Hirdetés
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Végülis igaz, csak nekem újdonság mert szinte mindent használtan veszek, kivéve ha van valami olcsóbb újonnan mint használtan. Totál idegen nekem a garancia téma.
davenport
Akkor ez így normális, nekem furcsa volt hogy megkérdezték a garit és rámondtam hogy igen van mert tényleg gyártó is írta, de valójában a termék tized árát sem kapja vissza. [kép] -
Eladtam egy DDR5 ramkitet, garancia még van rá és ezt meg is említettem ami igaz is viszont azzal van a baj hogy ha van gond a rammal akkor nyilván a pénzt kapja vissza amit én fizettem be amikor vettem a ramot és nem csereramot fog kapni. (jelen esetben nem kicsit nagy az eltérés!)
Ez gondolom minden ilyen üzletet érint ahol garancia van.
Mert így gyakorlatilag jogilag ugyan van garancia de ha hibás a ram akkor nagyon gáz hogy a vevőm kevesebbet fog kapni pontosabban annyit amiért én vettem korábban.
Most akkor minden vevő aki drágább cuccot vesz garival mint amibe korábban került az megszívja ha bedöglik neki?
Arról nem beszélve hogy lifetime a garancia ami van rá de az meg a legrosszabb ami csak lehet mivel nem is kapható már azaz biztos hogy nem cserélik... -
Na most nálam átlag feletti a nemválaszolók száma aprón. Azaz arányaiban 10-ből 2 szer sikerült normálisan beszélni mert van hogy semmit nem ír vissza vagy ha visszaírnak akkor nem zárják le a beszélgetést hogy kell vagy nem kell vagy akármi.
-
-
laptopgyorsítás...
Elképzelem ahogy beviszik a frissen vásárolt 70-80eft-os 4GB ramos pentium/celeron-as notit hogy akad a facebook...
Aztán kiszámláz egy bevizsgálási díjat azzal hogy "ez ilyen".Armagedown
Szomorú de C2D gépet már kuka mellől sem hozom el max ha gyűjtői dolog van benne mert használati értéke ma már nem igen van. Ajándékba is elég necces. Persze maga a hardver jó lenne de már a weboldalak is régóta okádék módon vannak megírva.
20 ért adtam el nemrég egy mini 4gen gépet 8gb rammal és az is nehezen ment el (SSD-t is raktam bele végül). 4gen i7-est 8gb rammal sem vitték el félgépként 15e-ért így inkább megtartottam. -
-
válasz
koby11h
üzenetére
Nekem van egy pár amin ilyen olyan hibák vannak. Van olyan ami 1 írási hibát beleírt a smartba 6TB-os SAS vincsi és ez miatt ingyen volt de eladhatatlan, hiába totál hibátlan azóta is. Van olyanom ami rossz sata kábel miatt átviteli hibát logolt, az sem kell senkinek hiába hibátlan.
Persze ha nagyon akarnám akkor mindenféle toolal ki lehetne resetelni 0-ra mindent. Van egy klónozóm ami ezt megcsinálja egy bug miatt de csak WD vincsiknél hogy nulláza a smartot de az a baj vele hogy magát a működési időt is kiüti. -
-
-
válasz
qqcqqc
üzenetére
Egyébként jöhetne időnként egy egy használt notis bemutató. Nemrég vettem ismerősnek HP elitebook 850 G8-ast 200 alatt volt és szerintem rohadt jó minőségű (csak ne kelljen szerelni mert gondolom már nem lehet rendesen).
Na úgy nézem el is tűnt a főoldalról de linkről elérhető még.
-
válasz
Top cat
üzenetére
Már megszámolhatatlan lapot/videókártyát írtam a régi fekete 5v-ossal.
A fejlettebb is van itthon ha kellene 2.5v/1.8v chiphez, pont az amit linkeltél 1.7v verzió. Ha detektálásnál írja hogy 2.5v vagy kevesebb akkor használom.
Alapvetően írhatod a 3.3v-osat 5v-al de állandóan nem ajánlott annyi fesszel. -
válasz
tatabike
üzenetére
Calibrám volt régen hülyegyerek tuningos [kép] [kép] . Voltak bajai de semmi komoly. 90%-ban vectra ami abból a szempontból jó hogy már úgy ahogy bevált 80-as évek technika van benne. Lámpája gyárilag gyenge, műszerfal törik, tető beázós de az ajtókkal nem volt baj sosem, működő lékondisat nem láttam még belőle. 8v motoros volt az meg ismerten igen stapabíró, kellő kályhacsővel sportos hangja volt és nem ment rosszul sem bár sportosságtól messze volt. Nem volt kimondottan rohadós sem.
Igazából ha az akkori autókat nézzük teljesen megfelelő volt, nem volt rosszabb az átlagnál de jobb sem. Szóval Calibra az egy vectra sportosan rendkívül különleges kinézettel, semmi több és nem is kell többet várni tőle és nem is ér csalódás. Akkoriban voltak jobbak, prelude, celica, nsx meg ezer másik amik több más okból lettek különlegesek.
Aztán G Astrám lett a nagyon olcsó kategóriából, elektronikailag hulladék volt de még javítható volt mindene (z18xe, aisin automata váltós) ezek addig mennek amíg el nem porladnak rozsa miatt. -
válasz
KROK640
üzenetére
Már fullosan bebástyáztam mindent. Van megvett adguardom, dns-is routerben chrome-ban átállítva. Facebookra saját scripteket írtam szűrésre meg altatásra mivel megeszi a ramot és a procit is. Egy okádék az egész. Fizetős mallwarebytes is fut háttérben ha már bejönne valami szemét.
Csak telefonon néha megáll az adguard, kézzel kell indítani és addig ott veszem észre mennyire teleszemeteltek az oldalak.
Meg van pár fideszes ismerős aki osztogatta a propagandát, na azok most pihenőn vannak egy darabig.Nemrég vettem RX570-es gyerekeknek 4Gb-os de a Nitro+ verziót. 12.5eft volt. Nálam nincs kihasználva és szépen csendben teszi dolgát.
-
-
-
válasz
tatabike
üzenetére
Reklámfelületet biztosít az adott oldal, az hogy rajta mi jelenik meg azt nem tudja befolyásolni az egy másik cégen keresztül megy. Így lehet az hogy akár milyen átverős cég ha fizet reklámért az megjelenik. Plusz extra hogy személyre szabva is megjelenhet.
PH-nak semmi köze nincs hozzá mi jelenik meg nálad csak a felületet adja hozzá. Másnál meg más jelenik meg. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Vissza is igaz a dolog, ha van 20%-os kupon akkor mindenre is elnyomom és nincs ember aki számogassa mennyit használtam fel és el sem kérik az önkiszolgálónál, meg biztonságis sincs aki a kamerákat nézze. Így hosszú távon kompenzálom az évközbeni veszteséget ha nem figyelem az árakat és többet fizetek. Előfordul hogy működik a kupon olyan termékre is amire nem kellene és az eleve sárgacimkéset is viszi. Ugyanezt a nagyobb boltjukban nem csinálhatom meg mert elkérik a kuponokat és az árakat is karban tartják.
-
válasz
qqcqqc
üzenetére
Elvihetném valóban. De adott helyzetben nekem nem éri meg várakozni amíg átmegy az ár a rendszeres és úgy viszi a gép. Azaz mire a technikai átárazás megtörténik. Előszedik az üzletvezetőt odajön megnézni majd hátrabattyog géphez ül átírja, átmegy a rendszeren sokadjára... Csináltam már ezt az utat is. Ez mondjuk egy drágább terméknél lenne jó út de egy tejnél 20ft-ért per darab annyira nem. Egyszerűbb ilyenkor hogy otthagyom és másnap megveszem a kiírt akciós áron, márha addig átírják mert volt hogy nem írták át 3. napra sem sőt egy hét után sem. Gyanútlan vásárlók meg megvették kartonszám drágábban....
Az is önmagában sok perces művelet amikor már lehúzták a terméket és ki is fizettem...akkor jegyzőkönyv meg mindenféle papírt kell aláírni hogy kifizetik. Ezt az utat is megjártam.
Már beszéltem ott eladóval egy ilyennél és túlterheltek, nem jut idő rá hogy akcióknál reggel átírják az árakat.. Rendszerint 8-9 között megyek, de ez nem mentség mert tényleg sokszor van hogy több napig rosszul viszi az árat a gép. -
válasz
Alusky
üzenetére
Én is szoktam fotózni, minden évben többször előfordul egy helyi spárban hogy rosszul van kiírva az ár. Nem feltételezek semmi rosszindulatot hanem csak simán nincs emberük ezt figyelni. Szóltak már rám ez miatt, mondtam hogy ez csak saját használatra fotózom és megmutattam hogy csak az ár látszik rajta ami végülis nekik lehetne reklám is ha közzéteszem hogy itt ennyi és ennyi az ár. Párszor volt hogy többszöri kérésre egy hét alatt sem sikerült javítani az árat. Így az akciózott termékeknél volt olyan hogy pl egy rakás tejet otthagytam nekik miután töröltettem az önkiszolgálóból csak azért mert 20ft-al drágább volt darabja. Nem az összeggel van a baj hanem a trehánysággal.
Egyébként a rossz árazás miatt büntetést is kaphatnának úgyhogy igazából jót teszek vele hogy nem nyelem le azt a párszáz ft-ot. -
válasz
envagyok
üzenetére
Nem hivatalos csúcsa meg az ES i9 10980HK (QTJ1) kínai verziója 8 maggal
36eft áfával vámmal.. gyárilag 4600mhz all core turbo... 100-as szériás lappal is megy.
Vagy szokott lenni 6-8 magos 20-30eft között is 8-9 genből szintén kínai ES. Vagy van Xeon QS is ha valaki félne az ES től.
Jó jó persze lapokat moddolni kell és válogatós de cserébe azért használható kategóriát képviseli. Most egy darabig ilyet használok amíg nem érkezik meg a 9800x3d, meglepően jól megy bár az ultra low end H110 lap visszafoga.
Intel XTU-t is támogatja, nem kell neki Z lap de ajánlott erős VRM-el mivel keményen visszafogja ha limitálva van a lap miatt 100A körülire.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Hát igen, azokat a procikat elcseszték. Hozzáteszem AMD vonalon is gáz volt az Atom megfelelő E1 vagy milyen széria. Olcsón adták de keveset.
GMA 3150 még h264-et sem tudott, mpeg2 az ment de az már kiadásakor is kevés volt.
Nincs olyan oprendszer ami ezt megmenti hogy képes legynen modern weboldalakat futtatni.
Azaz végülis távoli asztallal lehet menne terminálnak.
hotkar
Retróra jó lenne valóban.hcl
2GB-os volt az de nem igazi modern SSD hanem emmc azaz beágyazott flash. A telepített dolgok meg SD kártyára lettek linkelve.cidalain
CrystalHD az jó dolog volt. De modern böngészővel windows alatt már nem megy, VLC még kezeli.Nem lehetetlen dolog rá valóban gyors rendszert írni. Csak nem a modern módszerekkel kell megközelíteni az egészet.
KolibriOS assembly-ben írodott, gyakorlatilag 1-2 sec vagy még annyi sem bootidővel és a programjai is instant nyílnak meg. De van más ilyesmi OS-is.
Illetve maga az internetezés sem kellene hogy ennyire bloatolt szemét legyen. Lásd facebook több GB ramot bezabál ha kedve van. Csak nincs rá igény, illetve a fejlődéssel ellentétes az hogy optimalizált oldalakat írjanak.Hozzáteszem én ilyenre ráereszteném az AI-t hogy írjon full assembly dolgokat. Oldja meg a drivereket is, mindent amit csak lehet úgy hogy ne használjon semmi magas szintű dolgot.
-
-
Vaterán felraktam egy régi netbookot licitre. Igazából szerintem kuka az egész (mert onnan is van). N450-es atom, 1GB ddr2 sodimm ram, 160GB-os fene se tudja milyen állapotú HDD. Persze ráeröltettem egy Win11 herélt core verziót. (win7 starter kulcs van rajta) Háát nem igazán élvezhető, várni kell mindenre.
Most első napon két licit 3eft-nál áll plusz posta. Kíváncsi leszek meddig megy fel.
De hogy mire lehet ezt használni azt nem igazán értem. -
Nézd, egyértelmű összefüggés van a van-e akváriumod és buzi-e vagy témának. Így egy rakás összefüggés van amit átlag ember nem ért.
Logikus hogy Orbán fizetésének növekedésével arányosan koszosodik a köröm csak nem találtam még meg rá a teljesn logiai levezetést. Az sem ismert hogy milyen arányban van összefüggés. Ezeket mind nálunk sokkalta okosabb emberek értik csak meg. -
Nemrég eladtam egy gyűjtői kártyát, nem kis értékűt (voodoo4 4500). Feladtam foxpostal, vevő ír hogy leesett a hűtőbordával érkezett... Szerencsére nem sérült meg semmi.
Aztán rájöttem hogy bizony az automatában volt 2 napig és pont akkor volt éjszakánként -5 fok szóval esélyes hogy a ragasztott borda nem bírta a mínuszokat. Vevő elfogadta így. -
válasz
Astroboy
üzenetére
Én amikor spárban van 20% kupon akkor elnyomom mindenre az önkiszolgálónál. Sok esetben rosszul van beállítva és simán rámegy sárga címkésre is. Persze nem kérik el a kupont bár nincs is annyi amit felhasználok, egy levélnyi kupon végig nálam van. Így le van tudva az éves átcseszéseik bosszúja mert bizony nem egyszer vágtak már át hogy nem a kiírt áron volt valami, kezdetben reklamáltam de nem ér annyit az időm amíg átírják az árat a gépben, inkább behozom a 20%-os időszakban a lemaradást.
-
válasz
efemm
üzenetére
Te rábíznád a gépedet egy mondjuk akár csak 20 éves tápra? Én úgy vagyok vele hogy eleve c64-et a gyári tápjával nem mernék használni. Továbbra is fentartom hogy bekapcsol, látszólag jó az felfogható bekapcsolásig teszteltnek.
Ha én vennék egy gépet úgy hogy biosig eljut a szöveg akkor eszembe nem jutna az hogy akár mi miatt reklamáljak ha a bios után valami gáz van.A vevő meg friss újonc, eleve kevesebb a bizalmam felé és nem tudhatom hogy nem-e bepróbálkozik. Elmenne amúgy ennyiért hibásnak is egyébként de nem akarok vele foglalkozni. Minden más igényt vásárlás előtt kérjen.
Ha régi tag lenne, 10 éves reg vagy sok hsz akkor megegyeznék vele. Volt már példa rá hogy régi tagnak visszaadtam mindent és a cucc is nála maradhatott vagy úgy is hogy ingyen küldtem el sok mindent hogy majd később kifizeti.5teve
Garancia nincs alapból semmire, vaterán is az az alapértelmezett beállítás. Ha van akkor odaírom hogy próbagari vagy x napig van gari.
Szerintem ha valami nem tiszta akkor kérdezze meg vásárlás előtt. Én ha valamiben nem vagyok biztos akkor megkérdezem. Kiírtam azt aminek megfelelt a gép. Ha igény van rá akkor kirpóbálok rajta dolgokat. -
válasz
efemm
üzenetére
Elindul és látszólag jó, ebben nincs semmi ami ne lenne igaz.
Ha kitesztelem az is csak annyiból áll hogy elindítok valami játékot és hagynám futni egy darabig demó módba de attól még kifagyhat akár mikor akár hol másik játékkal vagy más portot használva stb.
Gyári kondik, gyári táp ami ki tudja mennyi feszt ad rá. (mondjuk én vettem újat az enyémhez)
Rohadt sok tényező van.
Azt tényleg beírhattam volna hogy nincs garancia az tény de azt meg épeszű ember nem várhatja el hogy egy 40 éves gép hibátlan lesz a gyári alkatrészeivel.
Kb ugyan az mint ha alaplapot adnék el, akkor is ezt írnám be hogy elindul mondjuk biosig. -
Vett tőlem aprón ember egy c64-et. Reklamál hogy a gép fagyogat. Az zavarja hogy nem írtam le hogy nem volt tesztelve....
A képen látható állapotban. Billentyűzet cserés. Elindul, látszólag jó de billentyűzet random betüket ír.
Nem tudom hogy velem van a baj és félreérthető volt? Raktam képet hogy elindul, ezt teljesíti. Raktam képet az alaplapjáról hogy nem hiányzik semmilye. Esetleg adnom kellett volna egy 40 éves gépre garanciát hogy mindene jó?
-
Bizony!
Nekem 2008-as Toyota Avensis, most kellett cserélni egy rakás dolgot a futóműben. Szilenteket, egyik kerékcsapágyat, lengőkarokat. Mindezt 320k km után. Bár gondolom közrejátszanak a magyar utak.
Motorilag nem lett bontva és furcsa de még vezérlés, a vízpumpa és benzinszűrő is gyári. (igaz láncos)
Kipufogóm is szétrohadt 310k km után. Pontosabban már nem volt vállalható műszakin.
Olaj, szűrők 10kkmként csere.
Szóval a gyári alkatrészek is bírják 300kkm ig is akár. Nyilván a szűrőkket olajat kell cserélni, de azon felül nem sok mindent kellene. 400-500kkm között majd a vezérlésre rá kell nézi ahogy olvastam neten de úgy is hangja lesz.
Ja és ez még 2.0 szívó benzin, hagyományos 4seb olajos automata. [link] 8-9 között eszik. Egy szavam nincs, 1.6Mft-ba volt amikor vettem szóval még bőven költhetek rá akkor sem fogja egy jó darabig megközelíteni egy új autó árát, még a felét sem.
Gondolom azért van még hasonló korú és futású autó az utakon amiknek nagy baja nincs. Hozzáteszem előzőleg AstraG-m volt 1.8 benzin szintén 4seb automata, arra kellett költeni de minden olcsó volt hozzá, viszont nem annyira megbízható mint ez a Toyota. -
válasz
efemm
üzenetére
Retró billből szerintem az IBM félék érnek sokat. F szériás jó állapotú simán lehet 200eft is. M szériás ha boltmodos/usb3-ra alakított és jó állapotú talán még azért is lehet 100eft-ot kérni. Nekem az M122 fullosra moddolva volt 60eft és az még olcsónak számít. F122 készre meg simán 200eft.
Ezek lényegében az akkori billentyűzetek csúcsát jelentették. Érdemes egyet kipróbálni, gépelni szerintem ez a top ami csak létezik. Játékra nem igazán jók, inkább munkára veszik. -
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
10-20 nem is olyan vészes. Lámpát nem is vettem figyelembe, régen az olyan feldrótoztam a laposelemes lila kézilámpát ha valamiért sötétben kellett volna mennem. Jó ez persze falu 0 forgalommal volt. Emlékszem rá hogy mentem frissen sült péksüteményekért a pékségbe bmx-el amikor már sötétedett de még nyitva volt és holnapra sütötték forrón a dolgokat.
Dinamós volt a másik bringa, működött végülis de csak alkalmanként használtam.
Nekem leginkább a városi forgalom ami visszatartó tényező. Ma ha használnom kellene rendszeresen akkor biztos vinnék magammal szerszámokat meg pár pótalkatrészt.De úgyan így kocsiba is tartok mindenféle kulcsot, csavarhúzót, fogót, biztiket, kábeleket stb. Volt már rá szükség még a régi astrámnál amikor leugrott a benzincső menet közben (fröcsögött a benya a forró motorra meg benzingőz szállt fel a motorháztető alól) aztán helyben megcsináltam szigetelőszalaggal, meg bilincset kissé megroppantva. De volt hogy a biztosítéktáblát patkoltam meg.
-
válasz
Pikari
üzenetére
karbantartás... gyerekként annyi volt hogy levertem a rozsdát a láncról, onnan tudtam hogy olajozni kellene... valahol még megvan rokonnál csepel bmx (kék gumis, fehér vázas) ha még nem dobta ki..illetve a modernebb az egy gepida valami volt 2000 évek elején.. nem volt két egyforma pedál sem rajtuk
defekten kívül nagyon nagy gondjuk nem volt. Javítottam ezeket nem karbantartottam.
Bátyámnak meg most is valamilyen csepel van. Egyedüli hátrányuk hogy nehéz mint a dög de nem lopja senki, még a csöves sem viszi el.
Húú mennyit estem a bmx-el...maradt is nyoma 20+ év után is. Akkor még nem volt senkinek semmi védőfelszerelés, igaz forgalom is gyérebb volt sokkal. (90-es évek.)
Komolyra fordítva a szót valóban napi ingázásra valami komolyabbnál számolni kell extra költségekre.
Low end kategóriájú bringázás nem tudom ma milyen költségű. Hozzáteszem nekem soha nem volt még komolyabb biciklim csak ezek a retrók. Elvileg a csepelek és a gepida is megvan csak már rozsda eszi őket, illetve valami ruszki csoda is van, majd poénból lehet előszedtem.koby11h
Jaaa oldaltámasz...lecsesztem a fűbe aztán majd lemegy róla..nem is emlékszem hogy volt rajta támasz egyáltalán. Falu, így kerítéseknél kutya, kék utcai nyomós kúthoz meg nem illett támasztani az szent hely volt. Csepel bmx-el bejöttem faluból városba terepen (veszprém lőtér). De jó gyerek voltam mert nem tudta meg senki.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Egyszerűen szerelhető(mai viszonylatban), alkatrész is van hozzá még mindig. Ő gyakorlatilag villany/háztartásigép szerelő és simán nekiállt az automata váltóban cserélgetni alkatrészeket. (Prága váltós) Nem egyszer rendeltem neki csehetől mindenféle alkatrészt, nagyrészt az ottani teherautókkal kompatiblisakat az jó bele.
Ez az egyik, a másik meg egy sárga.
Azzal is gond van hogy készen volt több telephely felszerelve mindennel az Ikaruszokhoz és ugye az újak meg totál más szervízt igényelnek.
Veszprémben meg ugye nem kis botrány volt az átállás során.koby11h
Nem egy elakadásban volt részem, ilyenkor a tömeg kiszállt és tolta a buszt ha el akart jutni valahová. Volt annak is varázsa
-
válasz
Krisztianby
üzenetére
Na ja, a 23U tényleg bosszantó és totál felesleges kitérő.
Munkahelyre én sem mennék busszal azaz nem is tudnék (Balatonfüreden dolgozom külterületen, nem is megy arra busz)
Gyrátóton rokonok laknak (falusi gyerek voltam tizenéves koromig), gyakran megyünk ki gyerekekkel gyalog a zöldebb részeken így látnak lovat, tehenet néha őzeket rókát mindenfélét is. Haza meg busszal. Ha nagyobbak lesznek akkor lehet bicikli is opció lesz nagyobb távra de csak majd valami használtat mert nem normális áron vannak a bringák.
Ami hiányzik a régi korból az a rendes csuklós busz, most ilyen alacsony izék vannak és a forgó sem úgy forog mint régen. Bátyámnak van kettő Ikarusza, jár is találkozókra.
Mindenképpen a tömegközlekedés lenne a jövő, de ehhez az kellene hogy olcsóbb legyen. Kocsi amúgy is drága, elvileg a busznak nem kellene annak lennie.
Parkolókat nem fogják megoldani, illetve lakótelepeken nem is lehet amikor pl egy 160 lakásos tömbre jut negyede fele parkoló. -
válasz
Krisztianby
üzenetére
350ft nem kevés de én meg szoktam venni ha városon belül messzebb megyek vagy ne adj isten szomszédos faluba kirándulok (Gyrátót) és hazamegyek vele bár inkább ez nyáron jellemző.
Az tény hogy lehetne olcsóbb, mondjuk 200ft és valószínű többször is használnám vagy lehetne kedvezményes bérlet.
Előnye:
Nem kell parkolót keresni. (Veszprémben ez amúgy is kritikus, persze fizetős parkoló van, éjszaka meg amúgy sincs parkoló a lakótelepeken)
Lehet inni sört (nyáron hideg sör nekem fontos), nem vagyok egy nagy alkesz de ha jólesik...
Nem kell az idiótább sofőrökre számítani. (szintén nyáron több a problémás)
Nyáron nem kell a forró autóba dögleni (hiába van klíma ha 50 fokról indulok beszálláskor), télen ez nem szempont mert kb 1 perc mire meleg lesz de nyáron több idő lehűteni.
Hátránya:
Valamelyest a menetrendtől függés bár veszprémben nem kell sokat várni. -
-
válasz
cidalain
üzenetére
Szép állapotú de régi. Bill sima egyszerű. Ati gpu is van benne, de nem reagál semmire, töltést sem jelez. Kaptam alkatrésznek, de nem tudok semmit sem használni belőle. Kijelző, bill ami miatt félreraktam. De biztos akkor kell majd miután eladtam

Win7 kulcs is van rajta. -
5eért felrakram egy alaplaphibás dell notit, i5, 4gb ram, kijelző, bill jó. Hdd és dvd meghajtó nincs. Személyes átvétel. Töltőt sem adok ennyiért hozzá.
Rámír postázom-e 6eft. Legyen bár foxpost 1600ft szóval 4400ftért adom, meg csomagolhatom és mehetek a boxhoz, oké jó idő van.
Erre benne van-e a hdd fésüs csati... találtam egyet külön igen hasonlít ami neki kell, postázom azzal.
Erre írja szedjem szét..nézzem meg...és küldi a pénzt.
Mit írjak vissza? -
válasz
Armagedown
üzenetére
A rizs tipikusan olyan hogy évekig eláll, fölösleges nézni a lejáratát.
Kivéve persze akkor hogy ha már játszottak vele, összetapogatták stb. Bár lemosva, főzve kutyának még úgy is odaadám.
Elég sok lejárt dolgot ettem már meg, egyiktől sem lett semmi bajom. Annyi a titok hogy ésszel kell, tele van vele a net hogy mi az ami tartósabb mint ami rá van írva. Ha valami meg büdös, rosszul néz ki az tök mindegy mikor járt le esélyes hogy nem ehető. Kaját csak akkor dobok ki ha nem ehető.koko52
Legalább húst nem kell hozzá készíteni. All in one.
-
-
Aprón jött velem szembe:
Gaming HDD!
A WD_BLACK meghajtó kétmagos processzorral rendelkezik, amely kétszer akkora feldolgozási teljesítményt kínál, mint egy egymagos processzor a meghajtó teljesítményének maximalizálása érdekében.Erre nem tudok mit mondani....Ennyi baromságot nem olvastam régen.
Mondom utánanézek és tényleg GAMING HDD!!!! KÉÉÉTMAGOS!!!
https://www.westerndigital.com/products/internal-drives/wd-black-desktop-sata-hdd?sku=WD5003AZEX
Mondjuk RGB nincs rajta az tény. De hogy már egy HDD is Gaming legyen...
El nem tudom képzelni mi okból akarna venni valaki játékra HDD-t. -
válasz
Corleone33
üzenetére
Ismerős Athlon X2 270, 4gb ram, 128g ssd gépen netezik ami ennél is gyengébb. 1-2 chrome lap + ublock, youtube 480p-vel win10 pro. Használható de én már nem ülnék elé

Ha fut az update akkor kb használhatatlan meg amúgy ha már több minden megy akkor is de ha üresen fut csak pár weblap úgy már oké. -
-
válasz
homerhamm
üzenetére
Azért AI-t megkérve valamit össze tud belőle rakni.
Viszont ha komolyabban akarom hogy értelmezze akkor valószínű letiltanak túlzott erőforrás használatért.
Kedves ádándiak, azt szeretném kérni tőletek, hogy hagyjuk ki azt az ilyen családot, akik az életét keserítik Gulyás Laciéknak, akik most is a Hétvezér utcában laknak. Laci volt a férje a fiával, de nem lehet békét hozni az életükbe. Tóth Irén Erzsébet is belepofázik, de majd megbékélünk vele. Engem zaklatnak, de hagyjuk ki azokat, akik meg akarnak rabolni. Mikor semmi más viszi le a busznak a fiának is, hozzák ide és utaljunk akciót erre. Eddig az anyja tartotta el őket, de nem dolgozik és most engem fenyegetnek. Mondom, hagyjál békén!
-
válasz
cidalain
üzenetére
Szerintem igen. (google első találat alapján)
Vizsgáljuk meg káblel oldalról:
Azaz ha az 1.2 is képes 2x 2560×1600 felbontásra akkor elvileg az 1.4a is. *Aztán GPU oldalról
Kellene infó milyen GPU-ról van szó, hiányzik a képletből.*
For example, a DisplayPort 1.2 daisy chain can handle four 1080p screens, and two displays running at 2,560 x 1,600. DisplayPort 1.3 and 1.4 can daisy chain DisplayPort monitors up to 4K resolution, though only two of them at the highest resolution and only at 60Hz (even though DisplayPort does support higher refresh rates). They could do up to six 1080p daisy chain monitors, however.
[link]Hozzáteszem furcsa lenne hogy ha 2023-ban ne működne ilyesmi. 10+éve már 2048x1560@85hz-et (Mitsubishi Diamond Pro 2070sb) használtam a lesajnált sima vga kábelen (igaz jó minőségűn), aztán ahhoz képest egy modern dp kábel azért csak tudja már a többszörösét.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Nálam ez úgy néz ki hogy munkához kell a gépbővítés meg persze hogy tudjanak gond nélkül netezni. (i9 7980xe, 128gb ram, 30" monitor és nem akad a böngésző, gyerek is nézhet youtubeot, mindenki happy.
Bár az 1080-as radiátort nem tudtam elrejteni, a gépházam viszont régi.
Mert persze hogy a nagygépen akar mindenki mókolni hiába van még egy rakás másik gép is. Másodlagos ami a nyüstölős, netezős Dell T5810, 2687wv3, 64gb ram, Rx560, 24" monitor.Szóval néha elmegy a gépre párezer...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nagyrészt csak használt cuccokból új gépre nincs pénz. -
válasz
szebe
üzenetére
https://www.spar.hu/uzletek/spar-szupermarket-balatonfuered-8230-aracsi-ut-15-
Akkor úgy mondom hogy közepes spár, forgalma szerintem nagyobb mint az álag ilyen méretben de én kicsinek nevezem, van ennél eggyel kisebb is.
Vannak fapados spárok is itt, azaz Spar partner néven itt ami meg már coop szintű.
https://www.spar.hu/uzletek/spar-partner-balatonfuered-8230-szechenyi-ut-47-
Nagyon változó és árban sincsenek szinkronban. -
-
válasz
szebe
üzenetére
Igen, van 2x3 bank+kp és 1x3-as sor külön leválaszva bankkártya onlynál amihez szinte senki nem megy. De ki van plakátolva mindegyik gépre A3-as méretben hogy BANKkártya only!!! Helyi kis Spár. Az átbszós csak úgy hívom mert már sokszor drágábban húztam le az árat mint ami ki volt írva és persze ilyenkor elvből nem viszem el drágábban szóval jegyzőkönyv meg visszafizetés 10-20-percel megtolja a vásárlást. Jópárszor nem is vettem észre csak utólag néztem hogy mi van.
-
-
-
válasz
koby11h
üzenetére
Ha már zárlat, múlt héten péntek délután...melóhely.. itt van mellettem egy lenovo kicsi sff 8gen i3, 256 m2, 8gb ram stb.. gép. Gondoltam újrapasztázom mert miért ne, ssd-t is cserélnem kell klónozáshoz. Ki nem húztam mert minek...Borda leszed, azaz csak szedném mert fel kell hajtani, kis úton mozog, ok felfele 90 fok... Erre rohadt nagy szikra és füst... Tervezési hiba, a borda kis körme leszedéskor belelóg egy smd-be ami persze a táp részen van és áram alatt...notitöltős tápja van állandó 20v-ot kap a lapja.
Nézem kicsit megpörkölődött. Uppsz.. ŐŐ nem látta senki... Összerakom majd ha nem megy ráfogom a hétvégi viharra..ja nem is volt vihar. Szerencsére a gép indul, semmi baja csak felületi égés volt az smd-n. -
válasz
koby11h
üzenetére
Én haveromnak adtam el egy (régen) HD6970-est és megkért rá hogy rakjam be a gépbe miután kifizette... aztán leejtettem nála... szerencsére csak a borda görbült el és úgy ahogy vissza lehetett görbíteni, padlón kis karc. Simán letéphetett volna pár alkatrészt is amikor leesett. Égtem mint a bokor.
Illet most hétvégén volt egy ilyen hogy havernak adtam át egy köteg ramot be csomagolva, háthogyne le is ejtette a parkolóban...egyik sarka sérült de nem lett más bajuk. -
-
Codegennel arányaiban jó tapasztalatom van. Egy döglött meg egy egyszerű táprádugás után, szikrázott füstölt azt annyi volt neki de gépet nem vitte magával igaz nem volt bekapcsolva. Vargáné lapot vitte magával.
De ahol dolgoztam ott egy időben 100+gépben volt codegen, és tényleg csak 1-2 döglött meg de nem vitt magával semmit egyik sem. Bár ezek irodai gépek voltak.
Amik még megdöglöttek: FSP 250w-os valami brand volt lapot vitt magával, illetve egy Corsair cx400 ami részben kinyírta a lapot.
Ma már magamnak nem vennék se corsairt se fsp-t annak ellenére hogy mindegyik gépembe ilyen tápok vannak, valahogy ez a supertflower megfogott a minőségével így már azt vennék ha kellene nagyobb (mostani 750w amit úgy ahogy végre kihasználok két videókártyával és 500w tdp procival
) [link] mondjuk én 25e-ért vettem, nem értem miért van most ilyen horror ára. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Lehet szemét leszek és rakok fel párat, aztán legalább felkerülök ebbe a topikba vele!
Igen elterjedt táp, mai napig lomizásból rengeteget találok. De mind megy elektronikai hulladéknak.Gyuri27
még két éve dobtam ki egyet, ha nagyon kell a következő lomizáskor ha találok félre teszem neked
Nekem amit használtam is az még az 5x86 időszakban volt és emlékeim szerint magáva is vitte a lapot amikor elhalálozott. -
válasz
Astroboy
üzenetére
SSD-t rögzítette
, videókártyának meg adott kitámasztást (ami több mint a semmi!). Igaz extrém okádékul poros de azt leszámítva rendben van.
Én simán legtöbb gépbe csak bedobom az SSD-t, a low end típusok satából amúgy sem melegszenek vagy full műanyag házasok, sok értelme nincs rögzíteni ha nem tud belógni semmibe. -
Na igen windowsból is rendszeresen ki kell ölnöm a mikrokód fileokat mert hiába szedem ki biosból ha a win egy update-el szoftverből meg ugyan úgy futtatja.
Tipikus eset: nem hadititkot őrző játékos/fun gépre totál felesleges a legújabb mikrokód. Gondok itt spectre/meltdown hasonlók amelyeknél némely procinál volt lassulás. Vagy tipikusan olyan esetre amikor kilőnek valami támogatást (ecc reg nekem nem megy újabb mikrokódokkal csak régivel) esetleg komplett procikat lőnek ki (ES támogatás)
Legutóbb Asrock készített nekem egyedi biost egy adott problémára és már az nem tudtam felrakni a gyári szoftverrrel csak usb flashback módban (mert ott nem néz semmit csak rakja)
Ugyanígy supermicro support is konkrétan leírta mit hogyan kell megkerülni hogy rá lehessen rakni egyedi supportos biost.
AMD és nvidinálál külön erőszakolni kell mert ír folyamatosan mismatch-t, volt hogy ráment az egyedi bios szoftverből de utánna már semmit nem lehetett rárakni, na akkor is az író mentett meg.
Szóval egyértelműen az a tapasztalatom hogy nehezebb elcseszni még szándékosan is nemhogy véletlenül annyi sok védelem van ezekben.
Nyilván lehetnek kivételek.
Az igazi persze az lenne ha egyféle bios lenne és mind bioson belül lenne frissíthető online. (nyilván ennek megvan a biztonsági kockázata, de sima asztali gémereknél el tudnám képzelni) -
Intel videókártyákon a driver telepítése közben van videókártya bios frissítés. (egy éve vezették be kb) ez azért érdekes mert simán bevállalta a gyártó az ilyen szintű gyakori frissítést. Alapból elég ritka hogy valaki biost frissítsen ha csak nem megszállott vagy éppen valami hibát javítana vele.
Alaplapi biosokat meg legtöbbet már csak aláírt cert-el lehet frissíteni a saját frissítő szoftverekkel. Ha nem rá valót akarok rakni akkor eldobja, ha a file hibás akkor is.
Én beszereztem külső írót (azaz többet is). Igen sokban segített pl:
kínai lapokon uefi bios öngyilkos lesz, újraírás megoldja (3-at javítottam így)
régebbi nem uefi videókártya uefisé alakítása
bios moddolások (tuningra, vagy rebar támogatás hozzáadás, esetleg mikrokód csere stb)
Így már annyira nem félek a bios frissítéstől hogy többféle moddolást is végzek saját magam mivel külső íróval képtelenség elcseszni.Sok lap és videókártya igen nagy eséllyel elmegy nem hozzá való de részben hasonló biossal. Lapoknál chipset, lehetőleg vrm stimmeljen, ha valami más nem stimmel hozzá (lan, hang stb) akkor az a rész nem fog működni. Videókarinál a GPU és a hozzá tartozó vram típusa (márka, órajel, időzítés) stimmel akkor is működhet. (nem egy kártyám van más márkájú biosokkal)
nvidiánál és amd-nél is mindenféle
De össze is lehet legózni, azaz meglévő lap biosába újabb firmwareket belerakni vagy mikrokódokat ha valamiért gyártó cseszik frissíteni (ez elég gyakori)
Hozzáteszem notiknál nem tudom mi a helyzet, azaz ott a bonyolultabb vrm miatt ajánlott igen hasonlót rárakni de nem hiszem hogy alapból rá lehetne eröltetni hibaüzenet nélkül más biost. -
válasz
szebe
üzenetére
kártyás önkiszolgálóhoz szoktam menni én is, ott nagyobb eséllyel jutok gyorsabban túl.
Meg amúgy is önkiszolgálót választom mert igen sokszor átcsesztek már az árakkal. (balatonfüredi központi spár a csúcstartó ebben) Aztán én reklamálok 50ft-ért is, nem érdekel hogy elcseszek vele 15 percet. Ugyanakkor olyan is volt amikor én nyertem rajta de ez igen ritka, nem vett be valamit vagy nem érzékelt súlyt stb.
-
Q43 meg DDR3 és Pcie 2.0 az sem volt egy rossz chipset. A Precision M6400-as notimban volt olyan 4x4Gb DDR3 rammal de emlékeim szerint rohadt válogatós volt. (1066/1333 ramok mentek benne)
Asztali ddr3-as core2-kel nekem nem volt szerencsém, alig találtam ramot 4gb-os méretben ami ment bennük. -
válasz
KROK640
üzenetére
Jó hogy mondtad már a 128gb-os igencsak kevés kezd lenni lassan már netezős gépbe is, elég ha pár dolgot letölt az illető aztán windows update karbantartás nélkül meg telerakja az egészet.
Pár helyen már van 3eft-ért is nvme 256gb-os ami pont jó netezős gépekbe. Rendeltem is be négyet úgyis elmegy.
[link] vagy [link]
128Gb-osakat (ilyen 10 éveseket) ha adok el gépet már nem is számolom bele annyira nincs értékük. -
válasz
TeeBee73
üzenetére
Van itthon egy Asus 9600XT amin 2.2ns ramok vannak de nem bírtam beálíltani rendesen hogy legalább ram specnek megfelelően menjen.
[link]
Elméletben 900mhz-et kellene vinnie de 800 felett elhasal (600-ra van belőve gyárilag). Viszont akár mi lehet, pl rossz időzítés, elégtelen fesz. Esetleg maga a gyártó rakott rá olyan ramot amely nem bírja a gyári órajelet viszont visszafogva meg éppen működik. Jó pesze ez egy rendes 9600-as ami új korában biztosan drágább volt mint egy 9550-es, de igen jó ramokat kapott ez is. -
Na igen, bementél a boltba és rendeltél valamit. SE, LE, XT, XTX, TX, Pro, Ultra, GT, GS....SD, DDR1, DDR2 egy időben is voltak
Van is építve retró egy pár darab Abit ST6 + P3 1.4S, Abit IC7 + 3ghz p4, stb egy időben megépítettem mindent amit szerettem volna. Van készen p2 konfig is pár. C64 konfigok is monitorral, dobozos joysticokkal. Vicces de 90%-ban kukából 0 forintból. Sokat lomiztam régen, ennek a cuccnak 10x-ese is volt szó szerint hegyekben. Alaplap is van több nagyobb dobozzal mindenféle.
Ha lenne időm rá akkor vinném Fülére retró partira mert innen nincs is messze. Ha valaki szeretne legózni akkor szívesen fogadom. -
Lan partin én fps-ben verhetelen voltam a széthúzott athlonnal és ti4200-assal. (COD1/UO)
És hála a quake3 motornak a nagy fps miatt sokkal többet "adott be" találatból. Bughalmaz volt ilyen tekintetben a cod széria bár a 4. résznél abba hagytam még ott is bugos volt ilyen téren a motor. Emlékszem hogy célzás nélkül futkároztam a pályán (450fps felett hangtalanul 6800ultra agp kártyával) aztán mindent fejesnek adott be
Aztán persze testvérklán írt rá védelmet (nem pb mert az semmire nem való volt, hanem rendes cvar/konfig védelmet amiben az fps is szerepelt)
Mondjuk akkor Ati kártya nem volt jó opengl-es játékokra. Cod rosszabul ment 9600-ason mint ti4200-on.
Tipukus sulinetes szörnyek voltak akkor a kevésbé hozzáértőknek 1.7ghz celeron és fx5200/mx440/9200se stb... talán még SD rammal is. Akkoriban messze nagyobb eltérések voltak ugyan azon árért.
x800 helyett 6800ultrát vettem és nem bántam meg mert pár évre rá sm3.0-ás játékok is jöttek, addig persze nem igazán érte meg az nvidia de multiban quake3 motoros játékok jobban futottak rajta sokkal.
Itthon van amúgy egy leadtek féle ti4200 meg inno ti500-as valamelyik dobozomban. De 9800pro is csak mac-es és nem szántam rá magam a bios cserére pedig 5 perc lenne íróval. Időm nincs rá pedig legóznék szívesen.
-
9550-eket szokták 9600-as szintig vagy fölé húzni. Feltéve ha jó ramok voltak rajta. Voltak egészen jó kártyák de voltak mindenféle 64 bites meg dzsunka ramosok is. Ugyanígy volt 9600SE ami lassabb volt mint a 9550.
9500 volt moddolható 9700-ra de az azért nem volt annyira elterjedt.
Szóval tippre 9550 lehetett az igen elterjedt népszerű kártya volt. Akkoriban nekem az NF7-ben 2600+MP barton volt széthúzva 2.6ghz-re (2.9ghz-en is bootolt) Zalman 7000-esel és Abit Ti4200 OTES porszivóhangú kártyával.
Legtöbbet amivel találkoztam ilyesmi korú konfigban az MX440 és változatai, 9200 és változatai, 9550, FX5200. Nyilván ezek közül a 9550 volt a legjobb.
Csináltam egy tesztet FX5200 pcie verziójából ami totális katasztrófa, azaz MX440 is erősebb nála. [link] -
Ja az más. Mai cuccokból nekem amikkel találkozok utcán azok a fiatalok cigányhifivel, kis teszkós bluetooth hangszórókkal stb. Modern hifi cuccokat nem is igazán láttam.
Ha nagyon audiofill lennék valószínű összevadásznám a legjobb cuccokat (műszakilag specifikációkkal alátámasztva) vagy magam raknék össze valamit (egy bizonyos szintig lehet is). Nyilván ahogy írod nem az ár befolyásolja ezt hanem simán érteni kell hozzá hogy mit kell venni. Drága szemét van bőven.Emlékszem rá 90-es évek végén saját rendszert építettem kidbott Orion 1015 erősítővel meg fából összetákolt ládákkal a helyi templomból kidobott 40cm! hangszórókkal.
Működött és hangos volt csak ez számított. (szomszédok már kevésbé örültek amikor szólt a scooter, gigidag, meg később a club sandwich...)
Ma meg már csak fejhalgató otthon (család miatt), meg kocsiban gyenge bitrátás mp3 netrádió (di.fm). -
Bátyámnál hegyekben állnak a Hifi cuccok, dekkek, erősítők, lejátszók, sony, akai stb annyira nem kell senkinek hogy dobják ki tonnaszám ő meg szedi össze eszement módon de nem adja el őket.
Oké túlárazott cuccokat felrakják az emberek vaterára soktizenezerért de veszi is valaki? Mert árulni lehet akár mennyiért ha nem veszi senki.
Gethoblaster is van pár, de ennyi idősen (30-40 évesek) egyik sem szól jól mindbe cserés a hangszóró (konkrétan elporlad, ragasztás is elenged). Nyilván javítható olcsón nem típusazonos alkatrészekből ha valakinek van rá igénye.
Nekem még siemens volt (rm 840) azaz kettő is és nem hiszem hogy pár ezernél többet érne, mindkettő megvan bátyám garázsában még szól is az egyik.
Ugyan az van mint az összes tömeggyártott retró cuccal. Akinek kell mert használni akarja az elmegy kukázik egyet, aki gyűjtő az meg megveszi baromi drágán. Én többre tartom a karcosabb kukás darabokat mert azokat nem félek használni hogy tönkremennek. Nézegesse a fene. A ritkábbakért kérhetnek amit akarnak ha van rá igény és meg is veszi valaki. -
válasz
CJ4567
üzenetére
Ne is mond. 55e volt 4x8gb Patriot 4133 B-Die használtba. Ennyit még nem adtam ki ilyen kevés ramért de kellett a sávszél a procimhoz. És még egy rohadt hőszenzor sincs rajta!! Mondjuk alapból nem is melegszik 1.5v-on sem. [link] Viszont vért izzadtam mire beállítottam, iszonyat nehéz és a felét sem értem amiket állítanom kellett. Most sem hiszem hogy jól lenne beállítva.
Viszont a procim ezeket sem képes kihajtani és van bennük még bőven tartalék. (4000-en használom, ez felett elfogy az IMC, skylake ennyit meg csak) -
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Nálam sokáig ment HP 5L nyomtató. igazából bár drágább volt üzemeltetni mint egy mátrixot de kényelmesebb. Aztán az HP 1100-as volt ilyen még, ahhoz driver is van talán még win11-re is. (10-esre biztosan)
Amúgy már egy modern HP 2055DN nyomtatóm van még és a cégnél egy is ami igazán régi. Nem tudom pontosan mikori, az otthoni az 2009-ben lett selejtezve, 200k oldal van benne, még biztos elmegy valamennyit. Az az előnye hogy hulladékpapírra is tud nyomtatni azaz gyűröttre, használtra, lukasra, más más vastagságúra míg a modernebb kisnyomtatók elakadnak addig ez működik. Nyilván néha ki kell fújatni levegővel mert sok szemetet összeszed.
A cégnél már nagyrészt áttértünk tartályos nyomtatókra (Epson), ezek bár olcsón üzemeltethetők (lézerhez képest) azért kell velük foglalkozni. Legutóbb egy év pár nap után megállt az egyik, szerencsére csak el volt koszolódva mert persze garancia pont lejárt de meg tudtam csinálni (L6260). Most is itt van elöttem egy L355 amit meg kellene csinálni (fekete fej döglött) meg egy L382-es is aminek isten tudja mi a baja. Szóval ezek már nem mennek el 10+ évet, jó ha 5+ évet bírnak ilyen 50-100k nyomtattal. Fail.. -
Sokadik szokásos:
Rám ír megveszi a cuccot, oké hogy szeretné foxpost rendben utal és küldöm.
Közben csomagot jóhiszeműen összekészítem, de még nem generálok rá foxpostos dolgokat hátha valamiért meggondolja magát. Utalást várom...és várom...és várhatom
Vevő eltűnik... Feketét nem adhatok mert üzlet nem jött létre.
Foxpostos accomban hegyekben állnak az el nem küldött csomagok ilyenek miatt.
Másik eladtam egy 140eft-os konfigot (10gen 8 mag xeon silver, 48gb ram, bár aránylag buta lappal amin hibás a lan, igen nehezen ment el valamiért), személyesen jött érte megvette hazavitte, mondtam hogy írjon ha jó/nem jó mert részemről egy hét garit adok rá mivel nagy értékű, persze nem írt.
Habár személyes próba esetén lehet nem is kellene rá adnom semmit csak ajtógararanciát, mindegy én hülyeségem. -
-
10k-s 0 értékelésű friss újonctól egy okádék állapotú kártya, legalja aktív hűtővel...kihagynám egyből.. oké ha valaki bevállal kis barkácsot meg kockázatot...
Az asusos 8k-ért az rendben volt.
Bezzeg régen ennyi volt az áruk, emlékszem ilyen 20eft körül voltak a 1060-asok is. Meg amikor 12eft/db áron vettem a mining 1060-asokat. Régi szép idők. -
Cégnél veszegetek ilyen micro gépeket. Halkak, keveset esznek. Irodai munkára 4-5-6-7 stb gen i5-i7 procik 8gb ram 256gb ssd bőven megfelel. Ha meg bedöglik leveszek egyet a polcról és jobb esetben elég az ssd-t átraknom vagy rosszabb esetben mentésből visszaklónozni. Kiskerekben tonnaszám vannak használtak.
Hozzáteszem sok sok év alatt egy sem döglött be pedig nagyrészük 24/7 megy.
Brand gépekkel nekem messze kevesebb szívás volt mint az összerakottakkal.
Nyilván gémer gépnek nem ilyet vennék, de elérhető nagyobb tápos használt dell precision vagy z szériás hp azokkal azért el lehet lenni. -
Az Intel konkrétan leáll a saját kártya gyártással (ezt takarja a Limited Edition) és csak a chippet adja. Más márkák fognak kártyát gyártani. Csak addig kellett a saját amíg fel nem fut de már Asrock, Acer, Gunnir gyártja a kártyákat ezerrel.
Még nincs infóm hogy azok milyen minőségűek. -
válasz
KROK640
üzenetére
Fórumozok ott is, igazából hozott anyagból dolgoznak. (meg a linus tech tips-en is) Mindenhol van szakmaiatlanság és kattintásvadász hírek ahogy tapasztaljuk itt is a PH-n nem egy hír volt az utóbbi időben igazán szakmai. Összkép számít, abban techpowerup nem rossz egyébként.
Nem elképzelhetetlen hogy egy vram magától megsüljön valóban ahogy olvastam itt is a 110 fokos elcseszedt csúcs kártyákról de nem általános dolog. GPU így magától is inkább túlfesz vagy túlsütés miatt robban így el.Bányász témában csak azt tudom elmondani amit tapasztaltam, én csak üzemeltettem nem sajátom volt. Nyilván vannak igénytelenek, azt sem tudom megmondani milyen a többség. Gondolom nagyobb farmokon kevésbé van idő a kártyákkal foglalkozni. Nálam egy dekra port nem volt a kártyákon, raktárban mentek fix 60-70 fok között egyedileg gyártott alukeretes rig-ben. De mondom lehet én vagyok a kivétel és a többség gyilkolta a kártyákat.
-
-
-
válasz
koko52
üzenetére
Na az látod eléggé fail. De ha nem veszik majd meg akkor csak rájönnek hogy valamit rosszul csinálnak. Ha meg megveszik akkor a gyártó számára minden jó és szép.
Nálam RTX2060-as járt aminél nem ért rá a hűtés a ramokra, feléről lelógott. Nyilván az egy kis kártya de akkor is fail. -
válasz
KROK640
üzenetére
Egy felrobbant GPU reflowtól és egy kiizadt padtól vagy szétsütéstől megsárgult vram?
Ennek nem a bányászathoz van köze hanem a hulladék kártyák feltámasztásához, abból meg van elég aprón bányászoktól függetlenül. Megsütöd így néz ki, bányászattól nem így fő meg a GPU sem a vram, ahhoz szándékosan baromnak kell lenni.
Mai szar minőségű csúcs kártyák, vagy gyengén hűtött olcsóbb darabok lehetnek ilyenek gémer használattól is. -
válasz
koko52
üzenetére
Én konkrétan üzemeltettem is bányát, nem sajátot hanem megkértek rá hogy rendezzem. Állandó hőmérséklet (raktár), nyáron is max 20 fok. Kártyák (1070/1070ti, asus, giga...) fixen belőlve adott órajelekre és hőfokokra (60-65 fokon ment az összes) márkás tápokon, egyedileg gyártott kerettel risereken (kártya sem görbült el). Több éven keresztül, takarítani sem kellett őket mert egy deka port sem volt rajtuk, hiába mentek 24/7.
Na abból a pakkból még én is vettem kártyát és nem volt velük baj. Lehet így is csinálni de szerintem a kezdő, vagy komolytalan bányászok gyilkolták is a kártyákat.
Ugyanakkor vettem bányásztól kártyát amin a venti volt rossz, gondolom maxon pörgött egész életében.
Gémerekből is van aki széthajtja a belét a kártyának az szerintem sokkal rosszabb mint az átlagos bányász. De mivel mindegyikből ilyen is és olyan is van ezért úgy gondolom kiszámíthatatlan a dolog.
Szerintem a 24/7-ben hajtott de kímélt órajelű/hőmérsékletű kártya esélyes hogy jobb állapotú mint egy időszakonként használt gémer. Mondjuk azért függ hogy eleve milyen a kártya, nyilván egy alsó kategórás, gyenge hűtős stb eleve rossz pozícióból indul.Viszont ha az eladó eleve kamuzik az már amúgy is gyanús. Nincs mit szégyelni ha bányász volt a kártya, apró úgyis tele van bányászkarikkal. Kb olyan mint használtautón keresni 10+ éves autót 200k futás alatt, nem lehetetlen csak értelmetlen mert úgyis tekert meg amúgy sem mindegy hogy volt használva (300k pályás autó lehet jobb mint 100k-s városos). Nálam a bányász/nembányász kérdés ugyan az mint sokéves autóba mennyi km van. Totál értelmetlen.
Bele lehet nyúlni a kakába ugyan úgy bányásszal mint nem bányásszal. -
-
válasz
envagyok
üzenetére
Szerintem a furmark csak bekapcsolt SLI-vel megy két gpu-s kártyán. (verzió sem mindegy)
Nekem pl nem is működött ha több kártya volt a gépemben, csak azt hajtotta meg ami alapértelmezett volt.
Ezen kívül a furmark nem alkalmas stabilitás tesztre, csak a VRM-et és a hűtést lehet vele tesztelni. VRAM-ot és a GPU egyes részeit nem hajtja meg. 90-100 fok lehet valós, gyári pasztával, padokkal ennyi év után. Az lehetséges hogy játékok alatt ezt nem éri el.
Adtam el úgy kártyát hogy egy órát ment vele furmark de játékoknál keményen elhasalt pár perc alatt, én ott tanultam meg hogy használhatatlan az a program.
Superpositiont szoktam párszor futtatni (max vramnak megfelelő beállításon), meg akár milyen modern játék tesztjeit. -
Facebook market sokadik felvonás. Felraktam egy használt de jó állapotú babakocsit új ár feléért, bár lehet sok érte.
Első ember tört magyarsággal írja hogy GLS futárt küld érte készpénzzel....mintha valami bot fordította volna, profilt megnézve egyértelműen kamu. Ok Tiltás ment, Facebook jelentés ment. Másnap másik profilon szintén a szokásos full paraszt ez még megvan nyomkodás, letiltás és jelentés ment. Mindegyik németből írt google fordítós magyarsággal félig baromságokat. Oké örülök hogy használom a marketet, eddig 2 ből 2 kamu.
Majd Facse visszaírja hogy nem találtak problémát egyiknél sem.... -
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Már nem is tudom megszámolni mennyi letört smd-s procim volt, vicces de 90% belőlük mind hibátlanul működött. Ami nem annak szerintem más baja is volt.
Nagyrészt szűrőkondik törtek le.
Persze lehet valamit számít, talán a 4790K-nál gyengébb volt a tuning letört smd-kel.
Xeonokból volt nekem nagyon sok, ebayen direkt rááltam hogy azokat veszem meg mert nagyrészt mind működtek. pl: ezek mind működtek hibátlanul, ezer forint volt darabja, többszörös áron adtam el konfigként: [link]
Nálam videókártyánál rosszabb volt az arány ha hiányzott egy egy smd. Leggyakoribb az a pcie sávok feletti hiány az alapvetően javítható de ha nem veszi észre valaki akkor nyomozhatja hogy miért meg kevesebb sávval a kártya.
Vramoknál lévő kondik meg ramhibát okozhatnak, nem egy kártyám volt ilyen
Igazából amíg maga a felület megvan amire vissza lehet forrasztani addig nincs nagy gond csak macerás visszatenni.
Prociknál saroksérültem is volt egy pár amit leejtettek, szerencsére ott sincs minden bekötve. A nagy lga3647-nél fél centit is le lehet törni mert nincs semmi a szélein.
Ramoknál letört smd mehet a stabilítás kárára, viszont nem mindegy hol törik le melyik. ECC ramoknál még lehet nem is jön elő csak annyi hogy lassú a gép tőle. -
Facebook market, felraktam pár dolgot. Adok még egy esélyt hátha...mindet úgy raktam fel hogy helyben (Veszprém és környéke)
HP első gen i5 gép, nincs benne ram és háttértár, win10 home eredeti. 7eft első ember Szolnokra postázom-e....
Másik egy összerakott 2gen i3 gép, 4gb ram 256 ssd, fsp táp, valami hd6570 videókari, win10 telepítve (win7 kulcsom van de elkevertem a matricáját) 20eft szerintem jó áron, ennek ellenére egy vevő jelentkezett hogy megyek-e pestre a géppel valamikor....most feljebb raktam 25e-re hátha.Aztán ismerős idehoz egy atomos celeronos notit hogy agyjam el, persze sima hdd, 2gb ram, win8 home eredeti de persze újabb mint a fentiek és csodálkozik hogy 10eft-ot írnék rá....
Másik meg idehoz egy új! notit hogy rakjak fel rá OS-t, celeron N4500, 8gb ram 256-os nvme!. Akad minden mint az állat, alig használható, proci teker de legalább totál új....végülis freedos volt rajta azt viszi rendesen. -
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
valóban egy rakás eszköz több ezer vagy inkább tízezer azon lóg, riasztók, tűzvédelem, távoli vezérlések, ipari cuccok, forgalomirányítás stb amiket nem is lehetne egyből kiváltani.
-
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nem tudom számomra furcsa hogy elavult gépet lehet venni pályázaton. Hozzáteszem nekem is volt dual 1366 rendszerem aránylag olcsón és szerettem de azért gémernek nem tekintettem ahogy a hirdetésben van.
-
Olyan lehet hogy hirdető pályázaton vett gépet ami dual 1366-os Supermicro X8DTL-i lap ma már 10-11 éves. Ennek ellenére úgy hirdeti mintha 3 éve vette volna és soha nem is volt használva...Létezhet olyan pályázat amelynél lehet használt gépeket venni?
-
Hálózat XP-vel még oké de nekem valahogy win98 totál szenvedés az egész. Sikerült kinyírnom a komplett hálózatkezelését 5 perc alatt driverek telepítésével úgy hogy már ip-t sem kapok.
Valahogy nekem egyszerűbb rányomni egy usb rackre a mellette lévő gépre mint hálózattal szenvedni esetleg gépen még tömörítgetni stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Starlink
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Horgász topik
- Motoros topic
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo L13 G3 i5-1235u 16Gb 256Gb NVMe, Magyar bill, számla, garancia
- Hp 830 G8 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 12 hó garancia, Magyar
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- Lenovo T14 G2 érintő kijelző, Magyar bill, garancia, számla, i5-1135G7 16Gb 512Gb NVMe
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)