- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsola32 #35529 üzenetére
Nem a router jelszavát kell beírni hanem a samba megosztásét, amit a routeren állítottál be. Itt egy kis segítség. Konkrétan hogyan van most beállítva? PC-ről eléred a megosztást?
Laszlo733
Ablakban nem megy a videó gyorsítás, a CPU próbálja meg izomból. Elméletileg a ha telepíted a VLC-t, és bekapcsolod az "X11-MMAL-Splitter"-t, akkor teljes képernyős módban le tudja játszani.
Nincs ilyen eszközöm, interneten olvastam -
Xray-1
tag
válasz
zsola32 #21028 üzenetére
piCorePlayer.
Az vicces volt amikor frissitesnel a fejleszto bocsanatot kert, hogy 26mb-rol 60 mb-ra nott az image.
Kezeli szinte az osszes DAC-ot. Logitech Squeseelite alapu. Nekem a NAS-rol szedte a zenét. Minden rendszerre van hozza tavprogi. Vagy siman megy weben at. Regi pivel kb. 10 sec. a start, ujjal es egy gyors sd-vel fele. Alapbol tudja a multiroom beallitast. Telirakhatod vele a hazat.Ha nincs nas ami tamogatna, akkor masik pi-vel csinalhatsz egy szervert, ahonnet veszi a zeneket. Nekem igy ment jo darabig. Es az mar persze barhonnet tudja olvasni halozatrol az anyagot.
De ha komolyabbat akarsz, arra is van megoldas. Akar Google Music vagy Spotify is használható így. Mar ha elofizetsz ilyenre.
. -
Celtis
veterán
válasz
zsola32 #20826 üzenetére
Semmi szükséged nincs a teljes kártya backupjára.
A programok/Opelenec settingsben találsz egy backup funkciót. Ez lement mindent. A mentést hálózaton keresztül a Backup folderben találod. Ezt az egy fájlt kell elmentened, illetve ha hozzányúltál valaha is, akkor az SD kártya gyökerében a config.txt fájlt.
Ezeknek a birtokában bármikor 100%-ban vissza tudod állítani a rendszeredet. Backupot egyébként is érdemes időnként csinálni.
Az Openelec nem windows. Maga a rendszer egy csak olvasható fájlrendszer. Nem változik, nem öregszik, nem lassul, nem lesz tele a registry stb. A többi az addon, adatbázis és user beállítás, amiket pedig lement a backup.
-
doberman
senior tag
-
D@reeo
aktív tag
válasz
zsola32 #20219 üzenetére
Sziasztok,
Adott egy rpi 2 és egy 2.5-ös WD mypassport ultra usb3 -as HDD + egy ilyesmi) aktiv hub 2A-es (nem a gyári, mert az csak 0.85A-es) adapterrel.
Kérdésem az lenne, hogy a Pi-t is ráköthetem erre a hub-ra, vagy annak külön tápot adjak? Emlékszem, hogy eleinte volt erről sok hsz, de egy ideje nem követtem a témát és nem tudom, hogy a pi 2-ben van e már visszatáp védelem vagy micsoda...?
Tessék, itt egy rajz, a kérés a piros vonal (bocsi, pihent vagyok
)
szerk: bocsi, nem válasz akart lenni.
-
válasz
zsola32 #19899 üzenetére
Attól függ mit értesz "média mindenes" alatt.
Ha csak fájlok lejátszása, akkor openelec vagy osmc a jó választás. Ha viszont bittorrent kliens futtatása, ftp szerver üzemeltetése, netán BOINC kliens futtatására, vagy bármi másra van szükséged, akkor a rasbian kell neked. (Erről ill. ennek bállításról is írtam egy cikket).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Philips LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged