-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Tim82 #120360 üzenetére
Van pár olyan, '90 után, a demokratikus átmenet után létrejött állami szerv, aminek van, de ezek sosem közigazgatásiak, hanem mindig valamilyen állami irányítás alatt álló közfeladatra létrehozott, alkotmányban rögzített szervezet. Ilyen még az állami biztonsági nyomda Nyrt. pl.
-
-
-
válasz
Tim82 #119531 üzenetére
Bocs, erre is gondoltam, hogymiddleton BIOS-szal, és asszem ez nem megy fel t60-ra.
szerk: https://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=131359azóta úgy néz ki, van T60-ra is megoldás. Vagy már akkoriban is volt, csak elkerülte figyelmem....
-
-
-
-
cidalain
veterán
válasz
Tim82 #117354 üzenetére
Ok, ő úgy mondta, hogy ami nem gyárilag volt benne, hanem utólag vettek bele a tulajok (itthoni boltból, ebayről), azokat nem sikerült életre kelteni olyan laposokban amik ezt elvileg támogatták volna. Egyszer sem.
Nem tért ki arra hogy ezek milyen típusú 4GB-os DDR2 ramok voltak, és milyen laposokról volt szó. Mondjuk valszeg nem Hynix modulok voltak.
Azt mondta engedjem el a témát, mert K drága, és nem biztos hogy jó lesz.De egy 2 GB-os modul is 2000 körül van itthon + posta. Már így ezt is soknak érzem rákölteni, bár ezt lehet meglépjük.
-
mancer7151
tag
válasz
Tim82 #103733 üzenetére
Mindenképp sajnálatos. Volt online játéktársaim is mentek el anno, közös röhögések bohóckodások után elég nehéz felfogni, pedig egymás nevét se tudtuk.
Én is átmentem covidon 3 oltás után, voltam rosszul párszor, volt 2 életmentő műtét is régebben de ez nem volt piskóta. Hónapokig éreztem utána a végtagjaim még. -
mancer7151
tag
válasz
Tim82 #103730 üzenetére
Vagy az oltás... Mellettem városban (nem írok konkrétat) a gyógyszertáras kiscsaj apja évek óta volt kisebb gyógyszereken gond nélkül, oltás után 2 nappal összeesett és puff. De nem gerjesztem ezt a témát.
Egyre több a baleset - vagy rosszullét - mindenfelé, kánikulák is bejátszanak, én 3 napja forgalmat segítettem terelni balesetnél a helyi rendőröknek, volt osztálytársam fia feküdt az aszfalton.
-
cof
veterán
válasz
Tim82 #103407 üzenetére
Ha nagyon kéne akkor én is megvenném, de annyira nem kell. Majd csak alakulnak az árak. De igazából már néha bekúszik a 10-20k sávba a 1050 meg 1060 is, szóval csak ki kell fogni. Pl. itt ami elment GT1030 4k-ért jegelve van, pár perccel csúszhattam le. De az már sok volt.
-
cof
veterán
válasz
Tim82 #103405 üzenetére
15-20k-ért már inkább veszel egy GT1030-at, ezek a Quadro-k már jó 10 éves kártyák egyelőre még túlértékeltek ennyiért.
Én nem tudom mi van manapság, de emlékszem 15 éve, hogy megvettük a VGA-t, aztán 1-2 hónap múlva már csak felét érte. Most meg drágábbak mint megjelenésükkor. És már a bányászláz is lecsengett, ahhoz képest nem estek be az árak, max. a felsőbb kategóriában.
Pl. a GT1030 is 70$-on dobták piacra már 6 éve, aztán mai napig annyi.
-
cidalain
veterán
válasz
Tim82 #103388 üzenetére
Jó a meglátásod! Ezért nem jöhet szóba a madzag.
Remélem hamarosan leszek új céges gépeink, ott van párban LP silent MSI 1030 DP és HDMI portokkal, le is csapnék egyre. Az elsőt még pár éve tizenpár ezerért vettük. Covid idején az utolsó ugyanolyat meg már 40 körül.
10 körül azonnal lecsapnék egyre. Eddig 15 volt a legolcsóbb az aprón, mióta nézem, de az szerintem 2 perc alatt lett jegelve.
Elgondolkodtam egy 1050 Mini-n is, akkor mondjuk 4 GB ram lenne benne. Ok ezért mondjuk 15-20k között adnék. -
-
koby11h
őstag
Aha, akkor egyről beszélünk. Néztem, hogy vegyek-e rá, de végül mind működött így is...
A műgumi/akármi bevonat tényleg a fedlapon volt, csak azokat nem fotóztam ami már úgy tönkrement, hogy eladni sem volt értelme, de a #95661 3. képe ami nagyon ragacsossá tudott válni. És tényleg régebbi, egy T23 volt...
Szerk: Nem vagyok nosztalgikus alkat, eladtam mind a hármat ami hozzám került, de köszi
Szerk2: Van még egy negyedik SL510-is, az még meg van, de már nem költök rá, olyan állapotban van szegény...
-
-
-
koby11h
őstag
Bocs, lehet korábbi vagy rosszul emlékszem és ott a kezem alatt a touchpad mellett jobbra és balra csak kikopott... vagy tényleg a fedlap volt. De a Thinkpad egér oldala és teteje teljesen biztosan.
Megnéztem, tényleg nem a palmrest része volt, az csak fényes feketére kopott
-
-
-
-
-
koby11h
őstag
Szerintem nincs ezzel semmi gond, én mondjuk szoktam előtte jelezni privátban a hirdetőnek, de mondjuk az sem gond, ha feladás után valaki átnézi a hirdetését. Sokkal rövidebb lenne a topic...
Hidd el mind tudjuk, hogy mi az amikor valami félremegy és mikor alulképzett hozzá az illető.
Itt szerintem legtöbben a saját hibánkon is tudunk ugyan így röhögni -
-
-
-
Ja, ért. Nem tudtam, hogy ez sűrűbben előfordul.
Az Ultrabay akku pedig nem volt rossz dolog.Amúgy az R61 mindent vitt súlyban, a 430 már ahhoz képest is vékonyabb kijelzőt kapott, de pl. az én használati szokásaimhoz magáncélra tök elég a 420-tól kezdve bármi - a súlya sem érdekes. A cégeshez viszont jobbak a vékonyabbak.
A lassú 470 fura, mert vannak brutál gyors darabok is itt a cégnél, másnál nem láttam ennyire tetűnek. -
Ja, értem. De akkor meg az alaplap lehet rossz, meg még jópár egyéb oka is lehet, mindenesetre nekem tetszik, hogy a kihasználatlan helyre kerül még egy akku.
A 440 nekem sem tetszett (főleg a touchpad), a 450 frankó, a 460 hullott kollegáknál, alaplapcserék halomra... 470 szó-szó, de ami nálam volt, az lassabb volt, mint a 450, szóval van tapasztalat nálam is
-
Megvan, arra vonatkozott a dolog, hogy pl. egy 460-on már nem egészen
"A dupla akkus megoldás amúgy van, hogy szarul működik,"
Nem a dupla akku szar egy egyedi hibától... Amúgy több akkuval próbáltad?Brutál akku meg van a 440+ gépekre is, van kollega, aki ilyet tol, 8 órányi melót lazán végigmegy a 480.
@BiP : Ha nem is 40 ezret ér a törött plazma, de szemmel láthatóan a scaler és a táp is jó, azok meg azért marhamód nem olcsók. Szóval azért ebből a plazmakijelző kuka, a többi nem annyira.
A működőképes elvárás meg... OK, kapsz érte egy képcsöves TV-t... -
Én a 450-et azért szerettem, mert van VGA és mini DP port is, és könnyebb, mint a 430-ig bezárólag készült gépek. Mondjuk a Dell 6420/30 után meg minden könnyű...
Jó itthonra a 430, ezt ritkán viszem, a 450-et sokkal többet kellett cipelni.
Az építési minőséget aláírom, de abból a mindennapokban nem sokat vettem észre.
Azt viszont igen, hogy a dupla akkus gépek brutálisan sokat mennek akkuról -
A gép kulturáltabb
Az előző melóhelyi 450-en is Linux ment, az itthoni 430-on is, 8GB RAM + SSD mind a kettő, a 450 semmivel sem érződik gyengébbnek.
@konikam : Az ilyesmi 3 perc alatt eltűnik
Nemrég egy elég nagy, de leharcolt TV-t láttam kirakva, sajnos eléggé repedtnek tűnt a LCD (elég sokáig kellett nézni, mire leesett, hogy az nem karc).
A Codegen tápban meg gondolom kondicsere kellett volna, értelmesen használva más bajuk nem szokott lenni. Keveset láttam igazán tönkremenni (a hírével ellentétben).
-
LOL, igen, 30k egy proci... Akkor már a T430 eladása + a proci árából kijön egy 450 (bár az is 2 mag, csak kulturáltabb).
@Konikam : Igen, az elmúlt években 2-3 gépet találtam a kuka mellett, jó pénzt kaptam értük
Mindig fura hallani a Core2 + ezeréves szókapcsolatokat. A 286, az ezeréves... -
solena
tag
Olyan mappám nekem is van, amire azt mondtam neki, hogy na, az lesz a Onedrive, de ennek ellenére a c-n is megcsinálta. Oké, így triplázva van, és alapvetően a d-n lévő mappát használom, csak akkor is, meh. A C:\Users\xy\OneDrive normálisan, a többi mappával ellentétben, nem áthelyezhető. Vagy csak nekem nem sikerült rávennem.
-
-
törölt tag
Ebből USB stick lesz. Régen szereltem pár gépet, de ez a szakma nem nekem való. Saját célra még elmegy, de máséval kínlódni azt nagyon hamar meguntam, főleg az XP-s időkben. Csak ha quick mode megoldható akkor nézek rá illetve tanácsot adok a megoldásra. USB2 elméletben 60 Megára képes, ha a felét tudja is az még mindig jó a 20 Megás netnek nála. Mivel az akku halott így amúgy se tudja hurcolni, nem lesz neki útban a stick se, marad még 3 szabad usb slot. Párezer pénz és egy mezei PC boltban megkapja, bedugják neki beállítják még akár ingyen is és örül.
-
kenwood
veterán
Gondolom tudod, hogyha tudtam volna, akkor nem igy fogalmazom meg
Egyebkent ez igy korrekt.
Ha jol ertem, rokonoknak nincs is beleszolasa a dologba utolag.
Az mondjuk fura, hogy meg nem sirt egyetlen anyuka sem a fokuszban,hogy az o engedelye nelkul trancsirozzak a draga kis fiacskajat.En ugy vagyok vele, hogy ami kell belolem, azt vigyek, a tobbit meg egessek el a francba.
-
-
GDDR3 van a 140M mellett, szóval inkább "8400GT", még ha olyan nem is létezik.
Tapasztalatom alapján DDR2-es 8500 / 9500 sorozatnál gyorsabb, hiába a dupla stream proci meg 128 bit, ha csak DDR2 van mellette. Na meg a 140M durván tuningolható (+60-80%), bár ettől sem lesz gémer, nem hogy alapon.
-
patomi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest