- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sub71
aktív tag
válasz
MrBazsi #85789 üzenetére
A régebbi LG tévé firmware-eket egyszerűen lehetet "okosítani" többek között pont a YouTube "problémák" orvoslására, de sajnos a sokak számára messiáskénk várt újabb és újabb szoftverfrissítések ezt a kiskaput is bezárták tudomásom szerint...
... Szerk.: Bár már egy ideje nem követem az LG szoftverek moddolásával foglalkozó fórumokat, ezért lehet, hogy tévedek...
-
ricsip
addikt
válasz
MrBazsi #85789 üzenetére
nem nagyon van más opció, amivel ne kellene rendszeresen szopni meg apdételni hogy ne menjen félre. Natív AD-blockos megoldás pl. nincs. Az LG appstore meg egy fos, ebben az Android TV bizony erősebb. Ott cserébe vannak más hibak, csak hogy be legyen egyik sem egyértelműen jobb a másiknál.
Csaladi YT előfizetésbe összeállnak 5-en, havi kétezerparszaz forint, az már nem olyan vészes. Ha a gugli nem veszi komolyan h. lenyomozza vagy kiderítse h. valójában nem laktok 1 címen, akkor ez ilyen félillegális megoldás marad. Fizettél is érte, meg nem is jogosultan használod. Az végezzen ki ilyen esetben, aki ennél feddhetetlenebb módon adakozik a guglinal pénzzel és az adataival is
-
Müszi
senior tag
válasz
MrBazsi #59860 üzenetére
Bocsi 2019-es szériához ez a 2020-as MR lesz jó. Én legalábbis ezt próbáltam.
A 2021-es újabb fazonú AN MR21 táv valószínűleg csak a 2020-as TV-vel lesz visszafelé kompatibilis de ez egyáltalán nem biztos. Utóbbi nálunk külön még nem beszerezhető. -
snpetit
aktív tag
válasz
MrBazsi #57870 üzenetére
Nem kell írni a garifüzetet, teljesen elektronikus nyilvántartás van LG-nél. A járvány óta meg főleg nem kell írogatni, se Neked se Neki semmit. Az enyémet visszacsomagolták és küldik a gyártóhoz. El kell vele számolniuk meg állítólag "kielemzik", de ez már nem én gondom.
-
BenFe
tag
válasz
MrBazsi #57866 üzenetére
Hát én is furcsának tartottam....magyarázott valami EU-s szabályokról, de nem volt világos...mindenesetre semmilyen papírt nem kaptam a cseréről! A kijelző viszont amit hozott biztos hogy zsír új volt....de ha ezzel lesz később valami gebasz, simán vissza teszem a másikat, mert ha nem nézem teszt videókkal, tuti nem veszek észre rajta semmi hibát!!
illetve ha valakinek van törött kijelzős C8, akkor arra vevő lennék
-
Fisha
őstag
válasz
MrBazsi #50911 üzenetére
Várjál, én a második részről beszélek.
50910Madwe
Köszi. Megnéznéd a belső lejátszójával is? Elvileg 3-as usb-n dugom rá. Több aljzatban is próbáltam. Fura, mert némelyik jelenet teljesen jó, másikok meg nem folyamatosan akadnak. Nem alkalmanként, hanem minden másodpercben.Illetve vinyóról még semmi mással nem volt gondom, az teljesen extrém sávszélességű tesztvidókkal sem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
MrBazsi #50814 üzenetére
Igen, de nálam film kb. alig, max. néha sorozat, kis játék, és sok statikus felhasználás (YouTube pár órás zenék lejátszása).
Pl. ilyenek, és erről beszéltünk, hogy ezekben van azért statikus elem. -
Piftuka
veterán
válasz
MrBazsi #50422 üzenetére
Használtat, Outletes tévét nem veszek. Én még bízom abban, hogy a most ~590.000-620.000 Forintos árak beesnek bőven fél millió alá is majd a közelgő "Black Friday", a karácsony előtti akciók alkalmával, vagy jövő tavasszal.
Ami a mozgásmegjelenítést illeti... nagyon szerencsés vagy! (Ezt minden irónia nélkül mondom.)
Amit írtál, az alapján szinte biztos, hogy a Te szemed, látásod nem érzékeny a mozgásmegjelenítést érintő "anomáliákra". Nekem is van ilyen cimborám, ismerősöm is...
Mutattam nekik tévén, hogy hol szaggat, hol "ugrik" a kép, hol van elmosódás... a panelen az ujjaimmal mutattam, hol mit kell nézniük... úgy sem látták.
Szerencsések. Nekik ilyen szempontból teljesen mindegy milyen tévét vásárolnak.
Én viszont, ha kettőt röccen a kép egy film alatt, kifutok kínomban a Naprendszerből...
Jut eszembe... a fenti kérdéseimre tudtok válaszolni, kérlek?
-
Laca1212
őstag
válasz
MrBazsi #50232 üzenetére
Sajnos akkor átcsattintottak. Most hoztam meg én is. Személyes vásárlás esetén jár a füles ezen áfa mentes árhoz is. Webes rendelés és személyes átvétel esetén nem jár.
A garancia plusz gold és a "beégésre is jó a biztosítás" mm dolgozó droid félretájékoztatás összefüggésével kapcsolatban volt egy sztorim ma velük.
Majd leírom ha van rá igény. Lényeg, hogy 65B9+füles+50e-es 5 éves gold került 536.190 Ft-ba. -
gago1975
őstag
válasz
MrBazsi #45154 üzenetére
Szia.
Kicsit ellentmondásos amit írsz: 10éve lg tv-hez lg házimozit használok, mindenre... alapbeállításon indul a házimozi ahogy a tv is. és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc
Téged se akarlak megbántani, de amit te használhatsz az még a belépő szintű HM rendszerek minőségét se éri el.
Egy kezdő szint valahogy így nézne ki 5.1 HM-ből:
Erősítő: Denon AVR-X2600H / Denon AVR-S950H / Onkyo TX-NR686 /Hangfalak: MONITOR AUDIO BRONZE 6 5.1 HANGFALSZETT, FEKETE
Minimum kábelezés : 80-100K
HDMi Premium vagy Ultra speed (gyengébbek kedvéért 2.0 vagy 2.1 helytelenül): 8-10K
Front + center hangfal kábel összesen 2x4m + 1x2méter: Oehlbach Silver Stream 40 hangsugárzó kábel 2x4,0 mm² = 20K
Surround kábel, legalább 2x10méter (persze szoba méret fügvénye): Oehlbach Silver Stream 25 hangsugárzó kábel 2x2,5mm² = 28K
Sub kábel: Oehlbach NF 214 Sub 200 kábel 2 méter / Oehlbach NF 214 Sub 300 kábel 3 méter / Oehlbach NF 214 Sub 400 kábel 4 méter 16K-26K-ig.
Összesen egy teljesen alap új vaalmire való HM 5.1 set: 700K nál kezdődik.Ehhez jön még plusz az objektum alapú hangsugárzók (ATMOS® / DTS-X) DE CSAK SZIGORÚAN MENNYEZETRE SZERELVE DALI ALTECO C-1 DOLBY ATMOS® SUGÁRZÓ +114K + kábel 20-30K
A front hangfalak tetejére elhelyezett ATMOS® sugárzók nem olyan jók, nem ugyanazt az élményt hozza mintha a mennyezeten lenne elhelyezve.
Ha igazi ATMOS® élményre vágyik az ember, akkor 5.2.4 elhelyezés a minimum, de inkább 7.2.6 aminél teljes ATMOS®+DTS-X objektum hatást kap az ember.
Amik ezalatt vannak (nem érték hanem minőség) azok nem nevezhető még kezdő set-nek sem!!
Használtan is lehet alacsony költségvetésből ilyen és ehhez hasonlókat építeni, csak türelem, kitartás és hozzáértés kell hozzá.A soundbar-ok pedig csak kiegészítő elemek, semmi esetre se helyettesítik a normál épített HM rendszereket, épp ezért sokkal nagyobb pénz kidobás mint egy alap (akár használt) HM rendszer.
-
törölt tag
válasz
MrBazsi #44520 üzenetére
Nem érdemes adni a logikájára, ha az nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyja az ismert adatokat. Nincs is nagy meglepetés, első körben 590 ezer forint a 48CX.
(#44900) rothfb
Én eggyel alacsonyabb sávban, 500-550 ezer közé vártam az eurós árak és 55CX forintos nyitóárából. De ez sem ért sokkhatásként.(#44901) daneel_hu
Igen. Szerintem is helyhiány és/vagy monitoros üzem lehet majd a két fő ok, amiért a 48-ast megveszik.
Van 150 ezerért OLED. Telefonban. -
so_ha
senior tag
válasz
MrBazsi #44483 üzenetére
"az idei szériában már lessz ugye 49 méret, a szervizes szerint bőven 400 alatt fog nyitni"
A méret 48"-os, és nem 49"-os, és tőlünk nyugatra már kapható az LG OLED 48CX9LB tv 1.599€-ért (... 1.999€-ig), így nem kell találgatni a nyitó árát. Miután most egy euro kb. 345Ft, ez pontosan 551.655Ft átszámolva. Az LG OLED 48CX8LC meg 1.799€ most, ami átszámolva meg 620.655Ft Amikor kifut jövőre, akkor valóban lemehet az ára 400e alá. -
törölt tag
válasz
MrBazsi #44496 üzenetére
Írtál a B8, C8, B9, C9 és E9 tévékről, és hogy a mester szerint az első négy szinte ugyanolyan, az E9-en meg szebbek a színek. Eszerint mindegy, hogy melyikhez hasonlítod az E9-et, ha már szövegértelmezés.
Nekem az is gyanús, hogy a B8, C8 => B9, C9 kapcsán fel se merültek a hozzászólásodban a szempontok, holott a 9-es széria kézenfekvő újítása a HDMI 2.1, illetve a kapcsolódó funkciók. Ez vízválasztó lehet.
A statisztikában létezik egy olyan kulcsfogalom, hogy reprezentativitás. A szervizes tapasztalatokkal az a baj, hogy rendszerint ettől állnak olyan távol, mint Makó Jeruzsálemtől.
Az árral kapcsolatban is hihetsz neki bemondásra. Én azért kíváncsi vagyok, hogy ha a 48CX 20-30%-kal olcsóbb az 55CX-nél, akkor abból hogyan lesz bőven 400 ezer alatti ár. Kezdetben sehogy, esetleg akcióban az ünnepekkor, vagy majd tavasszal.
A nagyobbak ára sem egyfajta helyettesítő hatás, hanem a kínálati oldal változásai miatt fog várhatóan tovább csökkenni. Nő például a kihozatal, közelítik az optimális üzemméretet, beindul(t) az MMG gyártás.
Egy bekezdést akartam írni, de basszus, ezer sebből vérzik a hozzászólásod.
_____
Felhasználó saját kérésére javítva.[ Módosította: #40993792 ]
-
BusinessGuy
őstag
válasz
MrBazsi #44496 üzenetére
Az E9 egy beépített soundbarral tud többet a c9-hez képest,semmi mással. Aztán hogy kinek éri meg azt a felárat, embere válogatja. Szerintem amekkora felár van sokszor annyiért jobb külön soundbart kapsz vagy rendesebb hangfalrendszert...Nem tud a képe se többet se jobbat. 8-as szériáról pedig maximum akkor van értelme váltani ha érdekel a hdmi2.1, a gsync és hasonlók. Ha nem, akkor valóban felesleges, de embere válogatja. Én nem váltogatnék évente...
Mindenesetre a 8-asokról e9-re váltani pontosan annyi mint c9-re ha a képet nézzük. Még csak azt sem lehet mondani hogy az E9-nél jobban figyelnek a gyári kalibrációra, totál random....
Ez nem átlagokoskodás, ezek tények.Galahu: beváltasz youtube-ra (vagy a hbo go-ra vagy amit szeretnél) és hosszan lenyomva tartasz egy számot. Kiírja a tv hogy akarod-e hogy ez a stuff ehhez a számhoz legyen rendelve. Innentől ha ezt a számot hosszabban lenyomod behozza amit hozzárendeltél.
-
daneel_hu
addikt
válasz
MrBazsi #41596 üzenetére
Csak nekünk van bizonyítékunk, Te pedig a levegőbe puffogtatsz.
Ha a B9 rosszabb mint a B8 akkor az nagy anomália lesz és az LG elmehet a...
De szerintem ugyanaz lesz, sajnos.Itt a video:
https://drive.google.com/open?id=1zCUYXaYYCbgZPQSKXBwQ0Azg3dPblbTC
Légyszíves úgy vedd fel, hogy lássuk a talpat, nehogy C legyen.
Az egyetlen kitétel, hogy legalább Dejudder 2-es legyen beállítva. -
válasz
MrBazsi #37268 üzenetére
Nem arról beszélt, hogy nincs gari pixelhibára, hanem arról, hogy egyesek visszaélnek a 2 évvel.
Én mondjuk ezt az egészet nem tudom értelmezni, mert én a legkisebb hibára, legyen az egy! pixelhiba, vagy bármilyen más kicsi képi anomália, azonnal gariztatnék. Nem azért fizettem egy rakás pénzt, hogy aztán évekig képhibát nézzek. Ezért nem értem a várakozó (majd két évig jóleszaznézzükképhibávalaztánmajdjólkicseréljükújra) embereket. Engem idegesít, ha valami nem olyan, amilyennek lennie kell. -
Celtis
veterán
válasz
MrBazsi #37268 üzenetére
Értelmezd légy szíves amit írtam. A pixelhiba garanciális és ez tök jó. A gond azzal van, ha valaki megvesz egy TV-t talál rajta pár pixelhibát, de vígan elvan vele, majd kivárja a garanciaidő végét és akkor jelenti be, hogy kapjon egy friss panelt vagy ha az nincs, akkor a készülék eredeti vételárát. Ez visszaélés a garanciális felételekkel, és jogtalan előnyszerzés.
Itt a fórumon meg szinte reklámozva van ez a módszer. Elszomorító.
-
daneel_hu
addikt
válasz
MrBazsi #37171 üzenetére
"Nekem lcd-n volt az a tapasztalat h lehet bármilyen film, a foci volt az aminél minden lcd elvérzett. va, edge led, direkt led, samu lg bármi. egyiksem volt tökéltes focira. igen számomra ez volt az első mérvadó elégedettség h itt minden oké. egyszerűen megszűntek azok a korábbi hibák amit egy csúcs ldnél is láttam."
Na itt van a kutya elásva.
LCD.
Nekünk PLAZMA volt 12 évig.
Ez a nem mindegy.
Sample and hold után nézel egy sample and hold megjelenítőt... viszont a plazma az impulzusos. -
daneel_hu
addikt
válasz
MrBazsi #37163 üzenetére
"Elegédett tulajként engem is meglep itt a sok mozgásmegjelenitéses panasz. Nem is nagyon irok csak figyelem a topicot, másfél éve a beégés volt kb ennyire kapós téma mint ez most. Én is háklis vagyok a képminősegre.... rengeteg focit, sorozatot 4k hdr filmet nézek a tv-n, de focinal kijön minden ami tré lehet egy tv-n es nagyon bosszantó tud tudott lenni régen ha nem volt tökeletes a kép főleg focinál. Amióta megvan az oled, élmény nézni mindent. Tenyleg csak nekem van egy full hibatlan tv-m amit vasarlas utan beallítottam es azóta semmihez nem nyultam msrt annyira jó a kép? Se függőleges bandig, se utanhúzás vagy darabos mozgas.... koppkoppkoppp. Tenyleg ennyire nagy szóras lenne a panelok közt vagy ami az egyiknek jó az a masik embernek rossz?"
Azt ugye tudod (?), hogy a foci(d) az 50 vagy 60 fps alapból?
Tehát akkor is jól néz ki oleden ha kikapcsolsz minden mozgássegítő algoritmust...24p-ről van szó.
Mozifilmekről. -
daneel_hu
addikt
válasz
MrBazsi #36265 üzenetére
Semmi sem biztos.
Ha jól rémlik 3 opció van... OFF, LOW, HIGH.
Egyszer méricskéltem, hogy HIGH beállításnál mennyire veszi vissza a statikus elemet.
20-as oled fénynél és szépen visszavágta 0 alá.
De... azért abban ne legyél biztos, hogy minden statikus elemet kompenzálni tud... sőt az olednél nem csak a statikus a gond, hanem minden kumulatíve öregszik. Épp ezért van az, hogy egy FIREPLACE videó is gond, méghozzá nem is kicsit.De a HIGH beállítás ami a legjobban belenyúl. Elvileg. (LG-n)
Panán nem tudom mi van erre. -
gurus
aktív tag
válasz
MrBazsi #32631 üzenetére
Nem volt 350ért 65ös B8, euronics egy nagy kamu .Ha nem engedi megrendelni online nem véletlen, mivel kamu.max 2-3db használtat eladnak újra csomagolva.olyan mint edigital 42000ft létra 3000-ért.persze senki se fogja megkapni.sajnos hozzá nem értő embereket átvernek. itthon nem büntetik ezért őket.megnézed árukeresőbe se teszik be őket , nem véletlenül
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
MrBazsi #23273 üzenetére
Megpróbálom majd fényképpel is illusztrálni, de ehhez SPORT1-es tenisz stream kéne, minimum felvételről.
A r****t UPC doboz pedig képtelen ilyen tartalmat visszajátszani, mert nem felvevős.
Az Eurosport "fehér" része pedig nem fehér csak átlátszó szürke, pedig pont a fehér részen lehetne a legjobban látni.
Azért kell a tenisz, mert általában a pályát mutatják nagytotálban hátulról, ott bőven tetten érhető lenne ha az egész képernyőn fényerőcsökkentést hajtana végre a tv. (nem csak a logón)
Persze ha van jobb ötlet, szívesen venném.Nemrég találtam egy SPORT1-es teniszt felvételről, de maga a scoreboard is bezavarhatott a dologba. Gyakorlatilag össze-vissza ugrált a fényerő. :S
Janinak abban igaza van, hogy ez így nem sokat ér, vagy bármennyire is fájdalmas = ha a teljes képnél visszaveszi (ahogy írod), akkor érhet valamit hosszútávon. -
polonic
félisten
válasz
MrBazsi #23127 üzenetére
Logo Luminance Adjustment is an LG feature which detects static logos on screen and automatically dims them to help prevent them from causing permanent image retention. We recommend the 'Low' setting since 'High' can dim some areas too much.
Ez alapján a magas beállítás a leghatékonyabb védelem. Csak ők a az alacsonyt preferálták, hogy ne homályosítson nagyon.
-
janos666
nagyúr
válasz
MrBazsi #23079 üzenetére
Passz, még nem igazán nézegettem, hogy mit csinál.
De a leírtak alapján szerintem a sötétítési funkció intenzitását állítod, tehát Magas beállításon agresszívebb, avagy könnyebben fogja rá valamire, hogy az logó és/vagy többet sötétít rajta. Avagy Magas fokozat = erősebb védelem = sötétebb logó. (Vagy persze fordítva, mert lehet világos műsoron sötét logó.)Majd talán egyszer bekapcsolom HUD-os játékhoz, vagy letöltök valamit csatornalogóval és kipróbálom. De az alapján, hogy mennyi a kérdés efelől, szerintem semmi látványosat nem csinál, mert akkor már tudnátok ti is.
-
-
energomatt
őstag
válasz
MrBazsi #22642 üzenetére
Alapvetően már többször megállapítottuk, hogy az OLED-ek között minimális különbségek vannak képminőségben és ezért az ésszerűség azt diktálná, hogy mindig a legolcsóbbat válasszuk azonos évjáratú panelek esetén. Ez azonban nagyon fontos, hogy csak azonos panelek esetén. Viszont ehhez az ésszerű döntéshez nem érdemes (pláne) áruházi teszteléseket lefolytatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mobil flották
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged