- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radio11
tag
válasz
KROK640 #117346 üzenetére
Kisebbik fiam egyetemista, 14e Ft egy fél napi kerti munka (Főváros), nagyobb fiamnak szintén diákmunka 2200Ft/óra.
Én most voltam főiskolai évfolyamtalálkozón, volt évfolyamtársaim (többnyire kelet-MO.) boldogan mondják, hogy megvan a 400 nettó és jó helyük van meg minden. Én meg csak kussoltam, hogy több mint dupláját kapom (plusz 13. és 14. havi meg az egyéb sallang) ráadásul úgy, hogy a két diplomám csak dísznek van. Jó, mondjuk folyamatosban dolgozok, de akkor is. Ugyanezt a munkát csináltam, mikor még kelet MO-i voltam, nettó 220 ért. -
radio11
tag
"És a 2-in-1 dokkolós tabletek (tablet billentyűzettel, ahonnan nézzük) egyszerűen kiszorították, mert ugyanazt tudják nyújtani, de még hordozhatóbb."
A T100-asom még a win10-el is megbirkózik, bár nem egy rakéta. A legnagyobb bajom a kijelző méret, mert egyre sz@rabb a szemem. Ezért lett a csere. Azzal is együtt tudtam élni, hogy csak 1db USB van, USB HUB és USB hálókártya is van a világon. -
radio11
tag
Én is sokáig éltem az atom procik bűvkörében, de pár hete váltottam egy 12,5 collos HP-re (6 gen i5, Elitebook 820 G3). 30k-ért vettem és nagyon jó cucc, legalábbis az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Az elődje meg már az aprón figyel, nagyon jó, nagyon mobil, nagyon hosszú akkuidő, de nekem már kevés volt a sebessége (Asus T100)
-
radio11
tag
válasz
berek21 #98732 üzenetére
A permetező géb ennek rokona?:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tarka_g%C3%A9b -
radio11
tag
válasz
Astroboy #97787 üzenetére
Off:
Nekem például nem tudnának 4,5 millát levenni a számláról, mert ha ennyi pénzem lenne (egyébént kb van is annyim) azt nem látra szóló számlán tartanám, hanem valami kamatozó konstrukcióban (pl. diszkont kincstárjegy).
A példa rámutat arra, hogy ennek biztonsági jelentőssége is lehet, mert a kincstári számláról nem fizetek lófogáson, tehát nem is tudnak adathalászok rácuppanni.. -
radio11
tag
Helyi gyöngyszem:
"Acer V5 hibátlan kijelző nélkül.Magyar kiváló állapotban.
HDD RAM töltő nem jár alapból, alku kérdése."csak én nem értem mire gondolt a költő vagy más sem érti?
-
radio11
tag
Egyik ismerős házaspár sztorija jutott eszembe erről:
A hölgynél vesekőzűzást végeztek ultrahanggal, a doki azt mondta, hogy bilibe vizeljen és figyelje, hogy jönnek ki a kövek. Peti cimborám el is ment egy vegyesboltba:
Peti: Jó napot kívánok, bilit szeretnék venni
Eladó: Kisfiú vagyx kislány?
Peti: khm... kislány.
Eladó: És hány kiló?
Peti: 103
Eladó: -
radio11
tag
válasz
envagyok #89728 üzenetére
A+C
Van egy csomó komoly arc az aprókon, az biztos. Vaterán találtam olyat, hogy kurrens árut (laptop) kitesz licitbe, aztán az utolsó pillanatban egy "baráti" felhasználó (mindig ugyanaz a 2-3 felhasználó - egyébként egymást a s..ggnyalásig felértékelik, tehát biztosan span) felveri az árat. -
radio11
tag
válasz
Gyuri27 #84946 üzenetére
Sógor autókupec, meg szokott bérbeadni is. Egyszer egy arc nem hozta vissza a Suzukit. Irány a vidéki cím, nagy mellénnyel berongyol a sógi, őrjöng, hogy hol az autó. A címen a helyi rettegett USB-C bűnözőkirály lakott. Még jó, hogy késelés nélkül megúsztuk (a C egyik csicskája volt a bérlő, csak a gazdájához volt bejelentve, persze autóstul eltűnt, de másfél év múlva az autó körözésre meglett -Romániából))
-
radio11
tag
válasz
KROK640 #84792 üzenetére
Szép repertoár!
Nekem nagyon rövid a lista, de azért kazahsztánt kár lett volna kihagyni, oda még lehet vissza is megyek egyszer (2019-ben családdal nyaraltunk! ott). Ruszki részek ebből kifolyólag érdekesek lettek számomra, Moszkva, Leningrád vagy akár Kazan.
Jövőre sok kerek évforduló lesz nekem meg az asszonynak így egy jó kis nyaralással lepjük meg magunkat, két lökött szomszédomat is visszük (Phuket -saját szervezésben) -
radio11
tag
Utánvétes vevőkre néhány éve jellemző példa az volt, hogy nem volt számlája, vagy volt, csak a pénzt KP-ban kapta. Meg az utaláshoz be kellett menni a bankba. A másik jellemző csoport akinek volt számla, csak bizonyos hatalmasságok (asszony) elől titkolva akarták a seftet (szállítási cím meg a munkahely). A harmadik a diákok akiknek nincs számlájuk és a zsebpénzt kesben tudták elverni.
Utóbbi időben ezek megszűntek. Gyors az utalás, netbank sőt mobilos alkalmazás, meg a fintech cégek finom kis számlái amik ingyenesek és lehet rajta dugipénzt kezelni. Vagy 2 éve nem volt utánvétel eladásom (venni meg nem szeretek, drága és én smucig hagyok) -
radio11
tag
Utánvétről az a summás véleményem nagyon sok év (és tranzakció) tükrében, hogy több dolog szól ellene, mint mellette. És az csak téveszme, hogy biztonságosabb, mint az előre utalás, mert először ki kell fizetni a futárnak/automatának és csak utána látod mit kaptál (kb ugyanúgy átb...hantak egy darab féltéglával, vagy mással, mintha az előre utalás után nem küld semmit)
-
radio11
tag
válasz
Cs1csó #84175 üzenetére
Viszont akik vidéken lakunk sokszor (majdnem mindig) muszáj vagyunk postázni. Mióta itt lakok (7 éve) talán 3x adtam el meg 1x vettem helyben (mellette meg vagy 50 tranzakció foxposttal, postával). Persze mindig preferálva vannak a sok értékeléssel rendelkező partnerek, nagyon kevés vagy 0 értékelésnl kicsit óvatosabb vagyok (FB-m nincs, ott nem is seftelek)
-
radio11
tag
Szórólap, ugyan már. Múltkor jött e notebook ami a gyerek régi óvodás paplan és párnahuzatjával volt kibélelve, még a jele is rá volt hímezve
-
-
-
radio11
tag
válasz
KROK640 #83265 üzenetére
Dunaújváros
Spórolás egyébként nagyon relatív dolog. Puma, Adidas, Mustang és Bugatti sportcipőim vannak, kiváló minőségi darabok, de nem teljes áron veszem őket. De facto cipőboltban csak az akciós cimkés árukat nézem, az 50%-nál kisebb kedvezmény nem hoz tűzbe.
Kajáknál sem a budget párizsit veszem, viszont ott is az akciókat lesem, tehát a minőségibb árukat keresem meg jó áron, nem az olcső vackot keresem.
A friss dolog az egyedül a pékáru lenne, viszont az első karantén óta az asszony süti a kenyeret, meg a többi pékárút többnyire, így elvagyunk a heti 1 vásárlással.Egyébként az 50%-os címkés áruk közül az eddigi rekordunk egy 740e Ft-os bőr ülőgarnitúra (az akciós ár volt ennyi) tehát nem csak a párizsin lehet spórolni.
-
radio11
tag
válasz
KROK640 #83257 üzenetére
Azt szoktam mondani, hogy nem a kaviár a drága étel, meg a füstölt lazac, hanem a kenyér -amit kidobunk.
Gépi kávéról nagyon régen leszoktam. Munkahelyre szoktam venni egy 20 dekás Nescafét meg viszek sima cukrot hozzá. Számológép bevonásával kiszámoltam, hogy 25-30Ft körül lehet egy "shot" (vastagon teszem bele a kávét, úgy szeretem)
Cigi az már több mint 10 éve nincs, nem is hiányzik szerencsére. Taxiba akkor szoktam ülni, mikor az éves céges buli van (cég fizeti a taxit). Kocsmába vagy 4 éve jártam ivási szándékkal akkor is oda-vissza alapon 1-1 sörre mentünk egy cimborával. Munkába kerékpárral járok (oda 10km, vissza 10km), kaja rendelés az általában havonta egyszer megendegett luxus, esetleg bizonyos időszakokban előfordulhat, hogy hetente is megesik. Ruhát-cipőt akciósan szeretek venni, nagybevásárlás havonta egyszer matematikailag megtervezve, meg hetente egy kisebb bevásárlás.
Ja és hogy mire jó ez? 6 és fél éve eljöttem Debrecenból két táskával (család otthon maradt egy darabig) késóbb az ottani lakásunkat eladtuk és elkezdtünk építkezni. Most van egy olyan házunk amiből sokan azt gondolják, hogy valami menő vállalkozó vagyok, pedig 3 műszakban geccsolok, de megfelelő szervezéssel meg spórolással sikerült összehozni (meg egy kis hitellel persze). -
radio11
tag
Friss ropogós notebookhirdetés:
"......... Core i3 laptop eladó"
két sorral lentebb:
"AMD Athlon(tm) II P340 Dual-core 2.20Ghz 2.20Ghz"Na akkor vajon milyen proci van bene? (típusszám alapján az AMD lesz a nyerő)
-
radio11
tag
válasz
radio11 #80361 üzenetére
Csak az egyensúly fenntartása végett (meg a pozitív kisugárzása miatt) a legpozitívatbb vaterás élményemet is leírom:
Patika kis netbookot tettem ki novemberben. Jelentkezett egy Úriember (a végén érthető lesz a nagybetű), hogy nagyon kellene neki, mert a feleségének venné karácsonyra, de csak 10-12 nap múlva tud fizetni. Írtam neki, hogy az sok, de ha addig nem ütik le 3-4 nappal a fizetési képessége előtt üsse le nyugodtan, az a pár nap már belefér. A jelzett időben ráírtam, hogy ha még mindig áll a dolog akkor nyugodtan üsse le és pár napot várhat a fizetéssel. Leütötte és már másnap fizetett is, mikor megkapta nagyon szép köszönő levelet írt, hogy milyen rendes voltam, meg hogy milyen jó kis karácsonyi ajándék lesz a feleségének. -
radio11
tag
válasz
koby11h #80360 üzenetére
De azért a legmélyebb pont az volt, mikor a vaterán leütöttek egy régi kicsi laptopot (4e Ft-ért) és írta, hogy átutalta a pénzt, adjam fel gyorsan, hogy hamar odaérjen. Írom neki, hogy még nem jött meg, meg ő erre írta, hogy küldi a feladási bizonylatot. Küldte is. Tudod az a fajta, amit kézzel kell kitölteni, a bank előszobájában dátumpecsételni és az egyik példányt a kis postaládába bedobni kell és a bankos hölgy időnként előveszi, majd berögzíti. Ha nem ismered a technikát nem gáz, mert lehet már nincs ilyen, ez kb tizenévvel ezelőtt volt. Azóta is jön a 4 rugó (persze a cuccot nem küldtem el)
-
radio11
tag
Igen, ez a külömbség.
Mert egy webshoptól jó néven veszem (vesszük), ha a napközben rendelt (és esetleg ki is fizetett) terméket már délután adja a GLS-nek és másnap délelőtt megjelenik nálam a futár. Roszabb esetben harmadnap.
De magánszemély eladótól ezt nem szabad elvárni. Tudom, sokan abból indulnak ki (valószínűleg saját példából), hogy az eladók nem csinálnak semmit vagy laza munkahelyük van és hipphopp bármit fel tudnak adni 5 percen belül, tulajdonképen csak arra várnak, hogy valaki elvigye a cuccukat. Az is soxor elvárás, hogy perceken belül válaszolj emailra, privát üzenetre. Nem számít, hogy dolgozol (esetleg még a mobilozás is tiltott), kint hűsölsz a tóparton, vagy más elfoglaltságod van, küldik az emileket, üzeneteket, hogy mi van már. Családban is van ilyen (bunkó sógorom), ha a gyerekeim, vagy az asszony nem veszi fel neki a telefont valamiért akkor húzza a pofáját, micsoda dolog az, hogy az ő fontos hívását (f@szt, mindig valami hülyeséggel zaklatja őket) nem fogadják azonnal..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 3
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest