Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Updét!
Frissített Emby App és szerver úgy tűnik megoldja, vagy megkerüli valahogy a problémát! Képes már csak az audió streamet átkódolni, nem áll neki a HDR videót is. Ugyancsak, kisebb döccenésekkel(másodjára, előről indítva a filmet pl.), de mennek a DTS-HD hangok DirectPlay-jel. TRUHD 7.1-et kódolja csak AC 384-be, amit elbír a masina.
Úgy tűnik, volt egy olyan új Firmware / App / Server kombó, amiben még nem reagálták le az Emby fejlesztők a TV szoftverének változását. De, valahogy megoldották
-
Strezi
őstag
Üdvözletem, nem annyira OLED, inkább WebOS gond, de hátha van itt tudor!
Történt az, hogy sajnos az LG egy "frissítéssel" kigyomlálta a DTS(-HD) támogatást az eddig hibátlan LG OLED 65C6-omból is
Van esetleg valaki aki vissza tudja varázsolni? A 5.70.30 Firmware - Disable downgrade opciója nem túl bíztató ... Orosz hekkerek megkeresését is is szívesen várom
-
Strezi
őstag
válasz
powerup2
üzenetére
Látod, nekem pedig pont ez zavaró az OLED-filmezésnél, hogy a széles látószög miatt bevilágítja a szobát is
Másik oldalról, a házimozi hangot pl. én már egy ideje elengedtem, jó a tévé illetve alkalmanként egy (BT, OMG!)füles is hozzá ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annó volt mélykék moziszobám, fekete szerelvényekkel, de pár költözés, átpakolás után ... -
Strezi
őstag
válasz
powerup2
üzenetére
Aránytalannak érzem a hang-kép kiépítést így. Ha már ennyit költesz audióra, akkor a plafon, padló és a falak sötétebb színe többet hozna képben. Így beépített ambilightiod van, pláne az oled széles látószögével.
Mindezt csak azért írom, mert szerinted egy oled megérdemel egy normális audiórendszert
Másnak meg mások a preferenciái, esetleg már a sokadik oled-del 😉 -
Strezi
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Plex fos lett idővel. én Emby használok régóta. De kinek melyik jön be. Elég combos vasam van alatta, de idővel csak rosszabb és limitáltabb lett a frissítésekkel a Plex. Emby akkor és azóta is jó, persze minden frissítést kliensre és szervere is tiltok már évek óta...
-
Strezi
őstag
Na, megjött a csúcs Sony az A95K, Samsung QD-OLED panellel és sok-sok finomsággal
https://www.youtube.com/watch?v=NjsF8NtcS2o&ab_channel=HDTVTest -
Strezi
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Nem, semmi optimalizált gémmódot nem használok, 60Hz és HDR! Ahogy mások is írják lehet hogy a HDR - SDR lesz neked a probláma.
Series X-em van, CP2077, Witcher 3 meg pár arcade játék megy. -
Strezi
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Ja, fontos, hogy forrásonként mások a beállítások. Simán lehet, hogy YT alatt még élénken van a szín, máshol (HDMI1) már állítottad a javasoltra, ami sokaknak nem tetszik...
Van opció a beállításoknál, hogy minden bemenetre alkalmazza azokat. -
Strezi
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Szinprofil élénk, mozgásjavítás sima?
Egyébként igen, kiveri a szemem a konzolos 4k "adás" 😉 -
Strezi
őstag
65cx most már csak 420 a helyi MM-ben
-
Strezi
őstag
Van egy beragadt 65CX a helyi MM-ben, 490-ért. Kiállított, meg minden (megvesz, LG panelcsere móka), de nekem pl. jobban tetszik az előző WebOS, amivel a TV-t használom nap mint nap...
Ki mit gondol? Belehúznátok a lottóba vele? -
Strezi
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Régen volt az az app, legutóbb sima böngészöben speedtest.net volt talán.
-
Strezi
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Négy éve 5GHz wifin megy a 65c6-om. Tudtommal már a legelsö oledek óta mindegyikben ilyen vagy ennél jobb wifi van. Voltak már 2-300 mbps mérések itt másoktól.
Bár, ahogy az USBt is visszabutították 3.0-ról, idén meg a képfrissítést is 60Hz-re(A sorozat) bármi lehetséges.
Van olyan minöségü(bitrate) anyag, ami kábelen akad, csak wifi-vel tudja döccenés mentesen lejátszani... -
Strezi
őstag
77B1 997EFt
83Aj90 2099EFt @ mediamarkt -
Strezi
őstag
Pár napja jött frissítés a C6-ra, próbáltam figyelmen kívül hagyni, de csak sikerült sokadszorra rányomni
Reggelre bekapcskor szépen újraindult, és talán két év után ismét láttam a WebOS feliratot
-
Strezi
őstag
válasz
Space marine
üzenetére
Nem, nem éri meg. Sokan csalódnak, ha nem eleve kalibrált készülékről, videofil affinitással "érkeznek" egy kalibrált oled-re. Válaszd ki a profilt, ami neked leginkább tetszik valami ismerős anyaggal, esetleg sötétben állíts pár kattintást a fényerőn egy sötét jelenettel, aztán öröm, boldogság

-
Strezi
őstag
-
Strezi
őstag
Ideje már magamban kuncogok, mert szerintem egy használt(garis) OLED jobb vétel mint a boltból húzott lottószelvény. Meg lehet nézni, megbízható eladótól ismert mennyiség, pici pénzért....
Pláne hogy a Web OS "fejlődése" nekem pl kizáró ok lassan, hogy mégegyszer LG-t vegyek
De, könnyen beszélek, hiszen a C6-om tökéletes és maximálisan elégedett vagyok vele negyedik éve 
-
Strezi
őstag
válasz
Fuzke89
üzenetére
Elsőre válassz ki egy szimpatikus képmódot és néz vlami teljes képernyős filmet, mazsolázz sorozatokat egy hosszú menetben (>4 óra), még ne teszteld csak élvezd!
Ezután kapcsold ki hogy lefusson egy automatikus (neked nem kell csinálni semmit) panel frissítés. Aztán nézd meg amit szeretnél (?), vagy ha vlami zavart első körben, akkor az újra.
Ennyi a minimum, ezt megérdemli egy töbszázezres tévé. -
Strezi
őstag
válasz
GuruZone
üzenetére
Régebbiek vannak akciózva, elég jó árakon:
https://www.emag.hu/search/lg%20oled?ref=effective_search -
Strezi
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Zöld Szubpixel nem megy. Ha tartós és automatikus ill. Kézi frissítés után is marad, akkor eldöntöd mennyire zavar😉=> gari bejelentés, panellottó...
-
Strezi
őstag
Megy minden szépen, mindkét öt éves OLED-en (1080p, 4K). Igaz, egy ideje nem engedek semmit tfrissíteni, mert felesleges szopóroller! Családot is sikerült kiképezni a ritkán felugró üzenetek ignorálására. YT, Netflix, Emby mennek, mást nem használok.
Ja, és az egy távirányítós használat a légegérrel, meg hogy nem kell más eszközzel mókolni tartalaomfogyasztáshoz megfizethetetlen
-
Strezi
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Voltmár felvetés, hogy erősen túlexponált, 1%-os szürke fotót ki kell vágni pontosan és a tetejét fehérre húzni Photoshop-ban. Aztán evvel a képpel hajtani pár órát a panelt, effektíve picit kiégetni.
De a pontos fotometriás mérés a gyárban és egy pixelebkénti panelprofil beállítása is kvázi tökéletes paneleket eredményezhetne. Jó, bele kellene rakni pár giga plusz EMMC és RAM memóriát plusz processzort(vagy eleve erősebbet) de megoldható lenne . Lehet hogy pana vagy más csinál valami ilyesmit. -
Strezi
őstag
Lapozz vissza az első és második oldalra
Igaz, az egy álltalam vélt HDMI hiba miatt pénzvissza lett(Emag), de a következő kettő(55 1080p, 65C6) lassan öt éves.
A kisebb, ha éppen nem asszony vagy gyerek néz rajta YT-t vagy TrollHuntert, akkor mindíg kellemes meglepetés akár Netflix vagy még inkább1080p BD filmekkel.
A nagyobbon pedig leginkább XSX konzol megy most, hibátlan. Amikor este "berobban" egy CP2077 HDR jelenet, az ugyanolyan ütős mint öt éve voltak az akkori demó anyagok.
WebOS mindkettőn használható, a nagyobb procija érezhetően arősebb ott pörgősebb a rendszer. WiFi, kapcsolatok mennek rendesen, XSX kapcsolgatja ki-be a tévét. Hangra analóg kimeneten használok sztereó erősítőn(néha), tévé addig Dolby Atmoson kívül mindent kikódolt, igen kényelmes így. De, sokszor elég csak a beépített hang, így minimális, egy távos a vezérlés.
-
Strezi
őstag
válasz
xedamen
üzenetére
Azért neked olyan sok dolgod nincs a cserével. Házhoz jönnek, megcsinálják. Na jó, ott kell lenni, meg leegyeztetni. Van bőven (jó)tapasz itt a fórumban a folyamattal.
Minden termékből van gyárilag nem 100%-os, hogy hogy kezeli ezt az esetet a forgalmazó(gyártó), az talán fontosabb. -
Strezi
őstag
válasz
polonic
üzenetére
A panel és a belső feldolgozás kezdetek óta 120Hz-es, még az én C6-omon is. Hogy tud-e 120Hz jelet fogadni, az más tészta.
Ami itt a BX nem ajánlást illeti, annak pedig szinte semmi köze az az előtti B sorozatokhoz. A BX-re sikerült annyira visszabutítania az LG-nek az alapszériát, hogy már láthatóan rosszabb mint a CX. Előtte nem volt ekkora a különbség, illetve nem is volt annyi hibája a B sorozatnak. Legalábbis én nem emlékszem az itt "asztalt verő" B 6-9 tulajdonosok faláira
-
Strezi
őstag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
-
Strezi
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Erre ne vagyél mérget
Ha nincs hardver dekóder, akkor lehet bármilyen okos a Kodi, max képregényt tud kikódolni mozgókép helyett. Amit meg támogat a hardver, azt lejátsza a WebOS playere. -
Strezi
őstag
válasz
nosedive
üzenetére
Plex nekem egy idő és frissítések után már nem bírta a tempót, mert csak (i7 SSDs nas). Váltottam Emby-re ami akkor és azóta is jobban megy (nekem). Le is tiltottam mindenféle frissítést benne.
Mindegyik tévé 100Mbps lanos, de a beépített WiFi, megfelelő AC 5GHz AP, router vagy hotspottal párosítva ennek többszörösét tudja, és már nem szűk keresztmetszet. Újabb sorozatokon már csak USB 2.0 van (9-től ?), bár még az is elég elméletben USB - LAN adapternek. Egy(pár) spec tipus van, ami megy. -
Strezi
őstag
... és megjött a Panasonics JZ2000-is!
Csak a lelkes olvasók kedvéért annak is egyik fő újitása az AI alapú képjavítás

HDMI 2.1, AALM VRR stb.
"Komoly" Atmos hang
stb... -
Strezi
őstag
Te itt miről beszélsz
OLED, növelt hűtéssel és színvisszadásért felelős RGB pixelekkel (gamut).Másrészt, ha az (PCs Nidia DLSS nocsak szintén) AI alapú képjavítást szerinted csak porhintés, akkor nem a tévé a hülye, hanem ....

Úgy bírom mikor veér péter egy pilanat alatt megtalálja egy jövőbeli termék lényegét

-
Strezi
őstag
Jön az új Sony széria, lesz 83" is

Sony BRAVIA XR MASTER Series A90J OLED 4K HDR TV - YouTube
-
Strezi
őstag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nem vagy egyedül!
Mióta (négy éve
) bekapcsoltam a TM-et, pl. a Martian elejét nézve,tükörsima és tűéles a pásztázás. Azóta én nem néztem vissza! Engem a felvételek alacsony képkockaszámából adódó röcögés sokkal jobban zavar, mint ha esetenként hibázik a TM gyors jeleneteknél. -
Strezi
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Lehet hogy nem segít, de Xboxon van olyan külön beállítás, hogy a TV ébressze, altassa-e a konzolt. PLusz a fordítottak, ugye. PS-en esetleg részletes opciók között?
-
Strezi
őstag
válasz
NateDogHUN
üzenetére
Windows + P
-
Strezi
őstag
Kb 10 óra után azt kell mondjam nagyon rendben van az Xbox Serties X + 65C6 kombó! Konzol hangja semmi, minden megy pöccre! HDR remek, kezelés, sebesség meg kb. tökéletes nekem és a gyerekeknek is minden hangzatos HDMI mód nélkül is!
CP 2077, Jedi: Fallen Order gyönyörű mindkettő, bár a második nekem inkább bejön!
Szerintem meglesz a napi 16 óra játékidő
-
Strezi
őstag
Megkínáltam az öreg 65C6 - ot egy Xbox Series X-szel
Még mindíg jól néz ki.
Vrr, allm, dv meg 120Hz nincs, de HDR és 4K igen.jóság van a CP2077-tel
-
Strezi
őstag
válasz
uszid94
üzenetére
Elindítasz egy Youtube lejátszást, és bekepcsolod (alap) hogy automatikusan menjen a következő videó. Így hagyod pár órát. Kikapcs, kompenzáció lefut. Nem kell túlspilázni, de megéri elsőre tele képernyős tartalommal futtatni egy, két napot. Ezután ha nem vagy vele elégedett vagy akarod megnézde tesztekkel, vagy használod megelégedéssel

-
Strezi
őstag
válasz
uszid94
üzenetére
Igen, felülreprezentáltak itt a panelproblémák. Sokan nem vnnék észre és használnák azokat a tévéket gond nélkül.
Szerintem az igen jó Netflix és YT kliens és a légegeres vezérlés miatt LG továbbra is a befutó. Én ugyanígy használom a tévé(ke)t negyedik éve, beépített appokkal (XPlay, EMBY, YT, Netflix) + pici PC és konzol játék a gyerekeknek. -
Strezi
őstag
Határon van a kábel. Hibák vannak, ami egyik módban pár (al)pixelnyi elszineződés, az DV-ben lehet teljes fejléc, adat csomag vesztés, ami után már nem tudja a tévé "kikódolni" a szinteret. Felismeri a hibát, és szemét helyett inkább fekete képernyőt ad. Szerintem
Kábel csere, akár csak egy próba idejére ki tudja ezt szűrni.
-
Strezi
őstag
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Kompenzációs ciklus.
Minden OLED jelentősen változik üzemidejének első pár órája után!
Leírtuk sokszor, persze van akit irritál a bejáratás szó
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
én meg rosszul

Csak az tűnt fel, hogy az Emby elkezdett transzkódolni, mert a TV megtagadja már a DTS hang natív kikódolását. Persze a mini NAS-om ettől meg is hasal, HDR kb. vége, mert nem bírja....

Másik oldalról, a házimozi hangot pl. én már egy ideje elengedtem, jó a tévé illetve alkalmanként egy (BT, OMG!)füles is hozzá ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha nincs hardver dekóder, akkor lehet bármilyen okos a Kodi, max képregényt tud kikódolni mozgókép helyett. Amit meg támogat a hardver, azt lejátsza a WebOS playere.
Vhiktor