- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Valaki próbálkozott már az "új" libcamera + Pi Camera kombóval? Eléggé darabos képe van a streamnek belőle, kb mint itt: [link]
Lehet ezzel valamit tenni? -
LógaGéza
veterán
válasz
CPT.Pirk #42870 üzenetére
Azért mert nincs kirakva a főoldalra, még létezik: RasPiOS-ARM64 és RasPiOS-Lite-ARM64.
Nincs jelezve sehol, hogy béta. -
LógaGéza
veterán
válasz
Sanyi.mTs #42726 üzenetére
Netflixhez kell Widevine, valamint nem lesz HW decoding, mindent a proci fog vinni, és ha valamit módosítanak szerver oldalon, akkor lehet hogy lesz hozzá kliens oldalon is módosítás, de az is lehet, hogy nem.
Én inkább egy MiBox / Amazon FireTV Stick felé mennék, azok inkább fognak működni Out- of-Box. -
LógaGéza
veterán
válasz
SunMount3r #42710 üzenetére
A Win32DiskImager valóban 1:1 másolatos képet csinál a SD kártya tartalmáról. Ajánlott betömöríteni utánna, mert a sok 0 úgy kevesebbet foglal
-
LógaGéza
veterán
Adtam hozzá azóta egy
async,insecure
bejegyzést (persze async
) kikerült, így kb egy Class10-es SD kártya sebességét tudja. Kicsit többet vártam, de élhető ez is, célnak meg fog felelni.
Sehogy nincs megadvafstab
-ban, ugyanis nem kell,nfsroot
kernelparanccsal kapcsolja fel boot legelején, ami ugyecmdline.txt
-ben van megadva:console=serial0,115200 console=tty1 root=/dev/nfs nfsroot=-ipcím-:/nfs/raspi4_lite,vers=3 rw ip=dhcp rootwait elevator=deadline
Swap természetesen ki van kapcsolva.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Használ valaki Pi4-et Network Booton keresztül? Ma kipróbáltam, SD kiváltás céljából, megy is nagyjából jól, viszont a fáljműveletek nagyon lassúak. Hálózati kapcsolat oké, a szerverben egy SSD van, amiről megy az NFS megosztás, amiről meg a rendszer fut.pi@raspberrypi:~ $ iperf -c -ipcím-
------------------------------------------------------------
Client connecting to -ipcím-, TCP port 5001
TCP window size: 722 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[ 3] local -ipcím- port 53844 connected with -ipcím- port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 1.09 GBytes 937 Mbits/sec
pi@raspberrypi:~ $ dd if=/dev/zero of=/tmp/test1.img bs=100M count=1 oflag=dsync
1+0 records in
1+0 records out
104857600 bytes (105 MB, 100 MiB) copied, 23.8662 s, 4.4 MB/sNFS:
:~ cat /etc/exports
/nfs/raspi4_lite *(rw,sync,no_subtree_check,no_root_squash)
:~ dd if=/dev/zero of=/tmp/test1.img bs=100M count=1 oflag=dsync
1+0 records in
1+0 records out
104857600 bytes (105 MB, 100 MiB) copied, 0.601175 s, 174 MB/sHol kottáztam el?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Használ valaki Pi4-et asztali PC helyett? Mivel a Home Officeban a napom nagy része böngészésből áll, nem akarom az asztali PC-t járatni, mennyire élhető opció egy Pi4? -
LógaGéza
veterán
válasz
namilegyen #35320 üzenetére
Elvileg decemberre igérik az OSMC-t RPi4-re is.
-
LógaGéza
veterán
válasz
sztanozs #35289 üzenetére
Ez már kész van, hetek óta működik így
Csak jött az új kérés, hogy néha kéne egy videó is - tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ez igazából egy 6 kijelzős videófal, és 2 kijelzőt hajt egy Pi, de azt megoldani, hogy a 3 Pi egyszerre indítsa a videó egy darabját nekem perpill megoldhatatlan feladatnak tűnik - pedig timecode-al nem lehetetlen. Így maradna az a felállás, hogy 1 Pi, egy 4K-s videójel, szépen leméretezve a 6 ablak a kijelzőkre, és minden monitor kiveszi a saját részét a jelből. Viszont a Pi ezt nem akarja, ugyanis elvérzik a videólejátszáson...
Bizonyos időközönként azért frissülnek az adatok.
-
LógaGéza
veterán
válasz
zsolt_64 #35285 üzenetére
Az a probléma, hogy egy olyat kell megoldani, hogy egy kijelzőn van 6 böngészőablak, és bizonyos időközönként bezárja ezeket, és lejátszik egy videót, majd újra a 6 ablak, etcetc...
Ezt Kodival nem igazán tudom leszkriptelni, max ha még tudnám hívni a saját lejátszóját, amit kétlek... -
-
LógaGéza
veterán
Pi4-en, desktop felületen (vagyis Kodi kilőve), parancssorból indítva mivel tudok 4K videót akadásmentesen lejátszani? Valahogy se a VLC, se az MPV nem tudta ezt megoldani... Félek, hogy valamit csak én nézek el...
-
LógaGéza
veterán
válasz
tatu611088 #35068 üzenetére
Nekem anno (még Pi1-nél) ez volt az első jele, hogy kezd elhalni a táp.
-
LógaGéza
veterán
válasz
PistiSan #34934 üzenetére
Be van építve két társával együtt egy álmennyezet felé, ahol mennek hűtés/fűtés csövek is, vagyis nem éppen jó összehasonlítási alap. Sajnos képet nem csináltam róla.
A Fan SHIM-eket pedig úgy állítottam be, hogy 65°C-nál kapcsoljanak be, és 55°C-nál ki.
Perpill 63°C a középső, kettő Chromium kiosk ablak fut egymás alatt függőlegesen, két FullHD-s kijelzőn, amiben eléggé mozgékony tartalom van, a load általában 0.7 körül van.cigam
Gyorsan kellett összeraknom a projektet, sajna nem volt időm rá, pedig akartam stress tesztet, összehasonlítani a full passzív teljes bordás "házzal" jó lett volna. -
LógaGéza
veterán
Pi4-re overscanra van már valami megoldás? Kijelzőn nem állítható, az nem opció. Bootolásnál a szivárványos négyzet, és a 3 málna is jó helyen van, csak a desktop manager betöltése után megy el...
Xrandr-os "top margin" opciókat végigpróbálgattam, semmi változás sajna... -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Raspberry Pi4 Dual screen configba ment bele jobban valaki? Egy kiosk rendszert szeretnék létrehozni, a lényeg annyi lenne, hogy egymás mellett két 4K-s kijelző, és 1-1 egyszerűbb weblapot kell megjeleníteniük.
Nem is lenne ezzel probléma, de az eddig bejáratott rendszeremmel indításkor a két kijelzőnek a tartalma ugyanaz.
Raspbianon is így indul alapból, de az új Screen Configuration appal egyszerűen lehúzom egymásról a két kijelzőt, és onnan minden szép és jó. Mindezt hogy tudom megcsinálni konfigfájlon keresztül, kvázi valós grafikus felület nélkül? -
LógaGéza
veterán
válasz
Patice #25140 üzenetére
Én nemrég használtam pár hétig egy ilyen rendszert - falunkban csak analóg van, szüleim meg vettek egy 55"-os TV-t, és szinte fájt ránézni, ezért melóhelyen egy RPi1-est beraktam egy T230-as tunerrel, portnyitás, otthon beírtam a TV melletti okosítón az IP-t és a user/passt, és boldogan nézték.
Üröm az örömben, hogy csak ők, ergo ha elalváshoz akartam nézni egy kis Comedy Centralt, akkor nem tudtam, mert csak egy tuner voltCeltis
Próbáltad külső tápos HUBról? Én ilyet akkor kaptam, ha nem volt már elég a Pi tápja. -
LógaGéza
veterán
válasz
wassermann #24930 üzenetére
Ez ha jól rémlik pont nem az olcsóbbik fajta, ±1% a pontossága - elvileg
-
LógaGéza
veterán
válasz
havri1 #24926 üzenetére
Ez sztem kevés. A hivatalos RPi táp 5,1 vagy 5,2V-os amúgy is, direkt azért, hogy ha terhelés esetén csökken a feszültség akkor is 5V alá ne nagyon essen.
Szerk.: Viszont a feszültség 5V-hoz jóval közelebb van. Ez a lényeg.
Amúgy most nézem, egy ugyanilyen Samu tápot nekem olyan 1 év alatt kinyírt a Pi. Ugyanarra volt használva 7/24-ben, egész évben, az elején jó volt, majd egyre többet szakadt le hálózatról másoláskor, fagyott ki ha USB-t dugtam rá. Cseréltem tápot, és jó lett. -
LógaGéza
veterán
válasz
Celtis #24865 üzenetére
Sony + RPi2 nem működik a hosszú gomb nyomás, ugyanaz a Sony és Zidoo X8-nál meg működik. Öcsém LG TVjénél van most a Pi, ott is kipróbáltam, ott se megy...
Viszont Zidoonál meg nem működik a lejátszásvezérlő és a kurzormozgató gombokon kívül semmi (se a számgombok, se a színes gombok...). Innen is üdvözlöm a szabványos CEC implementációkat... -
LógaGéza
veterán
Libreelec RPi2-vel van egy olyan gond, hogy nézem a sima TV-t, és átkapcsol minden szó nélkül a RPi-re. Gondolom a CEC szól neki valamiért. Le tudom ezt valahogy tiltani?
-
LógaGéza
veterán
Én mondjuk meg a szenzorokon gondolkodok, hogy hogyan lehetne megoldani. Nekem a cél főleg annyi lenne, hogy van egy szivattyú, amit ha 40fokos a kazánban a víz, akkor bekapcsolja a szivattyút, de ha alá csökken, akkor meg ki - na, ezt fogalmam sincs hogy lehetne megoldani
-
LógaGéza
veterán
válasz
.Farkas. #24539 üzenetére
Anno összehoztam pár kamerát és egy motionEyeOS-t, szépen vitte.
-
LógaGéza
veterán
válasz
toth_janika #24494 üzenetére
Valami külső programmal próbáltad? Én pl MediaElch-el mindig ha új sorozatot/évadot rakok be, akkor végigmegyek a mappákon. Megcsinálja az NFO-t, letölti a képeket, stb.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Celtis #24201 üzenetére
Ez kicsit erős állítás. Ma felraktam a .010-es buildot, és ment a CEC is, és a pár film amibe belenéztem azzal se volt baj...
szasanyi
Próbáltam a .010-en és utolsó Milhouse builden is, egyiken sem volt semmi baj azzal az 5 filmmel, amit találtam a NASomon
Esetleg ha küldenél pár címet releaseverzióval (akár PÜben is), akkor meglesem. -
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz
szasanyi #24190 üzenetére
Amikor nézegettem filmeket, akkor a v17.0-beta3-assal megpakolt v7.90.007 ALPHA LE volt fenn, azzal nem sok bajom volt. 18-ast még nem is próbáltam, bár nem is látom, hogy ebből lenne.
Ezek szerint te Milhouse változatot használsz? -
LógaGéza
veterán
válasz
schferenc77 #24081 üzenetére
A Hifiberry ára kicsit túllő a célon sajna... Viszont az OS ígéretesnek tűnik, arra rálesek, köszi a tippet
Patice:
Ha teszem azt egy hálón van pl 24 Chromecast Audio, azt hogyan lehet egy átlátható felületről kezelni? -
LógaGéza
veterán
Üdv!
A következőt kellene megoldanom: Adott egy épület több szobával. A cél az lenne, hogy mindegyikbe szereljek fel egy eszközt, ami távolról vezérelhető, és rádiónak kell szólnia rajta. Arra gondoltam, hogy Pi + valamilyen erősítő + hangszóró főelemekből összeraknék valamilyen dobozt, és netrádió menne rajta. Mennyire lenne megvalósítható az ötlet?Ha valakinek van esetleg ötlete jobb/olcsóbb megvalósításra, szívesen veszem
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Raspi2 és utolsó Libreelec kiadással meg akartam nézni egy ~45GB-os ISOban lévő 3D filmet. Már elindításkor elég sokáig pörgött rajta, nagy nehezen elindult, de viszont mikor hangsávot váltottam volna, akkor kifagyott, és csak áramból kihúzva tudtam felolvasztani. Ezt még eljátszottam párszor, és meguntam... Másnak is van ilyen problémája, és ne is próbálkozzak vele, vagy egyedi eset, és nézelődjek a saját portámon?
Hálózaton, SMBn keresztül próbáltam, egy másik Ubis szerveren van maga a fájl. -
LógaGéza
veterán
válasz
CoolBoy323 #22311 üzenetére
Én ilyet rendeltem, még várom, hogy ideérjen mondjuk
-
LógaGéza
veterán
válasz
doberman #22251 üzenetére
TVHeadend oldalán is olyan - volt. Átállítottam 8859-2-re mindenhol, és nyomtam egy EPG OTA triggert, és egyből ment.
Köszi a tippet azbestAmúgy nem RPin fut, úgyhogy off
-
LógaGéza
veterán
Nemtom mennyire off, de itt tudtam meg kb mindent TVHeadendről, szóval egy kérdés:
EPG-ben a magyar karakterek kérdőjelként jelennek meg, bármit csinálok... Ahol tudtam, ott átállítottam UTF8-ra a karakterkódolást, de nem nyert... Valakinek tipp erre? -
LógaGéza
veterán
Egy Pi2 elég lehet 2 tuneres TVHeadend szervernek Oscammal, Kodival (max 720p lejátszással, és TV nézéssel) és külső vinyóra Transmission letöltéssel? Van még egy Pi0-m is esetleg...
-
LógaGéza
veterán
A következőt szeretném megoldani (vagy hasonlót): Pi-t kizárólagos zenelejátszóként használnám, persze egy DAC-al. A cél az lenne, hogy Windows alapú kliensről vezérelném, ha ráhúzok egy zenét, hogy játssza le, akkor azt másolja fel a kártyájára/rádugott pendrivera (mindegy), majd onnan stabilan indítsa el, ha kérem.
Mennyire megoldható ez? -
LógaGéza
veterán
Arra azért figyelj, hogy nincs Pi-re jó Android rendszer...
Ha olcsón akarsz kijönni, akkor lőjj aprón egy Pi2-t használtan. Én azért nem ajánlom a Zerot, mert ahhoz kell valami hálózati csatlakozás, ha távolról is el akarod érni (szerintem egyszerűbb PC-n bármilyen kódot egy normális környezetben megírni, majd felmásolni a Pi-re), plusz egy Micro-USB-s HUB, netán egy MiniHDMI-s kábel/átalakító, és már mingyárt Pi3 árnál tartunk...
-
LógaGéza
veterán
Pi-re van olyan Ambilight vezérlőmegoldás, mint ami itt van? Ergo PC-n nézem a filmet/webet/bármit, és a PC egy programon keresztül adja át az infót a Pi-nek, és neki csak a LEDeket kellene vezérelnie.
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21642 üzenetére
Tudom, de nem is erre gondoltam. Ez még mindig ugyanaz a rendszer, semmi változtatással, amivel lassan hetek óta küzdök, hogy nem talál C-n szinte semmit, csak egy MUXot érek el max, erre mondtad, hogy bugos a
w_scan
az utolsó Raspbianon.
Erre rádugom a DVB-T antennát, és minden probléma nélkül megtalál mindent - előtte természetesen volt futtatva TVHeadend, ami meghívta a dvb-switch szkriptedet.
Azért furcsállom, mert ennek ugyebár át kéne állítania DVB-C módra, és mégis megtalál mindent T-n. -
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21616 üzenetére
Na ezt a w_scan-os gondolatot továbbvíve rádugtam egy DVB-T-s antennára, kiadtam a
w_scan > channels.conf
parancsot, és tökéletesen megtalálta az összes csatornát.
Felmerül innen a kérdés, hogy ugyebár át kellett volna állítania a vevőt DVB-C-re, ezek szerint ez mégsem történt meg... Vagy valamit rosszul értelmezek? -
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #21455 üzenetére
Hát próbálkozok, de sajnos nem tudom hogyan tovább... Ha fordítanék egy újabb tvheadend verziót akkor előrébb lennék? Esetleg nincs valakinek egy 4.0.9-es deb-je?
Most ott tartok, hogy a w_scan IT beállítással ezeket a csatornákat találta. A 370Mhz-est beraktam a tvheadend-be, azóta folyamatosan ezzel spameli a logot:
Jun 13 19:08:53 raspberrypi tvheadend[1341]: mpegts: 370MHz in Teszt - tuning on Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0
Jun 13 19:08:53 raspberrypi tvheadend[1341]: subscription: 0036: "scan" subscribing to mux "370MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0", network: "Teszt", service: "Raw PID Subscription"
Jun 13 19:08:58 raspberrypi tvheadend[1341]: mpegts: 370MHz in Teszt - scan no data, failed
Jun 13 19:08:58 raspberrypi tvheadend[1341]: subscription: 0036: "scan" unsubscribing
Jun 13 19:09:08 raspberrypi tvheadend[1341]: mpegts: 370MHz in Teszt - tuning on Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0
Jun 13 19:09:08 raspberrypi tvheadend[1341]: subscription: 0038: "scan" subscribing to mux "370MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0", network: "Teszt", service: "Raw PID Subscription"
Jun 13 19:09:13 raspberrypi tvheadend[1341]: mpegts: 370MHz in Teszt - scan no data, failed
Jun 13 19:09:13 raspberrypi tvheadend[1341]: subscription: 0038: "scan" unsubscribing -
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21452 üzenetére
Közben lett egy kis változás (csináltam egy apt update && apt upgrade && rpi-update-et).
Mennyiségre való tekintettel pastebinre raktam: [link].Próbáltam QAM/256-ra is (TV-n az volt), és semmi
Szerk.: Esetleg megpróbálok minden értéket megadni a MUXnál tvheadendbe. FEC értéke mi szokott lenni?
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #21450 üzenetére
Ja, meg a Tvheadend start után:
Jun 13 16:43:28 raspberrypi tvheadend[757]: START: HTS Tvheadend version 4.0.8~jessie started, running as PID:757 UID:109 GID:44, CWD:/ CNF:/home/hts/.hts/tvheadend
Jun 13 16:43:28 raspberrypi tvheadend[757]: mpegts: 714MHz in Teszt - tuning on Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0
Jun 13 16:43:28 raspberrypi tvheadend[757]: linuxdvb: Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0 - failed to tune [e=Érvénytelen argumentum]Ez utolsót nem tudom mire vélni...
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21445 üzenetére
Igen, Raspbian, 4.0.8-as tvheadend, repóból felrakva
dmesg végéről a releváns dolgok:
[ 10.756110] dvb-usb: found a 'Mygica T230 DVB-T/T2/C' in warm state.
[ 11.004069] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[ 11.004320] DVB: registering new adapter (Mygica T230 DVB-T/T2/C)
[ 11.058720] si2168 3-0064: Silicon Labs Si2168 successfully attached
[ 11.105967] si2157 4-0060: Silicon Labs Si2147/2148/2157/2158 successfully attached
[ 11.106103] usb 1-1.3: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Silicon Labs Si2168)...
[ 11.107250] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[ 11.107375] dvb-usb: Mygica T230 DVB-T/T2/C successfully initialized and connected.
[ 11.107638] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
[ 13.469897] si2168 3-0064: found a 'Silicon Labs Si2168-B40'
[ 13.472618] si2168 3-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw'
[ 14.364642] si2168 3-0064: firmware version: 4.0.11
[ 14.377967] si2157 4-0060: found a 'Silicon Labs Si2158-A20'
[ 14.379355] si2157 4-0060: downloading firmware from file 'dvb-tuner-si2158-a20-01.fw'
[ 15.851228] si2157 4-0060: firmware version: 2.1.9
[ 20.278289] usb 1-1.3: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (55000000..862000000)Ergo a verziók is jók, mégis:
ERROR: Sorry - i couldn't get any working frequency/transponder
Nothing to scan!!Most itt leszek a gép előtt egy jó darabig, tudok azonnal válaszolni, hátha találunk valami megoldást
-
LógaGéza
veterán
Megjött a T230-as tuner, és próbálom beállítgatni.
A w_scan semmit nem talált, syslogba is ezt látom:Jun 12 20:37:46 raspberrypi tvheadend[463]: mpegts: 714MHz in Teszt - tuning on Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0
Jun 12 20:37:46 raspberrypi tvheadend[463]: linuxdvb: Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0 - failed to tune [e=Érvénytelen argumentum]1 MUXot vettem fel, az adatait egy működő TV-ről néztem le. Mondjuk egyiken 6900000 a Symbol Rate, a másikon 6915000, de mindkettőn ugyanaz az adás van... Próbáltam már a 2014-07-18-as modullal, és a aktuális OpenELEC-essel, beraktam Azbest szkripjét is, mégsincs semmi...
Mit rontok el?
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21031 üzenetére
Repóban stable alatt nincs armhf, csak release alatt, ami meg a 4.0.8-at rakja fel.
Fordítgatni nem akarok ha nincs értelmes, és valami számottevő újítás nincs benne. -
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Valakinek nincs véltetlen elfekvőben, vagy tudna ajánlani eladó sima RPi B-hez fekete házat, amiből kevésbé látszanak ki a LEDek, lehetőleg hűtőbordákkal? EBayen szinte kizárólag Pi2-höz, meg B+-hoz találtam...
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Scooter #20956 üzenetére
Köszi, akkor rendelem is
azbest
Neked is köszönöm a tippeket.
Eddig úgy néz ki, hogy céleszköz lesz, ergo a Pi-n (valószinűleg Model B) csak 1db DVB-C tuner lesz tvheadend-el, és annak kell a műsort adnia egy Android + KODI alapú médialejátszónak.
Mondjuk előtte kipróbálom, hogy a lejátszó kezeli-e közvetlen a tunert, amit nem tartok esélytelennekSzerk.: Eszembe jutott még egy ötlet, hogy mennyire megoldható az, hogy esetleg még egy, tán DVB-S alapú tányéros UPC rámenne. Létezik egyáltalán ilyen USB-s vevő?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Digis DVB-C vételre keresek tunert. Visszaolvasva erről találtam véleményeket, hogy többen használjátok megelégedéssel. Kérdés, hogy még mindig áll ez a vélemény? -
LógaGéza
veterán
válasz
wassermann #19467 üzenetére
Most egy 2.1A-es Sunny táp van benne, 1 db tuner, és a max_usb_current=1 is be van lőve, és nincs mellette más USB eszköz. Rosszul is leszek, ha erre is kell USB hub... Ha több tuner lesz, akkor persze, hogy kell, addigra meg is érkezik...
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #19465 üzenetére
A jel közvetlen az antennán lévő splitterből jön, a másik végén lévő CX95-ön olyan 87% körül van a jel.
Most visszarakom a Jessie-t, és csinálok egy új buildet, hátha... --disable-libav_static kell?Nem HTML-t töltöttem, annyira azért figyeltem
Ez is rev2-es a get-dvb-firmwareből a 02-est másoltam be. Végülis mindegy is, a 2832U-nak nem is kell semmi, mert azt kernelből viszi, és ugyanez az eredmény.
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #19463 üzenetére
Abból is probáltam, (első dolgom az volt, hogy megnéztem a logoutod, hogy mi változhatott), de azzal ilyen hibát dobott.
Nem vagyok türelmetlen, de azért azt elvárom, hogy másfél óra alatt 1 MUXot be tudjon scannelni
Most felhúztam az Openelecet, semmi változás, max annyi, hogy a Scan Result most FAIL lett...
-
LógaGéza
veterán
Változott valami az utóbbi időben a TVHeadend telepítési módján RasPi 2-re? Jessie Lite alá akarom rakni, git clone-al leszedtem az forrást, majd AUTOBUILD_CONFIGURE_EXTRA=--disable-libav_static ./Autobuild.sh-val lefordítottam, és végül felraktam. Eredmény az, hogy nem talált semmit. Próbáltam IT9135-02 tunerrel (annak ./get-dvb-firmware-el nyertem ki a binárisát), és RTL2832U-val is, eredmény ugyanaz, megadom a MUXokat, de még a scant se indítja el...
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #19349 üzenetére
Na megjött a Pi2-m (azért érdekes, hogy már a SSH loginnál érződik, hogy gyorsabb, sőt az apt-get upgrade is jóval hamarabb futott le
), és gyors rádugtam a RTL2832U tuneremet a saját kis antennájával, lefordítottam és felraktam a TVHeadendet, meg is találta a MUXokat, EPG is megy, viszont a Kodi 0% jelerősséget ír, és a TVHeadendben semmi nincs az SNR alatt. Gondolom kicsi neki az antenna, de akkor hogy találta meg pillanatok alatt az összes MUXot és csatornát, na meg az EPG-t hogy futtatja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest