- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #42718 üzenetére
akad már róla [link]
Én magam még csak annyit csináltam vele, hogy bebootoltam egy kártyára frissen felrakott raspberry 32bit os-t az imagerrel.
Persze tudom, hogy desktopra nem ideális. Egész gyorsan elindul amúgy a grafikus felület és bár alapból nem fogyaszt sok ramot, azért trükkös, mert az alap 100 mega swapet is teletolja. Chromiumot indítottam és eléggé megborult 64MB vrammal. A zöld led pulzált, amiről nem voltam biztos, hogy swappelés miatt csinálja vagy így akar jelezni valami más problémát (pl kevés volt, de azt a képernyőn kellene mutatnia). Szóval nem desktopra való, ahogy várható volt
Én sem tervezek ilyet, csak ez volt a legegyszerűbb "működik-e" teszt.
Érdekes, hogy némely tesztben sokkal gyorsabb a 64 bites os-sel használva. Valsz érdemes azt feltenni headless is.
Más észrevétel: nekem az usb csatikat kissé túlságosan kívülre forrasztották fel. A régi zerohóz képes jobban kilógnak. Ezért nehezen tudtam betenni / kivenni a hivatalos házba. Szét kellett feszegetnem aházat, hogy helyére tudjon pattanni a zero.
-
jerry311
nagyúr
válasz
MrSealRD #30832 üzenetére
Nálam egy Debian virtuális gépen fut a Pi-Hole, mert a Pi most másra kell éppen, na meg az ESXi amúgy is 0-24-ben megy.
Debianon lefutott hiba nélkül minden, tényleg csak annyit csináltam, ami a guide-ban le van írva. (többre nem is nagyon vagyok képes, szegényes linux tudásom miatt) -
jerry311
nagyúr
válasz
MrSealRD #30275 üzenetére
Ebbe belefutottam én is.
Nekem úgy tűnik akkor a leggyorsabb ha csak 0.0.0.0 IP címet visszaadó listák vannak a szűrve.
Ha már van benne olyan is ami 127.0.0.1-et ad vissza, vagy a Pi saját IP-jét (csak FQDN lista, nem tartalmaz IP-t), akkor lassul a dolog a time out-ok miatt.Tesztelné valaki más is?
(u.i.: Nálam egy virtuális gépen fut Debian alatt, jóval több erőforrással mint egy Pi, szóval kétlem, hogy ilyen baja lenne.)
-
válasz
MrSealRD #30284 üzenetére
Azóta sikerült, az volt a gond, hogy nem ARM csomagot telepítettem.
Mégis, ki a fene gondolta, hogy egy PI-hole nevű program alapvetően nem Pi-re íródik?
Vagy 4 helyről sikerült összeszedni a telepítés módját, ha érdekel valakit, szívesen megosztom, hogyan kell libreelec alá telepíteni. Szerintem elég sok rpi van éjjel-nappal bekapcsolva libreelec-el, az idő nagy részében semmit sem csinál, ez pl egy hasznos funkció lehet. -
-
drogery
tag
-
PHoNX
tag
válasz
MrSealRD #21458 üzenetére
A mi esetünkben nincs igazán szükség erre a 80MB/s-es álomhatára. A lényeg inkább az apró fileok írás-olvasási sebessége amit nem adnak meg a gyártók. Én személy szerint 16-32 GB-s Nyamnyung és SanDisk kártyát is használtam benne, van egy pár darab. Nem volt kompatibilitási problémám velük.
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #21339 üzenetére
Ma megérkezett a Zero!
Még jó, hogy tegnap rákérdeztem, erre ma ott figyelt a postaládában.
Nagyot néztem, hogy milyen aprólék, de pont erre volt szükségem. Beüzemelni még nem tudom, mert kell hozzá pár dolog... Amire most rá is kérdezek, hogy némi redundanciát okozzak a topikban.Cél: Elsősorban tanulni, kísérletezni. Főleg több különböző szenzorral telepakolni és ezekről érkező adatokat feldolgozni...
Azt már tudom, honnan rendeljek microSD-t, de az a kérdés, hogy mekkorát érdemes?
dugesz77 Említette, hogy Zero-hoz elég egy mobiltáp. Ideiglenesen mondjuk ez megoldható, de hosszabb távon mivel lehet biztosítani a stabil és zavarmentes működését?
Ja, a fekete tűsort hol lehet beszerezni, nem lehúzós áron?
-
dugesz77
őstag
válasz
MrSealRD #21350 üzenetére
A Zero az egy normálisabb mobil táppal is elmegy. Nekem tökéletesen működött az LG tv-m usb -jéről. Mértem és indulásnál 300mAh kért, nyugalmi állapotban 220 körül fullhd film lejátszásánál 320 mAh körül fogyasztott tehát egy alap 500mAh usb2 aljzat ellátja kellő energiával.
Amúgy média lejátszónak én inkább a pi2-3 at ajánlanám. Mire megveszed az aktív usb hubot/usb2 ethernet átalakítót ,hogy legyen rajta szabad usb hely+lan addigra simán pi2 árban van ami gyorsabb és alapból minden csatlakozó rajta van. -
azbest
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
MrSealRD #21335 üzenetére
Most erre mit mondunk a szállítási információból szemezgetve:
Magyarország, Izland, ..............
Nem elérhető *** postázás:2 munkanapon belül*** Csak ajánlani UPS szállítási ezt a célt. A helyi postai mutattak gyenge szintű szolgáltatást magas szintű késleltetett és elveszett szállítások.
Te mit választottál? -
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #20536 üzenetére
Tévénézéshez, mindigtv extra előfizetésem kártyájához. Bár ma már több szolgáltató kínálatában is megjelent mobilos, webes tévé hozzáférés.
(#20538) sutszi
a gpu-jával ki tudja mit ki lehetne még hozni. A kis zero-t néha megfuttatom terheléstesztként, amikor a backend stabilitását próbálgatom. Kár, hogy 3x3 már sok a gpu-jának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Milyen házat vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged