- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
válasz
akoska23 #17198 üzenetére
Nincs véletlenül root a telón? Ha sehogy nem megy, akkor külső sd-ről kellene telepíteni. Ugyanis a 3 gombos módszer felülírja a partíciókat, és a belső sd-t is. Lehet ez a baj. Mivel a belső sd-re csomagolja ki magát, utána meg formázza. Vagyis nincs miből újból a telepítőhöz nyúlnia.
Android főverziót akarsz cserélni, ezért kell a külső sd. -
akoska23
aktív tag
válasz
#86973952 #17197 üzenetére
Igen 3 gombbal de csak azt irja update failed.
P7-L10V100R001C00B609 van most fent
innen az elsőt a listából szeretném felrakni.Csak azt nem értem a beépitett alkalmazás miért nem találja?
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Ma vettem egy P7-L10 -et. android 4.4.2 van rajta EMUI 3.0. val. Letöltöttem a gyártó honlapjáról az 5.1 et EMUI 3.1 el kicsomagoltam de nem lehet telepíteni. Nem igazán vagyok otthon ebben a 3 kattintásos telepitésben kicsomagoltam a fájlt a telefonra megvan a dload mappa is update.app fájl benne de azt irja nem lehet megnyitni...............
Mit rontottam el?
Memóriakártyám nincs nem használok mert elég a telefon tárhelye. -
törölt tag
válasz
Mátésum #17194 üzenetére
Akkor nem gond. Van amikor a ROM -ban van, vagy nincs rá szükség.
APN -nél:
Nincs MCC, MNC, protokoll és roaming protokoll opció?A többi, amit leírtál biztos jó.
Szerk.:
Meg nem tudom van -e még ilyen.... régen külön kellett aktiválni az MMS -t a csomagban, ha szerződéskor nem teszed meg. Nem tudom így megy -e még, én soha nem használtam MMS -t.Illetve talán egyet küldtem életemben, amikor bejött, még azt Westel -nél vagy Pannon -nál. Került is vagy 600 HUF -ba akkor.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
#86973952 #17193 üzenetére
És ha olyat töltöttem le, akkor nem is kell mást csinálni, csak 3 gombos telepítés és kész? Amúgy a huawei magyar honlapjáról töltöttem le, gondolom, az mindenkinek ugyanaz.
az apn-ek meg, amit a telenor megadott
Telenor MMS
mms
http://mmsc.telenor.hu/
84.225.255.1
8080
mmsVOlt egy másik verzió, amit a telenor technikusa mondott, nem tudom most, hogy melyik van a honlapjukon, ez vagy a korábbi. egyikkel sem működik, egyik telefonon sem.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok! Elég összetett problémába ütköztem, és lehet, hogy újra kellene telepíteni a telót. Néztem a májusi frissítést, nekem az előtte lévő van fenn, gondolom, ebben valami biztonsági frissítés van. A kérdésem a következő: letöltöttem a honlapról a frissítést, kicsomagolom, és ott a dload mappa. Viszont az összefoglaló szerint a telepítés után egy vendor mappát is kellene találnom és telepíteni, de ezt nem találom. GOndolom, valamit nem jól értek, de nem akarok hibázni. Legutóbb csak letöltöttem a b852-t, 3 gombos telepítés és ennyi. Tehát mi a teendő? Persze, ha valaki a hibában tud segíteni, az is nagyon jó lenne:
2 szmáot hordoztam telekomtól telenorhoz. Maradtak a készülékek, amik gyárilag függetlenek, betettem az új kártyákat, de nem lehet mms-t küldeni. Volt egy órás telefonos egyeztetés a telenorral, de nem tudnak mit csinálni, nem hálózati probléma, egyszerűen a telefonok, mintha nem látnák az apn-t, ami viszont teljesen tökéletesen be van állítva mindkét telefonon. Egyik P7, másik Z1 compact. MMS miatt nem akarok új telót, nem is sűrűn küldök, de nem hagy nyugodni a dolog. Erre mondta a telenoros, hogy esetleg próbáljam meg mindkét telefonnál a készülékjavítást/frissítést, hátha.
Előre is köszi a segítséget! -
-
törölt tag
Most csak 125 HUF a Nova Prime verziója. 80% -os leértékelés van.
Nova Launcher -t letöltöd, aztán alkakmazható a fizetős bővítmény.
-
zeon.hu
nagyúr
Valaki tudná tesztelni a Vibert?
Viber-viber hívást kellene, de csak simát, nem a viber out-ot.
Ilyen hívásnál nálam meghülyül a P7, eldobja a netet vagy éppen reboot-ol.
Kimenő és bejövő is kellene.
(Egyéb voip hívásokkal semmi gond) -
Cunaja
addikt
válasz
#86973952 #17181 üzenetére
Ez mind szép és jó, de P7 a telóm és a többieknek is.
Egyszóval minket ez érdekelne.
Fejlesztésben persze vannak jobb telefonok, de azok pénzbe kerülnek. Mi itt szeretnénk kihozni a legtöbbet a saját készülékünkből.
Vagy adják olcsóban az új készülékeket és akkor veszünk. Szerintem az ár nincs arányban a gépezettel.
Annyi pénzért már egy komolyabb laptopot is vehet az ember és mellette van egy jó telefonja is. (P7) -
törölt tag
válasz
Cunaja #17180 üzenetére
Hosszú támogatásra ott a Nexus. Ráadásul van Huawei is. 6P nagyon frankó gép, kiváló kamerával.
Meg elvileg a következő generációs Nexus -okban is lesz Huawei. Ezt majd meglátjuk.
Szerk.:
Vagy a HTC nem stock fronton, de ott se várjon senki csodát.Plusz a HTC után a Sony is ki fog kerülni a szolgáltatós "érából", szóval még nyomás sem lesz.
-
Cunaja
addikt
Az Ascend P7 egyéb kiemelkedő tulajdonságai mellett a kamera technológiája miatt kapott elismeréseket, főként a panoráma-szelfi készítésére is alkalmas 8MP-es 5P aszférikus lencsével felszerelt előlapi kamerájának köszönhetően.
Ez csak egy részlet a telefonunkról!
Ezt a készüléket akarja elfelejteni a Huawei. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
OutSider17 #17178 üzenetére
Jó a Mate 7!
Bye -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Köszöntem szépen az eddigi segítségeteket. De nagy valószínűséggel már holnaptól Mate 7 tulajdonos leszek. Kíváncsian várom hogy mit tud. Nem mintha a P7-el nem lennék megelégedve. Csak szimplán már kicsi , és szeretnék egy nagyobb készüléket.Még egyszer köszönöm a segítségeteket.
További szép napot nektek!
Szervusztok! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Cunaja #17176 üzenetére
Kimenőre most tökéletes volt.
Mondjuk most éppen reboot volt, mivel egyszerre jött három hívás (lányom viberen-de nem viber out, haver whatsappon, meg egy bejövő gsm) és ezzel nem bírt a P7.
De gyanús a viber-ismétlem, sima viber, nem out-azzal régebben is volt gondom bejövőnél. -
zeon.hu
nagyúr
Egy hétig ingyen viber hívás!
Kipróbáltam, működik.
(Csak nálad kell netnek lennie, viber out hívást kell indítani) -
Cunaja
addikt
válasz
ataribalint #17173 üzenetére
B839 recovery majd B839 gyári rom és B852-es rom 3 gombossal.
-
ataribalint
csendes tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy meglett a P7 utódja, így eladó sorba került, viszont jelenleg a Cunaja Lite ROM van rajta, TWRP recoveryvel. Az esetleges kellemetlensége elkerülése végett mielőtt eladom szeretnék visszaváltani a gyári recovery-re és a gyári B852-es szoftverre.
Így ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy hogyan lássak neki a visszaállításhoz, illetve mi legyen a pontos menete?!
Előre is köszönöm!
Szép napot!
-
Cunaja
addikt
Ma írok levelet a Huaweinek! Megkérdezem majd, hogy mi a helyzet a mályvacukorkával. A válasszal jelentkezem.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
Zsoltg4s #17165 üzenetére
Ne hagyd magad!
A nejem csak telefonálásra (noh meg facebookozásra) használja a telefont. Így nem csinál belőle státuszszimbólumot. Neki egy a fontos, hogy könnyen tudja kezelni és megbízhatóan működjön. Nos odaadtam neki az Xperia Ray-t, amit egy évig megelégedéssel használt. (sajnos tönkrement az USB csatlakozója) Most adtam neki egy Xperia L-t és tökéletesen meg van vele elégedve. Természetesen mindegyiket újrahúztam neki gyári ROM-el mielőtt megkapta volna. Kinőtt már abból a korból, amikor egy telefon státuszt jelenthetne számára.De minden bizonnyal előbb utóbb a P7 is nála köt ki, mert én jobban haladok a korral, mint ő. Szemezek is a P9-el, de annyi pluszt nem ad, hogy 100 ezret kicsengessek érte + a 2 év hűséget.
-
Cunaja
addikt
válasz
#86973952 #17167 üzenetére
100.000 az nálam 100.000 és annyival nem jobb. Láttam képeket, amit az csinál, de majd meglátjuk ha lesz EMUI 4.1 P7-re.
Sőt, csináltam is vele, mert unokatesómnak az van, de azért látni rajta hibát. Ps-ben otthon vagyok és nincs annyi különbség amennyi az ára.
Na persze ez az én véleményem. Ha 80.000 lenne, biztos vennék egyből egy P9-et. -
törölt tag
válasz
Cunaja #17166 üzenetére
P9 -ben jobb a kamera, mint a P7 -ben. P9 Lite -ban nem nevezném egyértelműen jobbnak. Hiába ugyanaz a szenzor, más dolgon is múlik. Majd meglátjuk javul -e szoftveresen.
Egyelőre HTC A9 -cel jobb képeket csinálok, mint P9 Lite -tal. Manual módja ugyanazt tudja.
Szerk.:
A9. Teljes méretek, mobilnettel vigyázni. Téma nélkül.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Cunaja
addikt
válasz
ufonauta #17164 üzenetére
Csak azért ennyi, mert leírtad az érveimet. Csak Huaweiben gondolkozom, és max 5,5"-ban. Viszont én sem mondanám, hogy megéri az árát. Majd ha 80.000-be kerül. Addig a kicsike marad a nilkin tokba, szinte gyári állapotban.Az Asszonykáról annyit, mikor vettem a P7-et, felajánlottam neki is egyet. Azt mondta, hogy bőven jó ami van. Nokia C5-03.
Na persze arra is egyedi romot írtam.
Majd ha az ár és a minőségi tudás az elveimmel találkozik, akkor lesz lecserélve. A P9-ből egyedül a Android 6.0 kell nekem, semmi más. A hardvert úgysem használnám ki, a lényeg az meg jobb a P7-ben. ( Kamera ) -
ufonauta
aktív tag
válasz
Zsoltg4s #17158 üzenetére
Nos ebben teljesen igazad van. De például az én majd két éves P7-em olyan, mintha most vettem volna a Vodától. (tokban van, fólia van rajta) Egyedül a szoftot cseréltem le B609-re és azzal használom. Van lejárt hűséges szerződésem is a Vodánál és nézegettem a P9-et, de nem látom, hogy mi az a plusz, amiért 100 ezer forintot fizessek. Annyira el van találva a P7, hogy mindenféle mókolás nélkül teszi a dolgát. Előtte Xperia fan voltam és minden Xperiámat havonta ROM-oltam. Ráadásul 1-1,5 évente jött az újabb teló, a régi meg ment az asszonyhoz. Noh ezt a P7-nél már nem teszem.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #17160 üzenetére
Mellesleg ha a hangzás fontos, akkor ott a HTC. Sokat fejlődtek kamerában, megbízható szoftver, brutális hangzás fülesen is. Ráadásul nem kispályás fülest adnak a HTC modellekhez.
M10 -ben már szintén nincs FM rádió, de a korábbi 9 -es modellekben még van. M9 vagy A9, vagy a többiek is jó választás lehet.
Szerk.:
Mondjuk én ki vagyok az agyba dugós fülesektől. HTC -nek annyira minőségi már a kialakítása is, annyira jól szigetel, hogy olyan, mintha be lenne dugulva a fülem. Halálra idegel, de ez a lényeg másnak... -
KKrisz751
aktív tag
Én is nézegettem a 9 est.
Pár nap és lejár a hűség.De ha jól hallottam nincs rajta FM rádió?
Nem örülnék neki. Mert ha zenét akarok, vagy a szabad helyet foglalom le a telóból, és nem hallok híreket.Vagy a netemet zúzom le pillanatok alatt.
És azért a 21. században röhelyes, egy ilyen telefon mellett egy kis kínai gombelemes FM rádióval és fülbe dugós headsettel rohangászni. -
Zsoltg4s
tag
válasz
Cunaja #17157 üzenetére
Persze hogy jól fókuszál. Két éve ezzel fotózok. De most a P9-ről beszéltünk. Ami azért minden téren jobb egy kicsivel. Ennyire nem szabad elfogult lenni egy tipussal. Nagyon szép a P7, meg nagyon stabil, nagyon jó, én is szeretem, DE a P9 hardveresen jobb. Hiába szögeljük a P7-et, egy idő után oda kell adni asszonynak, gyereknek, stb és venni egy jobbat.
-
Zsoltg4s
tag
válasz
#86973952 #17154 üzenetére
Nekem inkább az tűnt fel, hogy túl jól fókuszál. Auchanba a játék sort fotóztam. Nagyításnál tökéletes volt minden részlet, de ami még benne volt a képben, egy közelebbi sor, talán illatszer, na az elégé homályos elmosott volt.
A gyors netre rátérve: mikor a Diginél 200 megásra emelték, azt mondtam, bőven elég volt a lassab is. (100mb/sec) de most, hogy 1,5-2 perc alatt lenn van egy divx film, azért nem rossz! -
törölt tag
válasz
Zsoltg4s #17152 üzenetére
Semmi gond nincs vele, TOP mezőnyös a kamerája. Csak én Nexus 6P (Huawei), LG G4, LG v10 -ből indulok ki.
Kicsit nekem túl van digitalizálva.
Pl. Samsung -nál is hasonló a gondom, csak ott még túl is van élesítve minden. P9 inkább bemossa a részleteket. Persze mindezt ránagyításban értem.
Nekem valahogy a fenti 3 modell tetszik a legjobban. Meg a HTC 10 piszkálja még nagyon a fantáziám.
zeon.hu:
Szerintem a nyáron lesz már 4G+ elég sok helyen. Főleg nsgyvárosokban.Amikor azt mondja az ember, hogy minek gyorsabb net, a mostani is az. Aztán betölt egy weboldalt pillanatok alatt, akkor azért mindenkinek meg lesz rá az igénye.
-
törölt tag
válasz
Zsoltg4s #17150 üzenetére
4G -t turbózzák, ott lehet gond. 3G -t meg már ugye nem fejlesztik, az sok helyen katasztrófa. Pl. Pesten alig áll nálam 3G -re. Általában 4G-2G között szokott váltani. DE pl. balatonon ugyanez a helyzet. Már készítik fel az 5G -t, Hollandiában már tesztelik.
Jó a P9, de a kamerától nem vagyok elájulva. Persze így is klasszis, ami benne van. Nincs gond a készülékkel. Masszív hátlap nem árt rá, mert a kamera körüli kis üveg/plexi érzékeny a behatásokra. Gyári bőr tok is jól néz ki. Flippes vagy sima hátlap verzióban.
Szerk.:
Jön addig a Honor v8 is, illetve a Mate 9. -
-
törölt tag
-
Zsoltg4s
tag
válasz
KKrisz751 #17147 üzenetére
Tegnap megfordultak a dolgok...
Kaptam egy sms-t a T-től:
Tisztelt ügyfelünk!
Bla,Bla,Bla Központi hibát állapítottunk meg. A hibaelhárítást megkezdtük.
Azóta már kimenő hívásom sincs. Kicsörög, amint felveszi a hívott fél, megszakad...
Persze a központot sem tudom hívni...
Felhívtam őket másik telóról, válasz: igen, látják a hibát, dolgoznak rajta. Amint kijavították, kapok üzenetet, hogy minden jó...
Teljesen korrekt...
10 év előfizetés után fizetek egy szolgáltatásért, ami napok óta nem működik... -
KKrisz751
aktív tag
válasz
Zsoltg4s #17145 üzenetére
Nekem tegnap játszotta el, mikor teljesen újra raktam a romot.
csak éppen kimenő hívásom nem volt. Közölte nincs hálózat. Pedig A telenor felirat ott virított.Aztán kilőttem a 4G-t, 3+2 G-re, és lásd lett minden. Net, hívás, sms...
Igaz völgyben lakom és elég vacak itta 4g, de városban is előfordul. Mondjuk, még a piros és rózsaszínnél még ez is jobb, mert hugom kártyájával még a belvárosban is ledobál a 4G, de a saját windówsos telóját is.Ja nekem ráadásul full standard b609 el. Se root se más. (persze azóta minden van, és nincs gondom.)
Szerintem csúcsidőben, és hálózat foglaltságtól is sokat függ és elég gyengécske ez a 4g.
Olyan mint a windows vista. Szép, meg aranyos, de az xp jobb. az 5G meg majd a win7 el lesz egyenlő, akkor meg örülünk, hogy van stabil hálózat. -
Zsoltg4s
tag
Sziasztok.
Érdekes dolog történt. Nem működik a bejövő hívásom. Kimenő tökéletes, sms megjön. Hívom a T-t, persze hülyének néznek... Restart, térerő, stb. persze minden ok. Cseréltessek simet. Ma viszonteladó, elmesélem a jelenséget, csere, nem jó... Megint csere nanóra átalakítóval, mondván az már nfc-s. (nem tudom miben másabb, azon kívül, hogy kisebb). Így sem jó. Kizárásos alapon teló a rossz, vigyem szervízbe. Kimenő hívás még mindig tökéletes. Persze itthon mindenféle állítgatás és csörgetés másik telefonnal. Egyszer jó lett. Eddig, két éve automatikus 4g, 3g, 2g-re volt állítva. Most csak automata 3g, 2g.
VÉLEMÉNYEK??? -
Cunaja
addikt
[Fájl rendszer]
Amúgy az neked bőven jó, mármint az exfat. -
zorb
tag
üdv. Hol található az a rollback amivel a 609-es előtti verzióra lehet visszaváltani. Más: az exfat az miben jobb memória kártyán a fat32-nél, azt látná a pc? A választ előre is köszönöm.
-
KKrisz751
aktív tag
Láttam a komenteket és néztem a 2 éves fiamat miközben az első telómmal játszik. Nokia 2110. Rágja szét, nyomkodja, antenna sehol, kicsit ló a csengő hangszóró. Aztán elő halásztam a töltőt és a gyerek játékos kosárba megtaláltam az aksiját, ami már kiszáradt, és letörték már a füleit, és poénból bele dugtam. Megnyomtam a bekapcsolót és láss csodát elindult pár percre, se kép se hang. A töltő most meghalt. Nem jön belőle a delej a műszer szerint. Pedig csináltam volna egy videót, hogy ez még ilyen állapotba is működik.
Csak ugye simkártya már nincs hozzáNagyon szerettem. Meg strapabíró is volt. Kocs tetején utazást is bírta, meg a megálláskor a 20M es repülést betonon, igaz bőr tokba. Meg egyszer kiesett a 3. emeletről a fűre. Akkor tört el a sarka, meg az aksi egyik füle. De még pár évig használtam utána.
Anyám pont egy 3310est használ. Ami húgomé volt sok sok éve. Új aksival, hibátlan 64 éves embernek.
-
Fr0z3n
őstag
zeon: EMUI 2.3, build B136, 4.4.2 és vodás.
Robi: Engedélyezve van, ki is teszi, de pár mp és eltünik.
-
Fr0z3n
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen telót, és az volna a kérdésem, hogy a messenger chat fej miért tünik el?
-
coyote55
őstag
válasz
zeon.hu #17112 üzenetére
Számukra nem érték, ennyi...
A jópár évvel régebbiekből nekem is van pár darab, de ez az első.
Kagyló Motorolákból van pár, Siemens C25, A40, van valami Nokia, ami az idősebb lányomé volt, az érdekes darab, mert a tok Vodás, bekapcsoláskor T-Mobil logója van, és Pannonos kártyával használta.
Nomeg a kis LG B1200, aminek a reklámjára máig emlékszem.
Rég volt, szép volt (?), igaz sem volt... -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest