- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BomiBoogie #50973 üzenetére
A pénzt nem azért írtam, hanem azért mert pénzkidobás az oled arra, amire használnád és itt főleg a cserélgetésre írtam ezt, hogy majd ha tönkremegy, évente cserélgeted a tv-ket. Abban igazad van, hogy a kúled is kerül annyiba, mint az oled, viszont az bírni fogja ezt a felhasználási módot. Viszont én erre vennék egy olcsóbb Nanocell LG-t, vagy egy másik márka olcsóbb, de még jó képminőségű LCD-jét.
-
Northlorien
tag
válasz
BomiBoogie #50973 üzenetére
:)) akkor pedig valószínűleg jobban jársz a samsungal - én nem szeretem különösebben a márkát, de ha csak játszani kellene nagy képernyő valószínűleg azt venném. Vagy bevallalod hogy para lesz LEHET/sanszos az oleddel, és megveszed. Szóval a lelkivilagodtol függően ebben az esetben az LCD jobb, ha nem vagy ideges típus akkor vedd az oledet. Illetve néz körül külföldi fórumok mit írnak, sokan a 48 colost használják monitor helyett, ha nem félnék attól hogy beeg valószínűleg én is azt vennék.
-
alaves
addikt
válasz
BomiBoogie #50855 üzenetére
A Q90 sem hasonlítható össze még a belépő szintű OLED-ekkel sem, még az MM-ben is látszik a világosban, hogy óriási a különbség az OLED javára. Őszintén megmosolyogtam a múltkor a Q90-et, hiába volt nagy, az OLED754 a maga kis 55"-ös kijelzőjével ott helyben megalázta képminőségben.
Egyébként két különböző technológia, jelenleg maximum a csúcs plazmákat lehet az OLED-el összevetni, persze SDR 1080p-ben és az alatta lévő felbontásoknál, valamint a Sony OLED TRIMASTER EL™ profi monitort. -
alaves
addikt
válasz
BomiBoogie #50919 üzenetére
A Philips OLED-jeinél nagyobb pixeleltolást alkalmaz, akkor nyilván valamiért csak használ a kifakulás ellen.
-
wallace 234
őstag
válasz
BomiBoogie #50934 üzenetére
Van 2 év garancia de ha kicsit vársz jövőre 3 évet kell adniuk! Szóval vedd meg azt használd, ahogy tetszik. Beégés kockázata már elég minimális! Meg ha meg veszed használod, és be írod a fórumba meddig bírta, így!
-
válasz
Erre a felhasználásra oledet venni kb olyan, mintha pl egy magyar kisvárosban városon belül az ócska útra, 5 km-s ingázásra vennél egy dízel Q7-t. Vagy egy Ferrarit.
Na kb ennyi értelme van oledet venned. Totálisan felesleges. Persze ha nem számít a pénz... Mint egyeseknél. De én még akkor sem vennék oledet erre, mert sajnálnám a tv-t. Igazi pazarlás. -
snpetit
aktív tag
válasz
Hát LCD kellene Neked, de ha mindenképpen OLED-et akarsz és +gari nem játszik akkor várd meg a jövő évet, ha nem sürgős annyira.
Már alapból 3 évet kell adniuk az ára miatt. -
Northlorien
tag
válasz
BomiBoogie #50929 üzenetére
ha zenehallgatás akkor miért nem egy normális hangrendszert vásárolsz ehhez, ezt annyira nem értem. Erősítő bluetooth+streaming kapcsolattal + egy normális sztereo és kész.
Ha filmeket akarsz nézni, nagyon jó minőségben és hajlandó vagy vigyázni rá, vegyél oledet, arra, hogy a háttérben menjen a youtube zenére, arra kb nulla értelme van, beég, elhasználódik, utánna garancia ügyintézés ha van még, stb. Már a stressz faktor miatt is érdemesebb egy LCD-t venni. Kb olyan ez mintha szukseged lenne egy autóra,, de helyette veszel egy traktort mert ugye az is elvisz A-bol B-be.Ha szereti nezegetni a képeket meg váltogatni már akkor is jobban jársz ha odaraksz egy LCD kijelzős 10 colos tabletet amit rákötsz az erősítőre.
LCD: Sony KD-55XG9505B - tök jó a local dimming benne SDR esetében 0 blooming van, android rendszerrel, mehet reggeltől estig kb 300 ezerbe kerül most a Sonynal, ár értékben nem egy rossz döntés, de ha többet rászánsz van jobb opció is.
Erősítő+hangfal: használtan kb 50-150 ezerért nagyon jót találsz
Tablet: A fireHD 10 kb 40 ezer forint.
Ezzel kb oled árban vagy, tök jó képminőséggel + hangal. Az oled nagyon kiraly, de megvannak a hibái hátulütői. Ha mindenképpen ezt vennél akkor ismétlem, a zene miatt vegyél egy tabletet az asszonynak, és a ne a tv-t használd zene streamre, mert előbb vagy utóbb be fog égni.
Természetesen nem akar senki meggyőzni arról, hogy mire költsd a pénzed, ez szíved joga, és ha oledet akarsz venni akkor vegyél azt, csak ne várd, hogy erre a felhasználásra ebben a döntésben megerősítsünk. Remélem nem érted félre, 0 bántó szándék és irónia nélkül irtam a fentieket. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Elvileg arra nem terjed ki az a garancia, amit pluszban veszel.
De én nem is ezt, illetve erre írtam.
Amíg van rá a gyári két év garancia, na ott kell nem törődni, hogy most beég, vagy nem ég be.
ha beég, kicserélik, viszont onnan meg újból indul a két év garancia a panelcsere miatt.
Így bőven meglesz az infód a jövőre vonatkozóan, hogyan használd majd a tv-t.
De én azt mondom, hogy a cx-nek meg sem kottyan ilyen napi 7-8 óra ugyanazon a helyen és helyeken lévő HUD-ok.
Szóval, kapja az ívet rendesen tőlem/tőlünk a cx, de bírja, csak előjött ez a tinting. Az új panellal a jövő héten jön a szerelő. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
És ha be is ég, akkor mi van? :-)
Kicserélteted, legalább letudod tesztelni, hogy mit bírnak ezek a panelek és amikor már nem lesz rá garancia, meg lesz bőven az infód, hogyan is használd majd a jövőben.
Nekem a jövő héten fognak panelt cserélni a 77-es cx-en, mert olyan szépen előjött rajta (ami eddig nem volt) a tinting, hogy legszívesebben lerúgnám az asztalról.
De az biztos, hogy addig fogják cserélgetni, amíg tökéletes nem lesz, de remélem, hogy ez elsőre is sikerülni fog. -
wallace 234
őstag
válasz
Hát szerintem erre inkább egy Qledet, azt azon mehet így egésznap a YouTube!
-
wallace 234
őstag
válasz
BomiBoogie #50927 üzenetére
Ha spotify t el indítod , ki kapcsolod a kijelzőt az a legjobb védelem! De amúgy nem indul el a képernyő védő! YouTube zenét próbáltam és nem indult el a képernyő védő. Van egy Sony bluray lejátszó, azt be kapcsolom és telefonon keresztül, irányítom a YouTube zenét és így nem kell a tv, csak addig míg először be kapcsolom a lejátszót! De ahogy írták is egy Chrome cast meg oldja a gondot!
-
WiZARD
addikt
válasz
BomiBoogie #50927 üzenetére
Miért nem veszel zenehallgatásra chromecastot, vagy valami hasonló filléres eszközt?
TV meg marad arra, amikor nézed is. -
wallace 234
őstag
válasz
BomiBoogie #50919 üzenetére
Igazából ez a pixel eltolás segít, úgy tudom az összes pixelt, mozgatja ill korábban nem volt logó védelem, ami a logó körül csökkenti a fényerőt. Olyan tömeges beégés nem történt, ha lenne annak híre lenne, éppen úgy mint a közel múltba, tápegység túl melegedés miatt vissza hívtak egy csomó oled tvt, főleg dél koreába, de állítólag európába jutott belőle! Vissza térve a beégésre a CNN Erős piros és ezt a régebbi oledek, nem nagyon szerették, ill azért elég extrém teszt volt, nem hiszem, hogy napi 24 órába valaki CNN t nézzen. Újabb oledeknél nagyobb a piros pixel, így jobban bírják. Ez a beégés igazából, normál használat során, egy kis oda figyeléssel nem nagyon fordul elő! Ha meg gond van Lg cseréli a panelt!
-
wallace 234
őstag
válasz
BomiBoogie #50891 üzenetére
Igen van még mit fejlődni, főleg fényerő téren, mert pár éve többet tudtak fényerőbe mint most! Ez azért fel vet pár kérdést, hogy mi lesz jövőre? Jó idén a Cx picit jobb lett, mint tavaly de ez még mindig kevés! Főleg, hogy az emberek azt nézik, hogy ez 350 nit míg egy Qled 1000 nit, és akkor el gondolkodik ez most mi? Melyik a jobb? Kell a fényerő, persze nem azért mert hűha ki égeti a szemet, hanem a hdr miatt legyen elég dinamika! Technológia se olcsó, sok selejt volt annak idején, azért is volt drága most meg azért mert csak, ahogy írták fentebb ők gyártják csak!
-
Segal
veterán
válasz
Ez tény
Azért ennyi az ára mert jelen pillanatban csak az LG tudja gyártani a panelt. Illetve Kínában meg fog jelenni egy nem LG paneles tv valamikor a közeljövőben, de az papíron nem az LG ellenfele. -
Madwe
nagyúr
válasz
Még most is viszonylag új technológia, nem pörgött fel se a gyártás se a kereset arra a szintre mint a belépő lcdk esetén, de évről évre javul (5 éve az 55c6vm került annyiba mint most a 65cxem...)
-
wallace 234
őstag
válasz
BomiBoogie #50887 üzenetére
Galéria mód, annyival más mint a Samsungon, hogy váltakozik míg a Samsungon nem, meg az más jellegű funkció! Pixel eltolás egy jó dolog! De az autómatikus energia mód is! Környezethez igazítja a képet, és mivel itt pixeleket, külön vezérli más mint az lcd tv ken! Ha meg nem tetszik az autómatikus energia mód, oled fény legyen 50 körül vagy lentebb akkor lényegesen kisebb az esélye a beégésnek!
-
wallace 234
őstag
válasz
BomiBoogie #50881 üzenetére
YouTube os zene hallgatásnál ha nem nézed akkor a kijelzőt, ki lehet kapcsolni is és mehet a zene egésznap! Vagy tedd autómatikusra az energia gazdálkodást! Így kisebb az esélye, hogy baja lesz!
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #50881 üzenetére
Pontosan, főleg ha nem mindig ugyanaz a video megy ismételve. Statikus tartalom nem gond ha van, ha az mindig más statikus tartalmat takar
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #50864 üzenetére
Párszáz óra witcherbe is belement, semmi nyoma
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #50862 üzenetére
Kumulálódik, de játéka válogatja mennyire vészes: az egy dolog, h statikus tartalom van e rajta, az fontosabb kérdés, h az a statikus tartalom milyen: ha nagyon világos, előbb utóbb gondot okozhat. Legtöbb játék hudjával nincs gond. De pl ott a fifa, két alsó sarokban ezerrel világít a címer, azok szeretnek beégni (rtings tesztjén pl 2 évig napi 20h ment a fifa, ezek a részek beégtek. Ugyanígy ment a cod is, ott semmi se égett be)
nyilván hdr játék esetén 100as oled fénynél ez méginkább jellemzően problémás lehet, de az.rt hdr esetén meg szokták oldani h a hud ne égesse ki a szemednekem 4 majdnem 5 év c6 használat után semmi gondom nem volt ezzel, pedig volt pár cím ami többszáz órát ment, a fifa is ilyen volt. S az egy majdnem 5 éves panel, a frissebbek jobbak ilyen téren. Akkor is már ment a beégés mizéri, nem érdekelt, sose aggódtam ezen. Az más kérdés h azért figyeltem rá, h pl leállított tartalmat ne hagyjak rajta órákig, de kb ennyi. Illetve normál oled fénnyel néztem az sdr tartalmakat, s nem fényárban 100as érték mellett...
-
brucezly
csendes tag
válasz
BomiBoogie #50855 üzenetére
Én egymás mellett néztem meg a GX-et és a Q95T-t. Bár látszik a 2 tv közt a különbség, kb. ugyanakkora, mint amekkora az árukban is van szvsz.
az összes többi (UHD) LCD amit élőben láttam, nanocellel az élen mind csalódás oleddel szemben. -
Piftuka
veterán
válasz
BomiBoogie #50820 üzenetére
"Jó, ha van olyan IPS LCD, ami tudja a HDMI 2.1-et, akkor felőlem bármi jöhet."
Egyelőre ezek: HDMI 2.1: TV-k melyeken már működik (Frissítve) - HaziMozi
-
brucezly
csendes tag
válasz
BomiBoogie #50820 üzenetére
A frame és a Q95 jó falra ugyan, de úgy látom utóbbihoz elfelejtettek fali konzolt gyártani és a tavalyival árulják, ami csak részben kompatibilis a 2020-as modellel...
-
brucezly
csendes tag
válasz
BomiBoogie #50816 üzenetére
Ebben a cipőben járok én is... Vettem egy GX-et a hálóba mozizni, viszont a nappaliba is le kellene cseréni a plazmát, amit a gyerekek üthetnek vághatnak. (spotyfitól-disney csenelen át, HUD-os konzol játékokig)
Mivel a GX-nél a technologiából adódóan a galéria mód is használhatatlan, kénytelen vagyok ledeket nézegetni... q95T-nél tartok, de ott elakadtam a fali konzolnál -
daneel_hu
addikt
válasz
Erre a felhasználásra felesleges oled.
De meg merem kockáztatni, hogy még egy drágább LCD is felesleges. -
Pro Koryak
addikt
válasz
ilyen felhasználásra = 90%-ban YT zene, elég egy olcsó ips lcd is.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
BomiBoogie #50801 üzenetére
Ha napi 8-10 óra használatból kb.1-2 órát néznétek, akkor valóban felesleges. Nem a beégés miatt, hanem a felhasználás vagyis inkább a mellőzés miatt. Szerintem.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
BomiBoogie #50797 üzenetére
Majdnem 2évig használtam a b8 oledemet sdr60, hdr 100 fényerőn, 7000 óra ment bele kb, és úgy adtam el h beégésnek semmi nyoma. havernak a szintén ugyanilyen idős c8on nemrég futott le a 3.ik nagy pixelfrisítés az ugye 6000óra, az sem minimál fényen használva ott sincs semmi baj. Nem kell már ettől félni annyira szerintem.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Ha anyagilag nem gond = lazán kicsengeted az árát bármikor vegyél nyugodtan oledet. Ha beégne, majd olyan 100e környékén eladhatod, aztán jöhet a következő.
-
válasz
Szerintem, ha alacsony fényerőn használod, bár mit nevezünk alacsonynak, akkor a statikus elemek is később hagynak nyomot. Meg az sem mindegy, hogy minden nap ugyanaz a statikus elem megy órákat vagy naponta változik. Ha minden nap ugyanaz, ugyanott jelenik meg és órákat ott van, arra én nem használnék oledet. Eleve háttértv-zéshez (a háttérben csak úgy megy) nincs szükség oledre. Pont a képminőség a lényege a technológiának, ez az erőssége. Ha csak úgy a háttérben megy, annak nem sok értelmét látom az olednek. Még írtad a hébe-hóba játékot, ez sem erősített meg abban, hogy neked oledre van szükséged.
4K HDR tartalmat, filmeket, sorozatokat (akár fullhd-ben) nem szoktatok nézni? -
válasz
BomiBoogie #50760 üzenetére
Madwe jól mondja, ha kikapcsolod a képernyőt, akkor a hang mehet. De a kijelzőt órákra én nem használnám az általad linkkelt videó lejátszására. Van statikus elem.
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #50760 üzenetére
De, van kijelző kikapcs funkció amikor hang, net, appok mennek meg minden, csak a kijelző van kikapcsolva
-
válasz
BomiBoogie #50757 üzenetére
"tehát napközben kb. YouTube-ról megy rajta zene a kutyának (remélem, attól nem fog beégni
), este meg játék leginkább."
Erre nappali Youtube a kutyának felhasználási módra egyáltalán nem javasolt az oled. Szerintem. De majd az okosabbak megcáfolnak. Ha nincs statikus elem a képernyőn huzamosabb ideig, akár még jó is lehet erre is, de ha bármilyen statikus elem órákra a képernyőn ragad, attól be fog égni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #50757 üzenetére
Szerintem teljesen jól működnek napfényes szobában is, 30as oled fénnyel nálam pl totál jó a kép, így a beégéstől se kell tartsak. Ugyanakkor direkt napfény nem éri csak szórt.
valamint az oled előnye sötétben jön ki igazán, amikor fontos a látvány (vmi jobb féle hdr film, sorozat, bármilyen játék) akkor azért érdemes besötétíteni hozzá.
a youtubeot tudod úgy hallgatni, h kikapcsolod a kijelzőt, ha az nem kell a kutyádnak közben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged