Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosszus87
senior tag
válasz Piftuka #91096 üzenetére
Keresgélés után találtam egy jó tesztet az új Panasonic MZ800-ról, a német Computerbild-en: [link]
Így a vita tárgya eldőlt: Az van, hogy a tv valóban 120hz-es, de viszont csak 3hdmi bemenetet kapott és ott a csavar, hogy bár van 2.1 bemenete is, mégsem képes a 4K 120hz-re játék alatt, hanem csak a 4K 60hz-et támogatja, VRR is 48-60fps között működik. Feltételezhetően azért mert egy kicsit gyengébb képalkotó procit kapott a tv és nem a fejlettebb HCX pro procit mint a magasabb kategóriéás modellek. Illetve fényerőben is max 575 nit csúcsot mértek rajta 10%-os ablakon HDR-ben. Az meg ikább az LG A széria mezőnye, azok is 550 körül tudnak.[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kolosszus87
senior tag
Több oldalon meg 60hz-et írnak, remélhetőleg lesz róla rendes teszt is majd és akkor kiderül. Amit linkeltél az inkább csak bemutató.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Swami
senior tag
Magyar oldalon 50/60 Hz-et írnak, a Pana oldalon lévő technical sheetben pedig alapértelmezett képfrissítési gyakoriságnak 100 Hz-et adnak meg. Szerintem utóbbi lehet a valós.
500 az nagyon jó ár, de kérdés az, hogy egy s90c vagy egy C3 mellet megállja-e a helyét, illetve, hogy milyen a szerviz háttér? [kép]Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Piftuka #81856 üzenetére
Először gondolkodnom kellett, de végül beugrott. AG8.
Az AG8 után a CX képe egyszerűen rosszul nézett ki (persze amikor egymás mellett láttam) és soha nem vittem volna vissza, ha nem csinálta volna azokat a hülyeségeket. Ami szerintem a gyenge SOC miatt volt.
Ezért meg is kérdezem, hogy tapasztalod még ezeket, vagy rosszul volt - akkor még nekem- optimalizálva szoftver?
Szóval, tényleg gyönyörű képminőségű tv az AG8...(is)[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Piftuka #81852 üzenetére
Megkerestem neked...:-)
Én ugyan nem a magyar ügyfélszolgálattal beszéltem, de látom, hogy ugyanígy működik Magyarországon is.
Válaszd ki a hívást, akkor megjelenik az ÚJ ESET LÉTREHOZÁS MAJD HÍVÁS.
Ekkor leírod a problémát, az adatokkal együtt, email, tv széria száma etc...
Utána kapsz egy ügyszámot, majd felhívod a Sony-t, ezt számot be kell mondani az ügyfélszolgálatosnak és máris tudnak mindenről.
Melyik sony tv van neked?[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Piftuka #81784 üzenetére
Én, nem írtam nekik email-t, hanem felhívtam Sony-t, de előtte kellett csinálni egy ügyszámot a honlapjukon.
Email cím, tv típusa, tv serial száma, problémák leírása, így rögtön képben lesznek az ügyszám alapján, utána felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt a választ kaptam, hogy visszahívnak, ez egyelőre még nem történt meg, csak kaptam ezt no-reply email-t.
A pixeleltolás mindig működik, de azt te nem veszed észre, csak abból, ha megfigyeled, hogy az egyik oldalon nagyobb, vagy kisebb lesz a fekete sáv...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Piftuka #81741 üzenetére
Philipsnél amikor elindítod a pixelfrissités után a Tv-t, akkor írja ki a képernyőre, hogy elvégezte.
Ez is androidos, nem hiszem ,hogy az miatt van.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz Piftuka #65116 üzenetére
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
butch3r
senior tag
válasz Piftuka #64295 üzenetére
nekem is ilyen tvm van. bocs, pár napja nem néztem a topikot.
én felraktam a frissítés - androidos telom is van, annak vagyok a híve hogy mindig legyen friss.
én nem éreztem érdemi lassulást, sem különösebb változást - de dobozból kivéve elég hamar felraktam frissítést (tavalyi vétel)
ha bármi konkrétat kérsz lemérem neked, vagy rögzítek róla 1 videót
amúgy elégedett vagyok vele, tény hogy azért lehetne gyorsabb, ilyen értékű tv-nél kár, hogy procin spóroltak. időnként valami beakad neki és netflix nem indul el (csak fekete képernyő) (hbo go nézése után többnyire, így arra gyanakszom hogy valamelyik sok ramot eszik és nem ürül ki rendesen) ezen 1 restart mindig segít.
szintén ritkán a dolby vision csinál hülyeségeket (villog a gép, pár másodperc hdr fényerő, utána sötétebb) de ezen is segít 1 restart.
-
krx21
nagyúr
válasz Piftuka #64295 üzenetére
Sajnálom ha ezt tapasztaltad. Elvileg minden egyes új firmware hibajavítás és vagy szolgáltatás bővítés. Vagy mégse… Ha fordítva van, akkor az sajnos a gyártót minősíti. Én automatikusan minden eszközökre felteszem a legújabb firmware-t. Abból kell kiindulni, hogy a gyártónak nem érdeke, hogy rosszabb legyen a terméke. (Bár hallottunk màr mesterséges elavultatásról pl. telefonok esetén) Szóval túl okosat csak az tud mondani, aki már feltette, kipróbálta. Ha valami rosszabb lesz, annak biztos van visszhangja valamilyen fórumon.
Én a Sony AVR-re felteszem mindig az újat. Volt hiba amit én jeleztem (vagy én is) és idővel javították…[ Szerkesztve ]
-
vibeo
csendes újonc
válasz Piftuka #61397 üzenetére
Hát a tv szekrény rendelésre volt készitve, mivel meguntam a kereskedelemben található silány minőségü butrokat, vagy azt hogy az ember sosem kap megfelelő méretet és konfiguraciót. Ha érdekel a méret, tessék itt van: a teljes hossza 240 cm, amiből a tv asztal 160 cm , meg a hangfal alapzatok egyenként 40 cm-sek. A magassága 55 cm és a mélység pedig 50 cm. Azt hiszem 2017-ben volt megrendelve, viszont bánom hogy akkor csak 65 colos tévékben gondolkoztam, a 75-sök méreg drágák voltak ezelőtt 4-5 éve. Ami a teherbirást illeti szerintem simán megbirkozik egy 85 - össel is. Ja, és hadd emlitsem meg hogy Kolozsváron lakom.
-
Chaser
legenda
válasz Piftuka #52640 üzenetére
nincs rá igény nyilván
az hogy 100-ból 1-2 ember venne az nem igény
az ívelt tv az nagyon bebukott, nem csoda, az "egy emberes", ha nem pont középen ül a néző már bukta
3d tv-t én nem láttam, de nyilván az is megbukott már rég, ahogy - nem - látom, már egyáltalán nincsenek gyártásban semelyik gyártónál_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Crus
őstag
válasz Piftuka #52004 üzenetére
Igen, ez érthető álláspont, egyet is értek, bár az Emag híre az utóbbi időben tudtommal sokat javult. Messze nem tökéletes, de ismerősök körében sem volt garoztatással gond, persze egyik esetben sem OLED tv-ről volt szó.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Madwe
nagyúr
válasz Piftuka #52004 üzenetére
Hivatalos lg partner. Ha gond van a tv-vel, lg-t hívod, jönnel. Ha szervíz/panelcsere stb lg intézi. Ha csere adnak papírt s 1-2 nap s kapod az újat.
igaz enyém edigitalos, de gariban rögtön lg-t hívtam, eleve oda szól a gari, lg elérhetőségek vannak rajta. Minek zaklassam a boltot, miért a bolton keresztül akarjam intézni a dolgot, mikor ők is lghez küldenék? Pláne h a panelcsere stb helyszínen türténik, kijön az lg-s s pikkpakk megcsinálja?
-
torma1981
veterán
-
sakal83
addikt
válasz Piftuka #51012 üzenetére
A következő oledekre nem volt jo hatassal a kozvetlen napfeny nalam 60-65os oled fenynel: eg910v eg9a7v b7 c8 c9.
Ami jo volt Pana ipses et60. Turheto (ertsd valami lattam) pana ex780 es sony xe es xf90.
Sotetre nem kell nagy esz a tvhez. Izles szerint valamelyik oled. Ha vki extra akar annak ott a hz2000.
[ Szerkesztve ]
-
xerobyte
aktív tag
válasz Piftuka #50945 üzenetére
Meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyi helyen figyel már OLED. Az igaz, hogy az ország 80%-a picsaszegény, de a maradéknak igen csak jót tett az elmúlt évtized anyagilag.
Én lepődtem meg a legjobban, amikor egyik -totál tech noob- rokonnál szembetaláltam magam egy 55CX-el a nyáron. Rákérdeztem, hogy ez mi: bementek a médiába, mondták, hogy fasza tv-t akarnak, meg hogy mennyi rá a keret, egymás mellé rakták nekik ezt meg a samsungot (gondolom QLED lehetett, ezt már hiába kérdeztem) és a samsungról a következő ítélet született: "Ilyen ocsmány műszínű TV nem kell a másikon meg de szép a sötét(!!!)". Gondolom a műszín a túlszaturáltság volt. Na ennyin múlik, ennyi a hozzáértés, de talán jobb is ez így. Megy rajta a főzőműsor délelőtt? Megy hát! Beégett? Fenéket... Ki van rántva néha a falból recovery cycle közben? Ki hát! Van rajta banding? Azt se tudják mi az. -
Madwe
nagyúr
válasz Piftuka #50948 üzenetére
számomra ez pánikkeltés:
“Biztos vagy ebben? Lassan nem lesz hibátlan példány a piacon... Létezik még olyan egyáltalán?”
“(És szerintem ezeknek a kicseréltetett tévéknek, paneleknek a jelentős része jön vissza új csomagolásban, "refurbished" termékként a gyártótól.)
De komolyan... ez elképesztő, és elkeserítő. .”
nyilván lehet hibás panel, amit cserélnek.“Abnormális amilyen mértékű minőségi szórás van az OLED panelekben. Ahogyan az is, hogy valakinek 9 hónap alatt a negyedik tévéje lesz "elfogadható".”
mégis milyen statisztika alapján mondod? Mert ebben a fórumban volt 10 ember 5 év alatt akinek hibás a panelje, vagy a nemzetközin az a kevesebb mint 100 panaszos alapján? Szerinted ez milyen hibaszórás? Egy fórumra jellemzően eleve az fog inkább írni, akinek gondja van. 5 év alatt egy hszt nem ejtettem meg itt (max a vásárlás ideje körül tettem 1-2 hszt), h sziasztok, 5 éve használom hibátlanul a c6omat... nyilván amikor a cx near black villog beírtam, panelt berendelték lgtől, lassan ideér s cserélik.
nem mellesleg nyilván aki high end készüléket vesz jobban megnézi tesztábrákkal, s jobban kibukik a banding, tintingl near béack hiba (esetemben is csak dv tartalom esetén near black jeleneteknél jön elő, ha figyelem)szóval előfordulhat banding, tinting? Igen, de ez rögtön kibukik, gariidőn belül, nem probléma, mert cserélik. S az h milyen arányban fordul elő, megbecsülni se tudjuk, minél nagyobb a panel annál jellemzőbb. De egy milliós eladott példányszámban termékről pár tizen panasz alapján milyen statisztika alapján jön ki meked, h abnormális mértékű a szórás?
s akkor ott a burn in rémhistória, ami gariidőn túl is bekövetkezhet. Egyrészt ez saját tapasztalatom szerint bőven túl van lihegve, másrészt akinek telik félmillió +os tévére s ne adj isten 3-4 év múlva beég, férjen már bele egy panelcsere saját kontóra, ami azért töredéke a tévének... ha tényleg abuzálta a tévét s beégett, de még a régi paneleket is rendesen nyúzni kellett h ez megtörténjen...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Piftuka #50834 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy nézegetem a videókat, egyre jobban tetszik az OLED, ha majd lesz, megoldom, hogy asszonypajtást nem engedem oda.Viszont még várok kicsit, mert nem látom olyan rossznak a mostani tévét sem (valószínűleg vak vagyok ), viszont a fekete teljesen szürke rajta és lehet, hogy tényleg jobb irány lenne nekem is az OLED, mert tényleg "hangulatosabb" és valósághűbb, mint egy százcsillió nites QLED. Nyilván az sem rossz, persze, de ami akkora "pop"-ot tol (Q90), az meg már OLED árban van...
-
alaves
addikt
válasz Piftuka #50416 üzenetére
Mindent figyelembe véve, minden bizonnyal az LG CX a legjobb vétel. Hacsak nem fogsz ki jóval olcsóbban valami mást, és nem számítanak annak hiányosságai.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
KTTech
veterán
válasz Piftuka #50495 üzenetére
A QD-OLED ha minden jól megy már a jövő évi termékekben megjelenik, a Samsung Displaynek hála, de nem a Samsung termékekben várható, hanem a TCL-nél először (a Samsung inkább a 8K vonalat nyomná, a QD-OLED meg jelenleg 4K-t tud). Az ár kb 2x lesz a mostani OLED kínálatnak induláskor -legalábbis erről szóltak a pletykák -, bár minden tekintetben felülmúlja a technológia a WOLED-et (több mint dupla fényerő - vagy épp azonos fényerő, de nagyobb frekvencia a BFI-nek, aminek több értelme van, mint pl. a 4K/120Hz erőltetése -, kisebb fogyasztás mellett, sokkal kisebb esély az IR-re - de azért van rá esély, természetesen, a panellottó is kisebb lehet, hiszen egy monokróm panelt kell legyártani, színszűrők nélkül - ami rettenetes fényerőveszteséget okoz amúgy -, a többit elintézik a Quantum pontok, nincs szükség polárszűrőre sem...). Az megint egy másik kérdés lesz, ki tud hozzá megfelelő vezérlést társítani...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Piftuka #50487 üzenetére
A panával kapcsolatban : pár hónapja létezik egy gyári garancia meghosszabbítás lehetősége (+ 3 év ), sajnos én ezt már csak akkor tudtam meg , amikor már rég megvettem hozzá a M.M-es goldot , az ára kb. annyi mint a goldnak .( Hasonló , mint a Sony +gari). Ha panát veszel ezt érdemes megfontolni .( Szerintem) Panel lottó az viszont van , lásd nálam is ott a banding ( talán elmúlik, talán nem és a két sávban ting ting az már nem fog "meggyógyulni")
ezekkel a problémákkal nem árt kalkulálni , én lehet még az idén "kíváncsiságból" rákérdezek a helyi Pana szervízben , hogy ez gariban panel csere vagy sem . ( Van időm , még 22 hónap)
Mellesleg igazából ez az LGD sara , ők gyártanak mindenkinek kijelzőt ( az meg egy másik dolog , hogy a sz@rt nem kellene átvenni és beépíteni) talán a 2020-as modellekben jobb lett vagy lesz a panel .
Ettől függetlenül a képminőség , bőven veri a qledeket én nem bántam meg. (Még nappali fényviszonyok között is )[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
veterán
-
daneel_hu
addikt
válasz Piftuka #50487 üzenetére
"Kaphatok választ, kérem tisztelettel, az itt feltett, szervizzel és egyes típusokkal kapcsolatos kérdéseimre? "
Ezeket nem lehet azért pár mondattal elintézni.
Szerintem olvasd rendszeresen a topikot, jobban jársz. -
Piftuka
veterán
Kaphatok választ, kérem tisztelettel, az itt feltett, szervizzel és egyes típusokkal kapcsolatos kérdéseimre?
"Aquila non captat muscas."
-
MrBazsi
senior tag
válasz Piftuka #50464 üzenetére
Szerintem a 9es széria nov közepére már kifut, C9 ígysincs már, B is csak itt ott, az Xnek meg nem fog beesni idén az ára annyit.
De, én is megbolondulok a rossz képminőségtől, én is évekig szenvedtem ez miatt lcd-n, és pont ezért is féltem annó a B8tól, de már az is pozitív csalódás volt, ahogy ez is.
Ha tré lenne biztos visszavittem volna. Aki nem látja az tényleg szerencsés.[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Piftuka #50464 üzenetére
Ki lehet fogni igen jó áron néha 0 km-es tévét origit is , én is 450-ért vettem 65 gz950 panát augusztusban .( Kell hozzá egy kis utánajárás és szerencse is )Tegnap raktam fel fotókat róla banding és ting ting témában. [link]
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
MrBazsi
senior tag
Félmillió alatt 65 méretben csak használtat fogsz kapni vagy outletes vackot. Én is most vettem MM akcióban 510ert a B9et, de már az is drágabb. En tovabbra sem értem a mozgasmegjelenítes körüli hypeot, nem volt a b8on se semmi baj vele és ezen se, pedig en is ki lennék rá akadva ha lenne.
-
Strezi
őstag
Venni kell egy tökéletes használt(már "bejáratott") OLED-et gondos tulajdonostól, kipróbálható, tesztelhető állapotban. Bizonytalansági, panellottó faktor kipipálva
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
blakey
titán
TV-khez mérten (ahol beépített hangszórók vannak és nem külön hangkeltő)nem tapasztaltam, hogy az OLED-ek hangmiinősége sz@r lenne, még a legolcsóbb kategóriában sem, ennél rosszabb hangminőséget is hallottam magasabb kategóriás LCD-től. Az OLED panelek vékonyak, így mindegyikre igaz, hogy óvatosan kell bánni velük, mert valóban olyan érzésed lehet mintha lehetőséged lenne eltőrni, azonban fém a hátoldala és a csatlakozások valamint az alkatrészek vannak műanyag boirítás alatt.
Árukeresős véleményeket 99%-ban nem árt hanyagolni.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
válasz Piftuka #50401 üzenetére
Én, nem meglepő módon, a Panával kapcsolatban nyilatkoznék. Annyit tudok mondani, hogy két 2018-as Pana oled (55 és 65 colosak) tulajként én semmilyen normál használat melletti zavaró anomáliát nem tapasztalok mind a mai napig. Itt a fórumon pedig egy Pana esetre emlékszem, ami esetében gariztatni kellett, az egy 2017-es EZ950 volt. Több panasz nem volt. Pedig azért mostmár jópár csendes Pana tulaj van itt. Csendesek, mert működnek a tv-k.
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Persze ki kell fogni, ahogy Daneel mondja. Legyen az bármilyen márkájú oled.
-
KTTech
veterán
Mindenki az LG Displaytől vásárol - szerencsére már nem sokáig - (nem az LG-től, mert az csak beépíti a panelt a TVibe, de két külön cégről beszélünk), így mindenhol hasonló gondok előfordulhatnak. Az LGD féle WOLED technológia még mindig messze van a teljesen kiforrott állapottól (bár évről évre javul, mivel még nincs konkurencia, így csak szépen lassan), és gyanítom soha nem lesz tökéletes, hamarabb leváltják.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
daneel_hu
addikt
avforums-on olvasgass, elég sok tapasztalat gyűlik ott össze.
Amúgy mivel a Pana is LG-paneleket használ, sok csodát ne várj.
Itt pl GZ és HZ2000 brutális tinting-problémák:Igazából mázli is kell a jó panelhez. Ezek szerint.
Más kérdés, hogy "jól" néz ki így telefonnal megfotózva, de a valóságban ezek a "hibák" nem ennyire szembetűnőek.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Piftuka #7508 üzenetére
"Alkalmazása a tévékben az utóbbi évek, vagy évtized legnagyobb innovációja."
Bocsi, nem támadás képpen, de ezen elmosolyodtam... Szerintem semmilyen innováció nincs itt, csupán pár dolgot tettek egy most is folyamatosan változó szabványba. Ami persze jó nekünk. De ez már mind régi dolog, a 10bit-es színmélység stb... Valamint a sötét és világos részletek a kameráknál kezdődnek. A kamera tulajdonsága a HDR. TV-nél egy felvett név, sőt előbb voltak ilyen matricák a TV-s dobozokon, mint ahogy elkészült volna a HDR10 szabvány. Innen is látszik, hogy a marketing erősebben dominál, mint a tényleges műszaki tartalom.
Szerintem egy jó kontrasztú OLED esetében az SDR és a HDR között nincs olyan nagy különbség mint amit a marketing sugall. Ennek az összehasonlítása közel sem olyan egyszerű, mert eleve a TV más beállításokkal dolgozik HDR esetén. Én nézegettem elég sok HDR-t a YouTube-on a B6-al, amit úgye nem Hdr-ben játszik le a B6. Valamint ezek közül sok megvan pendrive-on is... Addig állítgattam a SDR sémát a HDR-hez képest,hogy összehasonlítva, bizony nem sok különbség van, pláne összhatás tekintetében. A kontraszt és a fényerő beállítás kérdése, a 10bit hiánya kérdés csak, bár SDR-ben is működik szerintem. Valamint a részleteket szintén úgyhogy ott vannak... -
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #7508 üzenetére
Nem hiszem hogy önigazolás, legfeljebb a saját álláspontja. Azért is vett 910-et mert neki nincs szüksége HDR-re, 4k-ra. Más kérdés meddig lehet addig elmenni hogy megállapítsuk másnak mire van szüksége.
Erre a legjobb módszer a személyes tesztelés, sajnos erre korlátozottak a lehetőségek hogy több felsőkategóriás modellt, otthoni körülményeket biztosítva egymás mellett ki tudjunk próbálni, saját anyaggal, saját nézési távolsággal. Házimozi szalon már nem sok van, márka szaküzletekben jellemző még hogy sötétebb a környezet, de ott ugye egy-két típusra le vagy korlátozva.
Mindamellett én sem érzem hogy szükségem van HDR-re, UHD-ra. Jó kontrasztra, kiváló képhomogenitásra mindenféle kontraszt és színtorzulás nélkül, jó moszgásmegejelnítésre, minél nagyobb képátlóra és persze minél olcsóbban mindezekre, inkább ezek a fontosak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gtaati
őstag
válasz Piftuka #6510 üzenetére
Hello!
Olvasva a B7-hez valo hozzaszolasodat, hat szerintem a mai vilagban egyre tobb gyarto dobja piacra nem keszen a termeket es maguk a felhasznalok a tesztelok es ha kicsit is ad magara a gyarto akkor foglalkozik a termekkel es utolagosan firmware frissitesekkel javit rajta. Szerintem sajnos minden a penzrol es a piacrol szol. Annak idejen amikor vettem az Lg 55UB850v-t akkor is ez volt, kidobtak a piacra ugy ahogy es kritikaka meg kozepes tesztek keszultek rola es jottek frissitesek finomitgatasok es hat javult az oszkep sokat, sot firmware frissites utan uj teszteket is csinaltak rola.. Ez az en velemenyem es lehet tevedek
-
Pro Koryak
addikt
válasz Piftuka #6149 üzenetére
Mivel szerinted semmivel nem ad többet ill. feleslegesnek tartod a projektort, akkor egy kérdés:
Miért nem a monitorodon vagy laptopodon nézed a filmeket, miért az 50-65"-os lcd/oled/plazma ... tökmindegy milyen tévén???
Ha a monitorhoz/laptophoz közel ülsz, ugyanúgy kitölti a látómeződ, mint az adott tv!!!
Ennyiből a tv is hülyeség, nem??? Ott a pc vagy laptop.Remélem most már kezded érteni mennyivel több pl.110"-on filmet nézni, mint 50-65"-on.
Ja, és egy szóval sem az oled ellen beszéltem, hanem általánosságban csak a képméretről!!!
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #6113 üzenetére
Nézd oda ülsz a moziban ahova akarsz de leghátul is lesz min 25 fokos betekintési szöged ami 55” eseten 2,5m távolságnak felel meg. Egyrészt még ez a tavolság is kb 2 embernek kényelmes, max 3. Másik dolog hogy hiába számolod ki a szögeket, mas érzés a 3 m átlójú mozgókép mint a negyed akkora. Főleg ha az egész család mozizni szeretne. Egyebként 3-5m egy 100” kép mozis nézési távolsága, ennyi hely meg van egy rendes nappaliban.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dave567
addikt
válasz Piftuka #6113 üzenetére
Én a moziban is ezért szeretek a középső-hátsó féltávon, vagy 2/3 távon ülni. Onnan lehet legjobban élvezni a látványt.
Ja, de akkora vásznad sose lesz....
Ott már igen, lehet élvezni a mozit, és van is értelme.
Szerintem a mozit ne keverjük ide...(#6119) janos666: NICE...
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz Piftuka #5637 üzenetére
Neked állati szerencséd volt, én láttam már több példányt az említett Sony szériákból és óborzalom-botrány fosch a látószög, ahol még nem fakul-tejfelesedik-rózsaszínesedik ki a kép átellenes fele, nagyjából 0-15 fok között van. 250 centi nézési távból az 55-ös képátló mellett legfelebb két fős heringmozi, kicsit kijjebb kerülsz és siralmas máris.
Pedig a BFI-vel és a színekkel kiegyeztem volna (a felhőkkel baromi nehezen).[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #5635 üzenetére
4k-s 3D passzív 3D esetében csak 8k-s kijelzőn valósulhat meg, ellenkező esetben meg aktív shutteres.
VA panelek nyilván nem teljesen egyformák, de jellemző mindegyikre kisebb-nagyobb mértékben a szín és kontraszt torzulás. Nem kell durva dolgokra gondolni mint egy 15 éves LCD-nél, pont annyi a különbség hogy egy plazma vagy OLED képe minden szögből penge, homogén (mellette kontrasztos), az LCD pedig olyan "LCD-s". IPS-nek meg ugye más gondjai vannak. Ezért is ritkán elégedett aki jobb plazmáról LCD-re vált, inkább kifejezetten OLED-re érdemes.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Madwe
nagyúr
válasz Piftuka #5635 üzenetére
Pedig az FHDs panelen a passzív 3dnek feleakkora a felbontása, mint a 4kson, uh ugyanakkora ugrás lesz a 4k3d,mint amekkora az FHD3d FHD és 4k kijelző esetén
ugye FHD panelen az FHD 3d az 1980x540 pixel
4k panelen az FHD 3d az 1980x1080 pixel
4k panelen a 4k 3d pedig 3160x1080 pixel lesz majd... -
törölt tag
válasz Piftuka #5418 üzenetére
Elenyésző az a szám amit többször is meg akarok nézni.
De lehet egyedül vagyok vele. Pár hete valaki pontos adatokkal szolgált itt a jövőben megjelenő 3d filmek mennyiségéről. Elég borulátóan festett. Félre ne érts, én imádom a 3D-t alig vártam, hogy legyen egy, erre tessék. Tudom hogy millióknak ennél sokkal nagyobb problémáik is vannak de bassza meg. Mutternál, ha nagy ritkán nézek sem szokott megfájdulni a fejem vagy szemem az aktívtól ,2-3 film után sem. Gondolom a passzív még ennél is kevesebb problémát okozna.
Nekem nem kellene ívelt de az az MM es nagyon csábító.
Viszont mivel xbox onex et is tervezek, oda meg jobb lenne az alacsonyabb input lag. Nálam ezért lenne nagyon várós a 65b7v. Valaki írta, hogy sok volt neki panelba a 65. Hát én nagyon elviselnék egy fél szobafalat beterítő 3Ds képet.
Természetesen dohányzó helyiségben ahol nincs kiírkálva úton útfélen a törvény. Bár ezt a törvényesdit nem nagyon értem. Ha mindenki balfék akkor hogy a francban van az hogy van olyan ember aki azt mondja a másiknak hogy ez a törvény.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Piftuka #5418 üzenetére
A régi 3D-s kiadványokat meg lehet nézni 2D-ben is egy teljesen friss élményért. Én pl. azóta várom, hogy egyszer megnézzem majd újra 2D-ben is a Hobbit részeket, mióta befejeztem őket sorban 3D-ben (és levontam a következtetést, hogy kár volt szemüvegben végigülni őket).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #5236 üzenetére
Mire felfut a HDR addigra 65"-os OLED-re cseréli majd a mostanit, vagy akármilyen másikra. 3-4 éven belül talán összegyűlik annyi HDR anyag amiért érdemes HDR képes tv-t venni, meg addigra talán a 3D-t is visszateszik.
SD csatornáknak alacsony a bitrátája, ez valahogy mindig kifelejtődik, pedig legalább, ha nem jobban képminőséget meghatározó tényező mint a felbontás. Egyébként nem tudom hogy jön ide az SD meg HD 5m-ről 42"-on. Vannak nézési távolságokra vonatkozó grafikonok, tartományokkal, azok alapján nagyszerűen be lehet lőni adott távolságra milyen felbontásban érdemes gondolkozni. Ezekre sokkal inkább lehet hagyatkozni mint hogy a Jóska meg a Sanyi mit látott.
Az "újrakevert" felskálázott 4k-s anyag az hasonló dolog mint az interpoláció. Kiszámolt fals adatokkal csapják be a szemed aminek te örülsz más meg lehet hogy nem. Egyéni ízlés dolga.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
daneel_hu
addikt
válasz Piftuka #5021 üzenetére
Kameráknál is van x szélességű dinamikatartomány, ahogy a valóságban a szemünknek is van valamennyi.
Erre jó lesz a HDR-dolog, kérdés mennyire tudják és akarják kiaknázni a lehetőségeit.
Ha jól tudom akkor egy modern fényképező vagy digitális kamerának már majdnem akkora a dinamikatartománya mint a szemünknek. (10-14 EV a szem, 11,7 a kamera)Szerintem nem jó ha egy filmben mindig minden részlet látszik... ilyen nincs a valóságban sem, főleg amikor jók a fények. És utóbbinál tökmindegy, hogy csinált-e avagy természetes.
Ha egy szobában nagyon sötét van, és világít egy olvasólámpa, a szemed is "bebukja" az összes sötét részletet. Ugyanez igaz világosban, napfénynél például. Annyira szűkül a pupilla, hogy az árnyékos részletek egyszerűen tök feketék lesznek... -
torma1981
veterán
-
Rbert
aktív tag
válasz Piftuka #4724 üzenetére
MM-ben Nyíregyházán. Külső HDD-ről,4K filmet,demókat,FullHD filmet (Gyors kameramozgású jeleneteknél a mozgásmegjelenitésre,színekre koncentrálva) a TV belső lejátszóját használva.
LG SJ 850V,LG SJ 955V,LG UJ 670V,LG UJ 7507.,LG B7, C7, E6V
Sony A1,Sony KD-55XE8577AEP, + még egy7005-öst . Az eladó erre azt mondta,hogy szokni kell a Sonyt.(Nem birnám megszokni,hogy adsz egy parancsot a távval és 3sec múlva történik valami),és még az 1,75 millós A1-ben is !!!
Samsung Ledet de annak nem fényképeztem le a számát (de azt nem vennék).Csak kíváncsiságból.
15:30-tól 19:30-ig. Nem teljes körű volt ,de annyira elég.,hogy melyiket vegyem.
A felskálázást már megírta az egyik topiklakó,hogy miért nem működött. -
daneel_hu
addikt
válasz Piftuka #4697 üzenetére
"Azt pedig tessék elhinni, hogy a családi felvételek ilyen módon történő visszanézése bizony így sokkal nagyobb élmény, mint akár egy - manapság még nagynak mondható - 24 colos monitoron is, egy átlagos tableten, vagy pláne az adott készülék kontroll kijelzőjén böngészve."
Hehe...
És milyen kurva jó amikor ezeknek a felvételeknek 99%-a műanyag, kb 5mm átmérőjű optikával lett felvéve. (okostelefon) -
rendon
tag
válasz Piftuka #4521 üzenetére
A Sony és a Panasonic csúcsmodeljei a legjobbak? Én úgy tudom hogy jelenleg az LG C7 valamint a W7 a legjobbak. A Sony A1 csak az LG után jön. Panasonic-ról meg nem is hallottam hogy ott lennének a legjobbak közt. Meg tudod mondani hogy mível jobb a Sony, meg a Panasonic?
-
krx21
nagyúr
válasz Piftuka #4460 üzenetére
Azért én a HDR-t semmiképpen nem nevezném innovációnak. A legjobb indulattal is csak egy új egységesített (de mégsem) szabvány. Aminek a műszaki tartalma nem mostanában született meg. 10bit színmélység évek óta van, a kontraszt növekedést csak az oled mint technológia hozott. És magát az elnevezést pedig nagyon nem tartom helyesnek, mert dinamika tartománya a kamerának van! A TV- nek kontrasztja és színmélysége...
Szinte kifejezetten irritáló mikor egy 1:700 kontrasztú TV-re HDR matricát tesznek...[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Piftuka #4444 üzenetére
Miért is született meg az Oled technológia? Eredendően a 0 cd elérése volt a cél. Ez sikerült is, hurrá...de miért kell nekem sorba állnom az 1000cd-ért és HDR-ért? Nem szeretem a vakító fényt (életben sem), inkább maradok az árnyékban. Mit nem tudsz elfogadni ebben? Semmi retrográd nincs abban, ahogyan hozzáállok, inkább csak ignorálom a számomra semennyire sem fontos dolgokat. Mindenki azt nézze, amit szeret és olyan megjelenítőt válasszon, amelyben a számára legjobb/legértékesebb megoldások/szolgáltatások vannak. Őszintén, azt sem tudom, a 910-es tud-e HDR-t, mert ennyire nem érdekel a dolog.
"csak a zene van"
-
-
daneel_hu
addikt
válasz Piftuka #4350 üzenetére
Azokból is rettenetesen kevés van.
Nézd meg a 2017-es kínálatot, összesen 43db 3d-s film lesz/van.
Ebből több mint a fele animációs film, ezek közül tényleg vannak jók.A maradékból próbáltam mazsolázni, vajon mi lehet jó. (vagy "A" kategóriás" hollywoodi)
Elsőre A Blade Runner és a Star Wars ugrik ki és talán a Majmok bolygója.
A többi az már mi?Nagyon-nagyon kevés... továbbra is ez a véleményem.
Én szeretem a 3d-t, de a kínálaton is látszik, hogy az egész elmegy teljesen az animációsok irányába, talán nem is véletlenül. Ezeket szerencsére utólag sem lehet túl bonyolult megcsinálni 3d-re.
Nekem is az animációs filmek a kedvenceim 3d-ben. Van pár üdítő kivétel ezen kívül is, de két kezemen meg tudom számolni kb. -
-
daneel_hu
addikt
válasz Piftuka #4346 üzenetére
"A tartalom szempontjából még bőven nem halott a technológia. A mai napig szinte az összes filmnek megjelenik BD 3D változata, és csak a német piacon egy-egy jobb címből több százezer darab lemezt adnak el. Ha ehhez hozzávesszük még a francia, angol és amerikai piacot is (csak a legnagyobbakat említve), bőven millió feletti példányszám kerül eladásra az ilyen filmekből, ami a tévégyártók számára nagyon jelentős piac még mindig."
Ebben biztos vagy? Vagy csak félreérthetően fogalmaztál?...
2016-ban vagy 80 film készült el 3d-ben is, 2017-ben 40 valahány...2018-ra van előjegyzésben nagyjából 6 cím.
Ez nulla szerintem. Illetve majdnem nulla. -
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #4053 üzenetére
Nem tudtam hogy az 5000 nagyobb mint a 20000.
Bizonyos dolgok mellett képtelenség szó nélkül elmenni. LCD szinten nagyon jó az 1:5000-es kontraszt, sőt valahol itt kezdődik az a szint amikor már valóban nem szürkeséget nézel sötétben hanem élvezhető eredményt nyújt, és már nem hátrányként kell emlegetni. Viszont a VA panelek betegsége a betekintési szögek, és a felhősödés, ami miatt nem lesz igazán jó homogén képed. Mozgásmegjelenítésben pedig jó a Sony BFI-je viszont elég nagy mértékű fényerőveszteséget produkál, tehát még ott sem tökéletes. Három dolog kapásból amiben elmarad a plazmától, kettő amiben az OLED-től.
Teljesen jó készülék az a Sony, de ha jobbnak látja valaki egy GT50-től annak baj van a szemével, vagy nincs megfelelően beállítva./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Partizan182
senior tag
válasz Piftuka #4054 üzenetére
Szétszpemmelitek topikot ezzel az LCD/plazma agyrémmel, ha ez megnyugtat nem vagy egyedül.
Csakhogy legyen kis on is: aki szereti az ilyesmit csekkolja az "új" deus exet oleden. Akcióba húztam be mert kívántam valami single mókát, iszonyatos kemény ahogy kinéz, mind az art design mind a teknó mintha oledre született volna: gyönyörű kontrasztok, tengermély feketék, visszafogott színek melyek a kijelzőnek hála lemásznak a képről.
Bele se merek gondolni hdrben milyen állat lehet ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest