságod és tolhatod el a bicót.
Olvassatok el inkább száz fórumot mielőtt belefogtok ilyenbe srácok.
Ha mégis van TWRP és rootolva van a telód, neked is el tudom küldeni a backup-omat, restore és újraindítás után csak gyári beállitások vissza és kész
de ha nincs root és TWRP, akkor nem tudok segíteni
=(
és ha a fájl szövegét módosítod, akkor még egy szóköz sem kerülhet bele véletlenül se, amynnire tudom az is okozhat gondot
-
0xmilan
addikt
A nem ismerhető fel parancsként itt azt jelenti, hogy az adb parancsot nem ismeri, vagyis nem elég neki, hogy ott vannak az adb fájlok az adott mappában, vagy nem tudom.
Dobj egy screenshotot, hogy mégis hogy néz ki, milyen hibát ad.(#3647) tibbi978
Nem számít, hogy nem világít a led, vagy nem jut túl a splash screenen, mert az adb parancsoknak (elvileg) ilyen félig halott állapotban is működniük kell.
Tőled is kérnék egy képernyőmentést a parancssorról, ha nem gond. Hátha többre jutunk.(jah és a build.prop-hoz jobb klikk - link mentése másként, különben csak szövegfájlként megnyitja, de gondolom erre már rájöttetek...)
-
0xmilan
addikt
és (#3629) tibbi978
Androidot elég nehéz téglásítani, általában mindig van valami megoldás.
Jelen esetben szerintem megoldaná, ha adb-vel visszatolnád az eredeti build.prop-ot, szóval nem kell bl unlock meg twrp, bár ez csak tipp.
System fájlokat módosítgatni nem "standard dolog", ettől függetlenül működnie kéne, hacsak nem írtál el valamit.Felraktam ide az eredeti build.prop fájlt.
Telefon bekapcs, dugd gépre.
Ha nincs Android SDK telepítve, akkor *kicsomagolt mappa root leírásból*\Y300-Boot-B176\files\-ból indíts parancssort total commanderből (az alsó kis text boxba "cmd", majd enter). - így nem kell az adott mappába cd-zni.
Ugyanebbe a mappába, ahonnan a parancssort nyitottad másold be a letöltött build.prop fájlt.
parancsorba "adb devices", enter. Ha "List of devices attached" alatt van egy karaktersor, akkor felismerte és a következő parancs is csak akkor fog működni, ha ez megvan.
ezután: adb push build.prop /system/build.prop - ezzel visszatolod az eredeti fájlt, elvileg nem szabad hibát kapnod.
Ha ez is megvan, akkor indítsd újra a telefont. -
törölt tag
Igen, nekem is elakadt a fw frissítés a második lépésnél. Igazán bosszantó, hogy egy ilyen apró dolog, mint az akku százalékos kijelzésének problémájára adott tanács miatt kerültem bajba. Jó lenne erre felhívni a figyelmet, hogy a build.prop-ot nem kellene akármivel szerkeszteni, mert kivégezheti a telefont.
-
nailertn
csendes tag
Google Play olyan helyre installálja a fizetős alkalmazásokat, ahol a telefon nem fér hozzá bootolás közben. Ez a legtöbb appnál nem probléma, de mivel a keyboardot a rendszer már ekkor keresi és nem találja, automatikusan vissza áll arra amit elér.
Megoldás: Titanum Backup-al készits a programról mentést, uninstalláld play store-ból, majd állitsd vissza a mentést. Jelly Bean 4.1.2-ben már javitották a problémát.
-
0xmilan
addikt
Root fájlkezelő kell hozzá, ilyen pl. a Root Explorer vagy ES File Explorer.
-
colonell
senior tag
Az utolsó részre válaszolva, elvégre csak én írtam
Amiket leírtam azok teljes biztonsággal törölhetőek persze ha az embernek nincs szüksége rá, ezen kívül én még vagy 10-15 "appot" töröltem de azok teljes körű használat során egyes appoknál fc okoznak. Először fagyaszd, majd ha a használat során nem okoz galibát akkor mentés törlés. Root nélkül azonban nem törölhetsz system appokat. -
zsola32
őstag
én egy NOKIA CR 115 szettet használok
meg vagyok vele elégedve, igaz ha védőtok is van a telón, akkor csak szuszakolva fér bele, de nem esik ki.
tok nélkül természetesen tökéletes.
(extrem-ben vettem hozzá 1 szivargyújtóba rakható USB töltőt, így teljes a "navigációs" szett) -
lecsobacsi
csendes tag
Nekem elég fájó pont az iránytű hiánya, mert szeretem a geocachig-et, így a g:hu program nem működik megfelelően, mert az irányt nem mutatja, csak a távolságot... és így elég nehéz ládát keresni...
Ezen kívül - bár nem használom - nem működik a Layar és a Google Sky sem.Érdekesség, hogy írtam még májusban levelet a Huaweinek, hogy van-e benne iránytű, mert hogy nekem nem működik, és a honlapon lévő specifikációban is az szerepel, hogy támogatott a digital compass (bármit is jelentsen ez)... Az a válasz jött, hogy van benne, csak amit én letöltöttem iránytűt, azzal nem kompatibilis... válaszoltam, hogy akkor küldjenek egy linket, hogy mivel kompatibilis... na, azóta is küldik...
valaki linkelt egy képet a root-olt készülékéről, és ott van a bal alsó sarokban System/app mappában egy CompassActivity, de nem tudom ez mit jelenthet... nekem nincs rootolva a készülékem...
Valaki nálam okosabb (rootolt készülékkel rendelkező) megpróbálná telepíteni azt az .apk-t? Hátha csak tiltva van...
Új hozzászólás Aktív témák
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest