- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
No, megrendeltem en is: Essential Raspberry Pi Zero Kit
Eleg fura volt a PIHUT, mert irtam, hogy PayPal, megis kerte a kartyaszamom, utana meg nem kellett belepni a PayPalomba... majd kiderul, hogy lesz. -
robi1979
aktív tag
Egy láma kérdés: azt hogyan tudom megcsinálni a Pi3-on ami madzagosan van rákötve a routerembe és egy hálózatban van egy win 8.1-es laptoppal, hogy a laptop "hálózatok" alatt lássam a Pi3-on lévő filestruktúrát, rákötött vinyót stb.?
OpenElec 6.03-nál van most újabb? Vagyis Kodiból van mert írja az állapotsávon, de hogyan tudom feltenni OE 6.03 alá?
OpenElec 6.03-nál a DLNA hogyan működik?
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy a 3-as wifije mennyire jó? HD filmek átvitelét bírja?
A régi B -t próbáltam 150Mbps-es TP-Link wifi stickel, a routertől pár méterre volt, de gyakran akadt. A fellelt módosításokat mind próbáltam, de tökéletes sose lett. Jah de, mikor a router wifi jelerősségét a tomato firmware-el megháromszoroztam. -
azbest
félisten
válasz
Benoe77 #20994 üzenetére
akkor lehet másik tvheadendet haszálunk mert "release/4.0" az még a 4.0.9 valamilyen verzióját adja. Pár napja jelölték meg a 4.1-es verziót, nekem az van most fenn. A github releases tabjánál láttam.
Ó bakker.. msot nézem hogy az 2015-ös, elnéztem az évet. Na akkor pont hogy valami régire sikerült váltanom áááá
Vissza fogom tenni a 4.0.9-et.(#20993) V.Stryker
persze, sok új cucc van a 40 pines kiosztáshoz(#20912) Brandynew
neked is akkor egy régebbi verzió lehet fenn. A sima master-en van a legfrissebb 4.1~valahány. -
azbest
félisten
válasz
Benoe77 #20991 üzenetére
most kb 12 órája ok. meglátom este is az lesz-e. Eddig úgy tűnik, hogy a powersave kavarhatott be, lehet lekapcsolta és nem jön vissza utána. Kivettem tegnap a pipát előle. Érdekes, mert ahogy nézem a régi konfig mentését, abban is bepipáltam. Igaz most tvheadendből is újabb van, szóval az is bekavarhat.
-
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #20987 üzenetére
A 2-3 közt nem tudok különbségről, de utána kell nézni. Elérhető minden információ a raspberry-s oldalakon.
Persze hogy van mindenféle kiegészítő hozzá, anno a gertboard volt az egyik első, de azóta az újabb pi-kre külön shield "szabványt" is csináltak
raspberry pi hat boards [link] -
V.Stryker
nagyúr
válasz
azbest #20985 üzenetére
A legjobb a Pi-ben hogy nagyon nagy a támogatottsága és rengeteg anyag elérhető hozzá, rengeteg kiegészítő. nekem már kettő van médialejátszóként, de most már egy harmadikon töröm magam, amivel kütyüznék, tanulgatnék programozni.
Amúgy van hozzá valami I/O modul hozzá? Valami több kimenetes modul, pl robotikához?
Na meg azt hiszem,hogy a 2-3-as GPIO lábkiosztása változott nem? Akkor most melyik verziót kéne venni, amelyikkel ezek kompatibilisek? még a régit?
-
tibi-d
tag
válasz
azbest #20981 üzenetére
A vezérlési folyamat a kisebbik feladata lenne. Ellátna még egy HMI funkciót, és az adatok neten ( mobilon) is történő ellenőrzését is lehetővé tévő kommunikációt. Ehhez az Arduino mellé kéne egy PC, vagy laptop. Ezt szeretném megspórolni. Így talán már nem veréb van az ágyú elé kötve.
Üdv. -
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #20984 üzenetére
Alapesetben mindig a konkrét feladathoz kell eszközt választani. Nincs olyan, hogy általánosan ideális megoldás. Arduinos vonalon is van sokféle képességű eszköz, egészen az arm magosokig. De van sok más fajta beágyazott cucchoz való mikrokontroller is.
Az más, amikor már megvan az eszköz és azon próbálgat az ember kíváncsiságból mindenfélét
(#20986) tibi-d
az biztos, hogy pi-n sokkal könnyebb kész, pécés megoldásokat használni, hiszen vetekszik az ereje egy régebbi pécéjével. Cserébe nem megy el egy gombelemről. -
erik365
senior tag
Openelec alatt a youtube néha random újra indítást csinál, mi lehet a gondja?
Minden beállítás változatlan, eddig nem volt ilyen gondom. : -
azbest
félisten
válasz
tibi-d #20979 üzenetére
alkalmas lehet arra is, a gpio-kra és usb-kre sokféle dolog köthető. Csak jellemzően ágyúval verébre szintű lenne az általad felsoroltakhoz egy pi3 általában.
Relative a pi az egyik legolcsóbb és legjobban használható multimédiás cucc, aktív támogatással.más,
a t230 tuner az új 4.4-es kernellel mintha egy idő után nem tudna hangolni. Reboot után megy szépen. Lehet, mert pepipáltam a powersave módot. Most kikapcsolom rajta a tvheadendben. Az it9135 tunerek nem problémáznak. -
tibi-d
tag
Sziasztok!
Most szereztem egy RPI3-at. Visszaolvasva a topikot szinte csak multimédiával, és web témákkal kapcsolatos hozzászólásokat olvastam. Valaki használja a Pi-t konkrét vezérlési feladatra ( GPIO-n keresztül)? Gondolok pl. hőfok-, teljesítmény szabályzásra, adatgyűjtésre, stb. Vagy ilyen feladatokra alkalmatlan ez a kártya? Eddig az Arduinot próbáltam befogni hasonló feladatokra, de hamar beleütköztem a korlátaiba. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Mostanság hol érdemes venni legjobb áron rPi 3-at?
-
azbest
félisten
válasz
robi1979 #20976 üzenetére
Vagy kigyullad a kínai táp vagy nem. Az ócskábbak terhelés alatt instabillá válnak és tönkretehetik a rákötött eszközöket.
Még egy winyóhoz sem garantált, hogy képes elegendő tápot adni a pi. Kettőhöz kizárt. Mivel a pi bemenetén van áramkorlát, így nem is tud bármennyit adni. De a kimenetén is van korlát.
Az element14/farnell és az RS az két nagyker, akik gyártatják a piket. Az alkatrészek színében, formájában lehet némi küldönbség.
oscam: használd a googlet és a fórum topic keresőjét. Ha előfizetői kártyás tévé adást néznél a pi-n, akkor van szerepe. Nem minden szolgáltatóval lehetséges.
wifis nas? nem te vagy gabor2 a hupról? [link]
Egyébként azt inkább nas topicban érdemes nézni. Valsz a ZyXEL NAS326 az egyik ajánlott az olcsóbbak közül. -
robi1979
aktív tag
Új Pi3 vásárlásán gondolkodom a kisszobába, egy már van OE-vel Kodira használom. Szerintetek ettől a táptól lehet valami baja a Pi3-nak:
EU Plug: 5V3A 5V/3A Raspberry PI 3 Power Adapter better than 5V/2.5A 5V2.5A power supply PSU charger AC Adapter Power Source
A gyári tápjával ami 5V/2,5A nálam 2db 2,5"-os vinyót csak aktív hubbal hajlandó elvinni. Ezzel a táppal menne a kettő együtt?
Illetve külföldön van 2db Pi3 verzió is: az egyik az element14, a másik az RS. Ezek között mi a különbség? Egy egyszerű wifis NAS-on is gondolkodom, szerintetek mit érdemes NAS-ból venni itthonra?
Illetve még egy kérdés: mi a lóxar az az OSCAM és hogyan működik OpenElec alatt?
-
azbest
félisten
válasz
Xray-1 #20972 üzenetére
Lol, nem is figyeltük, hogy a mostani zerokon már rajta van. Az viszont igazi lenyúlás, hogy a pár centes kábelt annyiért adják, mint magát a zerot.
Állítólag van esélye annak, hogy a compute module io boardjához árult adapterek kompatibilisek ezekkel a kamera kábelekkel. Más kérdés, hogy a cm adaptarek még drágábbak.
-
Xray-1
tag
Az volt már, hogy új Zéró-t adtak ki?
Van már rajta kamera port! Döbb.https://www.raspberrypi.org/blog/zero-grows-camera-connector/
Keskenyebb a csatlakozó, ezért kell hozzá egy átalakító:
https://thepihut.com/products/raspberry-pi-zero-camera-adapter -
vargalex
félisten
válasz
Xray-1 #20966 üzenetére
Szia!
Digi-nél LAN területen nincs szolgáltatói eszköz, de ott ugye nincs is szükség rá,mivel ethernet jön be. Viszont FTTH területen ugyan úgy adnak eszközt (ONT), ami router is egyben. Az UPC is kénytelen saját eszközt adni, mivel koax megy be a lakásba és nem ethernet. De az UPC eszközét tudod bridge módban használni, azaz ilyenkor csak modemként viselkedik.
-
Xray-1
tag
válasz
azbest #20964 üzenetére
Köszönöm! Ki fogom próbálni, ha lesz egy kis időm.
(nem is tudom az analóg megy e még bárhol. max falu-tv)
A UPC-vel sok gondom volt, van.
Az is marhaság, hogy csak saját routerrel megy náluk a net. VOIP-ot használok más szabadabb szolgáltatón át és elég hátrány így, hogy a szar routerük közte van a saját eszközöm (FritzBox) és a net között. Miközben hallom, hogy a Digi abszolút szabad ebből a szempontból (sajnos nincs itt, és nem hajlandóak fejleszteni).A UPC-nél megpróbáltak tavaly nagyon levenni, amikor vettünk tőlük 2 mobil előfizut is: durván túlszámláztak, amit még g.ci módon el se akartak ismerni. Hatósági ügy lett belőle, akkor persze már visszakoztak, amikor megneszelték, de végig vittem.
Közel 500e-es bírságot fizettek a hatóságnak, megérdemlik.A hatóság megállapította, hogy mással is szaroztak, nem csak velem. Szabadulnék tőlük, de nincs alternatíva jelenleg.
-
azbest
félisten
válasz
Xray-1 #20961 üzenetére
állítólag az u3000 hybrid dvb-t része működik linux alatt, csak a megfelelő firmware fájlt kell a helyére tenni raspbianon vagy más általános linuxon. Openelec alatt lehet alapból ott van. Talán ez az.
értelemszerűen ez mindigtv vételre jó. Az analóg része pedig nem működik linux alatt.
(#20962) LógaGéza
valószínűleg elbírja, de nem próbáltam. Az, hogy valamelyikből 3at is elbírt, nem feltétlen jelenti, hogy más fajtából is elbár akár egyet is. A pi2-vel biztos, hogy szépen megy. A régi pi-hez aktív hub is kell valószínűleg, hogy kapjon elég tápot.(#20963) vargalex
meglepett, hogy a upc-nek is van kódolatlan dvb-c adása, pedig a neten rákeresve kiderült, hogy már vagy két éve van ilyen -
-
Xray-1
tag
válasz
vargalex #20950 üzenetére
Kicsit én is meg vagyok zavarodva ezzel a TVHEADEND DVB dologgal.
Korábban mintha írta volna itt valaki, hogy MindigTV extra kártyát sima smart olvasóba téve (K&H kártyaolvasó ilyen pl. de fillérekért vásárolható hasonló) a kódolt adások is elérhetők a helyi hálóban osztva.
Akkor ez ok?Nekem itthon UPC van, de nem is TV-zünk, mert rühellem a reklámokat.
Régen voltak progik, amivel (PCTV analóg kártyán) csúsztatva nézted a filmet, és mire jött a reklám, pont át tudtad tekerni, annyival előbbre tartott a film. No de már annyira sűrű lett a reklám, hogy ez sem ment.
Nekem ott szakadt el a cérna.Hiányoznak a természetfilmek, így lehet ismét nekiesek valaminek, hátha a rögzítéssel ezt ki tudom zárni. Van egy My Cinema-U3000Hybrid-es USB stickem. Nem tudom ez menne egy pi2-esen? SOsem próbáltam, pedig van pi-m a kezdetek óta. (minden változatból, kivéve most a 3-as és zéró).
Tehát jól látom? kártyaolvasóba be a kártya, + vmi plugin és mennek a kódoltak is?
Vagy ez csak Mindigtv-n megy, upc felejtős?A jelenlegi felállás nálam a következő:
- 1 LG TV s905 alapu média player: KODI, android alatt.
- 1 Philips TV, rpi2-es, LibreELEC.
- 1db NAS, filmeknek, sorozatoknak.
+ 1db PC, ami ha kell bekapcsol (net indítja, ha keres rajta a KODI valamit, különben alszik) szintén sorozat+film. -
azbest
félisten
válasz
lacko6 #20959 üzenetére
Elvileg igen, hiszen az olyan, mint az első generációs pi.
Viszont volt olyan probléma emlékeim szerint, hogy a régi pi nem minden tunerhez volt elég gyors. Erre érdemes figyelni a kábeles és műholdas tunereknél.(#20958) LógaGéza
ha jól tudom ci+ fajta modullal megy a dekódoló kártya. A upc direct talán nem párosított, de nem biztos, hogy összehozható pécés dekódolással. -
LógaGéza
veterán
válasz
Scooter #20956 üzenetére
Köszi, akkor rendelem is
azbest
Neked is köszönöm a tippeket.
Eddig úgy néz ki, hogy céleszköz lesz, ergo a Pi-n (valószinűleg Model B) csak 1db DVB-C tuner lesz tvheadend-el, és annak kell a műsort adnia egy Android + KODI alapú médialejátszónak.
Mondjuk előtte kipróbálom, hogy a lejátszó kezeli-e közvetlen a tunert, amit nem tartok esélytelennekSzerk.: Eszembe jutott még egy ötlet, hogy mennyire megoldható az, hogy esetleg még egy, tán DVB-S alapú tányéros UPC rámenne. Létezik egyáltalán ilyen USB-s vevő?
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #20955 üzenetére
Tegnap telepítettem újra a friss raspbiannal, a 4.4-es kernellel is jónak tűnik.
Egy darabot valsz elvisz max_usb_current bekacsolás mellett is. Többhöz bekötött eszközhöz már aktív hub ajánlott (openelec alatt valamiért egyébként is erősen ajánlott aktív hub tunerekhez). -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Digis DVB-C vételre keresek tunert. Visszaolvasva erről találtam véleményeket, hogy többen használjátok megelégedéssel. Kérdés, hogy még mindig áll ez a vélemény? -
azbest
félisten
válasz
robi1979 #20947 üzenetére
Valszínűleg semmire. Horizon go-val tudsz különböző eszközökön tévézni. Pi-vel nem biztos, hogy van rá mód.
(#20949) robi1979
kódolatlan dvb-c vételre. Ilyen például a digi kábel, esetleg pr telekom és más cégek. A magyar telekomos kábelen is kódolatlan dvb-c lett az analóg alapcsomag helyett.
A tunerek, amelyekről beszélgettünk dvb-t és dvb-c adáshoz valók. Tehát vagy mindigtv vagy digitális kábeles. Iptv vagy analóg adás nem passzol hozzájuk. A kódolt dvb-c sem, mert azok jellemzően csak szolgáltatói eszközzel használhatóak. -
tvamos
nagyúr
-
-
DarkByte
addikt
Megint kapható a Pi0 a PiHut-on, siessen aki akar.
Mod: upsz, látom lekéstem.
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #20935 üzenetére
Ez most jónak tűnik, múltkor még
source version 4.1-2040~g9364230
volt, de most
source version 4.1Én most egy teljesen új telepítést csináltam, mert sérült volt a rendszer az utóbbi időben történt áramszünetek miatt. A friss rendszerben 4.4-es kernel van már, egy-két dolog változott, de a tvheadendet nem érinti.
A watchdog moduljának neve változott, de bekerült dto layoutba is és végül onnan aktiváltam. Bár még nem biztos, hogy tényleg működik.
szerk, próbálhatod eltávolítani a buildhez szükséges csomagokat és utána újratelepíteni. Talán segít ha azok sérültek meg. apt-get purge. De érdemes előtte backupot csinálni.
Ha tuningolsz, akkor állítsd vissza normális sebességre mert lehet, hogy hibázik.
-
Brandynew
őstag
válasz
azbest #20920 üzenetére
Mindent ugy csinaltam, ahogy irtad - es egyebkent par honappal korabban ugyanezen leiras alapjan mukodott is -, de nem megy. Tudnal segiteni? Egyébként most frissítettem a Raspbiant (upgrade, dist-upgrade).
http://paste.ubuntu.com/16461942/
Elore is koszonom.
-
azbest
félisten
válasz
tvamos #20933 üzenetére
Checkoutnál a választható országok között nincsen magyarország pihuton.
Vagy paypal checkoutra nyomtál rögtön?(#20932) Geripapa
cron-ból futtatva nincsenek beállítva azok a környezeti változók, amiket a sima bash alatt megkapsz. Vagy állítsd be a pathot ott is, vagy adj meg teljes elérési útovonalakat.
De írja is, hogy nem találja amit futtatnál. -
Geripapa
aktív tag
Abban tud valaki segíteni hogy hogy tudom rávenni a pít hogy minden percben végrehajtson egy feladatot?
Ha terminálban kiadom a következő parancsot:
rclone sync remote:/GD_Kepek /home/pi/Kepek_kepkerethez/GD_Kepek/
Tökéletesen szinkronizál.
Ha beírom a crontabbaa ez a levél vár:
From: root@raspberrypi (Cron Daemon)
To: pi@raspberrypi
Subject: Cron <pi@raspberrypi> rclone sync remote:/GD_Kepek /home/pi/Kepek_kepkerethez/GD_Kepek/ # JOB_ID_1
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Cron-Env: <SHELL=/bin/sh>
X-Cron-Env: <HOME=/home/pi>
X-Cron-Env: <PATH=/usr/bin:/bin>
X-Cron-Env: <LOGNAME=pi>
Message-Id: <E1b2IJV-0001BX-T4@raspberrypi>
Date: Mon, 16 May 2016 15:12:01 +0200
/bin/sh: 1: rclone: not foundcsináltam egy indító StartSync.sh -t
pi@raspberrypi:~ $ crontab -l
* * * * * /home/pi/Kepek_kepkerethez/StartSync.sh # JOB_ID_3ezzel a tartalommal:
#!/bin/bash
rclone sync remote:/GD_Kepek /home/pi/Kepek_kepkerethez/GD_Kepek/erre az a levél jön:
From: root@raspberrypi (Cron Daemon)
To: pi@raspberrypi
Subject: Cron <pi@raspberrypi> /home/pi/Kepek_kepkerethez/StartSync.sh # JOB_ID_3
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Cron-Env: <SHELL=/bin/sh>
X-Cron-Env: <HOME=/home/pi>
X-Cron-Env: <PATH=/usr/bin:/bin>
X-Cron-Env: <LOGNAME=pi>
Message-Id: <E1b2IY1-0001TF-U9@raspberrypi>
Date: Mon, 16 May 2016 15:27:01 +0200
/home/pi/Kepek_kepkerethez/StartSync.sh: sor: 3: rclone: parancs nem találhatóHogy tudnám megadni a crontabnak hogy megtegye amit szeretnék?
-
azbest
félisten
válasz
bhonti #20928 üzenetére
A posta nem vett cucc értéke alapján kér díjat
Az alapgép 3500 forint körül megvan úgy. De ahogy látom az már el is fogyott, a kitek vannak még.a thepihut-on is van, de az magyarországra nem szállít, mivel nálunk sok rossz tapasztalatot szereztek a postával és a vásárlókkal
-
bhonti
aktív tag
válasz
tupacamaru #20926 üzenetére
Köszönöm.
Alapgéphez rablás -
Márton
nagyúr
Néz valaki Pi2-vel 3D iso-t? Nekem felemásan megy.
Pontosabban: rákattintok, átvált 1080/24 Hz Framepacked 3D módra, ahogy kell, megy a film, majd 5 mp múlva valamiért átvált 1080/60-ra. És ha nem nyúlok hozzá, így is marad. De amint beletekerek pl. 5 percre, visszavált 1080/24-re, és így is marad. Csak akkor hülyül meg ismét, amikor előlről játszanám, mert ott 5mp múlva megint 1080/60. De gyakran van olyan bug is, hogy a bal képet zöld színben jeleníti meg, a jobbat viszont színhelyesen. Nektek nem voltak ilyen problémák?
Libreelec és Kodi 17 a páros, film pendrive-on, táp 2A-es, próbáltam több hdmi 1m-es kábellel és megjelenítővel is, mindenhol előjön a probléma.
Tudtok ajánlani stabil verziót, iso-t?(pc-ről powerdvd-vel minden ok)
-
bhonti
aktív tag
válasz
tupacamaru #20923 üzenetére
Tényleg, mennyi a szállítás?
-
tupacamaru
veterán
Pimoronin van Zero!!!
-
azbest
félisten
-
Brandynew
őstag
válasz
azbest #20914 üzenetére
A "./Autobuild.sh -j4" parancs kiadása után ezt írja:
dpkg-buildpackage: source package tvheadend
dpkg-buildpackage: source version 4.1-2040~g9364230
dpkg-buildpackage: source distribution unstable
dpkg-buildpackage: source changed by Andreas Öman <andreas@tvheadend.org>
dpkg-buildpackage: host architecture armhf
dpkg-source --before-build tvheadend
dpkg-checkbuilddeps: Unmet build dependencies: cmake
dpkg-buildpackage: warning: build dependencies/conflicts unsatisfied; aborting
dpkg-buildpackage: warning: (Use -d flag to override.)Mit tegyek?
És miért írja, hogy "source distribution unstable"?
-
-
azbest
félisten
válasz
Brandynew #20912 üzenetére
Nocsak, éppen tegnap adtak ki v4.1-est, előtte még nem volt ilyen, hanem a fejlesztés alatti ág volt az.
Előbb próbáltam buildelni és mintha valami függőség hiányozna. Szóval, ha meg is volt már nálad a verzió, akkor lehet sikertelen lett a build, csak nem olvastad el mit írt
De lehet, hogy csak nálam van kicsit megvorulva valami a rendszeren. Kapott pár áramszünetet, szóval lehet kéne már egy friss telepítés
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Valaki meg tudná mondani, hogy a Tvheadend melyik verziója tudja azt a featuret, hogy időzített felvételnél nem csak az időpontokat nézi, hanem ott kezdi el a felvételt és ott állítja le, amikor az adott műsor ténylegesen elindult/véget ért?
Azbest, régebben már beszélgettünk erről, de már nem emlékszem. A 4.1 már tudja ezt? Próbáltam telepíteni, hogy kipróbáljam, de nem ment, valamit biztosan elírtam, tudnál segíteni? (Raspbian)
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
cd tvheadend
git checkout v4.1
./Autobuild.sh -j4
cd ..
sudo dpkg -i tvheadend_4.1_armhf.debAzt vettem észre, hogy nem találja a tvheadend_4.1_armhf.deb-et, mert az Autobuild végül létre sem hozta.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Szicskeee #20909 üzenetére
Ezzel az volt a bajom hogy ha hozzáadtam a megadott sort az fstab hoz akkor többé men volt hajlandó elindulni a pi. Csak miután kitöröltem a hozzáadott sort.
Ezenkívül nem jöttem rá hogy hogy lehetne beállitani a szakaszos szinkronizációit.
Ha neked működik szívesen veszem az infót.
ilyent is találtam, ez kiváló lenne, csak miután beírom a googletól visszakapott kódot nem aktív a validations gomb így nem tudok validálni vele...
-
Geripapa
aktív tag
Azt tudja valaki hogy ezt hogy tudnám felhegeszteni a pi-re?
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Cool Face #20898 üzenetére
Válaszolva a saját kérdésem miután jobban átnyálaztam a fórumot úgy látszik sikerült jól mellélőnöm ezzel a raspberryvel
Gondoltam, hogy majd rákötöm az USB DAC-omat és lesz egy olcsó Spotify + Médialejátszóm. Minden cikk arról szólt, hogy milyen jó kis médialejátszót lehet belőle kihozni, de valahogy ezeket az USB DAC-os problémákat nem nagyon említették...
Ugyanitt Pi 3 szett eladó
-
-
Hogyan lehet kierőszakolni a fájlrendszer javítását?
sudo fsck -a /dev/mmcblk0p1
fsck from util-linux 2.25.2
fsck.fat 3.0.27 (2014-11-12)
0x25: Dirty bit is set. Fs was not properly unmounted and some data may be corrupt.
Automatically removing dirty bit.
Performing changes.
/dev/mmcblk0p1: 85 files, 2550/7673 clustersLátja, hogy valami gáz van vele, de nem hajlandó kijavítani.
-
zsola32
őstag
sziasztok
RetroPie témában tud valaki segíteni, sajna elakadtam
a rendszer felment a PI3-ra, a billentyűt felismeri, a gombok konfigolva, de az OK gombra már nem csinál semmit.
a menűben állítani akartam az xbox360 karokat is, újraindítás után kiírja hogy 2 gamepad található, de ezeket sem tudom használni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest