-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
energomatt
őstag
válasz
dgyuri0123 #107081 üzenetére
Ez jó ötlet, de ezt a másfél évet már valahogy csak kibírjuk.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #106999 üzenetére
Sikerült kitalálnom mi a megoldás. Egyszer már jártam így anno a tv első beüzemelésekor, csak elfelejtettem, mit tudtam tenni ezellen akkor. Okulásként leírom, hátha más is így jár majd UPC/Vodafone Mediacarddal. Tehát a megoldás a szabad csatornaszámozásra/áthelyezésre, hogy a szolgáltató országot Szlovákra (nálam ez vált be itt budapesten) kell állítani. Innen kezdve az M1 az 1-es számot kapta és a többi is normálisan egyesével nővekszik általam tetszőleges elrendezésben. Amennyiben nem így tesztek, akkor a csatornák átszámozására nem lesz lehetőség (magyar törvények értelmében), de szerencsére itt a kiskapu, ami orvoság erre a problémára, már akit zavar az, hogy katyvasz a csatornák számozása. Én megőrültem tőle, hogy 10- es után 189- es jött, utána meg 74-es stb stb. Azért is írtam le, mert legközelebb meg tudom keresni a saját hszemet és újra segítek magamon ... is, hogy ne sz..jak akkorát csatornahangolásnál.
-
powerup2
addikt
válasz
dgyuri0123 #103195 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni a garanciális ügyintézésük példa értékű.
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #102824 üzenetére
Én se tudom amúgy de nem kell mással foglakozni az a jó ami te igényeidet kiszolgálja .
-
válasz
dgyuri0123 #102818 üzenetére
Így van, nekem 3 éve van meg az LGC1 és egyszerűen imádom, tökéletes minden tekintetben, néha rám jön, hogy lecseréljem egy újabb modellre+ugye garancia miatt is, de aztán mindig vissza táncolok 😅 Én is úgy vagyok vele, hogy remélem még 3 évig tudom használni, aztán majd cserélek ha muszáj lesz esetleg...
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #102820 üzenetére
Ja nekem is ezért szeretjük a lg , persze azért nem tökéletes ahogy egy tv se az ,de legalább garancia kompenzálja bármi kis hibát ki cserél ! Neked volt sokáig csóró oled amúgy nem is értem miért lett full hd csóró oled persze 4K be jött azt az volt menő most meg megy a f@rok meregetés 77 col meg g4 mellet b széria nem is oled .
De gondolom valakinek c széria se az . Én volt főnököm nagyon gazdag nagyon sok milliárdja van egyszer meg kérdeztem milyen tv van mondott valami Samsung anno az se érdekelte mi az oled , de 100 milliós autókat fel évente cserélte meg családba 8 autó volt és 20 milliós Rolex órákról nem is beszélek és soha nem játszotta eszet le ült emberek köze szendvicset enni stbi . Szóval akinek tényleg van az nem játssz meg magát hogy mekkora van neki .
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #102818 üzenetére
Panelt cserélnek miden fele keppen akkor újra kapsz 3 év garit a panelra .
-
válasz
dgyuri0123 #102814 üzenetére
Ez így van, rengeteg ember nem foglalkozik, egy kis pixel hibával vagy beégéssel, illetve bármilyen anomáliával, mert vagy egész egyszerűen észre sem veszi, vagy nem érdekli és használja úgy tovább! 15-20 évvel ezelőtt eleve nem is volt ennyi garancia semmire, 1-2 év volt gyakorlatilag mindenre, és az nagyon gyorsan eltelik! Akkoriban sokkal több hibás panel volt, szinte nem is volt olyan LCD tévé ami ne világított volna be itt ott, és a képi világot hagyjuk is, köze nem volt a mostani minőséghez és még is együtt tudtunk élni ezekkel 😳 Nem volt ilyen világ, hogy évente cserélje az ember a tévéket telefont stb... örülni tudtunk annak ami volt, most már nagyon sok ember kizárólag farok méregetés miatt, és kényszeresen veszi az adott legújabb cuccokat, mert most ez a menő, szerintük...de ez már 10 éve sem volt az😂
-
belan
addikt
válasz
dgyuri0123 #102809 üzenetére
Hat szerintem is szerviz ! Panel csere egyből
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #90615 üzenetére
Valószínű.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #90595 üzenetére
Illetve van még a hit is
-
hunspikey
őstag
válasz
dgyuri0123 #90587 üzenetére
Azt nem tudom mit akarsz az usb kábellel hang esetében - hacsak nem arról van szó, hogy pl FLAC-ot játszunk le egy HDD-ről és itt akarod bizonyítani, hogy van eltérés... de ez még viccnek is rossz.
A HDMI digitális jelátvitelt valósít meg. Na most anélkül hogy egy évet gépelnék elég az hozzá, hogy általánosságban YCbCr 4:4:4 vagy 4:2:2 vagy RGB 4:4:4 -24, 30,36,48 bit/pixel jel kerül továbbításra, audió fronton legalább sztereo LPCM de akár 8 csatornás 192khz 24 bit audió is mehet rajta.
Na most a lényeg: a hdmi kontrol adatokat is továbbít, ebben van a CEC a kódolási séma illetve a paritás ellenőrzés!
A teljes jel eltérhet eszközönként és a választott audió/videó kódolástól függően, de alapvetően az átvitel így zajlik: a forrás video és audió adat minden adat csomagra lekonvertálásra kerül a választott formátumoknak megfelelően aztán a video és audió és a kontrol adatok átküldésre kerülnek TMDS módszerrel (ez nem más mint az átviteli mennyiség minimalizációs különbözeti jeltovábbító szabvány) és három adatcsomagban továbbításra kerül:
VDP - video data period, azaz a képi adatok
DIP, azaz data island period - itt van a hang
CP, azaz control periodMindegyik adatcsomag fejlécelve van aztán jön maga az adat, pl 8b/10bit kódolt VDP adatok.
A rendszerből alapvetően - tehát a struktúrából adódik, hogy nincs lehetőség hibára. A paritás ellenőrzés garantálja ,hogy ami átment az át van menve
Nem lehet ezeket az adatokat jobban/szebben stb átvinni - ha lenne fogalmad arról, hogy egy pixel színe hogyan van kódolva rögtön tudnád, hogy egy "szebb - mélyebb" szín egy teljesen más számsorozat kéne, hogy legyen - nem pedig egy faszábban átvitt számsorozat.
A digitális jelátvitelnél amennyiben teljesül az átvitel és nem fut hibára, akkor az bármilyen kábel esetén 100%-os.
Szar kábelnél nem szar kép lesz, hanem nincs kép, mert szinkront veszt és leáll- magyarul ha van kép a TVn akkor hulla biztos lehetsz benne hogy a legszebb képet látod. A létező legolcsóbb még a felbontást és a frekit rendben kiszolgáló (azaz sávszélességű) kábelt kell venni.
Csakis analóg jeleknél lehet kábelminőségről beszélni.
-
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #90200 üzenetére
Meddig trollkodsz még? Mit nem értesz azon, hogy valakinek hiányzik egy funkció? Nekem is baromira hiányzik, és még sok másik embernek is. Ez nem olyan dolog, aminél számít, hogy egyetértesz-e vele. Nekem is van külső lejátszóm, csak a DTS miatt használom néha, és ez full szívás. Illetve szivatás. Legalább meg lehetne venni külön, de nem.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #90206 üzenetére
Amúgy, de. Kell.
Ha neked jó egy DTS HD Master sáv sztereóra lekeverve hallgatni, akkor te egy nagyon erős kompromisszumot fogadsz el. Azért ez egy fél milliós tv esetén szerintem nincs rendben. -
oliwwer
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #90226 üzenetére
igen, amit én is
vegyek még mellé lejátszót
csak ha szűkös a keret akkor necces..
-
oliwwer
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #90212 üzenetére
De pont erről van szó, hogy kiadtam 600K-t egy tévére és nem játsza le a hangot, nekem ez a bajom vele
Nem a DTS gyönyörét akarom élvezni, hanem hogy legyen hang
. Kiköhögtem nagy nehezen 600k-t a tévére, fogcsikorgatva, és nincs hangom, vennem kell egy külső lejátszót.
ha olyan a film, hogy van egy eredeti angol hang DTS-sel, a másik pedig magyar, akkor meg vagyok lőve, mert eredeti hanggal nézem a filmeket.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #90209 üzenetére
Kár, hogy egyáltalán nem akarod megérteni. Nem rólam van szó, egy szituációról és egy konkrét felhasználóról (lajbii), akinek nem áll szándékában lejátszót is venni "+150-ért".
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #90204 üzenetére
A lényeget nem idézted: "…nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte." plusz: …nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.
Ez egy szituáció, amit nem lehet másképp választani, ha azt szeretnénk, hogy minden esetben legyen hang és természetesen kép. Nincs semmilyen más szempont, egy konkrét szempontot írtam le. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #90187 üzenetére
Kell mert, ha van egy lejátszó, erősítő, tv kombó akkor el kell dönteni, hogy merre menjen az av jel.
Mehet a lejátszó -erositő-tv vagy a lejátszó -tv-erősítő úton.
Az első esetben az erősítőnek kell ismernie minden féle videó szabványt , második esetben a TV -nek kell ismernie minden hang szabványt. És úgy továbbítani hogy nem nyúl bele.
A videó továbbítása a nagyobb kihívás. Ezért vettem DTS képes TV -t. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #90200 üzenetére
te nem érted, hogy minimális odafigyeléssel lehet DTS-t hallgatni sztereóban, csak legyen egy külső lejátszód. - miért, nem ezt írtam és ezzel kezdtem? Te nem akarod megérteni, hogy mi a helyzet, még alá is húztam, de te csak erőlteted a hülyeséget. Még egyszer, nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte.
Példa: Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang és nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #90194 üzenetére
Nem a DTS a fontos, hanem a hang megléte. Vonatkoztass már el ettől a dologtól, mert a legtöbb embernek nem a DTS mint formátum hiányzik, hanem a hang, Miért vagy ennyire értelmetlen és érthetetlen? Konkrétan leírtam, hogy milyen esetben lenne jó, ha hang is lenne, miért kell ezt magyarázni és itt széttrollkodni a dolgokat, mert ez az, DTS trollként viselkedsz.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #90187 üzenetére
Próbáld meg másképp megközelíteni a dolgot. Nem az a lényeg, hogy DTS, hanem az, hogy néma lesz, ha a készülék nem támogatja. Márpedig, ha egy filmet az adott nyelven szeretnék nézni és a hang DTS, a készülék meg nem támogatja, akkor cseszhetem. Nagyon ráizgultál a DTS-re, mint fölösleges a TV-khez, de nem így van, mert nem a hang minősége a lényeg, hanem a hang megléte. Semmit nem jelent, hogy te mennyivel találkoztál, nekem sok DTS anyagom van, sőt, a filmjeim kb. 40%-a tartalmaz DTS hangsávot.
Mégegyszer megkérdem, kinek hiányzik tévén a DTS és miért? - én még 1x megkérdezem, miért ragadsz le ezen a dolgon? Neked 100-ból 1, nekem 100-ból 40. Ha megvan egy anyag, semmi kedvem időm másikat "levadászni", van lejátszóm és pont. Továbbra sem a hang minőségét keresd, hanem a hang meglétét. Ha TV-n akarom megnézni és "neadjisten" épp DTS, akkor ne legyen néma, ezért lehet fontos a DTS is.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #90169 üzenetére
Nem az a lényeg, amire ilyen gúnyosan kérdezel, hanem az, hogy néma marad. Nyilván nem fogja kihallani a különbségeket.
#90170 Gicz
A támogatása ahhoz szükséges, hogy ne legyen néma az adott anyag. A DTS annyiból más, hogy a legkisebb bitráta is magasabb", 768 kb/s, míg az AC3 akár 192 kb/s is lehet, mint az AC3, ezáltal a DTS alapból dinamikusabb, de egy hasonló színtű AC3 is pont olyan jó. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #89651 üzenetére
Mindenkinek masok5az érzékszervi képességei. Nem hiszem hogy rosszat akar saját magának. Az ő szemének kell a 80.
Most neze5az Ashoka sorit, streaming, DV, dv-sotet mód, bfi 1, és nekem így így pont elég fényes a lezerek, robbanások. Több már bántó lenne.Amúgy meg jót nevettem az első sorodon.
-
Yodamest
veterán
válasz
dgyuri0123 #89660 üzenetére
Akkor már én is hozzájárulok a statisztikához, nálam az s95b:
HDR & SDR filmmaker módban van, mindkét esetben a gyári preseten semmit nem változtatva.
Így a hdr az ugyebár 100-as fényerőn van, de az ilyen extra dynamic kontraszt és hasonlók, amik a vivid módra jellemzőek offosak, szóval nem világosítják túl a képet. Az sdr fényerő valami 35-40 körül van asszem gyárilag filmmakerben, sőt ebből még le is vesz kicsit az automatikus fényerőszabályzás, ami a presettel automatikusan bekapcsolódik, szóval mivel "ahhoz tartozik" így nem nyúltam bele abba sem. Illetve azért sem, mert nagyon tetszik így a kép, pont annyiit vesz még vissza sötét szobában a fényerőből, hogy azt természetesnek érezzem.Nekem ez így nagyon bejött, de általánosságban tv-től függetlenül is én amondó vagyok, hogy akkor jó a fényerő, ha azt érezzük, hogy olyan a kép felülete, fényerő kisugárzása, mintha egy festményt néznénk, tehát nem "világít" kifelé alapjáraton, hanem csak úgy "van", mintha nem is tv képernyő lenne, hanem egy falon lévő festmény. (nyilván a hdr csúcsfények ez alól kivétel)
Se nem szabad, hogy "világítson" kifelé, mert elvesz a természetességből és fárasztja is a szemet, illetve az sem jó, ha túl sötét, mert az meg már szintén nem lesz természetes hatású, de ezt lehet érezni a filmbéli jeleneteknél, hogy tényleg olyan valósak-e.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #89657 üzenetére
Akkor sztem az LG-nek is kéne írnod egy komoly lecseszős levelet, mert ott akkor mindenki Ferrarival hajt a szántásban, tekintve hogy a gyári érték is 80, sőt sport módban 100. Arról nem beszélve, hogy ők sem tudják, hogy más módban nem szabad nézni ezeket a tévéket csak filmmakerben, sőt, valami őrült pénzhajhász terv részeként, még a streaming szolgáltatók appjait elérhetővé teszik.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #89651 üzenetére
Na, erről beszéltem
Sztem teljesen rendben van. Az a különbség, hogy sztem a tied is rendben van, ha az neked oké. Meg amúgy mindenkié sztem rendben van, ha neki oké, és ő úgy szereti. Tudod mi nem oké? Megmondani, hogy kinek milyen tévét kellene venni
S@c@: Én Alin láttam.
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #89472 üzenetére
Egyetértek, túl nagy a távolság a a kiválasztott TV minőség és a tartalom minőség elvárások között.
-
hunspikey
őstag
válasz
Bocsánatodat kérem én nem tudtam, hogy nem szabad G3-at vásárolni, csak ha eredeti bluray filmekkel akarom hajtani- az eladó biztos hibázhatott amikor elfelejtette megkérdezni, hogy hol van az igazolásom arról hogy nem fogok streaminget nézni
Számomra most lett teljesen hiteltelen minden amit eddig írtál - bocs.
-
szkutyi
addikt
válasz
Hát igen!!!
Alá tudom én is támasztani..undorító a streaming anyag!
Streamingen simán villog,vibrál a zaj a a képen, a letöltött anyagon pedig tökéletes...csomó hiba van a tömörítés én streamingen...szóval....úgy ahogy mondod 100x-os a kulombseg -
hunspikey
őstag
válasz
dgyuri0123 #89443 üzenetére
Kicsit szerintem a 2000-es években élsz - ma már minden streamingen jelenik meg, aztán max később megjelenik diszken - de minek is?
Egyébként teljesen nem arra ment ki a postom, hogy streaming vagy bluray, hanem arra hogy volt egy firmware hiba ami miatt lesötétedett a képe a TV-nek - na ez már nincs, illetve arra is hogy a sötét jelenet mennyire szépen jelenik meg.
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy igazi pixel peepernek kell lennie valakinek ahhoz, hogy egy mai streamelt tartalmat megkülönböztessen egy diszkes verziótól -erről van youtube video, ahol egymásra pakolgatva, váltogatva, osztott képpel bemutatva, iszonyú pici különbség ugyan látható, de őszintén... ez kit érdekel?? Ráadásul hónapokkal akár egy évvel is a streaminges bemutató után?? - én a tartalmat fogyasztom köszönettel, megnézek egy sorozatot és kész, már nem érdekel. Nem akarom újra nézni se így se úgy.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #89443 üzenetére
Miért nem akarod megérteni, hogy nem az a lényeg, hogy min nézte? Az említett Dolby Vision hiba, miszerint hosszabb sötét jelenetek esetében az LG TV fokozatosan csökkentette a fényerőt, semmi köze a tömörítési hibákhoz, egyszerűen a DV-hez van köze. Tavasszal javítva lett a C3/G3-ban, majd később a C2/G2-ben, ennyi a lényeg, ami a DV-t illeti, ezeken a modelleken, már hosszú percekig lehet nézni a "sötét DV-t" és nem csökken a fényerő.
-
hunspikey
őstag
válasz
dgyuri0123 #89440 üzenetére
Feleannyival?? Jó esetben az ötödével... De nem ez a lényeg, hanem az, hogy az említett Sárkányok Házás jelenet EREDETILEG streaming formában jelent meg, így tekintette meg az egész világ és ehhez méri mindenki ezt a jelenetet illetve a körülötte keletkező balhét. Senki nem beszél bluray kontra streamingről - arról van kizárólagosan szó, hogy az említett ominózus jelenetet ha megtekinted a HBO max kínálatából akkor mit látsz vagy nem látsz. Ennyi.
A kérdéses jelentet a coloring artist meg a fényelő ember utólag bevallottan 1 azaz egyetlen egy nit fényességre masterelte - na ehhez kell rendes TV- hogy azon belül láss árnyalatot, részletet, stb.
Innen jött a téma, hogy a G3 iszonyú jól teljesít.
-
Lajmund
őstag
válasz
dgyuri0123 #89440 üzenetére
Épp ezért a jobbakat mindig letöltöm virágboltbol pl netflixen meg hboMaxon csak a limonádét nézem elalváshoz ha úgy van azért azok se rosszak de tény hogy jobb a letöltött mint a streaming.
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #89430 üzenetére
Ja, hogy Kodi. Úgy persze jó. Én is pont így használom
-
Lajmund
őstag
válasz
dgyuri0123 #89418 üzenetére
Sikerült a gépet összekapcsolni a tévével. Van "my DLNA server a gépen látják egymást. Már csak azt a mappát kéne megosztani amin a filmek vannak. Azt hogy kell vagy hol kell beállítani?
Bárki válaszolhat aki tudja. Google most nem a barátom és nincs idegrendszerem jelenleg meg időm erre. Ha valaki egyszerűen leirná megköszönném mert biztos csak pár kattintás. Plexet régen probáltam az elözö tévén nem jutottam düllöre vele meg teli van minden szarral nekem meg csak az kell hogy azt a mappát lássa ahol a filmek vannak semmi reklám meg szolgáltatás nem érdekel meg fizetni se akarok érte. Amugy az mpcbe-t használom gépröl lejátszva a filmet és a hang is direktbe megy a DAC-ba szóval valoszinüleg ez marad és nem optikain lesz a tv-röl nyomatva a hang habár ennek a c2-már biztos jo az audio kezelése. De azért kiprobálnám szóval szivesen vennék pár tanácsot hogy tudom beállitani hogy lássa az ncore mappát a tv dlna serveren
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #89415 üzenetére
SMB-t biztos nem lát a tv-d, csak DLNA-t ahogy blakey is írta.
Magam kifejezetten használhatatlannak tartom egy hosszú fájlnév listából filmet választani, egy rendezett és látványos jukeboxból választáshoz hasonlítva.
Próbáltad is a plexet? -
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89418 üzenetére
Na én ezt használtam....az smb-t hogy hasznaltad te?mivel nyitottad a gépen????tvn mivel ered el az smb-t?
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89415 üzenetére
Fura
Nem vagyok annyira otthon a helyi hálózatban, de az smb annyira nem ment....vagyis...sikerült, de a tv(c3 ) késve látta csak a mappákat stb...nem tetszett...aztán a vlc sokszor két felhasználó nevet, jelszót a másik tv-n, holott nem is lett semmi beállítva...-.-xd
Aztán kipróbáltam a plexet..én ilyet még nem láttam...gyakorlatilag tudja azt amit a kodi, csak ezt nem kell órákig nyomogatni hogy jó is legyen...
De igen kinek mi -
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89413 üzenetére
Hmm..megértelek..nekem 3db lóg a média lejatszón...az 3x16 lenne....számít a gyors olvasási sebesség?nem..jelen állás szerint 4k dovi-hoz elég a hdd is...leejteni nem szeretném sem.ezt, sem az ssd-t...a 3x8000et pedig betettem másba
.
BÓNUSZ: Egyébként bele kell tenni az ssd-t egy laptopba, arra kell torrentezni gigabittel, majd plexxel megosztani a tvre.voaláott az SSD előnye amiért már lehet kiadnám a plusszt HA nem lenne 3db hdd-m
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89407 üzenetére
Nem muszaly SSD aranyárban....én vettem egy 60 napot üzemelt 1 terrás hdd-t 5000ftért, plussz hozzá egy külső házat 3000ért és megy gond nélkül.
-
magellaner
tag
válasz
dgyuri0123 #89344 üzenetére
Lg c2 re én mar felraktam az új frissitést de nem változott semmi.
c2 03.33.80 a legújabb frissités elvileg most jött ki pár napja. -
Lajmund
őstag
válasz
dgyuri0123 #89344 üzenetére
Nekem se kíváncsi leszek mi lesz ebből. Igazából még csak most kezdek összebarátkozni a c2-vel erre újítják.
Imádom ezt a tévét
-
Satyricon
addikt
válasz
dgyuri0123 #89168 üzenetére
Rendben, köszi mindkettőtöknek
-
polonic
félisten
válasz
dgyuri0123 #89129 üzenetére
netflix, hbo max, disney+
itt is van már jópár dv film -
polonic
félisten
válasz
dgyuri0123 #89125 üzenetére
ki kell írnia, hogy dolby vision, ha tényleg az
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89125 üzenetére
Jobb felső sarok bolby vision felirat....
Youtubon nincs dv csak hdr... -
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89031 üzenetére
Így van ezek tények
.de ha azt nézzük ez fordítva is igaz..az oled is kompromisszumos egy 835-el szemben
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89026 üzenetére
Hát én épp miniledről jöttem át
.
Nem kotekedés de mikro LED az más...ez még csak mini LED -
Lajmund
őstag
válasz
dgyuri0123 #89026 üzenetére
Köszi ez az írás megerősített a tlc c 845-ben ami a fő vonal volt csak csábít a sokat emlegetett lg oled de nekem túl sok kompromisszum ezek szerint sajnos. Pedig szívesebben vennék LG-t mint csájná Tlc-t de ha ez a best buy minden tekintetben nekem akkor az lesz 65"-ban. Va panel miniled remélem nem fogom megbánni.
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89024 üzenetére
Ennyi!
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #89007 üzenetére
rtings-en 24-es az oled-fény és a csúcsfény be van kapcsolva
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #89003 üzenetére
Csúcsfényerő? Fogalmam nincs.. - Magas fényerőre van lefordítva a Peak Brightness.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #89003 üzenetére
Ja és ott van még a "gyorsindítás" funkció. Az is rendesen meg tudja emelni a standby fogyasztást. Tehát azt is érdemes meglesni.
-
wallace 234
őstag
válasz
dgyuri0123 #88996 üzenetére
20 as oled fényen a csúcs fényerő ki van kapcsolva? Amúgy olednél sokan a fényerőre panaszkodnak, de igazából a végtelen kontraszt miatt tűnik zavarónak. Az emberi szem érzékenyebb a nagyobb dinamikus változásokra. Ezért is jó alacsony oled fényen!
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #88994 üzenetére
Nem értem, azt hitted én is 100-on hajtom?
szamomra is nagyon meglepő, elotte mini ledem volt, ami a legrosszabb esetben is majdnem tudott akkora fenyerőt mint a c3 legjobb esetben.xd.
De szerintem fenomenális 20-25 ön sötét szobában... -
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #88991 üzenetére
20-25 nekem sötétben...nappal 40
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #88989 üzenetére
Pfuuu.volt.nálam két hete Vhiktor, én megmondom őszintén nem is emlekszem.de azthiszem 100nitre kalibrálnak!
-
bigdigit
addikt
válasz
dgyuri0123 #88931 üzenetére
Itt jut eszembe nem rég volt itt egy kalibrálás és a tulajnak sötétnek tűnt utána a kép dv alatt ahhoz képest amit már korábban megszokott. Hogy konkrétan milyen gyártó volt már nem emlékszem.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Én nem ezt mondtam, de ez a videó egy nagy félrevezetés ebben a formában. Érdemes az összes összehasonlító videót HATALMAS fenntartásokkal kezelni, mert sokszor az nyer aki többet fizet/éppen aki megrendelte az összehasonlítást
Így ennek semmi értelme nincs.
Ha már valaki ezt mutogatni akarja, akkor minimum úgy kellene ahogy azt Vincent teszi, hogy ott van egy referencia monitor képe is mellette. Anélkül senkinek semmi fogalma nincs, hogyan is kellene kinéznie. Nem biztos, hogy a világos a jobb mint ahogy az sem hogy a sötét a jobb.Meg ha a 2 formáétum közötti differenciát akarja bemutatni akkor tegye azt uyganazon a megjelenítőn, természetesen kalibrált állapotban. És még ez sem 1005-osan hiteles, mert elpfordul, hogy egyik módban jobban érzi magát a megjelenítő mint a másikban.
A dinamkus metaadat miatt lehet elég nagy különbség, egy DV és HDR10 között a mostani tv-ken, HDR10+ és DV között már nem igazán, leszámítva a 12 bitet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #88928 üzenetére
Írj Vicentnek vagy Vhiktornak készítsen egy normális videót a kettőről.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #88924 üzenetére
Innentől kezdve semmi értelme az egésznek
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #88926 üzenetére
"The camera exposure favors the LG C2 so the S95B will appear darker in many scenes because of this. Neither are this dark in person, and you would be able to see many more details in person than what's shown here. On this note, it would not be wise to judge overall brightness because of the camera setup limitations."
Itt az elvileg kalibrált Samun úgy néz ki a kép, mint alapból a Samu tévék totál más színkeverése.
HDR10+ -nál ugye dinamikusan változna a min./max fényerő, nem fixre belőve.#88928 dgyuri0123
Ezért írom, ez a videó így bullshit.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #88924 üzenetére
Ha a Samu be van kalibrálva, akkor ott elvileg pontosak a színek => az LG-n nem jók + a gyerek írja, bocs a Samu-n sötét a kép a kamera miatt.
Az sem derül ki, ez most HDR10 vagy HDR10+. Szóval ez a videó így bullshit.A HDR10+ dettó mint a DV: dinamikus/1000-4000nit master/10000nit limit
#88926 dgyuri0123
Ezért írom, ez a videó így bullshit. -
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #88663 üzenetére
-
válasz
dgyuri0123 #88669 üzenetére
Mindegyik be fog égni ebben a tesztben, mert olyan tartalom megy, olyan intenzitással, ahogy szinte senki se használja a tévéjét. De le is van írva, hogy nem is ezt tesztelik, hanem a tartósságot. Az csak egy része hogy lehet vizsgálni a különböző tévék és márkák hogy kezelik az elkerülhetetlen beégést, vagy mit tesznek ellene.
Ilyen beégés téren már a korábbi teszt bizonyította a lényeget, azóta meg csak jobb tévék jöttek ugye:
Real-Life OLED Burn-In Test On 6 TVs - RTINGS.comFinal Findings (Updated 05/31/2019 - 9064 Hours)
Update 05/31/2019: The TVs have been running for over 9000 hours (around five years at 5 hours every day). Uniformity issues have developed on the TVs displaying Football and FIFA 18 and are starting to develop on the TV displaying Live NBC. Our stance remains the same: we don't expect most people who watch varied content without static areas to experience burn-in issues with an OLED TV.És ez még mindig áll, mert ki az aki mindig ugyanazt nézi éveken át (CNN)?
Igen nagy valószínűséggel se a Samsung se az LG nem fog beégni, "normális épeszű vegyes használatnál".
Persze aztán vannak extrém felhasználók, de azoknál meg megintcsak nem lesz különbség, be fog égni mindkét márka.. jaja.Ezt már ez az újabb teszt is mutatja.
-
válasz
Mondjuk, ha olvasod is néha ezt a tesztet, akkor kiderül hogy a nagy kompenzációs ciklus nem futott a samun, és azota firmwarejavítással már fut és "helyrehozza" ezeket részben... most épp a 8 hónapos update során megint van valamennyi, de szerintem, ha lefut majd megint a nagy ciklus, akkor jobb lesz.
Amúgy kb az összes hasonló mértékben "ég be" a teszt szerint eddig. -
bigdigit
addikt
válasz
Ízlések és pofonok. Korábban is említettem nekem ugyan nem sok tapasztalatom van samsung szerviz téren de az mind flottul ment.
Amikor itt hetente több új LG jelenik meg szar kijelzővel már ez is egy ok soha nem vennék ilyen szar hibiaarányú cuccot.
Mondjuk én monitornak biztos nem vennék oledet. El nem tudom képzelni nem fog beégni. Van amikor 5-6 óra statikus tartalom megy nálam mert nem is vagyok előtte.A linkelt tesztet meg lefújták mert elkúrták. Nem tudtak lefutni a kompenzációs folyamatok. Aztán itt hagytam abba a követését.
-
szkutyi
addikt
válasz
Na ez durva!!!akkor hogy is van hogy csak az lgn van banding és tinting?...
-
bigdigit
addikt
válasz
dgyuri0123 #88660 üzenetére
Hát ha van olyan barom aki cnn-t néz heteken keresztül éjjel nappal az tényleg user error. Nézd inkább a foltos képernyőd.
-
S@c@
őstag
válasz
dgyuri0123 #88657 üzenetére
a teljes idézet nem ez volt.
"
Igazad lehet, hogy a samsung jobb. Ott mi a protokol beegeskor? Csere vagy sem?"
LG-nél csere ezt leírják. -
*Tata*
senior tag
válasz
dgyuri0123 #88651 üzenetére
Nálam Egy 920v van 2016 óta nyuzzuk makulátlan állapotú.
-
válasz
dgyuri0123 #88622 üzenetére
Ez igaz is meg nem is, egy dologgal nem számol, hogy a szem azért szokottt és tud fókuszálni közelebbre távolabbra is és tud kompenzálni.
Ettől is függ hogy mekkora területet fog látni élesen ami érdemi lesz... minden más ami kívül esik az már csak immerziót növelő homályos perifériális látásba eső valami lesz... onnantól kezdve meg valós kép vagy csak egy ambilight már majdnem mindegy.Ezért zavaró nekem pl a felirat, mert akkor a szem arra fókuszál, elveszik a kép többi részletének szinte egésze.
De komolyan.
Ilyesmit könnyű "tesztelni" nézz meg valamit, pl egy feliratot képrészletet közelről... mondjuk 1m, aztán nézd meg 2m is... és érezni fogod hogy a szemed ugyanúgy ráfókuszál és ugyanannyit nem fog látni élesen, vagy fog élesen látni szinte a távolságtól függetlenül. Persze nyilván van egy másik limitáció is, ameddig tudsz betűket/szöveget adott méretben élesen látni eleve.
De persze értem ezeket az ábrákat meg javaslatokat is, de szerintem a minnél nagyobb méret, elsősorban az immerziót a perifériás látásban növeli csak max. Akinek ez nem annyira fontos vagy fogékony rá, teljesen felesleges túl nagy tévében gondolkodni, nyilván "ésszerű" alsó felső keretek között. Az élesen látott élmény között nem lesz különbség 55" 65" meg ilyesmi között mondjuk 2-3m-ről.
Az immerzióban esetleg igen, ha számít.Nyilván túl nagy távolságból túl kicsi tévére se jó lőni, mert akkor meg az előbb említett már olvasni/látni sem fogod a részleteket.
De azt nem lehet kijelenteni hogy adott távolságból mindenképp csak ez vagy az a méret vagy a minél nagyobb a jó. Egyénfüggő is, meg ki mit tekint még hasznos értelmes részletnek. -
Gabor970
addikt
válasz
amiatt javasolja szerintem a kisebb nézési távolságot 4K esetén, mer a javasoltnál nagyobb távolságról a szemed felbontóképességének korlátja miatt már nem látod a FULL HD és a 4K közti külömbséget.
240centiről nézzük a 65"-es philips oledet, de már látom, hogy a 77 is kevés lenne. Talán majd 10 év múlva már 90+"-es tévék is beleférnek a pénzügyi keretembe, biztos nem lesz az sem nagy 240cm nézési távolságból.
-
junkpod
veterán
válasz
Hát ilyen nezesi távolságokra meg a fhd is pazarlás, nem, hogy a 4k.
-
Yodamest
veterán
válasz
dgyuri0123 #88624 üzenetére
Hát egyébként szokható minden, annyira nem kell megrémülni sem. Nekem a max méret amit eddig monitorként használtam, az egy 48"-os tv volt, azt kb 80cm szemtávolságból néztem és nem volt használhatatlanul nagy, kb még a pont belefér kategória nálam. Nyilván ugyanonnan egy 55"-os már egész biztos nagy lenne, de 100-110cm-ről már arra is azt tudom mondani, így látatlanban is, hogy kb meg tudnám szokni, nem hiszem hogy "gondom" lenne vele, még játékoknál sem.
Arról nem is beszélve, hogy egy autós, sport vagy kalandjáték embertelen jó tud lenni ilyeneken, egyedül a gyors fps-ekben lehet kicsit már sok, de nálam az annyira amúgy sem egy erős vonal.
-
Yodamest
veterán
válasz
Hát én kb pont 1-1.2 méterre lennék, szóval ilyen szempontból akkor "elfogadott". Bár nekem úgy tűnik, hogy igazából csak magát a felbontást veszik ilyenkor alapul, olyan mintha csak az alapján lennének meghatározva ezek a távolságok, hogy ne tűnjön pixelesnek a kép.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #88612 üzenetére
Én 120 colt nézek 160 cm-ről és még kicsinek érzem
Mindennapi felahsználásra viszont nem biztos hogy ajánlom. Ki kell próbálni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #87906 üzenetére
Csak az LG nyomja ezt a külön megvehető 1-2e Ft-os talpat 20x áron! a "G" szériával, ami alapból Pana/Sony/Philips felsőbb kategóriás árszinten van + vegyél hozzá talpat, ha nem akarod szétfúrni a falat.
Én is most a 65G3-at venném és nem akarnám falra tenni.Más(oknak):
telefontöltőd meg lehet van otthon 3-4-6 éve, de az csak 10-15wattal tölt, az újak meg 50-120wattal. Azaz venni fogtok azt is, ha nem adnak az új telóhoz. Szóval ezt is bemagyarázták, hogy mennyire védik a Földet, holott lehúzás, ha tetszik ha nem. -
bigdigit
addikt
válasz
dgyuri0123 #87913 üzenetére
Nekem is és a családban mindenkinek csak 1db rendes töltője van.
De jól elmentek egymás mellett a dolgok. Az LG szaros állványáról volt szó ami egyenként sem egy töltő ára sőt kiteszi a tv árának 10%-át is. Telefonra azért ez csak a gagyi kategóriában igaz és próbáld már ugyanazt a talpat használni másik tv-hez. -
Tikakukac
titán
válasz
dgyuri0123 #87906 üzenetére
Akkor boncolgassuk meg a logikai bukfenceket kicsit.
De van még itthon vagy 5 db töltő a korábbi telefonjaim maradékaként.
Tehát el lett adva 5 telefon töltő nélkül, amihez venni kell valakinek töltőt. És igen, halmazábrázd fel a dolgokat, valahonnan a töltő mindig hiányozni fog ha ezt körforgóba rakod
Mi a francért akarnék még egy töltőt?
Elromlik. Lassan tölt. Szimplán nem tölti az új telódat. Sima USB-s és nem type-c csatis. Ilyesmik. És van még bőven.
Soha egy töltőm sem romlott el. Amíg élek, nem kell már töltő, mert minek?
Leírtam, buborékvéleménnyel nehéz harcolni. Pusztulnak rendesen
És igen, szerintem tudják a gyártók is, hogy mivel kb. 10 éve nem változott a töltő szabvány, így több milliárd töltő lehet az embereknél világszerte.
Hogy a mi nem változott?
De ugye a magyarnak az a lényeg, hogy legyen minden szar az új telefonjához, mert a régi töltő snassz egy 400 ezres új mobil mellé. Nem úgy megy át rajta az áram, mint egy újon...
Ebben pont igazad van, nem úgy megy át rajtuk, de még mennyire nem
Kábelt is kb.5 éve vettem utoljára az Ikeában. Kicsit már kopott, kicsit laza, de működik, tölt.
Király. Na, hát akkor innen mondom, hogy a valóság viszont kinyitva a világot nagyon más -
Tikakukac
titán
válasz
dgyuri0123 #87888 üzenetére
Mint eszközbeszerző mondom: még csak ezzek a húzással szaporítod csak igazán a hulladékot, mert megveszed külön csomizva a kábeleket, töltőket. És márpedig megveszed, mert ez a 20 év úgy 20 év, mint amennyire én vagyok villamos.
Marketing és sales head mondta: ha én lettem volna az, aki kitalálja, hogy a zöldítés jegyében hagyunk ki alapvető dolgokat egy termék mellől és ennek még örülni is fognak az emberek, én már multimilliárdos lennék. És lám, bejött. És ez mennyire működik rengeteg más területen is
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #87893 üzenetére
Bazzz, nem gondolod komolyan
Kb. 3-5e Ft-ból legyártatnak egy ilyen talpat LG-ék, több százezres vagy milliós tételben lehet megvan 1000Ft-ból is nekik, sőt.
Ahogy írták mások, a többi gyártó nem veri a nyálát, hogy de van ám talp is hozzá, mégpedig benne van az árban.Ilyen embereknek lehet minden hülyeséget bemagyarázni, miért kerül 10x annyiba az adott termék, mint egyébként.
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #87888 üzenetére
Jogos, nem.izgat, de a véleményem attól elmondhatom vagy azt sem?ne haragudj én kérek elnézest ..ettől függetlenül még mindig úgy gondolom hogy görénység...
És jól mondod..ha parasztnak van 800k tvre, lessz ott még 80, talpra...xd -
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #87886 üzenetére
Ugyan már....ez megint csak a mai világ új lehuzasa mint a telefonoknál a tolto....
Oké ne adjon hozzá, de ne magyarázza már meg senki hogy az a talp 80k...amikor a tv 65" 880k...akkor itt vagy a talp túlárazot vagy Tv alul....és van egy olyan érzésem hogy a talp ...
Az meg hogy le van véve az árból, azt nem tudhatja senki, ahogy azt sem hogy benne van....csak azért a világ még nem tart ott hogy 99% falon, és 1% talpon nézi a tvt, ezért aki akarja vegye meg....
Hozza teszem nekem is falon lessz, de mivan ha....??!!! -
Tyrone89
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #87849 üzenetére
Mikor 2020-ban megvettem a 65 C9 Oledet, eredeti képmódban kezdtem el nézni, aztán 2 hónap múlva átváltottam technicolor szakértőibe sdr és hdr módban is...hát, kb ilyen volt köztük a különbség. Először azt mondtam magamban hogy basszus ebben a technicolor képmódban alig vannak színek..(bár az feltűnt hogy több részlet látszik) aztán 1 hét után kíváncsiságból visszaváltottam eredeti módba, konkrétan kifolyt a szemem a színektől. Nem bírtam nézni egyszerűen bántó volt annyira túlszaturáltnak tűnt, ráadásul nem látszottak a színek természetesnek sem. Azóta is technicolorban nézem a filmeket legyen szó sdr vagy hdr anyagról. Tv adást pedig isf sötét módban.
-
sub71
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #87792 üzenetére
Bocsi téves,törölhető.....
-
Codiee
tag
válasz
dgyuri0123 #87800 üzenetére
1. Már kérvényeztem a 3 napon belüli cserekészüléket.
2. 10+ éve használok LG TV-ket, nem fogok Samsungot venni még akkor sem, hogyha jobb a QD-OLEDA nagy "Gamer" monitorjaiknál megmutatták, hogy mekkora egy okádék fos a minőségük.
Egyébként az LG-nek van Magyarországon több márkaszervíze, Debrecenbe is, ahol én lakok, és igen kijönnének és kicserélnék ha arról lenne szóAminek viszont örülök, nem gondoltam volna, hogy Magyarországon van ilyen.
Megkérdeztem, hogy valaki esetleg tapasztalt-e ilyet. A köze csak annyi, hogy mérnökinformatikus vagyok, hogy van egy alapom amiből tudok következtetni, hogy a panel szar, vagy csak szimplán egy OLED anomáliával állok szembe.
De mivel a manuális pixelfrissítés se oldotta meg, nem hiszem, hogy x idővel csak úgy eltűnne, s ha el is tűnne, akkor vissza fog jönni, amivel viszont én személy szerint nem akarok szopni"vagy megint elállsz a vételtől és ezt még kipróbálhatod az összes márkánál.
ja.... sokkal drágábbért." -> Drágáról pedig ne beszéljünk, 700-750K a C3, a G3 900k 65". Ennél nagyobb nem kell, és szerintem a Samsungnál sincsen ennél drágább TV ami nem valami csilivili új technológia ami ugyan nem ebben a gyerekbetegségbe, hanem másba.
A build qualityról meg minőségellenörzésről meg csak annyit, hogy ez még mindig OLED és nem LCD. Szerintem mai napig kézzel válogatják a paneleket. (Vicc, gép méri őket, de kurvakényes valszeg még 10 évvel az első OLED panel gyártósor után is) És a kereslet nő, az error is nő vele.
-
Celtis
veterán
válasz
dgyuri0123 #87792 üzenetére
És ha valakit zavar a 60 fps, annak a való élet még sokkal szarabb lehet a vajsima mozgás miatt, mert ugye az életben nincs fps, mert minden mozgás folyamatos
Teljesen hibás a logikád. A magas fps-nek nem az a baja, hogy önmagában rossz, hanem az, hogy elveszi a mozis hatást. Én mondjuk vállalom, hogy egy dinoszaurusz vagyok akinek kell a 24p.
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #87788 üzenetére
Ja csak a valóságban nincs temérdek cgi, aminek a gyengeségeit nagyon jól elfedi a 24fps motion blur pl. A gemini mannel meg a hobbittal is nemcsak a szappanopera effekt a baj, hanem hogy HFR-ben nagyon durván elüt a CGI a valós részektől. Azmeg eléggé ki tud rántani a film világából.
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #87773 üzenetére
A mozinál nem cél a valóság.
Legalábbis a legtöbb filmnél. -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #87721 üzenetére
Kb. olvass vissza, itt hány embernek cseréltek 2-3x panelt mire elfogadható, jó lett.
Ennyiből éri meg LG-t venni. -
lala666
őstag
válasz
dgyuri0123 #87709 üzenetére
Nem jól értelmezted amit írt.
-
pkaresz
őstag
válasz
dgyuri0123 #87709 üzenetére
Olvasd el figyelmesebben: "Kiadják a sok selejtes panelt is"
Ez nem azt jelenti, hogy mind az csak van közte a gyártás során a technológiából adódóan nem teljesen homogén, stb. panel is.
SZ.V.SZ.
Bocs a belevaúért. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #87657 üzenetére
Igen, régen minden jobb volt.
Azóta kivették 3s idén visszarakták A most még kapható, 23 előtti modellek nem DTS képesek.
-
wallace 234
őstag
válasz
dgyuri0123 #85983 üzenetére
Milyen közel nézed? Vagy nagyon érzékeny a szemed vagy ennyire jó? Mert ez elég alacsony oled fény! De majd ki próbálom ezt a beállítást!
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #85762 üzenetére
"már megbocsáss" de ...
Streaming nem ad DTS -t: Bravia Core számtalan DTS hangú filmmel rendelkezik.
Vagy mi van ha valaki a BD playert a TV -n keresztül vezeti az erositobe? Akkor is kell a DTS (passthrough)... És ez már nem filléreskedés. -
Zsmester89
őstag
válasz
dgyuri0123 #85765 üzenetére
Egyik Oled alatt komplett 5.1 (adatlapon minden), a másik alatt egy TCL soundbar van
szerintem ez már rég nem szocializmus.
Van egy film, ami csak DTS-el található meg és már egyik tv-mel sem tudom lejátszani a hangját - ezért ide írtam, mert gondoltam valahogy vissza lehet dobni a korábbi fw.-t a készülékre.
Mindkét tv 5GHz veszi a NAS-on tárolt 40-80gb terjedelmű UHD filmeket. Akárhogy is kerestem, a kis dobozoknál (60e alatt) a tv belső lejátszójához képest mindig valami kompromisszumot kellett kötni...pl. lejátszási sebesség, vagy épp valamilyen támogatottság hiánya (pl. DV)
Ha tudsz ajánlani egy tudásban legalább olyat, mint ami a tv beépítettje, akkor szívesen veszem. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #85765 üzenetére
Mesélj, hol fér el? Miért nem akarod megérteni, hogy mindenkinek mások az elvárásaik? Miért próbálsz mindenben úgy gondolkodni, mintha te lennél? Attól vagyunk különbözőek, hogy mások az elvárásaink, az igényeink. Te írtad, hogy 15e Ft-os boxod van, vagy nem használsz Eizo monitort, akkor az én szememben igénytelen vagy? Azért ez is egyfajta igénytelenség, hogy szerinted a tiéd a helyes meglátás. Van, akinek nagyon minimalista a szobája, TV a falon és kész, sehol semmilyen kisasztal, semmi. Másnál meg külön moziszoba van. ennyire vagyunk különbözőek.
A Lamborghinis példád igaz lehetne, de az is igénytelenségre vallana, ha 180 milliós autója van és 100 ezres ledet néz. Viszont szerintem ilyen nem létezik, még lázálmomban sem... - szerencsére csak szerinted. Létezik, és ennél durvább dolgok is léteznek. Szerintem fogadd el, hogy mindenki másképp áll a dolgokhoz, mindenkinek más a fontos.
Ha egy meglévő tudást "törölnek", akkor az nagy hiba, Sony, Panasonic is eljátssza, nem kell aggódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged