- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Poco F7
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 16: önfejlesztés önfotós oldalon
Hirdetés
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37499 üzenetére
A boot.img fájlban van a kernel, így nem meglepő, ha külön felrakod, akkor felülírod vele azt, amit előzőleg felraktál.
Rengetegszer leírtam a folyamatát ennek a fórumban, így csak magadnak nehezítetted meg azzal, hogy magadtól próbálkoztál, mert a kereső egyből ad találatot erre. -
benfolds
őstag
helyzetjelentés!
felraktam az insertcoint és az elementalx kernelt minden lehetséges sorrendeben dirty flash-sel (tegnap full wipe-pal is). utána mindig szorgalmasan flasheltem az insertcoin mappából származó boot.img-t. az eredmény az volt, hogy mindig visszaállt az insertes kernelre. először azt hittem, hogy a rom telepítője írja felül, de miután utoljára feltettem az elementalt és meggyőződtem róla a beállításokban, hogy tényleg az van fenn, majd ráflasheltem az insert archívumában lévő boot.img-t, ismét visszaállt az insertes kernelre. szóval most az van, hogy felraktam az elementalt a data kivételével wipe-olt insert alá, a boot.img-t viszont nem írtam felül. így most elemental a kernel, kérdés, hogy mennyire lesz stabil. gondolom nagy hülyeség volt ekkora köröket futni.
-
benfolds
őstag
ja, ott van, hogy RUU, bocs. nem mintha tudnám mi az, de akkor az nekem nem jó ezek szerint.
tartok tőle, hogy nem lesz jó nekem ez az insertcoin. olyan sokat nem használtam még, de párszor már kifagyott pl. az index app. amúgy gördülékeny, de nálam a gyári is az volt és nem emlékszem, hogy bármikor is kifagyott volna valamitől. felrakom újból az insertet elementallal, ha rájövök, hogy mi a legjobb módszer, aztán ha nem lesz jó, akkor visszaállok gyárira. az akksira még nem tudom, hogy milyen hatással volt a rom csere, mert vagy töltőn volt a telefon, vagy nyúztam. -
ferob
őstag
válasz
benfolds #37494 üzenetére
Valószínűleg nem a gyári ROM-ot találtad meg, hanem a gyári RUU-t, ami viszont komplett csomag, így zárt bootloader, egyező CID és MID kell a futtatásához és teljesen más kategória, mint egy ROM felrakása.
(#37496) benfolds: A hiba nálad van, mivel az egy M7_U készülékhez való RUU.
(#37495) torreador22: Ki lehet kapcsolni, de root hozzáférés kell hozzá.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #37494 üzenetére
úgy tűnik, hogy hibás a linkelt file, nálam legalábbis hibát írt ki a winrar. itt találtam egy másik file-t, nem teljesen egyezik a filenév, PN07IMG_M7_U_L50_SENSE60_MR_HTC_Europe_7.19.401.151_Radio_4T.35.3218.16_10.33Q.1718.01D_release_458806_signed.zip
-
torreador22
senior tag
A kapacitív gomboknak világítani kell vagy ki is lehet kapcsolni?
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy papírok hiányában imei alapján lehet garanciáztatni? köszönöm
-
benfolds
őstag
Koszi szepen! Akkor ujra az egesz. Elementalt tegyek majd ala szerinted? Kulon az eu-s gyari kernelt es a gyari romot tudnad linkelni? Vagy most mar nem szukseges a gyari kernellel kezdeni? Ettol fuggetlenul jo lenne, ha meglenne, lehet, h visszaallok gyari rendszerre. Viszont az akksim csak egy kicsit merul kevesbe wifin, mint eddig.
Ami raadasul betudhato annak is, h kevesebb app van fenn, ami felebresztene. Bar igy is szinte vegig eber wifin. Tudnam, h ez mindig igy volt-e...nem figyeltem, amig nem kezdett el szarakodni az akksi. Te bekapcsolva hagyod az wifit alvo modban (van ilyen opcio a wifi beallitasoknak)
-
benfolds
őstag
felment az insertcoin-7.1.3-REPACK-M7_UL_L50_SENSE70_MR_HTC_Europe_7.19.401.2. a telepítés előtt, ahogy mondtam, cseréltem a régi elemental kernelt az újra, de úgy tűnik hogy az insert feltett egy másik kernelt (lehet hülyeséget mondok), mert az van a telefonon, ami a mellékelt screenshoton látszik.
recoverybe nem tudok belépni bootloaderből, csak a telefon újraindításakor választható opció.
az insertcoinos boot.img-t sehogy sem tudtam ráflashelni a telefonra, mindig azt írta ki, hogy waiting for device. nem látja a telefont. ennek ellenére bebootol...
mobilnetem nincs. megtalálja a vodafone hálózatát, kiválasztom / automatikus kiválasztás / regisztrálva a hálózaton, mégsincs semmi, se 2-3-4g. persze utóbbi nem is lehetne a telefon amerikai firmware-je miatt, ennek ellenére folyamatosan kint van a 4g ikon. talán az lehet a probléma, hogy a rom telepítőjének a varázslójában, amikor felajánlotta a különböző amerikai szolgáltatós opciókat és az internationalt, akkor az amerikai t-mobile-ra koppintottam? ahogy mondtam a telefon usa tmobile, de eu-s romot használtam rajta, és ugye most is európában szeretném használni. vagy lehet, hogy még mindig apn-eket kellene állítgatnom?
ezek az insertcoin gesztusok hasonlók, mint a sweep2wake és a dupla kopp ébresztés?
érdemes feltenni az elemental kernelt, vagy maradjon az, ami van?
lehet jobb lenne elölről kezdenem az egészet.
ha elölről kezdeném, akkor a gyári kernelt hol találom (de jó lenne az utolsó eu-s is, hátha visszateszem inkább azt)
köszi előre is! -
ferob
őstag
válasz
benfolds #37483 üzenetére
Próbálok sorban válaszolni mindegyik bejegyzésedre, de sok dologgal nem vagy képben így nehéz lesz.
A piros figyelmeztető szöveg nélküli módosított firmwareket én készítettem, amit linkeltél, ezek csak S-OFF állapotú készülékre rakhatóak fel, valamint nem ROM, hanem csak a telefon működéséhez szükséges firmware csomag.A másik linkeden levő firmware csomagok szintén nem ROM-ok, így azok felrakásától új rendszered nem lesz és S-OFF szükséges hozzá.
Az egyik típus gyári, ami mindent töröl, míg a másik TWRP recoveryt tartalmaz és nem törli az adatokat.Kernelt felrakni úgy célszerű, hogy ha előtte más ROM módosított kernelét használtad, akkor felrakod a gyárit, majd utána rakod fel azt, amelyiket szeretnéd.
Ez különösen igaz a frissebb ElementalX verziókra, mivel változott sok dolog, amit most nem részleteznék, de nem működne megfelelően.Valamint S-ON állapotnál minden kernel esetében külön fel kell rakni a boot.img fájlt, mivel anélkül nem éred el a kívánt végeredményt.
-
benfolds
őstag
ha most stock 5.0.2-m van fenn elementalx 20.2-vel, amire fel akarok tenni egy insertcoint vagy egy stock 5.0.2-t (még nem döntöttem el, de szerintem kipróbálom az insertcoint) egy eggyel újabb elementalx kernellel (22.3), akkor mi lenne a helyes sorrend? ferob említette a múltkor, hogy az utolsó elementalx-szel vigyázni kell, ajánlott azonos kernelről feltenni, vagy ha nem, akkor a boot.img-t újra flashelni.
ez kevert meg:3. Do not flash custom kernels on top of each other
Always reflash your ROM when changing kernels. Reflashing without wiping data (known as a “dirty flash”) is the best way to ensure your new kernel works properly. It is not enough to simply reflash the stock boot.img. Many kernel installers make changes to the /system partition as well, which could prevent your new kernel from working correctly. Many kernels (including most versions of ElementalX) use the existing boot.img as a base (often called the “anykernel” installation method), so it’s very important to have the kernel boot.img that came with your ROM, as this contains scripts necessary for the ROM and kernel to work correctly together. Dirty flashing before you install a new kernel will do the trick.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #37480 üzenetére
találtam egy doc-ot linkekkel. a combined, amiben recovery is van, miben különbözik még a stocktól? eddig stock volt fenn külön telepített twrp recovery-vel.
-
benfolds
őstag
rákerestem, de ezt a verziót írták utolsónak két helyen is. köszi az infót. esetleg van egy megbízható linked a romhoz?
egyébként minden lehetőséget kipróbáltam, hogy "rendbe tegyem" az akksit, egyáltalán rájöjjek, hogy mi a gond, de semmi nem használt. jön az utolsó esély, az újratelepítés. bízom benne, hogy megoldást hoz, mert 3g-n nem pörög a telefon, csak wifin.
mit jelent itt, hogy no red warning? http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=64211356&postcount=233
-
Gee_-
tag
Mennyiért lehet eladni egy használt m7 aminek a kamerája gyári hibás és lilul? Egyébként független jó állapotú és EU régiós.
-
benfolds
őstag
mi volt erre a telefonra az utolsó eu-s gyári rom? 7.19.401.22?
-
benfolds
őstag
még mindig nem csináltam factory resetet a telefonomon ez egy hete fennálló a gyorsan merülő akksi probléma miatt, viszont egy dologra figyelmes lettem: mobilneten közel sem merül annyira, mint wifin. kb. csak annyira, mint azelőtt, hogy jelentkezett volna a gyors merülés. eddig azért nem tűnt ez fel, mert 90%-ban wifin voltam. ma viszont egész nap csak a mobilnet volt bekapcsolva és keveset mondok, ha harmad annyira merült a telefon, mint wifin. az akksi beállításokban viszont nem jelez semmilyen appot, ami szívná wifin. ettől függetlenül kilőttem azokat az appokat, amik csak wifin frissítenek, de semmi...ötlet? tudom, csináljak már egy fr-t...
-
judas13
addikt
válasz
yodee_ #37466 üzenetére
Köszi a tippet, - családtagnak továbbítottam is, de sajna eleve nincsenek ilyen opciók az M7-ben (ebben legalábbis), így nincs miket kipipálni
Megmondom ilyet még természetesen soha semmilyen telefonnál nem láttam, hogy ezek ne lennének benne akármelyik készülékben is totál alap funkcióként nyilván. Itt valami bug lehet valahol a rendszerben józan ésszel már csak erre gondolok. De, hogy pont egy Sense esetében legyen, na az pláne sajnálatos. És idegesítő is egyben....(mint Sheldon Cooper a sorozatban)
-
benfolds
őstag
ez a htc 10 elég ütős lesz, és végre majdnem olyan jól is néz ki, mint az m7.
-
benfolds
őstag
válasz
Tocso76 #37463 üzenetére
ez hardveres hiba lesz szerintem, nézesd meg szervizben, hátha vállalja valaki.
használ itt valaki telefonhoz power banket? gondolkodom, hogy átmeneti megoldásként veszek egyet a gyorsan merülő telefonomhoz. a minimális 8-10 órát kibírja még a telefon, feltéve, hogy nem nagyon nyúlok hozzá, de hosszabb úton, pl. túrázni, pláne túrát trackelni nagyon kevés. a hátizsákomban meg elfér egy ilyen töltő.
-
judas13
addikt
Akkor a kérdésemre sajna nincs válasz látom, hogy a rezgést (igen a rezgést nem vicc
hol is kapcsolhatom ki itt. Gyári hibás lenne a telefon...nem tudok mire gondolni....vagy mi vagyunk - lehetünk a gyári hibásak, hogy nem találjuk ennek a bonyolult funkciónak az elérését...
-
no more
veterán
Végre visszajött a telóm a Telekom Biztosítótól, mindent fullra kicseréltek rajta, újra van Beats Audio logóm, az értesítő LED olyan fényes, hogy kiveri a szemet, hófehér a keret, a hangszóró pedig olyan hangos, mint még sohasem volt!
Jah és az alsó gombok fényere is brutál lett! Azt kell mondjam, ez a telefon még kibír így egy évet, mire lemegy a 10-es ára!
Kemény, hogy amúgy garancián kívül ez 75626 forint a számla szerint (nekem 20ezret kellett befizetni, többit állta a biztosító). Kijelző cserére küldtem be. Feléért már lehet kapni M7-et szerintem használtan...
-
Tocso76
tag
Sziasztok!
Sajna szépen lassan kezd elfogyni az erő a telefonomban. Fél éve kezdte azt csinálni, hogy néha eldobta a hálózatot, de ez mára addig fajult, hogy szinte használhatatlan.
SIM kártyát cseréltem a szolgáltatómnál. Gyári beállítások visszaállítását csináltam. Android 5.0.2 van rajta.
ROM csere segítene rajta szerintetek?
Vagy szedjem szét? Lehet valami hardveres hiba, esetleg kontakt hiba.
Köszi. -
B@ldrick
aktív tag
válasz
szegto #37460 üzenetére
Hello,
Hasonlót tapasztalok azzal a különbséggel, hogy frissen felrakva is akadnak a sense rom-ok. A GPE alapúak viszont tükörsímán működnek csak nincs rá takarékos kernel. Most a jól funkcionáló ARHD93 után a NuSenSeveN-t próbálom ami nem akadozik egyelőre pl. ha belépek az alkalmazásokhoz, beállítások görgetésekor egyet röccen, viszont a sense kezdőoldalt nem frissítettem le playről.
-
benfolds
őstag
válasz
szegto #37460 üzenetére
nálam a gyári 5.0.2 jó, amióta kijött.
viszont először adódik komolyabb gondom a telefonnal, mióta megvan. kb. múlt péntek óta nagyon merül az akksi, ha a megszokott módon, bekapcsolt mobilnettel, wifivel használom. úgy lemerül 5-6 óra alatt, hogy hozzá sem nyúlok. csináltam tegnap egy battery testet, 85% lett, ami ugye jónak számít. szóval talán nem az akksi a ludas, hanem valami pörgeti a telefont (bár nem érzem, hogy melegedne). az appok nem frissülnek automatikusan, a probléma előtt frissítettem a htc órát és a google, esetleg azok zavarhatnak be? csináljak egy fr-t? milyen adatok vesznek el akkor? root megmarad? appok megmaradnak? beállítások visszaállnak gondolom, mert mentve van a google fiókomba minden. eu-s 5.0.2. van fenn elementalx 20.2 kernellel, rootolva, de valami amerikai firmware-rel, mert amerikia t-mobile-os a telefon.
-
szegto
senior tag
Üdv.
2 évig gyári állapoton használtam a telót, semmi problémám nem volt vele, pörgött a rom, talán ha 1-2szer volt FR max, nagyon meg voltam vele elégedve.
Aztán eltelt a 2 év, felraktam custom romokat.
Az miért van, hogy 1-2 hónap után (tökmindegy melyik rom) elkezd akadozni, belassulni a telefon.
Már ott tartok h visszarakom a gyárit, fel is raktam az ARHD-t de mostanában meg vmi hibaüzeneteket dobál, tehát az se az igazi, valamint az se olyan már mint 1 hónapja.Van olyan stabil rom ami nem lassul be? Tokmindegy h Sense 6 vagy 7 csak pörögjön.
-
judas13
addikt
Nem olvastam vissza a 3700 hozzászólást sorry.
Csak annyit kérdeznék tőletek, hogy létezik-e, hogy nem lehet lekapcsolni a rezgést a telefonon(!) pld a bejövő üziknék kapcsán? Vagy egyszerűen mi nem találjuk ezt a bonyolult opciót?
-
-
ferob
őstag
válasz
Integrale #37456 üzenetére
Ha azt mondták neki a szervizben, hogy javítható, akkor még ha nem is javíttatja meg, miért nem tudja megnevezni a konkrét hibát?
A válasz valószínűleg az, hogy leginkább csak szabadulna tőle, mivel a nem hallható kifejezésből csak arra lehet következtetni, hogy vagy a hangszóró, vagy a mikrofon nem jó, de az nem javul meg attól, ha valaki pl. az említett VoIP alkalmazásokkal próbálkozik. -
Integrale
veterán
Sziasztok!
Ennek mi lehet a baja?
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül egy fölösleges SIM-tálcája?Ha igen, dobjon rám egy PÜ-t, az anyagiakat ott tisztázzuk.
Köszönöm előre is!
-
ferob
őstag
válasz
ScrapUnit #37452 üzenetére
Nem ajánlom a Telekomon keresztüli leadást, mivel ők nem a Telemaxon keresztül küldik ki, hanem saját maguk juttatják el, ami nem csak időben jelent elhúzódást a saját heti begyűjtési rutinjukon felül, hanem konkrétan követni sem fogod tudni az eseményeket és mindig több a gond az ügyintéző által felvett hibajelenség leírásával a szolgáltatónál, mint nélkülük, mivel ők hajlamosak a saját nyomtatványukon olyan okosságokat csuklóból bejelölni, hogy pl. nem tapasztalták a hibát, de bármilyen béna leírás is azt eredményezi, hogy javítatlanul küldik vissza, ami az adott napokra történő visszaszállítás miatt ismét plusz idő.
A Telemax központ nyitva van szombaton is, valamint sokkal egyszerűbb, ahogy az előbbiekben említettem is.
Ha csak azt a kis panelt kell cserélni, akkor amennyiben az alaplapnak semmilyen hibája nincs, azért kérhetnek pénzt, de nem hiszem, hogy megteszik, valamint ha mégis úgy történne, akkor is egy nagyon olcsó alkatrészről van szó. -
ferob
őstag
válasz
ScrapUnit #37450 üzenetére
Az azért tartott annyi ideig, mert ha nincs alkatrész, akkor beszerzik, sőt ilyenkor az új azonosító miatt kell a visszajelzés Kínából, az legalább 2 hetet rádob a szokásosra, így ezt hozzárendelik a készülék meglévő profiljához és minden rendben.
Az a 3 hónap a javításra, cserélt alkatrészre vonatkozik mindaddig, míg nem fődarab cseréről van szó, de mivel az alaplap annak minősül, így jár az 1 év garancia rá.
Ha garancián kívüli javítás keretében kéne alaplapot cseréltetni, akkor az tényleg nem lenne a legolcsóbb, de szerencsére jelen esetben ezzel nem kell foglalkozz. -
ScrapUnit
aktív tag
válasz
ScrapUnit #37449 üzenetére
Gond akkor van, ha a javítás megkarcolja a telefon eladási értékét. Kb. 9 hónapja kapott új lapot, előtte mindenét cserélték, 7 hét alatt ért vissza. A MO-i HTC ügyfélszolgálatos akkor azt mondta, hogy az alaplapra 1 év gari van. Ma beszéltem egy angol ügyfélszolgálatossal, ő azt mondta 3 hónap...jó móka lesz
Mikor lapot cseréltek, azt mondták más szériaszáma, imei száma lesz, nos úgy jött vissza, hogy minden a régi volt benne. Mindenesetre az összes papír megvan.
-
ferob
őstag
válasz
ScrapUnit #37447 üzenetére
Ahogy gondolod, de azért azt te is feltételezheted, hogy nem azért kapcsol be a kijelző, mert koszos a csatlakozó, elvégre nem fémreszelék gyűlt fel ott.
Ha szerencséd van, akkor csak egy hibás csatlakozó, ami külön flex kábelen található a mikrofonnal együtt, így nem kell komolyabb alkatrészeket cseréltetni.
Viszont a hivatalos szervizre sose kellett másfél vagy két hónapot várni, mivel a leadástól számított maximum 2,5 hét alatt visszaért, de ha a központban adod le Budaörsön, akkor másfél hét alatt vagy a hét napjától függően akár előbb is visszaérhet.
Ha felrakod eladásra, akkor azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy mivel nem tölthető, ezért alkatrészként szinte semmit nem fogsz érte kapni, szóval sokkal célravezetőbb a javítás ebben az esetben. -
ScrapUnit
aktív tag
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
ScrapUnit #37442 üzenetére
Nemrég átváltott a telefon usb host módba, így nem engedte a töltést. Jelenleg csak usb kábel és laptop áll rendelkezésre. Az usb host mód megoldva XDA-s leírás alapján. Már csak azt kellene megoldani, hogy lássa a számítógép. Lehetséges, hogy az usb csati annyira bekoszolódik, hogy ilyen hibákat produkál? A telefon lapjára elvileg júliusig még van garancia, ha ez nem az usb hibája. A safe módos okosság megoldotta azt is, hogy ha hívok valakit, akkor ne kapcsolja be magától azonnal a kihangosítást.
-
ScrapUnit
aktív tag
Szevasztok!
USB csatit mivel lehet hatékonyan kitisztítani? Sűrített levegő, vagy inkább chip contact spray?
Tegnap megbolondult, néha nem veszi a töltést, gépre dugva több usb kábellel sem létesít adatkapcsolatot a töltésen kívül. Néha magától felkapcsolja az LCD-t, mintha töltőre lenne csatlakoztatva, de olyan is volt, hogy saját töltőjére dugva mindig a CAR alkalmazást akarta elindítani.
-
ferob
őstag
válasz
Ununqatrium #37439 üzenetére
Az értesítések prioritásra vannak állítva, így attól függően, hogy milyen ROM-ot használsz, ki tudod kapcsolni, ha a hangerő gombot megnyomod egyszer, majd az Összes szóra nyomsz, de ha így nem, akkor a Beállítások > Hang és értesítés > Jelzések > Ha hívás vagy értesítés érkezik > Mindig jelezzen beállítást választod.
-
ferob
őstag
válasz
no more #37434 üzenetére
Ez sajnos úgy általában igaz mindegyikre, mivel amit egyszer szétszednek az sose lesz már olyan, mivel ha olyan embereket alkalmaznának ilyen feladatokra, akik aprólékosan odafigyelnek erre, akkor nem haladnának a munkával és rövid úton megszűnne a munkaviszonyuk.
Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy mivel a biztosítás keretein belül kerül javításra, ezért olyan szerződött cég fogja végezni, akinek konkrétan semmi köze a HTC márkához vagy a hivatalos szervizhez. -
ferob
őstag
válasz
no more #37432 üzenetére
A vállalt jótállás és a készülékbiztosítás teljesen független egymástól, így amíg fizeted, addig nekik kötelességük a vállaltakat betartani, valamint sajnos ez várható volt, hogy lesznek gondok.
Ha teljesen lecserélték az elejét a kerettel együtt, akkor nem szabadna recsegjen a hangszóró, az inkább csak akkor, ha valami közé kerül vagy szerelés közben teszik tönkre, de ugyanez igaz a hátlapban található lencsére is, mert bele van ragasztva, hacsak nem konkrétan a modulra gondoltál.
Az illesztési hibákat biztosra venném, hogy meg fognak maradni, mivel nem fognak tökéletes munkát végezni, valamint ha a végén csak az marad, akkor le fognak rázni azzal az indokkal, hogy az a rendeltetésszerű használatot nem befolyásolja. -
no more
veterán
Visszajött a telefonom végre 2 hét után a szervizből, a Telekom Biztosító által csináltattam meg, kijelző törésért küldtem be. A telefon gyakorlatilag vadi új lett, kicserélték még a hátlapot is, a gombok is hihetetlen erősen világítanak, ellenben lettek problémák. Undorítóan recseg a felső hangszóró + tele lett illesztési hibával a készülék, emiatt a jobb-alsó sarokban szépen szivárog ki a kijelző fénye. Még a hátlap sincs rendesen visszarakva, el van csúszva a kameralencse. Elég gáz, hogy ilyen kotványul dolgoznak a szervizben. Hívhatom fel megint a biztosítót és lehet folytatni a bohóckodást. Jövő hét után lejár a garancia még az lesz a poén, ha nem nyúlnak hozzá ez miatt.
-
Kocsó
aktív tag
(#37424) ferob:
Úgy szólnak a hangszórók, mint újkorában!!!!!
(hihetetlen mennyi kosz bele volt ragadva...)
Régebben többet olvasgattam a fórumot (több időm volt) és már akkor is írták többen ezt a megoldást, de hogy őszinte legyek, kiment a fejemből
A gyári visszaállítást is meg fogom ejteni, mert már rá fér az Androidra... (közel 2 éve nyúzom a rendszert)
Még egyszer köszi! -
ferob
őstag
válasz
Dexter-2000 #37429 üzenetére
Bár kérdést nem tettél fel, de az oka az, hogy nem tud semmilyen frissítést alkalmazni a készülék, hogy egy nem európai régióba szánt készülékre felrakták az európai ROM-ot, ráadásul egy jó régit.
Te magad nem fogod tudni megcsinálni, mivel ehhez nem elég önmagában egy SuperCID, ha szeretnéd, hogy segítsek, akkor keress meg privát üzenetben. -
ferob
őstag
válasz
sipy888 #37427 üzenetére
Őszintén megmondom, hogy nem értem, hogy miért számít mindenki kölcsönkészülékre, elvégre ahhoz nem pár darab telefont kéne tartania egy szerviznek, akinek egyrészt nem feladata, másrészt minek okozna magának további fejfájást.
Egy időben a szolgáltatók adtak, ez rendben is van, de ők telefonokat árultak és nem a javítás volt a profiljuk, hanem az előfizető megtartása volt a cél, persze manapság ez már átalakult.A készüléken történő bármilyen javítás várhatóan több, mint amennyit szánnál rá, mivel valószínűleg olyan áron csinálnák meg, mint amennyiért veszel egy ugyanilyen típusú használt készüléket.
Sajnos manapság annyi telefont dobnak piacra, hogy pénzben az értéke igen hamar és igen sokat esik, míg a szerviz költségei ettől nem csökkennek, így ők továbbra is ahhoz mérten egy magas áron fognak dolgozni.Töltsd fel teljesen a telefont, majd írd be a tárcsázóba a *#*#4324#*#* számsort, majd More gomb és ott válasszad a Battery Test lehetőséget, itt figyelmeztet, hogy tedd repülő üzemmódba, majd várd meg míg végez a teszt, így megtudod, hogy milyen állapotban van az akkumulátorod.
-
sipy888
aktív tag
írtam a szervíznek, hogy szeretnék akkumulátort cserélni, adjanak egy árat. Azt válaszolták, hogy csak akkor adnak árat ha beküldöm a telefont. Ezt érti valaki? Hogyan nélkülözhetném a telefonom napokig, csak azért, hogy megtudjam mennyibe kerül egy akkumulátor csere?
-
ferob
őstag
válasz
Del Toro #37422 üzenetére
Legközelebb elég kisebb méretben is beilleszteni, de ettől függetlenül ezt azért látod, mert a készülék S-OFF állapotú, ami teljesen független a telefon típusától, minden HTC készüléken ilyen üzenet jelenik meg ebben az esetben.
(#37423) Kocsó: Azért halkabb a hangszóró, mert a furatok eltömődtek, pucold meg egy száraz, puha fogkefével.
A másik problémádhoz nem is kellett volna sokat keresni a topikban, mivel épp volt róla szó, de nézd meg pl. ezt és ezt a hozzászólásomat, mert ezek alapján rendbe fog jönni. -
Kocsó
aktív tag
Sziasztok!
2014.júl. óta van egy edigitalban vásárolt (2 éves gyári garanciával rendelkező) HTC ONE M7 Dual SIM-es (802w) telefonom. Eddig teljesen meg voltam vele elégedve, viszont az utóbbi időben elkezdett "vacakolni".
1. Tudom, nem egy mai csirke már de akkor sem értem, hogy miért kezdett el a felső hangszórója halkulni? Már utcán alig hallom akivel beszélek, pedig csutkán fel van tolva a hangerő. Eléggé észre lehet venni a dolgot, amikor pl. youtube-ot nézek fektetve és egyikszer az egyik, majd utána a másik hangszóró rácsot takarom le hüvelykujjal. Ez vajon garanciában orvosolható?
2. Azt is az utóbbi időben kezdte el csinálni, hogy ~15-20%-ig "normálisan" merül majd onnan hirtelen, egyik pillanatról a másikra. Volt olyan hogy 15%-on állt, már épp át is váltott energiatakarékos módra, jött egy bejövő hívás, kicsörgött de felvenni már nem tudtam, mert lemerült. Ez vajon garanciában orvosolható még? Vagy akksira csak 1 év gar. van
Ha garira kerül a sor, elég csak telefonon bejelentenem nekik és leadom valahol?
Előre is köszi a választ! -
Del Toro
újonc
Üdv!
Ilyet látott már valaki HTC One M7-nél?
Ezzel mit lehet kezdeni?
Köszi
-
ferob
őstag
válasz
Dexter-2000 #37420 üzenetére
Nem a telefon típusától függ, minden készülékkel működik, amin van micro USB.
Ha gond lenne vele, akkor nem is említettem volna ezt a fajtát. -
sipy888
aktív tag
Köszi. Most hogy mondod lehet a töltő a rossz mert a munkahelyi Nokia töltöm mindig feltölti a telefont, és a kábel is tuti jó mert szoktam a PC-re másolni. Egyébként a vezeték feje kb ki-be jár a telefonbol, nem kattan bele, a fogak be vannak ragadva....
Olyan is elofordul hogy 20%on van a telefon és egyszer csak lemerul és kikapcsol. Szerintem már az akksi sem 100-as. 3eves a telefon. A gyári akkutesztet lefutottam ott nem mutatott hibát.
-
no more
veterán
Nem igazán tervezek új telefont venni, nekem tökéletes az M7, most van kijelző cserén, T-Mobile biztosító által, aztán küldöm garanciára, mert májusban lejár a 2 év. Én csak egy normális töltőt szeretnék, ami nem fogja tönkretenni az M7-et. Vagyis, igazából én fogalmaztam rosszul, mert kábel kell.
Valamennyire biztos kopott a telefon csatija is (ezt remélhetőleg cserélik gariban), mert tesóm Z-jének a töltője sem szuper stabil, de sokkal jobb, mint az itthonim, szépen bepattan a helyére. A sajátom totál nem jó. A mostani kölcsön telefonomban is lötyög ez a kábel.
-
ferob
őstag
válasz
no more #37416 üzenetére
Ha lötyög, az nem feltétlen biztos, hogy a kábel hibája, mert kophatott el a telefonban lévő csatlakozó is, így ezért azt előbb nem árt kipróbálni.
A hálózati adapter és a kábel vásárlásával kapcsolatban kérdés, hogy mi a cél, mert biztos forrásból beszerezni gyárit nem olcsó, esetenként még a HTC gyorstöltőjével egy árban kapható, sőt ha pl. valaki később tervez venni olyan telefont, ami támogatja a QC2.0 vagy QC3.0 szabványt, akkor célszerűbb egyből egy ilyennel ellátott adaptert vásárolni, amit lehet drágábban a készülékkel azonos márkában vásárolni, míg olcsóbban lehetőség van a Blitzwolf, Tronsmart, Aukey stb. márkákból választani.
A Blitzwolf vonalon lehetőség van kétoldalas kábelt beszerezni, aminek nem számít, hogy milyen irányból dugjuk a készülékbe, valamint fonott, ezért sokkal nehezebben törik meg és a csatlakozók feje is fémből van, valamint ez a megoldás kényelmesen kijön 4-5 ezer forintból.
A kábel és a hálózati adapter alább látható is a képen. -
ferob
őstag
válasz
sipy888 #37414 üzenetére
Ha a töltésen kívül nem merül nagyon a készülék, akkor ha az USB kábel működik, pl. tudod vele a géphez csatlakoztatni a telefont, abban az esetben egyértelműen a töltőfej hibásodott meg.
Többnyire ezek így mennek tönkre, néha tölt még párszor, de a legtöbb esetben szinte semmit és inkább csak merül az akkumulátor. -
sipy888
aktív tag
Az M7-m mostanában azt csinálja, hogy esténként amikor felteszem töltőre, reggel pedig leveszem róla , nem tölt szinte semmit rajta. Még nem tudom, hogy az akksi a rossz, vagy a töltő, ennek utánajárok.
Amennyiben az akksi a rossz, akkor hol tudom cseréltetni? Neten láttam 4k-ért újat, de nem tudom hol merjem kicseréltetni. Hivatalos szervízbe érdemes küldeni?
-
ferob
őstag
válasz
Ununqatrium #37411 üzenetére
Amit még tudsz csinálni, hogy feltöltés után lefuttatod a legfrissebb gyári RUU-t, többet tanácsolni nem tudok így látatlanban, de ha akarod, akkor rá tudok nézni, hogy mi a helyzet.
(#37412) Dot: Mivel már sehonnan nem érhető el régebbi ROM és S-OFF nélkül nem tudsz régebbi RUU-t lefuttatni, ezért így önmagában nem lehet megoldani.
Ettől függetlenül, ha használtad a beépített biztonsági mentést, akkor többek között a vezeték nélküli hálózatok jelszavai is visszaállíthatóak.
Ha továbbra is érdekel a régebbi rendszer felrakása és az S-OFF, akkor írj egy privát üzenetet. -
Dot
őstag
Sziasztok!
Megoldható-e a telefonra az, hogy rootolt 4.4.x-es gyári romot telepítek Sense felülettel?
Gari már nincs rá.
Jelenleg gyári állapotban az OS.Ha igen akkor át lehet vinni az olyan adatokat mint pl: wifi authentikációk?
-
Ununqatrium
aktív tag
Hi. Megfogadtam a tanácsod, de az eddig makulátlan akkuval gondjaim vannak. Sose merült még kikapcsig, most abszolút értetlenül állok a problémával szemben. Négyszer fullra töltöttem, de totál zavarodottan merül továbbra is. 50 százalékig arányosan, aztán lerakom éjszakára aludni, és reggel úgy ébredek, hogy a semmitől csutkára van merülve. Alacsonyabb töltöttségnél pillanatok alatt elfogynak a százalékok, feltöltve semmi gond. A nagyobb gondom viszont nem ez, hanem az, hogy az akku fele annyi ideig sem bírja, mint előtte. Az én igénybevételem mellett a két napot minimum tudta, most egy nap a plafon. Szerintem totál átvágja magát a telefon, magával az akkuval nem lehet probléma. Van valamiféle javaslatod, esetleg bárki másnak? Jelenleg a telefon kis túlzással használhatatlan.
-
ferob
őstag
válasz
Dexter-2000 #37407 üzenetére
Az S-OFF többek között azért kell, hogy tudj pl. firmwaret és MID-et módosítani, ami a GPE variánshoz kell.
-
_Flood_
aktív tag
Holnap itt a 10-es, ma meg ezt találtam: [link]
-
Dodeszh
tag
Köszönöm mindenkinek a közel három éves társaságot és segítséget, elköszönök, váltottam telefont.
Egyrészt szükségem lett két SIM kezelésére, másrészt pedig egyre több problémám volt az akkuval: többször fordult elő, hogy 30-40%-ról egyszer csak kikapcsolat a telefon, és bekapcsolás után 1-2% töltöttséget jelzett csak, illetve így közel három évesen már nem bírta végig a napot, és állandóan tölteni kellett.
Huawei Mate 8 lett a nyerő (2 SIM, 4000 mAh akku, 6"), egyelőre elégedett vagyok, a méretet szokni kell még. -
ferob
őstag
válasz
Dexter-2000 #37403 üzenetére
Ez csak rajtad áll, mivel különösebb eltérés nem lesz a magasabb verzió miatt, maximum annyi, hogy a GPE a mai napig kapja a biztonsági frissítéseket minden hónapban, viszont S-OFF nélkül nem lehet GPE variánsra konvertálni.
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok
m7-nél maradhat a gyári sense, vagy érdemese gpe-re frissíteni?
ha jól tudom a sense csak 5.0-ig míg a gpe 5.1 ig van támogatva. -
ferob
őstag
válasz
Ununqatrium #37401 üzenetére
Egy ideig hagyhatod, de ha 95% fölött megnézted, hogy hogyan áll a töltés, akkor nem töltötte 100%-ra, mert úgy hamar zöldre vált a LED, amit csepptöltéssel sem tölt fel teljesen, ekkor le kell meríteni 95% alá és megint hagyni a töltőn, mert egyéb esetben az első pár percben hamar 96% környékén találja magát az ember.
Más kérdés, hogy a megfelelő töltöttség visszajelzésnek ez sem tesz jót most, viszont ha nem indítod újra vagy kapcsolod ki a telefont, akkor 2-3 teljes feltöltés és lemerítés helyre fogja hozni teljesen, ha töltés közben nem nyomkodod a készüléket, valamint azért ne hagyd feltétlen 10% alá esni, akkor már tedd fel tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az Arctic (ismét) belép a házak piacára
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Battlefield 6
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest