- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
radio11 #117366 üzenetére
Valószínűleg kelet-Mo-on az a 400 nettó jónak számít, és abból meg is lehet élni.
BP-en, NY-Mo-on az élet is drágább valamivel.
És magamban ezzel magyaráztam azt is, (ennyi közélet hadd férjen bele), hogy míg országosan az az álláspont, hogy a tanárok k alul vannak fizetve, és ezért fel kellett emelni a hangunkat, addig K-Mo-on egy tanári állás az nagyon is jó. Stabil hely, jó kollégák, helyi szinten elfogadható fizu, minek lázongjon?! Gyerek meg mindenhol van.
Jobb, mint egy gyárban még kevesebbért gürizni.#117370 totron : Apple botránynál 1 dolgot nem értek. Anyósnak van egy ipadje. Minden szarért kódot/ujjlenyomatot kér, ingyenes alkamazás letöltésekor, stb.
Akkor meg hogy a túróba lehet, hogy jóváhagyás/2faktoros hitelesítés, stb. nélkül vonta le a rendszer az előfizukat újra? ??
És amúgy valóban komoly kérdéseket vet fel, de egy ilyen helyi céges hiba nem fogja borítani a banki rendszert, vagy nem fog komoly bizalmi válságot okozni.
Hiszen minden visszakövethető, gondolom mindenki visszakapja a pénzét is. És a hagyományos bankrendszer (szerintem) relatív jól vizsgázott, csomó embernek automatikusan tiltották a kártyát gyanús pénzmozgás miatt.#117380 koby11h : Még magasnyomású mosó se kell. szappanos vízzel áttörölgeted (hiszen csak az eső felverte rá a port), lemosod róla a rátapadt vizes port, és szárazra törlöd.
Nyilván lassabb, mint a magasnyomású.
Inkább azt a kérdést veti fel, hogy ha ilyen lett, akkor mennyi ideje lehet kint a szabadban? Ami nem tett jót neki. -
gyulaszu
senior tag
válasz
radio11 #117284 üzenetére
Én is gondolkodom egy hasonlóban. Nekem egy asztali dell optiplex 780 sff-et váltana. Ez még win10 alatt teszi a dolgát, de win11-el már nem kompatibilis. Valamint kétlaki élet esetén jobban lehetne hozni-vinni. Tudja valaki, hogy az elitbook-ok honnan kezdődően win11 képesek?
-
KROK640
nagyúr
válasz
radio11 #113112 üzenetére
Tavaly december 8-án is dolgoztam, meg az összes decemberi szombat és vasárnap is karácsonyig. A vasárnap itt is dupla pénzes volt, de ugyanannyi macerával.
"Március 15.-én dolgoztam, nagypénteken és húsvét vasárnap is fogok" - na én egyiken sem dolgozok, ahogy már a héten sem#113113 BiP : na ez viszont így sz*r, se túlórapénz, se dupla szabi. Én vinném a dupla szabit (nyilván ha fizetett), vagy ha nem kell, akkor nem lehet túl kemény melóhely
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
radio11 #84794 üzenetére
Köszi
Igyekszem bővíteni, mert felfedezésekre és kultúrákra, nyelvekre, tájakra, helyi ételekre éhes vagyok! Persze azért igyekszem úgy menni bárhvá, hogyha nyaralok bőven túl legyen kalkulálva az összeg, vagy leginkább dolgozni, és munka mellett körülnézni ....
Grúzia felkerült a listámra, igaz a távoli jövőre.Merre mentek?Jah, Phuket. -
törölt tag
válasz
radio11 #84185 üzenetére
Pontosan megvannak ma is ezek az embercsoportok, nem véletlenül az utánvét a második leggyakrabban használt fizetési mód. Attól, hogy neked nem tetszik vagy nem használod még másoknak tökéletesen megfelel és nem kevesen vannak. Időnként felbukkan valaki aki megmondja a tutit az utánvét feleslegességéről, miközben milliók használják megelégedéssel.
-
envagyok
veterán
válasz
radio11 #84180 üzenetére
Jófogás háztól házig és utánvétnél nem lehet megbontani fizetés előtt? De a személyes átvétel próbával se segítség. Sok olyan hiba van, ami csak hosszú tesztelés után derül ki.
Erről jut eszembe, sokan hirdetnek itt ha-n x nap/hét próbagarival cuccokat.
Az mit jelent pontosan?
Megkapja a vevő, és egy hete van kipróbálni, vagy működik átvételkor, és a határidő előtt elromlik?
És milyen hibákra vonatkozik, az eladó hogy tudja kivizsgálni, hogy nem-e a vevő balf@szsága miatt ment tönkre a termék. Hogyan megy a próbagari intézése?
Visszakapja a vevő a pénzt, és küldi, vagy előbb visszaküldi, és várja a pénzt, de akkor akár az eladó is gonoszkodhat valamit a termékkel, hogy a vevő hibájára lehessen fogni a problémát. Most, hogy egy videókártya 500000-1milla pénz, azért itt ebből komoly viták lehetnek, pár ezret könnyebben benyel mindenki.
Volt közületek valakinek százezres nagyságrendű problémája próbagarival? Hogy végződött?
Hivatalosan ha a vevő megkapja a terméket, akkor az eladó már nem tekinthető csalónak, még ha hibás is. Hibás termék esetén szavatossági követeléssel van lehetőség bírósági pert indítani, ahol bizonyítani kell, hogy a termék minden kétséget kizáróan hibásan került megküldésre.
Ezt bizonyítani szerintem lehetetlen. -
Simonarancs
csendes tag
válasz
radio11 #84180 üzenetére
Én eddig amennyi alkalommal utánvétbe küldtem mindíg át vették. Igaz placebo, de valami csak ide ér és legalább ott egy cím meg feladó ugye aki után talán lehet menni?
Persze utaltam is már előre, csak 1.5 Hónapja pont bele nyúltam... Csóri RX 460-om és 15 ezer bánta, szerencsére van egy cím és vissza követtem ki lehet talán. Nyomozás van utána mert sajna nem egyszeri eset, többen jelezték.
De a lényeg, mióta általános, hogy postaköltséget utalunk? Itt csak annyi a bajom az eladóval, hogy azért egyértelműen szükséges nekem a kártya, miért ne venném át?
-
koby11h
őstag
válasz
radio11 #83388 üzenetére
Nekem is volt már nem egy akinek, így csináltam. Ez egy könyv, MPLnél súly számít, becsomagolja nylon + bármi+ doboz és ok.
Amikor a vaterafutar.hu indult, a helyi fiók postán a postás hölgynek én magyaráztam, hogy mi ez, hogyan működik...
Volt olyan is, aki azt hitte át akarom verni, mert kb. fele árú postával küldöm. Két nap múlva ott volt, felhívott és kérte mondjam el hogy csinálom... Foxpost házhoz, még régebben, pont akciója volt, kuponom is volt. -
-
válasz
radio11 #83266 üzenetére
"De facto cipőboltban csak az akciós cimkés árukat nézem, az 50%-nál kisebb kedvezmény nem hoz tűzbe."
Odaadják annyiért, amennyit ér is"az eddigi rekordunk egy 740e Ft-os bőr ülőgarnitúra (az akciós ár volt ennyi)"
Ja, ahhoz kell egy olyan asszony is, aki kompromisszumképes, mert úgysem olyan lesz akcióban, amilyen neki tetszik@envagyok : Önélzetes a kis latol
-
KROK640
nagyúr
válasz
radio11 #83262 üzenetére
Na, akkor ahogy látom, te is jól spórolsz.
nekem a havi egy nagy bevásárlás sajna két okból sem működik. Az egyik az, hogy momentán nincs autóm, - az ismerősöknek meg mindig van valami kifogásuk - szóval nekem heti 1-2 bevásárlás van, az el is fér a fullra megrakott hátizsákomba (nyilván üressel megyek le), és akkor kényelmesen elhozom, meg ami olyan, az mindig friss.Debrecenből? Akkor földik vagyunk. És hová mentél?
-
Cs1csó
titán
válasz
radio11 #83094 üzenetére
Áh, ideje lenne már SZABÁLYT hozni arról, hogy az ilyen készen kapható eszközök hirdetésénél pl. tévé, noteobook, telefon stb. a telefon PONTOS nevét le kelljen írni és egy PONTOS linket egy oldalra ahol a termékről MINDEN infó is elérhető.
Plusz azt is hogy MIKOR vásárolta - ha újonnan vette - ha pedig már hozzá is használtan jutott akkor azt, hogy ő hozzá mikor jutott és ha tudja, hogy az előző tulaj mikor vette akkor azt.Amúgy ezek is kevésbé fontos dolgok mert pl. az Árukeresőn lehet látni, hogy MIKOR kezdték el forgalmazni és az alapján be lehet lőni, hogy kb. mennyi idős az a termék.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
radio11 #80361 üzenetére
Ezt nemigazán értem. Ok, hogy kitölti kézzel a bizonylatot, meg bedobja egy kis ládába, de ha nem ad senkinek sehová pénzt, akkor a banknak mi ebben a buli?
Mert akkor a bank "ad" egy igazolást, de tényleges befizetés (és ezáltal pénz elküldés) nem történik.
Ha a bankos hölgy időnként előveszi és berögzíti, azt feltételezi nekem, hogy az ügyfél már rég messze jár, ergo akkor sem tudja odaadni a pénzt, ha ténylegesen becsületesen utalt volna. -
koby11h
őstag
válasz
radio11 #80361 üzenetére
Tudod hány ilyet kaptam anno Excel-ben? Volt banki kliens ami így kirakta és el lehetett menteni. Bizonyító erő persze NULLA. De egy időben ilyet küldött több "vevő" is, hogy már utalt és küldhetem nyugodtan. Ja, az sms értesítő meg nem jött a bejövő összegről.
Egyiknek aki ilyet küldött és 1 nap alatt sem ért ide a pénz visszaírtam, hogy sajnos közben elvitték, de kárpótlásul visszautaltam a dupláját - persze csak az Excel fájlt módosítottam... azóta sem jött több üzenet Tőle. -
-
radio11
tag
válasz
radio11 #80361 üzenetére
Csak az egyensúly fenntartása végett (meg a pozitív kisugárzása miatt) a legpozitívatbb vaterás élményemet is leírom:
Patika kis netbookot tettem ki novemberben. Jelentkezett egy Úriember (a végén érthető lesz a nagybetű), hogy nagyon kellene neki, mert a feleségének venné karácsonyra, de csak 10-12 nap múlva tud fizetni. Írtam neki, hogy az sok, de ha addig nem ütik le 3-4 nappal a fizetési képessége előtt üsse le nyugodtan, az a pár nap már belefér. A jelzett időben ráírtam, hogy ha még mindig áll a dolog akkor nyugodtan üsse le és pár napot várhat a fizetéssel. Leütötte és már másnap fizetett is, mikor megkapta nagyon szép köszönő levelet írt, hogy milyen rendes voltam, meg hogy milyen jó kis karácsonyi ajándék lesz a feleségének. -
koby11h
őstag
válasz
radio11 #80359 üzenetére
Nem is kell, eladóként is várunk sokszor napokat az utalásra - közben akár vinnék azonnal is, kp-ban fizetve, csomagolás/posta nélkül...
Max. annyit illik leírni, hogy ok, 2-3 napon belül vagy pl. minden csütörtökön postázok.
De akkor is van ilyen nyughatatlan lélek aki óránként/percenként írogat. A rosszabbik azt kéri az üzenetében, hogy hívd már fel, mert épp lefogyott az egyenlege.
Nem kell ezzel rohanni, csak jelezni a vevőnek/eladónak előre. Én is szívesebben teszem el olyan vevőnek aki azt mondja 2 nap múlva tud utalni mint olyannak aki mindjárt utalok és utána 1 hétig semmi!
Van az embernek magánélete is és nem mindenki ebből él.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Formula-1 humoros
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 24 Hours of Le Mans
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Razer Core X eGPU
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest