- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
erik365 #35992 üzenetére
Szia, nekem van egy.
Elég egyszerű folyamat. Flash, majd boot után egy nyitott SAMBA megosztásként fog látszani a hálózaton a ROM mappa. Ide beszórod a romjaidat a megfelelő mappába., restart után látni fogja, vagy újraolvastatod vele. Van hozzá scarper is, ami a romok neve alapján le tudja tölteni a kazetta (vagy CD borító) képeit. Ennél több wareznek számít, így ezen a felületen többet nem írok.
Első indításnál szólni fog, hogy nincs controller definiálva. Ehhez nyilván szükséged lesz egyre, vagy beállítasz egy billentyűzetet ideiglenesen. Több controllert próbáltam, leginkább NES-t és SNES-t használtam, így két db kínai USB-s SNES kontrollerrel hibátlanul működött. Pár hónapja kaptam 2db hibás PS4 vezérlőt, amiket megjavítottam, azóta azokkal használom Bluetooth-on. Kicsit overkill nintendohoz, de ingyér volt.Ja, Pi3-on fut a RetroPie. Van egyébként több rendszer erre a célra, pl. Lakka és Recalbox. Nekem a retropie vált be.
-
Patice
nagyúr
válasz
erik365 #28871 üzenetére
Nemrégiben a Windows SMB megosztásában találtak biztonsági rést, ezért azóta nem engedélyezett a Kodiban alapértelmezetten, vagyis inkább a Win-ben a név nélküli csatlakozás SMB-t használva. Ezt persze felül lehet bírálni, de sokaknak az eddig probléma (és nagyobb biztonság) nélküli csatlakozás már a múlt. Most már ismerni keĺl pl. a szerver IP címét és erősen ajánlott a felhasználónév + jelszó használata.
De akár használhatsz NFS-t is, ha már van egy Pi-d.
-
válasz
erik365 #28847 üzenetére
sudo lsblk -f
parancsal megnézed hova csatolta fel a pendrive-ot.
Umount-al csatold le pl.sudo umount /dev/sda1
Aztánsudo mkfs.ext4 /dev/sda1
parancsal létrehozod az ext4 fájlrendszert. Kihúzod, bedugod, és visszacsatolja magának a LibreElec.De ha ez így nem rémlik, akkor nem a fájlrendszer a ludas.
-
válasz
erik365 #28845 üzenetére
Ha nem szoktál ssh-val rákapcsolódni, és kiadni különböző parancsokat, akkor inkább hagyjuk. Mert akkor emlékeznél, hogy első alkalommal is leformáztad a pendrive-ot.
Újraindítás megvolt? Vezetékes, vagy WiFi a kapcsolat? Más nem változott( kábelezés, eszközcsere, vagy új elem a hálózatodon)?
-
-
Celtis
veterán
válasz
erik365 #25963 üzenetére
Szerintem egyszerűen a képernyőkímélő aktív (alapértelmezett talán épp a black), és valamiért a TV bekapcsolása után nem megy egyből a CEC, ezért nem lép ki.
De pont erre való a log, hogy megnézd mi történt. Ha bekapcsolod a debug-ot, még a vett CEC üzeneteket is látni fogod.
-
-
-
-
Beni2360
félisten
-
Headless
őstag
-
válasz
erik365 #21072 üzenetére
Na az szopás. Nekem nem szerette az arany Kingston-t. Szintén egy 16GB-os példánnyal próbáltam beüzemelni a raspbian-t, de nem tudott rá jól írni, a log-ba folyamatosan dobálta a hibákat, egy sima upgrade nem futott le rajt.
Kénytelen voltam beáldozni a telefonom 32GB-os Sony kártyáját. Azzal megy most már 48 órája hiba nélkül.Ha teheted cseréltesd ki a boltban egy lassabbra, vagy cseréld el valakivel akinek a fényképezőbe/telefonba használja majd.
-
azbest
félisten
válasz
erik365 #21072 üzenetére
dmesg logban esetleg látszanak panaszok.
(#21073) PHoNX
Milyen pi-d van? Figyelj arra, hogy a régi fajta és újabb fajták más csatlakozóval vannak ellátva és nem mindegy milyen i2s hangkártyát veszel hozzá.A pi hangkimenete akkor is zajos, ha alacsony a tápfeszültség. Nem tudom milyen a hangrendszered, de érdemes utánanézni, hogy mit lehet rákötni vagy hány ohmos. A hangerő problémádra nem biztos, hogy megoldás a dac. Minőségben persze javíthat rajta.
-
válasz
erik365 #19902 üzenetére
Egy komplexebb dekódolás nagyobb terhelést jelent. Teljesen normális, hogy amikor kihasználod a teljesítményét, akkor melegszik. -25-től 85 fokig tart az üzemi hőmérséklete. De elfüstölni nem tud, van benne védelem. Ha túlmelegszik, visszavesz az órajelből így automatikusan "lehűti" magát.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
erik365 #17521 üzenetére
Így van, de pont ez a lényeg! Jelenleg leginkább ezt érdemes venni, és esetleg áprilist követően lehet majd gondolkodni melyik új verziójú médialejátszó / mennyiért / kinek lesz jobb e célra mint a RPi2. Ti. aki most megvesz egy Popcorn VTEN-t ~65k-ért ugyan úgy cserélni fogja - ha már nem támogatja az újabb eljárásokat - de egy olyantól nehezebb és főként költségesebb megválni.
-
válasz
erik365 #17004 üzenetére
Leírni most kicsit problémás lenne, mivel telefonról írok, de az OpenElec és az OSMC oldalán a letöltésnél részletesen le van írva.
A lényeg, hogy a letöltött image-fájlt kell egy erre való programmal (pl. Win32DiskImager, amit telepíteni kell a PC-re) felmásolni a kártyára, amivel a működésre kész alaprendszer a PI számára már működtethető.MaCS
-
válasz
erik365 #16995 üzenetére
A jessie lite nálam bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest