- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
Swami #103669 üzenetére
Teljesen megértelek! Basszus nem 4-5 éves Tv-ről beszélünk hanem azért 0-3 év közti ha jól sejtem főleg a garanciára hivatkozás is.
Egy dolog az ha te okozol kárt benne mert figyelmetlen vagy de basszus itt egy olyan személy okozta aki nem a tárgy tulajdonosa azaz Ő kárt okozott. Csak egy kis karc, kösz szépen. Jó ne fizesse ki a TV-t akkor csak az esztétikai hibáz hozassa helyre
Ez mit jelent összegbe az egy másik tényező. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Swami #103669 üzenetére
Tegyük fel találsz egy figurát, aki kifizeti a piaci ár felét. Megegyezel a károkozóval, hogy ő kifizeti a másik felét. Aztán amikor eladnád, megjelenik néhány érdekes "anomália" a kijelzőn, ami miatt eláll a vevőjelölt a vásárlástól. Akkor mit csinálsz? Mennyit ér a TV?
Szerintem nem neked kell foglalkozni a TV értékével és az eladással. Vagy térítse meg a károd, ami a javítási költség, vagy fizesse ki a TV -t és vigye el.
-
Celtis
veterán
válasz
Swami #103651 üzenetére
Mi lesz, ha el akarnád adni...? Rossz kérdés. És ha holnap véletlenül betöröd a kijelzőt, akkor mennyivel fog kevesebbet érni a karc miatt a roncs?
100 ezerért zavar. karc, 150-ért meg nem fog zavarni? Ezt csak te tudod eldönteni.Én lehet elfogadnám és megpróbálnám eltüntetni valahogy. Segítettem?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Swami #103654 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy így mennyit ér. Az a lényeg, hogy előtte egy jó állapotú TV volt. Így számodra a TV ára az akkori értéke, mielőtt a sérülés történt...
Hogy ez majd később, a készülék rendes használata mellett, normál üzemi hőmérsékleten mennyire lesz rosszabb, azt te sem tudhatod. Lehet évekig használható a TV, és esztétikai hibán kívül semmi gond nem lesz vele. Vagy lehet 2-3 hét múlva jönnek majd elő a problémák és használhatatlan lesz.
-
belan
addikt
válasz
Swami #103362 üzenetére
Sajnálom de nagyon érzékeny ez gagyi műanyag bevonat rajta nekem is ez típus van és most rendeltem vastagabb mikro szálas törölt hozza mert vonza micro karcokat és hajszál karcokat is tv ha nem vigyáz rá a ember . A foltokkal meg meg kell birkózni rendesen drága alaves fórumtárs sokat segített benne
! A fehér az csak folt szerintem az le jön ! De el hiszem bosszant !
-
blakey
titán
válasz
Swami #103368 üzenetére
Ha a teraszajtón történik a közlekedés és a TV vagy bármi, ami "kényes", a közelében van, akkor azt érdemes biztosítani. Egy ártatlannak tűnő mérés egy fémházas mérővel vagy bármi, aminek súlya van, sajnos problémát okozhat. Kihívód az internetszolgáltatód szerelőjét, és megnézed, hogy miként szerel, azonnal elgondolkodsz azon, hogy legközelebb mit és hogyan biztosítasz, az emberek másképp gondolkodnak, más a számukra fontos, és más e jelentéktelen. Gondolom a szerelőnek fel sem merült az, hogy a kár, amit okozott az 2-300e Ft és nem 20-30e.
Látom az emberek mozdulatait, gyakorlatilag kiszámolom a lehetséges mozdulatok hatásait és előre megtervezem, hogy mit hogyan biztosítok, de én ilyen vagyok. A kiszámíthatatlannal meg nem tudunk mit kezdeni, az általában elkerülhetetlen.
Nagyon szomorú és sajnálatos dolog, de ilyenek az emberek, amíg én mindent kesztyűvel fogok meg, addig más le sem sz@rja, ha zsíros lesz és megindokolja azzal., hogy az eszköz van érte, de ehhez nekem csak annyi a hozzáfűzni valóm, hogy egy minimális odafigyeléssel szinte minden tökéletes maradhat és még csak erőfeszítésbe sem kerül. -
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Swami #100249 üzenetére
Tedd fel az fw-t USB-ről. Mi baj lehet.
Ha központi Samsung ember volt (tehát nem a modulcseréket végző területi szerelő), akkor a munkaköri leíráson túlmenően (ebben a TV kategóriában) annyit legalább meg lehetne tenni, hogy az 'Intelligens kalibrálás'-t elvégzi a legjobb Samsung mobillal. De akár még egy pár perces "MM szintű" calman-os fehéregyensúly beállítástól sem törne ki a keze... (gondolom azért a központban van egy nyomorult eszköz). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Swami #100141 üzenetére
Bízzunk a legjobban, de ez megint csak szemre vetelezes lesz, semmi más.... Ha kell én adok szakvéleményt műszeres méréssel, de hát azt nem fizetik....
Kicsit "haverkodj" össze azzal aki kimegy, hogy számodra kedvező legyen a véleménye.
Mivel az ő emberük ezért sok jóra nem számítok
-
-
alaves
addikt
válasz
Swami #100049 üzenetére
A Samsung-nál a 'Távkezelés'-en keresztül szerviz menü reset is van, valamint downgrade-elni is tudnak régebbi, stabilabb, esetleg más fehéregyensúlyú fw-t. (Philips-nél pl. speciális szerviz fw is létezik, csak ők elküldik a felhasználónak és úgy kell USB-ről tiszta telepítést végezni, lehet hogy még a tárhelyet is törli teljesen /format/).
Nálad cseréltek fw-t? Melyik van jelenleg?
-
-
szkutyi
addikt
válasz
Swami #100042 üzenetére
Ez még csak a kezdet.xd.eddig nincs is probléma ..az utána lévő dolgokkal van..amikor jön a kontár szerviz, és a stb....
Szóval most a fehér az fehér? Semmi olyanba ne nyulj bele amihez műszer kell!.csak az alapokat állítsd be(energiatakarékos mód ki, meleg szintonus, élesség ki, stb stb.) -
maci74
tag
Én több dolgot is vettem a Telekomtól ami samsung. Mivel a T. adja a gyári samsung garijegyet, én onnantól kezdve a Samsungon keresztül intéztem ha valami gondom volt.
Voltam ma az MM-ben megnézni az S90c-t,de nem jártam sikerrel. Mindenáron az S90D akarták rámsózni. 1 db s90c volt nekik amit nem szedtek elő, bár elmondták h. nagy külömbség nincs a 90c-90d között. Kérdeztem h. milyen paneles a 90d? Erre otthagyott az "eladó" h. nyomkodjam nyugodtan.
10perc után jött egy másik aki már azt mondta h. a 90c egy kalibrált darab olyan képpel h. besírok. ennek prezentálására odavitt 2 lg tvhez amiből az egyik az elmondása szerint kalibrált volt, a másik nem. Mondom oké,had próbáljam már ki az s90c-t ha kalibrált ha nem.
erre ez is faképnél hagyott, utána már oda sem jött senki csak tisztes távolból méricskéltek 3an is.
Okosabb tehát nem lettem 90c ügyben, de a 90d-nek is szép képe van.azt legalább ki tudtam próbálni. -
hunspikey
őstag
Én az árnyalat paramétert hagynám a brébe, nézd meg úgy hogy visszateszed 0-ra, és csak a színek gaint és az offset értékét állítod. A gain a csúcsfehér RGB kompenzációjára való, az offset meg a sötét pont (fekete) balanszát tekeri.
Elvileg lila tinting esetén elveszel a pirosból és a kékből ugyan annyit fent is és lent is, azaz pl:
R gain -10
G gain 0
B gain -10
R offset -5
G offset: 0
B: offset -5így mit látsz?
Vhiktor persze jól mondja mint mindig - ez lószar, nem kalibráció, viszont arra jó, hogy igen is ki lehet szedni a számodra zavaró egész képes tintinet. Persze ettől még az RGB trackinged is lehet szar illetve simán mellé lövöd a WB-t, nincs az az isten hogy eltaláld a d65-öt, de ez szerintem kisebb baj mint a padlizsán show
szerk:
aztán ha a szürkéd még így is tintingel de már nem lila, hanem mondjuk zöld vagy sárga irányba, akkor kell a R;B értékeket eltérő mennyiségben használni
-
-
alaves
addikt
S90C: 1420.9 fw + factory reset
SDR: Filmmaker
Fényerő 30 (100-120 nit)
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyáriteszt: [link]
Elfogadhatóra sikerült kép (redmi 10 pro, közepesen árnyékolt szoba, reggel + lámpafény).
Kb. ilyen képet kellene, hogy kapjál. -
hunspikey
őstag
Imádtam a kengurut- maradjunk ennél
Neked egyébként a képeket elnézve könnyű helyzeted van - mert nem déli tájolás a nappalid. A Horváth Andrásos képnél egyértelműen látszik, hogy bár süt a nap a terasz árnyékban van. Na a mi nappalink a telek fekvés miatt kajak tökéletesen déli tájolású ami iszonyú benapozottságot eredményez.
Most intézem az embert aki szerkeszt egy 5 méteres előtetőt az egész fölé, mert a normál 80cm-es ereszdoboz kevés ide.
-
tigribigri
tag
Nekem pont ezt javasolta a mosogatógépszerelő. Elromlott 5 perccel a gari lejárta után a drága Electrolux mosogatógép ( 1 éves volt). Vezérlés hiba, gazdaságosan nem javítható, ment a kukába. Azt mondta a szerelő, hogy pont egyformán szar az összes, vegyem meg a legolcsóbbat
. Akkor pont egy beko volt a legolcsóbb. Azóta beko mosogatógépünk van már vagy 5 éve, egyszer kellett benne szivattyút cserélni talán 25k HUF-ért.
-
wiggen123
senior tag
11. hsz itt. Még próbáld meg ezt az egyedi színtér beállítást. Nálam tökéletesek lettek a színek. Alapból tiszta pirosba eltolt volt minden.
Filmmakert én nem is használom. Én látni akarom a részleteket. Most per pilll eco, meg standard mode-t használok. Filmmaker tiszta mosott sz*r volt, elvesztek a részletek a sötét részek körül, alig látszott valami bárhogy állitottam. Ez az én egyéni szoc problémám, kinek mi jön be.
De nálad nem ez a gond, hanem a szintér beállítás, vagy a panel a hibás, ahogy többen írták.
Idővel sokat tisztul a szükre -
alaves
addikt
Nem lilás. Bontatlan volt a TV? Volt fólia a kijelzőn? Lehet, hogy kellene egy gyári visszaállítás (menni fw 1410.1-re, utána visszaáll.). Ha nem lesz jó úgy sem, akkor lehet hogy csak a kalibrálás segít.
Nálam ez a beáll.:
SDR - filmmaker
Fényerő 30
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári -
mc.g
aktív tag
Gondolom sokmindent próbáltál.
Én nulláról így indulnék:
- Képernyőfrissítés (ha lehet)
- Filmmaker mód alapbeállítás
- Fehéregyensúly (pl. melegebbre)
Ha itt jó, akkor ennyi, ha még nem jó, akkor tovább:
- Zöld szint növelés (manuális fehéregyensúly beállításnál)
- Kék szint csökkentés (manuális fehéregyensúly beállításnál)
- Piros szint növelés (manuális fehéregyensúly beállításnál)megnézném melyikre hogy reagál, milyen hatása van a képre...
-
alaves
addikt
S90C: Logófényerő módosítás: 'magas'. A pixelshift PC monitorként és/vagy egyes játékoknál lehet esetleg zavaró, mert nagyobb, mint az LG-nél. Az intelligens kalibrálást inkább hagyd, csak elszúrja az egészet.
A 'mályva szürke' lehet, hogy csak beáll. probléma (YT-on is sok Samsung QD-OLED-en látszik, de nálam pl. nem fordul elő): ami hatással lehet SDR: színközbeáll.: auto; szín: 25; árnyalat: 0; színtónus: 2.meleg; csúcsfényerő: ki; kontrasztjavító: ki; fehéregyensúly alapon
Illetve mi a forrás, ahol látod belső lejátszó, HDMI, TV tuner?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RAM topik
- Gyúrósok ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest