- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Én is gép építős projekthez kerestem mobil(abb) méretű képernyőt, de röhej, hogy a 13-14"-es képernyők árai képviselik a lokális maximumot a piacon. A 5-11"-es építhető panel még megfizethető, a 19,5-20"-es monitor pedig már megfizethető, a kettő között minden sokkal drágább.
Én is valószínűleg egy 19,5"-es monitort fogok szétszedni...
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tegnapelőtt rendeltem az FDH-tól egy Pi 3-at, kamerát, meg néhány apróságot. Mivel cégre vettem, kértem átutis számlát és vártam az előreutalásos számlát. Meglepetésemre mondták, hogy nem kell... kapok 8 napos átutalást, aztán majd rendezem. Ez így elsőre nagyon korrekt. Több olyan céggel vagyunk kapcsolatban, akiknél évek óta vásárolunk és könyörögni kellett az átutalás lehetőségért.
No meg én most vidéken vagyok, ezért jeleztem nekik, hogy az asszonnyal egyeztessenek átvétel miatt, aki a kiszállítás időpontjában lehet pont gyerekorvosnál lesz vagy ismerősnél... kétszer is hívták,hogy lassan érkeznek és odavitték, ahol éppen volt.Szóval így első blikkre nagyon korrekteknek tűnnek.
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #21090 üzenetére
Meg kéne probálni, hogy érzékeli-e a jeleket. Nem fogja kitalálni az a szegény ifra dióda, hogy neked milyen távirányítód van. Ha érzékeli, akkor kell valamit konfigurálni hogy azon a nyelven beszéljen, amit a távirányító használ.
a gpio beállítás csak annyit tesz, hogy ott keresse a ledet, amire kötve van.
Most hirtelen ezt a leírást találtam, itt egy másik, ha jól értettem openelec-et használsz.Nekem usb eszközöm van, ott addott, hogy milyen távirányító van hozzá, így alapból fel tudja ismerni az usb id alapján és nem kell külön konfigurálnom. Egy szál diódával azért kell kicsit foglalkozni.
Másrészt openelec-ben is be kell kapcsolni.
-
-
Osynho
addikt
Ezt csináltam én is:
"Well, it works!
I edit config.txt (nano /flash/config.txt) and added the following:
dtoverlay=lirc-rpi
dtparam=gpio_in_pin=23"Nem működik továbbra sem a hangkártyán lévő IR vevő. Esetleg, ha a 23 helyett mást adok meg?
Létezik valami életképes youtube megoldás openelec alatt? Külön app, vagy böngészőből?
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Valaki homályosítson már fel legyen oly kedves hogy a Pi3-nál hogyan működnek a hangkódek licenszek? Jelenleg a Pi3-am egy LG LF652V-re van kötve HDMI-n, a TV optikai kábellel egy Pioneer VSX-424 5.1 erősítőre kötve. Ha vásárolnom kell OE alá DTS hangkódek licenszet, ez azt jelenti hogy alapból a Pi3 nem tudja licensz nélkül a DTS-t tömörítettlenbe kinyomni az erősítőnek? Na ezt jólmegasszontam, de ez hogyan működik?
Az előző problémám - Pi3+gyári táp+aktív HUB+2db 2,5"-os vinyó levagdosása még mindig nyitott kérdés, erre valaki?
Hogyan és mivel tudnék legegyszerűbben hálózatba rakni 2,5"-os vinyót madzagosan vagy wifin hogy a Pi3 és a vines+androidos eszközeim is lássák, írni, olvasni tudják?
Erről valakinek tapasztalata, véleménye:
-
válasz
erik365 #21072 üzenetére
Na az szopás. Nekem nem szerette az arany Kingston-t. Szintén egy 16GB-os példánnyal próbáltam beüzemelni a raspbian-t, de nem tudott rá jól írni, a log-ba folyamatosan dobálta a hibákat, egy sima upgrade nem futott le rajt.
Kénytelen voltam beáldozni a telefonom 32GB-os Sony kártyáját. Azzal megy most már 48 órája hiba nélkül.Ha teheted cseréltesd ki a boltban egy lassabbra, vagy cseréld el valakivel akinek a fényképezőbe/telefonba használja majd.
-
vargalex
félisten
Szia!
Milyen árban gondolkodsz? Megvalósításra biztos, hogy egy érintőképernyős monitor a legegyszerűbb. Használtban biztos van jóval olcsóbban is.
-
PHoNX
tag
válasz
azbest #21074 üzenetére
Jelenleg egy pi3-at hajtok. A gpio különbségekkel nagyjából tisztában vagyok de köszönöm a figyelmeztetést!
Nem kifejezetten hangrendszer. Ez gyakorlatilag egy z523-as logitech, 2.1-es hangfalszett. Egy picit túrtam a netet. Valahol belefutottam, hogy a zajosodást okozhatja a lankábelen gyüvő net is. Nem tudom pontosan mire gondolsz alacsony tápfesz alatt. A pi tápfeszére gondoltál vagy a hangfaléra? Maga a hangfal aktív így azt kilőném. A pi egy marha jó kérdés. Az a táp amit használok elvileg 2.5A és 5V de gyakorlatilag, hogy mi jön ki belőle még nem volt a mérésem tárgya. Maga a kábel amit használok hozzá az egy 10cm-es Nokia kábel. Minimális rajta a veszteség. A rákötött winyó viszont szépen lezabálja az átjutó teljesítményt.
szerk:
A szatelitek: 4ohm, 10% THD
A sub 6ohm, 10% THD(Nyílván a 10% THD nem egy életbiztosítás de a nemlétező vájtfülemnek megfeleltek eddig....)
Arra gondoltam, hogy mivel a szettnek van rca bemenete így azzal csökkenthető lenne a zajosság és a hardveres hangerőállítás is segítene ezen, bár a fene sem tudja...
Ettől függetlenül várom a visszajelzéseket, hátha van valakinek személyes tapasztalata a dologban.
-
azbest
félisten
válasz
erik365 #21072 üzenetére
dmesg logban esetleg látszanak panaszok.
(#21073) PHoNX
Milyen pi-d van? Figyelj arra, hogy a régi fajta és újabb fajták más csatlakozóval vannak ellátva és nem mindegy milyen i2s hangkártyát veszel hozzá.A pi hangkimenete akkor is zajos, ha alacsony a tápfeszültség. Nem tudom milyen a hangrendszered, de érdemes utánanézni, hogy mit lehet rákötni vagy hány ohmos. A hangerő problémádra nem biztos, hogy megoldás a dac. Minőségben persze javíthat rajta.
-
PHoNX
tag
Helló!
Következő lenne a kérdés. Jelenleg 3.5-es jacken van rádugva a pire egy logitech hangfal szett. Két problémám is van. Az egyik, hogy nem tartja ébren a pi a hangszórókat. A másik, hogy nagyon kicsi a pi kimenete és emiatt majdnem maxig kell húzni a hangerőt...ennek megfelelően zajos is az egész cucc. A kérdés az lenne, hogy mit érdemes beszerezni, hogy ez a helyzet jobb legyen? nézegettem a dacokat a hifiberry oldalánill. az iqaudio-nál is de nem igazán tudom, hogy mi lenne az ideálisabb megoldás számomra. Akinek van tapasztalata a fent említett két cég termékeivel kapcsolatosan azt örömmel venném.
Vagy esetleg a farnelltől a wolfson lapos cucc? Az is érdekelne, hogy ki mit hallott felőle.
Vagy ha van egy becsületes teszt és leírás róla azt is.
előre is köszi.
-
Sziasztok! Van vkinek ötlete arra, hogyan lehetne minél olcsóbban nagyfelületű érintőkijelzőt kapcsolni a pi-re? Mondjuk 2db 14"-os laptop kijelzőpanelt egymás mellé? Találtam megoldásokat hdmi-s lcd driver panelekkel, de az még mindig túl drága lenne. Valami i2c megoldás kellene, lehet nagyon lassú is, állóképeket kellene megjeleniteni rajta. Akár e-ink is lehetne, ha nem lenne marha drága.
Ha vkinek lenne bármi ötlete, megköszönöm, ha megírja, akár ha hülyeségnek hangzik is, privátban is jöhet! Köszi! -
erik365
senior tag
Napi rendszerességgel újraindul a Pi3 youtube alkalmazás használta közben, mi lehet a gondja?
Rendszert újrahúzva is ez a jelenség, SD kártya szórakozna? -
nemethdann
csendes újonc
válasz
nemethdann #21064 üzenetére
Megoldótott!
-
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21063 üzenetére
Utána olvasás nélkül nem fog menni az biztos,de egyik sem egy bonyolult, így nagyon gyorsan google-ben két logout cikket találtam.
Osmc ez még béta verzió, azóta már GUI-ból is telepíthető a tm is.
Openelec mindkettő leírás bekavarja az ssh-t. De tényleg múlthéten celtis kolléga írta le.Amúgy kipróbálni, hogy milyen lesz, azt windowson is ki tudod, mert kodi az alapja ezeknek a rendszereknek, ami telepíthető windows/android/ios(jailbreak)/linux/stb alá is.
Ha tényleg csak média lejátszás, hdd megosztás, torrent a lényeg arra elegendő lesz a pi, persze azért ne gigabites nettel akarj letölteni vele. Az nem fog menni, ésszerű korlátok között elegendő viszont.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
DEJVID #21063 üzenetére
Akkor röviden, a teljesség igénye nélkül:
a Raspberry Pi egy Arm alapú gép, a hardvere inkább valami mobiltelefonszerűség, mint PC (emiatt pl. internet böngészésre elég gyenge).
Az eszközre sokféle op.rendszer, de legfőképp Linux telepíthető: a leggyakrabban használtak: a teljes Linux-desktop a Raspbian (Debian). Ha médialejátszás a cél erre telepíthető KODI. A KODI-nak van két egyszerűbb disztrója is: OSMC (közepes méret, aránylag sokat tud). Openelec (minimális rendszerre fejlesztett változat (hajszálnyival talán kevesebbet tud, mint az előző)... -
nemethdann
csendes újonc
Helló!
Van egy Alcatel L850 usb modemem, amit raspberry pivel szeretnék megosztani az ethernet portra a router számára. Addig eljutottam raspbianon, hogy a pi-n van net a medemmel, már csak a megosztás hiányzik. Tudna valaki segíteni, hogy ezt hogy tudom megoldani?
Üdv.:
Dani -
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21061 üzenetére
Szerintem rakd fel az osmc-t, openelecet majd ha utána sem megy valami, akkor is rengeteg leírás található google segítségével.
A torrent kliens beállításban meg amúgy se tudok segíteni, nálam routeren fut. Persze ez nem azt jelenti, hogy leírás nélkül nem tudnám beállítani, de tényleg temérdek leírás található bármelyik kodi-s rendszert is választod. Én osmc-t használok, de van aki mást, mindkettőnek van előnye, hátránya, de amit te akarsz azt tudja mind kettő, szenvedés nélkül.
-
Xray-1
tag
válasz
Headless #21059 üzenetére
Egyet értek! Én gyakorlatilag a torrentrol is le szoktam a pluginok miatt (Genesis) . Csak azt töltöm le, amit jó minőségben akarok nézni: Fullhd, vagy 3d vagy olyan sorozat, ami elrakos, mert kedvenc. De amikor az ember este besik a Tv elé és katalógusból mint a Netflixnel kiválasztod az adott sorozat adott epizódot, 20 sec és már megy is... Könnyű megszokni!
A felirat pluginok meg egyszerűek mint a faék. Fene akar keresgélni weben. (Opensubtitle, supersuptitle =feliratok. Info)
-
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21057 üzenetére
Mi bonyolult?
Telefonról/laptopról/PC-ről megnyitod az ncore torrentet azzal a lendülettel megy az raspberrynek.
windows/linux kliens
android kliensezek csak példák tele van kliensekkel az internet, kedvedre csemegézhetsz.
feliratok.info addon pont van, azt hiszem, supersubtitles a neve vagy valami ilyesmi... Ha látni fogod a rendszert rájössz sokkal egyszerűbb, mint böngészőben keresgélni....
-
válasz
wassermann #21054 üzenetére
Az nem magyarázat arra, hogy az egyik lemez kilövi a másikat. Neki nem a lassú adatátvitel a gondja, hanem az, hogy nem tud egyszerre 2 merevlemezt használni.
robi1979
Az USB hub tápja rettentően kicsi. Ezt adták hozzá gyárilag? Egy port maximális terhelhetősége 0.5A. Ha van rajta 4 port, akkor Minumum 2A-es táppal kéne használni. Így garantálható csak, hogy maximális terhelésen is stabilan működjön. -
válasz
robi1979 #21051 üzenetére
max_usb_current=1 - nálam ilyen sor nincs a config fileban.
Akkor csinálj egy ilyen sort. Írd be pl.az utlsó sorba.
Ez csak akkor használ, ha a tápod képes ennyi + kakaót kiadni magából, ill ez "kevéske" plusz elég arra, hogy mindkettő stabilan tudjon működni. Milyen táppal használod? Tudja is? Van amikor a gyenge USB kábelen bukik meg a dolog. [link]
Az aktív USB hub tápja milyen? Ha PC-re kötöd, akkor stabilan viszi mindkét lemezt egyszerre?
-
robi1979
aktív tag
Köszönöm a segítséget, most már működik a hálózatom. Lát minden mindent. Illetve még kérdés: az írásod szerint lehet több áramot állítani az usb portokra. Hogyan tudom ezt megtenni?
" A config.txt-ben rengeteg apró paramétert megadhatunk, amivel testreszabhatjuk a a gép működését. Szerkeszteni a nano /flash/config.txt parancsal tudjuk, vagy a PC-ben (a /dev/mmcblk00p1egy FAT16 partíció, a kártyának ezt a részét mindegyik windows kezeli). Íme néhány paraméter:
max_usb_current=1
A 600mA-el terhelhető USB portok energiaellátását a duplájára emeli (1,2A)"max_usb_current=1 - nálam ilyen sor nincs a config fileban. Grafikus felületen lehet ezt valahogyan állítani?
Próbáltam felrakni a leopold repot, és azon belül is a PI configot, de a szolgáltatásoknál nekem nincs Pi configom a leopoldban. Ha feljebb húzom 1,2A-re au USB-ket akkor elvileg elbír 2db 2,5"-os vinyót? Valamiért nekem aktív hubbal sem viszi a 2 db vinyót egyszerre. PI3.
- Illetve még 1 probléma: UPC-nél van a net előfizetésem, 120mbit. Viszont a transmission ncore-ról csak 3-4-5Mb/s-al tud tölteni, pedig nem wifin hanem madzagosan kötöttem a pi3-at a routerre. Ha a mondemre kötöm direktbe akkor is ennyivel tölt. 120-nál elvileg 10-12ig fel kellene menjen vagy én gondolom rosszul? Ezt lehet valahol állítani? Vagy külső vinyóra 2,5" os, ennyi a max sebesség?
-
pivi.l
tag
válasz
V.Stryker #21045 üzenetére
Az FDH-nál elég drága.
Én inkább az EBAY-ről rendelnék.
pi3 heatsink -
wassermann
Topikgazda
válasz
cinemazealot #21047 üzenetére
Alkohollal vagy sebbenzinnel zsírtalanítod mindkét felületet, csöppentesz pillanatragasztót a borda aljára, egy papírlapból vágott rugalmas csíkkal szétteríted rajta és gyorsan lehúzod a felesleget, hogy ne "ússzon" és gyorsan rányomod...
-
busman
veterán
válasz
cinemazealot #21047 üzenetére
Lehet venni azt is pár száz forint.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
pivi.l #20980 üzenetére
Itt az FDH-nál nem találom a rPi 3-ra a két hűtőbordát. De biztosan én vagyok a béna. Valaki segítene?
Vagyis ezt találtam, de árban elég komolytalan.
-
azbest
félisten
hát, az inicializáláshoz a config.txt-ben INIT_EMMC_CLOCK [link], de kell a kernelnek is paraméter. Régebben sdhci-bcm2708.emmc_clock_freq -ben lehetett megadni a cmdline.txt-ben, de azt hiszem már másik drivert használnak. Lehet sdhost néven említik az újat, nem tudom melyik az aktív. [link]
Meg az új kernelben lehet bcm2835-ként szerpelnek a pi2-3 dolgai, kicsit zavaros, hogy a régi pi esetén is változott-e ez. -
azbest
félisten
Lehet, hogy azzal a kártyával nem jól működik a pi. Előfordulnak kompatibilitási problémák, amikor nem képes időben kiírni az adatokat. A pi-ben szerintem nem teljesen szabványos az a sebesség, amin hajtják a kártyákat, mert a vezérlője csak lassabb módot tud és azt húzták fel magasabb órajelre.
Pár hónapja samsung evo kártyával volt hasonló problémám, amíg ki nem jött fw frissítés, amiben kezelték. Gondolom nincs tuningolva, mert az is okozhatja.
Nekem mostanában sandisk ultra, nmicro, samsung evo és mixza kártyák voltak használatban.
-
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
OSMC alatt hol találok valami hiba logot? van pár film a hálózaton amit nem akar lejátszani és van pár amit lejátszik, viszont szaggat. pár száz megás avikról van szó. -
válasz
robi1979 #21035 üzenetére
Milyen fájlrendszert használ a merevlemez?
Magán a Pi-n(kod-n belül) betudod tallózni? Vagyis a pi-n futó rendszer látja mi van a merevlemezen?A Win8-as gépen be van kapcsolva a helyi hálózat tallózhatósága (vagy vmi hasomló a neve)?
Az intézőben a hálózatokat tallózva látszik a Pi? Mi történik, ha intéző címsorába bírod a pi ip címét, pl.:
\\192.168.0.102
Ill az openelec-es cikkemben is írtam a samba-ról pár mondatot:
"A grafikus felület más lehetőséget biztosít a samba finomhangolására. A Szolgáltatások » Beállítások menüpont alatt a Beállítási szintet Haladó-ra állítva jelenik meg az SMB ügyfél menüpont. Itt adhatjuk meg a WINS kiszolgáló IP címét, ami otthoni hálózatban nem jellemző. A Munkacsoport megadása fontos. Ugyanazt adjuk meg, amibe a hálózatunk többi eszközét is beléptettük. Módosítás után kéri hogy indítsuk újra, ekkor lépnek csak életbe az új beállítások."Vagyis azonos munkacsoportba kell lennie a gépnek, és a pi-nek is.
-
azbest
félisten
válasz
robi1979 #21035 üzenetére
nem tudom hol kattintottál a hálózatokra, annak nem webböngészőt kellene megnyitnia. Talán két openelec-et futtató eszközöd is van?
Az aktív hubnak gondolom van saját tápja. Valószínűleg kevés két winyóhoz.
Egyébként a nexx itt olcsóbb [link]. A gyári szoftverét openwrt-re cseréltem, de még nem sokat használtam.
-
robi1979
aktív tag
Kis segítséget kérnék mert sehogyan nem boldogulok a Pi3+win file megosztással.
Kábelesen van a routeremre kötve egy Pi3 lan portra, ugyanazon routeren van egy win8.1es laptop. A laptop hálózatok alatt látom a KODI (openelec)-et, 2db ilyen ikonom is van. De ha rákattintok az egyikre akkor webes felületű kodi remote jön be, ha a másikra, akkor is ugyan ez. A pi3-ra van kötve egy vinyó, annak a mappáit szeretném elérni (alap file műveletek másolás, törlés stb) a wines laptopról. A SAMBA a pi3-on be van kapcsolva. Ezt hogyan tudom megtenni hogy ne keljen mindig lehúzgálni a vinyót a Pi3-ról? A pi3 tápja gyári, 2,5-ös.
A másik kérdés hogy van egy másik 2,5"-os vinyóm is, aktív USB hubom is, de ha 2db vinyót aktív USB hubon rádugom a Pi3-ra, akkor az egyik vinyót levágja. Szerintetek hogyan tudom megcsinálni hogy 2 vinyót tudjak használni a Pi3-al?
Ha csak simán hálózatba szeretném betenni a vinyókat, szerintetek ez az eszköz alkalmas rá vagy valami olcsóbb NAS a megoldás? (mit javasoltok?)
-
Xray-1
tag
válasz
zsola32 #21028 üzenetére
piCorePlayer.
Az vicces volt amikor frissitesnel a fejleszto bocsanatot kert, hogy 26mb-rol 60 mb-ra nott az image.
Kezeli szinte az osszes DAC-ot. Logitech Squeseelite alapu. Nekem a NAS-rol szedte a zenét. Minden rendszerre van hozza tavprogi. Vagy siman megy weben at. Regi pivel kb. 10 sec. a start, ujjal es egy gyors sd-vel fele. Alapbol tudja a multiroom beallitast. Telirakhatod vele a hazat.Ha nincs nas ami tamogatna, akkor masik pi-vel csinalhatsz egy szervert, ahonnet veszi a zeneket. Nekem igy ment jo darabig. Es az mar persze barhonnet tudja olvasni halozatrol az anyagot.
De ha komolyabbat akarsz, arra is van megoldas. Akar Google Music vagy Spotify is használható így. Mar ha elofizetsz ilyenre.
. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #21031 üzenetére
Repóban stable alatt nincs armhf, csak release alatt, ami meg a 4.0.8-at rakja fel.
Fordítgatni nem akarok ha nincs értelmes, és valami számottevő újítás nincs benne. -
LógaGéza
veterán
-
Meghalt memóriakártya után csere, friss 16-05-10es rasbian lite image feltöltve, be is röffen, de az apt-get update/upgrade-nek ez a vége:
Kibontás előkészítése: .../libidn11_1.29-1+deb8u1_armhf.deb ...
Kibontás: libidn11:armhf (1.29-1+deb8u1) e helyett: 1.29-1 ...
Kibontás előkészítése: .../libexpat1_2.1.0-6+deb8u2_armhf.deb ...
Kibontás: libexpat1:armhf (2.1.0-6+deb8u2) e helyett: 2.1.0-6+deb8u1 ...
Kibontás előkészítése: .../libraspberrypi-dev_1.20160512-1_armhf.deb ...
Kibontás: libraspberrypi-dev (1.20160512-1) e helyett: 1.20160506-1 ...
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (2)
E: /var/lib/apt/extended_states.tmp átmeneti állapotfájl írása sikertelenÖtlet?
Az sha1 nem stimmel a honlapon szereplővel, de szerintem csak elfelejtették átírni.
Nekem mindég 12f37965dcf1a1e2d214907345b4d229ceb7c8fe jön ki, pedig a honlapon 333bfc855e8944ecb1142337ead8c928dc6c9d95 szerepel. Másnak is ennyi jön ki? -
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21025 üzenetére
Ezt Én véletlenül sem innen intézném...
Torrent fájlt Én telefonról szoktam, de mivel webes kliens, meg rengeteg normális kliens létezik (ezeket preferálom, személyes kedvenc a magyar fejlésztéső torrnado android alatt,desktopon pedig transmission remote gui).Felirat letöltés pedig kodi beépülővel sokkal barátságosabb mint böngészőben keresgélni...
Ha ezek kellenek, akkor osmc, vagy openelec.
-
Xray-1
tag
válasz
DEJVID #21021 üzenetére
En szetszednem. Zenere van olyan mini distro ami azonnal indul es telefonrol tavvezerled. Akar egy 64-128MB-os sd is elég. Persze ha van honnet szedje a zenet. Nekem ment igy multiroom konfig is. Gyakorlatilag szinkronban. Az ujabb pi-k analog kimenete sem olyan gaz mar. De jo DAC van mar 10e huftol. Az a tuti.
Webezni ne akarj. Filmekre stb meg kituno. Ha raksz egy genesist Open/LibreELEC alá, akkor torrentrol is leszoksz. Sorozatoknal biztosan.
-
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21021 üzenetére
Attól függ milyen verzió, úgy csökkentsd az igényeid.
Média lejátszónak, elég sok codec-el tökéletes egy openelec, osmc (jobban preferálom). Ezek torrentre is alkalmasak sebesség verziótól függően, de nem tudok konkrétata, topikban biztos volt már téma, csak keresni kell.
Böngészni viszont egyik sem képes, ehhez window manager kell, legegyszerűbb/legnépszerűbb raspbian, amiben tudsz. Pi 1 alkalmatlan erre a célra, bár szerintem a pi 2 is eléggé kompromisszumos, pi3-at még nem volt alkalmam próbálni, bár az már talán.
-
-
DEJVID
őstag
Sziasztok! Jól sejtem, hogy egy ilyen gép elég torrentezni, filmet nézni, zenét hallgatni?
-
azbest
félisten
válasz
LógaGéza #21010 üzenetére
lehet azért találni, csak furfangosabban kell keresni:
raspberry pi case black -"b+" -2 -3 -"A+" -zero -cameraElég drágán adják ott, szállítással együtt majd 2 ezres.
-
válasz
Headless #21011 üzenetére
A config.txt-ben is ki lehet kapcsolni a ledeket, úgy tudom. Nálam legalábbis a piros ki van kapcsolva, olyan értelemben, hogy csak kikapcsolás után világít (sic!) illetve vészjelző szerepet tölt be, pl túlmelegedés tápfesz probléma esetén jelez (ilyen még mondjuk nem volt). A zölddel is lehet vmit kezdeni.
Házat én kartonpapírból hajtogattam, ha nem vágok rá direkt lyukat, nem is láttam volna a ledek fényét.
-
Headless
őstag
válasz
LógaGéza #21013 üzenetére
Csak úgy tűnt, mintha van házad, csak a led zavar, de a feladat így már könnyebb bármilyen házat vehetsz... a led kikapcsolható, persze a LAN port ledjei világítani fognak... De azok jóval szolidabbak.
Azt nézd meg hogy elegendő-e neked egyszer boot után kikapcsolni a ledeket, vagy dugsz rá közben pen-drive-ot, vagy bármi más bekapcsolja-e menet közben őket, ugyanis rc.local csak a boot folyamat végén fut le és utána többet nem.
Ha megfelelő neked ez a kikapcsolás akkor fillérekért vehetsz bármilyen házat szerintem.
Doberman: azért a filctollnál elegánsabb megoldás kikapcsolni.
-
Headless
őstag
válasz
LógaGéza #21010 üzenetére
opció kapcsold ki vagy ragaszd le a ledeket.
/etc/rc.local
for led in $(ls /sys/class/leds/*/brightness);do echo "0" >$led;done
exit 0Persze ha van rc.local, és hozzá tartozó indító script, akár crontabbal is futtathatod, vagy ahogy akarod. exit 0 természetesen csak az rc.local végét szimbolizálja, nem szükséges.
-
LógaGéza
veterán
Valakinek nincs véltetlen elfekvőben, vagy tudna ajánlani eladó sima RPi B-hez fekete házat, amiből kevésbé látszanak ki a LEDek, lehetőleg hűtőbordákkal? EBayen szinte kizárólag Pi2-höz, meg B+-hoz találtam...
-
-
footy
addikt
Sziasztok!
Kodin telepítettem a IPTV PVR kliens és engedélyeztem a TV opciót a beállításokban. Így műküdik is az IPTV viszont újraindítás után nem tölti be automatikusan az IPTV plugint. Van erre valami megoldás?
köszi
-
sixer66
senior tag
Szép estét!
Van valakinek összehasonlítási alapja, hogy egy raspberry i2s dac hol helyezkedik el a ranglétrán, vagyis konkrétabban milyen erősítő dac-jával van egy súlycsoportban? -
válasz
Petike168 #21003 üzenetére
Ha eltekintünk a vájtszemüek által látott különböző dekóderek által mutatott kép között, nincs veszteség.
Azért egy veszteséges tömörítést használó folyamatnál furán néz ki ez leírva
A nagyobb (mindenki által látható) difi abból adódhat, hogy a TV más képjavító algoritmusokat/beállításokat használ a beépített tuner-ről érkező jel esetén. -
Xray-1
tag
válasz
MaCS_70 #20982 üzenetére
HATALMAS köszönet ezért, nem is tudtam, hogy lehet csak bridge módban is használni.
Be is raktam most és X éve először végre megy minden direktben, látja a Fritzbox a közvetlen külső IP-t, elérem a saját progikkal direktben, nem csak weben át ügyeskedve!
Szóval köszi! Sokkal egyszerűbb lett az életem!
Amikor frissítették a saját eszközt és bejött a Free-wifi, onnét csesződött el igazán az egész, addig nem volt bajom.
Akkor futottam egy kört, hogy rárakok direktben egy Fritz kábeles routert (meg is vettem, ki is próbáltam, működött is VOLNA, mivel a legmodernebb átviteleket is támogatja, de a hálózat tiltás miatt csak service csatornát volt képes nyitni a szolgáltatóig. Hívogattam őket, nem segítettek, először csak elhajtottak, sokára tudtam kihúzni belőlük, hogy ez sehogy sem fog menni. Egy se mondta ezt a csak bridge módot...
-
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Kell számolni bármiféle minőség romlással ha Rpi2+tuneren keresztül nézem a tv adásokat (Digi)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Stellar Blade
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest