- Bemutatkozott a Fairphone 6
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #122867 üzenetére
@morcosharcos : Csomagkezelő az ugyanaz, akárhonnan használod. Kérdés, hogy mivel bírod munkára, GUI vagy parancssor. (Van amúgy ilyemi Windowson is, csak nem találkozol vele; frissítések függnek egymástól, meg konkrétan Winget is van, ami egy Microsoftos csomagkezelő, a Store-os cuccokhoz.)
-
válasz
fatpingvin #122864 üzenetére
RT8723bs
A Linx tabletemben ez van
Elvileg Bluetooth-os
Gyakorlatilag sehogyan@morcosharcos : Synaptic meg a mesében?
Ezek a fogalmak nem kötődnek terminálhoz, vannak jó GUI progik szoftvertelepítéshez
(Na jó, git-et 99% terminálból használ az ember, de egy áltagos gép Linuxszal szinte semennyi git-es dolgot nem igényel.)
Ja, ritka hogy külön le kéne tölteni, olyankor 99% git
-
válasz
fatpingvin #122858 üzenetére
@morcosharcos : Nálunk egy diák olyan gépre rakta fel, amit beszállító telepít, és nem olcsón
5 perc múlva jött a security ticket, aztán átnéztük a szekuval, és ki tudták irtani a malware-t
Linuxra Githubról? Max. ha nincs repóban a cucc. Márpedig szinte mindenhez van (Ubuntuhoz meg PPA-n van még több minden).
@Cidalain : De már kell
@efemm : A Google. Tényleg az van, hogy ha találsz olyan oldalt, ahol nincs "töltsd le a mi cuccunkat" és nincs azonnal vírusirtó riasztás, akkor talán jó. De lehet erre tartani virtuálgépet is, amire minden sz@rt felrakhatsz, és lehet tesztelni, vagy ha tényleg tesz fel drivert, akkor azt kinyerni a mellérakott malware nélkül.
-
válasz
fatpingvin #122847 üzenetére
Pontosan
@qqcqqc : Na ugye, a 7 éves háziszárnyas tuti rágós
-
válasz
fatpingvin #122794 üzenetére
-
válasz
fatpingvin #122796 üzenetére
Linket
Nekem kimaradt.
Mondjuk ettől kompaktabb lesz? Wtf.
-
válasz
fatpingvin #122793 üzenetére
El lehet, csak sokáig tart, mire jön egy értelmes ember. Ez ilyen.
ebay-en néha gyorsabb, csak hónapok.Az aláíráshiány szerintem átmeneti, vagy bug, de miért nem kérdezitek meg Parci/Lezso/Kalandor...?
-
válasz
fatpingvin #122712 üzenetére
A topic témájához kapcsolódóan, kapj hülyét, és add el
Én sem szeretem ezeket eladni, de hely nincs, meg jobb,ha olyanhoz kerül, aki értékeli, mint itt álljon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #122684 üzenetére
Ismerős a dolog, nekem is rengeteg minden volt összegyűjtve otthon 2009 nyaráig. Akkor meg nem győztem selejtezni, mivel zöldségesláda számra álltak a winyók, az alaplapok (akartam csinálni egy olyan dekort a szobába, hogy az egyik falat csak régi teszteletelen alaplapokkal fedem le, a kb 12nm-es fal nem kevés lapot elnyelt volna) stb. Aztán a végén a haveroknak sör/csoki/500ft meg ingyen van, csak vigyed, módon lett szétosztogatva az egész, illetve egy része meg sajnálatos módon ment a kukába. Két jó Gravis Ultrasoundom is így ment el, aztán sok évvel később meg kiderült, hogy nem gyengén sokat értek volna, ha megvannak.
Azóta vigyázok, hogy nehogy felgyűljön a gépállomány, maradt egy tuningos Athlon XP, egy fél C2D, és egy 4th gen gép a napi használatos mellett. (jó meg egy csomó proci magába, de azok nem sok helyet foglalnak)Hát ... ez a coreboot dolog... nos nem én vagyok a célközönség.
-
válasz
fatpingvin #122684 üzenetére
Én kifejezetten utazok az ilyesmire, mert amúgy ha némi moddal spórolni lehet, akkor hajrá, de pl. van most itthon minden, ami kell. Meg már Core2-est nem is használnék. T410-esek a legöregebb gépek itthon, az gen1 Core i.
A lapot ha elküldöd, megpróbálhatom cserélni az IC-t, van hőlégem -> de semmi garancia, hogy sikerül is
Pár már sikerült, BGA is, de nem rutin még.
"geteltorito-val szedd ki az ISO-ból a tényleges bootolható lemezképet, ki pendrájvra és jó vagy. az ec patching cuccos is így lett megcsinálva
"
Ez történt. Találd ki, bootolt-e.
... USB CD lett a vége@frescho : Több ezer éve változatlan formában létezik, és ugyanolyan veszélyes! A házisárkány is...
@koby11h : "A vicc, hogy DOS 6.22-t is háromszor az utóbbi kb. 15 hónapban
"
Én lustább voltam. Van egy DOS-os winyó imagem elrakva... -
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #122685 üzenetére
Ezek kedves emlékek
Pl. a Win2K, bár üzemeltettem sok gépen, nem jelent semmit. Saját gépre csak rövid időszakokra raktam fel.
Win 3.11, Win98SE, WinXP, Win7 - ezeket sokáig használtam. Ezekből tettem el telepítőt - a Win 3.11 persze csak egy mappa.
WinXP-t utoljára novemberben telepítettem, egy teszt miattWin7-et 7-8 hónapja egy élesben futó gépre. Előtte szintén WinXP-t egy lézerjelölő vezérlő gépre. A vicc, hogy DOS 6.22-t is háromszor az utóbbi kb. 15 hónapban
-
efemm
tag
válasz
fatpingvin #122563 üzenetére
Jogilag ki a termék tulajdonosa akkor/azután, ha a vevő már átutalással kifizette, és az eladó postázta? Mivel az eladó rendeli meg általában a postázást, ő áll szerződésben a postával/futár céggel, így szerintem, ha ledarálja a posta csomagot, akkor a posta az eladó felé kell, hogy helyt álljon. Szerintem ebben az esetben, mivel a vevő nem kapta meg a csomagot, de már fizetett, az eladónak vissza kell utalnia a vételárat, nem mondhatja, hogy de a posta a felelős, mert a vevővel az eladó áll jogviszonyban, nem a posta.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #114980 üzenetére
Elolvastam a Wikipédia "Informatikus" szócikkét.
Megtudtam belőle, hogy az "informatikus" olyan mint az "orvos", gyűjtőfogalom. De pl. a rendszergazda az más, kivéve hogy nem.
Illetve azt, hogy az informatikusok régebben soványabbak voltak... -
válasz
fatpingvin #114963 üzenetére
ha így teszik fel a kérdést, akkor csak kicsit, hogy nagyjából meg tudjam oldani a saját nyűgjeim. én csak egy fotós vagyok.
sajnos a maces ügyek lepattintása arra hivatkozva, hogy alig láttam ilyesmit közelről, most már nehezebb lesz -
válasz
fatpingvin #114976 üzenetére
az informatikus eredetileg magyarul sem a számítógépekkel foglalkozó embert jelenti.
-
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #114967 üzenetére
nemár, ennyi elég az informatikus utótaghoz?
beszerzési informatikus: gépen rendeli meg az árut
hidroinformatikus: vízügyes
autószerelő informatikus: hibakódolvasó-törlő
pénztáros-informatikus: bolti-kasszás, árellenőrző -
válasz
fatpingvin #114967 üzenetére
Spec. az már fail, akkor már az vagy
-
válasz
fatpingvin #113264 üzenetére
Hát az nem.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #113203 üzenetére
Minden nyelven minden int (azaz: default allokacios egyseg az adott architekturan/os-en), esetleg byte/char, vagy ezek csoportja, csak... Sok az LGTVBBQ kozottuk, aki masnak erzi magat, es elvarja, hogy ugy is szolitsd, na. Mocsok nyugatrol jon ez is, pfejj.
-
válasz
fatpingvin #113203 üzenetére
Miután minden adattípus ndb byte a memóriában...
-
válasz
fatpingvin #113201 üzenetére
Igen, mondjuk a "string összeadása" kifejezés poénnak jó
-
válasz
fatpingvin #113199 üzenetére
Összeadni számokat... stringet összefűzni...
-
homerhamm
addikt
válasz
fatpingvin #113196 üzenetére
Ezt most magyarul kérlek.
-
válasz
fatpingvin #113180 üzenetére
játéknak jó, csak ahhoz kicsit drága. mondjuk ha már kuriózum, egy jobb crt projektor érdekesebb játék
-
TaaT
nagyúr
válasz
fatpingvin #113180 üzenetére
Nem azért 486-oznak egyesek 2024-ben mert az olyan gyors.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #113160 üzenetére
Laza 50 kiló. Inkább az miatt tűnik bajosnak.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #113158 üzenetére
nem értek hozzá, de valamin csak kiadja a képet, az lesz a nehéz benne
-
Grg
tag
válasz
fatpingvin #113043 üzenetére
Na persze, és ami nem fém az meg ide kerül
Az a sok fehér pötty 1-1 hűtőgép műanyag belseje + egyéb nem fém hulladék... Csak úgy mondom....
-
Top cat
addikt
válasz
fatpingvin #113039 üzenetére
Még mindig vasaznak?
Pedig jelentősen megcsappant az átvevő helyek száma és az árak is lementek.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #113039 üzenetére
Itt is ez volt az első idén.
-
válasz
fatpingvin #112753 üzenetére
"a józan paraszti ész" na ez a kifejezés az, ami rendesen erodálódott főleg az elmúlt 3-4 évben. Merthogy ott is elég alacsonyra került az a bizonyos szint amit említesz.
-
válasz
fatpingvin #112750 üzenetére
Azt gondolja, hogy ezzel egyfajta védőburkot képez maga körül, melyben az élet legelemibb összefüggései sem léteznek. Munkám során az egyik legmeglepőbb felbukkanása akkor volt a "honnan tudjam, nem vagyok jogász" , amikor szépen felcímkéztem a szerződés aláírásakor azt a pontot, hogy hol kell aláírni, majd az egyik jobbágy sikeresen aláírta a jelölőcímkén.
Ezt ugye el szoktam távolítani az aláírt szerződésről, és így hol volt aláírás, hol nem volt.
Úgy egyébként, hogy volt körülötte egy projektes felszopó, akinek az volt a dolga, hogy aláírassa a szerződést. -
koko52
nagyúr
válasz
fatpingvin #112706 üzenetére
Van pár albim kiadva. Én is tiltom. Az ok: mindegy milyen tiszta, mert mindegyik büdös. Ezen semmilyen fürdetés nem segít. Nekem is van kutyám, kint az udvaron. Ahol kutya/macska/teknős/hörcsög ... van ott a lakás bútorzata, falak beveszik a szagot. A lakó nem érzi, mert megszokta, de én bárhol voltam eddig, azonnal megéreztem. Azt is ha nem bagóznak benn, csak van egy bagós aki kijár. Mert ő is bűzlik...
-
válasz
fatpingvin #112648 üzenetére
Targonca, időgéppel.
@Tesco-Zsömle : Körberakták pehelysonkával.
-
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #112526 üzenetére
&Pikari
én a növényi (illó)olajokról írtam, nem minden természetben előforduló anyagról. -
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #112389 üzenetére
Öcsém is egyből kárörvendően nevetett hogy nincs facebook
Ő legalább nem használja.
Engem kicsit zavart csak, igazából miután megbeszéltem (így már messenger helyett) telefonon amit akartam, tartottam magam a tervhez ami egyébként is lett volna, és elmentem biciklitúrázni. Letekertem a tervezett távot, hazajöttem, zuhany, kajacsinálás, majd kaja elkezdésekor már volt facebook.Persze közben egy csomó ismerős megállított míg a faluban voltam, hogy nem jó a face jelszava. Mondtam, hogy nekem sem, és nekem volt annyi eszem, hogy nem is kértem újat
Diginél ügyfélszolis ismrősöm említette, hogy fél délután azért hívták a netszolgáltató ügyfélszoliját az emberek, mert nincs facebook. Ez mutatja, hogy milyen sok embernek facebook = internet. Azt hittem csak az amcsik ilyen hülyék.
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #112209 üzenetére
Ciprus mára kb a macskák szigete. Azért vitték oda az emberek őket sok száz éve, hogy a rengeteg gyíkot megfogják. Hihetetlen sok macska van most is Cipruson, de ennek ellenére rengeteg gyíkot is láttam.
BTW a hotelek körül élő kóbor macskák simán a szemetesekre járnak rá, mellesleg ott amúgy sincs annyira gyík. Ugyanakkor kint a vadonban, meg macskát nem nagyon láttam, csapódnak az emberlakta helyekhez. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatpingvin #112244 üzenetére
Syntax Error?
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #112221 üzenetére
Én a macskákat érzem problémának, nem szeretem őket...
-
cidalain
veterán
válasz
De ne már, az a dolga. A macskát évszázadok óta azért tartják, hogy elkapja az egeret, patkányt miegymást. Igen, néha elkap verebet, cinkét, vakondot stb. Ez a természet körforgása. Családi házas környezetben a szabadon mászkáló macska teljesen rendben van. Szerintem legalábbis.
-
BiP
nagyúr
válasz
Sógorom is ezzel jön, hogy ezért nincs macskája, de ez egy tévhit. A kóbor macskák lehet, de a jól tartott házi macskák nem vadásznak annyit.
Nálunk a 2 macskára vetítve évi átlag szumma meg ~2 gyík.
Ennyit egy átlag kint tartott kutya is megfog. -
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #112122 üzenetére
What has been seen cannot be unseen
-
válasz
fatpingvin #112116 üzenetére
Előre, ja, nem, hátra
-
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #112109 üzenetére
Jaaaa
. Este telón alacsony fényerőn nem tűnt fel. Szerencsrére.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #112109 üzenetére
Jó tanács: NE.
-
homerhamm
addikt
válasz
fatpingvin #111967 üzenetére
Reméljük sikerülni fog.
-
homerhamm
addikt
válasz
fatpingvin #111962 üzenetére
Őszinten nekem már nem volt kedvem ezt a hosszú betűhalmazt összerakni és értelmezni.
-
válasz
fatpingvin #111658 üzenetére
Instant tészta elég érdekes 2-3 év után
-
válasz
fatpingvin #111563 üzenetére
Valami hasonlót olvastam én is, de nem ezt. Na majd átrágom
@homerhamm : AztaQ
-
válasz
fatpingvin #111560 üzenetére
Sok éve olvastam ilyeneket, hogy a winyók milyen jó beszerzési forrásai a 100-300MHz-es SoC-oknak
Ember leszedi, épít köré áramkört, és ír rá loadert
-
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #111040 üzenetére
Én is ugyanezt mondtam. This is the way.
-
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #111016 üzenetére
Az vele a "baj", hogy ha nem akarja (akarná), hogy a virsliparti a nyálát csorgassa, akkor nem rakná ki a melleit meg nem 2centis szoknyában flangálna. (persze ez nem indok és nem is validálja a bunkó, agresszív megnyilvánulást)
Mert TECH dolgokról lehetne csöcskontent meg pcsavillantás nélkül is szóba elegyedni. Fel van ez építve. (csak hát ha ezen a vonalon indult el, hogy több legyen a feliratkozó, akkor legyen vele tisztában, hogy óhatatlanul a bunkókat is vonzza magával). -
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
fatpingvin #110941 üzenetére
Itt? Semmi...
Na de amott!!!
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #109631 üzenetére
A baj akkor kezdodik amikor valaki mindent purhabbal akar kifujni, mert mesternek erzi magat. Amugy meg sokkal jobb, ha az ember megtanulja, a kisebb mukakra keresni valakit tobb ido, mint megcsinalni, akar ketszer is.
-
válasz
fatpingvin #109455 üzenetére
De az is csak illúzió volt, illékony
@cidalain : Amúgy elég szép másolat.
A Simple API nem kell hozzá, hogy csinálj egy bankkártya formájú formot, és abba avalaki beírja a kártyaadatait -
TaaT
nagyúr
válasz
fatpingvin #108706 üzenetére
Azóta rendeltem egy párnát a fajhallgató tetejére is.
-
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #108641 üzenetére
Szerintem valami sima fan-made Lego Ideas szerű cucc, csak át van írva rajta a felirat.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
fatpingvin #108050 üzenetére
"szerintem nem de a leírás alapján vannak közös ismerőseink az akadémiáról
"
Eztet csak itten felejtem, ha már...
(Céges konyha, és nem, nem az enyém
)
-
kelly416
veterán
válasz
fatpingvin #108306 üzenetére
Legyen úgy, bár még látszata nincs.
Motorozni akarnak. Mondtam, ha normálisan viselkednek, motorozhatnak. 2 napot nem bírtak normálisak lenni.
De amég élek, remélek. -
válasz
fatpingvin #108316 üzenetére
ez lehet az előtte letolt alkoholmennyiség függvénye is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #108293 üzenetére
Azt tudom, de 60-nál nem gondoltam többnek.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #108290 üzenetére
Én meg arra, hogy miért szerelt le a Cégtől? Nyugdíjba ment? Annyira még nem lehet koros.
-
Astroboy
őstag
válasz
fatpingvin #108185 üzenetére
Nekem kéne, de ennyiért nem, vagy ahogy Gyuri is írta csak korhű monitorral.
Újra zümmögtetném vele a mátrixot az LPT1 portjáról, olyan retro hangulatba kerülnék, hogy még a leporellót is leporolnám. -
válasz
fatpingvin #108185 üzenetére
Nem, ez egy középszar madárles
-
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #108127 üzenetére
Ha azért adnám ingyen (meghirdetés helyett), hogy jó helyre kerüljön, aki rászorul.
Ha valaki azért visz el minden (is), hogy utána hasznot húzzon belőle, nálam az nepper kategória.Az ember annyit tehet, hogy megválogatja kinek adja oda, ha szociálisan szeretne segíteni.
-
válasz
"armadrészt meg ezt se értettem, ha valaki azért viszi el hogy eladja, nem mindegy? ha te nem vetted rá a fáradságot akkor utólag ne problémázz ezen."
Ez igaz. Elvivői oldalról viszont nem szeretem, ha ingyen kapok valamitMármint egészen addig igaz, amit @koby11h ír : "belefutott ismerősöm olyanba, aki a rászorulóknak adta el azt, (ott ruha volt) amit ingyen adtak le adományként. "
ami gáz, de az már az illető lelkiismerete, de rosszallhatom. Aki postával veszi meg a cuccaimat, azt se tudom, kinek adja el utána. -
cidalain
veterán
válasz
Nálunk a helyi csoport "szabályzatában" le van írva hogy csak saját használatra viheted el, továbbértékesítésre nem. Ha ez kiderül (volt rá példa), akkor kibaszarintják a csoportból.
Nálam ez ilyen félig jótékonysági téma, nekem nem kell, másnak még jó lehet, de 500 forintért nem fogom árulgatni, és tartogatni fél évig, míg újra szezonja nem lesz (pl most kinőtt nyári gyerekcipő, rövidgatyák).
Meg nem csak ilyesmi van fent, múltkor tudtam szerezni kis darab gipszkartont ingyen, így nem kellett megvennem egy táblával, aminek a 90%-a megmaradt volna.
Persze lehet, hogy rosszul csinálom, nekem is ingyencuccokba kellene a gyereketket öltöztetni. Akkor nekem is összejöhetne a merci 1-2 év alatt.
-
koby11h
őstag
válasz
Részben mindegy, a gond az, hogy pl. belefutott ismerősöm olyanba, aki a rászorulóknak adta el azt, (ott ruha volt) amit ingyen adtak le adományként. És az eladó nem szorult rá, nagyon nem! Fel is jelentették, de nem tudom mi lett a vége.
Szóval inkább olyan vigye el, aki használja és ne olyan, aki utána még ebből akar hasznot húzni, ha lehet... -
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #108122 üzenetére
alapvetően persze mindegy mivel megy érte.
csak vélhetően a mercis nő kölyke nem szorul rá, vagy nem is azért viszi, hanem eladja mondjuk. mi már nem is nagyon hirdetünk pl gyerekruhákat, célzottan visszük annak, akinek tudjuk, hogy kell. -
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #108117 üzenetére
Erre vannak az ingyen elvihető topicok a face-en. senki nem kérdez semmit, ingyen adja, elhozod.
Múltkor mondjuk ismerős mesélte, ingyen elvihető gyerekruhák, aztán nőci fullos mercivel érkezett érte. -
F.E.K..
senior tag
válasz
fatpingvin #108050 üzenetére
Alighanem, elég kicsi réteg ez
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatpingvin #108066 üzenetére
Nincs tét. Baráti társaság. De amúgy ja. Néha objektív, leellenőrizhető dolgokkal is szembemenetel van. Mint pl hogy a halálbüntetésnek nincs akkora visszatartóereje, mint akár csak 10 év fegyháznak. De akkor is inkább nyírjuk ki őket, az a biztos...
-
válasz
fatpingvin #108058 üzenetére
@Trailblazer : Nem az internetes, az IRL is. Ugyanazok az emberek csinálják. Nem meglepő.
-
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #108049 üzenetére
Pedig milyen szép tisztára lehetne törölni vele a macska seggét, mielőtt beledugod az USB kábelt
(ref: #107951 )
-
válasz
fatpingvin #108054 üzenetére
"a terepi ökológiát"
Vadkamerák, nyomkövetők, stb. használatával? -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #108048 üzenetére
Amugy, csak ugy kivancsisagbol: Ertelmezheto egyaltalan barmilyen szinten manapsag barmi komolyabb biologiaval kapcsolatos munka/kutatas "hi-tech" nelkul?
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #107944 üzenetére
Azért a hi-tech meg a biológia eléggé távoli dolgok.
-
válasz
fatpingvin #107941 üzenetére
A Trump évtizedek óta ilyen
Lábon?
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #107944 üzenetére
Sas, papagáj, holló, kakas is van amúgy.
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #107942 üzenetére
Az idei lesz a Linux éve!
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #107834 üzenetére
Nagyon ritkán nyilatkozom ilyen témákban, igyekszem visszafogni magam.
-
válasz
fatpingvin #107782 üzenetére
Addig, amig az időskoban inaktívak társadalmi költségeit az aktívak finanszírozzák, addig jogos támogatni a jövő befizetőinek felnevelését.
Igen, az öngondoskodás fétise: félrerakok nyugdíjas koromra (jellemzően állampapir és részvény), annak hogy ennek időskoromban is legyen hozama, ahhoz kell az akkori fogyasztó is... visszatérünk az elejére. -
válasz
fatpingvin #107767 üzenetére
Méltatlan is, de mit teszel, hogy ez változzon? Egyelőre amit leírtál az alapján még midig ez az optimális neked a nagyon sok más miatt. Nem tudom te hogyan látod, de én azt vettem észre, hogy a politika ezen a téren is egyre jobban beszivárog a kinevezések, jutalmak szétosztásán felül is. Ha máshol nem, akkor ott, hogy a kuruczos (sic) harcunk miatt a brüsszeli mamelukok hozzáállása olyan, hogy a tudományos együttműködések, ösztöndíjak, támogatások mennyisége is csökken.
-
koko52
nagyúr
válasz
fatpingvin #107771 üzenetére
nem "gondolok" erről semmit. nettó bérigényem van, ennyi, ugyanis a leadózott forintok az számomra elveszett pénz ebben az országbann, gyakorlatilag semmilyen formában nem jön vissza ebben a kleptokráciában
Ezzel a résszel egyetértek és kb minden munkavállaló is, ezért is van a zsebbe pénz Mo-on. Ezért nem szeretne senki bejelenteni senkit 1.2 misi bruttóra, mert annak a terhe óriási, csak a te oldaladon 300k és ehez jön a munkáltatóé is ami kb megint ennyi. Egy vicc.
A gyerekes résszel nem értek egyet, iszonyú drága egy gyereket felnevelni. Gondolom nincs gyereked, mert akkor tudnád, hogy az "ingyenes" oktatás az havi 40k + iskolakezdés egy laza 100k + rendszeresen behordani mindent is.
Egy hétvégi wellnes 2 felnőttnek 80k, ha visz egy 6 és egy 8 évest akkor 180k. Nem vicc, ez a családbarát magyar vendéglátóipar. Tapasztalat.
Persze nem várom el, hogy a gyermektelenek fizessék az enyémeket, de akkor se hasonlítsuk össze a két család kiadását és terheit (régen én iselhittem, hogy csak 1 bögre vízzel több kell a leveshez)! Ha meg azon vagy, hogy akkor ne szüljön senki gyereket az ugye megint zsákutca. -
koko52
nagyúr
válasz
fatpingvin #107768 üzenetére
Nagy tévedésben vagy, mert a nettó a te dolgod. Ugyanis 3 gyerekkel adómentes vagy, kutya-macska nélkül ~33%. Te se gondolod komolyan, hogy azért mert nincs gyereked, neked 33%-al több fizu jár, hogy annyit kapj mint egy 3 gyerekes házas!
A munkáltató mindegyik után ugyan annyit fizet, csak állambácsi lekapja a sarcot, ott kell panaszkodni. Egyébként ami vérlázító, az a 25-évesek adómentessége. Ott lógnak a szaki mellett, hogy tanítsa őket mert segg hülyék (iskola hiba) és többet kesenek 33%-al mint aki ott melózik 50 évesen, 30 év tapasztalattal. -
válasz
fatpingvin #107567 üzenetére
Van még nagyobb bűne is: a folyamatos fejlődést csak a bővülésben tudja elképzelni. Társadalmi szinten is jól látható, hogy a nominális érték vette át a fő szerepet. Magyarul a pénz a menő, a tudás már nem számít. Ezért celeb, tik-tok vagy mittom én milyen sztár akar lenni a fiatalság jó része.
A boomeres részhez: régen másként volt nehéz. Olyan dolgot próbálsz számon kérni egy generációtól akiknek kuss volt a neve itthon aminek a megértéséhez, elsajátításához nincs meg a kompetenciája. A köztes generáció meg őrlődik a régi és új között. A szülei tapasztalatait már nem osztja, maximum KISZ-es volt, de aztán "felszabadult". A gyerekeit meg nem érti, mert a mai lehetőségek, problémák nagy része még nem létezett. Az információáradatot feldolgozni, szűrni, megérteni nem tanulta meg, mert az menet közben munka mellett szakadt a nyakába. Az új generáció sem lesz jobb, mert a sok lehetőség használatát nincs kitől megtanulniuk. A távoktatásra átállás alatt belülről láttam, hogy mennyire nem tudják használni a infokommunikációs eszközöket a tanárok. Közben a diákok röhögtek rajtuk, számukra egy teams nem okozott gondot. A csavar az volt, hogy amikor önállóan kellett volna egy új programot használni és azt dokumentálni nagyjából semmi értelmes eredményt nem tudtak felmutatni a tanulók sem. Mondjuk nem csoda, kitől sajátították volna el? Sajnos ugyanez ismétlődik az élet sok más területén, egy generáció nyomora a következő új hibáját termeli ki...
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107570 üzenetére
Igen csak itt is és az állatvédőknél is a radikális megoldások visszatetszést keltenek társadalmi szinten. A környezet kényelmetlenül érzi magát, félrenéz vagy rosszabb esetben teátrálisnak gondolja, elítéli. Nem fogják fel, hogy ez értük is van, mert az kényelmetlen gondolatokat szülne!
Igen, az ingerküszöb kitolódott, sokan már "belefáradtak", "mindig csak riogatnak". De a radikalizmussal meg majd eljutunk oda, hogy megverjük azt, aki eldobálja a szemetet, vagy bútorlappal tüzel, felgyújtjuk az olajtárolókat és az olajvállalatok székházait? -
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107567 üzenetére
Igen! Pedig pl. az egészség sem vehető meg pénzen, az örök élet sem, a boldogság sem...
De nem tanulunk belőle. Mindig mindenből az újabb, nagyobb, drágább kell. Mert a valakinek is ez van. Legyen az énekes, youtuber, szomszéd kislány... a régi meg kuka.
Feléljük az egész jövőt a napi múló örömökért.Amit meg a kormányok most csinálnak, az alibi klímapolitika. Már rég nem elég az önámítás, de még mindig itt tartunk. Nem beszélve az olyan ellen lobbiról, mint az olaj és szén vállalatoké pl. Exxon.
Ezért is írtam, hogy Thundberg kisasszony némely nézetével egyet is értek!
A meg-megjelenő radikalizmussal nem, de lehet annak is eljön az ideje. -
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107565 üzenetére
Szerintem már így is túlbeszéltük. A környezetvédelmit a minimumnál azért picivel többnek gondolnám, a környezetem ennyit sosem tett meg, szinte senki. Ok, van aki igen, de az 2 fő. Tőlem, most, ennyi telik, hogy ne vigye el mástól az időmet/erőmet/anyagiakat.
A társadalmi meg eléggé összetett kérdés. Barátokkal szoktunk róla vitázni - 22-60 év között, több korosztály - és még ismerősökkel, szemtől-szemben is nehéz, nemhogy írásban -
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107563 üzenetére
Részben talán hasonló. Igyekszem fenntarthatóan élni, semmi fölösleges divatköltés, energiatakarékos életmód, izzók, elektromos eszközök, kis fogyasztású kocsi - csak amire kell, ha lehet tömegközlekedés vagy nyáron kerékpár. Komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés, mindent szigorúan és a gyerekek is erre vannak nevelve.
Váráslásnál ár/érték, figyelek rá, hogy kitől és mit veszek, ha megengedhetem. Amit lehet újrahasznosítani, legyen az elektronikai eszköz vagy akár csak egy nylon zacskó is. Tejes dobozt kimosom, üveget visszaviszem. Nem szemetelek, nem csinálok másoknak fölösleges munkát az életemmel. Ha illegális hulladék lerakót látok bejelentem. Voltam már hulladékgyűjtésen és több környezetvédelmi előadáson. Tartottam gyerekeknek kiállításon klímavédelmi és energiatakarékossági előadást, különböző izzókkal és fogyasztásmérővel, napelemmel, szélerőmű modellel. Beszélni nagyon nem beszélek róla, nem is térítek. Akit érdekel, azzal beszélgetek róla. Ennyit tudok tenni, a többire nem tudok időt szánni. -
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107561 üzenetére
Az egy mém, vicc, aminek a fele igaz. Ugye? Mert a fele tényleg igaz...
Most én személyeskednék, szabad? Te mit tettél a mai világ ellen? A következő 30-40 évért, hogy legyen életünk? Neked, nekem és a következő nemzedéknek?
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107559 üzenetére
A gyerekeimnél én sem tudom, hogy mi lesz majd és én is előre félek, hogy hogyan fognak majd boldogulni ebben a világban - háborúk, vírusok, klíma válság, globális gazdasági problémák, vízhiány, óriásvállalatok... de nem tudok rajta változtatni. Próbálom kihozni a legtöbbet abból, ami van.
Szerk: mivel vagyok lemaradva? Bocs, de nem igazán értem
Szerk2: milyen másik is ezt csinálja? A mai fiatalok viselkedésének és mentalitásának semmi köze a régmúlthoz. Attól, hogy eltelt 30 év a munka munka a sírás sírás... nem példálózok, hogy bezzeg az én koromban... mostról írtam.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #107556 üzenetére
Amilyen a hozzászólás volt, amire írtam
Nem érzem semmivel sem értelmetlenebbnek vagy általánosítóbbnak. Csak egy másik szemszög egy másik életút után...
Szerk: nem akarok senkinek semmit megmondani... ez a munkaörömet leszámítva, ahol néha muszáj, sosem volt célom. Nem veszem személyeskedésnek, mert én sem egy valakire írtam, hanem általánosságban.
-
válasz
fatpingvin #107512 üzenetére
Ennyi.
-
blp85
senior tag
válasz
fatpingvin #107507 üzenetére
Emlékeim szerint a 30 alatti, olyan 27 éves korosztály.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #107504 üzenetére
Ne vígadj, hamarabb eléred ezt a "sávot", mint reméled...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen monitort vegyek?
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Futás, futópályák
- Windows 11
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged