- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Tudom a kérdésem nem Raspberry PI, de mivel ARM processzoros mini PC-m van, itt tenném fel a kérdést:
Vettem egy WIntel W8 Pro mini PC-t, de nem tudom, hogy ha újra kellene rajta telepítenem a Windows 10-et, honnan, milyen verziót kell letöltenem hozzá? Illetve milyen linuxot lehet erre telepíteni?
Mivel itt világosítottak fel a HDMI-VGA átalakítóról, tőletek kérdeznék.
Köszönettel:
Zozi
-
zozó72
csendes tag
válasz
azbest #19635 üzenetére
Bocsi, ez a microUSB-n keresztül áramot felvenni képes csatlakozó a Conrad-tól nem felelne meg?
Kiegészítő USB tápellátás
Alapvetően az átalakító nem igényel kiegészítő tápellátást. Azonban, ha a HDMI végkészüléke teljesítménye nem megfelelő, akkor egy külön mikro USB csatlakozó all rendelkezésre.
-
zozó72
csendes tag
válasz
dugesz77 #19632 üzenetére
Igazából nem értem, hogy miért kell áramot is kapnia a TFT monitoromnak a VGA kábelén?
Ugyanúgy, ahogy egy HDMI csatlakozós LED monitor, ez is rendelkezik egy jel adására szolgáló kábellel (VGA) és egy tápkábellel, amin az áramot kapja.
De biztosan jobban otthon vagytok a Raspberry alaplap HDMI csatlakozójának a problematikájában, mint én, úgyhogy majd beszerzek egy olyan adaptert.
Köszi a tanácsokat
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Egy Raspberry Pi 3-at szeretnék majd venni. Mert lényegében csak internetezésre használom a PC-met, és egy kicsit túl sok áramot vesz fel.
Viszont ilyen új jövevény vagyok a klubban, és egyelőre csak az alapfeltételeket vettem meg.
Egy 2,5 Amperes microUSB-s adaptert meg egy HDMI to VGA átalakítót a TFT monitoromhoz.
(Annak már utánaolvastam, hogy azzal még meg kell küzdenem, hogy a Raspberry elfogadja majd az 1680x1050/60Hz-et.)
Amiket vettem használhatóak a Raspberry Pi 3-hoz?
Várom a válaszotokat!
Üdvözlettel:
Zozi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest