-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #105563 üzenetére
Mint írtam a te jogosultságoddal még a nevét se írhatod le.
3500 + áfa lesz.BiP: lehet.
TaaT: sima liba. Változik a topiklakók összetétele és már nem érzi jól magát az ember. Akkor simán keres olyan brancsot ahol jó. Amúgy is változunk, az érdeklődésünk, a preferenciánk és még sok minden más.
-
-
válasz
Astroboy #104757 üzenetére
SSD-t rögzítette
, videókártyának meg adott kitámasztást (ami több mint a semmi!). Igaz extrém okádékul poros de azt leszámítva rendben van.
Én simán legtöbb gépbe csak bedobom az SSD-t, a low end típusok satából amúgy sem melegszenek vagy full műanyag házasok, sok értelme nincs rögzíteni ha nem tud belógni semmibe. -
-
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #104503 üzenetére
NAGY VÁLASZTÉK SZUPER ÁRAK! NAGY VÁLASZTÉK SZUPER ÁRAK! NAGY VÁLASZTÉK SZUPER ÁRAK! NAGY VÁLASZTÉK SZUPER ÁRAK! NAGY VÁLASZTÉK SZUPER ÁRAK! NAGY VÁLASZTÉK SZUPER ÁRAK!
Bár igazán csak akkor üt amikor az oda-visza idióta mozgást csinálják hozzá.
Osztrákok sose voltak normálisak, ütődött egy nép.Érdekes módon az Euronics ugyanilyen rekláma tök jó. [link]
Bent az üzletben mikor megy alá egy kis tekknózene ami szerintem ritmusra van szinkrózva a videókkal az meg pláne menő. -
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #104206 üzenetére
Hiszed vagy nem, nekem is pont ez jutott eszembe olvasva a hirdetést.
Ráadásul nem is túl magyaros megfogalmazás.Meg a hirdetés tele van kérdőjelekkel és feltevésekkel, ha minden igaz, akkor az egyetlen dolog amit biztosra tudhatunk(???) hogy 1620 körül készült a corpus elefántcsontból. (huh ha ez tényleg így van, akkor ha ez a cucc mesélni tudna ... - mondjuk ugyanezt szoktam ondolni a pianinom kapcsán is, ami az első világháború előtti példány, és a második világháborúban szerzett beázásának nyomai (lebombázták a házat amiben volt), most is viseli magán, de csak még autentikusabb az egész tőle)
-
koby11h
őstag
válasz
Astroboy #104110 üzenetére
Ez a pozitív eredmény, én pont az ellenkezőjét láttam élőben rokonnál.
Nem kell ingatlanos, majd Ő! Szar fotók, 0 alaprajz, szinte semmi info csak az ár, az is a környéken a legmagasabb, a "semmire".
Fél év után asszony megunta, hirdetés le, ingatlanos, amikor apa nem volt otthon.
Normális fotók, szerkesztett alaprajz, korrekt állapotleírás, ár lejjebb víve kb. értelmes szintre. Apa meglepődött, mert 3 hét múlva vitték a lakást.
Van akinél "minden" ingatlanos jobb -
-
-
-
-
-
-
opr
nagyúr
válasz
Astroboy #101921 üzenetére
Sajat tapasztalat az az, hogy ha metal, akkor ezust, ha nem, akkor a sima feher turi a koszt a legjobban. Marmint hogy azon latszik legkevesbe. Mondjuk most pont az van, hogy a metalszurke kocsim mostanra olyan retkes, hogy 20m-rol megmondod, de ebben a minden masodik nap esik idojarasban en le nem mosom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #101768 üzenetére
Nem, nem a vevőknek jött be annyira, és lett emiatt ennyire elterjedt, hanem a gyártóknak jött be, és óriási reklámkampányokkal elkezdték tudatosan a SUVok felé terelni a vásárlókat. És hogy miért? Azért mert ezek teherautónak számítanak, és ennek megfelelően teljesen más kibocsájtási normáknak kell megfelelniük mint a sedanoknak, amiket jóval könnyebben teljesítenek a gyártók. így rávették az embereket, hogy gyakorlatilag teherautókat vásároljanak, a hagyományos autóik helyett. Ezzel persze pont megfordítva a '60-as évek divatját, ahol pickuppal megjelenni pl a templom előtt égő volt, így sokan tartottak egy második elegánsabb autót is ilyen alkalomra, de ez a dolog tette lehetővé, hogy a Chevrolet El Camino vagy a Ford Ranchero is elterjedjen. Akkor a sedanok/Cupék lettek pickuposítva, most mega pickupok vannak sedanosítva/kombisítva.
A "veszed amit kapsz" legszebb példája pl a Mustang E mach, ami a valamikori kompakt (pony) autó kategóriának induló sport autó kategóriából konkrétan (villany) SUVot csinált -
-
-
-
opr
nagyúr
válasz
Astroboy #100421 üzenetére
Persze, de max akkor van ertelme, ha egy barbie babara is raizgulsz, de akkor meg egyszerubb megvenni a cuccot valami jatekboltbol.
Amugy az van, hogy annyira magas foku a realitas, hogy a kijelzo egyik mellekhatasa az, hogy ha valamit nem 1:1-ben latsz, akkor
a) ugy kezeli az agyad, mintha egy diorama/makett lenne, vagy valami kis jatek vagy valami. Tok mindegy, hogy amugy ugyanaz a modell, csak lekicsinyitetted
b) uncanny valley lvl over 9000
c) ...c opcio nincs, esetleg az, hogy egyszerre a es bEz ugye azert gond, mert... Mert 15" 16:9, ebbe bele kell ferjen 1:1-be annak, amit meg akarsz mutatni, ha azt szeretned, hogy realistan erzekelje az agy, ne csak mint egy makett. Epiteszeknek, foleg belsoepiteszeknek mondjuk ettol fuggetlenul teljesen jo lehet, mert sokat segit azon, hogy tenyleg erezd az aranyokat, de mondjuk mar arra, hogy bemutass rajta valami termeket, ami nagyobb, mint a kijelzo, arra mar nem ajanlanam.
De biztos vagyok benne, hogy lesz ennek joval nagyobb verzioja is, ott meg hatar a csillagos eg, csak tudd megfizetni. Hint: Erosen valoszinu, hogy olcsobb lesz megvasarolni a kivant holgyemenyt par honapra amig meg nem unod, mint kifizetni a nagyobb spatial reality display-t. Plane figyelembeveve, hogy ez mar most is igaz.
(Jelenleg 5000 euro az EU-s afas ara. Rengeteg. Tenyleg csak akkor erheti meg, ha nagyon olyan munkat vegzel, hogy gyorsan visszahozza az arat, mert amugy nagyon nem er ennyit a cucc szvsz.) -
-
válasz
Astroboy #100096 üzenetére
Meg, de azért a több millió akkoriban nem jelentett olyan sok milliót (még nem szálltak el a használt autók árai), és hát túl sok ember van, aki nem is tudna ennyit kifizetni, és inkább eladná a kocsit, merthogy az má' GTK. Egy biztosítónak meg tuti GTK
Na most az eggyel későbbi verzióba a generátor 2-3x áron volt, mert az már, ugyan nem elektromos autó, de a fékezés energiáját visszatölti az akkuba...
@chaser : Ja, laptop is, kijelző törik->jajmostmilesz, pedig az aztán cserélhető, meg csomó esetben teljesen vállalható árú.
-
-
-
SP4C3
veterán
válasz
Astroboy #99252 üzenetére
Ideert a lap, el vagyok keseredve, sokkal jobb, mint vartam. Ennyi lett a vege: cpu-z validator
-
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #99744 üzenetére
Tavaly három fesztiválon voltam Németországban és a viccet félretéve, az egyik végére mindössze 1 fok volt, na akkor majdnem megfagytam tényleg.
Jah ezenkívül novemberben és decemberben is jártam Németországban többször, és azt kell mondjam, hogy decemberben már odáig süllyedtek, hogy már hideg vízzel húzták a wc-t, a nap pedig nem este 9-kor, hanem már este 6-kor lement.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #97787 üzenetére
Épp nemrég írtam, hogy ügyvéd ismerősömet húzták be 1,2Millával, amit észre sem vett volna, ha a bankja nem hívja fel.
Nála annyival bonyolultabb volt a történet h a linkelt oldalon "be kellett jelentkezzen".
Neki ez a megevsszük amit árulsz, de kérjük az e-mailedet történet van.Egyébként kolléganődnél nincs limit??? vagy midennap pumpolták és most vette észre???
Egyébként az ilyen történetek sem tesznek éppen bankbaráttá, és bankszámlabaráttá.
-
fatpingvin
addikt
válasz
bárcsak lenne ebben a sztoriban olyan elem ami elkerülhető lett volna némi körültekintő óvatossággal... tudom hogy ez így nagyon g*cinek hangzik de az "azért nem gyanakodott, mert" kezdetű rész után ami jön az vastagon az amire igenis minden egyes esetben rohadtul gyanakodni kell, URL-t ellenőrizni, etc.
ez a hűtlen kezeléses dolog meg szerintem baromság és élek a gyanúperrel hogy a jogász pajtásnak esélyesen nem sok fogalma van róla hogy ez a csalás technikailag hogyan is nézhetett ki valójában.
-
Tikakukac
titán
válasz
Astroboy #97804 üzenetére
150k volt és azt mondta, hogy nem csinált semmit.
A leírtak alapján bőven csinált ő nagyon is sokat
4.5 misi az akkora tétel, hogy ha ő nem egy közepes cég legalább, az még országon belül is erősen karcosan indul át.
Veled ellentétben nekem nem tűnik sima utalásnak, inkább hiszek egy kollégának mint egy tetves banknak.
Szíve jogod van ehhez. Azt már látom, hogy a bankokhoz hogyan állsz, persze, van vaj a fül mögött, de itt esetünkben ez kicsit más tészta.
Megnyugtatlak: pontosan le fogják neked zongorázni másodperc pontosan a történeteket. Mint IT-s support karakter és rendszergazdi annyit engedj meg: olyat még nem láttam, hogy egy log rosszul íródik meg, olyat viszont napi szinten, hogy a kedves user totál másképp emlékszik dolgokra, mint az valójában történt. És mivel esetünkben tudatossággal megvádolni őt nehéz, mert minden létező biztonsági intézkedést átugrott, így ja, bőséges tanulópénz.
Ja és csak azután ítélkezek, miután megismertem a hatóság álláspontját az ügyben.Olyan hatalmas újdonság nem lesz. n+1. alkalom a fenti sztori.
Jogász mit mond, mire áll meg a dolog? Mit qrt el az OTP? Itthon is meg úgy általában is mindig mindenki mindent is beperel.
-
cof
veterán
válasz
Astroboy #97795 üzenetére
2/3: Rengeteg hasonlóan naiv ember jár köztünk, én nem ítélkeznék. Lehet 3 gyerek meg a napi meló után nem olvas ilyesmiről híreket, az irodában pedig senki se hozza szóba, nem tudom.
Meg még azt sem értem ha valaki irodában dolgozik, miért nem tartanak ilyen jellegű oktatásokat, hogy mire kell figyelni ha már az "élet iskolájában" nem tanulta meg? Ennyi erővel a cég rendszerébe is bejuthattak volna mert azért lássuk be, itt 99%-ban a hölgy volt a naív.
-
Tikakukac
titán
válasz
Astroboy #97795 üzenetére
1. Ha a limit 150k volt, akkor pedig van még egy rossz hírem. Ott még a kollegina csinált pár dolgot, mert a limit az limit. Főleg ott a 2 faktor is.
Értem, hogy az OTP szerintetek sáros, csak kéne tudni miért is. Mert ez nekem sima utalásnak tűnik. Amihez kellett még tenni pár dolgot sajnos. És ezek szerint lett is.
2-3. Én meg ítélkezek. Nem az irodában kell szóba hozni, meg a 3 gyerek után. Kőkeményen saját érdeked a dolog. És ez nem tegnapi sztori, hanem vagy 20 éve megy.
Értem én, hogy mindig mindenben a másik a hibás, de ez a sztori vagy a százezredik ilyen a témában. A gond, hogy az alapvető biztonsági alapok se lettek meghúzva. -
cof
veterán
válasz
Legyen bármilyen naprakész a rendszered, meg a biztonsági frissítéseid az "ember" a legnagyobb hiba a rendszerben mindig.
Egyébként komoly, hogy még limit sem volt a kártyán és le tudtak emelni 4.5 milliót, mondjuk az kérdés, hogy mire.
Nézzétek meg ti is a netbankotokban, mert a Raiffeisen-nél is 5 millió Ft volt a napi limit alapértelmezetten nálam, aztán töredéke a forgalom a számlán éves szinten, szóval nem is értem, hogy számolták ezt ki.
-
Tikakukac
titán
válasz
Jézuska.
Első körben: tényleg volt vagy 5 millás limit a számlán online költésre?
Bocs, tényleg, de az ilyen embernek nem való bankkártya, csak KP.Második: Jófogi, mint nagy oldal és nincs lehúzás? Ember? Burokban élnek egyesek? Ez is csak egy felület, ahol bárki, tényleg bárki hirdethet. Mitől lenne ez biztonságos? Az egyik legaljább hely ami létezik.
Harmadszor: 15 évvel ezelőtt erre azt mondtam volna, well, okay, új dolog ez az internet meg fizetés online. De 2023-ban tényleg ezt simán meg lehet enni? Ne már...
-
radio11
tag
válasz
Off:
Nekem például nem tudnának 4,5 millát levenni a számláról, mert ha ennyi pénzem lenne (egyébént kb van is annyim) azt nem látra szóló számlán tartanám, hanem valami kamatozó konstrukcióban (pl. diszkont kincstárjegy).
A példa rámutat arra, hogy ennek biztonsági jelentőssége is lehet, mert a kincstári számláról nem fizetek lófogáson, tehát nem is tudnak adathalászok rácuppanni.. -
szebe
addikt
válasz
Napi limit?
Múltkor napokig szívattam magam a céges webshoppal, mire rájöttem, hogy a limitem feletti összeget kellett volna fizessek, és erről egyik felület (wbshop, bank) se küldött visszajelzést.Vannak oldalak, amiken simán tudok vásárolni 2fa nélkül (interfood pl). Hogy mi alapján van/nincs 2fa, az nagyon jó kérdés.
Viszont ezekkel se tudnák teljesen üríteni a számlát, mert vagy a fent említett limitbe ütközne, vagy eleve nincs annyi pénz a számlán, mert a "plusz" azonnal megy megtakarításira.Harmadrészt meg otp felületen soha nem kellett fizetnem. Simple, cib, stbstb van, de otp-s felülettel sose találkoztam.
-
válasz
"másrészt gondolta, hogy egy ekkora hirdetési oldalon, mint a lófosás, csak nincsenek kamu lehúzós hirdetők..."
Ez kivételesen nem Lófosás error. Alapvetően tele van csalóval, de ha bankban akarsz valamit, akkor mindig szépen kézzel beírni a hivatkozást, így az összes ilyen fake oldalas csalás átugorható."Egy ekkora bank hogy engedheti meg magának, hogy NAPOKON ÁT üzemeljen egy klón-oldala, "
Amíg nem tud róla, addig nem tud tenni ellene. Amúgy én is jelentettem már nekik sok-sok éve csalót, azonnal reagáltak."Egy ~50k-s átutalás / online fizetés miképp ugrott 4.5 millára a beleegyezése nélkül, mikor a kétlépcsős még a rendes ~50k összegről tájékoztatta?"
Úgy, hogy onnantól már csak az adatait használták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest