- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
Borisz76 #113272 üzenetére
Ez szép és jó lenne, ha egy ember nézné, mindig azonos nézési pozícióból.
Sajnos általában nem ez a helyzet... nálunk pl. kanapé csere volt és változott a nézési pozíció (és amúgy sem egyenesen szoktam nézni, hanem félig fekve), de ezért biztosan nem fogom átrakni a TV-t a falon, hogy pont jó legyen nekem (az asszonynak meg nem lenne pont jó ebben az esetben - egyenesen nézi -, meg fordítva se).
Inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyjából a közepére nézzenek (átlagolva), anélkül, hogy mozgatni/tartani kellene a fejüket.
Én úgy oldottam meg dolgot, hogy raktam egy laser pointert a fejünkre, a két pontot összekötöttem és elfeleztem, ott lett a TV közepe. Sokaknak ez magas lenne, de nekünk éppen jó, minimális kompromisszummal.
-
warren29
aktív tag
válasz
Borisz76 #113175 üzenetére
Akkor megfordítom egy kicsit.
Hónapok óta olvasom a fórumot és renszeresen írnak a fórumosok, hogy jött ki G4-re frissítés xxxxx verziószámmal és frissítették is rá.Mi változott a gyári firmwarehez képest az elmúlt 1 évben a G4-nél?
Gondolom a képminőségen nem javítottak.
Kibővült a menü? Elérhetőek új funkciók?
Gyorsabb lett a tv?...Lett e valamiben jobb és ha igen miben illetve a frissítések eredményeképpen jött e bug vagy vesztek e el korábbi fícsörök?
Tényleg érdekel mert ha nincs pozitívum akkor teljesen felesleges frissíteni.
-
-
decso
csendes tag
válasz
Borisz76 #111611 üzenetére
Kipróbáltam, hogy áramtalanítottam egy időre mindent, de ez nem oldotta meg a problémát.
Telekom 1000Mbps, vékony üveg kábelen jön be, nem tudom mi a pontos neve.
LG C1 oled tv.
Lenovo laptop ( 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-1255U 1.70 GHz
16,0 GB (15,7 GB használható).
Kábelen mért internet sebesség laptopon : 940 Mbps le és feltöltés egyaránt.
Wi-Fi-vel mért internet sebesség laptopon: 394 Mbps le és feltöltés egyaránt.
Kábelen mért internet sebesség TV-n: 40-60 Mbps letöltés, 94 Mbps feltöltés.
Wi-Fi-vel mért internet sebesség Tv-n: 50 Mbps letöltés, 212 MBps feltöltés.
Ugyanazt a kábelt használtam a mérésnél a laptophoz és a tv-hez. -
enonlui
tag
válasz
Borisz76 #111011 üzenetére
Harman/kardon av70 erősítő rá van kötve a tv-re hdmi arc
Filmezés közben elkezdett szaggatni a hang aztán egy kis idő után már nem jött a hang. Az erősítő kijelzőjén időközönként megjelenik a PMC. A tv LG oled55b9 a beállításokban be van állítva a hdmi-arc/earc.
Esetleg van ötlet....hogy merre tovább... köszi -
chris0000
őstag
válasz
Borisz76 #105330 üzenetére
thx. már csak azt nem értem, h akkor, h tud 4K 120Hz/120fps-el menni a játék, ami érezhető is pl. a Stalkerben, mert abszolút smooth a játékmenet..
van lehetőség arra a játékban, h 60Hz-es frekvencia, akkor fix 60-ra rakja (ekkor nincs villanás) , de a 120 után, hát az nem ugyanaz a játékmenet.. igazából ég és föld.de valszeg itt lesz a gond
-
Steady74
addikt
válasz
Borisz76 #103518 üzenetére
Miközben Németo., olaszo, spanyoll. ban sokkal olcsóbb az élet mint itthon és ninvs infláció. 1 éve voltunk Malagán, kisboltolban vásároltunk, blokkokqt megtattotto (Carefour). 3 hete voltunk Madridban, ugyan az az áruházlánc, a legtöbb áru ugyan annyi volt. Olaszoknál az 1kg os Barilla tészta 1.54, akciósan 1.05. Amit itthon árulnak 0.75-ös olivaolajat (piccolaitalia) 9890 ért, az kont 1lozerrs kiszerelésban 10EUR.
-
Squirrel
őstag
válasz
Borisz76 #101530 üzenetére
Tv-n mi csak az angol csatornákat (bbc one, two, channel 4 e4 és tarsai) nezzük, szerencsére egy darab magyar csatorna sincs. Ezekre meg ejszaka a nyugalom miatt a streamre is jo a tv hangszoroja. Nas-om van hdmi kimenettel, az, meg az amazon stick van a prociba dugva. A sticken megy vpn, hogy a skyshowtime-ot tudjam fogni, ezert a többi streaming ami megy vpn nélkül is a tv appjárol fut. Szóval itt kicsit lehet át kell mindent a fire stickre tenni a kábel tv szintèn stickes, azt is atdugom a prociba és kapnak egy passtrough-t. Azért tényle a röhej kategória, hogy ezt a rohadt cec-t nem lehet rendesen beállítani. 2 napja sz.patom magam vele.
Tv képe viszont gyönyörű. Nem tudom, kinek kevés a fényerő, nekem kiégeti a szemem.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Borisz76 #98726 üzenetére
Nem a CEC-re gondolok az már régi dolog, az több minden infót is át tud vinni, illetve előfordulhat olyan, hogy mikor a TV-t bekapcsolom a mediabox kikapcsol, stb, fordítva kapcsolnak ki-be akár (jártam így a gyerekek TV/android-mediabox -ával, ezért ki kellett kapcsolnom rajtuk a CEC funkciót).
Félreértettél, én csak az erősítőt kapcsolom be vagy ki (TV távirányítót elő sem veszem), hanem a mediaközpontot (ami az AV-erősítő), és ezzel az egy gombnyomással lesz hang+kép, az AV-erősítőn (mint központi egységen) választok HDMI-bemenetet, mit szeretnék nézni-hallgatni, pl. android-box, TV-vevő, deck, videomagno, stb, stb...
-
válasz
Borisz76 #94185 üzenetére
Köszi!
Szolgáltatót nézve (Gelka Hírtech) , csoda ha van adás (probléma mentesen)
Az a régi LG 42LE4500 tuti tuner hibás, de még működik (STB-vel HDMI-n)
Csak TV szolgáltatás van tőlük, net az T-től van Optikán. -
ricsip
addikt
válasz
Borisz76 #93949 üzenetére
Neszesemmifogdmegjól-tanács, semmire nem megy vele a kérdező.
Eleve az LG (de szerintem a többiek sem) nem ad ki technikailag részletes és specifikált leírást, h. mi az amit megeszik (és mi az amit nem) a beépített player. Olyan szinten biztosan nem, h. ránézz egy mkv-re, és biztosan tudd h. jólesz v. nemleszjó. Az akadozik a lejátszás az pl. tipikusan olyan defekt, amire nem lesz egzakt válasz h. ez miért ment szarul a tv-n. Ezerszer gyorsabban találsz másik változatot nkóron a filmből, mint videóanalizátorral kielemezve megmondd h. na ez azért volt szar mert Profile 8, és azt nem viszi a C9 a 2020 decemberi firmware update óta. A világon senki nem tart nyilván ilyen tudásbázist, amiből ezt ki lehet olvasni.C1-nél pl. haszontalan az összes doksijuk, h. DDP codec-et pl. támogat-e vagy sem.
-
-
-
válasz
Borisz76 #68925 üzenetére
ok köszi !
XBOX SX kitolja Voda gigáját kábelen
WIFI AP a lakásban 500-600Mbitet tud, S21 telefon szintén kb 550mbit
Furcsállom, hogy a tv csak 100-at kezel kábelen és wifin.
50-60 Gigás 4k relasenek jól jönne a gigás sáv (pc-router- tv)
Nyilván Netflix 4k, AppleTv 4k, Amazon 4k, elmegy 100-as sávon -
belan
addikt
válasz
Borisz76 #68557 üzenetére
Én is vissza vonultam nem ér ennyit ez panel dolog hogy fórumon egymásnak essünk el kell engedni nem kell rá erőltetni senkire a véleményünket , maximum el lehet mondani valaki egyet ért valaki nem, de személyeskedés sértegetésnek nincs itt helye jó el gurul a gyógyszer néha
. És nem rad értettem ezt ! De szerintem kár vitázni el ismerem a Sony pana dolgot mibe jobb de azt is ismerjék el hogy lg-nek is meg vannak jó dolgai amikor 2.1 hdmi volt a c9-be a Sony pananak még sehol nem volt 2.1 tvéje ,és akkor még lehetne mondani persze lg-nek is vannak hibái hiányosságai ez ilyen.68553: most meg fogtál
-
esicyhun
tag
válasz
Borisz76 #67636 üzenetére
Én itt az a fajta vagyok, aki a legolcsóbban szeretne minőséget és praktikus dolgokat. Nekem C8-om van, 380000-ért vettem, részletre.
NAS gyanánt egy Xiaomi R1D router van FreshTomatoval, beépített 1 Terrás HDD-vel plusz az USB csatiján egy 4 Terrás WD Red. Lejátszásra meg Firestick Max. Próbálom a pénzemből kihozni a maximumot, ami még nem fáj.
A NAS-jaid irígylem.
-
uszid94
tag
válasz
Borisz76 #58553 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod be is ruháztam egy ilyen hdmi kábelre a bizt. kedvéért. Viszont most a segítségetek kérem beállítottam a logó védelmet magasra, az energiatakarékos módot bekapcsoltam (ha jól emlékszem, igy automatikusan leveszi a fényerőt) plusz holnap majd az alap 50 ről leveszem a fényerőt 30-körülire sdr módban. Sdr-be a netflix, youtube és a csatornák tartoznak bele igaz? Ha jól emlékszem a 30 körüli fényerő optimális a panelnek. Egyedül a pixel frissítéssel vagyok gondba arra nem emlékszem be kell kapcsoljam? Mindig tv nézés után indítsan el mielőtt kikapcsolnám? Egy friss oled vásárlásnál a legfontosabb, hogy minél több üzemórát tekerjünk bele, igaz? Ez lehet bármi akár youtube is?!
Még nem mélyedtem bele a beállításokba, de gondolom be lehet állítani sdr módot, hdr módot meg dolby funkciót is, nem?!
-
Taurimod96
újonc
válasz
Borisz76 #54025 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült leszedni a felesleges hangsávokat, közben le jött dolby Vision-os formátumban is, amit egyáltalán nem értek, mit esznek benne?. Zavaróan fényesebb mint a HDR változat, sokkal színesebb, mint egy samsung TV, és sokkal kevesebb lehetőség van bele nyúlni a beállításokba, mert pl egy (színskála-széles) és pont. Valaki tud Dolby Vision-ra megfelelő beállítást ajánlani? Már arra is gondoltam h a fényerőt leveszem 50 re, de attol tartok h elbaszom a kontraszrot, mer HDR esetén is 100 on van, a színek meg eehh
-
ImACeltic
őstag
válasz
Borisz76 #51049 üzenetére
A beállítások próbálgatása közben valahogy megszívattam magam mert jelenleg nem tudom behozni a kijelző átrendezése beállításokat, hogy észleltetni, valamint azonosíttatni tudjam a kijelzőket. Amikor először csatlakoztattam a TV-t a PC-hez, akkor mindegyik beállítást megpróbáltam: kiterjesztés, megkettőzés, csak az első, csak a második képernyő. Aztán ott lyukadtam ki, hogy amint most csatlakoztatom a TV-ből jövő HDMI kábelt a PC-be, a monitorom elsötétül mert csak a TV kapja a jelet, azon viszont nem jelenik meg semmi mert nincs jel rajta valamiért. Tehát ezt a "kijelzők átrendezése" beállítás felületet nem is látom sehogy se. Nem tudom valahogy visszaállítani alapértelmezettre, hogy a monitorom ne veszítse el a jelet ha csatlakoztatom a TV-ből jövő HDMI kábelt?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Borisz76 #50367 üzenetére
Köszi! Ezzel nem lettünk előrébb.
(#50370)blakey:
Arra vagyok kíváncsi, hogy egy Panasonic, vagy LG lejátssza-e, látja-e mind a három hangsávot a Sample-n...(#50371)Borisz76
Azt nem kérdezem. Tudom, hogy csak DD és DTS 5.1 megy ki optikán. Z906-om van. Ez csak egy felmerült kérdés részemről, hogy másik tévék látják-e, lejátsszák-e a TrueHD hangsávot egy videón, mert az OLED754 Saphival nem. -
lionshamlet
senior tag
válasz
Borisz76 #41289 üzenetére
80gb filmekrol lenne szó, nemtudom a toolnix milyen hamar végezne vele.
A második feliratfajl atnevezese azert nem játszik, mert akkor nem ismeri fel a lejátszó.
Csak azt a feliratfajlt látja aminek pont az a neve mint a filmfajlnak.
Tehat, ha bárhogy módosítom a masodik feliratfajlt, nem lesz elérhető.
De 2 ugyanolyan nevű fajl nem lehet a mappaban.
Tallózni meg nem lehet, Meg vagyok lőve. -
daneel_hu
addikt
válasz
Borisz76 #39693 üzenetére
OK... és mivel?
Mert aki Quake, CS vagy hasonló játékkal tolja az nem fog 55 colon játszani... vagy mégis de nem lesz sikere.Kompetitív játékokról van szó. Gyors és relatíve kicsi monitor kell, a képminőség kvázi mindegy. Szimpla céleszköz. Olyan ez mintha 2x akkora teniszütővel próbálnék nyerni.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Borisz76 #36420 üzenetére
Jó hogy beírtad ide ezt a házimozis témát, mert így szembesültem vele, hogy az erősítőm tudja a 4K-t továbbítani, de a HDR már nincs az adatlapján ergo, hiába veszek egy jobb médiaboxot, nem fogja tudni átküldeni az erősítőn, így nálam marad a TV beépített lejátszója majd optikával át az erősítőbe a hang. Most csak ezért nem fogok erősítőt is cserélni.
-
halinorbi
csendes tag
-
Joshi
titán
válasz
Borisz76 #27134 üzenetére
Nem profi, de panaszra nincs ok (cuccok). Pont ezzel a filmmel teszteltem az új bemérést egy Marantz sr7011-el.
-
-
Gtaati
őstag
válasz
Borisz76 #16128 üzenetére
Helló!
Ez igaz amit írsz, hogy oké h ugyanaz a panel, de nagyon sok múlik a mögé rakott elektronikán is..., de kérdés pl az Lg-hez viszonyítva a Sony, Pana annyival többet tud-e amennyivel sokszor többe kerül, ha normál akció nélküli árakat nézünk, akkor szerintem nem. Ha netán van valami brutál akció Sony vagy Pana részéről akkor megfontolandó mindenképp
Nekem kb tökéletes a B7-t, ha kicsit jobb lenne a mozgásmegjelenítés, akkor egy rossz szavam sem lehetne rá...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Borisz76 #15372 üzenetére
Felesleges pénzkidobás lenne, mert úgyse lenne kihasználva.
Nagyrészt zenehallgatásra van használva, meg néha filmezéshez, ha épp nem este nézem, amikor már alszanak a srácok.
Max. ilyen "hátha később mégis jó lesz" alapon megveszem.(#15373) Balika911:
Van áruk rendesen. Ha ennyit áldoznék erősítőre, akkor már inkább házimozit vennék.
De nem akarok 100 ezreket elverni rá, mert semmi komoly igény nincs. Most is simán csak a hifi van rá kötve. -
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Borisz76 #14343 üzenetére
persze ezen túl vagyok, ez annyira nem nyugtatott meg
de ezen kívül érdekelne, hogy van e valami, mint pl az LCD felhősödés, vagy bármi féle inhomogenitás akármi
Illetve, hülye kérdés, de SD adások nézésénél rosszabb eredményt tapasztalnék, mint egy kisebb FullHD tv esetén?
-
törölt tag
válasz
Borisz76 #13677 üzenetére
+1 a fejhallgatóra.
Saját helyen a hangszigetelés is opció, nálam is két réteg cucc van az előtétfal mögött, és nagyon sokat számít. Ebben a helyiségben nem is elsősorban azért hasznos, mert így döngethetem a rendszert. A szomszéd az, aki hajnalig (jóformán reggelig) hajlamos nyomatni a tévét, ráadásul tévéhangszórókon, mert azt is kihallottam!
(#13678) Gabor tm: Anno lakótársnak és nekem is volt hasonló, az alapján szerintem a tied is teljesen okés kis szett. Csak ezzel a véleménnyel a hifis meg házimozis témákat érdemes messze elkerülni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Borisz76 #13670 üzenetére
Szerintem a B7-be amit bepaszíroztak kifejezetten jó TV viszonylatban. Lehet UFÓ vagyok, de nekem egyáltalán nem hiányzik egy drága hangrendszer. Moziban sem szeretem valamiért... Eleve van családja és lakótársa, szomszédai az embernek, akkor ők nem igazán szeretik a mozi szintű hangrendszert. Még családi házban is durva tud lenni. Konkrétan a házszomszédunk vadbarom gyerekei olyan mozi hangerővel nézték a filmeket, hogy szólni kellett. Jó nyilván lehet normál hangerőn is
(Bár halkan szerintem nem, és nincs is értelme) - Szóval én nem érzem, hogy annyira sok pluszt adna hozzá... de ismétlem ez a saját véleményem.
Nekem megfelel (egyelőre), a TV hangfal, de legtöbbször egy jóminőségű fejhallgató jobb. Játékra, vagy egyedül filmezni nekem kényelmesebb és nem zavarok vele senkit... akár éjjel is nézhetem. Majd családi házba a dedikált és szigetelt moziterembe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged