Hirdetés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Hi,
Valaki próbálkozott már a Pidora-val? Telepítés után a bejelentkező képernyőnél a jelszót megadva, állandóan visszadob ugyanoda, nem tölti be a felhasználói felületet...valakinek van ezzel tapasztalata?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Még nem volt vele időm küzdeni, csak kíváncsi voltam rá, de kicsit otthonosabb vagyok Debian alapokon. Majd még megpróbálom, de kétszer végigcsináltam és telepítéskor ő kéri a felhasználónév/jelszó párost...és restart után gondolom evidens azt használni, ha már azt a nevet adja fel.
Egyébként GPIO részről van valami magyar leírás? Úgy értem,hogy vannak bemenetek, kimenetek és hogy hova mit lehet? Értem ez alatt, hogy mondjuk a kimenetre egy negatívot kapcsol parancsra? Ezt esetleg meg lehetne relézni... A bemeneteknél meg sima szárazkontakt? Mihez zárjuk?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Tudom, hogy láma kérdés, de hogy tudom beállítani, hogy a Logitech K400 -at normális, magyar kiosztású billentyűzetként kezelje?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Raspbian
Illetve valaki küzdött már a logmein arm-es verziójával_?
Ez alapján csináltam volna, de a sudo apt-get install –fix-missing lsb lsb-core parancs -fix-missing részét nem nyalja be. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz sanchomuzax #5311 üzenetére
Ez a helyes link szerintem: https://secure.logmein.com/labs/logmein-hamachi_2.1.0.86-1_armel.deb
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz dabadab #5320 üzenetére
Mindegy, azért meggyőzött az eszköz. Főleg,hogy lesz kütyüm is, csak egy sd kari csere kell és baszogathatom. És van egy médialejátszóm is, aminél a legjobban tetszik, hogy a hdmi cec-nek köszönhetően a tv távirányítóval tökéletesen megy a raspbmc.
Még azon filózom, hogy van két usb port a tv-n...Y kábellel vajon meg tudja hajtani a rpi-t? (Panasonic plazma)
-
-
V.Stryker
nagyúr
ERROR!!!
Ma úgy mentem el itthonról, hogy hagytam a Pi-t bekapcsolva, gondoltam megnézem a távoli elérést. Aztán dél körül nem értem már el. Most hazajöttem, nem is adott ki jelet, csak a piros led villogot. Várnom kellett pár percet, mire bootolni kezdett, de ott meg "Panic - not syncing VFS: Unable to mount root fs on unkown-block(179,6)"
Ez most mi?
Épp jön a vevő médialejátszóért.
-
-
V.Stryker
nagyúr
És gyakran csinál ilyet?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lord.lakli #5332 üzenetére
Egyébként ez az új minden az egyben telepítő jó? teszem azt,most a raspbian volt fent, indításkor shiftet nyomok és felteszem a raspbmc-t. Ez jól legyalul mindent és használható stabil rendszer lesz vagy mást javasoltok?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #5335 üzenetére
Hát most azzal csináltam, de mentést nem látok, csak restore-t...hogy kéne csinálni? Erről van szó nem?
Illetve a fizetős kodekek megvásárlásának milyen előnye van? milyen kiterjesztésű filmeknél?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jajj már vki segítsen ki. Elözölekg, összeomlás elött, a rendszernek ahogy beadtam a filmes mappát, keresett borítókat. Most nem... Miért? Illetve most nincs sorozat menupontom se...hát, tökre nem értem az egészet.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5341 üzenetére
Már rájöttem, csak arra nem,hogy manuálisan hogy indítok egy új tartalomkeresés. Illetve éjjel megint leállt a cucc, csak villogott a piros led. Szerencsére,most az SD kártya nem sérült, így ismét megy. Most áttudtam az iPad töltőjére...az 2A-es....eddig még nem állt le.
Hülye kérdés, de szoftveresen ki tudom kapcsolni a szerkezetet..bekapcsolni csak táp el - táp vissza móddal lehet?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Proci85 #5349 üzenetére
Basszus, a reggeli trónoláson pont ezen gondolkodtam. Elektronikailag meg tudom csinálni, azt hiszem ezek a favágó képek vannak így megcsinálva...zöld gomb, piros gomb...fejben van.
Másik alap kérdés, hogy ez a firmware ez most hol van? rendszer függő? teszem azt, raspian alatt felfrissítem, akkor ha átteszem a raspbmc memóriakártyát, akkor azon a régi firmware lesz vagy az új?
Ha rendszer függő, akkor raspbmc alatt,hogy lehet kimenni terminálba vagy hogy lehet ezt megcsinálni?
Plusz: Megvettem a kodekeket, beadtam grafikus felület alatt, kért egy restartot. Honnan tudom, meg,hogy mennek-e?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5361 üzenetére
Kösszi, Putty jó lett.
Médiatárnál miért van olyan érzésem,hogy hiába állítom be,hogy minden indulásnál keressen információkat, mondjuk a 200 meglévő filmből mindig csak mintha az első 50-re keresne rá...
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #5363 üzenetére
Nincs ilyen bekapcsolva. De pl most azzal szívok, hogy nem tudom kikapcsolni a feliratot. Fogtam, kitöröltem...raspbmc restart...b+ még mindig van felirat.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5365 üzenetére
Köszi. Megnéztem az asztali pc-n...benne volt a videófájlba...ami érthetetlen, mert egyébként szinkronos a film.
Na, a piros villogás, összeomlás egy új táppal megoldódni látszik.
A médiatár működése még mindig kérdéses számomra....amikor kitallózok egy mappát, akkor alul meg kell adni egy média nevet, valami ilyesmi. Azon a néven nem kerül ki a fő rendszersorra innentől a mappa? Pl betallóztam egy mese mappát, adtam neki médiatár névként Mese nevet és akkor az a fő jobbra balra sávon nem kéne megjelenjen?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5368 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Egy témát feltettem annó, de tökre belassult az egész. Valami nagyon easy-t nem tudtok ajánlani?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz szalay_1 #5382 üzenetére
Ilyeneket hasonló áron lehet itthon is kapni, sőt talán olcsóbban, garival. Biztonságtechnikai cégeknél leginkább. De normális tápot, olcson szerintem egyértelműen így lehet kihozni.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Csak egy kérdés. Megjött az új Transcend 4GB Class 10-es kártya és így újra tettem a raspbmc-t, de most másképp....letöltöttem a csomagot és Win32 image writerrel, ahogy ti mondtátok, felnyomtam rá. Na, de ami nem tudom természtetes-e,hogy ott töltöget, installálgat, majd van egy újraindítás, ami után csak a nagy piros R van a képernyőn és nem megy tovább. Tápból kihúzva, majd vissza, utána megint töltöget, installálgat és feláll a rendszer, de ez a kifagyás nem tudom mennyire normális!? És határozottan emlékszem,hogy ezt a minden az egyben raspbmc telepítésnél (NOOBS)-ról installálva is csinálja.
Ez másnál is van? Normális?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz peter9228 #5445 üzenetére
Ijj, most látom ezt a távolságmérőt.. Sajnos hülye vagyok a programozáshoz, de lassan elkezdem, mert a Pi megvan. Ami nekem eszembe jutott,hogy ha ez adott, akkor itthon a porszívó alá lehetne egy automatizálást tenni. Igaz, hangos lenne...meg a madzag...deee...akkus morzsaporszívó átalakítással, akkor lehetne robot porszívót kihozni vagy 20 ezerből. Hmmm....
Illetve adnátok iránymutatást,hogy hol és mivel kezdjem ezt a (gondolom Python) programozás tanulását? Első körben néhány magyar leírásnak, ebooknak, könyv címnek, linknek örülnék, ami átveszi az alapokat is.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi mindenkinek. Megnézem. Elsőre talán a magyarrral kezdem mégis.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Van egy olyan állandó problémám, hogy raspbmc-nél ha egy mkv tartalmazza a feliratot, akkor azt automatikusan elindítja lejátszáskor és hiába szinkronos a film, nem tudom kikapcsolni. Nincs ráégetve, mert a gépen vlc-vel lejátszva, simán ki tudom kapcsolni. Raspbmc alatt ezt hogy tudom megtenni? A menüben ahol kéne, ott nem engedi, sőt azt mutatja,hogy nincs felirat....
Egyébként ti mit mondtok? Raspbmc vagy openelec? Tényleg, openelec alatt a két codec licenszet meg lehet adni?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5486 üzenetére
De ha adott esetben csak hálózatról való filmnézéshez kell, akkor openelec jobb lenne? Annál hogy működne a licenszek megadása ?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Raspbmc alatt,hogy lehet megcsinálni, hogy beteszek egy új filmet és hogy csak arra az egyre rámenve keressen borítót a neten hozzá és ne kelljen egy teljes médiatár frissítést elindítani?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz McSzaby #5530 üzenetére
Hát én úgy tudom, hogy a HDMI CEC csak a AC1 és MPEG licenszek vásárlásával megy...vagy egyik megvásárlásával...de ezt megerősíteni nem tudom, mert én első perctől megvettem és használtam. Ja, itt olvastam. Volt 1200 a két licensz a gyári oldalon...nem volt kérdés és egy-két óra alatt küldték is.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz McSzaby #5553 üzenetére
A piros teletext gomb feletti...
Tegnap gondoltam még egyszer végignyomkodom....de az a sejtésem, hogy bizonyos gombok, bizonyos helyzetben vagyis inkább helyen működnek és/vagy másképp. Legalábbis átnéztem pár ilyen config.xml tartalmat és ott legörgetve bizonyos gomboknál helytől függően, más - más funkció volt beírva. Aztán meg az is lehet,hogy ki tudja. Én úgy próbáltam, hogy videók/fájlok/...belépkedtem a hálózati meghajtóra, bele a mappára, rá a .....avi-ra és ott nyomtam és megy. Öröm a bódottá van.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Az új raspbmc témánál hova kéne egy háttérképet betenni, hogy azt legalább meg lehessen változtatni benne? Mert különösebben más bajom nincs vele.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5566 üzenetére
Tudom, hogy itt lehet, eddig eljutottam. A kérdés az, hogy ide, hogy kerül be a kép, mert alapból ha ide bemegyek, tök üres. A nas-on lévő wallpaper mappa nem jó neki.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki magyarul, egyszerűen, kezdők számára leírná, hogy openelec-nél a vlc és mpg2 licenszeket hogy tudom engedélyezni ha megvettem őket? Csak a beállítás kéne...
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz peter9228 #5577 üzenetére
Sikerült...a # -jelt kellett törölnöm. Hihetetlen, hogy laikusnak ez nem egyértelmű, de egy angol fórumon volt ide vonatkozó hsz szerencsére. Most már jó, meg kicsit rá is tekertem a ketyerére az erőt.
Az openelec valahogy lényegesen gördülékenyebb, gyorsabb, mint a raspbmc így elsőre. Bár alapon is 60-70%-on tekeri a cpu-t. (900Mhz-re van belőve). Ez így normális?
A raspbmc-vel minden ok nélkül egy hónapon belül 3 panic-om is volt, hogy nem indult, kezdhettem újra az egész újrarakást, ezért gondoltam,hogy teszek az openelec-el egy próbát. Elsőre jobbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz McSzaby #5599 üzenetére
Hát egy kameráért nem sok, de egy ilyen kamera modulért, ami önmagában nem is működőképes, igen sok. Viszont szent meggyőződésem, hogy ez a nagy "fejlődőországoknak szánt" szöveg egy k.b.szott átk.rás és ez az egész egy iszonyatosan jó marketingre alapul. Ha belegondolunk, akkor kis egyszerű biszbaszok is rohadt drágák hozzá, vagyis valahogy pont a fájdalmas de még megvesszük határon vannak. De könyörgöm, 4k-ért lehet venni egy fos számítógépes atx házat, ehhez meg 2-3ezer egy műanyag szar. A kameramodul a másik kérdés....9k...brrr...És igazából minden kis biszbasz, amiből lehet legózni, az aránytalanul drága egy kész termékhez képest.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz McSzaby #5601 üzenetére
Az elképzelés nem rossz, nekem is van, szeretem is, csak néhol k.rva nagy lehúzást érzek benne. De igazából lehet ügyeskedni...pl a múlt héten 2 dollárért nyertem egy aukción, szállítással két soros LCD kijelzőt hozzá az ebay-en...szintén ott, egy dollárért ultrahangos távolságérzékelőt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ilyet valahol láttatok már olcsóbban? Egy passzív kábelért kicsit sokallom az árat, miközben I2C illesztők és egyéb aktív eszközök ennek felébe (se) kerülnek ebay-en.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest