Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz dgyuri0123 #5097 üzenetére
Hú, pörgött ám a topic! Becsülettel végigolvastam a legutolsó hozzászólásom óta született nyolcvanezer hozzászólást ( ), és megállapítottam, hogy madgie fórumtársunk milyen okos dolgokat ír...
Ami a "hitvitát" illeti...
"Soha nem fogsz meggyőzni arról, hogy 2-3x drágábban, 2x jobb képet fogok kapni. A HDR meg ne legyen már szempont szerintem."
Éppen a HDR az, ami a televíziók fejlődésének jövőjét jelenti. Legalábbis azt kell jelentenie, ha továbbra is cél a minél valósághűbb kép megjelenítése. A HDR alkalmazása a televíziókban az utóbbi évtizedek legnagyobb innovációja. Már így is csodás végeredményt ad, hát még ha sikerül sokkal magasabb szintre fejleszteni.
Ami pedig a 4K-t illeti... Bizony, sokan meglátják a 4K és Full HD felbontás közötti különbséget 55 colos tévén, 1,5-2 méter távolságból is. A különféle "ajánlásokat", táblázatokat én sem venném soha készpénznek. A gyakorlati tapasztalat ugyanis régen rájuk cáfolt.
Például a 42 colos LG tévénken ~5-6 méterről is azonnal látszik a különbség egy SD és egy HD csatorna jelenetei, képminősége között. Nyilván a gyakorlatban ennél közelebbről nézzük, de a tény az tény. Tudom... sokak szerint (erről már beszélgettünk), az SD és a HD között nagyobb különbség van, mint a HD és a 4K között, ám a végeredmény, illetve a "szemlélődés" eredménye hasonló, vagy ugyanaz.
Halkan jegyzem meg, hogy némelyik, itt a topic-ban "lesajnált", újrakevert 4K anyag is olyannyira szép, és annyival jobb a Full HD változatnál, hogy a néző az ámulattól az állát a padlón keresgéli.
Aztán pedig nem szabadna feledni azt sem, hogy a jelenleg ismert legjobb televíziós 3D képet a technológiával rendelkező 4K LG OLED tévék adják. Mivel a felezéssel együtt is 1080 soros vertikális felbontásra képesek.
Jó volna, ha a 3D is visszatérne az OLED televíziók világába, mert éppen a jó kontraszt és a HDR segítségével a kép térérzete sokkal jobb lehet, mint korábban bármikor!
A natív felbontásban rögzített 3D anyag pedig igazán páratlan, és pazar lehet. Éljen tehát a 4k!
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest